Recent nieuws

Programma - Voorbeschouwing 25 mei tm 29 mei 2023

Reutum 1 gaat door de krappe 3-2 winst op SDC’12 de nacompetitie om handhaving voor een plaats in de Tweede Klasse in.  
De doelpunten werden in de tweede helft gescoord. Stijn bracht Reutum op 2-0, waarna SDC terugkwam op 2-2.
Sam zorgde met een zondagsschot dat de drie punten in Reutum bleven
In de Tweede Klasse I werd Stevo 1 kampioen.
Onze felicitaties gaan naar spelers, begeleiding, supporters en bestuur van de club uit Geesteren
.
ATC’65 (1e per.) Bon Boys 2e per) en De Tukkers (3e per) spelen nacompetitie om promotie.
Eilermark, Reutum en Lemelerveld spelen nacompetitie om handhaving- degradatie.
AZC, Witkampers en SDC'12 zijn gedegradeerd.

Ook felicitaties aan onze Clubman van 2018, Marc Wijnreder die met RSC kampioen werd in Drie A.
Wordt aangevuld in de loop van de avond.
Reutum 1 speelt zondag 4 juni in de eerste ronde van de nacompetitie om 14.00 uur tegen Beekbergen 1.
Die wedstrijd staat onder leiding van  J.D. Maestre Rocha, geassisteerd door I. Groothuismink en N.J. Lammers

Voorbeschouwing
Laatste competitieweekend van dit seizoen  

Na het ontknopingsweekend van vorige week staat VV Reutum nu voor haar laatste competitiewedstrijden van dit seizoen. 
Al op donderdagavond werd er gevoetbald. VV Reutum 3 ging op bezoek bij KOSC 4 voor een inhaalwedstrijd. Teleurgesteld kwam het derde terug op de Kottenbrei na een verliespartij in Ootmarsum.
Op vrijdagavond spelen de vrouwen van VV Reutum VR30+1 in datzelfde Ootmarsum een zeven tegen zeven toernooi tegen BSC Unisson, UD Weerselo, Sportclub Overdinkel en KOSC. 
Zaterdag komen nog drie VV Reutum-teams in actie, waarvan twee op eigen veld. VV Reutum JO10-1 ontvangt ATC’65 JO10-6 en VV Reutum JO11-1 neemt het op tegen Sparta Enschede JO11-4. Daarnaast spelen de meiden van VV Reutum MO15-1 in Weerselo tegen UD. De kans op het kampioenschap is verkeken, omdat vorige week met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Oranje Nassau MO15-2.  

Op Tweede Pinksterdag gaat de beslissing voor het eerste elftal van VV Reutum vallen. Door teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft  is directe handhaving niet meer haalbaar voor het team van Peter Bokma. Desondanks zijn de drie punten aanstaande maandag zeer gewenst, want op die manier kan directe degradatie worden ontlopen. Sterker nog, als VV Reutum wint dan komt er wederom een ‘seizoenstoetje’. Net als vorig jaar zal VV Reutum dan in de nacompetitie actief zijn al smaakte het dessert vorig seizoen bij voorbaat al veel beter dan dit jaar. Tegenstander maandag is ‘buurman SDC’, dat al een tijdje weet dat het direct is gedegradeerd. De Reutummers zullen dus moeten winnen en kunnen vast werken aan de vorm want daarna zijn eventueel drie overwinningen in de nacompetitie benodigd om op tweede klasse-niveau actief te blijven
Pupil van de Week is Jari Huiskes, hij is speler van Reutum JO11-1 en Feyenoord supporter.
Wedstrijd- en balsponsor van VV Reutum – SDC is Stucadoorsbedrijf Blaauw. We zijn dit bedrijf zeer dankbaar voor deze mooie gunst en hopen dat de heren Slaghekke als toegift een mooie pot op de mat leggen. Na afloop van de wedstrijd zal de tegenstander in de kantine blijven hangen voor de seizoensafsluiting. We hopen op de komst van vele supporters om de competitie in dit bijzondere seizoen op een waardige manier te beëindigen.   

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslag donderdag 25 mei 2023
KOSC 4 - Reutum 3 ----7-2

Uitslagen vrijdag 26 mei 2023 (te Ootmarsum)
BSC Unisson VR30+1 - Reutum VR30+1----1-0
UD W. VR30+1 - Reutum VR30+1----3-0
Reutum VR30+1 - KOSC VR30+1 ----0-0

Uitslagen zaterdag 27 mei 2023
Reutum JO11-1 - Sparta E. JO11-4 ----6-0
Reutum JO10-1 - ATC'65 JO10-6 ----8-7 ( na een 4-7 achterstand knap gewonnen, top!
UD W. MO15-1 (9-tal) - Reutum MO15-1 (9-tal)----5-3

Uitslag  2e Pinksterdag 29 mei 2023
Reutum 1 - SDC '12 1 ----3-2

Tweede Klasse I
Uitslagen  2e Pinksterdag 29 mei 2023
AZC 1 - Schalkhaar 1    ---- 3-2
Eilermark 1 - BWO 1     ---- 4-1
Lemelerveld 1 - Witkampers 1    ---- 3-1
Reutum 1 - SDC '12 1     ---- 3-2
Stevo 1 - ATC'65 1     ---- 3-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - Bon Boys 1     ----3-1
Vorden 1 - Tukkers De 1      ---- 5-1

Feestweekend VV Reutum 2023

Zaterdagavond  3 juni Feestavond voor alle Reutummers en zondag het befaamde David & Goliathtoernooi.

Het programma:

Vrijdagavond 2 juni: Jeugdjaarvergadering,   Aanvang:  18:30 uur.
Graag wil de jeugdcommissie, iedere jeugdspeler, ouders van jeugdspelers, jeugdtrainers en jeugdleiders uitnodigen voor de jeugdjaarvergadering seizoen 2022/2023 van de VV Reutum.
Deze zal plaats vinden op vrijdag 2 juni om 18.30 uur op de Kottenbrei.
Zoals gewoonlijk zal worden teruggeblikt (o.a. door verslagen van alle jeugdelftallen) op het afgelopen seizoen.
De voorlopige indeling van spelers, leiders en trainers voor het volgende seizoen zal worden bekend gemaakt.
Hoogtepunt tijdens deze bijeenkomst is de bekendmaking van de  (33e) jeugdspeler en sportploeg van het jaar van vv Reutum.

Zaterdag 3 juni : Spelletjesdag!
Jeugd tot groep 4                                     : 10.00 – 12.00 uur
Jeugd groep 4 tot VV Reutum JO15        : 13.00 – 16.30 uur

Kameradentoernooi 16.30 uur -19.30 uur

Feestavond van VV Reutum voor Reutum.
Vanaf 19:30 uur een feestavond voor zowel jong als oud.

Zondag 4 juni: van 11.30 uur tot 15.00 uur het David & Goliath Toernooi.

In het aankomende feestweekend zal op zondag 4 juni het jaarlijkse David & Goliath toernooi worden gehouden.
Zes  buurtverenigingen hebben zich aangemeld om de degens te strijden.
Het 1e elftal van elke vereniging zal wedstrijden spelen net als de JO-09 van elke vereniging. Elk punt telt even zwaar en hierdoor zal er een mooie strijd ontstaan tussen jong en oud!
In een van de pauzes zullen de jongens en meisjes van het VV Reutum G team het opnemen tegen de selectie van Reutum 1. Vorig jaar was deze wedstrijd een groot succes en het G – Team kan niet wachten om zich te laten zien tegen de heren van Peter Bokma.
De wedstrijden zullen worden geleid door enkele scheidsrechters van het NOT en eigen jeugdscheidsrechters van de V.V. Reutum.
Komt allen zondag 4 juni de voetballers en voetbalsters aanmoedigen!
*vanwege een mogelijke wedstrijd in de nacompetitie van Reutum 1 kan het toernooi qua tijd wat verplaatst worden, dit wordt dan z.s.m. bekend gemaakt.

Her programmaboekje van het David & Goliathtoernooi kunt je vinden onder het menu  Contact --handige documenten -- op deze site.

Reutum 4 kampioen Zijn we er al Bijna
Zijn we er al bijna?
Op 25 september startte Reutum 4 het seizoen met de eerste competitiewedstrijd. Op Sportpark ‘De Molendijk’ was SDC’12 10 de tegenstander. Met een simpele 0-6 overwinning kon de blauwgele brigade richting Reutum vertrekken. De weg naar een mogelijk kampioenschap werd ingezet.

Zijn we er al bijna? 
Na 14 wedstrijden waren er liefst 38 punten behaald en bedroeg de voorsprong op de directe concurrentie al meer dan 11 punten. Niks leek het kampioenschap meer in de weg te staan.
 
Zijn we er al bijna?
Maar Reutum 4 was er nog niet, bij lange na niet zelfs. Na een ongeslagen status van 14 wedstrijden begon het verval op 26 maart met de eerste verliespartij op bezoek in Losser. Hierna werd er gelijk gespeeld tegen RSC en verloren van MVV. De voorsprong op de concurrentie was geslonken naar 6 punten. Nog steeds wel een ruime voorsprong die wel in stand gehouden moest worden.
 
Zijn we er al bijna?
Toen Reutum 4 voor de 3e keer dit seizoen haar wedstrijd verloor leek het erop of de competitie werd beslist op de laatste speeldag tegen directe concurrent Fleringen. Gelukkig voor Reutum 4 was er hulp uit onverwachte hoek en zorgde UD Weerselo ervoor dat Fleringen in de titelstrijd ook kostbare punten liet liggen. Hierdoor kon Reutum haar kampioenschap behalen door gelijk te spelen tegen MVV.
 
Zijn we er al bijna?
Op 14 mei om 9:00 uur in de ochtend moest het gebeuren. Na 20 wedstrijden konden de mannen onder leiding van Luuk Mensink, Ralf Benerink, Koen Warring en trainer Raymond Benerink het kampioenschap binnen halen. Helaas wist MVV goed wat het moest doen om Reutum van het scoren te houden en zij groeven zichzelf dan ook goed in op eigen helft. Doordat het zelfs op 1-0 kwam door een afstandsschot werd de opdracht voor Reutum steeds lastiger. Gelukkig lieten zij zich niet kennen en legden, zoals eerder dat seizoen ook al, perfect positiespel op de mat. Toch was het vanuit de corner dat er werd gescoord op slag van rust. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht en kon het strijdplan voor de 2e helft in werking worden gesteld. Blijven voetballen en MVV dwingen tot het maken van fouten.
 
Zijn we er al bijna?
Zeker waren we er bijna, direct na rust kon na een fout van MVV de voorsprong bereikt worden. Om de wedstrijd vervolgens af te sluiten met wederom een corner waardoor de eindstand op 1-3 kon worden bepaald en de benodigde punten binnen waren.
 
We zijn er!
Dit alles is natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgegaan en na de wedstrijd tegen Fleringen kon het feest beginnen, gezamenlijk met Reutum 2 (nogmaals de felicitaties) werd het kampioenschap gevierd. 
Reutum G-team kampioen

Zaterdag 20 Mei, de dag dat het KAMPIOENSCHAP voor het G team gevierd ging worden.

Nadat vorige week bleek dat we het kampioenschap al binnen hadden, ging er bij de spelers wel wat spanning af. Maar ze waren nog wel gespannen voor wat er allemaal ging komen. Voor sommige was het de eerste keer dat ze kampioen gingen worden en dat moest natuurlijk wel een onvergetelijk dag worden voor hen en dat werd het. Voor de wedstrijd werden er spandoeken opgehangen. Langzaam kwamen er steeds meer toeschouwers die deze Toppers kwamen aanmoedigen. De warming up kon beginnen. De tegenstander was vandaag DOS’37/DETO zij maakten voor ons een erehaag en er werden fakkels afgestoken, waar de spelers en de coaches doorheen konden lopen. De spelers liepen er met een grote glimlach doorheen. De wedstrijd kon beginnen. De tegenstander begon sterk en kreeg kansen, maar gelukkig was onze keeper in vorm en zorgde dat de bal er niet in ging. Hierna kregen we zelf kansen en werd het 1-0. Het spel ging heen en weer. We hadden het geluk dat de 2-0 viel voor ons. We gingen de rust in met 2-0. Na de rust gingen we door, maar ook de tegenstander kreeg kansen en scoorde, eindstand werd 3-1. En het feest kon voor de spelers beginnen. We kregen de beker, deze werd door de voorzitter Frank Droste uitgereikt aan Jelte en Sil, die vanaf het begin bij het team spelen. Zij hadden dan ook de eer om de beker in ontvangst te mogen nemen. De spelers kregen allemaal champagne en hier werd goed mee geschud. Ze gingen achter elkaar aan om elkaar nat te maken. Hierna kregen we namens onze shirt-sponsor De Korenschoof een mooie hoodie aangeboden met de tekst KAMPIOENEN 2023 en de naam van de speler. Ook werden de scheidsrechter, trainers, coaches bedankt met een cadeau. En ja toen was het wachten op de vrachtwagen van Kamphuis. De spelers keken hier allemaal enorm naar uit. Op de vrachtwagen werd er verder gefeest met elkaar. Na de rondrit door Reutum en Haarle, was het tijd om Patat met een snack te eten. De spelers hebben enorm genoten van deze dag.  En ook mooi om te noemen is dat G voetbal nu 8 jaar bestaat bij VV Reutum en in deze jaren zijn we 2 keer jeugdkampioen geworden en nu de 1ste keer bij de Senioren. 

TROTS zijn we dan ook op deze TOPPERS!!! Waar het Plezier en Samenspel voorop staat!!
De foto's zijn gemaakt door Herman de Vries. 

Reutum verliest in Albergen geflatteerd van De Tukkers.

ALBERGEN — Daar waar het 2e en het 4e elftal van Reutum zondagmorgen de vlag in de top mocht hijsen vanwege het verdiende kampioenschap, leed het vlaggenschip een geflatteerde nederlaag van 5-1 tegen De Tukkers.
Reutum 1 moet nog alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. Het enige redmiddel op dit moment voor het 1e elftal van Reutum heet ”nacompetitie”, en om dat te realiseren zal er komend pinksterweekend gewonnen moeten worden van de ploeg uit Denekamp, namelijk SDC ’12.
Lukt dat niet, dan is het afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Dan zal duidelijk worden of het mag uitkomen in de nacompetitie, of dat het toch rechtstreeks degradeert.

Net iets na de klok van 14.00 uur was het scheidsrechter ten Damme die vandaag voor de eerste maal op zijn fluit floot.
Een groot deel van de toeschouwers zat of stond nog eens niet op de plek toen de 1-0 al bijna tegen de touwen lag.
Praktisch vanaf de aftrap was het combo Huisman – Haarhuis verantwoordelijk voor deze snelle treffer. Een pass op Huisman werd gelijk doorgespeeld waardoor Haarhuis al snel 1:1 kwam te staan met Kevin Tulk, doelman van Reutum.
Haarhuis probeerde het met een listig wippertje maar hier had de doelman van Reutum rekening mee gehouden waardoor de bal eigenlijk nog heel eenvoudig, en simpel door de Reutumse doelman kon worden gepakt.
Hierna was het balbezit veelal voor de thuisploeg maar echt gevaarlijk werd het nooit.
Reutum had de organisatie prima staan, zat er kort op waardoor het gevaar van De Tukkers al vroegtijdig werd geëlimineerd.
De 0-1 had ook maar zo kunnen vallen toen een vrije bal van Sam op de vuisten van doelman Davina van De Tukkers uiteen spatte.
Kort hierop was het opnieuw Sam die een afvallende bal gelijk vanuit de middenlijn op doel schoot. Waar het een half jaar geleden, in de thuiswedstrijd, nog wel lukte de bal over de doelman te lepelen wist de doelman nu wel de bal uit de lucht te pakken.
Na een kleine 15 minuten al een eerste wissel aan Reutum-kant. Daan klapte vol door zijn enkel waardoor Dani al snel binnen de lijnen kwam.
En dan werkelijk uit het niets was het Haarhuis die vanaf de linkerkant de bal, van zeker 25 meter, richting het doel van Kevin Tulk krulde. De bal leek naast te gaan, maar vanwege de extreme curve en de wind draaide de bal zo dusdanig richting het doel dat hij uiteindelijk stijf in het kruis verdween. Een werelddoelpunt dat moet worden gezegd maar natuurlijk dramatisch vanuit Reutums oogpunt. Nagenoeg niets weggeven en dan toch achter komen op deze manier.
Toch bleef Reutum dat doen wat het eigenlijk al bijna een half uur deed. Namelijk veel intensiteit leveren, en scherp in de duels te zijn. Dat leverde opnieuw een vrije trap op. Opnieuw nam Sam plaats achter de bal. Hard en met veel precisie vond de bal de baan naar het doel maar opnieuw lag de doelman van De Tukkers in de weg om de 1-1 te voorkomen.
Het was in deze fase van de wedstrijd dat Reutum brutaal het initiatief nam en eigenlijk gewoon de 1-1 had moeten binnen schieten.
Na een snel genomen inworp werd Mark op pad gestuurd. Met de bal aan de voet stoof hij naar de achterlijk om daarna de bal voor het doel te droppen. Sam stond hier klaar om het cadeautje uit te pakken maar opnieuw wist doelman Davina van De Tukkers de bal van Sam te keren waardoor de 1-1 dus niet op het scorebord kwam.
Daarna was het De Tukkers dat vlak voor de thee nog een keer over de linkerflank doorbrak. De geplaatste voorzet vond spits Guus Demmer die van dichtbij kneiterhard de bal over het doel kopte, dit had ook maar zo de 2-0 kunnen betekenen.
Maar het slotakkoord was toch voor Reutum dat opnieuw op een mooie plek een vrije trap kreeg toegekend door de prima fluitende scheidsrechter ten Damme.
Sam nam voor de derde keer plaats achter de bal, en ook voor de derde keer deze middag wist Sam deze bal hard langs de muur te krullen. Maar u raadt het waarschijnlijk al, ook doelman Davina wist deze prima inzet voor de derde keer deze middag uit zijn hok te ranselen.

Ondanks het voetballende overwicht van de thuisploeg was het toch Reutum dat na de thee de eerste grote kans mocht noteren.
Het was Sam die aan de basis stond van deze aanval. Een lage diagonale voorzet richting de tweede paal werd op juiste waarde ingeschat door Jaap, die de bal bij de tweede bal leek binnen te kunnen tikken. Maar doelman Davina dacht het er zijne van en wist met een katachtige redding de bal nog net op tijd tot corner te verwerken.
Kort hierop de volgende megakans voor Reutum, en opnieuw was het Sam die aan de basis stond. Nu wist Sam, de in de diepte sprintende, Bjorn te bereiken die oog in oog verscheen met doelman Davina. Bjorn probeerde het met een schot vanaf een meter of 16, maar zag ook dat zijn inzet ver naast het doel van De Tukkers verdween.
De Tukkers probeerde met fraai combinatievoetbal Reutum kapot te spelen maar dat lukte maar deels. Met een Egberink, Haarhuis en Huisman is het altijd meer dan oppassen geblazen want dergelijke spelers maken vanuit het niets het verschil.
Dit leek na een fraaie aanvalsopzet over links ook te gebeuren, maar het was Lindsay die hier nog net op tijd een stokje voor wist te steken.
Hierna had eigenlijk gewoon de 2-0 voor de thuisploeg moeten vallen toen verdediger Joris Meijerink een bijna niet te missen kans kreeg. Een doorgeschoten bal rolde op enkele meters van het doel voor zijn voeten, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen waardoor Reutum met de magere 1-0 op het scorebord nog steeds in leven bleef.
Kort hierna een kolderiek moment toen scheidsrechter van Damme een handsbal over het hoofd zag. Een handsbal die iedereen op het sportpark zag behalve de scheids van dienst.
Het was Kjell Huisman die de bal rond de middenlijn met zijn hand naar voren sloeg waardoor hij alleen op doelman Tulk mocht aflopen. Iedereen trapte op de rem omdat deze handsbal wel erg duidelijk was. Zelfs spelers van De Tukkers bleven staan en wachten op het fluitsignaal maar die kwam er dus niet. Uiteindelijk was het aan doelman Tulk en verdediger Wout Slaghekke te danken dat deze vreemde mogelijkheid geen doelpunt opleverde. Gerechtigheid zal ik dan maar zeggen.
Toch kreeg de Tukkers de 2-0 in de schoot geworpen toen een doeltrap van Reutum niet goed uitpakte. De getrapte bal van Kevin verdween op een hoofd van een Tukkers-speler die de bal gelijk weer richting de aanvallers van De Tukkers kopte. Door te veel mensen voor de bal te hebben kwam Reutum gelijk in een ondertal dat De Tukkers in staat stelde de 2-0, door Guus Demmer, binnen te schieten.
Met een gevoelstemperatuur van rond de 30 graden op het kunstgras in Albergen, en met al heel veel meters in de benen gaf Reutum nog niet op.
Met nog een kleine 20 minuten op de klok maakte “stormram” Leon Lammerink bij Reutum zijn opwachting om eens goed tegen de verdedigende poort van De Tukkers te rammelen.
Bij praktisch zijn eerste duel was hij al belangrijk waardoor de bal bij Sam voor de voeten viel. Sam zag op zijn beurt Mark heerlijk bij zijn directe tegenstander weglopen waarna Sam Mark de bal op een presenteerblaadje aanreikte. Doelman Davina kwam nog wel uit, maar had geen antwoord op de geplaatste boogbal van Mark waardoor Reutum met een 2-1 op het scorebord opeens weer volledig in de wedstrijd zat.
Kort hierna was het opnieuw Leon die een aanval voorbereidde. Maar nu was het wel Davina die een passend antwoord had op de inzet van Sam.
Natuurlijk liep Reutum tegen het einde uit de organisatie om de 2-2 te realiseren wat inhield dat De Tukkers natuurlijk de nodige ruimte kreeg om in te voetballen.
Dit leek al snel de 3-1 op te leveren maar het was opnieuw Kevin die een zeker doelpunt wist te voorkomen.
Toch viel de 3-1 na een wel heel zwaar bestrafte overtreding van Lindsay binnen de 16.
Eigenlijk was het 100% duwen en trekken van beide kanten waardoor zowel Linsday als een aanvaller van De Tukkers te val kwamen.
Scheidsrechter van Damme floot, maar de vraag was werkelijk voor wie, want in dergelijke duels kun je zowel voor een aanvallende als verdedigende fout fluiten.
Van Damme was duidelijk en vond dat Lindsay de overtreding had gemaakt waardoor de bal, in minuut 90, voor de thuisploeg wel heel gemakkelijk op de stip ging.
Egberink bleef ijzig koud en schoof de 3-1 beheerst tegen de touwen.
Hierna was het (begrijpelijk) over en uit bij de ploeg uit Reutum.
De koppies gingen hangen waardoor De Tukkers in de restende 4 minuten nog 2 doelpunten mochten bijschrijven.
De 4-1 viel dan ook nog heel ongelukkig uit een eigen doelpunt, waarna ook nog Robin Eidhof voor de laatste treffer (5-1) deze middag mocht tekenen.

Reutum wist natuurlijk dat het tegen, het hele seizoen al prima presterende, De Tukkers een lastige middag zou krijgen.
Voetballend zat er een groot verschil tussen beide ploegen maar de 5-1 geeft toch echt niet het verhaal van de wedstrijd weer.
Reutum heeft het de ploeg uit Albergen meer dan moeilijk gemaakt, maar dat was vandaag niet genoeg. De Tukkers won dan ook verdiend, en mag zich nu gaan opmaken voor een plek in de eerste klasse.
Vandaag wist namelijk de ploeg van scheidend trainer Erik Hazewinkel (hij vertrekt naar Quick ’20) officieus een periode te pakken.
Voor Reutum hangt de vlag zoals al eerder beschreven heel anders bij.
Maar.................we leven nog, en zolang er nog een kans is geven we niet op.

It aint over till the fat lady sings.

Opstelling tegen De Tukkers: Kevin, Lex, Lindsay, Daan (Dani 14’), Jurgen, Jaap, Mark, Wout, Sam, Stijn, Bjorn (Leon 77’)

Het programma op 2e Pinksterdag
Reutum 1 - SDC'12 1
Lemelerveld 1 - Witkampers 1
Vorden 1 - De Tukkers 1
FC Suryoye Mediterraneo 1 - Bon. Boys 1
AZC 1 - Schalkhaar 1
GVV Eilermark 1 - BWO 1
Stevo 1 - ATC '65 1 

Programma - Voorbeschouwing 20 tm 25 mei 2023

Reutum 1 verliest in Albergen met 5-1 bij de Tukkers.
In een sportieve wedstrijd kwam de Tukkers in de eerste helft via een prachtig doelpunt op 1-0. Reutum kreeg kansen maar die werden helaas niet benut.
In de tweede helft liep De Tukkers (geflatteerd) uit naar een 5-1 overwinning (3 doelpunten in de laatste 5 minuten).
Veel Reutummers waren op de fiets naar deze wedstrijd. Op de parkeerplaats bij de Tukkers waren“dieven” actief die het voorzien hadden op fietsaccu’s. De politie was aanwezig voor de aangifte.
 

Reutum G1 vierde zaterdagmiddag het kampioenschap. Een verslag volgt z.s.m. op deze site.
Spelers en begeleiding van dit mooie team, van harte gefeliciteerd.
Eveneeens vierden Reutum 2 en Reutum 4 het kampioenschap op deze mooie zondag.
Hun verslagen volgens deze week. 

Voorbeschouwing
Vol voetbalweekend op de Kottenbrei.

De laatste weken van dit voetbalkalender zijn aangebroken en de meeste kaarten zijn reeds geschud in de competities.
Op zaterdag voetballen er 5 teams thuis en voor meeste jeugdploegen is dit de laatste competitieronde.
Op zondag een volle voetbal agenda met 3 thuiswedstrijden.
Het 4e elftal is vorige week kampioen geworden en zal dit zondag gaan vieren na de tegen Fleringen.
Reutum 2 is nog in een spannende strijd met concurrent Stevo en zal ook proberen om zondag kampioen te worden en dit te vieren met het 4e.
De dames spelen hun laatste wedstrijd tegen RSC dames uit Rossum.
Het eerste elftal heeft het de laatste weken moeilijk en moet zondag uit naar De Tukkers uit Albergen. Een ploeg die om nacompetitie voor promotie aan het strijden is. Een zware kluif voor Reutum 1 wat zelf de punten hard nodig heeft!

Alle teams veel succes aankomend weekend!

Uitslagen zaterdag 20 mei 2023
Reutum G1JM - ST:DOS'37/DETO G2 ----3-1
Vogido JO19-2 - Reutum JO19-1 ----0-2
Reutum JO17-1JM - NEO JO17-2 ----0-1
Reutum JO15-1 - Achilles '12 JO15-2 ----0-1
Reutum JO13-1 - Quick '20 JO13-3 ---- 3-1
RSC JO11-1 - Reutum JO11-1 ----4-6
KOSC JO10-1 - Reutum JO10-1---- 7-14
Oranje Nassau JO8-2JM - Reutum JO8-1JM ----4-6 ( na een 4-0 achterstand!!)
Reutum MO15-1 (9-tal) - Oranje Nassau MO15-2 ----0-0

Uitslagen zondag 21 mei 2023
Tukkers De 1 - Reutum 1 ----5-1
Reutum 2 - Avanti W. 3 ----12-2
Reutum 4 - Fleringen 3----0-3
Luctor Et Emergo 35+1 - Reutum 35+1 ----2-2
Reutum VR1 - RSC VR1----1-1

Programma donderdag 25 mei 2023
19:00 ---- KOSC 4 - Reutum 3

Tweede Klasse I
Uitslagen zondag 20 mei 2023
ATC'65 1 - AZC 1 ----8-0
BWO 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----2-2
Bon Boys 1 - Lemelerveld 1 ---- 4-1
SDC '12 1 - Stevo 1 ----1-1
Schalkhaar 1 - Eilermark 1 ---- 2-0
Tukkers De 1 - Reutum 1 ----5-1
Witkampers 1 - Vorden 1 ----1-4

4 geslaagden cursus Verenigingsscheidsrechter

De afgelopen maanden hebben Stan Morskieft, Tom Morskieft, Kars Wilmink en Tijn Droste, de cursus Verenigingsscheidsrechter van de KNVB gevolgd.
Deze cursus georganiseerd door de scheidsrechtervereniging Noord Oost Twente werd gehouden bij Quick ‘20, en op enthousiaste wijze geleid door Bert Slot (KNVB).
Er waren deelnemers van DSVD, KOSC, Quick’20 en VV Reutum.

De cursus bestond uit 4 oefenavonden, de start ervan was in februari. Deels theorie, 1 avond werd er een oefenwedstrijd gespeeld waarbij de deelnemers moesten fluiten of assisteren. Hierbij  was Bjorn Kuipers aanwezig, en hij gaf de nodige feedback. Naast deze avonden moesten de deelnemers ook op hun eigen club 3/4 wedstrijden fluiten op een heel veld waarbij door een “echte” scheidsrechter van het NOT of begeleider de kandidaat scheidsrechter beoordeeld moest worden.
Op de slotavond moesten de cursisten nog een eindtoets maken mede aan de hand van filmbeelden.
Uiteindelijk hebben alle Reutumse deelnemers de cursus met goed gevolg afgelegd en mochten ze hun diploma met bijbehorende badge in ontvangst nemen. Op deze manier is Reutum 4 verenigingsscheidsrechters rijker.
Voor VV Reutum betekent dit een mooie aanvulling op het "scheidsrechterskorps", want er is sterke behoefte aan uitbreiding.

Namens de Technische Commissie feliciteren wij Stan, Tom, Kars en Tijn met hun diploma en veel succes en plezier met het leiden van hun wedstrijden!

Heb jij ook interesse om (verenigings)scheidsrechter te worden, geef dit door aan de Technische Commissie.
 

Reutum verkeerd na nederlaag tegen De Witkampers in zwaar weer.

REUTUM – Reutum zit in een hele lastige fase en dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit.
Als je uit de laatste 11 wedstrijden maar 7 punten pakt dan weet je dat je vroeg of laat in de problemen komt.
Inmiddels is het vlaggenschip van Reutum afgezakt naar een plek wat op dit moment nog recht geeft op nacompetitie.
Om nacompetitie te voorkomen zal een ware Houdini-act de komende 2 wedstrijden nodig zijn tegen eerst De Tukkers, en daarna tegen het steeds beter presterende SDC ’12.
Mocht deze act lukken, dan moeten we alsnog met een scheef oog blijven kijken naar onze naaste belagers, want ook deze ploegen kunnen nog zout in de wonden strooien.
Maar als in deze 2 wedstrijden ook de neerwaartse spiraal zal blijven zakken dan moeten we waarschijnlijk voor het ergste vrezen.
Maar ondanks al het negatieve leven we nog steeds. Het laatste sprankje hoop wat we nog hebben omarmen we met beide armen want  “It ain't over till the fat lady sings”

Reutum en De Witkampers deden “voetballend” niet veel voor elkaar onder, maar het was wel de ploeg uit Laren dat na 90 minuten aan het langste eind trok, getuige de 2-3 dat na 90 minuten voetbal op het scorebord stond.
Witkampers was gewoon feller, scherper, liet de bal gemakkelijker rondgaan, en wist veelal in persoonlijke duels als winnaar uit de bus te komen.
Eigenlijk was dat de gehele wedstrijd het geval waardoor Reutum steeds achter de feiten aanliep, en mede hierdoor steeds een stapje te laat was.
Schijnbaar heeft een deel van de selectie nog steeds niet in de gaten dat het 1 minuut voor 12 is, en dat er dan toch net even iets meer gevraagd wordt dan normaal.

Tegen Witkampers was het eerste speldenprikje nog wel van Reutum (een schot van Stijn), maar al snel nam de ploeg uit Laren het heft in handen.
Dit leverde al snel een vrije trap op het randje van de 16. Via de muur verdween deze mogelijkheid echter over de lat van de Reutum goalie.
Maar na 10 minuten had De Witkampers het gaatje in de defensie van Reutum al gevonden.
Een blinde trap naar voren werd door linkerspits Jordy Woestenenk, als één van de weinigen, op waarde ingeschat. Met de bal aan de voet stoof hij over de linkerflank de 16 binnen. Met een lage voorzet wist de rappe buitenspeler Colin Stegeman te bereiken die op zijn beurt, van dichtbij, fraai de 0-1 binnen schoot.
Lang mochten kon de gasten uit Laren niet van deze voorsprong genieten want een minuut na de 0-1 lag de 1-1 door Lex ook al tegen de touwen.
Het was Lex zelf die de aanval inleidde. Dani kreeg de bal van Lex aan de rechterkant voor de voeten, en zijn voorzet vond Bjorn binnen de 16. Bjorn aarzelde geen moment en dropte de bal “panklaar” bij Lex voor de voeten die prima was doorgelopen. Met een geplaatste trap lag de 1-1, na 11 minuten voetbal, dan ook al snel tegen de touwen.
Maar na deze treffer was het toch echt De Witkampers dat op alle gebieden liet zien dat ze voor hun allerlaatste kans aan het vechten waren.
Een volley van praktisch de middenlijn leek de 1-2 op te leveren, maar via een stuit, gevolgd door een ketser boven op de lat bleef Reutum de 1-2 bespaard.
Witkampers hield de druk erop en was met een kopbal, na een scherp aangesneden vrije bal, al dicht bij een voorsprong.
Reutum probeerde het wel maar kreeg geen druk op de achterhoede van De Witkampers waardoor de ploeg uit Laren gemakkelijk overeind bleef.
Een actie van Sam leek in een penalty uit te monden toen hij over een been leek te gaan, maar de prima fluitende scheidsrechter Reintjes uit Didam dacht het er zijne van en liet gewoon doorspelen.
Een strafschop was misschien ook wel een te zware sanctie geweest.
Toen niet veel later aan de andere kant een Witkampers speler de bal van dichtbij tegen een Reutumse arm aan leek te schieten vond ook scheidsrechter Reintjes dit te weinig voor een elfmeter.
Toch bleef de ploeg uit Laren de gevaarlijkste ploeg. De 1-2 leek voor de thee toch nog te vallen toen een Larense middenvelder oog in oog verscheen met doelman Kevin Tulk van Reutum. Kevin verkleinde prima zijn doel waarna hij met een fraaie save een zekere 1-2 voorkwam.
Tegen het eind van de eerste helft liet Reutum nog twee keer van zich horen.
Een prima schot van Stijn werd klemvast gepakt door de doelman van De Witkampers, en kort hierna was het Lindsay die, met een soort van hakbal, dicht bij een treffer was, maar ook deze inzet verdween niet tussen de palen. 

