nieuws   17 juli 2022     1 foto
Zorg voort een correcte foto op jouw digitale spelerspas

Tot  31 oktober 2022 kun je als lid je pasfoto aanpassen in de voetbal.nl app. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, moet deze vernieuwd worden of vind je dat je pasfoto in het algemeen vernieuwd mag worden dan is dit de gelegenheid.

Van de spelers/speelsters die aankomend seizoen in de JO13 gaan voetballen zullen de meeste nog een foto aan hun profiel toe moeten voegen.
Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Het moet een herkenbare pasfoto zijn van jezelf. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

In de KNVB wedstrijdzaken app is je foto eveneens onderdeel van jouw profielgegevens. In de KNVB wedstrijdzaken app word je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je foto wordt op de digitale (KNVB) pas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier. In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd).
Bovendien is je foto beschikbaar in het teambeheer voor de teammanager van jouw team. Zonder pasfoto waar je op te herkennen bent op je digitale spelerspas, mag jij niet deelnemen aan een wedstrijd.

Als je nog geen foto hebt, dan kun je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een foto hebt, dan kun je alleen foto toevoegen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2022-2023 is het mogelijk om tot 1 november 2022 je foto te wijzigen. Op hoofdlijnen kunnen bestaande foto’s in de periode van1 juli t/m 31 oktober gewijzigd worden.

Buiten deze periode kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.

JE FOTO IN VOETBAL.NL EN DE KNVB WEDSTRIJDZAKEN APP

WIE KAN EEN FOTO TOEVOEGEN?

In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto's. Je kunt je eigen profielfoto toevoegen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app of website en in KNVB wedstrijdzaken app. Het is tevens mogelijk om een foto door je vereniging of de KNVB toe te laten voegen aan jouw profiel. Tenslotte kan een teammanager voor elk van zijn teamleden een foto toevoegen via de KNVB wedstrijdzaken app.

HOE WIJZIG JE EEN FOTO IN DE VOETBAL.NL APP?

Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar 'Instellingen' en daar kies je voor 'Mijn persoonsgegevens'. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld.

VOOR WIE KAN ER EEN FOTO TOEGEVOEGD WORDEN

Alleen als je lid bent van een vereniging en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om een foto aan je profiel toe te voegen als je geen lid van een vereniging en/of de KNVB bent.

WAARVOOR WORDT MIJN FOTO GEBRUIKT

Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en player of the match.

Let op: Je foto wordt ook gebruikt op je spelerspas.

Zichtbaarheid van jouw foto voor andere gebruikers van Voetbal.nl op deze verschillende plekken kun je zelf regelen via het onderdeel zichtbaarheid n jouw profielgegevens.

Bron:  KNVB.nl