Na de rust leek Reutum wel de juiste versnelling te hebben gevonden.
Het leek meer te beseffen dat er toch echt meer nodig is om tegenstanders op de knieën te krijgen.
Het was Stijn die snel een vrije trap nam om zo Bjorn alleen voor de doelman van De Witkampers te zetten. Bjorn controleerde de bal en stoof richting de doelman van De Witkampers. Een verdediger dacht hier anders over en liep Bjorn compleet van de sokken.
Nu kon scheidsrechter Reintjes niets anders dan de bal op de stip te leggen.
Mark nam plaats achter de bal, en schoof niet kort hierna de 2-1 beheerst tegen de touwen.
Maar eigenlijk vanaf dat moment leek het wel of Reutum op 2 gedachten begon te hinken.
Of op zoek gaan naar een derde treffer, of wat inzakken en hopen op een snelle uitbraak. 
Reutum koos ongewild voor het laatste, want na de 1-2 rammelde De Witkampers steeds meer op de Reutumse poort.
Een prima genomen vrije bal leek al snel de 2-2 te betekenen, maar het was aan doelman Kevin Tulk te danken dat de 2-1 op het scorebord bleef.
De Witkampers bleef gevaarlijk en zette de druk er vol op.
Niet dat dit mogelijkheden opleverde, maar het balbezit en de dreiging was absoluut voor De Witkampers.
Na een individuele actie van een aanvaller van De Witkampers was het Lindsay die niet tijdig uitstapte waardoor de aanvaller van De Witkampers ten val kwam.
Misschien was de strafschop wel erg goedkoop en gezocht, maar de bal ging wel op de stip.
Bryan Brummelman nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk de 2-2 tegen de touwen.
Met nog ruim 25 minuten op de klok kon het nu werkelijk alle kanten nog op.
De Witkampers wisselde aanvallend want ook deze ploeg wist dat het met een 2-2 niet veel opschoot in de strijd tegen degradatie.
Ondanks deze aanvallende move van de trainer van De Witkampers mochten in deze fase toch de grootste kansen voor Reutum worden genoteerd.
Het was Sam die vanaf links richting de 16 stoof. Met een man in de rug, en de man voor zijn kiezen ging de bal breed naar Stijn die werkelijk geheel vrij voor de doelman kwam te staan.
Stijn koos ervoor de bal gelijk te nemen waar waarschijnlijk een korte aanname, gevolgd door een schot een beter optie was geweest. Nu verdween de bal hard naast het doel tegen de ballenvanger.
Kort hierna leek Stijn alsnog de winnende treffer op de schoen te hebben, maar van dichtbij zag hij zijn schot nog net op tijd geblokt worden door een Larense verdediger.
Hierna was het De Witkampers dat met veel risico toch probeerde de overwinning te forceren.
Voetballend kwam met er niet doorheen, maar de druk bleef waardoor Reutum in deze fase vol in de achteruit moest.
Toch viel de 2-3 op een moment dat van een Witkampers aanval eigenlijk helemaal geen sprake was. Een bal werd laag rond de 16 ingespeeld in een mêlee van spelers. Daar waar Reutum de bal eigenlijk makkelijk had kunnen ruimen werd de bal dramatisch verwerkt waardoor Sem Pardijs de bal vanuit deze kluts voor de voeten kreeg. Hij bedacht zich geen moment en schoof de bal, vanaf een meter of 12, laag en onhoudbaar tegen de touwen, 2-3.Reutum probeerde hierna nog met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar zag dat De Witkampers uit een snelle counter ook maar zo de 2-4 had kunnen binnen koppen.
Toen daarna doelman Kevin Tulk op de middenlijn!! al zijn skills als voetballer moest etaleren leek alsnog de 2-4 te vallen, maar De Witkampers kregen het niet voor elkaar de beslissende vierde treffer tussen de palen te schieten.
Reutum probeerde het daarna nog wel, maar verder dan een paar corners kwam het niet waardoor het uiteindelijk dus tegen een hele zure en vervelende nederlaag aanliep. 

Met nog 2 potjes op het programma zullen we moeten proberen nog twee keer dit seizoen het gaspedaal te vinden.
Komend weekend zullen we in Albergen het prima presterende De Tukkers treffen.
De Tukkers is nog volop aan het strijden voor een periode door als hoogst geklasseerde ploeg zonder periode, een vervangende periode over te nemen.
Het lijkt erop dat de Tukkers en BWO gaan uitmaken wie hiervoor in aanmerking gaan komen.
Dus voor De Tukkers staat er komende zondag, net als voor Reutum veel op het spel.
Natuurlijk roepen dergelijke derby’s altijd iets speciaals op.
Zo wist Reutum in de eerste wedstrijd dit seizoen met 10 man De Tukkers op een 4-1 nederlaag te trakteren. Dus het kan zeker, en waar een wil is, is een weg. 

Zondag gaan we het meemaken als de bal rond de klok van 14.00 uur in Albergen gaat rollen. 

Opstelling tegen De Witkampers: Kevin, Lex (Daan 85’), Lindsay, Jurgen, Wout (Jort 85’), Mark, Dani (Jordi 70’), Jaap, Stijn, Sam, Bjorn (Mart 76’).

 

Reutum 2 speelt naaste concurrent op afstand.
Een heerlijk affiche deze zondagochtend bij De Tukkers in Albergen.

Koploper Reutum 2 mocht afreizen naar medekoploper De Tukkers 3.
Samen met Stevo 4 stonden deze clubs bovenaan met een gelijk aantal verliespunten.
Waar Stevo mocht afreizen naar Neede om tegen de hekkensluiter aan het doelsaldo te werken moesten de heren uit Albergen en Reutum echt aan het werk onder de leiding van de heer Harink uit Hengelo.
Gijs Steggink was in de warming up geblesseerd uitgevallen en werd vervangen door Kjelt Kuipers. 
Om 09.00 uur werd er onder heerlijke omstandigheden afgetrapt op het kunstgras. 
Reutum en De Tukkers begonnen rustig aan de wedstrijd waarbij de heren uit Albergen op de counter gingen spelen en Reutum het spel mocht maken.
Duels waren scherp, niet gemeen en de scheidsrechter had het prima onder controle.
Kleine plaagstootjes waren er via Bauke Haarhuis en Ruben Hulshof die gevaarlijk werden en aan de andere kant stichtte Mats Holsink gevaar en bracht Maurice Kuipers enkele corners gevaarlijk in.
Na 25 minuten spelen opende Reutum 2 de score via Casper Kuipers na een goede voorzet van Ramon Eerdman.
Echter stond het 2 minuten later alweer 1-1 nadat een scherp aangesneden vrije trap werd binnen getikt bij de 2e paal en Reutum 2 kon opnieuw beginnen.
De ploegen waren in evenwicht en werden beide gevaarlijk waarbij Maurice Kuipers de bal van dichtbij voor het binnentikken had maar tegen de keeper schoot.
Na 35 minuten viel er een gele kaart voor de Tukkers en moest het even door met 10 man, Reutum leek hier niet van te profiteren maar toch sloeg het vlak voor rust toe. Een hoekschop viel bij de eerste paal waarbij Jord vd Aa het overzicht hield, teruglegde op kameraad Rick Blokhuis en deze scoorde 1 van zijn laatste doelpunten voor VV Reutum.
Ruststand 1-2.
Casper Kuipers werd gewisseld voor Roel Booyink om nog wat meer druk op de tegenstander te krijgen, het devies was dus niet de voorsprong verdedigen maar uitbouwen.
Reutum 2 begon goed aan de tweede helft. Had de tegenstander in zijn greep en deze kwam steeds lastiger in zijn favoriete counter spel.
Breekpunt in de wedstrijd was de 1-3 van Maurice Kuipers waarbij een vrije trap rechtstreeks van verre afstand in het doel vloog.
Dit gaf Reutum vleugels en niet veel later was het 1-4 na goed drukzetten van Mats Holsink die Roel Booyink vrij voor de keeper zette en deze schoof de bal in het doel.
Jop Vrerink kwam in het veld voor de moegestreden Ramon Eerdman en Chiel Wesselink kwam Rick Blokhuis vervangen.
Chiel liet zich meteen gelden en kopte een hoekschop steenhard binnen en hiermee werd het 1-5.
Het slotakkoord was voor Roel Booyink die vanaf 25 meter de bal in de kruising krulde en de 1-6 was een feit.
De Tukkers was wat ontgoocheld en Reutum kon deze forse uitslag zelfs nog uitbouwen maar Mats Holsink en Stan Morskieft misten jammerlijk hun kansen.
Na 90 minuten voetballen was de dikverdiende overwinning binnen en even later zou Stevo met maar liefst 1-11 winnen bij Neede waardoor het zeer spannend blijft met nu een overgebleven top 2.
 
Aankomende zondag speelt Reutum 2 zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Avanti. Een echte kampioenswedstrijd dus komt dat zien!
We feliciteren Reutum 4 met het behaalde kampioenschap! 
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 12 mei tm 14 mei 2023

De wedstrijd Reutum 1 – Witkampers was een duel om de nacompetitie te ontlopen.
Witkampers kwam al na 10 minuten op een 0-1 voorsprong waarna een minuut later Lex de gelijkmaker voor Reutum scoorde.
In de tweede helft,  na een redelijk eerste kwartier van Reutum, kwamen de Reutummers op voorsprong door een benutte strafschop van Mark.
Hierna had de Witkampers het betere van het spel en kwam ook via een makkelijk gegeven strafschop op 2-2.
Het geloof bij Reutum ebde verder weg  en in de laatste 5 minuten wist  Witkampers de winnende treffer te maken.

Vanmorgen werd Reutum 4 door de 1-3 overwinning bij MVV'29 kampioen, een week eerder dan verwacht.
Daarom wordt het volgende week zondag uitgebreid gevierd en dan hopelijk samen met Reutum 2 dat vanmorgen met duidelijke cijfers won bij de Tukkers.
Reutum 4, van harte gefeliciteerd.

Eerste ontknopingsweekend VV Reutum  

Na een rustig inhaalweekend vorige week staat komend voetbalweekend voor VV Reutum bol van het spektakel. Vooral bij de senioren gaan er dit weekend belangrijke beslissingen vallen.  

Op vrijdag begint het voetbalweekend al wanneer de vrouwen 30+ op de Kottenbrei het zeven tegen zeven toernooi afwerken. De mannen 35+ doen hetzelfde, maar dan op de grond van buurman Fleringen. Zaterdagochtend alweer vroeg dag aan de Holsmanweg. VV Reutum JO8-1JM en VV Reutum JO11-1 trappen om negen uur af tegen respectievelijk DOS’37 JO8-3 en De Tubanters JO11-5. Een uur later is het de beurt aan VV Reutum JO10-1 die thuis DSVD JO10-1JM ontvangt. In Wierden gaat even later VV Reutum MO15-1 op bezoek bij Juventa’12/SVZW MO15-3. Een belangrijk duel voor de meiden die nog volop meedoen om het kampioenschap. Hoewel ze nu ‘slechts’ derde staan op de ranglijst verraadt het aantal verliespunten dat ze er het beste voor staan. Met twee duels minder gespeeld dan nummer twee UD en nummer één De Tukkers hebben de Reutummers alles in eigen hand. De vijf punten achterstand kunnen namelijk eigenhandig worden weggewerkt, om dat zo te houden moet zaterdag als eerst gewonnen worden. Op de zaterdagmiddag speelt alleen VV Reutum JO19-1 nog thuis tegen Saasveldia JO19-1. Het hoogste jeugdteam van onze vereniging heeft de afgelopen weken het kampioenschap verspeeld door twee keer onderuit te gaan, maar zal willen winnen om de druk er op te houden.  

Op zondag kan het een heel mooie dag worden voor VV Reutum. Al om 09.00 uur beginnen drie teams aan hun wedstrijden. De wedstrijd met de minste belangen is die van de veteranen op eigen veld tegen EFC PW 1885 35+1. Reutum zal willen winnen van deze laagvlieger om uiteindelijk op de derde plek, het hoogst haalbare dit seizoen, te kunnen eindigen. Op hetzelfde moment vindt in Harbrinkhoek een heel belangrijke wedstrijd voor VV Reutum 4 plaats. Het vierde trainde donderdagavond fanatiek en besloot toen om met een groep jongens naar Weerselo af te reizen. Concurrent Fleringen speelde daar namelijk tegen UD. Met eigen ogen zagen de heren dat de rood-witte formatie onderuitging tegen de zwart-gelen. Dat betekent dat VV Reutum 4 aan een punt genoeg heeft tegen MVV’29 10 om zich tot kampioen te kronen. Heel veel succes in deze speciale wedstrijd mannen!  

VV Reutum 2 gaat op bezoek bij een club met dezelfde clubkleuren en speelt een duel met minstens zoveel belangen. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat het tweede aan kop van de competitie met 30 punten. Maar omdat tegenstander de Tukkers en kaper op de kust Stevo evenveel (verlies)punten bezitten is de strijd nog niet gestreden. In een onderling duel gaan VV Reutum 2 en de Tukkers 3 uitmaken wie op de laatste speelronde de beste papieren heeft. Maar ook vanuit Geesteren zal worden meegekeken, want bij een gelijkspel staat Stevo volgende week op pole-position voor de titel. 
Als de duels hierboven zijn gespeeld komen VV Reutum 3 en VV Reutum Vrouwen 1 in actie op de zondagochtend. VV Reutum 3 ontvangt op eigen veld TVV 2 en de vrouwen gaan op bezoek bij DTC’07 in Tilligte.  En over belangen gesproken. Het slotstuk is deze zondag voor VV Reutum 1. Drie punten zijn simpelweg benodigd om uit de problemen te blijven. Het ‘mogen’ is inmiddels ‘moeten’ geworden en na een aantal nederlagen tegen directe concurrenten zal nu het kwartje eens andersom moeten vallen. Momenteel staat VV Reutum 1 namelijk op de laatste zo gevreesde nacompetitie-plek, maar één winstpartij kan het team van Peter Bokma zomaar een of twee plekken doen stijgen op de ranglijst. Tegenstander Witkampers zit in een nog lastiger pakket. Met de 22 verzamelde punten lijkt de ploeg alleen nog te kunnen strijden voor het ontlopen van directe degradatie. Daarvoor zal het alles op de mat leggen zondag en dus zijn aan beide kanten de belangen enorm. Uw steun is dan zoals gewoonlijk zeer wenselijk en laten we er met zijn allen voor zorgen dat zondag een prachtige voetbalzondag wordt! 
Pupil van de week bij deze wedstrijd is Isa Lokotte, speelster van Reutum JO11-1.

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslagen vrijdag 12 mei 2023  (Vr30+) op de Kottenbrei in Reutum
Sportclub Overdinkel VR30+1 - Reutum VR30+1 ----1-0
Reutum VR30+1 - UD W. VR30+1 ----0-1
KOSC VR30+1 - Reutum VR30+1----1-1
Reutum VR30+1 - BSC Unisson VR30+1 ----0-0

Uitslagen vrijdag 12 mei 2023 ( 35+1) te Fleringen
Reutum 35+1 - TVC '28 35+1 ---- 3-0
Reutum 35+1 - KOSC 35+1---- 5-3
Fleringen 35+1 - Reutum 35+1 ----2-1

Programma - Uitslagen  zaterdag 13 mei 2023
NEO G2 - Reutum G1JM ----4-7
Reutum JO19-1 - Saasveldia JO19-1 ----0-3
SDC '12 JO17-2 - Reutum JO17-1JM ---- 4-1
Heracles avc JO15-1JM - Reutum JO15-1 ----10-1
Avanti W. JO13-1 - Reutum JO13-1 ---- 3-5
Reutum JO11-1 - De Tubanters1897 JO11-5 ----9-1
Reutum JO10-1 - DSVD JO10-1JM ---- 7-10
Reutum JO8-1JM - DOS '37 JO8-3 ---- 7-4
ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 - Reutum MO15-1 (9-tal) ----5-7

Uitslagen zondag 14 mei 2023
Reutum 1 - Witkampers 1 ----2-3
Tukkers De 3 - Reutum 2 ----1-6
Reutum 3 - TVV 2 ---- 0-1
MVV '29 10 - Reutum 4 ----1-3
Reutum 35+1 - EFC PW 1885 35+1 ---- 5-1
DTC '07 VR1 - Reutum VR1 te Tilligte ----2-2

Woensdag 17 mei 2023
Gemeentelijk a1 toernooi bij MVV’29
Het programma is te vinden op deze site onder handige documenten  

Tweede Klasse I
Uitslag zaterdag 13 mei 2023 

Eilermark 1 - ATC'65 1 ----2-5
Uitslagen zondag 14 mei 2023
AZC 1 - SDC '12 1 ---- 1-2
Bon Boys 1 - BWO 1 ---- 3-1
Reutum 1 - Witkampers 1 ----2-3
Stevo 1 - Tukkers De 1 ---- 2-0
Suryoye-Mediterraneo 1 - Schalkhaar 1 ---- 2-2
Vorden 1 - Lemelerveld 1 ---- 3-2

Reutum 2 pakt dikverdiende punten in Twello.
Met nog 3 wedstrijden op het programma en maar liefst 3 koplopers in deze competitie is het ongemeend spannend.

De winst is het enige wat telt en de uitwedstrijd naar Twello beloofde een zware wedstrijd te worden.
Thuis werd de eerste wedstrijd van het seizoen nog met 10-2 gewonnen van een niet complete tegenstander die op het laatst nog maar met 10 man kon spelen destijds en de officiële scheidsrechter de laatste 13 minuten aan Twello cadeau gaf onder het mom, bij 10 doelpunten stoppen we ermee.
Al met al een dag waarop Twello naar revanche zocht.
 
Reutum begon onder leiding van een uitstekende scheidsrechter om 11.30 uur met de aftrap.
Een minuut later had Casper Kuipers zijn eerste kans al op de schoen maar deze werd katachtig gered.
Twello was gevaarlijk met name via de linkerkant en maakte het Reutum lastig, duels waren fel, niet gemeen maar een leuke eerste helft ontstond.
Een aantal hoekschoppen van Reutum vielen gevaarlijk waarbij Luuk ter Haar net over het doel kopte en een speler van Twello bijna een eigen doelpunt maakte.
 
Uit een hoekschop viel na 20 minuten de 1-0 uit een mooie variant waarbij de bal 2 keer mocht worden ingeschoten en het laatste schot binnenviel.
Een tegenvaller voor Reutum wat daarna wel weer snel de aanval inzette.
Twello werd ook gevaarlijker maar de beste kansen waren voor Reutum.
Mats Holsink kwam in het veld voor Roel Deterink en hierdoor kreeg Reutum nog meer druk op het doel van de tegenstander.
Maurice Kuipers, Jord van de Aa en Mats Holsink hadden goede kansen waarbij zelfs een bal van de lijn werd gehaald en zo bleef het tot rust 1-0 voor Twello.
 
Nog een wijziging in de rust, Chiel Wesselink kwam voor Jop Vrerink en de 2e helft was het nagenoeg eenrichtingsverkeer.
Twello begon met tijdrekken, wist geen duel meer te winnen maar het beet flink van zich af.
Een terugspeelbal werd opgepakt door keeper Jurre Groothuis en even was het alle hens aan dek voor Reutum 2 om deze grote kans onschadelijk te maken.
Rick Blokhuis kreeg een mooie kans vanaf randje 16 maar miste jammerlijk. 
Uiteindelijk was het een actie van Casper Kuipers die binnen de 16 op de keeper schoot waarna Mats Holsink kon binnen tikken maar deze werd achterover getrokken en een strafschop was het gevolg.
Jord van de Aa ranselde deze keihard binnen waardoor eindelijk de 1-1 op het scorebord kwam.
Met nog 20 minuten te spelen gaf Reutum nog meer druk maar daardoor gaf het ook ruimtes weg en kon Twello 2 keer goed voor Jurre Groothuis komen.
Maurice Kuipers raakte de paal uit een voorzet van Chiel Wesselink en in de 88e minuut had Rick Blokhuis de bal vrij voor het inkoppen maar ook deze ging naast het doel.
Een laatste lange bal van Jurre Groothuis viel op de 16 meter van Twello en Roel Booyink wist met een boogbal de keeper te verschalken en de dikverdiende 1-2 aan te tekenen. 
Grote vreugde aan Reutum kant en de laatste minuten maakte Twello ineens wel haast om nog wat te forceren maar hier kwam enkel nog een grote kans voor Maurice Kuipers uit voort.
1-2 eindstand en Reutum 2 speelde een erg sterke wedstrijd tegen een prima tegenstander.
 
Volgende week wacht er een topper tegen mede koploper de Tukkers en al om 09.00 uur zal er in Albergen worden afgetrapt.
Supporters, tot dan! 
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 6 tm 10 mei 2023
Rustig voetbalweekend op komst voor VV Reutum

Na dodenherdenking en bevrijdingsdag staat er voor VV Reutum een nieuw voetbalweekend op het programma. Een aantal teams kan op zoek naar het perfecte ‘lente-voetbal’ maar voor veel teams staat er een vrij weekend op het programma. 
 
Op zaterdag zijn er slechts drie ploegen die in actie komen. VV Reutum JO15-1 gaat op bezoek bij Quick’20 JO15-3 om de derde plek over te nemen van de Oldenzalers. De zwart-witten staan drie punten voor op de Reutummers dus het is zaak voor de bezoekers om de thuisclub te achterhalen. 
VV Reutum JO17-1JM reist af naar de leeftijdsgenoten van Tubanters. De geel-blauwe ploeg doet nog altijd mee om het kampioenschap en zal tegen laagvlieger Tubanters geen fout willen maken om de druk op nummer één Borne maximaal op te voeren. 
VV Reutum JO19-1 speelt de enige thuiswedstrijd op zaterdag. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt tegen Quick’20 JO19-3. Een duel die niet meer gaat om de bovenste plaatsen. Vanwege het verlies vorige week is voor VV Reutum JO19-1 de kans op het kampioenschap een stuk kleiner geworden. Desondanks zullen de heren willen winnen om koplopers Fleringen en Losser zoveel mogelijk onder druk te zetten. Wie weet leidt dit tot fouten en puntverlies.. 
 
Op zondag eveneens slechts drie teams die het veld betreden voor de strijd om de bal. Alle teams spelen zondag uit dus de Kottenbrei geniet van een vrije dag. Om 10.45 brengt VV Reutum 3 de Reutumse voetbalzondag in beweging op bezoek bij SDC’12 4. Een kwartier later zal VV Reutum Vrouwen 1 op een naast gelegen veld beginnen aan de wedstrijd tegen de vrouwelijke Denekampers. Dit betekent de nummer 6 tegen de nummer 5 dus voor de vrouwen een mooie graadmeter. 
VV Reutum 2 gaat op bezoek bij laagvlieger Voorwaarts Twello en heeft nog alles om voor te spelen. De koppositie wordt momenteel namelijk gedeeld met Stevo 4. Hoewel de positie op de ranglijst van Twello anders doet vermoeden kan het tweede zich op maken voor een pittige uitwedstrijd. Gezien de resultaten na de winterstop is de tegenstander op ruim een uur afstand van Reutum lastig te verslaan. 

Allen een fijn (voetbal)weekend!
 
Uitslagen  zaterdag 6 mei 2023
Reutum JO19-1 - Quick '20 JO19-3 ----1-5
De Tubanters 1897, JO17-2 JM - Reutum JO17-1JM ---- 2-6
Quick '20 JO15-3 - Reutum JO15-1----2-1
Uitslagen zondag 7 mei 2023
Voorwaarts T 3 - Reutum 2 ----1-2
SDC '12 4 - Reutum 3 ----4-5
SDC '12 VR1 - Reutum VR1 ----2-1
 
Uitslagen woensdag 10 mei 2023
De Tubanters1897 JO13-1 - Reutum JO13-1----3-3
Reutum MO15-1 (9-tal) - ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 ----5-2
 
Zondag 7 mei 2023
Uitslag Tweede Klasse I 
AZC 1 - Vorden 1 ----3-0
Reutum ruim onderuit in en tegen Lemelerveld.

LEMELERVELD – Het is Reutum afgelopen zondag niet gelukt drie hele belangrijke punten aan het conto toe te voegen.
Een nederlaag van 3-0  over de volle 90 minuten zegt natuurlijk veel, maar zeker niet alles.
Daar waar Lemelerveld in deze wedstrijd aan 4 goede mogelijkheden genoeg had om drie keer te scoren, vergat Reutum simpelweg om op de juiste momenten dichterbij te komen.

Achteraf zeker een verdiende overwinning voor de thuisploeg omdat deze wel optimaal gebruik maakte van de persoonlijke fouten aan Reutum kant. Maar een uitslag van 3-0 was, gezien de verhoudingen binnen de lijnen, toch wel ietwat geflatteerd.

Met de opnieuw de nodige afwezigen, maar wel met de juiste spirit begon Reutum veel scherper en feller dan aan het duel dan vorige week.

Maar binnen 4 minuten sloeg het noodlot al toe toen Dani net iets te laat reageerde op een rebound. Aanvoerder Kogelman van Lemelerveld was er als de kippen bij om deze rebound op te pikken. Dani probeerde de bal nog wel te spelen, maar tikte in zijn actie Kogelman tegen het scheenbeen waardoor de aanvoerder van Lemelerveld ten val kwam. Scheidsrechter Baardman kon niets anders dan de bal op de stip te deponeren. Spits Heerink nam plaats achter de bal, en joeg de bal hard tegen de touwen, 1-0.

Kort hierna een hachelijk moment toen een verdediger van Lemelerveld de bal terug speelde op zijn doelman. Vanwege het werkelijk dramatische veld ( waarop voetbal eigenlijk onmogelijk was) stuiterde de bal over de voet van doelman om daarna tegen de touwen te rollen. Gelukkig wist de doelman de bal nog net op tijd voor de doellijn, over de zijlijn te roeien.

Hierna had in twee instanties eigenlijk de gelijkmaker moeten vallen. Het was namelijk Bjorn die precies op tijd werd weggestoken waardoor Bjorn alleen voor de doelman van Lemelerveld verscheen. Met een geweldige redding wist de doelman de zeker 1-1 te voorkomen maar de bal bleef binnen de 16 nog steeds bespeelbaar voor de ploeg uit Reutum. Het was Bjorn die zelf achter de bal aanstoof, om daarna de bal met een geplaatste boogbal bij de tweede paal neer te leggen. Inmiddels was Lex bij de tweede paal opgedoken om de bal in het nagenoeg lege doel te koppen. Maar ook deze tweede mogelijkheid binnen 10 seconden leverde geen treffer op doordat een speler van Lemelerveld nog net op tijd, op de lijn, redding wist te brengen.

Reutum had de druk er nu redelijk op, en zag dat Lemelerveld in deze fase meer achteruit dan vooruit liep. Opnieuw was Bjorn bij de volgende mogelijkheid betrokken toen hij een bal panklaar voor de voeten van Stijn dropte. Stijn op zijn beurt nam het doel gelijk onder vuur, maar zag ook dat de doelman van Lemelerveld deze inzet nog net met de vingertoppen tot corner wist te promoveren. 

Lemelerveld was niet in staat om de druk er bij Reutum op te zetten. Ook vanwege het belabberde veld ging er ook aan de kant van de thuisploeg heel veel mis. Hierdoor grossierde het ook in veel balverlies maar dat gebeurde ook bij de ploeg uit Reutum waardoor er eigenlijk maar bar weinig te genieten viel de eerste 45 minuten.

Vlak voor de thee leek de thuisploeg heel sneaky nog op 2-0 te komen toen een verdwaalde voorzet bij de tweede paal neerplofte. De volley van de linksbuiten verdween, vanuit een lastige hoek, nog redelijk ver naast het doel van Kevin Tulk die eigenlijk maar bar weinig te doen keeg de eerste 45 minuten.

Na de thee was het gelijk de ploeg uit Reutum dat brutaal het initiatief nam. Het was Sam die als eerste gevaarlijk wist te worden toen hij vanaf links naar binnen kwam. Met zijn gevaarlijke rechter probeerde hij de bal in de lange hoek te krullen, maar een voet van een verdediger voorkwam de 1-1. 

Reutum bleef het proberen maar zag dat Lemelerveld vooral vanuit de omschakeling steeds gevaarlijk bleef. Dit leverde eigenlijk geen grote kansen op voor de thuisploeg, maar was voorzichtigheid zeker geboden aan Reutumkant. En juist van deze onvoorzichtigheid profiteerde Lemelerveld optimaal toen Reutum op wel heel knullige wijze de bal in de laatste linie verprutste. In de opbouw bij Reutum werd een bal uiterst knullig tegen een aanvaller van Lemelerveld aangeschoten. Dat deze bal uiteindelijk precies bij spits Heerink voor de voeten viel was dan ook een grote meevaller voor de ploeg van trainer Ruben Kloosterman. Heerink draaide gelijk open en stond gelijk oog in oog met doelman Kevin Tulk van Reutum. Hij koos niet voor een schot maar zag dat aanvoerder Kogelman er nog net iets beter voor stond. Na een korte aanname, en wat dribbelpassen wist Kogelman de bal in het nagenoeg lege doel te schuiven, 2-0. Een tegentreffer die vol op het conto van Reutum kan worden bijgeschreven.

Toch had niet kort hierop ook maar de zo de 2-1 kunnen vallen toen Bjorn op enkele meters van het doel de bal voor zijn voeten kreeg. Bjorn koos voor een schot uit de draai die rakelings over de lat scheerde. Achteraf was het balletje breed op de geheel vrijstaande Sam hoogstwaarschijnlijk een betere optie geweest.

Het was op zich een zeer sportieve wedstrijd totdat Lemelerveld speler Stan Reimink een natrappende beweging maakte waarop scheidsrechter Baardman niets anders kon doen dan deze speler met rood van het veld te sturen. Dat hield in dat de thuisploeg de laatste 25 minuten met 10 man verder moest.

Al gelijk leek Reutum hiervan te profiteren toen Sam een bal heerlijk achter de laatste linie van Lemelerveld dropte. Jordi was er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken. Vrij voor de doelman probeerde Jordi de bal over de uitstormende doelman te tillen maar raakte hierbij de bal compleet verkeerd waardoor de bal een gemakkelijke prooi werd voor de doelman van de thuisploeg.

Nog geen minuut later kon opnieuw een Reutumse mogelijkheid worden genoteerd toen Wout de bal, rond de 16, heerlijk kreeg aangespeeld. Met zijn rechter probeerde hij net als Sam de bal in de lange hoek te krullen, maar nu had de doelman een passend antwoord op de inzet van Wout.
Toen Jaap hierna van heel dichtbij een bal rakelings over de lat kopte leek het bijna een misssion impossible te worden. Je hebt namelijk van die wedstrijden waarbij de bal er gewoon niet in wil, en vandaag tegen Lemelerveld was zo een dag.

Na deze mogelijkheid van Jaap, kwamen Mart (als diepste spits) en Casper (vanaf rechts) binnen de lijnen om zo alsnog een treffer te forceren. Lindsay en Dani kwamen hierdoor naar de kant. Met deze zeer aanvallende variant, tegen de 10 van Lemelerveld, werd een laatste redmiddel aangegrepen om de gevraagde aansluitingstreffer te forceren.

Maar aan de andere kant had Lemelerveld aan een kwart kans genoeg om een volgende treffer op het scorebord te zetten. Nota bene tijdens een aanvalsopzet van Reutum over de rechterkant werd een bal opnieuw zeer knullig verloren. Tel daarbij een verdediger op die volkomen verkeerd instapt, dan is het niet vreemd dat opnieuw Kogelman vogeltje vrij voor de doelman van Reutum verscheen. Met de bal aan de voet omspeelde hij Kevin om daarna de bevrijdende derde treffer voor de thuisploeg op het scorebord te zetten, 3-0. Opnieuw was het dus Reutum zelf dat aan de basis stond voor deze derde tegentreffer.

Mart had vlak voor tijd nog de 3-1 op zijn hoofd, maar ook deze grote vrije kopkans, op enkele meters van het doel, leverde geen treffer op waardoor Reutum opnieuw verloor.

Natuurlijk was de zege verdiend voor de thuisploeg omdat Lemelerveld simpelweg wel deed wat het moest doen, namelijk scoren. Reutum verloor vandaag van Lemelerveld, maar ook van zichzelf want als je de problemen zo over jezelf afroept zoals vandaag tegen Lemelerveld dan gaan we nog 3 hele lastige wedstrijden tegemoet.

Komend weekend zijn we vrij waardoor de batterij voor de laatste 3 allesbeslissende wedstrijden nog een keer extra kan worden opgeladen. De eerst volgende wedstrijd zullen we thuis spelen op de Kottenbrei als de Witkampers op bezoek komt. Ook deze ploeg heeft nog alles om voor te spelen dus het beloofd opnieuw op voorhand een meer dan beladen wedstrijd te worden.

Zondag 14 Mei 2023: Reutum – De Witkampers    Aanvang: 14.00 uur. 

Opstelling tegen Lemelerveld: Kevin, Lex, Lindsay ( Mart 68’), Wout, Jurgen, Stijn, Jaap (Jort 81’), Dani, (Casper 68’), Jordi, Sam, Bjorn.

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 29 april tm 3 mei 2023

Alle senioren verloren vandaag hun wedstrijd.
Vanmiddag moest Reutum 1, zonder sterkhouders Wout Mensink en Mark Morskieft aantreden in Lemelerveld.
Waar het in de thuiswedstrijd voor de winter nog een gelukkige 2-1 voor de Reutummers werd, trok Lemelerveld nu, op een hard en slecht te bespelen natuurgrasveld met 3-0 wel aan het langste eind.
De uitslag was volgens de kenners geflatteerd, maar de nederlaag voor een hardwerkend Reutum wel terecht.

Voorbeschouwing

Beperkt voetbalprogramma voor VV Reutum 

Het is de week van Koningsdag en meivakantie en dus wordt er aankomend weekend weinig gevoetbald door de VV Reutum-teams. Doordat alle teams uit spelen wordt er zelfs helemaal niet gespeeld op de Reutumse velden.  

Op zaterdag slechts twee duels. Beide teams die in actie komen spelen een uitwedstrijd. VV Reutum JO17-1JM reist af naar Hengelo om het op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van ATC. De Reutummers zijn nog ongeslagen en willen in Hengelo de kampioensdroom in leven houden. ATC staat op de vijfde plek met vijf punten minder en een duel meer gespeeld. VV Reutum G1JM stapt in de auto richting Oldenzaal om te voetballen tegen De Esch G3. Dat betekent dat de Reutumse koplopers op bezoek gaan bij de nummer voorlaatst. Winst in dit inhaalduel moet er voor zorgen dat Reutum afstand neemt van nummer twee Oranje Nassau.  

Op zondag gaan de veteranen op bezoek bij AVC Heracles. De ervaren voetballers beleven een uitstekend seizoen en staan momenteel op de vierde plek. Winst in Almelo betekent echter dat de top drie wordt binnengedrongen doordat Reutum dan Zenderen Vooruit passeert. Het vierde elftal neemt het op tegen Vasse 4. Tegen deze laagvlieger moeten drie punten worden gepakt om binnenkort kampioen te kunnen worden. De voorsprong op de achtervolgers lijkt immens, maar doordat Fleringen 3 maar liefst vier wedstrijden minder heeft gespeeld mag Reutum zich vooralsnog niet rijk rekenen.  

Het eerste elftal gaat drie punten proberen te pakken in Lemelerveld. Een enorm belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Peter Bokma. Na het verlies vorige week tegen Vorden is het belang van dit duel nog groter geworden. Wint Reutum dan doet het hele goede zaken wat betreft directe handhaving, maar verliest het dan moet er zelfs nog met spanning naar de plekken voor rechtstreekse degradatie worden gekeken. Erop of eronder dus zondag. Wil je mee naar dit spannende duel? Je kunt je nog inschrijven voor de bus.  

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Uitslagen zaterdag 29 april 2023
De Esch G3 ---- Reutum G1JM ---- 3-9
ATC'65 JO17-2 ---- Reutum JO17-1JM ---- 3-0

Uitslagen zondag 30 april 2023
Lemelerveld 1 ---- Reutum 1 ----3-0
Vasse 4 ---- Reutum 4 ----3-1
Heracles avc 35+1 ---- Reutum 35+1 ----8-4

UItslag woensdag 3 mei 2023
Borne JO17-1 ---- Reutum JO17-1JM ----3-1

Uitslagen Tweede Klasse I
Uitslag vrijdag 28 april 2023 ( aanvang 20:00 uur)
ATC'65 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----2-1
Uitslagen zondag 30 april 2023
Lemelerveld 1 - Reutum 1 ----3-0
SDC '12 1 - Eilermark 1 ---- 1-0
Schalkhaar 1 - BWO 1 ----1-0
Tukkers De 1 - AZC 1 ----3-0
Vorden 1 - Bon Boys 1 ----2-1
Witkampers 1 - Stevo 1 ---- 1-2


Support Reutum 1 en ga met de bus naar Lemelerveld 1 - Reutum 1

Reutum 1 speelt op zondag 30 april de belangrijke competitiewedstrijd tegen VV Lemelerveld.
Ook bij deze uitwedstrijd die om 14.00 uur begint, zou de steun van de Reutum supporters welkom zijn.
Je kunt net als eerder naar Schalkhaar, AZC,  Vorden en de Witkampers met de spelersbus naar
Lemelerveld
Het vertrek op de Kottenbrei is om 11.45 uur.

Voor het aanmelden voor de busreis naar Lemelerveld kan deze link  (datumprikker) worden gebruikt: 
 

 https://datumprikker.nl/psxjkaxgdgdm3zdx
 

1. Klik op deelname opgeven

2. Klik op het grijze vinkje (achter de datum), dit kleurt groen en klik op volgende

3. Vermeld je naam en mailadres en druk op opslaan

Je bent nu aangemeld voor de bus en ontvangt een bevestiging via het opgegeven mailadres. 
De eerste 27 personen die zich aanmelden kunnen meereizen

De kosten voor de busreis zijn € 10 euro per persoon en is te voldoen aan iemand van het bestuur die met de bus zal meereizen.

Namens het bestuur

Reutum in extremis onderuit tegen Vorden

REUTUM – Reutum heeft zich tegen Vorden opnieuw van haar slechtste kant laten zien.
Na de heerlijke overwinning tegen koploper Bon Boys, speelde Reutum een week later een bedroevende pot voetbal.
Een teleurgestelde speler merkte na de wedstrijd dan ook terecht op dat het de laatste periode niet echt loopt zoals we graag willen. “We zullen de komende weken echt uit een heel ander vaatje moeten tappen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan”
Natuurlijk was de overwinning tegen Bon Boys heerlijk, maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we in de periode voor Bon Boys ook in veel wedstrijden niet thuis gaven getuige de 4 nederlagen en één mager gelijkspelletje.
In vergelijking met Reutum speelde Vorden vandaag wel met het nodige “gif” dat nodig is om deze 6-punten wedstrijden over de streep te trekken.
De overwinning voor Vorden was gezien het spelbeeld deze middag dan ook meer dan verdiend. Dat de winnende treffer ver in blessuretijd viel, maakte het allemaal nog net een stukje zuurder.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Leushuis was Vorden al gelijk de bovenliggende ploeg.
Kleine duels waar dan ook op het veld vielen allemaal uit in het voordeel van Vorden.
Reutum was steeds te laat, te slordig in de passing, of gewoon niet geconcentreerd genoeg om de ploeg van Wouter Scholten aan het wankelen te brengen.
Vorden had al na 2 minuten op 0-1 kunnen komen toen een corner vanaf de linkerkant voor het doel werd gebracht. Reutum dacht te kunnen ruimen maar maaide volledig over de bal waardoor Vorden een bijna niet te missen kans kreeg. Maar ook deze Vorden speler miste de bal volkomen waardoor de 0-0 op het bord bleef.
Vorden hield de druk er vol op, en Reutum kon alleen maar tegenhouden.
Een schot uit de tweede lijn, in deze fase, werd een prooi doelman Kevin Tulk van Reutum.
Reutum probeerde het wel maar Sam leek voorin wel op een eiland te staan waardoor hij het steeds op moest nemen tegen 3, soms wel 4 verdedigers en dat is natuurlijk teveel van het goede. Om welke reden dan ook was er totaal geen aansluiting waardoor Vorden eigenlijk van de voorwaartsen van Reutum niets te vrezen had.
Vorden bepaalde, en zag zichzelf bijna beloond worden toen opnieuw een schot uit de tweede lijn richting het doel van Kevin werd afgevuurd. Gelukkig behaalde Kevin vandaag wel het gevraagde niveau waardoor ook deze mogelijk geen doelpunt opleverde.
Dit etaleerde de goalie kort hierna nogmaals door een vrije bal op werkelijk fraaie wijze uit zijn hok te ranselen.
Deed Reutum dan de eerste 45 minuten aanvallende helemaal niets? Natuurlijk wel, maar verder dan een paar corners en wat schoten kwam Reutum de eerste 45 minuten eigenlijk niet.
Nee, het gevaar loerde steeds aan de andere kant van het veld waar Vorden bepaalde en heerste.
Vlak voor de thee klapte de buitenspel bij Reutum niet goed open waardoor Vorden spits Gijs van der Veen een geheel vrije doortocht kreeg richting het doel van Kevin.
Kevin dreef de spits een bepaalde kant op waardoor de aanvaller van Vorden Kevin wel moest omspelen. Maar dat was nu juiste waar Kevin op had gehoopt want met een werkelijke fantastische redding wist hij bal van de voeten van de spits van Vorden te grissen.
Dat was het dan ook wel de eerste 45 minuten.

In de rust bleek Lex teveel last van zijn knie te hebben waardoor Wout Slaghekke, na enige weken blessureleed, binnen de lijnen kwam.
Dat Reutum, na de thee, uit een ander vaatje moest tappen leek al snel haar vruchten af te werpen.
Het was namelijk Reutum dat in deze wedstrijd de allergrootste mogelijkheid op een doelpunt kreeg toen Sam vanaf de linkerkant de zestien van Vorden binnen stoof.
De voorzet op de meegelopen Wout was niet iets te scherp waardoor de bal richting de tweede paal rolde. Hier stond Bjorn werkelijk “vogeltje vrij”om de bal op enkele meters van het doel binnen te tikken. In plaats van de bal simpel tegen de touwen te drukken vloog de bal op onverklaarbare wijze over het Vordense doel. Hier had natuurlijk Vorden alle geluk van de wereld.
Kort hierna de tweede tegenvaller voor Reutum toen Mark Morskief zich na ruim 50 minuten voetbal noodgedwongen moest laten vervangen. Voor Mark kwam Jordi binnen de lijnen.
Natuurlijk zag Vorden ook dat Reutum aanvallend wat brutaler werd waardoor de “drive” waarmee Vorden de eerste 45 minuten speelde steeds iets minder leek te worden.
Toch moest Kevin hierna weer in actie komen om een geplaatst schot van de spits van Vorden tot corner te verwerken.
Voetballend verdween dus beetje bij beetje de dominantie aan Vordense kant maar zo niet de mogelijkheden op een doelpunt. In deze fase van de wedstrijd leken deze bij Vorden hoofdzakelijk uit spelhervattingen te komen.
Een scherp aangesneden vrije trap werd onbedoeld door een Reutum verdediger verlengt waardoor deze bij de tweede paal neer plofte. Hier leek een Vordenspeler voor de 0-1 te tekenen, maar opnieuw was daar Kevin die met een wereldsafe de 0-1 voorkwam.
De aansluitende corner leek dan wel de 0-1 te leveren maar opnieuw wist Kevin met een fabelachtige redding de 0-0 op het scorebord te houden.
Vooraf was bekend dat ene Koen Oostenhuis van Vorden wel een aardig balletje kon raken. Na ruim een uur voetbal kwam deze speler binnen de lijnen en gelijk werd duidelijk waarom verschillende verenigingen hem omschrijven als een zeer belangrijke pion in het spel van Vorden.
Reutum was dus op voorhand gewaarschuwd, maar zag deze speler volkomen over het hoofd toen hij niet kort na zijn wisselbeurt, met zijn geweldige linker, het doel van Reutum onder vuur nam. Het was opnieuw aan de Reutum goalie te danken dat deze streep geen treffer opleverde.
Meer dan in de eerste helft golfde het spel in deze fase op en neer want niet kort na de mogelijkheid voor Vorden, was het Sam dat met een harde schuiver de doelman van Vorden op zijn weg vond.
In het verslag van Vorden staat al het één en ander beschreven over de scheidsrechter van dienst deze middag.
Het was voor alle spelers en toeschouwers onbegrijpelijk dat de overtreding op de doorgebroken Bjorn, binnen de zestien, geen strafschop opleverde. Bjorn stoof vanaf links de zestien binnen toen hij het duel met de doelman van Vorden wilde zoeken. Maar dat duel kwam er niet omdat een verdediger, van achteren, Bjorn binnen de beruchte lijnen, tegen het gras werkte.
Maar scheidsrechter Leushuis vond het niets waardoor vriend en vijand in vertwijfeling achter bleven.
Toch had Reutum zich hierna moeten belonen toen Sam samen met Jordi aan een snelle aanvalsopzet begonnen.
Jordi pakte op rechts prima diepte, en kreeg de bal heerlijk van Sam in de loop mee.
Sam stoof hierna gelijk door om daar bij de tweede paal geheel vrij op te duiken. Maar Jordi koos ervoor om vanuit een lastige hoek het doel onder vuur te nemen. Hier was het balletje “breed” eigenlijk de beste en meest logische oplossing geweest.
Ook Vorden kreeg het in deze fase lastiger om voor het doel van Kevin te melden waardoor eigenlijk zich beide ploegen al met een 0-0 verzoenden.
Toch wist Sam in blessuretijd het netje te vinden maar deed dit volgens de scheidsrechter vanuit een buitenspelpositie waardoor deze treffer dan ook werd geannuleerd.
Vorden probeerde het ver, ver in blessuretijd nog een keer, en zag dat Reutum verdedigend enkele steken liet vallen. Met speels gemak mocht de achterlijn gehaald worden waarna de bal vanaf de achterlijn kon worden teruggelegd op enkele geheel vrijstaande Vorden spelers. Uiteindelijk werd spits Gijs van der Veen het “goudhaantje” door deze voorzet hard en dodelijk precies in de lange hoek te krullen, 0-1 met ruim 95 minuten op de klok.
Niet kort hierna was het scheidsrechter Leushuis die deze middag voor de laatste keer op zijn fluit blies.

Over de volle 90 minuten een meer dan verdiende nederlaag omdat Reutum vandaag simpelweg veel te weinig bracht.
Reutum speelde als een ploeg dat zich al in veilige haven waant.
Maar door op deze manier te voetballen is een veilige haven wel heel erg ver weg.
De knop moet om, want nu kan het nog, over enkele weken niet meer.
Nu het nog kan, zullen we ons komend weekend in Lemelerveld op een hele andere manier moeten presenteren dan tegen Vorden.
Het lijkt mij, dat inmiddels dat kwartje nu wel bij iedereen een keer gevallen is.

Opstelling tegen Vorden: Kevin, Lex (Wout 46’), Lindsay, Jurgen, Daan, Mark (51’Jordi), Jaap, Dani (Mart 84’), Stijn, Sam, Bjorn.

Reutum 2 wint in Rossum.

Eindelijk is het voorjaar begonnen en konden we onder heerlijke omstandigheden aftrappen tegen RSC 3.
Op het hoofdveld werd er gespeeld en Reutum 2 begon sterk deze wedstrijd.
Men zat kort op de tegenstander en aanvoerder Weusthof werd aan banden gelegd door Stan Morskieft.
Reutum kreeg meer en meer balbezit zonder grote kansen te krijgen.
Een aantal corners en vrije trappen vielen net niet goed maar Reutum bleef de betere ploeg.
Na een snelle inworp van Maurice Kuipers werd Chiel Wesselink diep gestuurd en uit zijn voorzet kon Jop Vrerink de bal binnen tikken.
Een opsteker voor een team wat lastig scoort op het moment.
10 minuten later was het goed doorjagen van Maurice Kuipers waardoor hij alleen voor de keeper kwam en koelbloedig de 0-2 binnenschoot.
RSC kon de eerste helft geen kans noteren.
Opmerkelijk moment was dat de scheidsrechter werd gevloerd door een valpartij en even dreigde deze man niet door te kunnen. Gelukkig werd hij opgelapt door de verzorger en konden we niet veel later naar de thee.

Ruststand 0-2.

Roel Booyink kwam in het veld voor Rick Blokhuis om wat meer snelheid te krijgen.
RSC had ook gewisseld en stond de 2e helft beter waardoor Reutum weinig kansen kreeg.
Omdat Rossum niet bij machte was om kansen te creëren bloedde de wedstrijd een beetje dood.
Casper Kuipers kwam Ramon Eerdman vervangen.
Luuk ter Haar kwam voor Kjelt Kuipers en Jan Aarnink kwam de laatste 10 minuten voor Chiel Wesselink.
0-2 eindstand en daardoor weet Reutum 2 weer de koppositie te pakken in deze spannende klasse.
Nog 3 wedstrijden te gaan met als eerstvolgende de verre uitwedstrijd naar Twello.

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 22 tm 23 april 2023

Reutum kon de onverwachte overwinning van vorige week op koploper Bon Boys geen goed vervolg geven tegen Vorden 1.
Na een vooral van Reutum matige wedstrijd, stond na 90 minuten een 0-1 uitslag op het scorebord.
Het leek bij Reutum alsof de angst om te verliezen groter was dan de wil om te winnen.
Het Vorden doelpunt werd in de laatste 5 minuten van de wedstrijd gemaakt.

Voorbeschouwing:

De ontknoping nadert 

 
Na de knappe driepunter van VV Reutum 1 tegen koploper Bon Boys staat er opnieuw een interessant voetbalweekend voor de deur. Vooral op zaterdagmiddag en op zondag zal er weer volop fanatisme op de Kottenbrei te spotten zijn.  
 
Maar het voetbalweekend wordt afgetrapt door de 35+ teams die in de zeven tegen zeven competities uitkomen. De mannen nemen het in Tubbergen op tegen KOSC, Fleringen en TVC, terwijl de vrouwen in Boekelo de strijd aangaan met UD, KOSC, Sportclub Overdinkel en BSC Unisson.  
 
Op zaterdagochtend zullen de Reutumse voetbalvelden grotendeels leeg blijven. Bijna alle jeugd speelt namelijk een uitwedstrijd, op VV Reutum JO13-1 na. Om 10.30 uur zal het balletje dan toch gaan rollen aan de Holsmanweg als VV Reutum en BSC Unisson tegenover elkaar komen te staan. Dit duel gaat om plekken in de onderste regionen van de competitie. VV Reutum, dat de achtste plaats bestijgt met tien punten uit zeven wedstrijden, krijgt de kans om afstand te nemen van de bezoekers die elfde staan met vier punten uit zes wedstrijden. Op zaterdagmiddag spelen het G-team van VV Reutum en het G-team van De Esch uit Oldenzaal tegen elkaar. Om 12.30 uur zal Jan Benerink voor het eerst fluiten voor de aftrap van dit duel. Na de winst in Vriezenveen vorige week (2-5) zal Reutum proberen ook de Oldenzalers aan de zegekar te binden. VV Reutum JO19-1 zal de zaterdag vanaf 16.00 uur voetballend afsluiten met de topper tegen sv Losser JO19-2. Inzet is het behouden van de koppositie. Reutum won vijf van de zes voorgaande duels en staat dankzij die vijftien verzamelde punten bovenaan. Losser daarentegen staat op de tweede plek met dertien punten uit vijf duels. Maar ook de achtervolgers Fleringen en Saasveldia, beide twaalf punten uit vijf duels zullen in spanning afwachten wat de uitslag van deze topper op de Kottenbrei wordt. Kan Reutum winnen? Dan ligt het op pole-position voor het kampioenschap. Succes mannen!  
 
De volgende ochtend trappen de Veteranen de voetbalzondag in beweging om 09.00 uur. Het 35+ team is aan een goed seizoen bezig en staat momenteel vierde. Tegenstander Heracles zal moeten worden verslagen om zicht op de derde plek te behouden. Later op de zondagmorgen wil VV Reutum 2 drie punten pakken bij RSC 3 in Rossum. Het tweede staat samen met STEVO 4 en De Tukkers 3 bovenaan in de competitie, maar weet dat het een lastige uitwedstrijd tegemoet gaat. Concurrent de Tukkers wist vorige week namelijk niet te winnen (1-2) van dit team uit Rossum en ook op eigen veld had Reutum het lastig met deze tegenstander. Een spannend potje met hoge belangen dus. Voor het vrouwenteam staat een duel in de middenmoot op het programma. De vrouwen reizen af naar Twenthe Vrouwen 1 die zevende staan. VV Reutum zal winnen winnen om van de vijfde plek te kunnen stijgen naar de vierde plek. Een plek stijgen zit er voor VV Reutum 3 nog niet zomaar in. De achterstand op UD Weerselo (plek 4) is immers tien punten. Toch zal er gewonnen moeten worden van NEO 5 dat met dertien punten achtste staat. Alleen op die manier kan de oorwassing van vorige week (3-0 verlies bij Saasveldia) worden rechtgezet. Voor VV Reutum 4 gaat de kampioensvlag al bijna uit. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de negen punten voorsprong bijna niet meer te overbruggen door nummer twee RSC 5. Wint het vierde zondag bij KOSC 7 dan kan het dus al kampioen zijn wanneer de ploeg uit Rossum verliest. Doet RSC gewoon zijn plicht dan kan VV Reutum 4 volgende week in Vasse kampioen worden.  
 
Voor VV Reutum 1 is het zaak om de bonuspunten die behaald zijn tegen Bon Boys kracht bij te zetten door ook punten te pakken tegen Vorden 1. De ploeg van Peter Bokma staat nu op een zevende plek maar heeft evenveel punten als nummer negen Schalkhaar. De nacompetitie-plekken liggen dus nog op de loer en dus is het zaak om naar boven te klimmen door punten bij te schrijven. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar vorige week heeft VV Reutum 1 bewezen een teamprestatie van formaat neer te kunnen zetten. Directe handhaving is het doel en daarvoor is de steun van het hondstrouwe Reutum-publiek zeer gewenst.
Pupil van de Week is Jan Leus. Hij is speler van Reutum JO11-1. 
Tot zondag op de Kottenbrei om 14.00 uur!  
 
Allen een fijn (voetbal)weekend! 
 
Programma - uitslagen vrijdag 21 april 2023 (35+) te Tubbergen
Reutum 35+1 ---- KOSC 35+1----0-3
Reutum 35+1 ---- Fleringen 35+1----
TVC '28 35+1 ---- Reutum 35+1 ----3-0
Vrijdag 21 april 2023 (Vr 30+) te Boekelo
Vanwege de weersomstandigheden zijn de wedstrijden afgelast
Uitslagen  zaterdag 22 april 2023
Reutum G1JM ---- De Esch G3 ----8-3
Reutum JO19-1 ---- S.V. Losser JO19-2 ----0-5
DTC '07 JO15-1 ---- Reutum JO15-1 ----1-3
Reutum JO13-1 ---- BSC Unisson JO13-1 ----0-6
SDC '12 JO11-2 ---- Reutum JO11-1 ----6-1
TVC '28 JO10-2 ---- Reutum JO10-1----11-3
TVC'28 JO8-2JM ---- Reutum JO8-1JM----5-1
Bruchterveld MO15-1 (9-tal) ---- Reutum MO15-1 (9-tal) ---- 1-4
9.00 t/m 10.00 uur: Instroom toernooi met deelname van DSVD, RSC, Saasveldia, UD en VV Reutum
Uitslagen zondag 23 april 2023
Reutum 1 ---- Vorden 1 ----0-1
RSC 3 ---- Reutum 2 ----0-2
Reutum 3 - NEO 5 ---- 2-1
Reutum Ve +1- Heracles AVC 35+1 ----1-0
Reutum 4 ---- KOSC 7----3-2
Twenthe VR1 ---- Reutum VR1----3-8
 
Tweede Klasse I 
Uitslagen zaterdag 22 april 2023
BWO 1 - ATC'65 1---- 0-4
Eilermark 1 - Tukkers De 1---- 1-1
Uitslagen zondag 23 april 2023
AZC 1 - Witkampers 1---- 2-4
Bon Boys 1 - Schalkhaar 1---- 4-1
Reutum 1 - Vorden 1---- 0-1
Stevo 1 - Lemelerveld 1---- 2-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - SDC '12 1---- 6-1
 
 
Reutum verslaat koploper Bon Boys in prachtig voetbalgevecht

REUTUM – Het is Reutum gelukt om koploper Bon Boys met 1-0 aan de zegekar te binden.
Na elf officiële wedstrijden zonder nederlaag liep Bon Boys in deze uiterst belangrijke fase van de competitie een behoorlijke deuk op.
Het verwachte balbezit was deze middag natuurlijk voor de ploeg uit Haaksbergen, maar als je de echte kansen deze wedstrijd afvinkt, dan waren toch echt, de allergrootste mogelijkheden, voor de thuisploeg.
Na titelkandidaten als ATC ’65, De Tukkers, wist dus ook Bon Boys vandaag geen punten mee te nemen van sportpark de Kottenbrei.
BWO sprokkelde een punt, en wist alleen STEVO van de topploegen, met pijn en moeite, een overwinning op de Kottenbrei uit het vuur te slepen.
Reutum doet het dus wel goed tegen deze 5 ploegen die onderling gaan uitmaken wie er kampioen wordt dit jaar.

Op deze prachtige zondagmiddag was Lindsay weer voldoende hersteld van een kuitblessure waardoor de achterhoede er toch net even iets anders uitzag dan vorige week tegen FC Suryoye. Daarnaast wisselden Daan en Jurgen in de laatste linie van positie waardoor alles wat meer in balans leek te zijn.
Maar ondanks de terugkeer van Lindsay kampte ook Reutum vandaag nog steeds met de nodige afwezigen. Hierdoor moest er voor deze wedstrijd opnieuw een puzzel worden gelegd.

Reutum had haar huiswerk deze week meer dan goed gedaan.
Bon Boys beschikt namelijk over een aantal zeer bepalende spelers, en juist deze spelers lagen vandaag behoorlijk aan de ketting.
Reutum liet de opkomende backs vol in een blok lopen waardoor de opbouw veelal door de as door Bon Boys ging. Dat hield dus automatisch in dat de handige en snelle vleugelspitsen relatief weinig in het stuk voorkwamen.
Omdat Bon Boys veel door de as speelde, liep het vroeg of laat steeds in het blok wat ook daar door Reutum werd opgeworpen.
Een schot(je) van ver buiten de zestien was in deze fase het enige wapenfeit van de ploeg uit Haaksbergen.
Reutum werd hierna ook wat brutaler naar voren en zag dit bijna beloond worden toen Jaap en Bjorn betrokken waren bij een snelle aanval door de as van het veld.
Het was Jaap die Bjorn geheel vrij binnen de zestien zag staan. Jaap bewoog prima door na zijn pass, en kreeg de bal van Bjorn mee in de loop. Daar waar iedereen op een verwoestend schot wachtte, liep ook Jaap zich vast in een Haaksbergs blok.
Reutum bleef scherp, en had na ruim 15 minuten gewoon op 1-0 moeten komen.
Het was Mark die over de rechterkant op pad werd gestuurd. Op snelheid stoof hij al snel bij zijn directe tegenstander weg.
Aan de andere kant zag Bjorn het gebeuren, en meldde zich op zijn beurt rond de zestien.
Het balletje van Mark ging breed op Bjorn die geheel vrij voor het doel, en vanaf een meter of 12 de hoek voor het uitzoeken had. Maar doelman Lankheet van Bon Boys dook voor gevaar voor eigen leven in de baan van het schot, en wist de bal op wonderbaarlijke wijze te pareren.
Hierna was het dan toch echt Bon Boys dat probeerde met verzorgd voetbal de opening te vinden. De druk was er wel degelijk maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit.
Of de laatste beslissende pass was gewoon niet goed, of het was Reutum dat steeds op de goede plek stond om vroegtijdig gevaar te elimineren.
Toch was het Bon Boys dat opnieuw uit de tweede lijn gevaarlijk werd, maar hier was dan wel een slippertje aan de kant van Reutum voor nodig.
Het was Stefan Overbeeke die na zijn onderschepping gelijk afdrukte, waardoor de 0-1 bijna op het scorebord kwam te staan. Bijna, want de bal caramboleerde via de paal weer het veld in.
Bon Boys bleef maar zoeken, en probeerde daar waar het kon spits Jeffrey Zijlstra in te spelen. Samen met verdediger Daan Wilmink van Reutum leverde dit prachtige duels op waarbij beide spelers vol aan de bak moesten om niet door de ander omgeblazen te worden.
Uit één van deze duels vond de prima fluitende scheidsrechter Milan Rouwenhorst dat er teveel getrokken werd waardoor Bon Boys op een mooie plek een vrij bal mocht nemen. Milan Bultman nam plaats achter de bal, maar zag zijn geplaatste vrije bal rakelings naast het doel van goalie Kevin Tulk van Reutum verdwijnen.
Natuurlijk zijn dit mogelijkheden maar het was hierna opnieuw Reutum dat Bon Boys bijna wist te verrassen.
Nu was het Sam Holsink die op pad werd gestuurd. Met de bal aan de voet stoof Sam de 16 binnen om daarna, na een fraaie passeerbeweging, gelijk af te drukken.
Doelman Lankheet moest in deze situatie opnieuw al zijn skills aanspreken om zo de 0-0 op het bord te houden. Het harde schot van Sam wist hij te keren, maar had daarbij het nodige geluk dat de bal na zijn safe, onbedoeld en ietwat gelukkig, onder zijn lichaam bleef liggen.
Toch was Reutum hierna opnieuw bij de openingstreffer toen een corner bij Stijn op kruin belandde. De aanvoerder van Reutum steeg op, om daarna van heel dichtbij hard binnen te koppen. De 1-0 leek nu wel een feit maar de bal ketste uiteindelijk via het aluminium hard tegen de ballenvanger.
Toch had voor de thee ook maar zo de 0-1 kunnen vallen toen Milan Bultman het meest alert anticipeerde op een balletje dat achter de laatste linie van Reutum werd gedropt. Kevin probeerde het nog wel te voorkomen maar zag dat de middenvelder van Bon Boys eerder bij de bal was. Natuurlijk met de nodige druk (voor en achter) probeerde hij de bal over Kevin in het lege doel te lepelen. Hij probeerde het wel, maar zag ook dat de bal toch nog redelijk ver naast het doel van Kevin belandde.
De thee was al ingeschonken toen Bon Boys het toch nog een keer probeerde. Een voorzet van links werd langer en langer, en belandde ver voorbij de tweede paal op het hoofd van Stefan Overbeeke. Na een prima kopstoot verdween de bal in de verre hoek tegen de (binnenkant?) van de paal. Of de bal hierna nu wel, of niet de lijn had gepasseerd was zonder VAR absoluut niet te controleren. Er waren Reutum supporters die de bal wel over de lijn hadden zien gaan, maar ook weer anderen waren ervan overtuigd dat de bal door Jurgen net op tijd uit de doelmond werd geroeid. Laten we het er maar op houden dat Reutum hier misschien wel heel gelukkig wegkwam.

Na de thee werd er natuurlijk een stormloop verwacht van Bon Boys om op deze manier zo snel als mogelijk de bevrijdende 0-1 op het scorebord te zetten.
Maar het spel wat Bon Boys voor de thee de vele toeschouwers voortoverde leek in het verloop van de wedstrijd minder en minder te worden.
Natuurlijk was in het tweede bedrijf ook het balbezit veelal voor de ploeg van trainer Matthijs Blijham maar eigenlijk wist de koploper zich niet gevaarlijk in de zestien van Reutum te melden.
Het was Reutum dat in deze fase door een kopbal van Mark uit een vrije trap nog het dichtst bij een treffer was.
Omdat Bon Boys er voetballend niet doorkwam, moest het dan maar uit de tweede lijn gebeuren. Het was opnieuw Stefan Overbeeke die na een fraaie solo vanaf rechts zijn linker in stelling bracht. Op het randje van het zestienmeter gebied liet hij zijn linker spreken, maar zag ook dat Kevin Tulk precies op de goede plek stond om deze streep klemvast te pakken.
Natuurlijk tikte het tijd in het voordeel van de thuisploeg want hoe langer de 0-0 op het bord bleef, des te meer risico’s moest de ploeg uit Haaksbergen nemen om de koppositie in handen te houden. En we weten allemaal dat voetballen onder tijdsdruk niet altijd de meest ideale combinatie is.
Bon Boys voetbalde steeds minder en probeerde simpelweg te forceren wat inhield dat de ballen net zo hard de zestien uitvlogen dan dat ze erin kwamen.
Reutum vond het prima want op deze manier hield het wel heel gemakkelijk stand.
Mede door deze gekozen speelwijze van Bon Boys kreeg Reutum aanvallend steeds meer ruimte om in te voetballen.
Lindsay leek na een afvallende bal de 1-0 op zijn schoen te hebben maar zag zijn uiteindelijke rolletje eenvoudig in de handschoenen van de keeper van Bon Boys verdwijnen.
Toch leek Bon Boys na een frommel-actie nog bijna de 0-1 binnen te schieten maar opnieuw stond Kevin op de juiste plek om de bal, in tweede instantie, uit de lucht te plukken.
Toen tegen het einde van de reguliere speeltijd waarschijnlijk iedereen dacht, “hier wordt vandaag niet meer gescoord” was Sam er als de kippen bij om een fout in de achterhoede van Bon Boys genadeloos af te straffen.
Onder druk van Sam wist een verdediger de bal niet goed te verwerken waarna Sam in balbezit kwam. Ten koste van een overtreding probeerde de verdediger Sam nog wel te stoppen maar Sam was al op drift geslagen. Met de bal aan de voet stoof hij de zestien binnen om daarna met een verwoestende knal de bal hard, laag, en onhoudbaar voor de Bon Boys goalie binnen te strepen, 1-0 met nog maar 5 minuten op de klok.
Natuurlijk probeerde Bon Boys het tij nog te keren, maar Reutum gaf geen krimp en wist eigenlijk vrij gemakkelijk overeind te blijven in deze toch wel hectische slotfase.
Na 5 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Rouwenhorst uit Deventer het wel genoeg waarna de spelers van Reutum elkaar in de armen vlogen.

Bon Boys liet ook vandaag tegen Reutum zien dat het een ploeg is dat terecht al het hele jaar bovenin meedraait. Maar om wedstrijden tegen taaie en stugge tegenstanders te winnen zal er waarschijnlijk zo nu en dan ook uit een ander vaatje getapt moeten worden.
Ongelooflijk, staat er op de site van Bon Boys te lezen. Dat is misschien wel het mooiste compliment dat je Reutum kunt geven want dit is dit seizoen niet de eerste keer dat we dit lezen.
Toch zal Bon Boys vandaag in de spiegel moeten kijken want om dit soort wedstrijden te winnen zal er toch meer gevraagd worden dan alleen verzorgd voetbal.
Reutum benoemde deze 3 punten als “bonuspunten” want op het totoformulier zullen, normaal gesproken, niet veel “ééntjes” zijn ingevuld.
Toch begint het eigenlijk nu pas echt voor de ploeg uit Reutum want in de komende weken zullen we ploegen treffen die net als Reutum voor direct klassenbehoud strijden.
Dit zijn keer op keer 6 puntenwedstrijden want in deze fase van de competitie kan een winst of verliespartij gelijk grote gevolgen hebben.
Met de overwinning tegen de koploper zit het met het gevoel wel goed, maar het belangrijkste is dit opnieuw te etaleren als volgende week Vorden op bezoek komt.

Opstelling tegen Bon Boys: Kevin, Jaap, Lindsay, Daan, Jurgen, Jordi (Mart 73’), Mark, Dani (Ramon 87’), Stijn, Sam, Bjorn (Casper 73’).

Programma - Voorbeschouwing - uitslagen 15 -16 april 2023

De senioren presteerden dit weekend behoorlijk beter dan de vorige speelronde met Pasen. 
Reutum 1 heeft een puike prestatie geleverd door de trotse koploper Bon Boys in Reutum te verslaan. Na een 0-0 ruststand werd  de winnende treffer 5 minuten voor tijd gemaakt door Sam.
Het initiatief was deze wedstrijd veelal bij Bon Boys (dat deze week een knappe prestatie neerzette  door zich te plaatsen voor de “grote” KNVB beker) maar Reutum kreeg via de counter meerdere goede kansen.
Uiteindelijk hielden de mannen van Peter Bokma de punten in eigen huis op inzet, beleving en vooral teamgeest.
En dat is iets wat het Reutum publiek graag ziet!

Voorbeschouwing:

Prachtig voetbalweekend op komst voor VV Reutum

Nu de lucht weer egaler blauw kleurt, de zon zich vaker laat zien en de temperatuur op voorjaarshoogte komt zie je de mooiweervoetballers uit hun schulp kruipen. Het lekkere voetbalweer komt er weer aan. Dat was deze week al direct te zien op de Kottenbrei. Lange trainingsbroeken werden thuisgelaten en de trainingstrui ging na de warming-up al snel uit. Hopelijk leidt dit voor de meeste seniorenteams ook weer tot winstpartijen. De afgelopen weken waren de prestaties namelijk minder dan verwacht en gehoopt.  

Op zaterdag is de jeugd van VV Reutum als eerst actief binnen de lijnen. Met maar liefst zes thuiswedstrijden is er veel te doen op de Kottenbrei. Er is van alles om naar uit te kijken. Zo ontvangt koploper VV Reutum JO11-1 de Oldenzaalse jeugd van Quick’20 JO11-4. Na de eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen wil het team van Arjan Leus en Daniëlle Huiskos ongeslagen blijven door ook de derde wedstrijd te winnen. Maar ook VV Reutum MO15-1 speelt op eigen grond een belangrijk duel. De meiden staan derde in de competitie, maar hebben minder verliespunten dan De Tukkers en UD Weerselo. Wil het die twee teams voorbij streven dan moet er gewonnen worden van TVC’28 MO15-1 dat zaterdag om 11.00 uur de tegenstander is. 
Op zaterdagmiddag kunnen VV Reutum JO17-1 en VV Reutum JO19-1 beide goede zaken doen. De twee hoogste jeugdteams van onze vereniging staan er goed voor in de competitie en doen mee om het kampioenschap. De onder 17 wist tot nog toe alle vijf duels te winnen. Zaterdag komt nummer laatst Rigtersbleek JO17-1 op bezoek en dus moeten er drie punten worden bijgeschreven. Voor VV Reutum JO19-1 geldt hetzelfde devies. Met DSVD JO19-1 treft het een ploeg dat slechts één keer wist te winnen. Willen de Reutummers zich koploper kunnen blijven noemen dan zijn drie punten noodzakelijk.  

Op zondag zijn voor een aantal seniorenteams, zo niet alle, eveneens drie punten noodzakelijk. Voor de veteranen gaat dit op om tegenstander UDI op de ranglijst niet langzij te laten komen. De Enschedeërs hebben drie punten minder en kunnen dus op gelijke hoogte komen als nummer zes van de competitie tegen VV Reutum als nummer vijf van de competitie. Om half 10 trappen de oudgediende af in Enschede. Op datzelfde tijdstip wordt op de Kottenbrei de wedstrijd tussen VV Reutum 2 en Neede 2 in gang gezet door scheidsrechter Machiel Steggink. Het tweede is het team dat is teruggekeerd op aarde na wekenlang te hebben gedroomd over een kampioenschap. Drie nederlagen op rij moeten genoeg zijn om de ploeg te hebben wakker geschud. Tegen hekkensluiter Neede moet worden gewonnen om De Tukkers 2 en Stevo 4 bij te houden richting een eventuele triomf aan het einde van het seizoen. Voor VV Reutum 3 staat een uitwedstrijd naar Saasveldia 5 op het programma. Een duel in de middenmoot van de competitie die de ploeg van Raymond Benerink zal willen winnen om afstand te nemen van de onderste ploegen. De inzet bij de uitwedstrijd van VV Reutum 4 kent andere belangen. Net als het tweede is ook het vierde de laatste weken in een dip beland. De mega voorsprong is geslonken tot zes punten op RSC 5 en dus zijn hier en daar wat zenuwtrekjes te spotten bij het vierde elftal. Zondag kan het team in Weerselo echter orde op zaken stellen door te winnen van nummer vier UD 6. Ook VV Reutum Vrouwen 2 is aan de stand verplicht te winnen zondag. TVC’28 Vrouwen 2 komt naar de Kottenbrei om Reutum de punten afhandig te maken. Na het verlies van vorige week in Manderveen zal het Vrouwenteam gebrand zijn op eerherstel.  

VV Reutum 1 ontvangt zondagmiddag de koploper. Bon Boys, dat deze week een knappe prestatie neerzette door Batavia’90 te verslaan in de kwartfinale van het bekertoernooi, komt naar de Kottenbrei. Door de winstpartij gaat Bon Boys de koker in van de grote KNVB-beker en dus kan het volgend seizoen zomaar zo zijn dat een club uit het betaalde voetbal dezelfde tegenstander treft als VV Reutum aankomende zondag. Zover is het echter nog niet. De belangen zijn simpelweg te groot aan beide kanten om over zondag heen te kijken. De bezoekers liggen op kampioenskoers, maar de twee punten voorsprong op BWO zorgen ervoor dat de ploeg uit Haaksbergen iedere week weer moet presteren om koploper te blijven. VV Reutum is verwikkeld in een andere strijd. De gevreesde puntensprokkelfase lijkt namelijk te zijn aangebroken. Het gaat de laatste weken moeizaam en de negende plek op de ranglijst is daarvan het gevolg. Er zal dus een plaats gestegen moeten worden wil Reutum zich rechtstreeks veilig spelen. Het recept hiervoor is even simpel als lastig: winnen. Of dit kan tegen koploper Bon Boys zal zondag blijken, maar wie weet zit een verrassing in het verschiet.  

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Uitslagen zaterdag 15 april 2023
ST:DOS'37/DETO G2 - Reutum G1JM ----2-5
Reutum JO19-1 - DSVD JO19-1 ----3-1
Reutum JO17-1JM - Rigtersbleek JO17-1 ---5-1
EMOS JO15-1JM - Reutum JO15-1----6-3
SVZW JO13-1 - Reutum JO13-1----3-1
Reutum JO11-1 - Quick '20 JO11-4 ----2-2
Reutum JO10-1 - Stevo JO10-3 ----5-6
Reutum JO8-1JM - Vroomshoopse Boys JO8-2 ----7-2
Reutum MO15-1 (9-tal) - TVC '28 MO15-1 ----0-2
Uitslagen zondag 16 april 2023
Reutum 1 - Bon Boys 1 ----1-0
Reutum 2 - Neede 2 ----4-0
Saasveldia 5 - Reutum 3 ---- 3-0
UD W. 6 - Reutum 4 ----2-5
UDI 35+1 - Reutum 35+1 ----1-2
Reutum VR1 - TVC '28 VR 1 ----2-0

Tweede Klasse I 
Uitslag zaterdag 15 april 2023  (19:00 uur)
SDC '12 1 - BWO 1 ----1-1
Uitslagen zondag 16 april 2023
ATC'65 1 - Schalkhaar 1 ---- 2-2
Lemelerveld 1 - AZC 1 ---- 3-4
Reutum 1 - Bon Boys 1 ---- 1-0
Tukkers De 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 3-0
Vorden 1 - Stevo 1 ---- 0-1
Witkampers 1 - Eilermark 1 ---- 1-1

FC Suryoye blaast Reutum in 45 minuten van het veld.
REUTUM – Het 1e elftal van Reutum is afgelopen Paasmaandag volledig van het veld geblazen. Dit had deels te maken met de harde wind die van goal tot goal stond, maar had nog meer te maken met de energieke spelopvatting van de ploeg van Paul Krabbe.
FC Suryoye zat er gelijk vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Harmelink bovenop, en liep uiteindelijk uit naar een 0-3. 
Een uitslag die gezien het spelbeeld meer dan verdiend was, en nog wel een stuk hoger had kunnen uitvallen.
FC Suryoye stak er in dit restant van 45 minuten gewoon met kop en schouders bovenuit.
 
Een ander opvallend detail was, dat FC Suryoye deze wedstrijd met exact dezelfde 11 namen aan de aftrap stond, als 4 weken geleden, toen de wedstrijd in de rust werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter.
Maar voor Reutum lagen de kaarten vandaag toch net even iets anders op tafel.
De gehele achterhoede die 4 weken geleden nog aan de aftrap stond (Wout M, Wout S, Lex en Lindsay) keken vandaag met blessures vanaf de zijkant toe.
Dat hield in dat Reutum vandaag met een behoorlijke aangepaste defensie aan de aftrap verscheen.
Een ander groot nadeel was dat de thuisploeg in dit restant van 45 minuten vol tegen de harde wind in moest voetballen.
Dat hield in dat de voorwaartsen van Reutum maar moeilijk gevonden konden worden, terwijl de ploeg uit Enschede, met de wind vol in de rug, wel heel erg gemakkelijk haar voorwaartsen wisten te bereiken.
De “uit nood geboren” achterhoede van Reutum deed haar best, maar kon het simpelweg niet bolwerken tegen de handige, slimme en rappe aanvallers uit Enschede. 
Al gelijk vanaf het eerste fluitsignaal zat de druk er vol op. 
In deze fase leidde dit nog niet tot mogelijkheden, maar het balbezit was wel voor 80% voor de ploeg uit Enschede.
Toch was de eerste (kleine) mogelijkheid voor de thuisploeg toen Mark over rechts door de linies sneed. Zijn voorzet was net iets te scherp waardoor Bjorn zijn voet er niet goed tegenaan kon zetten. Bjorns inzet verdween dan ook ruim naast het doel van de goalie van FC Suryoye.
Maar hierna greep de ploeg van Paul Krabbe steeds meer het initiatief.
Een schot van Jacob Saïd van dichtbij was al het eerste signaal, en de druk werd nog groter toen niet kort hierna Brian Hanna alleen op Kevin mocht aflopen. Met een “puntertje” probeerde de spits van FC Suryoye Kevin te verschalken, maar met zijn voeten wist de Reutumse goalie al een vroege 0-1 te voorkomen.
Maar toen iedereen dacht dat de 0-1 wel snel zou vallen, had eigenlijk gewoon de 1-0 voor de thuisploeg moeten vallen. Opnieuw was het Mark die aan basis stond. Nu wist hij vanaf links gevaarlijk door te breken. Zijn voorzet vond Sam die de bal uit de lucht heerlijk controleerde. Met een geweldige passeerbeweging stuurde hij zijn tegenstander het bos in om zo oog in oog te komen met doelman Felix van Berkel van FC Suryoye. Sams inzet met links kwam, maar zo ook de redding van de doelman van FC Suryoye waardoor de 0-0 gewoon op het bord bleef staan.
Uiteindelijk viel dan toch de 0-1 op een moment dat niemand het verwachtte. Een lange bal werd knullig rond de middenlijn verspeeld waardoor middenvelder Diogo Gomes het praktisch vanaf de middenlijn probeerde. Met de wind in de rug moet hij waarschijnlijk gedacht hebben de bal wel even over Kevin heen te lepelen. Maar de bal was niet best en plofte ergens ver voorbij de tweede paal binnen de zestien. 
Aanvaller Jacob Saïd geloofde in deze bal evenals verdediger Daan Wilmink, in het duel wat volgde, leverde een aanvallende winnaar op. Met de bal aan de voet zocht Saïd de doelman van Reutum om daarna de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Ruben Katalanc. Al snel hierna lag de 0-1 al tegen de touwen.
Toen niet kort hierna vleugelaanvaller Katalanc aan een heerlijke solo begon, zag iedereen de 0-2 al op het scorebord verschijnen. In de zestien stuurde hij enkele verdedigers van Reutum het bos in om zo, frank en vrij, de 0-2 te kunnen binnen schieten. Waarom de 0-2 niet viel weet nu nog niemand, maar de bal verdween uit eindelijk niet tussen de palen waardoor Reutum werkelijk met de schrik vrijkwam.
Maar niet lang hierna liet deze gevaarlijk vleugelflitser opnieuw zijn linker spreken. Opnieuw na belabberd wegwerken aan Reutum-kant verdween de bal bij Katalanc voor de voeten.
Na een korte aanname liet hij zijn linker van zeker een meter of 22 spreken. Hard en onhoudbaar voor Kevin verdween de bal in de bovenhoek waardoor de verdiende 0-2 na een kleine 40 minuten voetbal op het scorebord kwam te staan.
Reutum was geen schim meer van de ploeg die vorige week Stevo het leven meer dan zuur maakte. Simpelweg veel te veel spelers zakten vandaag (opnieuw) door de ondergrens en dat baart toch de nodige zorgen. Tel daarbij nog een waslijst aan geblesseerden bij op dan weet je dat Reutum zich in een meer dan moeilijke fase bevindt.
Dat het in blessuretijd dan ook nog 0-3 werd door Brian Hanna zegt dan ook alles over deze dramatische 45 minuten van Reutum.
 
Volgende week mogen we koploper Bon Boys op de Kottenbrei verwelkomen.
Als er dan niet uit een heel ander vaatje getapt gaat worden dan moeten we voor het ergste vrezen.
Gelukkig hebben we nog een aantal dagen tot aan komende zondag, maar dat we zondag vol aan de bak moeten is nu al wel duidelijk.
Hoe, en met wie we dat gaan doen is nu voor iedereen nog een vraagteken
Wat we nu al wel weten is dat, er komende zondag, 11 getergde en meer dan gemotiveerde voetballers aan de aftrap moeten verschijnen.
 
Zondag 16 april:                Reutum – Bon Boys Aanvang: 14.00 uur.
 
Opstelling tegen FC Suryoye: Kevin, Jaap, Mart, Jurgen, Daan, Jordi, Dani (Jort 85’), Stijn, Sam, Mark, Bjorn.
Programma -- voorbeschouwing - uitslagen 6 t/m 14 april 2023

Paaszaterdag wonnen alle jeugdteams van VV Reutum voor de derde week op rij hun wedstrijden.
Paasmaaandag hadden alle seniorenteams een complete offday want
alle wedstrijden gingen verloren (teveel eieren??).

Het restant  van de op 12 maart in de rust wegens een blessure van de scheidsrechter gestaakte wedstrijd tussen VV Reutum 1 en FC Suryoye Mediterraneo  werd 2e Paasdag uitgespeeld.
FC Suroye was zoals verwacht de voetballend betere ploeg en een door blessures gehavend Reutum kon hier helaas weinig tegen inbrengen.
FC Suryoye won met 0-3.

 

Voorbeschouwing
Weinig voetbal in Paasweekend voor VV Reutum 
 
Waar een aantal jaar geleden het Paasweekend altijd bol stond van de inhaalduels, met vaak een dubbel voetbalprogramma, is het dit jaar rustig rondom Pasen op de Kottenbrei. 
 
Stille zaterdag op de Kottenbrei
Stille zaterdag maakt dit jaar in Reutum zijn naam waar. Slechts drie jeugdteams hebben een inhaalwedstrijd op het programma staan. Reutum JO10 is het enige jeugdteam dat thuis speelt op de vroege zaterdagmorgen. Reutum JO13-1 vliegt uit naar Vriezenveen om het op te nemen tegen DETO JO13-1JM en op zaterdagmiddag probeert JO19 in Hengelo bij ATC hun koppositie te verstevigen.
De jeugd van Reutum presteert toch goed want afgelopen twee weken werden alle wedstrijden gewonnen!
 
Na de paasbrunches, vele eieren, eventuele deelname aan de Reutumse Paassterrit of een bezoek aan Paaspop waar dan ook staan op Tweede Paasdag vier voetbalduels gepland. 
Reutum Ve mag om 9.00 uur proberen om de koploper DSVD haar eerste nederlaag toe te brengen. De Reutum Vrouwen 1 hebben een gemeentelijk derby in Manderveen en dat is  een mooi duel in de middenmoot.
Reutum 4, koploper in hun klasse met 7 punten voorsprong op de nummer 2 RSC mogen het onder leiding van scheidsrechter Stan Morskieft opnemen tegen MVV’29 10.
Dat mag gezien de ranglijst géén problemen opleveren voor dit jonge team.
 
Het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Reutum 1 en FC Suryoye Mediterrano uit Enschede wordt Paasmaandag uitgespeeld. 
Scheidsrechter Harmelink uit Deventer geeft om 14.00 uur het fluitsignaal voor de tweede helft.  
Op zondag 12 maart werd deze ontmoeting in de rust bij de stand 0-0 gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. De laatste 45 minuten reguliere speeltijd plus de blessuretijd moeten derhalve nog worden afgewerkt. 
 
UITSPEELVOORWAARDEN: - De resterende speeltijd is 45 minuten. - Het restant wordt hervat bij de stand 0 – 0. - Het spel wordt hervat met de aftrap voor de 2e helft door Suryoye-Mediterraneo - Suryoye verdedigd het doel aan de "Holsmanzijde".
Beide teams verdedigen dezelfde helft als het moment van staken. - De vereniging Reutum mag het spel hervatten met 11 spelers en mag nog 5 wisselspeler (s) inzetten. - De vereniging Suryoye-Mediterraneo mag het spel hervatten met 11 spelers en mag nog 5 wisselspeler(s) inzetten. - In het eerste gedeelte van de wedstrijd is een waarschuwing gegeven aan Van Berkel (BNSN497) Suryoye-Mediterraneo. Het is niet zo dat dezelfde spelers dienen te worden / moeten worden opgesteld als op 12 maart 2023. Speelgerechtigd zijn die spelers die ook op 12 maart 2023 gerechtigd waren deel te nemen aan wedstrijden.
 
Beide ploegen hebben de punten nodig om de nacompetitie te ontlopen.
Het is aan de mannen van Peter Bokma om te proberen de 3 punten in Reutum te houden.
Dat zal geen gemakkelijke opgave worden voor t Reutums team, want FC Suryoye beschikt over een sterke selectie. 
Daarbij kunnen ze uw blauwgele steun goed gebruiken.
 
Uitslagen  paaszaterdag 8 april 2023
ATC'65 JO19-2 - Reutum JO19-1----1-10
DETO JO13-1JM - Reutum JO13-1 ----4-2
Reutum JO10-1 - RSC JO10-1JM ----4-3
Uitslagen  2e Paasdag 10 april 2023
Reutum 1 - FC Suryoye-Mediterraneo 1 ----0-3
Reutum 4 - MVV '29 10 ----0-1
DSVD 35+1 - Reutum 35+1 ----7-2
Manderveen VR1 - Reutum VR1 ----5-1
 
Programma donderdag 13 april 2023
18:30 ---- TVC '28 MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal)
 
Tweede Klasse I
Uitslag Donderdag 6 april 2023
AZC 1 - Stevo  1 ----1-3
Tweede Paasdag 10 april 2023
Reutum 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----0-3
Reutum in Geesteren te laat bij de les.

GEESTEREN – Afgelopen zaterdag is Reutum er niet in geslaagd om STEVO op de knieën te
krijgen. Na een ruststand van 2-0 stond er na 90 minuten voetbal een 2-1 op het scorebord.
Met deze stand deed de ploeg uit Reutum zichzelf toch net iets tekort gezien het spelbeeld
over de volle 90 minuten.

Het hele weekend kwam de regen al met bakken uit de lucht, maar het hoofdveld bij STEVO
was prima bespeelbaar. Natuurlijk erg nat, en soppig zo links en rechts, maar het balletje rolde
prima waardoor zich voor de vele toeschouwers een heerlijk derby op de kletsnatte mat afspeelde.
Veel strijd, inzet en passie met daarnaast soms stevige, maar faire duels vertellen een groot
gedeelte van deze wedstrijd.
Dat er daarnaast 2 wonderschone doelpunten vielen, en de wedstrijd tot werkelijk het laatste
fluitsignaal van scheidsrechter Niels Mulder boeide, was ook een verhaal wat na afloop van
deze wedstrijd geschreven kon worden.

Reutum begon met een iets completere selectie aan de wedstrijd dan een week ervoor.
Zowel Sam als Wout waren vanaf het eerste fluitsignaal weer van de partij waardoor de soep
dus weer iets dikker was deze wedstrijd.
Al gelijk werd duidelijk wat STEVO wilde. Hoog druk, veel duels en veel strijd waardoor
Reutum al vroeg enkele tandjes bij moest schakelen om niet overlopen te worden.
Toch had de 1-0 al binnen 2 minuten kunnen vallen toen een lage voorzet bij Wigger voor de
voeten belandde. De rappe aanvaller bedacht zich geen moment en drukte gelijk af.
Gelukkig stond doelman Kevin Tulk op de juiste plek om deze gevaarlijk inzet te keren.
STEVO bleef maar over de linkerkant waardoor Reutum rondom eigen 16 enkele
inworpen moest weggeven. Omdat STEVO een aantal spelers binnen de gelederen heeft
die gemakkelijk een bal ver in de 16 kunnen slingeren is het altijd oppassen geblazen.
Reutum had op twee van dergelijke inworpen wel een passend antwoord maar zag er bij een
derde verre inworp niet goed uit. Ondanks dat ook deze inworp een prooi werd voor Reutum
wist Reutum de bal niet fatsoenlijk weg te werken.
Daan Kottink van STEVO stond op zeker 25 meter van het doel toen deze afvallende bal bij
hem voor zijn voeten viel. Na een korte aanname liet hij op een geweldige manier zijn rechter
spreken. Hard , maar ook met veel gevoel verdween het leder vast in het kruis waardoor
STEVO al na 6 minuten de 1-0 op het scorebord bracht.
STEVO speelde ook na deze treffer verder in de allerhoogste versnelling, en zag dit twee minuten na
de 1-0 ook al bijna beloond worden met de 2-0.
Opnieuw was een lage voorzet de verdediging van Reutum te machtig waardoor spits Bram
Tibbe van STEVO de bal van dichtbij voor het inschieten had. Maar gelukkig was daar
opnieuw Kevin die met een geweldige redding de 2-0 voorkwam.
Na een klein kwartier ging de storm in Geesteren wat liggen omdat nu ook Reutum zich een
aantal keren gevaarlijk op de helft van STEVO wist te melden. Niet dat het gelijk dreigend
werd, maar je zag dat STEVO toch schrok van deze momenten waardoor de druk naar voren
dus ook automatisch wat minder werd.
Dat werd helemaal minder toen Mark over rechts op pad werd gestuurd. Zijn lage voorzet
vond Bjorn die van dichtbij de bal hard tegen de lat schoot. De bal stuiterde weer terug het
veld in en vond Sam. Met een fraaie halve volley verdween de bal hard in de lange hoek
waardoor, na een kwartier voetbal, de 1-1 op het scorebord leek te komen.
Leek, want blijkbaar stond Bjorn tijdens zijn doelpoging buitenspel waardoor scheidsrechter
Mulder deze treffer dan ook annuleerde.
Ondanks deze tegenslag wist Reutum toch het geloof te houden en zag dit bijna beloond
worden toen Stijn een bal van zijn borst vol de pantoffel nam. Helaas was de richting niet
helemaal top waardoor de bal hard tegen het reclamebord verdween.
De strijd werd feller, maar echt gemeen werd het niet. Natuurlijk werden zo links en rechts
werden de nodige tikken uitgedeeld maar scheidsrechter Mulder hield alles toch redelijk
onder controle.
Toch was het STEVO dat tegen het einde van de eerste helft de druk weer opvoerde.
Vooral door een aantal gevaarlijk indraaiende corners leek het af en toe gevaarlijk te worden
maar Reutum had eigenlijk steeds een passend antwoord op deze levensgevaarlijke
spelhervattingen van STEVO.
Toch stond Reutum één keer helemaal verkeerd bij een corner opgesteld toen Joes
Masselink van dichtbij “vogeltje vrij” mocht inkoppen. De 2-0 leek hier dan toch te vallen
maar opnieuw wist Kevin met een prima reflex een tweede STEVO-treffer te voorkomen.
Toch viel de 2-0 nog voor de thee nadat opnieuw Reutum een bal niet goed verdedigend
verwerkte. Nu viel de bal al rollend bij middenvelder Gijs Lohuis voor de voeten.
Omdat het zestienmeter gebeid helemaal vol stond met mensen was de enige optie de bal met
veel gevoel over alle spelers heen te lepelen. Met binnenkantje rechts liet Gijs Lohuis de bal
van zijn voet vertrekken. De bal was niet hard maar wel zo nauwkeurig geplaatst dat de bal, na
een fraaie vlucht, opnieuw vast in het kruis verdween, 2-0.
Toch had STEVO vlak voor de thee de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen een scherp
aangesneden vrije bal aanvaller Wigger bij de tweede paal vond. De inzet van dichtbij was er,
maar zo ook de redding van Kevin. Met gevaar voor alles en nog wat wist Kevin deze inzet te
verijdelen waardoor beide ploegen, met een 2-0 op het scorebord, de kleedkamer opzochten.

Dat er in de rust harde woorden zijn gesproken mag duidelijk zijn.
Het voetballende “gif” waarmee STEVO de ploeg uit Reutum de eerste 45 minuten zo af en
toe tot wanhoop dreef lag voor een heel groot deel aan Reutum zelf.
Dat dit in woord en gebaar tijdens de theepauze duidelijk is gemaakt moge duidelijk zijn.

Vanaf het eerste moment dat scheidsrechter Mulder voor de tweede helft floot was al gelijk
zichtbaar dat Reutum uit een heel ander vaatje tapte.
Het gooide de schroom van zich af, en beet zich gedurende de laatste 45 minuten vast in de
tegenstander.
Niet dat het allemaal Reutum was dat de klok sloeg, maar het kwartje leek nu wel gevallen bij
de ploeg uit Reutum.
Dat wierp al gelijk haar vruchten af want 5 minuten na de thee lag de bal al op de stip.
Na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van STEVO mocht Mark het vanaf 11
meter proberen. Mark faalde niet, en stuurde de doelman van STEVO de verkeerde hoek in.
Dat hield in dat na ruim 50 minuten voetbal de 2-1 op het scorebord kwam te staan.
STEVO probeerde het nog wel maar had simpelweg na de thee niet meer de scherpte die
nodig was om dit Reutum aan het wankelen te krijgen.
Toen STEVO aanvaller Wigger zich, na een ruim voetbal, vanwege een blessure moest laten
vervangen leek het er op dat STEVO vanaf dat moment ervoor koos om de overwinning over de
streep te trekken.
Dat hield in dat het spelaandeel steeds meer bij de Reutummers kwam te liggen.
Dat leverde al snel een megakans op voor Stijn. Een vrije bal van Sam vond Stijn bij de
tweede paal die de bal leek binnen te koppen. Leek, want de kopbal van Stijn verdween hard
tegen de ballenvanger.
Daarna was het Sam die een scherp aangesneden vrije bal, via het kletsnatte veld, bijna
onbedoeld in de lange hoek zag verdwijnen. Helaas verdween de bal na de kets op het gras
rakelings voorbij het doel van STEVO goalie.
Reutum draaide de duimschroeven steeds meer aan, en STEVO moest hierdoor toch echt in de
achteruit. Corner na corner volgde maar steeds wist STEVO de bal zo te verdedigen dat
Reutum niet tot een kans kwam.
Dit leek te veranderen toen een wat minder weggewerkte bal bij Stijn voor de voeten viel.
Stijn bedacht zich geen moment maar zag zijn inzet nog net voor de lijn door een STEVO
verdediger geblokt worden.
Natuurlijk was het wel steeds oppassen geblazen want door de steeds aanvallender tactiek van
Reutum gaf het natuurlijk ook veel ruimte weg op eigen helft.
STEVO probeerde het wel maar wist eigenlijk niet meer echt gevaarlijk voor Kevin te
verschijnen. Reutum stond gewoon goed, en gaf de rappe en slimme aanvallers van STEVO
in deze fase niet de ruimte die ze graag wilden.
Gezien het spelbeeld was het wachten op de gelijkmaker want deze zou zeker tegen het einde
van de tweede helft niet onverdiend zijn geweest.
Deze leek vlak voor tijd alsnog te vallen, maar de pegel van Sam verdween hard tegen de paal
waarna STEVO de bal nog net op tijd wist te ruimen.
Toch had STEVO in de dying-seconds de 3-1 op het bord kunnen zetten toen spits Bram
Tibbe opeens een vrije doorgang kreeg richting Kevin.
Oog in oog met de Reutum doelman wist de STEVO aanvaller Kevin niet te verschalken want
werkelijk met een prachtige safe wist Kevin de bal tot corner te verwerken.
Tegen het einde van de wedstrijd zette de ploeg uit Reutum nog een keer aan om toch de
bevrijdende 2-2 op het bord te zetten.
Corner na corner volgde voor Reutum in deze fase waarbij ook doelman Kevin Tulk van
Reutum geregeld in de zestien van STEVO terug te vinden was.
Maar STEVO hield de rijen gesloten, en wist zich op het tandvlees naar het einde te knokken.
Reutum wist zichzelf uiteindelijk niet te belonen waardoor het dus met lege handen achter
bleef op de Peuverweide in Geesteren.

Voor de talrijke supporters van beide ploegen was het waarschijnlijk een heerlijke en onderhoudende 
pot om na te kijken want er gebeurde werkelijk van alles.
Maar Reutum bleef zoals wel vaker de laatste weken met een kater achter, waardoor het de
komende weken de nodige punten zal moeten pakken om niet verder af te zakken in het
moeras wat nacompetitie of zelfs degradatie tot gevolg kan hebben.

Op Paasmaandag zullen we 45 minuten gas moeten geven want dan wordt het restant
gespeeld van de gestaakte wedstrijd (blessure scheidsrechter) tegen FC Suryoye /
Mediterraneo.
Een overwinning is voor beide ploegen komend weekend eigenlijk het enige wat telt. 

Paasmaandag 10 April : Reutum – FC Suryoye/Mediterraneo            Aanvang: 14.00 uur.

Opstelling tegen STEVO: Kevin, Jaap, Lindsay, Wout M (Jordi 70’) , Jurgen (Casper 70’),
Dani (Daan 85’), Mart, Bjorn, Stijn, Sam, Mark.

 

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 31 maart tm 2 april 2023

Stevo 1 – Reutum 1 werd een vermakelijk schouwspel dat eindigde in een 2-1 overwinning voor de mannen uit Geesteren. 
Stevo kwam al na vijf minuten via een prachtig doelpunt van Daan Kottink op 1-0.
Reutum leek hierna op 1-1 te komen maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.
De 2-0 van Stevo door Gijs Lohuis in de eerste helft waarin Stevo de betere ploeg was, was eveneens een doelpunt uit de buitencategorie.
In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op in een door scheidsrechter Niels Mulder prima geleid duel.
Reutum kwam op 1-2  door een benutte strafschop van Mark Morskieft en kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker in een wedstrijd die een echte derby werd  (mede dankzij gewoon gras waarop gespeeld werd) met veel strijd, emotie, goed voetbal, fanatiek maar sportief publiek, met 2 ploegen die voor de 3 punten wilden gaan, die Stevo uiteindelijk kreeg.

En zoals het hoort werd er na de tijd met elkaar een biertje gedronken op de door Stevo georganiseerde afterparty.

Voorbeschouwing

Prachtig voetbalweekend op komst voor VV Reutum 

Vrijdagavond start een vers en prachtig voetbalweekend voor VV Reutum. De Reutumse jeugd aanschouwt in ’t Erve Asito de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Almere City.
In Reutum wordt er afgetrapt door de 7 tegen 7 35+mannen in een “minitoernooi” waar ook KOSC, TVC en Fleringen aan deelnemen.
Het vrouwenteam 30+ speelt een zeven tegen zeven toernooi in Overdinkel. Het is slechts de opmaat voor een aantal dagen vol interessante duels voor onze voetballers in geel-blauw.  

De jongste VV Reutum-jeugdteams spelen uitwedstrijden op bezoek bij Luctor, Quick en Losser. Ook VV Reutum G1JM speelt elders, namelijk bij Oranje Nassau. Daardoor is de strijd tussen VV Reutum JO13-1 en SV De Lutte JO13-1 de enige die zich op zaterdagochtend afspeelt op de Kottenbrei. Dit is wel direct een duel op het scherpst van de snede. Beide ploegen wisten namelijk uit de eerste vier competitieduels zeven punten te halen en staan gedeeld op de derde plek. Het team dat zaterdagochtend in Reutum als winnaar van het veld stapt gaat nog meedoen om het kampioenschap in deze competitie, terwijl het team dat niet wint waarschijnlijk tekort zal komen dit jaar.  
Om 13.30 uur volgt vervolgens het tweede thuisduel op deze zaterdag. Rigtersbleek JO15-2 komt het VV Reutum JO15-1 zo lastig mogelijk maken. Dat zal echter moeilijk worden voor de bezoekers, want tot nog toe wist dit jeugdteam geen punt te verzamelen in de vijf voorgaande wedstrijden. Reutum staat daarentegen als vijfde genoteerd en wil winnen om bovenin mee te blijven doen. Op de zaterdagmiddag speelt VV Reutum JO17-1JM een uitwedstrijd tegen respectievelijk Borne  alvorens de blik van heel voetbal liefhebbend Reutum gericht gaat in de richting van Geesteren. 

Om 17.00 uur beginnen STEVO 1 en VV Reutum 1 namelijk aan de prachtige derby in de tweede klasse. In Reutum was voor deze wedstrijd al volop belangstelling en dat zal komende zaterdag wederom zo zijn. VV Reutum zal willen verrassen na het teleurstellende puntverlies van vorige week tegen AZC. De 1-1 eindstand leverde vele teleurgestelde blikken op in de kleedkamer na afloop en werd als onnodig puntverlies ervaren. Stevo wist daarentegen koploper Bon Boys knap op een gelijkspel te houden en wil in de komende periode aanhaken bij de ploegen bovenin. Beide ploegen kunnen een driepunter dus uitstekend gebruiken. De rood-gelen om naar boven te kijken, de bezoekers uit Reutum om de blik naar beneden af te wenden. Bovenal wordt het een voetbalfeest voor iedere liefhebber in de gemeente Tubbergen met na afloop een feestje op de Peuverweide.  
 
Als de stofwolken zijn opgetrokken in Geesteren gaat er op zondag opnieuw gevoetbald worden in Reutum. Al om 09.00 uur voetballen de Veteranen tegen de ervaren mannen van Vasse. Inzet van deze wedstrijd is plek vier op de ranglijst die Vasse nu in het bezit heeft. Wanneer deze wedstrijd is afgelopen begint VV Reutum 2 aan de warming up op het terrein van Reünie in Borculo. Een must-win voor de koploper uit Reutum dat de voorgaande twee wedstrijden jammerlijk verloor van Stevo en KOSC. De druk zit erop en dus dient er gepresteerd te worden om de koppositie vast te houden. Die druk zal VV Reutum 4 in mindere mate ervaren. Hoewel vorige week werd verloren van Losser is de voorsprong op nummer twee RSC 5 nog altijd zeven punten. Laat dat nou net de tegenstander van zondag zijn en dus kan een hele slag worden geslagen door het team. Als afsluiter van dit voetbalweekend speelt VV Reutum Vrouwen 1 bij De Tukkers Vrouwen 3. Op eigen veld werd vorige week nummer laatst Vasse probleemloos verslagen, dat wil het elftal graag herhalen tegen de nummer voorlaatst uit Albergen.  
 
Allen een fijn (voetbal)weekend toegewenst!  
 
Uitslagen vrijdag 31 maart 2023 35+ mannen ( te Reutum)
Reutum 35+1 - Fleringen 35+1 ---- 3-3
TVC '28 35+1 - Reutum 35+1   ----2-4
Reutum 35+1 - KOSC 35+1   ----4-3
Uitslagen vrijdag 31 maart 2023
BSC Unisson VR30+1 - Reutum VR30+1 ---- 1-1
Reutum VR30+1 - KOSC VR30+1 ---- 2-0
UD W. VR30+1 - Reutum VR30+1 ---- 3-0
Reutum VR30+1 - Sportclub Overdinkel VR30+1 ---- 0-1
 
Uitslagen zaterdag 1 april 2023
Stevo 1 - Reutum 1 ----2-1
Oranje Nassau G1 - Reutum G1JM ----4-2
Borne JO17-2 - Reutum JO17-1JM ----1-4
Reutum JO15-1 - Rigtersbleek JO15-2 ----5-3
Reutum JO13-1 - Lutte De JO13-1 ---- 2-1
S.V. Losser JO11-2JM - Reutum JO11-1 ---2-5
Quick '20 JO10-4JM - Reutum JO10-1 ----7-8
Luctor Et Emergo JO8-2 - Reutum JO8-1JM ----3-9
Programma - Uitslagen zondag 2 april 2023
Reunie 2 - Reutum 2 ----2-1
Reutum 4 - RSC 5 ---- 3-3
Reutum 35+1 - Vasse 35+1 ----4-2
Afgelast zondag 2 april 2023
Tukkers De VR3 - Reutum VR1---- afgelast
 
Tweede Klasse I
Uitslag  zaterdag 1 april (17:00 uuur)
Stevo 1 - Reutum 1  ----2-1
Programma - Uitslagen zondag 2 april 2023
AZC 1 - Vorden 1 ---- gestaakt vanwege blessure
BWO 1 - Tukkers De 1 ---- 3-3
Bon Boys 1 - ATC'65 1 ----2-1
Eilermark 1 - Lemelerveld 1 ----3-7
Schalkhaar 1 - SDC '12 1 ---- 4-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - Witkampers 1 ----3-3
 
Jeugd VV Reutum op bezoek bij Heracles – Almere City

Aanstaande vrijdag gaat de jeugdafdeling van de VV Reutum op bezoek bij Heracles. Daar zal de  wedstrijd Heracles – Almere City gekeken gaan worden.

Normaliter is er voor de jeugd op de 1e zaterdag in januari altijd een zaalvoetbal toernooi in Deurningen. De laatste jaren was hiervoor steeds minder animo omdat er al tal van andere zaalvoetbaltoernooien zijn in de Winterstop. Derhalve heeft de PR commissie gekeken naar een andere activiteit wat later in het jaar.

Voor dit jaar is dat dus het uitje naar Heracles geworden. Het beloofd een enorm spannende wedstrijd te gaan worden.  Heracles is nog volop in de strijd om kampioen in de Keukendivisie te worden en daarmee weer terug te keren in de Eredivisie zodat iedereen opnieuw kan uitkijken naar de derby Heracles – FC Twente. Met nog 8 wedstrijden op het programma en 3 punten achterstand op de nummer 1 is er dus nog een hele reële kans op het Kampioenschap, maar dat moet de wedstrijd van aankomende vrijdag wel gewonnen worden. Heracles speelt tegen Almere City die derde op de ranglijst staan, zij hebben 14 punten achterstand op Heracles maar 1 wedstrijd minder gespeeld.

We vertrekken aanstaande vrijdag vanaf de Kottenbrei. De jeugd die zich heeft opgegeven dient om 18.30 uur te verzamelen bij de kantine. Daar kunnen ze dan betalen (liefst €10,00 contant) bij Ellen of Danielle en vervolgens zullen we met een bus naar Almelo vertrekken. Indien de jeugd onder de wedstrijd wat wil nuttigen is dat voor eigen rekening.

Tot vrijdag allemaal !

Reutum blijft tegen AZC op een gelijkspel steken.

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om AZC uit Zutphen op een nederlaag te trakteren.
Ondanks dat AZC de laatste 25 minuten met 10 man verder moest wist Reutum niet, van het
numerieke overwicht, te profiteren.
Met een uiteindelijke 1-1 op het bord schieten beide ploegen niet veel op waardoor de
gevaarlijke degradatie, en nacompetitieplekken, nog steeds voor beide ploegen op de loer
liggen.

Na de wedstrijd tegen Eilermark, vorige week, werd al snel duidelijk dat er een week later een
heel ander elftal aan de aftrap zou verschijnen.
In de loop van de afgelopen week leek de schade nog mee te vallen maar dit weekend werd
steeds duidelijker dat het soepje dunner en dunner werd.
Wout Mensing, Wout Slaghekke, Jordi Lammerink en Daan Wilmink, die tegen Eilermark
nog op het wedstrijdformulier stonden waren vandaag tegen AZC niet beschikbaar. Tel
daarbij de ook nog steeds geblesseerde Sam Holsink op, en dan weet je dat het puzzelen
geblazen wordt.

Gelukkig is het tweede elftal en JO-O19 op deze momenten nooit te beroerd een helpende
hand uit te steken. Jurre, Kjelt, Casper, Maurice, Ramon en Jort sloten daarom vandaag dan
ook aan, waardoor het eerste elftal toch met een grote selectie aan de wedstrijd tegen AZC
kon beginnen.
Na een wat aftastend begin van beide kanten was het Reutum dat voor de eerste keer
gevaarlijk werd.
Het was Mart Lammerink die de bal rond de 16 heerlijk voor de voeten kreeg. Hard verdween
het leder richting het doel van AZC doelman Nardo van de Broek. De doelman leek kansloos
maar zag tot zijn eigen opluchting dat de bal rakelings over de lat scheerde.
Niet kort hierna leek de1-0 wel te vallen toen Mark Morskieft, over rechts, op pad werd
gestuurd.
Na een handige aanname volgde gelijk de lage voorzet op de ingelopen Jaap Kamphuis.
Jaap kreeg de punt van zijn schoen tegen de bal, en zag de bal richting het doel vliegen.
Opnieuw stond de doelman van AZC aan de grond genageld maar nu voorkwam de lat een
snelle Reutumse treffer.
Toch had ook maar zo de 0-1 voor AZC kunnen vallen toen een verdekt schot door doelman
Kevin Tulk van Reutum prima met de voeten werd gekeerd.
In deze fase was het balbezit dan wel iets meer voor de gasten uit Zutphen maar gevaarlijk
wist het keurkorps van de sympathieke trainer Tom Polman niet te worden.
Reutum daarentegen was veel gevaarlijker ondanks het wat mindere balbezit.
Zo was het Bjorn Luttikhuis die zijn inzet, na een afgeslagen corner, nog net door een
AZC–er geblokt zag worden. De afvallende bal verdween bij Dani Scholten die vanaf randje
16 nu de hoek voor het uitzoeken. Maar ook deze inzet zou 100% doel getroffen hebben als
deze inzet 25 centimeter lager was geweest. Nu verdween ook deze prima mogelijkheid voor
Reutum hard tegen de ballenvanger.
Reutum kreeg steeds meer grip op het spel van AZC en was van minuut 15, tot minuut 35 de
baas over AZC. AZC probeerde het wel maar was veel te voorspelbaar en te slordig waardoor
Reutum met speels gemak overeind bleef.
Reutum begon in deze fase ook beter te voetballen en zag dat bijna beloond worden toen de
bal, na een heerlijk aanvalsopzet over de linkerkant over verschillende schijven, uiteindelijk
bij Lindsay voor de voeten belandde. Linsday deed het meest logische door de bal gelijk te
kaatsten op de bijgesloten Dani. Dani had opnieuw de hoek voor het uitzoeken maar opnieuw
verdween de bal, voor de zoveelste keer deze helft, over de lat van de AZC goalie.
Toch viel in deze fase de verdiende 1-0 voor de thuisploeg. Het was Stijn die op randje van
buitenspel door Mark op pad werd gestuurd. Stijn zocht het duel met de doelman, omspeelde
hem met speels gemak, en tekende na een kleine 25 minuten voetbal, met een lager schuiver,
voor de 1-0.
Reutum leek op drift geslagen want kort hierna leek de 2-0 al in de maak toen Mark en Stijn
opnieuw aan de basis stonden van een fraaie aanval. Stijn was de aangever, en Mark de man
die diepte zocht. Vanaf de linkerkant zag Mark dat Bjorn zich voor het doel meldde.
De voorzet was een intikker geworden voor Bjorn, maar het was AZC-er Lars van Roon die,
bijna ten koste van een eigen doelpunt, de bal nog net tot corner wist te verwerken.
Dat was het in de eerste helft dan ook wel van Reutumkant want AZC nam in de laatste 10
minuten steeds meer het initiatief.
Via de rappe Joey Steenbergen en de handige Felix Mulder is het altijd oppassen geblazen.
Felix Mulder wist zich met zijn heerlijke linker, vanaf de rechterkant, prima naar binnen te
dribbelen om zo zijn linker in stelling te brengen. Met een soort van Arjen Robben-achtige
inzet krulde hij de bal naar de lange hoek, maar hier had Kevin Tulk rekening mee gehouden.
De geplaatste inzet van de AZC-er was nog niet eens zo verkeerd maar het was Kevin die de
bal met een katachtige redding tot corner wist te verwerken.
AZC drong hierna steeds meer aan waardoor Reutum in deze fase vol in de achteruit moest.
Reutum probeerde tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Dave Hoffmann te overleven
want het was AZC dat in deze fase, de duimschroeven steeds strakker begon aan te draaien.
Na enkele ongevaarlijk vrije trappen, op toch wel prima posities, en een paar ongevaarlijke
corners was daar toch AZC dat praktisch in het rustsignaal de 1-1 wist binnen te volleren.
Opnieuw leek een corner niets op te leveren toen AZC een corner vanaf de rechterkant kort
nam. De man met de bal probeerde de bal voor het doel te slingeren maar zag zijn voorzet
eigenlijk aan de andere kant het zestienmeter gebied neerploffen.
AZC-er Raymond Steinvoort bedacht zich geen moment en probeerde (in mijn optiek) de bal,
met een volley, weer voor het doel te lepelen. Maar zijn boogbal werd langer en langer en
verdween een split-second later, onhoudbaar voor Kevin, tegen het netje waardoor Reutum en
AZC de thee dus met een 1-1 op het bord opzochten.

Ps. Op de site van AZC staat een prachtige foto compilatie van deze AZC treffer.( de voorzet,
de volley, de boogbal, het doelpunt)

AZC probeerde na de thee de stijgende lijn van voor de rust door te trekken, en zag dit ook
deels lukken. Het balbezit was dan in de beginfase van de tweede helft dan wel voor AZC
maar gevaarlijk werd het eigenlijk nooit.
Maar naarmate de tweede helft vorderde, hoe beter zich Reutum weer in de wedstrijd wist te
knokken.
Vooral op passie en inzet werd AZC in deze fase bestreden waardoor AZC naar middelen
zocht om nog meer onheil te voorkomen. Echt hard en gemeen werd het niet maar AZC
incasseerde in deze fase behoorlijk wat kaarten.
Uit één van deze vrije trappen lag de 2-1 bijna tegen de touwen. Een scherp aangesneden vrije
bal van Dani vond Lindsay bij de tweede paal. Zijn intikker, op enkele meters van het doel,
leek de 2-1 te betekenen maar de bal verdween, helaas net naast de verkeerde kant van de paal
hard tegen het reclamebord.
Reutum bleef de bepalende ploeg wat inhield dat AZC steeds meer kleine overtredingen nodig
had om op de been te blijven. Zo was het doelpuntenmaker Steinvoort die, na de zoveelste
overtreding, door scheidsrechter Hoffmann op de bon werd geslingerd. Maar hiermee was de
kous nog niet af want in woord en gebaar liet hij duidelijk merken het totaal niet eens te zijn
met de beslissing van de scheidsrechter. Uiteindelijk was de maat vol voor scheidsrechter
Hoffmann. 30 seconden na zijn eerste gele kaart incasseerde de mopperende AZC speler ook
zijn tweede gele kaart waardoor AZC dus in het restant van de wedstrijd met 10 man verder
moest.
Dit was natuurlijk voor Reutum het teken er nog een schepje bovenop te gooien.
Bjorn leek, na een fraaie pass van Mark, al snel de 2-1 binnen te tikken maar zag zijn inzet
nog net op tijd geblokt worden.
Hierna was het opnieuw Mark die aan de basis stond van een prima aanvalsopzet. Zijn
voorzet vond Mart, die op zijn beurt zijn strakke kopbal precies in de handen van de doelman
van AZC zag belanden.
Wat Maurice Kuipers een paar seizoenen geleden nog lukte in een avondwedstrijd tegen RSC,
lukte vandaag net niet. Ook nu nam de speler van Reutum 2 de bal vol op zijn slof. Destijds
tegen RSC vloog het leder vast in het kruis, nu stond doelman Nardo van de Broek op de
goede plek om deze inzet te keren.
AZC stond nu echt met de rug tegen de muur en probeerde alleen via de counter gevaarlijk te
worden. Dat leverde wel wat gevaar op via de flanken maar voor het doel was eigenlijk nooit
iemand te bekennen waardoor het soms gevaarlijker leek dan dat het was.
Na een fraaie actie van Mark over de linkerkant wist hij zoveel AZC-spelers te binden,
inclusief de doelman, waardoor het doel dus zo goed als leeg was. Mark probeerde het niet
eens zelf, maar legde de bal heerlijk breed op Bjorn, die de bal eigenlijk vrij voor het
inschieten had. Maar ook deze inzet verdween hard en hoog voorbij het doel waardoor AZC
werkelijk met de schrik vrijkwam.
Het duurde niet lang of de volgende megakans voor Reutum diende zich aan. Wie anders dan
Mark stond aan de basis van deze mogelijkheid.
Vanaf rechts volleerde Mark de bal voorbij alles en iedereen, maar niet voorbij Stijn die op de
16 meterlijn vogeltje vrij stond. Stijn had de tijd de bal nog te controleren maar probeerde het
direct. En u raadt het al, ook deze 100% scoringskans verdween over de lat , hard tegen de
ballenvanger.
Gelukkig bleef Reutum zoeken naar het doelpunt en zag dit bijna beloond worden toen een
voorzet van Dani bijna door Mart van dichtbij kon worden binnen getikt. Ook hier niet het
nodige fortuin want de bal viel niet tussen de palen.
Toch leek de 2-1 te komen toen Bjorn, vlak voor tijd, door het hart door de verdediging van
AZC sneed. De jonge aanvaller probeerde het leder binnen te schieten maar werd zowel van
voren als achteren in de mangel genomen waardoor de bal nooit zijn weg naar het doel vond.
Scheidsrechter Hoffmann stond er vlakbij maar zag hier, hoe wonderbaarlijk ook, geen
strafschop in.
Toen vlak voor het einde Mark ter Horst van AZC, Bjorn rond de 16 vol van de sokken liep
had deze speler eigenlijk ook zijn tweede gele kaart moeten ontvangen.
Scheidsrechter Hoffmann floot wel voor de overtreding maar spaarde de middenvelder van
AZC omdat hij, achteraf verklaarde, na deze vrije trap toch voor het einde te fluiten.
Het was Stijn die deze vrije trap opeiste. Maar ook deze inzet verdween hoog, erg hoog over
het doel van AZC waarna scheidsrechter Hoffmann deze middag voor de laatste keer op zijn
fluit blies.

Als je deze pot begint met toch wel wat pittige mutaties dan weet je dat het geen gemakkelijke
middag zal worden.
Toch overheerste er achteraf de teleurstelling omdat Reutum, gezien het hele spelverloop,
maar ook vanwege de vele mogelijkheden als winnaar van het veld had moeten stappen.
Na de rode kaart voor AZC had Reutum zichzelf moeten belonen, maar dat bleef helaas
achterwege.
Een groot pluspunt vandaag was dat Reutum schijnbaar toch heeft geleerd van de “mindere”
pot tegen Eilermark.
Ook vandaag tegen AZC waren er nog veel zaken voor verbetering vatbaar, maar je ziet dat je
alleen al met een juiste mind-set een heel eind kunt komen in deze klasse.

Komend weekend staat de derby tegen STEVO op het programma. Natuurlijk weten we nu al
dat het gezien de lijst met afwezigen een zware pot zal worden, maar als Reutum opnieuw met
de juiste instelling deze wedstrijd weet te benaderen dan blijft een derby toch altijd wedstrijd
dat zich op voorhand niet zomaar laat voorspellen.

ZATERDAG 1 APRIL: STEVO - REUTUM OM 17.00 UUR, onder leiding van
scheidsrechter Emiel Stienezen.

Opstelling tegen AZC: Kevin, Lex (Kjelt 72’), Lindsay, Jurgen, Maurice, Mart, Dani, Jaap
(Ramon 85’), Bjorn, Stijn, Mark.

Programma - voorbeschouwing - uitslagen 25 tm 26 maart 2023

Vanmiddag stond Reutum 1 - AZC 1 op het programma.
Het team van Reutum trad aan met een  door blessures en andere ”zakelijke” verplichtingen gehavend elftal.
Reutum kwam in de eerste helft door een doelpunt van Stijn op 1-0.
Hierna werd AZC sterker en dit resulteerde vijf minuten voor rust in de gelijkmaker.

In de rust zou iedereen aan de Reutum zijde hebben getekend voor een punt,  maar gezien de kansen in de  “hectische” tweede helft,  bleef  Reutum achter met een lichte kater.
Net als in Zutphen eindigde de wedstrijd in 1-1.

Aanstaande zaterdag staat om 17.00 uur de gemeentelijke derby tegen Stevo op het programma.
Hierbij kunnen de spelers uw steun goed gebruiken, dus wij zien u graag zowel voor als na
de wedstrijd op de Peuverweide in Geesteren. Meer info zie anders nieuwsitem op deze site. 

Voorbeschouwing

Vrijwilligersavond in voetbalweekend dat de klok een uur vooruitgaat  

Vrijdagavond is de traditionele vrijwilligersavond van VV Reutum. Zonder vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om onze voetbalclub overeind te houden. Als dank wordt er een avond georganiseerd voor iedereen die zijn steentje bijdraagt. Een hapje, een drankje en een optreden van onze gemeentelijk cabaretier Thijs Kemperink. Komt dus allen naar de Kottenbrei op vrijdagavond.  

Op zaterdagochtend zullen de eerste vrijwillige leiders en helpende ouders weer vroeg uit de veren moeten. Om 09.00 uur beginnen al de wedstrijden van VV Reutum JO8-1JM (tegen SVZW) en VV Reutum JO11-1 (tegen Berghuizen). Onder leiding van vrijwillige scheidsrechters Bram Reekers en Guus Droste worden deze wedstrijden weer vol plezier in goede banen geleid.  

Iets later, om 09.15 uur speelt het team van VV Reutum MO15-1 een belangrijke uitwedstrijd in Almelo. Tegen Oranje Nassau MO15-2 zal blijken of de meiden nog mee gaan doen om het kampioenschap. Hoewel het team op de vierde plek staat, staat het er qua verliespunten gedeeld nog het beste voor deze competitie. Heel veel succes meiden! Voor VV Reutum JO15-1 heeft zo rond het middaguur in Enschede eveneens een belangrijk uitduel voor de boeg. Tegen laagvlieger Eilermark JO15-1 zal gewonnen moeten worden om een sprong op de ranglijst te maken en zodoende de huidige achtste plek in de competitie te verlaten. 
Op zaterdagmiddag is het genieten geblazen op de Kottenbrei met drie thuiswedstrijden. Om 12.30 uur speelt VV Reutum G1JM tegen Rigtersbleek G5. Ook op eigen veld speelt VV Reutum JO17-1 twee uur later tegen Quick’20 JO17-3. Met negen punten uit de eerste drie gespeelde wedstrijden is dit team heel erg goed bezig. De koppositie moet gedeeld worden met NEO en Borne die ook de eerste drie wedstrijden wisten te winnen. Tegenstander Quick, dat al twee keer verloor, zal verslagen moeten worden om de gedeelde eerste plek vast te houden. Voor VV Reutum JO19-1 staat een onvervalste topper op het programma. Nummer twee Sportlust Glanerbrug JO19-1 komt naar de Holsmanweg om Reutum de koppositie uithanden te nemen. De bezoekers wonnen hun eerste twee duels, terwijl Reutum er al drie heeft gewonnen, maar ook al één heeft verloren. Alleen winst is genoeg om eerste te blijven staan op basis van verliespunten. Succes allemaal!  

Op zondag een ietwat rustiger programma dan normaal. VV Reutum 2 en VV Reutum 3 hebben namelijk een vrij weekend nadat van zaterdag op zondagnacht de klok een uur vooruit is gegaan. De zomertijd gaat namelijk in. Voor sommige spelers scheelt dit alvast een jaarlijkse standaard boete. De teams die wel spelen profiteren wellicht van laatkomers en dit is alleen ‘kas’ van de teampot natuurlijk. 
De veteranen spelen zondag een uitwedstrijd tegen Quick’20 35+1. Momenteel staan de Reutumse heren drie punten voor op de Oldenzalers dus het zal een spannend duel worden. Dat geldt in mindere mate voor het duel dat VV Reutum 4 gaat spelen waarschijnlijk. Zij gaan als trotse koploper op bezoek bij Losser 5, de nummer zes van de competitie. Zaak voor Reutum 4 om de ongeslagen status te behouden en de tien(!) punten voorsprong op eerste achtervolger RSC 5 te koesteren. 
Laat op de ochtend de eerste thuiswedstrijd op deze zondag voor VV Reutum. De vrouwen ontvangen de buren van Vasse VR1. De blauw-witte brigade heeft nog nul punten verzameld dit seizoen en het doelsaldo van -83 liegt er niet om. Kan VV Reutum Vrouwen mooi voetbal laten zien tegen deze nummerlaatst? Vanaf 11.30 uur gaan we het zien op de Kottenbrei.  

Zondagmiddag is het tijd voor VV Reutum 1 om weer eens drie punten te pakken. AZC reist af naar Reutum voor een heel belangrijk duel van de ploeg van Peter Bokma. Verliezen betekent dat je echt weer moet gaan kijken naar de onderste regionen, oftewel de drie gevreesde directe degradatieplekken. Winnen betekent afstand nemen van in ieder geval die directe knock-out plaatsen. Er staat dus nogal wat op het spel zondagmiddag, uw steun langs de kant is dan ook weer zeer gewenst.
Pupil van de week is Julian Veenhuis, en hij is speler van Reutum JO11.
Samen knallen dit weekend!  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslagen zaterdag 25 maart 2023
Reutum G1JM - Rigtersbleek G5 ----2-1
Reutum JO19-1 - Sportlust Glanerbrug JO19-1 ----- 6-0
Reutum JO17-1JM - Quick '20 JO17-3 ----2-0
Eilermark JO15-1 - Reutum JO15-1 ----0-3
Oranje Nassau MO15-2 - Reutum MO15-1 (9-tal)  ----1-3
Reutum JO11-1 - Berghuizen JO11-1 ----6-3
Reutum JO8-1JM - SVZW JO8-1 ----- 7-1

Uitslagen zondag 26 maart 2023
Reutum 1 - AZC 1 ---- 1-1
S.V. Losser 5 - Reutum 4----1-0
Quick '20 35+1 - Reutum 35+1----2-2
Reutum VR1 - Vasse VR1 ----4-0

Tweede Klasse I
Uitslag zaterdag 25 maart 2023 
SDC '12 1 - ATC'65 1 ----0-5
Uitslagen zondag 26 maart 2023
Lemelerveld 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 1-4
Reutum 1 - AZC 1 ----1-1
Stevo 1 - Bon Boys 1 ---- 1--1
Tukkers De 1 - Schalkhaar 1 ---- 5-0
Vorden 1 - Eilermark 1 ----1-3
Witkampers 1 - BWO 1 ----1-2

Kaartkoningen VV Reutum 2022-2023 bekend
De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn bekend.
Gerald Velers en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen van dit seizoen 2022/2023.
Gerald volgt Harrie Lammerink op die afgelopen editie (2021-2022) de kaartkoning van de vv Reutum was bij het Boonaken. Met een gemiddelde score van 30,8 punten per avond is hij 8 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus de 2 laagste score’s wegstrepen. Raymond nam de titel over bij het Hartenjagen van Dennis Huiskes en mocht een avond wegstrepen. Raymond deed dit met een gemiddelde score van 100 punten per avond. 
Voor Gerald is het de tweede keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Raymond is het de vierde keer.
Van de 6 kaartavonden bij Hartenjagen golden de beste 4 avonden. Raymond maakte hier dus eigenlijk minimaal gebruik van. Doordat de concurrentie dit ook had, bleef het spannend. Dat hij het meest aanspraak mocht maken op deze titel blijkt wel, hij wist 2 avonden winnend af te sluiten. De nummer 2, aftredend kampioen Dennis Huiskes, had een gemiddelde score van 120 punten en bleef toch ruim achter de kampioen. Broer Rob Huiskes werd derde met een gemiddelde van 139.
 
Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Gerald mocht net als nummer 2 twee avonden wegstrepen en haalden dus hier zijn voordeel uit. Nummer 3, Theo Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Theo de das om deed. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Gerald er dus als winnaar uit. Hij won maar 1 avond, maar was dus wel het meest constant. Gemiddeld kaartte Gerald 30 pnt. per avond. Gerrit Venhuis werd tweede (gem. 27 pnt.) en Theo Eerdman derde (gem. 24 pnt.).
Na deze 8 kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Het weer gezellige avonden op de Kottenbrei en hopelijk tot ziens!!
Reutum zakt tegen Eilermark volledig door de ondergrens.

GLANERBRUG – Het eerste elftal van Reutum heeft zich afgelopen weekend in het
grensdorp niet van haar beste kant laten zien, en dan druk ik mij bij deze nog zeer diplomatiek
uit.
Als je wel blaft maar niet bijt, dan weet je dat je tegen een goed voetballend Eilermark een
verloren wedstrijd speelt.
Of het aan de broodjes, of aan de soep lag die vooraf bij de trainer thuis werden genuttigd
weten we niet, wat we wel weten is dat Reutum een bedroevend slechte eerste 45 minuten op
de mat legde waardoor het al heel snel achter feiten aanliep.

Daar waar het elftal van Eilermark trainer Wesley Sanders bijna een heel elftal niet op het
wedstrijdformulier kon zetten, was de soep bij Reutum een stuk dikker. Op papier leek dus
deze wedstrijd voor Reutum precies op het juiste moment te komen.
Maar om wedstrijden in winst om te zetten is er toch echt meer nodig dan een nagenoeg fitte
selectie.
De einduitslag van 5-3, dat na ruim 107 minuten op het scorebord prijkte, zegt dan ook
voldoende.

Eilermark startte zoals je van een ploeg mag verwachten. Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal
van scheidsrechter van Laar zat de ploeg er bovenop.
Onnodig balverlies aan Reutum-kant leidde al binnen 2 minuten een dodelijke aanval in.
Een lange bal achter de laatste linie van Reutum leverde al gelijk een doelpunt op. Het was de
nog altijd topfitte Fahad Saadi die het slimst anticipeerde op deze lange bal. Kevin probeerde
het onheil nog wel te voorkomen maar moest lijdzaam toezien dat de bal al na 90 seconden
tegen het net rolde, 1-0.
Ondanks dat Reutum stroperig oogde leek de 1-1 al snel te vallen. Een verlengde corner vond
Bjorn bij de tweede paal. Zijn inzet verdween via een Eilermark speler tegen de touwen
waardoor de 1-1 een feit leek. Leek, want scheidsrechter van Laar nam het vlagsignaal van de
grensrechter over wegens vermeend buitenspel. Beetje vreemd toch...????
In de periode hierna bepaalde de thuisploeg het spel, en liep Reutum spreekwoordelijk
meerdere malen van het kastje naar de muur. Het balbezit was dan wel voor de thuisploeg
maar echt gevaarlijk wist Eilermark niet te worden.
Reutum probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden maar was veel te slordig met de
eindpass waardoor ook deze tactiek helemaal niets opleverde.
Maar werkelijk uit het niets veerde de bank van Reutum op toen een bal met de hand door
Eilermark tot corner werd verwerkt. Als zelfs de trainer van de thuisploeg toegeeft dat er een
strafschop gegeven had moeten worden, dan weet je dat je als ploeg wordt benadeeld.
Er leek toch nog bijna gerechtigheid te komen toen de corner door Lindsay heerlijk werd
binnengekopt. De 1-1 leek nu wel te vallen, maar nu stond de lat een gelijkmaker in de weg.
Hierna nam de thuisploeg weer het initiatief zonder gevaarlijk te worden en wist Reutum zich
ook niet gevaarlijk op de helft van Eilermark te melden.
Wat eigenlijk een gevaarlijk aanvalsopzet aan Reutumkant had moeten worden werd
uiteindelijk de inleiding voor de 2-0.
Een veel te slappe inspeelpass vanuit het middenveld van Reutum werd prima onderschept
waarna Dehly Nahrwold op links gelijk aan het werk werd gezet. Daar waar de behendige
dribbelaar normaliter zijn heil zoekt in een actie bedacht hij zich nu geen moment, en streepte
de bal hard en laag voor het doel. Hier stond Diego Jonkers bij de tweede paal vogeltje
vrij om, na 35 minuten voetbal, de 2-0 van dichtbij eenvoudig binnen te tikken.
Eilermark geloofde het hierna wel waardoor Reutum zich iets meer begon te melden. Maar
ondanks dat Reutum wat meer de bal mocht hebben bleef het grossieren in foute passes,
aannames, en foute keuzes waardoor Eilermark tot aan de thee niet meer in de problemen
kwam.

In de rust is er logischerwijs het één en ander besproken want hoe Reutum zich de eerste 45
minuten presenteerde was wel heel ver onder het niveau wat normaliter gevraagd wordt in de
tweede klasse.

Na de thee werd het wel meer een wedstrijd maar waar Reutum in de eerste helft de nodige
steken liet vallen, liet nu ook de thuisploeg de nodige steken vallen waardoor het voor de
neutrale toeschouwer smullen geblazen werd.
Niet van het voetbal, maar wel van de momenten die nu voor beide doelen te noteren vielen.
Eilermark probeerde snel de 3-0 te forceren en zag die bijna beloond worden toen Job Nieboer
de bal van dichtbij hard over het doel kopte.
Aan de andere kant deed Eilermark bijna een duit in een zakje toen een vrije bal, voor
notabene Eilermark, op 25 meter van het doel zo bij Mark in de voeten werd geschoven. Mark
leek alleen op de keeper af te stuiven maar kon nog net op tijd worden geblokt. De bal sprong
bij Bjorn voor de voeten die het nu vanaf een meter of 12 mocht proberen. Zijn inzet
verdween wel richting het doel maar was veel te hoog waardoor deze grote mogelijkheid niets
opleverde.
Toch leek de 3-0 te vallen toen een geblokte vrije bal door Dehly Nahrwold, in de rebound, hard voorbij
Kevin werd geschoten. Toch werd deze treffer geannuleerd door scheidsrechter van Laar
omdat één speler van Eilermark, bij het nemen van de vrije trap, zich in de muur van Reutum
had genesteld, en dat mag nu eenmaal niet.
Niet kort hierna was het Wout Slaghekke dat de 2-1 voor het inschieten had. Van achteren
werd hij vol op zijn enkel geraakt waardoor hij binnen de 16 hard ten val kwam. De bal kwam
daarna bij Bjorn voor de voeten die probeerde zijn tegenstander te omspelen om daarna de bal
binnen te strepen, maar Bjorn liep vol in het blok van de verdediger van Eilermark waardoor
ook hij ten val kwam. Scheidsrechter van Laar zag in beide gevallen niet iets wat ook maar
leek op een strafschop. Bij het blok op Bjorn leek een penalty te zwaar gestraft, maar bij de
overtreding op Wout had de bal gewoon voor de tweede keer deze middag op de stip gemoeten.
Toen uiteindelijk de stofwolken waren opgetrokken was het Wout die na deze overtreding
het veld op de brancard moest verlaten. Ook Bjorn was tijdens het blok zo dusdanig
geblesseerd geraakt dat hij ook vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten.
Door deze twee blessuregevallen in nog geen 5 seconden tijd kwamen Dani en Daan, na ruim
65 minuten voetbal, binnen de lijnen.
Door deze wissels werd alles net even iets anders neergezet om zo tot een soort van
slotoffensief te komen. Het slotoffensief kwam er zeker, maar zo ook de fouten.
Stijn was de eerste die het mocht proberen, maar vanaf een mooie positie verdween zijn vrije
bal hard in de muur.
Met nog maar 10 minuten op de klok begon het grote foutenfestival aan beide kanten.
Na 80 minuten wist Belfassi de, zo op het oog, bevrijdende 3-0 van dichtbij binnen te schieten
na opnieuw behoorlijk wat geklungel en gestuntel in de achterhoede van Reutum.
Nog geen 60 seconden later liet ook de verdediging van Eilermark een behoorlijke steek
vallen waardoor gelegenheidsspits Wout Mensink van dichtbij mocht binnen prikken, 3-1.
Natuurlijk gloorde er door deze treffer weer een beetje hoop aan Reutum kant, maar deze leek
door Saadi in minuut 87 aan gruzelementen te worden geschoten toen Reutum er
verdedigend weer niet goed uitzag, 4-1.
Ondanks de 4-1 achterstand wist Reutum zich nog een keertje op te laden en zag dat in minuut
88 beloond worden toen een scherp aangesneden vrije trap van Stijn langer en langer werd.
Uiteindelijk belandde de bal, via een stuit op het kunstgras, onbedoeld in de lange hoek, 4-2.
Reutum leek hierdoor de geest te krijgen en zag dat Eilermark alleen nog maar achteruit liep.
Wout Mensink leek de 4-3 op zijn schoen te hebben maar zag dat zijn inzet rakelings voorbij
het doel verdween.
Kort hierna was het Mark die zich rond de 16 prima vrijspeelde, en de bal vrij voor het
inschieten had. Het schot was hard maar had niet de juiste richting waardoor de bal rakelings
over de lat scheerde.
Eilermark hield tegen en roste alle ballen blind naar voren om zo maar onder de druk van
Reutum vandaan te komen. Maar in minuut 97 was het opnieuw Reutum dat opzichtig
verdedigend in de fout ging, toen een bal door Eilermark blind naar voren werd geroeid.
De bal werd uiteindelijk bij Dahly Nahrwold in de voeten geschoven die vanaf rechts met zijn
linker heerlijk naar binnen mocht komen. Na een fraaie passeerbeweging rond de 16, krulde
de sierlijke aanvaller de bal, met zijn linker, onhoudbaar voorbij de doelman van Reutum, 5-2.
Toch sierde het Reutum dat het in blessuretijd bleef gaan want door het oponthoud met Wout
Slaghekke liet scheidsrechter van Laar, terecht, erg lang doorspelen.
Dat hield in dat Jordi in minuut 101 de bal, op een meter of 20 van het Eilermark doel, voor
de voeten kreeg. Jordi bedacht zich geen moment, en streepte de bal onhoudbaar voorbij de
doelman van Eilermark, 5-3.
Jordi had hierna ook nog de 5-4 op zijn schoen, maar met een fraaie safe wist de doelman van
Eilermark nog een tegentreffer te voorkomen.
Na precies 107 minuten voetbal vond scheidsrechter van Laar het wel welletjes waardoor
Eilermark in dit spektakelstuk terecht drie punten bij mocht schrijven.

Reutum mag haar wonden likken want de manier waarop deze nederlaag tot stand kwam
verdiend absoluut geen schoonheidsprijs. Het heeft zeker een oorzaak waarom zoveel spelers
vandaag niet thuis gaven en door de ondergrens zakten. Misschien krijgen we daar in de loop
van deze week een antwoord op.
As. zondag, thuis tegen AZC, mag Reutum zich proberen te revancheren want de plekken op
de ranglijst waarop Reutum eigenlijk niet wil staan komen wel steeds dichterbij.
Met wie we dat komend weekend zullen doen is nu nog een raadsel want het lijkt een utopie
om iedereen komend weekend fit aan de start te hebben.
Op zich maakt het ook niet zoveel uit wie vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter
Baardman komend weekend aan de aftrap staan. Als team hebben we voor onze altijd
zeer trouwe supporters, na afgelopen weekend, behoorlijk wat goed te maken.

Opstelling tegen Eilermark: Kevin, Lex, Wout M, Lindsay, Jurgen, Wout S (Dani 67’), Jaap
(Jort 81’), Jordi, Stijn, Mark, Bjorn (Daan 67’).

Programma - voorbeschouwing - uitslagen 18 tm 22 maart 2023

Reutum 1 begon te slap aan deze wedstrijd en liep direct al achter de feiten aan door het doelpunt van Eilermark  (1e minuut).
Reutum leek in de tegenaanval op 1-1 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.
In de 35e minuut kwam Eilermark op 2-0  en dat was ook de ruststand.
In de tweede helft ging het spel op en neer en dat leidde tot kansen en doelpunten voor beide doelen  in misschien  wel de “ minste” wedstrijd van Reutum 1 van dit seizoen.
Einduitslag Eilermark 1  - Reutum 1  5-3 (doelpuntenmakers Reutum, Wout Mensink, Stijn en Jordy)
Een slecht weekend dus voor de prestatieelftallen (Reutum 1,2 en 3) bij de senioren.

Voorbeschouwing: Aankomend weekend is er weer een vol programma gepland voor de V.V. Reutum
Op vrijdagavond zal de laatste kaartavond worden gehouden in de kantine waar de Boonakers en Hartenjagers zullen strijden om de eindoverwinning.
Op zaterdagmorgen staat er het Knakworstentoernooi voor de instroom op het programma en ook Reutum JO-08, JO-10, JO-13, JO-15 en Reutum G spelen een thuiswedstrijd onder leiding van vele vrijwilligers die deze wedstrijden begeleiden. Dank daarvoor.
Op zondag is er ook een vol programma, 3 thuiswedstrijden en 3 uitwedstrijden voor de senioren.
De dames en Reutum 3 spelen tegen UD Weerselo en Reutum 2 zal afreizen naar KOSC 3.
Koploper Reutum 4 mag SDC 6 ontvangen en wellicht al een voorschot gaan nemen op een eventueel kampioenschap.
Ons 1e elftal heeft een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Eilermark uit Glanerbrug, onder leiding van de heer van Laar zal er om 14.00 uur worden afgetrapt tegen de ploeg die 1 plek hoger staat op de ranglijst.
De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarbij Reutum de handen vol had aan de behendige spelers van Eilermark.
Afgelopen week werd de wedstrijd van Reutum tegen Suroye gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Deze wedstrijd zal op 10 april worden uitgespeeld. 

We wensen alle ploegen een fijn voetbalweekend! 

Programma - uitslagen zaterdag 18 maart 2023
12:30 ---- Reutum G1JM - NEO G2 o.l.v. Jan Benerink
Berghuizen JO19-2 - Reutum JO19-1 ---- 0-5
LSV JO17-1 - Reutum JO17-1JM ---- 2-5
Reutum JO15-1 - SDC '12 JO15-2 ----5-1
Reutum JO13-1 - Tukkers De JO13-1 ---- 4-2
KOSC JO11-1JM - Reutum JO11-1 ---- 8-1
Reutum JO10-1 - DSVD JO10-1JM ---- 6-7
Reutum JO8-1JM - DETO JO8-1JM ---- 6-3
Tukkers De MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal) ---- 6-3
Van 9.00 uur tot 10.00 uur was het (knakworsten toernooi) van de instroom van DSVD, RSC, Saasveldia, UD W. en Reutum. 

Uitslagen zondag 19 maart 2023
Eilermark 1 - Reutum 1 ----5-3
KOSC 3 - Reutum 2 ----3-2
Reutum 3 - UD W. 4 ----2-5
Reutum 4 - SDC '12 6 ----2-0
Reutum 35+1 - Zenderen Vooruit 35+1 ----0-0 
UD W. VR1 - Reutum VR1 ---- 0-2

Uitslag woensdag 22 maart 2023
Reutum JO17-1JM - Sportclub Overdinkel JO17-1 ----6-3

Tweede Klasse I
Programma - Uitslagen zondag 19 maart 2023
ATC'65 1 - Tukkers De 1 ---- 4-3
AZC 1 - Stevo 1 ----  bij russtand 0-1 gestaakt vanwege blessure scheidsrechter
BWO 1 - Lemelerveld 1 ---- 3-3
Bon Boys 1 - SDC '12 1 ---- 3-0
Eilermark 1 - Reutum 1 ---- 5-3
Schalkhaar 1 - Witkampers 1 ---- 1-0
Suryoye-Mediterraneo 1 - Vorden 1 ----1-0 

Reutum 1 - FC Suryoye Mediterraneo 1 bij 0-0 gestaakt

REUTUM – Na de ietwat ongelukkig en onnodig verloren pot van vorige week tegen BWO
moest er deze zondag worden afgetrapt tegen FC Suryoye Mediterraneo.
Zowel op vrijdag als zaterdag leek het wel Winter Wonderland in Nederland, waardoor met
name in het zaterdagvoetbal tal van wedstrijd terecht werden afgelast. Maar toen iedereen
zondagmorgen de gordijnen opentrok had de dooi meer dan zijn werk gedaan.
Dat hield zelfs in dat er in Reutum “gewoon” op natuurgras gevoetbald kon worden.

Met een nagenoeg fitte selectie werd aan de bespreking begonnen om zo te bespreken hoe de
ploeg van trainer Paul Krabbe het best bestreden kon worden. Maar tijdens de warming up
haakte Sam vroegtijdig af waarna Reutum toch met een ietwat andere opstelling aan de
wedstrijd tegen FC Suryoye begon.

STORMACHTIG BEGIN SURYOYE
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Eddy Hoebink uit Hengelo ( Gld) liet de ploeg
uit Enschede er geen gras over groeien. Reutum werd overal onder druk gezet, afgejaagd, en
kreeg het haast geen tijd om naar lucht te happen. Hierdoor was het de eerste 15 minuten
alleen maar Suryoye wat de klok sloeg.
Door deze strijdwijze was het wachten op de eerste mogelijkheid voor de ploeg uit Enschede.
En deze kon dan ook al na een paar minuten voetbal genoteerd worden. Het was Ruben
Katalanc die vanaf de rechterkant vrij mocht opstomen richting doelman Kevin Tulk van
Reutum. Het geplaatste schot van de rappe vleugelflitser leek al snel de 0-1 te betekenen maar
Kevin wist met een heerlijke reflex de bal nog net op tijd met zijn voet te keren.
Dit zou toch een wake-up call moeten zijn voor de thuisploeg maar de ploeg uit Reutum kreeg
simpelweg geen vat op het ontketende spel van FC Suryoye.
Toch leek de 0-1 alsnog te vallen toen Brian Hanna, spits van beroep, aan een heerlijke solo
begon. Vanaf de zijkant vond hij zijn weg naar de 16 om daarna de bal met een geplaatste
curve in de bovenhoek te laten verdwijnen. Maar opnieuw was daar Kevin die met een
werkelijk zeer fraaie safe, de bal uit de kruising wist te ranselen.
Maar hiermee was de koek nog niet op want het was opnieuw Katalanc die vanaf rechts de bal
gevaarlijk voor het doel draaide. De bal vond spits Hanna die eigenlijk alleen maar hoefde
binnen te tikken, maar tot zijn eigen ontsteltenis raakte hij de bal volkomen verkeerd waardoor
Reutum nog net op tijd de bal voor de doellijn het veld in kon rossen.

REUTUM WEET HET TIJ TE KEREN
Maar na ruim 15 minuten voetbal was daar dan eindelijk Reutum dat beetje bij beetje uit
wurggreep van FC Suryoye wist te ontsnappen.
Een lage, en slim genomen vrije bal van Wout Slaghekke vond Mark die binnen de 16
spijkerhard probeerde binnen te strepen. De uitvoering was perfect alleen wist nog een
Suryoye verdediger de bal nog net op tijd van richting te veranderen.
Dit bleek het sein om nu ook van Reutum-zijde Suryoye het mes op de keel te zetten.
Door veel korter, feller en scherper op de tegenstander te zitten grossierde Suryoye in deze
fase in veel foute passes en aannames. Dat hield in dat het eigenlijk niet meer gevaarlijk voor
het doel van Kevin wist op te duiken.
Aan de andere kant werd Reutum steeds brutaler en zocht in deze fase de 1-0.
Op snelheid was het Mark die de 16 binnen stoof en op zijn beurt de bal breed legde op Jaap
die de 1-0 op zijn schoen had. Helaas had Jaap net iets teveel tijd nodig waardoor deze grote
mogelijkheid niets opleverde.
Maar de wedstrijd kantelde steeds meer in het voordeel van de thuisploeg die steeds meer grip
kreeg op de ploeg uit Enschede.
Dit vertaalde zich bijna in de 1-0 door Jordi. Het was Wout Slaghekke dat op pure wilskracht
en passie de 16 van Suryoye vond. Zijn voorzet leek te scherp maar was juist precies op maat
voor Jordi die op een kleine 11 meter van het doel de bal voor zijn voeten kreeg. Jordi bedacht
zich geen moment en nam gelijk het doel onder vuur. Iedereen zag de bal al binnen vallen
maar uiteindelijk was het de lat die de 1-0 voor de thuisploeg in de weg stond.
Reutum zag dat het steeds brutaler werd waardoor Suryoye in deze fase vol in de achteruit
moest. Van het dominante spel van de eerste 15 minuten was weinig tot niets meer over.
Met nog een paar minuten op de klok kreeg Reutum bijna de 1-0 in de schoot geworpen. Na
een volledig foutieve inspeelpass van Suryoye was het Stijn dat op zeker 35 meter van het
doel de bal plots voor zijn voeten kreeg. Stijn bedacht zich geen moment en plaatste de bal
met veel gevoel over doelman van Berkel van Suryoye. Waar waarschijnlijk bij veel keepers
de 1-0 een feit was geweest wist de doelman van Suryoye met een werkelijk fabelachtige
redding de 1-0 nog net te voorkomen door de bal nog net op tijd over de lat te tippen. Dat hij
daarbij in volle vogelvlucht in het net belandde deerde hem dan ook niet.
Hierna gebeurde er eigenlijk niets meer noemenswaardigs.
Het enige wat zowel Reutum als Suryoye opviel was dat scheidsrechter Hoebink steeds
moeilijker ging lopen.
Hij hield het nog keurig vol tot aan de rust, maar moest zich in de rust wel aan zijn kuit laten
behandelen. In de rust werd al snel duidelijk dat doorspelen geen optie meer was voor
scheidsrechter Hoebink waardoor deze wedstrijd dan ook na 45 mintuten werd gestaakt met
een 0-0 op het bord. Een score dat gezien de mogelijkheden voor beide doelen ook maar zo,
na 45 minuten voetbal, 2-2 had kunnen zijn.

Op dit moment heeft de KNVB het restant van deze wedstrijd ingepland voor 2e Paasdag
10 April om 14.00 uur.

Wordt vervolgd.

As. Zondag 19 Maart reizen we af naar Glanerbrug om daar tegen Eilermark de strijd aan te
binden.
Aanvang: 14.00 uur.

Programma - voorbeschouwing - afgelastingen 10 tm 12 maart 2023

Door een blessure van scheidsrechter Hoebink is de wedstrijd Reutum 1 – FC Suryoye  Mediterraneo 1 na 45 minuten bij een 0-0 stand definitief gestaakt.
 

Voorbeschouwing:

voetbalweekend voor VV Reutum 

Op vrijdag zou het bomvolle voetbalweekend voor VV Reutum geopend worden door twee seniorenteams. 
Helaas door de weersomstandigheden zijn deze wedstrijden voor beide zeventalteams afgelast.

Vanweg de condities van de velden zijn alle jeugdwedstrijden van zaterdag 11 maart afgelast.

Ook op zondag een vol voetbalprogramma, gezien het feit alle seniorenteams in actie komen. De wekker van Reutum 4-spelers zal scherp moeten worden afgesteld. Om 09.00 uur wordt er al afgetrapt bij Vogido 6 en dus moeten de koplopers zich om 7.45 uur al melden op de Kottenbrei. Tegenstander Vogido wist slechts vier van de dertien voorgaande duels om te zetten in een overwinning en dus zal Reutum met niets minder dan drie punten huiswaarts willen keren. Een half uur na de aftrap bij Vogido beweegt de bal ook bij VV Reutum 2 voor het eerst.  Voor VV Reutum 2 telt eveneens alleen winst in een kraker die op het programma staat. Als koploper van de competitie ontvangt het tweede outsider Stevo 4. De Geesternaren zijn er tot dusver als enige in geslaagd om VV Reutum 2 punten af te snoepen, op de Peuverweide werd het 4-2 voor de thuisploeg. Tijd voor Reutum om wat terug te doen en de drie punten op de Kottenbrei te houden. Dit is ook noodzakelijk wil Reutum nummer twee de Tukkers onder zich houden. In navolging van Reutum 4 en Reutum 2 komt ook VV Reutum 3 in actie. De ploeg van Raymond Benerink gaat op bezoek bij KOSC 6. De buurclub is verwikkeld in een titelstrijd met een team van dezelfde vereniging. KOSC 4 staat namelijk eerste en het zesde staat daar op drie punten achter op plek twee. Reutum zal zich willen oprichten en herstellen van de verliespartij vorige week op eigen veld tegen Stevo 6. Voor VV Reutum Vrouwen 1 staat een thuiswedstrijd op het programma. Na het knappe gelijkspel vorige week tegen koploper Saasveldia moeten de meiden nu laten zien ook opgewassen te zijn tegen SDC’12 VR1. Wint Reutum op eigen veld dan nestelt het zich weer knap in de middenmoot van de competitie. 
De wedstrijd van de oudste garde van Reutum bij  EMOS is zaterdagavond al afgelast.

Het slotstuk van dit voetbalweekend is zoals gewoonlijk voor VV Reutum 1. De ploeg van Peter Bokma krijgt Suryoye-Mediterraneo 1 op bezoek. Een belangrijk duel gezien de stand op de ranglijst. De bezoekers uit Enschede staan namelijk op de hoogste gevreesde nacompetitie-plek (negende plaats). Wil VV Reutum 1 afstand nemen van die onheilspellende laagste regionen dan heeft het daarvoor zondag de ultieme kans. Het huidige gat van vijf punten wordt dan vergroot tot acht punten afstand. Wellicht dat VV Reutum dan op de ranglijst een beetje in ‘niemandsland’ terechtkomt maar daar zal geen haan in Reutum naar kraaien. Een mooie uitdaging voor het vlaggenschip van onze vereniging dat zich donderdagavond in de sneeuw heeft voorbereid op dit belangrijke duel. Vanaf 14.00 uur is de steun van de vaste supportersschare weer gewenst.  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

 
Afgelast zaterdag 11 maart 2023
Reutum JO19-1 - Quick '20 JO19-3 ---- afgelast
De Tubanters 1897, JO17-2 JM - Reutum JO17-1JM ---- afgelast
De Tubanters1897 JO13-1 - Reutum JO13-1 ---- afgelast
LSV JO10-2 - Reutum JO10-1 ---- afgelast
Quick '20 JO15-3 - Reutum JO15-1 ---- afgelast
Reutum JO11-1 - BWO JO11-2 -----afgelast
Reutum JO8-1JOM - Oramje Nassau JO8-2JM ---- afgelast
De Esch G3 - Reutum G1JM ---- afgelast
Reutum MO15-1 (9-tal) - ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 ---- afgelast
 
Programma - uitslagen zondag 12 maart 2023
Reutum 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 gestaakt na 45 minuten bij een 0-0 stand vanwege blessure scheidsrechter
Reutum 2 - Stevo 4 ----1-2
KOSC 6 - Reutum 3 ----1-2
Vogido 6 - Reutum 4----2-3
Reutum VR1 - SDC '12 VR1 ----1-1
Afgelast Zondag 12 maart 2023
Emos 35+1 - Reutum 35+1 ---- afgelast
 
Tweede Klasse I
Uitslagen zondag 12 maart 2023
AZC 1 - Bon Boys 1 ---- 1-1
Lemelerveld 1 - Schalkhaar 1 ---- 0-1
Reutum 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- gestaakt na 45 minuten vanwege blessure scheidsrechter
Stevo 1 - Eilermark 1 ----2-0
Tukkers De 1 - SDC '12 1 ---- 1-1
Vorden 1 - BWO 1 ---- 1-2
Witkampers 1 - ATC'65 1 ----0-4
Walk4Light actie voor Joep haalt €127883,- op

Begin januari startte de familie Rikhof met de Walk4Light-actie voor zoon Joep Rikhof. Iets meer dan drie maanden en vele acties verder was vrijdagavond 10 maart de finale van de grootste gezamenlijke actie ‘SteunJoep’.

Nadat er op de donderdag al door ongeveer 160 mensen was gelopen was het vrijdagavond de beurt aan meer dan 300 wandelaars om de Walk4Light te vervolgen. Nadat iedereen weer terug was bij Bays in Reutum kon het tweede gedeelte van de avond van start gaan. Onder leiding van Freddy Mensink werd er een veiling georganiseerd met 30 gave prijzen aangeboden door verschillende ondernemers uit Reutum en omstreken. Tussendoor werden de laatste 25 loterijprijzen bekend gemaakt en speelde ’n Moal wat Aans ook nog enkele nummers tijdens de pauze. De gehele avond en alle acties die zijn gevoerd kwamen rond de klok van 11 uur samen. Toen Joep op de rode knop mocht drukken om het eindbedrag bekend te maken. Na maanden van actie voeren door iedereen binnen en buiten Reutum kwam het mooie bedrag van €112.883 op het scherm te staan waarna Thomas Rikhof nog moest toevoegen dat een anonieme donateur nog eens €15.000 euro doneerde. Hiermee kwam het uiteindelijke bedrag van AMC (Ongeveer €44000,-), de actie SteunJoep (Ongeveer €68000,-) en de anonieme donateur (€15000,-) op meer dan €127.000,- euro te staan!

Vervolg

Maar de actie Walk4Light gaat nog verder, dit alles om geld op te halen voor onderzoek naar Retinitis Pigmentosa. Doneren kan dus nog steeds op de website: https://www.steunamsterdamumc.nl/fundraisers/walk4lightreutum deze site zal ook de komende tijd nog open blijven staan voor donaties. Samen proberen we zoveel mogelijk geld op te halen.

Het doel

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor dokter Camiel Boon die onderzoek wil doen naar deze erfelijke aandoening. Om iedereen te bedanken heeft hij het volgende filmpje ingesproken:

Prijzen loterij

Benieuwd of u een prijs hebt gewonnen bij de loterij?

Kijk dan op: https://www.steunjoep.nl/blogs/news/prijzen-loterij

De prijzen zijn maandag en dinsdag op te halen bij Schildersbedrijf Deterink (Raymond Deterink) aan de Ootmarsumseweg 330 in Reutum.

In het nieuws

Ook waren op beide avonden media aanwezig om verslag te doen van de avonden. Hieronder enkele items:

RTV Oost: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2205405/walk4light-in-reutum-dit-is-hartverwarmend 

TwenteFM: https://twentefm.nl/nieuws/74159/0/fors-bedrag-ingezameld-oogaandoening.html 

Tubantia: https://www.tubantia.nl/tubbergen/reutum-reutum-reutum-wat-hebben-jullie-joep-8-gelukkig-gemaakt-bijna-130-000-euro-is-er-binnen-voor-onderzoek-naar-oogziekte~a51815dd/ 

Programma - Uitslagen - Voorbeschouwing 4 tm 8 maart 2023
Reutum 1 verliest in Hengelo met 2-0 bij BWO.
In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, onder prima leiding van scheidsrechter van Leeuwen,  met weinig echte kansen voor beide doelen,  waarin BWO voetballend wel de betere was, bleef het tot de 82e minuut 0-0. Hierna scoorde BWO twee keer en gingen de 3 punten voor de tweede keer dit jaar bij een uitwedstrijd naar een ploeg uit Hengelo.
 
VV Reutum keert terug op historische grond 
 
De meeste voetballers zijn hersteld van carnaval-kuchjes, wintersportkriebels en vakantiestress. Dat betekent dat de bal weer echt gaat rollen en er staat direct een spectaculair voetbalweekend op het programma voor VV Reutum. Daarnaast zal heel Reutum dit weekend in het teken staan van de actie voor Joep.  
 
Op vrijdagavond is er hopelijk al veel gezelligheid in de kantine op de Kottenbrei te beleven als de traditionele kaartavond weer plaatsvindt. Hartenjagers en boonakers gaan de strijd met elkaar aan onder het genot van een lekker koud biertje. Waarschijnlijk zullen de klanken van Radio Tora Bora uit de speakers klinken, want de piratenzender zal de gehele dag plaatjes draaien op verzoek voor Joep. Wie een nummer aanvraagt, doneert een bedrag en zo hoopt men wederom veel geld op te halen. Dit is overigens ook op zaterdag het geval. Op zaterdag 4 maart kun je aan de Agelerweg 18 je auto laten wassen door vrienden en bekenden van Joep van 10.00 tot 16.00 uur. 
 
Terwijl de spons over de lak zal glijden ten behoeve van Joep, wordt er aan de Holsmanweg ook ‘gewoon’ gevoetbald. VV Reutum JO10-1 komt vanaf 09.00 uur in actie op eigen veld tegen RSC JO10-1JM. Voor VV Reutum JO8-1JM en JO11-1 staat een uitwedstrijd naar respectievelijk SVZW en Quick’20 op het programma. Op de zaterdagmiddag is er maar één thuiswedstrijd.  VV Reutum JO15-1 gaat tegen Sportclub Overdinkel JO15-1 op zoek naar de eerste punten van deze competitie. De eerste twee wedstrijden gingen namelijk jammerlijk verloren. Tegenstander Overdinkel heeft al wel een overwinning geboekt.  VV Reutum JO19-1 sluit de zaterdag af op bezoek bij Quick ’20 JO19-4. Het oudste jeugdteam zal willen winnen in Oldenzaal, gezien het feit Quick JO19-4 de ranglijst als nummerlaatst bezet. Zelf wisten de Reutummers vorige week de eerste drie punten te pakken door van buurman KOSC te winnen. Hopelijk kan dat resultaat rekenen op herhaling.  
 
Op zondag komen alle seniorenteams in actie. Zoals gewoonlijk bijten de Veteranen het spits af. Om 09.00 uur wordt op de Kottenbrei afgetrapt tussen VV Reutum en BWO 35+1. De Hengeloërs willen ongetwijfeld winnen om als nummer twee de druk op koploper DSVD te houden. Maar Reutum doet het dit seizoen ook naar behoren en wil de zesde plek verdedigen. Op eigen veld zijn vervolgens ook de skills van VV Reutum 3 en VV Reutum 4 te aanschouwen. Reutum 3 zal Stevo 6 willen verslaan om de rood-gelen te passeren op de ranglijst en plek 4 in te nemen. Voor Reutum 4 ligt de bal er wat anders bij, zij hebben het kampioenschap ten doel gesteld en hebben met twee punten voorsprong op RSC (duel minder gespeeld) alles in eigen hand. Om dit zo te houden moet zondag gewonnen worden van TVC’28 9, dat vijfde staat. Voor VV Reutum Vrouwen 1 staat een lastig uitduel te wachten. Zondag mogen de meiden afreizen naar Saasveld om het koploper Saasveldia 1 lastig te maken. Het tweede van VV Reutum gaat als koploper op bezoek bij Vosta. Bij de hervatting van de competitie zit de druk er meteen op, want nummer 2 De Tukkers is door een eerder gespeeld duel op gelijke hoogte gekomen qua puntenaantal. Een must-win voor de mannen van Rob Veelers om de Albergenaren weer op drie punten achterstand te zetten.  
 
VV Reutum 1 keert zondagmiddag terug op historisch grond. De uitwedstrijd tegen BWO zal veel spelers doen terugdenken aan 19 juni 2022. Destijds werd afgereisd naar datzelfde sportcomplex voor de promotiewedstrijd tegen Avanti, met een fantastisch eindresultaat als gevolg. Dankzij het winnen van die promotiewedstrijd speelt VV Reutum dit seizoen in de tweede klasse en komt het tegenstanders van formaat tegen. Zo ook zondag, als in Hengelo dit keer niet de thuiskleedkamer maar de uitkleedkamer mag worden opgezocht. Tegenstander BWO staat vijfde met slechts twee punten achterstand op koploper Bon Boys. Om bovenin mee te kunnen doen zal de thuisclub de punten in eigen huis willen houden. Wint Reutum, dan vindt het zelfs een beetje de aansluiting met de top vijf. Kunnen de mannen van Peter Bokma stunten en nogmaals een mooi resultaat neerzetten op De Noork? Vanaf 14.00 uur is uw steun weer zeer gewenst!   
 
Uitslagen zaterdag 4 maart 2023
Quick '20 JO19-4 - Reutum JO19-1 ---- 2-8
Reutum JO15-1 - Sportclub Overdinkel JO15-1 ---- 4-4
Quick '20 JO11-4 - Reutum JO11-1 ---- 5-2
Reutum JO10-1 - RSC JO10-1JM ---- 3-6
SVZW JO8-1 - Reutum JO8-1JM ----4-7
Uitslagen zondag 5 maart 2023
BWO 1 - Reutum 1 ----2-0
Vosta 2 - Reutum 2 --- gestaakt bij 0-3
Reutum 3 - Stevo 6 ----0-2
Reutum 4 - TVC '28 9----9-2
Reutum 35+1 - BWO 35+1 ----4-1
Saasveldia VR1 - Reutum VR1----1-1
 
Uitslag woensdag 8 maart 2023
Reutum JO13-1 - KOSC JO13-1 ----2-3
 
Uitslagen Tweede Klasse I
Zondag 5 maart 2023
ATC'65 1 - Lemelerveld 1 ---- 1-2
BWO 1 - Reutum 1 ---- 2-0
Bon Boys 1 - Tukkers De 1 ---- 3-0
Eilermark 1 - AZC 1 ----1-1
SDC '12 1 - Witkampers 1 ----2-2
Schalkhaar 1 - Vorden 1 ---- 2-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - Stevo 1 ---- 6-4 
VV Reutum verbindt zich aan voetbalacademie FC Twente/Heracles middels Regioplan

VV Reutum heeft zich verbonden aan de voetbalacademie van FC Twente/Heracles door het Regioplan te ondertekenen. Door middel van het Regioplan werkt de FC Twente/Heracles Academie intensief samen met verschillende amateurverenigingen uit de regio om de enorme potentie in het voetballandschap optimaal te benutten. Vele amateurverenigingen hebben zich inmiddels aangesloten bij het Regioplan. In De Grolsch Veste werd de samenwerking tussen de Academie en VV Reutum officieel gemaakt.

In navolging van vele andere amateurverenigingen heeft voorzitter Frank Droste namens het bestuur van VV Reutum woensdag 1 februari zijn handtekening onder de officiële samenwerking gezet. Matthijs Blijham, Hoofd Regioplan, is blij dat ook VV Reutum zich verbonden heeft aan het Regioplan: “Dat er opnieuw een samenwerking wordt aangegaan met een amateurvereniging geeft aan dat het Regioplan leeft en geaccepteerd wordt in de regio. Het plan ontwikkelt zich continu en door de samenwerking met deze clubs kunnen we weer een mooie stap zetten in deze ontwikkeling.”

GEZAMENLIJK

Het is de kracht van het Regioplan dat de Academie het plan gezamenlijk met alle partnerclubs uitvoert. Matthijs Blijham: “Vanuit de Academie bieden wij de inhoud aan de amateurverenigingen, maar zij krijgen alle mogelijkheid om input te leveren. Hierdoor kunnen wij alle wensen en behoeften uit de regio in vervulling brengen.” Daarbij horen volgens Blijham ook intensieve contacten tussen elkaar, maar ook tussen de partnerclubs zelf. “Voor iedere partij binnen het Regioplan is het waardevol om goed in contact te staan met de partnerclubs. Scouts, trainers en andere personen zullen regelmatig in contact staan met elkaar om de behoeften van iedereen te vervullen. We willen uiteindelijk het algehele voetbalniveau binnen de regio op een zo hoog mogelijk punt krijgen waarbij alle spelers, trainers en beleidsbepalers op een goede manier beïnvloed en ontwikkeld worden."

Reutum wint op karakter van Schalkhaar.

REUTUM – Ondanks dat het voetballend vandaag niet allemaal even fraai was wist Reutum
opnieuw een keurige overwinning te boeken.
Over de volle 90 minuten had de thuisploeg hier ook het meeste recht op als je tenminste naar
het aantal mogelijkheden keek.
Schalkhaar voetbalde niet verkeerd maar blafte alleen maar waar soms toch gebeten moet
worden. Het was te tam, te mat wat Schalkhaar vandaag tegen Reutum liet zien.
Op basis hiervan was een 3-1 uitslag voor de thuisploeg dan ook verdiend te noemen.

De eerste speldenprikken kwamen deze wedstrijd toch echt van de ploeg uit Schalkhaar.
Een kopbal van spits Klopman belandde in de handschoenen van Kevin Tulk, en niet veel
later was het rechterspits Duteweerd die zijn schot ver naast het doel van de Reutum goalie
zag verdwijnen.
Schalkhaar wist met name van achteruit erg gemakkelijk het middenveld te bereiken. Een
hoofdrol was hiervoor weggelegd voor centrale verdediger Jip Ellenbroek die veelal met de
bal aan de voet, veel te gemakkelijk, het middenveld mocht indribbelen.
Samen met aanvoerder Huijsmans wisten deze spelers Schalkhaar voetballend op sleeptouw te
nemen.
Zeker de eerste 20 tot 25 minuten had Schalkhaar een voetballend overwicht maar wist
eigenlijk niet echt gevaarlijk voor doelman Tulk van Reutum te verschijnen.
Maar hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer grip Reutum kreeg op het spel van
Schalkhaar.
En juist in deze fase was het Sam die opeens helemaal vrij voor de doelman Hofsteede van
Schalkhaar wist op te duiken. De 1-0 leek in de maak maar de doelman van Schalkhaar wist
met een prima redding deze treffer te voorkomen.
Toen niet veel later Mark over de linkerflank op snelheid de 16 zocht leek de 1-0 nu wel in de
maak. Zijn voorzet vond Bjorn die de bal aan zich voorbij liet gaan waardoor Jaap bij de
tweede paal de bal voor het inschieten had. Maar opnieuw was daar de doelman van
Schalkhaar die met een katachtige redding de bal tot corner promoveerde.
De druk zat er nu vol op want Schalkhaar wist eigenlijk niet meer het spelletje te spelen wat
het graag wilde met het combo Ellenbroek / Huijsmans. In plaats van vooruit moest de ploeg,
van de sympathieke trainer Marcel Geestman, in de achteruit en dat is iets wat de ploeg uit
Schalkhaar niet echt ligt.
Een schot van Mark zeilde rakelings vanaf een meter of 20 over de lat, en kort hierna was het
Sam die zijn verdekte schot rakelings voorbij de tweede paal zag verdwijnen.
Toch was het Schalkhaar dat door een snel uitgevoerde counter, via de vandaag bijna
ongrijpbare Coen Tanate, bijna op voorspong kwam. Het was echter Kevin die met een prachtige
safe de 0-0 op het bord liet staan.
Daarna was het toch weer Reutum dat op basis van pure onverzettelijkheid en power
gevaarlijk werd.
Een schot van Sam verdween in deze fase opnieuw rakelings over de lat.
Toch leek de 1-0 te vallen toen een voorzet bij de tweede paal door Mark weer voor het doel
werd gekopt. Lindsay was er als de kippen bij om van dichtbij de 1-0 binnen te tikken. Helaas
kopte Mark de bal vanuit buitenspelpositie voor het doel waardoor deze treffer dan ook
terecht door scheidsrechter van Zuuk uit Deventer werd afgekeurd.
Toch had hierna scheidsrechter van Zuuk beter door kunnen laten voetballen dan te fluiten
voor een overtreding. Spits Klopman van Schalkhaar leek op Kevin af te stuiven maar kwam
hard in botsing met Wout Slaghekke die keurig naar binnen was geknepen. De wegspringende
bal belandde echter bij Tanate voor de voeten die daarmee een vrije doorgang had gekregen,
maar vanwege het fluitsignaal moest stoppen met zijn actie. Het geven van voordeel was hier
achteraf de beste optie geweest. Hier kwam Reutum dus goed weg. De botsing betekende wel
dat Wout zich moest laten vervangen waardoor Daan binnen de lijnen kwam.
Hierna gebeurde er niet meer zoveel totdat de thuisploeg opeens weer begon aan te vallen.
Op de rand van het strafschopgebied van Schalkhaar werd de aanval van Reutum een halt
toegeroepen.
De bal rolde bij aanvoerder Huijsmans voor de voeten die zich geen moment bedacht. Met
een heerlijke lange bal, over zeker 40 meter, wist hij de rappe Tanate te vinden die inmiddels
diepte had gezocht, en hierbij alle Reutum verdedigers het nakijken gaf.
Na een prima aanname wist de jonge aanvaller, een kleine 10 minuten voor de thee, de 0-1 op
het scorebord te zetten.
Toch had al snel de 1-1 op het bord kunnen staan toen Mark bij de tweede paal een vrije
kopkans kreeg. Helaas verdween deze kopbal, na een prima vrije bal van Lex, hard tegen de
ballenvanger.
Maar Reutum bleef gaan en zag dat het vlak voor de thee, enigszins, gelukkig op 1-1 kwam.
Na een fraaie combinatie op de middenlijn werd Mark diep gestuurd. Met de bal aan de voet
stoof de middenvelder richting het strafschopgebied om deze daarna breed te leggen op de
meegekomen Sam. Mark had echter niet gezien dat er nog een verdediger van Schalkhaar
opdook die deze breedte-pass leek te onderscheppen. Maar op volle snelheid tikte verdediger
ter Mate de bal, zeer ongelukkig, voorbij zijn eigen doelman, 1-1.

Na de thee leek het wat meer aftasten van beide kanten. De voetballende druk die Schalkhaar
gedurende het eerste gedeelte van de wedstrijd wel etaleerde bleef achterwege, en Reutum
schakelde een tandje terug waardoor er voor beide doelen eigenlijk niets te beleven viel.
Maar dat veranderde toen een voorzet van Jaap via een Schalkhaar verdediger over de
achterlijn verdween. De uitdraaiende corner van Sam vond Daan, die precies op het juiste
moment kwam aanvliegen. Hard, kiezelhard verdween de kopbal tegen het netje waardoor de 2-1,
na 55 minuten voetbal, op het scorebord kwam te staan.
De passie van voor de thee was gelijk weer terug en dat wierp kort na de 2-1 gelijk haar
vruchten af.
Door de hoge druk van Reutum kwam Schalkhaar gelijk in de problemen en verloor de bal op
een meter of 30 van het doel. Reutum nam over, en zette gelijk Bjorn aan de linkerkant aan
het werk. Met de bal aan de voet zocht hij het duel met de doelman van Schalkhaar om hem
daarna met een lage schuiver het bos in te sturen, 3-1.
Hierna was het ook over en uit voor Jaap, voor Jaap kwam 20 minuten voor het einde
Maurice binnen de lijnen.
Schalkhaar probeerde het wel maar de echte drive, wil, en overtuiging ontbrak simpelweg om
het Reutum in de slotfase nog echt lastig te maken.
Een schot van Schalkhaar, van net buiten de 16, was het enige echte, gevaarlijke, wapenfeit in
de slotfase van de wedstrijd.
Aan de andere kant had Reutum met name in de slotfase nog een veel hogere score op het
bord kunnen zetten.
Stijn was de eerste die het mocht proberen. Na een fraaie actie van Sam kreeg Stijn de bal op
de 16 aangespeeld. Stijn wilde de bal heerlijk binnen strepen maar zag dat de bal hobbelde en
stuiterde waardoor dit schot eigenlijk nooit een schot werd, en zodoende erg ver naast het doel
van Schalkhaar verdween.
Kort hierna was het opnieuw Stijn die achter het kanon stond. Nu was zijn schot wel binnen
de palen, maar nu lag de doelman van Schalkhaar op de goede plek.
De 4-1 leek alsnog te vallen toen Mark geheel vrij voor de doelman werd gezet, maar
opnieuw wist de doelman met een prima reflex de 4-1 te voorkomen.
Het echte slotakkoord was voor de inmiddels ingevallen Dani die als een volwaardige
ballerina met de bal aan de voet over de achterlijn van Schalkhaar danste. Vanaf de achterlijn
zag hij Jordi staan die van dichtbij de 4-1 mocht binnen tikken, maar opnieuw stond de
doelman van Schalkhaar op de goede plek om een nog grotere afstraffing te voorkomen.
Hierna vond de prima fluitende scheidsrechter van Zuuk het wel welletjes waardoor Reutum
opnieuw 3 zeer belangrijke punten mocht bijschrijven.

Na de winterstop 4 potjes gespeeld, waarvan er drie werden gewonnen. Alleen tegen ATC
werd verloren, en dat is natuurlijk geen schande.
Mede hierdoor is het kleine Reutum, op dit moment, op een keurige 7e plek terug te vinden.
Nu gaan de schoenen, vanwege het carnaval, voor een paar weken in het vet want de
eerstvolgende wedstrijd zal pas op 5 Maart zijn. We zullen dan in Hengelo tegen BWO
aantreden.

Opstelling tegen Schalkhaar: Kevin, Lex, Lindsay, Wout M, Wout S (Daan 25’), Mark, Jaap
(Maurice 69’), Jordi, Stijn (Mats 80’), Sam, Bjorn (Dani 80’)

Programma - Voorbeschouwing - UItslagen 11-12 februari 2023

Reutum 1 won in een sportief duel, en dat was mede de verdienste van scheidsrechter van Zuuk, die een prima wedstrijd leidde, met 3-1 van Schalkhaar.
De bezoekers namen in de eerste helft de leiding. Net voor rust kwam Reutum op gelijke hoogte dooreen eigen doelpunt van Schalkhaar.

Na rust scoorden Daan Wilmink en Bjorn Luttikhuis voor Reutum.
Een mooie overwinning voor het team van Peter Bokma, dat op zondag 5 maart een uitwedstrijd speelt bij BWO.

Voorbeschouwing:

Zo her en der verschijnen verschijnen de carnavalswagens. De prins en adjudant worden zo nu en dan al gespot op de parkeerplaats ‘Bie Bays’ en sommige carnavalspakken zijn alweer van zolder gehaald. Ondanks de optochten in Langeveen en Albergen aanstaand weekend, wordt er ook nog gewoon gevoetbald, alvorens carnaval in Reutum los zal barsten.  

Wel komen aanstaand voetbalweekend wat minder teams in actie dan normaal gesproken het geval is. Op zaterdagochtend komen de jongste pupillen van VV Reutum nog wel in actie, waarvan drie teams op eigen veld. JO8-1JM is te bewonderen tegen PH JO8-1, JO11-1 neemt het op tegen DSVD JO11-1 en MO15-1 gaat de strijd aan met Bruchterveld MO15-1. Na de 3-0 overwinning op de Tukkers vorige week hebben de meiden zelfvertrouwen getankt. Kan nummer laatst Bruchterveld, dat nog geen resultaat wist neer te zetten in de competitie, ook puntloos huiswaarts worden gestuurd? In de middag zal het rustig ogen op de Kottenbrei. Om 12.30 uur speelt VV Reutum G1JM als enige nog op de Kottenbrei tegen Oranje Nassau G1. Na de eerste speelronde zijn de Reutummers de trotse koploper in de derde klasse dankzij een 1-3 overwinning bij Rigtersbleek. De tegenstander uit Almelo won haar eerste duel op eigen veld van DOS/DETO G2 en dus zal het zaterdag een spannende strijd zijn om de koppositie.  

Op zondag ook een aangepast voetbalprogramma, met slechts drie senioren teams die de kicksen aan zullen trekken. De veteranen gaan naar Saasveld met als doel Saasveldia 35+1 te achterhalen op de ranglijst. De nummer 5 en 6 staan drie punten uit elkaar, met Reutum als achtervolger. Wint Reutum in Saasveld dan neemt het de vijfde plek over met twee wedstrijden minder gespeeld. Aan de bak dus mannen. VV Reutum 3 staat ook voor een uitwedstrijd. SDC 4, dat op de een na laatste plek staat, zal verslagen moeten worden wil Reutum 3 nog bovenin mee gaan doen aan het einde van de competitie. VV Reutum 1 sluit het voetbalweekend op eigen veld af tegen Schalkhaar. Een belangrijke wedstrijd vlak voor de carnavalsbreak’. Na twee winstpartijen op SDC en de Tukkers en een ingecalculeerde, maar kansloze nederlaag bij ATC moet blok één van na de winterstop goed worden afgesloten. Recept daarvoor is simpelweg een overwinning. Met de terugkeer van de vorige week geschorste Stijn Slaghekke en Mark Morskieft heeft Peter Bokma in ieder geval weer een kwaliteitsimpuls in zijn selectie. Hopelijk maakt het eerste daar gebruik van en wint het van Schalkhaar dat op de elfde plek staat. De bezoekers zullen logischerwijs eveneens willen winnen, voor hen is het dé kans op hernieuwde aansluiting met de middenmoot. Daar zal het geel en blauw zondag op het veld een stokje voor willen steken. Publieke steun is zoals altijd zeer welkom.  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  
 

Zondag verkoop broodje rookworst t.b.v. Actie Joep

Zondag zullen er in de kantine broodjes rookworst a € 4 worden verkocht waarvan de opbrengt naar Actie Joep gaat.
Tijdens de wedstrijd van het 1e tegen de Schalkhaar zullen we ook langs het veld  verkopen. Met dit koude weer zal hij zeker goed smaken.
Morgen dus geen gehaktballen in de kantine te koop!

Uitslagen zaterdag 11 februari 2023
Reutum G1JM - Oranje Nassau G1 ----6-1
Tukkers De JO15-1 - Reutum JO15-1----5-0
Tubantia JO13-3 - Reutum JO13-1----2-4
Reutum JO11-1 - DSVD JO11-1 ----4-1
Quick '20 JO10-4JM - Reutum JO10-1----4-8
Reutum JO8-1JM - PH JO8-1 ----5-4
Reutum MO15-1 (9-tal) - Bruchterveld MO15-1 (9-tal) ----3-0

Uitslag  zondag 12 februari 2023
Reutum 1 - Schalkhaar 1 ---- 3-1

Tweede Klasse I
Uitslagen zaterdag 11 februari 2023
Eilermark 1 - Bon Boys 1 ----1-3
Witkampers 1 - Tukkers De 1 ----0-2
Uitslagen  zondag 12 februari 2023
AZC 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----1-0
Lemelerveld 1 - SDC '12 1 ----1-0
Reutum 1 - Schalkhaar 1 ----3-1
Stevo 1 - BWO 1 ----5-1
Vorden 1 - ATC'65 1 ----3-1

Reutum maatje te klein tegen ATC 65.

HENGELO – Reutum is in Hengelo de strijd aangegaan tegen een, op alle
fronten, goed ATC ’65. Dat deze ploeg samen met wat andere ploegen gaat uitmaken wie aan
van het einde van de rit bovenaan zal staan is wel duidelijk.
ATC koppelt een prima spelopvatting aan voetballend vermogen, en dat is de sleutel tot
succes om dit seizoen hoge ogen te gooien.
Reutum, dat vandaag wel heel veel sterkhouders moest missen, verweerde zich met hand en
tand maar zag dat het gewoon te weinig was tegen een vandaag gewoon goed voetballend
ATC.

Een uiteindelijke 3-0 einduitslag voor de thuisploeg zegt veel, maar zeker niet alles.
Zo valt de 1-0 uit een counter, de 2-0 pas laat in de tweede helft door een slippertje in de
achterhoede van Reutum, en valt de 3-0 ( voor de statistieken) ver, ver in blessuretijd.
Maar dat de zege meer dan verdiend was voor de thuisploeg is een understatement.

Vooraf was het dus in Reutum puzzelen geblazen om de juiste poppetjes in te vullen.
Met een tweetal schorsingen, 2 blessures en een vakantieganger was de soep vandaag wel heel
erg dun bij de normaal ook al geen vette Reutum 1 selectie.
Daarom mochten vandaag Mats en Maurice ( vanuit het 2e elftal) gelijk vanaf het eerste
fluitsignaal van scheidsrechter Mulder opdraven, en zaten daarnaast van het 2e elftal Jan, Kjelt
en Jurre nog op de bank.

Al gelijk waren de verhouding binnen de lijnen duidelijk.
Mede doordat door de harde wind nagenoeg, de gele middag, van doel tot doel stond had de
thuisploeg zeker in de eerste 45 minuten het genoegen met de wind mee te mogen voetballen.
Dat hield in dat Reutum maar moeilijk de aanvallers aan het werk kon zetten.
ATC voetbalde fris en met veel positiewisselingen waardoor Reutum al gelijk bij de les moest
zijn.
Ondanks het vele balbezit wist de ploeg uit Hengelo zich geen doelrijpe mogelijkheden te
creëren in deze fase. Of het gevaar kwam vanuit de tweede lijn, of men dreef de aanvallen te
ver door waardoor Reutum steeds gemakkelijk verdedigend op de been bleef.
Ondanks dat Reutum nagenoeg geen gaatje vond in het verdedigende blok van ATC was het
de eerste Reutumse aanval, na ruim 10 minuten voetbal, die onbedoeld de 1-0 voor de
thuisploeg inleidde.
Sam kreeg op rechts, tussen de zijlijn en de 16 meter, de bal aangespeeld en wilde gelijk zijn
tegenstander voorbij. Maar allen ten koste van een blok/obstructie kreeg deze verdediger Sam
van de bal. Waar iedereen wachtte op het fluitsignaal van leidsman Mulder, liet hij doodleuk
doorspelen, en leidde hiermee een dodelijke counter in voor de thuisploeg.
Via de slimme en handige Boitelle was het uiteindelijk Boudewijn Barendse die op rechts
werd vrijgespeeld. Met de bal aan de voet sneed hij naar binnen om daarna met een droge
knal de 1-0 binnen te schieten.
Maar al snel leek Reutum de stand al gelijk te trekken toen Bjorn nog geen 60 tellen later de
stand alweer op 1-1 bracht. Bjorn vertrok op het randje van buitenspel, en lepelde de bal
behendig over de uitstormende Ensink. Maar de vlag ging omhoog waardoor deze treffer dan
ook werd geannuleerd. Ten onrechte bleek later maar hier koop dan natuurlijk niets meer
voor.
Na ruim 20 minuten voetbal was het Wout Slaghekke die het veld met een blessure moest
verlaten. Daan kwam voor Wout binnen de lijnen waardoor Jurgen weer naar de backpositie
verhuisde.
ATC bleef voetballen maar zag werkelijk (nog steeds) geen gaatje in de verdediging van
Reutum om tot een tweede treffer te komen.
Dat ATC na een klein half uurtje voetbal , via een vrije trap, pas weer gevaarlijk mocht
worden, zegt dan ook al genoeg. De vrije bal verdween overigens ruim over het doel van
doelman Kevin Tulk die eigenlijk, deze wedstrijd, nog niet echt in actie hoefde te komen.
Toch deed ATC er alles aan om een ruimere marge op het bord te zetten want een 1-0 is wel
erg krap, en helemaal als je weet dat de tegenstander na de thee de wind vol in de rug heeft.
Een aantal corners volgde maar ook hierdoor werd het niet echt gevaarlijk totdat één van deze
corners wel een ATC-er voor het doel vond. Zijn inzet was niet echt overtuigend genoeg
waardoor Lex de bal, met borst, van de lijn haalde.
Reutum probeerde met de moed der wanhoop aanvallend potten te breken maar wist zich
eigenlijk de eerste 45 minuten ( op de afgekeurde goal na) niet gevaarlijk in de 16 van ATC te
melden.
Kort voor de rust probeerde Boitelle het nog een keer vanaf afstand, maar ook deze schuiver
verdween eigenlijk nog ver naast het doel van de Reutum goalie.

Met de wind nu vol in de rug werd het voor Reutum gelijk een stuk eenvoudiger de helft van
ATC te vinden. Niet dat het gelijk tot iets leidde, maar de druk van de thuisploeg, die nu vol
tegen in de wind in moest spelen, was nu wel gelijk een stuk minder.
Toch was het ATC dat na een kleine 15 minuten voetbal na de thee, de eerste goede opgezette
mogelijkheid kreeg. Op rechts was de razendsnelle Barendse ontsnapt aan zijn tegenstander
en vond middels een lage voorzet Max Vasterink. Deze probeerde bij de eerste paal de bal
langs Kevin te tikken, maar Kevin had prima zicht op de situatie en redde dan ook op
passende wijze.
ATC was veel minder dominant dan in het eerste bedrijf, en zag ook dat Reutum er nog steeds
in bleef geloven.
Toen Sam met de bal aan de voet richting de 16 van ATC stoof ging men er maar eens even
goed voor zitten. Daar waar iedereen verwachtte dat Sam dit varkentje zelf wel zou wassen,
gaf hij de bal aan Bjorn die hiermee gelijk 1:1 met de doelman van ATC kwam te staan. Bjorn
had helaas net teveel tijd nodig voor zijn aanname waardoor deze grootste mogelijkheid voor
Reutum deze middag, als sneeuw voor de zon verdween.
Natuurlijk gooide Reutum het, met nog een klein kwartiertje op de klok, helemaal open
waardoor ATC aanvallend steeds meer ruimte kreeg om in te voetballen.
De 2-0 viel niet eens uit een prima ATC aanval, maar viel doordat men niet doortastend
genoeg was in de laatste linie bij Reutum. Spits Ebi Willemsen maakte dankbaar gebruik van
deze situatie door de bal, van heel dichtbij, hard en hoog binnen te strepen.
Bijna deed ATC zelf nog een duit in het zakje door een bal verkeerd terug te spelen op
doelman Ensink. Met het nodige kunst en vliegwerk wist de ATC doelman de situatie nog net
op tijd te redden.
Pas in de blessuretijd wist ATC nog enkele malen gevaarlijk door te komen omdat bij
sommige spelers van Reutum het lichtje steeds meer uitging. Gelukkig lag en stond Kevin
enkele malen goed in de weg om een derde treffer te voorkomen. Maar toch liet Reutum het
toch nog verder aanbranden want werkelijk in de dying seconds van deze wedstrijd was het
Max Vasterink die van dichtbij de 3-0 nog mocht binnen schieten.

Reutum heeft tegen ATC dat gedaan wat het kon, en dat was het dan ook.
Er is hard gewerkt, gestreden, en geknokt maar vandaag was het niet voldoende om ATC in
deze uiterst sportieve wedstrijd op knieën te krijgen.
Reutum heeft een elftal dat iedere wedstrijd ( tegen welke tegenstander dan ook)
mogelijkheden krijgt om tot scoren te komen maar ook dat was zelfs vandaag niet aan de
ploeg uit Reutum besteed.

Natuurlijk kun, en mag je van een tegenstander als ATC verliezen en gezien de
omstandigheden van vandaag heeft Reutum het ondanks de 3-0 nederlaag nog helemaal nog
niet zo verkeerd gedaan.
Zoals al omschreven was ATC op alle fronten beter, maar vielen de doelpunten niet als rijpe
appeltjes.

Volgende week zullen we tegen Schalkhaar weer kunnen beschikken over een wat ruimere
selectie, maar ook dan zullen we alles weer uit de kast moeten halen om tot een goed resultaat
te komen.
In Schalkhaar werd het via een wereldgoal van Sam destijds 1-1, maar liet Schalkhaar zien dat
het eigenlijk een ploeg heeft dat hoog op de ranglijst zou moeten staan.
Voetballend misschien wel één van de betere ploegen deze klasse, maar in deze klasse komt
het niet alleen op voetballend vermogen aan, en dat kwartje zal inmiddels in Schalkhaar ook
wel gevallen zijn.
Reutum weet inmiddels dat je in deze klasse helemaal niets cadeau krijgt, en iedere week vol
aan de bak moet, dus ook komend weekend weer tegen Schalkhaar.

Zondag 12 Februari: Reutum – Schalkhaar aanvang: 14.00 uur.

Opstelling tegen ATC ’65: Kevin, Lex (Chiel 82’), Lindsay, Jurgen , Wout S ( Daan 23’),
Jaap, Mart (Kjelt 70’), Maurice, Mats (Jan 70’), Bjorn, Sam

Programma - voorbeschouwing - uitslagen 4-5 februari 2023

Een door schorsingen en blessures gehavend Reutum 1 moest deze zondag aantreden tegen één van de kampioenskandidaten van de 2e klasse, ATC ’65 1. De Reutummers , die meerdere basisspelers misten, gaven goed partij, maar moesten uiteindelijk toch met een 3-0 nederlaag genoegen nemen.
ATC ’65 kwam na 20 minuten op een voorsprong 1-0, en dat was ook de ruststand.
Reutum kreeg in de tweede helft nog een paar kansen maar het was ATC’65 dat in de 71e minuut en de 90e minuut wist te scoren.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Schalkhaar, en dan 2 weekenden geen voetbalprogramma.

Voorbeschouwing: 
Na het prachtige voetbalweekend van vorige week, waarin geen enkel Reutums seniorenteam verloor, staan de volgende wedstrijden alweer voor de deur. Er is echter wel sprake van een aangepast voetbalprogramma om tal van redenen.  
 
Op zaterdagochtend beginnen de jongste voetballers van VV Reutum al om 08.30 uur met de eerste wedstrijd. De jongens en meisjes van JO8 gaan op bezoek bij SDC proberen een leuke wedstrijd te spelen. De generatie daarboven van SDC komt juist naar Reutum toe voor een duel met VV Reutum JO10-1. Om 10.00 uur gaat VV Reutum JO11-1 op zoek naar de eerste punten van deze competitie. Na twee nederlagen gaan ze bij ATC’65 JO11-6 op bezoek. Op datzelfde tijdstip begint VV Reutum G1JM aan de wedstrijd in en tegen Rigtersbleek. Op de Kottenbrei is er ook volop voetbal te zien deze zaterdag. Reutum JO13-1 verwelkomt BWO JO13-1 aan de Holsmanweg en Reutum MO15-1 gaat de strijd aan met de Tukkers MO15-1. In de middag is het de beurt aan VV Reutum JO15-1 en JO17-1JM. Respectievelijk komen ATC’65 en Sparta Enschede naar Reutum met als doel punten af te snoepen. Het slotstuk van de zaterdag is zoals gewoonlijk voor VV Reutum JO19-1. De heren reizen af naar Fleringen om de derby te spelen tegen VCF JO19-1. Het is het eerste duel van deze competitie en dus zal er Reutum veel aangelegen zijn om een goede start neer te zetten. Vanaf 17.00 uur is te zien wie als sterkste uit de bus komt in Fleringen.  
 
Op zondag een aangepast programma voor VV Reutum. Vanwege schorsingen en blessures komt VV Reutum 2 niet in actie. De uitwedstrijd tegen Twello is uitgesteld. Ook de Veteranen en de Vrouwen komen niet in actie aanstaande zondag. Maar toch is er zondag een kans om te genieten van voetbal op de Kottenbrei. Zowel VV Reutum 3 als VV Reutum 4 spelen thuis. Het derde gaat vanaf 11.15 uur de strijd aan De Tukkers 4. De bezoekers hebben zich net als de Reutummers genesteld in de middenmoot. Een winstpartij is simpelweg noodzakelijk om na de wedstrijd omhoog te kunnen kijken. Het vierde trapt af als bij Reutum 3 het rustsignaal klinkt; om 12.00 uur. Als koploper nemen de mannen het op tegen nummer laatst SDC’12 10. Winst is het enige recept voor het behouden van de koppositie, aangezien RSC 5 als nummer twee op de hielen met hetzelfde aantal punten, maar Reutum heeft wel nog een duel tegoed.  
 
VV Reutum 1 gaat zondagmiddag op bezoek bij medekoploper ATC’65 in Hengelo. De ploeg van Peter Bokma is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Dankzij overwinningen op SDC en de Tukkers kan er gesproken worden over ‘de volle buit’ na twee duels. Voor zondag wacht een lastig karwei zo lijkt het. ATC is simpelweg een tegenstander van formaat en alsof dat al niet uitdagend genoeg is moet Reutum ook een aantal spelers missen vanwege schorsingen. Stijn Slaghekke moet toekijken vanwege zijn gele kaart tegen De Tukkers, terwijl Mark Morskieft naast hem plaats kan nemen vanwege de rode prent vorige week. Trainer Bokma zal dus op zoek moeten naar oplossingen om een stunt tot de mogelijkheden te laten behoren. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt en de steun van het publiek is zoals iedere week zeer gewenst.  
 
Allen een fijn (voetbal)weekend!  
 
Uitslagen zaterdag 4 februari 2023
Rigtersbleek G5 - Reutum G1JM ----1-3
Fleringen JO19-1 - Reutum JO19-1----3-1
Reutum JO17-1JM - Sparta E. JO17-2 ----1-0
Reutum JO13-1 - BWO JO13-1 ----1-1
ATC'65 JO11-6 - Reutum JO11-1----4-2
Reutum JO10-1 - SDC '12 JO10-3JM ----8-2
SDC '12 JO8-2 - Reutum JO8-1JM ----6-2
Reutum MO15-1 (9-tal) - Tukkers De MO15-1 ---- 3-0
Uitslagen  zondag 5 februari 2023
ATC'65 1 - Reutum 1 ----3-0
Reutum 3 - Tukkers De 4 ----0-1
Reutum 4 - SDC '12 10 ----5-2
 
Tweede Klasse I
Uitslagen zondag 5 februari 2023
ATC'65 1 - Reutum 1  ----3-0
BWO 1 -AZC 1   ----2-1
Bon Boys 1 - Witkampers 1   ----0-0
SDC '12 1 - Vorden 1    ----1-0
Schalkhaar 1 - Stevo 1    ---0-3
Suryoye-Mediterraneo 1 - Eilermark 1    ----1-2
Tukkers De 1 - Lemelerveld 1    ----3-1
Tiental van Reutum ruim voorbij De Tukkers.

REUTUM – Zondag 29 Januari 2023 zal de boeken ingaan als één van de meest historische
overwinningen van het vlaggenschip van de voetbalvereniging Reutum.
De derby tegen de Tukkers had alles wat een derby moest hebben.
Strijd, passie, bloed zweet en tranen, doelpunten, heel veel kaarten en een wedstrijdverloop
die niemand deze middag voor mogelijk had gehouden.
Reutum flikte het om na een ruststand van 0-0, en met nog maar 10 man binnen de lijnen De
Tukkers met een afgetekende 4-1 nederlaag huiswaarts te sturen.

Ondanks dat het 1e elftal deze week trainde met een nagenoeg fitte spelersgroep bleek de soep
voor deze zondagmiddag, vanwege verschillende omstandigheden, aanzienlijk dunner.
Toen op zondagochtend er ook nog een ziektegeval bijkwam kon het puzzelen echt beginnen.
Gelukkig hebben we dan een 2e elftal waarin spelers spelen, die als het moet zeker hun
steentje bijdragen om de 1e selectie weer aan te vullen.
Vandaag waren Mats en Kjelt bereid om na een pot voetbal tegen Neede 2 (2-3 winst en
koploper) gelijk bij aankomst in Reutum aan te sluiten bij het 1e elftal.

Gelijk vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Menkehorst was het De Tukkers dat gelijk de
touwtjes stevig in handen namen.
Al snel resulteerde dit in een grote mogelijkheid. Het was namelijk Guus Demmer die vanaf
de achterlijn de bal voor het doel bracht. Tim Haarhuis leek bij de tweede paal al snel de 0-1
op zijn schoen te hebben maar zag zijn inzet op het dak van het doel belandden.
Reutum was slordig in de opbouw terwijl vooraf duidelijk besproken was dit niet te doen. De
Tukkers zet namelijk heel erg hoog druk. Tel daar een zeer lastig te bespelen grasmat bij op,
en dan weet je dat je de problemen over jezelf oproept.
De Tukkers profiteerde bijna van al het geklungel in de opbouw bij Reutum maar tot grote
mogelijkheden kwam het niet.
De Tukkers had de controle, was scherper, en zag dat Reutum het in deze fase gewoon liet
gebeuren.
De Tukkers had dan wel het balbezit, was bepalend, maar wist niet echt gevaarlijk in de 16
van Reutum te verschijnen.
Na ruim 15 minuten voetbal was het verdediger Robin Eidhof die achter de bal plaats nam.
De vrije trap op een kleine 25 meter van het doel van Kevin Tulk van Reutum had wel de
juiste snelheid maar niet de juiste hoogte waardoor deze vrije bal dan ook hard in de
ballenvanger verdween.
Maar na een kleine 20 minuten voetbal was het scheidsrechter Menkehorst die de scherpte en
felheid onbedoeld terugbracht in de, tot aan dat moment futloze, thuisploeg.
In een periode van 10 minuten toverde hij 3 gele prenten voor de thuisploeg uit zijn borstzak
waarvan er 2 absoluut terecht waren.
En de rapen waren helemaal gaar bij de thuisploeg toen Jaap Kamphuis op de achterlijn, en
ver binnen de beruchte lijnen, in een soort van heupzwaai werd genomen. Daar waar vriend
en vijand wachtte op het fluitsignaal van de leidsman wuifde hij deze 100% penalty met een
laconiek handgebaar weg.
En vanaf dat moment werd de derby ook een echte derby. Reutum beet zich vast in de
tegenstander om deze eigenlijk over de gehele wedstrijd niet meer los te laten.
De Tukkers probeerde het wel maar zag dat Reutum nu wel voor iedere meter streed waardoor
het voor De Tukkers gelijk een stuk lastiger werd.
Kort door de bocht was de vrije bal na ruim 15 minuten voetbal het laatste echte wapenfeit
voor de ploeg uit Albergen.
Ondanks dat er voor beide doelen nagenoeg niets gebeurde, gebeurde het op het veld meer
dan voldoende.
Door de vele kleine overtredingen aan beide kanten was van goed voetbal natuurlijk geen
sprake. Marco van Basten had het deze week over een pot tussen Girona en Barcelona. Geen
goed voetbal maar vechtvoetbal waardoor het toch meer dan aantrekkelijk werd om naar te
kijken.
En door op deze manier te voetballen zit een ongeluk dan ook in een klein hoekje.
Het was Mark Morskieft die, al met een gele kaart op zak, op zeer ongelukkige wijze een
speler van De Tukkers van de sokken liep. Een zeer licht vergrijp, maar voor scheidsrechter
Menkehorst was de overtreding rijp genoeg voor een tweede gele kaart waardoor Reutum 5
minuten voor de thee met 10 man verder moest.
Tot aan de thee gebeurde er eigenlijk niets meer noemenswaardigs waardoor de 21 spelers
met een 0-0 op het scorebord de warme kleedkamer opzochten.

Tijdens de rust bleek dat aanvoerder Wout Mensink teveel last had van zijn rug waardoor hij
noodgedwongen in de kleedkamer achter bleef.
Met Jurgen Lammerink op de positie van Wout Mensink, en Stijn op de plek van Mark werd
gepoogd het De Tukkers het zo moeilijk mogelijk te maken.
Reutum opereerde nu nog maar met 2 raketten ( Bjorn en Sam) aan het front, waarbij Jaap,
Stijn en Mart mochten bijsluiten om ondersteuning te geven daar waar nodig.
De Tukkers wilde natuurlijk gelijk de sleutel in slot gooien maar kwamen van een koude
kermis thuis toen het omschakel- mechanisme bij Reutum in werking trad.
Het was Sam die vanaf links naar binnen stoof om daarna Jaap aan de andere kant van het
veld te bedienen. Jaap controleerde de bal om daarna op volle snelheid richting de 16 van De
Tukkers te stuiven.
Inmiddels was Stijn vol door gesprint om bij de tweede paal positie te kiezen.
Jaap zag het gebeuren en lepelde, met veel gevoel, de bal bij Stijn voor de voeten. Stijn op
zijn beurt had geen enkele moeite de bal voorbij De Tukkers goalie Rens Davina te schuiven,
1-0.
De Tukkers schrok wakker en probeerde uit een ander vaatje te tappen door vol in de vooruit
te gaan. Teun Rekers leek met een kopbal dicht bij de 1-1 maar zag zijn inzet ver naast het
doel van Reutum goalie verdwijnen.
Mede door deze aanvalsdrang van De Tukkers werden de poorten natuurlijk in verdedigend
opzicht geopend.
Uit een vrije trap door Wout Slaghekke werd Bjorn op een meter of 20 van het doel van De
Tukkers gevonden. Na een prima aanname zag hij Sam aan zich voorbij flitsen. Het balletje
ging gelijk naar Sam die daarna met buitenkantje rechts het doel van De Tukkers onder vuur
nam. De bal vervolgde zijn weg naar het doel om tussentijds, heel licht, een rug van een
verdediger te toucheren. Doelman Davina was hierdoor helemaal uit positie waardoor de bal
hard en strak tegen het net verdween, 2-0.
Bijna deed Reutum hierna zelf nog een duit in het zakje toen Jurgen onbedoeld de bal bijna
over zijn eigen doelman kopte. Maar met een heerlijke safe wist Kevin de bal nog net op tijd
tot corner te tippen.
De Tukkers wilde wel, was vaak in balbezit maar was te besluiteloos waardoor Reutum
eigenlijk gemakkelijk overeind bleef.
De 3-0 had ook maar zo kunnen vallen toen Sam opnieuw helemaal vrij voor de doelman van
De Tukkers verscheen. Sam’s inzet was hard maar doelman Davina had nu wel een passend
antwoord op zijn inzet.
Toch had hierna eigenlijk de 2-1 moeten vallen toen Tymo Schär op enkele meters van het Reutum
doel zijn inzet kiezelhard tegen de ballenvanger zag verdwijnen.
Maar kort hierop maakte Sam aan alle onzekerheid een einde.
Na opnieuw een onderschepping in de, te trage, opbouw aan de kant van De Tukkers kon Sam
eigenlijk kinderlijk eenvoudig aangespeeld worden rond de middenlijn.
Sam draaide open en zag waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing dat doelman Davina van De
Tukkers zeker 15 meter buiten zijn eigen strafschopgebied stond.
Sam bedacht zich geen moment en krulde de bal van nagenoeg de middencirkel over de
doelman van De Tukkers.
De bal, van zeker 45 meter, had de hoogte, de snelheid maar vooral de juiste richting
waardoor Reutum na ruim 75 minuten op een 3-0 voorsprong kwam te staan.
Toch rechtte De Tukkers heel snel haar rug want niet kort na de 3-0, lag ook al de 3-1 door Kjell
Huisman tegen de touwen. 
Nu werd er natuurlijk een slotoffensief verwacht maar De Tukkers was waarschijnlijk zo
geknakt dat het eigenlijk niet meer geloofde in een goede afloop.
Het was zelfs Reutum dat in deze fase de 4-1 had kunnen binnen schieten. De inmiddels
ingevallen Mats Holsink speelde zichzelf in de 16 heerlijk vrij, en had de hoek voor het
uitzoeken. Zijn schot kon echter nog net op tijd geblokt worden door een verdediger waardoor
de 4-1 nog even uitbleef.
Toen De Tukkers in eigen 16 opnieuw in grote problemen kwam speelde men in alle hectiek
de bal terug op doelman Davina. In een reflex pakte de doelman de bal op
waardoor scheidsrechter Menkehorst niets anders kon doen dan te fluiten voor een indirecte
vrije trap op een meter of 8 van het doel.
Stijn was de aangever, Sam de afmaker. Het balletje door Stijn werd prima bij Sam voor de
voeten gedropt die hierna de bal kiezelhard binnen streepte, 4-1.

Een heerlijke, en niet meer verwachte overwinning als je weet dat je meer dan 50 minuten met
een man minder op het veld hebt gestaan, tegen een toch niet verkeerde tegenstander.
Reutum kwam pas na 20 minuten voetbal op volle toeren en speelde daarna als team een geweldige 
pot.
Gezien de omstandigheden moesten er natuurlijk concessies gedaan worden aan de
spelopvatting, maar ondanks dat Reutum veelal vanuit de reactie heeft moeten voetballen is
een groot compliment op zijn plaats.
Trainer Erik Hazewinkel van De Tukkers vermeldde in de media, dat ze waren geslacht in de
omschakeling. En daarmee slaat hij de spijker vol op kop.
Reutum heeft optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden terwijl De Tukkers vandaag
niet het gewenste niveau etaleerde. Maar de vraag blijft dan, komt dat door De Tukkers zelf,
of komt het doordat Reutum ze het erg lastig hebben gemaakt. Het antwoord zal wel
ergens in het midden liggen. Feit is wel dat Reutum opnieuw 3 punten rijker is.

Volgende week wacht ons medekoploper ATC ’65, dus kunnen we opnieuw vol aan de bak.

Opstelling tegen De Tukkers: Kevin, Lex, Wout M (Jurgen 46’), Lindsay, Wout S, Mark, Jaap
( Mats 74’), Mart, Sam, Stijn, Bjorn (Kjelt 80’).

Reutum 2 flikt het opnieuw in slotfase.
De aftrap van de tweede seizoenshelft stond deze ochtend op het programma en wel uit tegen hekkensluiter SC Neede 2.
Met een nagenoeg fitte selectie werd er afgereisd en om 11.15 uur werd er begonnen onder leiding van scheidsrechter Screevers.
We moeten deze man een compliment maken want hij floot een nagenoeg perfecte wedstrijd, had gevoel voor emotie en wist perfect leiding te geven. Chapeau!
 
Reutum 2 begon goed aan de wedstrijd en had snel de touwtjes in handen. Neede liet zien dat het vandaag niet ging voetballen maar beperkte zich tot verdedigen.
Wel wist het voorin gevaar te stichten door de lange bal te hanteren, hier viel ook de 1-0 uit. Kjelt Kuipers verslikte zich in een lange bal en de spits kon vrij doorlopen op Jurre Groothuis en rondde koelbloedig af.
Reutum bleef sterker, combineerde en kwam dicht bij het doel zonder echt grote kansen.
Jord vd Aa liet een vrije trap keihard op de lat spatten waarna de 2e bal niet werd binnen getikt. Mats Holsink gaf een aantal gevaarlijke voorzetten maar telkens viel de bal niet goed. Casper Kuipers werd na 30 minuten spelen neergehaald in het strafschopgebied waarna Jord de 1-1 op het scorebord zette uit de strafschop.
Reutum probeerde voor rust door te drukken en Chiel Wesselink en Mats Holsink kregen hier ook kansen voor.
 
Ruststand 1-1.
 
1 wissel, Ramon Eerdman kwam in de ploeg voor Stan Morskieft en 5 minuten in de 2e helft zette Maurice Kuipers de 1-2 op het scorebord na een mooie solo.
Reutum heerste, speelde prima maar vergat de wedstrijd in het slot te gooien.
Luuk ter Haar kwam Gijs Steggink vervangen en Rick Blokhuis kwam in de spits voor Casper Kuipers. 
Neede bleef loeren op de lange bal en de 2-2 viel dan ook nadat de spits zich goed vrijspeelde en een voorzet gaf op de linksbuiten die het laatste zetje gaf.
Dit gaf Neede vleugels, met veel strijd en passie werd er verdedigd en de duels werden steviger.
Jurre Groothuis redde op een cruciaal moment nadat de verdediging al was uitgespeeld.
Rieme Maathuis kwam Mats Holsink vervangen en met zo’n 20 minuten spelen was het een open wedstrijd.
Kansen waren er, maar de hechte en stevige verdediging van Neede hield stand. 
Er werd gewisseld, jongens kregen kramp en ballen gingen naar niemandsland en zo leek hekkensluiter Neede een punt te pakken tegen koploper Reutum.
 
En daar is dan altijd superspits Rick “Seppe” Blokhuis die zijn laatste seizoen speelt. 
Een voorzet van Chiel was op maat en Rick kopte keurig tegendraads de bal in het hoekje in de allerlaatste minuut.
Nog 1 vrije trap voor Neede en daarna was het einde wedstrijd.
 
Veel emotie van beide zijden die na de tijd prima werd uitgepraat.
Een heerlijke kraker op een koude zondagochtend.
Drie punten mee naar Reutum en volgende week opnieuw een verre uitwedstrijd. Dan staat Twello op het programma. Aanvang 11.30 uur.
Tot dan! 
 
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 27 januari tm 29 januari 2023
Tiental VV Reutum toont karakter en verslaat De Tukkers: 4-1
VV Reutum 1 heeft zondagmiddag de derby met 4-1 gewonnen van De Tukkers. In een wedstrijd die bol stond van spanning en strijd moest VV Reutum-middenvelder Mark Morskieft vlak voor rust met een rode kaart het veld verlaten (twee keer geel). Tussenstand bij rust was 0-0. In de tweede helft bundelde het team van Peter Bokma de krachten en op basis van inzet en passie werd De Tukkers achteruit gedrukt. Dit resulteerde al snel in de 1-0 door Stijn Slaghekke. Lange tijd ging het duel gelijk op maar nadat Sam Holsink de score verdubbelde moest de Tukkers meer op zoek naar een aansluitingstreffer. Af en toe werden de bezoekers gevaarlijk, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Sam Holsink wist vanaf de middenlijn de doelman te verschalken: 3-0. Nadat De Tukkers op 3-1 kwam gooide Sam Holsink het duel in het slot door van dichtbij de 4-1 kiezelhard binnen te schieten.
Drie heel erg mooie en belangrijke punten, te danken aan een geweldige teaminzet!!

Voorbeschouwing:  Derby voor VV Reutum 1, Reutum 2 als koploper de winterstop uit

De winterstop ligt inmiddels achter ons. De eerste driepunter voor VV Reutum 1 is vorige week binnengehaald op bezoek bij SDC in Denekamp. Aanstaand weekend beginnen ook een aantal andere teams weer met competitiewedstrijden. Zo gaat VV Reutum 2 bijvoorbeeld als koploper aan de tweede seizoenshelft starten.  

Op vrijdagavond al speelt VV Reutum 3 de eerste wedstrijd na de winterstop. Op verzoek van tegenstander Saasveldia 5 is deze wedstrijd verplaatst van zondagochtend naar vrijdagavond. De spelers uit Saasveld kunnen dan op zondag om 12.15 uur ‘gewoon’ op de tribune zitten in de Grolsch Veste bij FC Twente – Feyenoord. Hopelijk voor VV Reutum 3 kan het weekend goed gestart worden en verslaat de nummer 5 (Reutum) in dit geval de nummer 8 (Saasveldia) op de ranglijst.  

Op zaterdag komen vier teams uit de winterslaap. Reutum JO8-1JM speelt al om 09.00 uur ’s ochtends tegen TVC’28 JO8-1JM. Op papier een lastig duel voor dit gemengde voetbalteam. Op hetzelfde tijdstip trappen VV Reutum JO11-1 en Berghuizen JO11-1 af. De eerste competitiewedstrijd ging voor Reutum kansloos verloren tegen een andere Oldenzaalse club. Quick’20 JO11-3 wist de geel-blauwen met liefst 0-9 op te rollen. Een uurtje later is het de beurt van VV Reutum JO10-1. De ploeg van Linda Groothuis, Rik Lammerink en Maarten Vrooijink gaat op bezoek bij KOSC JO10-1. Een mooie derby op pupillen-niveau. Als laatste wedstrijd op zaterdag staat Langeveen JO17-1 tegen VV Reutum JO17-1 ingepland. Er wordt afgetrapt om 14.00 uur in Langeveen.  

Op zondag komen 3 seniorenteams in actie,.  Om 11.00 uur gaat VV Reutum Vrouwen 1 de strijd aan met TVC’28 Vrouwen 2. De Tubbergenaren wisten slechts twee duels te winnen in de eerste competitiehelft en dus staan ze onder Reutum dat al 13 punten heeft verzameld. Op papier moet een winstpartij dus mogelijk zijn.  

Datzelfde geldt voor VV Reutum 2. De ploeg van Rob Veelers gaat als koploper de start van de tweede competitiehelft in. In eerste instantie was de eerste plek een gedeelde met De Tukkers, maar doordat Grol zich onlangs terugtrok in de competitie zijn de verhoudingen een klein beetje verschoven. Reutum verloor de eerste competitiehelft namelijk verrassend van Grol, terwijl nummer 2 De Tukkers en ook nummer 3 STEVO erg makkelijk wonnen van deze tegenstander. Door het terugtrekken staat Reutum 2 drie punten los en dat moet zo blijven, want op bezoek bij nummerlaatst Neede zijn alleen drie punten genoeg voor een goed resultaat.  

Voor VV Reutum 1 staat aanstaande zondag een heel erg interessant duel op het programma. Een wedstrijd die al jaren achtereenvolgens wordt gespeeld dankzij gelijktijdige promoties. We hebben het natuurlijk over VV Reutum – De Tukkers. Beide promovendi hebben een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Net als vorig jaar doet de club uit Albergen zelfs mee om de titel, terwijl Reutum zich prima heeft gemanifesteerd in de middenmoot van de competitie. Aanstaande zondag zal blijken welke ploeg de meeste groei heeft doorgemaakt. Op de Kottenbrei kunnen de spelers de steun van het publiek goed gebruiken, dus komt allen om 14.00 uur kijken! 
Speler van de week is Tim Grundel. Hij speelt in Reutum JO11-1. 

 

Zondag verkoop broodje rookworst t.b.v. Actie Joep

Zondag zullen er in de kantine broodjes rookworst a € 4 worden verkocht waarvan de opbrengt naar Actie Joep gaat.
Tijdens de wedstrijd van het 1e tegen de Tukkers zullen we ook langs het veld  verkopen. Met dit koude weer zal hij zeker goed smaken.
Morgen dus geen gehaktballen in de kantine te koop!

Uitslag vrijdag 27 januari 2023
Reutum 3 - Saasveldia 5 ---- 3-0
Uitslagen  zaterdag 28 januari 2023
Reutum JO19-1 - TVC '28 JO19-2 ----1-1  (oefenduel)
Reutum JO11-1 - Berghuizen JO11-1 ----2-4
KOSC JO10-1 - Reutum JO10-1----   5-6, Na  een 5-0 achterstand met 5-6 winnen bij KOSC!!  (Kuiperbergderby), super prestatie van de coaches Rik en Linda en 't team.
Reutum JO8-1JM - TVC '28 JO8-1JM  ---- 1-3

Uitslagen  zondag 29 januari 2023
Reutum 1 - Tukkers De 1 ----4-1
Neede 2 - Reutum 2 ----2-3
TVC '28 VR2 - Reutum VR1----1-4

Programma - Uitslagen Tweede Klasse I
AZC 1 - ATC'65 1     ---- 1-1
Eilermark 1 - Schalkhaar 1     ---- 2-1
Lemelerveld 1 - Bon Boys 1     ----0-1
Reutum 1 - Tukkers De 1     ----4-1
Stevo 1 - SDC '12 1     ----2-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - BWO 1     ----1-3
Vorden 1 - Witkampers 1     ---- 2-0

Reutum in Denekamp pas laat voorbij SDC 12

DENEKAMP – Na een hele korte winterstop werd op zondag 8 Januari 2023 voor het eerst
weer getraind door de 1e selectie van Reutum.
Een week later, met een drietal trainingen in de benen werd, na de snertloop in de morgen, ’s
middags nog tegen Vogido geoefend.
Vogido was zeker het eerste half uur veel scherper en feller, Reutum stond erbij en keek erna.
Dat Vogido in deze fase uitliep naar een 0-3 voorsprong was dan ook niet zo geheel
verwonderlijk.
Over de volle 90 minuten rolde er dan ook een verdiende 2-3 nederlaag uit de bus maar wist
Reutum gelijk dat het nog de nodige stappen moest maken richting de competitie.
Dan restte er niets anders om weer volle bak te trainen, en de focus te leggen op SDC ’12 de
eerstvolgende tegenstander in het vervolg van de reguliere competitie.

Met een fitte selectie van 17 man toog het gezelschap uit Reutum op deze ijskoude winterse
dag richting het sportpark van SDC ’12.
Alleen Daan kwam vandaag niet op het wedstrijdformulier te staan vanwege een schorsing,
voor de rest was de groep compleet.

Na een aftastend begin was het toch echt de thuisploeg die de eerste grote mogelijkheid mocht
noteren.
Een scherp aangesneden vrije bal vanaf de flank vond Mart Blokhuis bij de tweede paal.
Geheel vrij voor doelman Kevin Tulk van Reutum had deze rappe buitenspeler de hoek voor
het uitzoeken. Zijn kopbal had eigenlijk gewoon de 1-0 moeten betekenen maar de bal werd
ver naast gekopt.
SDC ’12 bleef de bepalende ploeg en had alsnog de 1-0 kunnen binnen schieten toen Mick
Bos in de zestien werd vrijgespeeld. Maar de eveneens rappe aanvaller lepelde de bal hoog
tegen de ballenvanger.
Maar na een kleine 10 minuten voetbal was het Reutum dat beetje bij beetje meer in het spel
begon te komen.
En juist in deze fase had Reutum door een 100% kans op 0-1 moeten komen. Een vrije bal
van Sam vond Wout Slaghekke die op enkele meters van het doel alleen maar zijn kruin tegen
de bal hoefde te zetten. Wout toucheerde de bal nog wel, maar kreeg hem compleet verkeerd
op zijn hoofd waardoor deze bal hard tegen de ballenvanger verdween.
Reutum werd steeds wat meer dominant en kon soms ternauwernood tegen worden gehouden.
Maar na een kleine 20 minuten voetbal kreeg deze derby toch een heel ander gezicht.
Het was Jaap, die precies op het juiste moment naar binnen sneed om een heerlijke steekpass
van Stijn te ontvangen. Jaap controleerde de bal maar verdediger Tom Blokhuis van SDC ’12
had andere plannen. Vlak voor de 16 trok de verdediger van SDC ‘12 aan de noodrem
waardoor scheidsrechter Kamphuis kon niets anders kon doen dan de rode kaart te trekken.
De aansluitende vrije trap leverde niets op.
Door deze rode kaart wijzigde er bij Reutum niets terwijl de thuisploeg naar een systeem
schakelde met maar 2 spitsen aan het front in plaats van 3.
Mede door deze rode kaart was het voetbal en positiespel wat SDC ’12 graag speelt natuurlijk
ook geheel verdwenen omdat Reutum nu overal gelijk druk kon uitoefenen.
Tot aan de thee had Reutum van SDC ’12 dan ook helemaal niets meer te duchten.
Het was de ploeg uit Reutum die eigenlijk vanaf het moment van de rode kaart tot aan de thee
de wedstrijd in het slot had moeten gooien.
De eerste die na de rode kaart de 0-1 op de schoen had was Sam. Na een heerlijk combinatie
tussen Stijn en Bjorn was het laatst genoemde die de 16 binnen stoof. Zijn lage voorzet bij de
tweede paal leek een prooi te worden voor Sam die de bal gemakkelijk leek binnen te tikken.
Maar hoe het kan weet nu nog niemand, maar het was Sam die tegen het net vloog in plaats
van de bal. De bal rolde dus doodleuk bij de tweede paal over de achterlijn.
Reutum bleef bepalen en zag een schot van Sam, uit de draai, rakelings over de lat
verdwijnen.
Hierna was het opnieuw Sam die over de flank zijn tegenstander op de achterlijn het bos
instuurde. Met een lage voorzet vond hij Jaap, die van dichtbij de bal niet in, maar naast het
doel prikte.
Vlak voor de thee was het Mark die over de rechterflank de achterlijn vond. Zijn lage voorzet
vond Sam die gelijk de trekker overhaalde. De bal was hard en tussen de palen maar doelman
Engbers van SDC ’12 stond precies op de juiste plek om deze kogel te keren.

Reutum startte het tweede bedrijf prima.
Er was gelijk druk waardoor SDC ’12 gelijk de achteruit moest.
Sam en Stijn leken in deze fase dicht bij een treffer, maar tot tweemaal over werd er door de
thuisploeg prima verdedigd.
Corner na corner volgde in het begin van de tweede helft, en uit één van deze corners had
Lindsay de 0-1 voor het inkoppen. De kopbal was hard maar mistte het doel op een haar na.
SDC ’12 vertraagde, speelde op een gelijkspel en had na de rode kaart geen enkele intensie
meer om voor een overwinning te gaan.
Het duurde eeuwen voordat er doeltrappen of vrije trappen werden genomen. Vanuit het
oogpunt van SDC ’12 misschien wel begrijpelijk maar leuk is anders.
Toch had Bjorn de 0-1 op zijn schoen toen hij 1:1 met de doelman van SDC ’12 kwam te
staan. Zijn inzet was echter te mager en te slapjes om de 0-1 op het scorebord te krijgen.
Toch had niet veel later de 0-1 alsnog moeten vallen. Het was opnieuw Bjorn die aan de basis
stond door vanaf de flank op snelheid naar binnen te komen. Met de bal aan de voet zag hij
dat Sam bij de tweede paal vogeltje vrij stond. Het balletje ging wel breed maar was zo hard
dat de bal aan Sam voorbij flitste. Opnieuw werd hiermee een 100% scoringskans om zeep
geholpen.
Maar Reutum bleef gaan, zette druk, en was zeker niet te beroerd zo links en rechts een extra
metertje te lopen.
Dat leek zijn vruchten af te werpen toen Stijn een voorzet heerlijk volley nam. De keeper was
al uit positie maar nu bracht de lat redding voor de thuisploeg.
Het sierde de ploeg uit Reutum dat het bleef strijden voor een beter resultaat want gezien het
spelbeeld, na de rode kaart, was het eigenlijk wachten op de bevrijdende 0-1.
SDC’12 liet zich niet meer aan het front zien waardoor er van enig gevaar geen sprake was.
Reutum bleef gaan en zag enkele schoten uit de tweede lijn, en andere kleine mogelijkheden
door SDC ’12 tot corner verwerkt worden.
Uit één van deze corner leek de 0-1 te vallen toen Lindsay een kopbal prima binnen kopte.
Leek, want de bal belandde onbedoeld tegen het hoofd van een verdediger waardoor de bal
niet in het doel, maar naast het doel verdween.
Maar eindelijk kreeg de ploeg uit Reutum dan eindelijk waar het meer dan recht op had,
namelijk een doelpunt.
Uit misschien wel de minst gevaarlijke mogelijkheid in de gehele wedstrijd verdween de bal
tegen het netje.
Na opnieuw een corner voor de ploeg uit Reutum was het Wout Slaghekke die de bal uit deze
afgeslagen corner op een kleine 25 meter van het doel oppikte.
Wout controleerde de bal om het daarna verwoestend binnen te schieten. Hij schoot de bal
wel richting het doel, maar verwoestend was het zeker niet.
Via een hobbel, een stuit, en langs heel veel benen van zowel SDC ’12 als Reutum spelers
verdween de bal uiteindelijk tegen het licht opgevroren netje.
Na 77 minuten voetbal stond er dan eindelijk een 0-1 op het felrood oplichtende
scorebord.
Kort hierna leek de doelman van SDC ’12 nog een duit in het zakje te doen toen hij een bal
vanaf randje 16 zo bij Stijn in de voeten deponeerde.
Stijn bedacht zich geen moment en probeerde de bal van een meter of 35 over de doelman te
lepelen. De bal had de juiste baan en snelheid, maar was net niet hoog genoeg waardoor de
doelman nog net voor de doellijn redding kon brengen.
En dan blijkt maar weer eens dat voetbal een raar spelletje is.
SDC ’12 dat zich na de rode kaart niet of nauwelijks in de 16 van Reutum had laten zien
begon zowaar aan een heus slotoffensief.
Reutum dat eigenlijk nog niet in de problemen was geweest na de rode kaart leek in de stress te
schieten waardoor SDC ’12 het heft tegen het einde van de wedstrijd in handen nam.
Natuurlijk alleen door een gezond portie opportunisme want dat was de manier om misschien
toch nog stiekem een doelpunt binnen te schieten.
Met een Stef van Velden in de 16 is het dan altijd oppassen geblazen. Hij kreeg de eerste
mogelijkheid na een soort van klutssituatie maar doelman Kevin Tulk wist zijn kopballetje
prima te pakken.
Maar niet veel later had ook maar zo de 1-1 kunnen vallen toen opnieuw een lange bal na een
kluts bij een speler van SDC ’12 voor de voeten viel. Vanaf een meter of 10 nam hij het doel
van Reutum onder vuur maar zag dat de doelman van Reutum de bal met een fraaie reflex
keerde.
Verder liet Reutum het niet aanbranden want kort hierna was het de prima fluitende
scheidsrechter Kamphuis die, op deze zeer koude zondagmiddag, voor de laatste maal op zijn
fluit blies.

Reutum deed hiermee goede zaken want deze zondagmiddag werd ook duidelijk dat Eilermark
en Vorden punten in mindering hebben gekregen vanwege een opstootje na de wedstrijd
Eilermark-Vorden.
Eilermark heeft 4 punten in mindering gekregen terwijl Vorden 1 punt in mindering kreeg.
Met de 0-1 tegen SDC ’12, en deze strafpunten voor Eilermark en Vorden is Reutum met 17
punten inmiddels opgeklommen naar een keurige 6e plek op de ranglijst. (op veel ranglijsten
staat Eilermark nog op 18 punten, maar dit moeten er dus 14 zijn).

Komend weekend wacht ons opnieuw een prachtig affiche als de Tukkers ons komt bezoeken.
De Tukkers is als promovendus bezig aan een geweldig seizoen.
De ploeg van Erik Hazewinkel staat maar op 2 punten van koploper ATC ‘65 op een gedeeld
2e plaats samen met Bon Boys.
Natuurlijk wil Reutum de punten graag in huis houden en wil De Tukkers de aansluiting met
de kop niet verliezen.
Op voorhand zijn wedstrijden tussen Reutum en De Tukkers niet te voorspellen dus beloofd
het zondagmiddag weer een prachtige strijd te worden op de Kottenbrei.
Wees welkom, en schreeuw Reutum naar de overwinning.

Zondag 29 Januari 2023: Reutum – De Tukkers – aanvang: 14.00 uur.
Scheidsrechter: Mike Harmsen.

Opstelling tegen SDC ’12: Kevin, Lex, Wout M, Lindsay, Wout S, Mark, Jaap. Jordi, Sam,
Bjorn (Mart 71’), Stijn.

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 21-- 22 januari 2023

Reutum 1 is de hervatting van de competitie goed begonnen met een 0-1 overwinning bij SDC’12 in Denekamp.
De Reutummers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg maar wisten (vooral voor rust) de kansen niet te verzilveren en maakten het zichzelf dus moeilijk.
Een kwartier voor tijd wist Wout Slaghekke wel het net te vinden.
Volgende week de derby tegen de Tukkers.

 

Voorbeschouwing:
Na een korte winterslaap is er uit het niets weer een competitieronde en begint voor V.V. Reutum het voetbalseizoen weer.
Het 1e elftal mag de competitie hervatten tegen SDC 12 uit Denekamp.
Na een verloren oefenwedstrijd afgelopen zondag tegen Vogido mogen de mannen van Peter Bokma weer om de punten strijden in deze 2e klasse.
Tegenstander SDC is een ploeg waar in de voorbereiding tegen werd gespeeld, deze wedstrijd werd met 1-0 verloren.
SDC heeft een matige eerste seizoenshelft gedraaid met slechts 6 punten uit 11 wedstrijden. Hierbij werd er 3 maal gelijk gespeeld.
Reutum is lijstaanvoerder als het komt op gelijke spelen. Al 5 maal werden de punten verdeeld. De ploeg is lastig te verslaan maar een overwinning behalen is nooit een vanzelfsprekendheid dit seizoen.
De selectie is nagenoeg compleet en hopelijk weet Reutum dan ook goed uit de startblokken te komen in 2023.
Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur te Denekamp en de ervaren leidsman Kamphuis zal samen met grensrechters Rakers en Kamphuis de wedstrijd in goede banen leiden.

Uitslagen  zaterdag 21 januari 2023
Reutum JO11-1 - Quick '20 JO11-3 ----0-9
S.V. Losser JO10-2 - Reutum JO10-1 ---- 6-4
Bornerbroek JO8-1JM - Reutum JO8-1JM ---- 5-7
Reutum MO15-1 (9-tal) - UD W. MO15-1 ---- 1-1
Uitslag zondag 22 januari 2023
SDC '12 1 - Reutum 1 ----0-1
Afgelast zondag 21 januari 2022:
Heracles avc 35+1 - Reutum 35+1 ---- afgelast
 
Uitslagen Tweede Klasse I
ATC'65 1 - Stevo 1 ----2-0
BWO 1 - Eilermark 1 ---- 2-4
Bon Boys 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 2-2
SDC '12 1 - Reutum 1 ---- 0-1
Schalkhaar 1 - AZC 1 ---- 2-1
Tukkers De 1 - Vorden 1 ----2-1
Witkampers 1 - Lemelerveld 1 ----afgelast
Indeling 3e fase (voorjaar) Jeugd VV Reutum
De KNVB heeft deze week de indeling bekend gemaakt voor de 3e fase van de competitie voor de jeugd. 

Bij de junioren van JO13 /m JO19 is er sprake van een 3e competitie, want na de beker (1e) competitie en de 2e competitie is er nu voor alle teams een competitie met 12 teams in het voorjaar.  De start hiervan is op 4 februari  (MO15 starten op 21 januari) en loopt tot het eind van het seizoen.
 
Bij de pupillen (JO8 t/m JO11) is er sprake van een 3e competitie van 7 ploegen en zal er vanaf half april nog weer sprake zijn van een 4e competitie (fase).
Deze 3e competitie start zaterdag 21 januari.
 
De indeling en het programma wordt z.s.m. verwerkt en is dan ook op deze vvreutumsite te zien.
Kijk onder –Teams -- naar de indeling, de stand en het programma.
 
Reutum G1, Voorjaar 0287 3e klasse 3.1
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Oranje Nassau G1 ---- 10:30
2 ---- Rigtersbleek G5 ---- 10:00
3 ---- NEO G2 ---- 11:00
4 ---- De Esch G3 ---- 10:30
5 ---- Reutum G1JM ---- 12:30
6 ---- ST:DOS'37/DETO G2 ---- 09:45
 
Reutum JO19-0680  3e klasse  (3e fase) 07
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Vogido JO19-2 ---- 12:30
2 ---- S.V. Losser JO19-2 ---- 16:15
3 ---- Reutum JO19-1 ---- 16:00
4 ---- ATC'65 JO19-2 ---- 14:30
5 ---- Sportlust Glanerbrug JO19-1 ---- 13:00
6 ---- Berghuizen JO19-2 ---- 14:30
7 ---- Quick '20 JO19-3 ---- 14:45
8 ---- Quick '20 JO19-4 ---- 14:45
9 ---- KOSC JO19-2 ---- 14:30
10 ---- Sparta E. JO19-3 ---- 12:30
11 ---- Saasveldia JO19-1 ---- 16:00
12 ---- DSVD JO19-1 ---- 14:30
 
Reutum JO17- 0682  2e klasse  (3e fase)  8
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Sportclub Overdinkel JO17-1 ---- 14:00
2 ---- ATC'65 JO17-2 ---- 12:00
3 ---- Sparta E. JO17-2 ---- 12:00
4 ---- SDC '12 JO17-2 ---- 14:30
5 ---- NEO JO17-2 ---- 14:00
6 ---- Borne JO17-1 ---- 14:30
7 ---- Rigtersbleek JO17-1 ---- 13:00
8 ---- Borne JO17-2 ---- 13:00
9 ---- Quick '20 JO17-3 ---- 12:45
10 ---- Reutum JO17-1JM ---- 14:30
11 ---- De Tubanters 1897, JO17-2 JM ---- 14:45
12 ---- LSV JO17-1 ---- 12:15
 
Reutum JO15-0388 2e klasse  (3e fase)  7
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- SDC '12 JO15-2 ---- 11:00
2 ---- Quick '20 JO15-3 ---- 11:15
3 ---- Sportclub Overdinkel JO15-1 ---- 13:00
4 ---- Tukkers De JO15-1 ---- 13:00
5 ---- ATC'65 JO15-2JM ---- 10:15
6 ---- Heracles avc JO15-1JM ---- 11:45
7 ---- Achilles '12 JO15-2 ---- 12:00
8 ---- Reutum JO15-1 ---- 13:30
9 ---- EMOS JO15-1JM ---- 13:00
10 ---- Rigtersbleek JO15-2 ---- 11:00
11 ---- Eilermark JO15-1 ---- 12:30
12 ---- DTC '07 JO15-1 ---- 11:00
 
Reutum JO13 0394  1e klasse  (3e fase) 05
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- BWO JO13-1 ---- 11:00
2 ---- Quick '20 JO13-3 ---- 09:45
3 ---- SVZW JO13-1 ---- 10:50
4 ---- DETO JO13-1JM ---- 11:00
5 ---- De Tubanters1897 JO13-1 ---- 11:15
6 ---- Tubantia JO13-3 ---- 10:00
7 ---- Avanti W. JO13-1 ---- 11:15
8 ---- BSC Unisson JO13-1 ---- 11:15
9 ---- Lutte De JO13-1 ---- 11:15
10 ---- Tukkers De JO13-1 ---- 11:30
11 ---- KOSC JO13-1 ---- 11:30
12 ---- Reutum JO13-1 ---- 10:30
 
Reutum JO11-1, 0270 2e klasse (3e fase)  04
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Reutum JO11-1 ---- 09:00
2 ---- Quick '20 JO11-3 ---- 08:30
3 ---- KOSC JO11-1JM ---- 09:00
4 ---- BWO JO11-2 ---- 11:00
5 ---- Quick '20 JO11-4 ---- 08:30
6 ---- DSVD JO11-1 ---- 10:30
7 ---- ATC'65 JO11-6 ---- 10:00
8 ---- Berghuizen JO11-1 ---- 10:00
 
Reutum JO10-1, 266 2e klasse (3e fase) 05
Team Voorkeurstijd
1 ---- RSC JO10-1JM ---- 10:00
2 ---- Quick '20 JO10-4JM ---- 08:30
3 ---- SDC '12 JO10-3JM ---- 09:30
4 ---- KOSC JO10-1 ---- 10:00
5 ---- Reutum JO10-1 ---- 09:00
6 ---- DSVD JO10-1JM ---- 09:30
7 ---- LSV JO10-2 ---- 09:00
8 ---- S.V. Losser JO10-2 ---- 08:30
 
Reutum JO8-1, 327 2e klasse (3e fase) 06
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Bornerbroek JO8-1JM ---- 10:00
2 ---- Reutum JO8-1JM ---- 09:00
3 ---- Oranje Nassau JO8-2JM ---- 08:30
4 ---- SVZW JO8-1 ---- 09:30
5 ---- PH JO8-1 ---- 08:30
6 ---- SDC '12 JO8-2 ----
7 ---- TVC '28 JO8-1JM ---- 11:00
8 ---- DETO JO8-1JM ---- 08:30
 
Reutum MO15, 302 2e klasse (3e fase) 13
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Tukkers De MO15-1 ---- 13:00
2 ---- Vrij ----
3 ---- UD W. MO15-1 (9-tal) ---- 13:00
4 ---- Oranje Nassau MO15-2 ---- 10:00
5 ---- ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 ---- 10:45
6 ---- TVC '28 MO15-1 ---- 11:00
7 ---- Reutum MO15-1 (9-tal) ---- 11:00
8 ---- Bruchterveld MO15-1 (9-tal) ---- 10:30
Een jaar voor in de boeken -- VV Reutum 2022 jaaroverzicht --

Nu het vuurwerk her en der klinkt, oliebollenkramen hier en daar uit de grond schieten en de kerstverlichting van Reutum in het Licht alweer wordt opgeruimd is het tijd om terug te blikken. Nog eenmaal achteruit kijken met het zicht op een memorabel jaar. Een jaar dat altijd gemarkeerd in de boeken van de VV Reutum historie zal staan en dat bol stond van voetbal met maar liefst 290 gespeelde officiële competitiewedstrijden door teams van VV Reutum. 

Wanneer we de tijd ongeveer twaalf maanden terugdraaien dan is het haast niet voor te stellen hoe de vlag erbij hing. Corona was nog aan de orde van de dag in januari 2022. Hoewel er versoepelingen werden aangekondigd, waardoor weer getraind kon worden op de Kottenbrei, waren wedstrijden tegen andere clubs nog niet toegestaan. Hoe zou de competitie verder verlopen? Voor iedereen in Reutum een grote vraag die centraal stond in een week die verder in het teken stond van 50 jaar vrouwenvoetbal. VV Reutum werd op onder andere de website van de KNVB en de website van de Eredivisievrouwen wederom genoemd als eerste Nederlandse kampioen vrouwenvoetbal ooit. Onze ex-voorzitter Hettie olde Loohuis mocht zelfs bij Radio 1 aanschuiven.

Op dinsdag 25 januari volgde dan eindelijk het verlossende antwoord van kabinet Rutte. Voetballers mochten weer de wei in, competities konden weer doorgang vinden.  

Voor VV Reutum 1 betekende dit dat de competitie in februari weer werd hervat tegen Avanti Wilskracht (0-4 winst), de club waartegen het seizoen uiteindelijk ook magistraal werd afgesloten. Hoewel de programma’s van alle teams gevuld werden was het elke week weer afwachten of de voetbalwedstrijden doorgang konden vinden. Corona bij de tegenstander was vaak, al dan niet opzettelijk, een spelbreker.  

Februari en maart vlogen vervolgens voorbij. Teams van VV Reutum werden fitter, de conditie werd op peil gebracht en het koude winterweer werd langzaam maar zeker ingeruild voor een zacht lentezonnetje. April brak aan en de traditionele Kerstbingo die in december vanwege Corona niet door kon gaan werd als Paasbingo met evenveel plezier ingehaald. De prijzen werden met een glimlach in ontvangst genomen. Ondertussen werd er in de kantine gesproken over grotere prijzen, namelijk een periodetitel voor VV Reutum 1. Deze lag in het verschiet, maar werd uiteindelijk niet behaald. Desondanks bleef het eerste goede resultaten behalen en klom het op de ranglijst.  

Begin mei werden de eerste medailles in de wacht gesleept. VV Reutum JO14-1 speelde de kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van DTC. De nummer één tegen de nummer twee, maar van zenuwen wilde niemand van de pupillen iets weten. Zelfs toen er na vier minuten al een achterstand op het scorebord stond genoteerd bleven de jonge voetballers rustig. Maar door die achterstand om te buigen werden ze gekroond tot terechte kampioen. Onder het motto ‘teamgeist’ werd de champagne ontkurkt. In navolging van JO14 maakte ook VV Reutum 3 zich op voor de wedstrijd der wedstrijden. Met enorme overmacht en meer dan honderd gescoorde doelpunten kroont het team van Raymond Benerink zich tot kampioen bij de senioren. Maar ook VV Reutum JO9-1 en VV Reutum JO17-1 wisten in mei de titel in de wacht te slepen, waardoor mei met recht een feestmaand kon worden genoemd.  

In juni wordt gedroomd van een waar voetbalsprookje door het team van Peter Bokma. Het begint allemaal bij LSV in Lonneker. De laagvlieger in de competitie dient verslagen te worden om de derde en laatste periodetitel in de wacht te slepen. Op de allerlaatste speeldag lukt het Reutum om met een overtuigende 1-7 overwinning huiswaarts te keren. Het seizoen duurt dus voort, want nacompetitie is hierdoor een feit. Mooi moment vlak voor het einde van deze wedstrijd was het afscheid van grensrechter Gert Warring. Jarenlang stond hij met de vlag in zijn hand langs de lijn bij VV Reutum 1. Hij werd vervangen en hiermee bedankt voor zijn inzet bij het vlaggenschip van onze vereniging.  

Week 24 breekt aan. Een week waarin niemand weet wat te verwachten. Na een duel kan de nacompetitie-droom uiteenspatten, maar mocht het heel goed lopen dan kan promotie worden afgedwongen. Voor dat doel moeten drie wedstrijden worden gewonnen. Op 12 juni komen de voetballers van Warnsveldse Boys naar Reutum. Op een prachtige zomerdag wordt er afgetrapt op de Kottenbrei. In blessuretijd wist VV Reutum het verschil te maken door de 3-2 op het scorebord te noteren. Blijdschap overheerst, maar de kalmte regeert al snel na afloop in de kantine. De blik gaat op Wijhe, de tegenstander in de volgende wedstrijd die dezelfde middag hebben afgerekend met competitiegenoot MVV uit Harbrinkhoek.  

Woensdagavond. Een vreemde voorbereiding voor iedereen van VV Reutum 1. Niet trainer Peter Bokma, maar Rob Veelers (trainer van het tweede) doet de bespreking. Vanwege vreselijke privéomstandigheden is de trainer van VV Reutum op een andere plek hard nodig voor zijn familie. Per telefoon wordt de hoofdtrainer op de hoogte gehouden en het moet voor hem ook een onwerkelijk gevoel hebben gegeven. De rollercoaster is overduidelijk gaan rijden en dan ook vol gas. Want Wijhe wordt met maar liefst 5-1 opgerold voor eigen publiek, een sensationele, maar ook emotionele avond. Na afloop wordt bekend dat Avanti Wilskracht op neutraal terrein de tegenstander wordt in de finale.  

Donderdagavond begint de voorbereiding op dé wedstrijd van het seizoen en misschien wel de wedstrijd van de eeuw tot nog toe voor VV Reutum. Locatie schijnt Hengelo te worden. Het complex van BWO. Bussen worden op de achtergrond geregeld terwijl de selectie van VV Reutum wat uitloopt en dolt over promotie, want het kan nu daadwerkelijk gebeuren. Er is in de competitie immers al ruim van ze gewonnen. Maar dit is een wedstrijd op zich, alle clichés kunnen er op worden losgelaten, allemaal zijn ze waar.  

Eenmaal aangekomen in Hengelo is er opperste concentratie bij iedereen in de VV Reutum-selectie. Terwijl bus drie en vier vanuit Reutum zijn gearriveerd worden de spieren opgewarmd. Een ongekende voetbalstrijd barst vervolgens los. Twee teams die duidelijk aan elkaar gewaagd zijn gaan tot het uiterste om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. De goals van Mark Morskieft en Stijn Slaghekke zijn historie, de 2-1 die het uitermate spannende slotstuk verzorgde maakt het eigenlijk alleen maar mooier. Want de ontlading was enorm. VV Reutum presteert het (haast) onmogelijke door drie keer op rij te winnen in de nacompetitie. Daarmee is de stap van de derde klasse naar de tweede klasse voor het eerst in de clubhistorie gezet. Een waar volksfeest barst vervolgens los in Reutum, hier wordt over honderd jaar nog altijd over gepraat.  
Kijk even terug (met dank aan Jesse Lammerink ) :
https://www.youtube.com/watch?v=9MkHjldU7C4&ab_channel=VVReutum

Terwijl de confetti nog ronddartelde in het dorp brak juli aan. Na drie jaar Corona kon eindelijk het feestweekend van VV Reutum weer doorgang vinden. De Jeugdjaarvergadering, het David & Goliath-toernooi en de feestavond voelden aan als vertrouwd en natuurlijk werden sommige mensen persoonlijk onderscheiden. Dit jaar was het Job Tijink die verkozen werd als ‘speler van het jaar’, Teun Veldhuis werd tweede en Joep Rikhof derde. Kampioensploeg JO14 werd ook nog betiteld met de sportploeg van het jaar. Even later werden op de jaarvergadering Daniëlle Huiskes en Sam Holsink tot Clubvrouw en Sportman van het jaar verkozen. Laatstgenoemde droeg met zijn doelpunten bij aan de promotie van het eerste elftal en werd ook derde op de topscorerslijst van Tubantia.  

Na voetbalvolle maanden werd de rest van juli en ook augustus gebruikt om de batterij weer vol te laden. Spelers vlogen naar alle uithoeken van de wereld voor een welverdiende vakantie. Vol goede moed stond iedereen in september weer te trainen op de Kottenbrei ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.  

Bekerwedstrijden volgen de trainingen op om tot totale fitheid te komen. Dankzij een mooie loting mocht VV Reutum grote ‘buur’ Quick’20 uit Oldenzaal verwelkomen aan de Holsmanweg. De grandeur van een grote amateurvereniging die op het hoogste niveau heeft gevoetbald, en gezien de organisatie en het voetbal weer terug wil naar dat niveau zie je op deze dinsdagavond tijdens de bekerwedstrijd in Reutum terug. Elke speler wordt verzorgd, gemasseerd, getapet en krijgt een hartslagmeter om. Nee, aan één kleedkamer heeft Quick ‘20 1 niet genoeg en natuurlijk krijgt de tegenstander twee kleedkamers ter beschikking. Alle kleding ligt klaar voor de mannen die alleen hun eigen voetbalschoenen mee hoeven te nemen. Carpoolen doet ment niet. Van heinde en verre komen de spelers, ook met de trein uit Groningen (en terug) en mama die haar zoon van station haalt en brengt. Op het veld blijken de mannen dan ook een maatje te groot, maar een leuke ervaring is Reutum weer rijker.  

Eind september begint het avontuur van VV Reutum 1 in de tweede klasse. De start is veelbelovend met een aantal winstpartijen en gelijke spelen in de beginfase van de competitie. Busreizen worden georganiseerd naar verre uitwedstrijden tegen AZC Zutphen, Vorden en Witkampers. Een hoop geregel, maar ook veel gezelligheid brengt dit met zich mee. In oktober gaat VV Reutum door met winnen bij bijvoorbeeld Suryoye en zo worden er knappe prestaties neergezet. De punten die worden behaald zijn ook hard nodig, gezien de zware degradatieregeling van de KNVB. Drie teams zullen direct degraderen en de drie teams daarboven worden veroordeeld tot nacompetitie om degradatie.  

In november is het clubblad uitgereikt aan voorzitter Frank Droste. Namens de redactie presenteerde Maurice Kuipers het door Jordi Lammerink prachtig vormgegeven clubblad. De rode draad is ‘de kick van het voetbal’ van het 45e clubblad. Boeiende interviews, mooie verhalen, geweldige foto’s. Vanzelfsprekend volop aandacht voor de promotie van het eerste elftal, feest van herkenning tussen de spitsen Sam en Samuel Armenteros en een gesprek tussen twee toptrainers, Ron Jans en Peter Bokma. Natuurlijk ook bekende items als onze sponsor Bays, voetbalfamilie Morskieft, clubvrouw Daniëlle Huiskes en nog veel meer. Daarnaast stond in november voor het eerst in veertig jaar de derby tegen STEVO weer op het programma. In een boeiend voetbalgevecht met veel publiek trok de ploeg uit Geesteren uiteindelijk aan het langste eind (2-3). Het feestje in de kantine na afloop was zeer gezellig.  

In december wordt er op de Kottenbrei uitgebreid gediscussieerd over het WK. Teams kijken samen naar Oranje en voorspellingen in de WK-pool van VV Reutum worden nauwlettend bijgehouden. Al snel is het ook winterstop voor zowel de junioren als senioren voetbalteams. Maar toch is er nog één team dat zich op de valreep kroont tot kampioen in 2022. Voor het eerst in de geschiedenis van VV Reutum heeft er een heren 35+ team meegedaan aan een 7 tegen 7 competitie op de vrijdagavond. Tegenstanders in deze competitie waren TVC, Stevo, Fleringen en Blauwitters. Na vijf speelavonden mocht Reutum de competitie op eigen velden afsluiten en ook op de zesde speelavond won het geel en blauw zijn laatste wedstrijden waardoor het met afstand “kampioen” werd.  

Statistieken
Een heel verhaal zo, maar er was dit jaar veel om te benoemen bij VV Reutum. Een magistraal jaar vanwege de promotie van het eerste maar ook de kampioenschappen bij de jeugd, de overtuigende titel van het derde en al die overwinningen op elke zaterdag en zondag maakten het voetbaljaar erg plezierig. In totaal werden 290 competitiewedstrijden gespeeld in 2022 (de wedstrijden van JO10, JO9 en JO8 worden niet gepubliceerd) en daarin werden maar liefst 482 punten verzameld. Van dat totaal werden er thuis 274 behaald en in uitwedstrijden 208. Op de Kottenbrei maakten de Reutumse voetballers 440 doelpunten en in uitwedstrijden 419. Onze keepers kregen thuis 298 doelpunten tegen en op vreemde bodem 372. De grootste overwinning was voor Reutum 3 in hun kampioenswedstrijd tegen Luctor et Emergo, het werd 13-0. De ‘zwaarste’ nederlaag was voor Reutum JO15-1. Zij gingen bij PH JO15-1 met 11-0 onderuit. Jeugdteams van VV Reutum scoorden gemiddeld 5,76 doelpunten in een wedstrijd. De Reutumse senioren maakten er gemiddeld per wedstrijd ongeveer één minder: 4,72.  

Rest ons nog te zeggen dat we iedereen een fantastisch 2023 wensen. Iedereen die heeft bijgedragen aan de plezierige dagen op de Kottenbrei in wat voor rol dan ook, enorm bedankt voor de inzet afgelopen jaar. Fijne jaarwisseling en tot snel! 

 

Gemeentelijke , PPZV en Internationale zaalvoetbaltoernooien

Gemeentelijke, PPZV  en 2 internationale zaalvoetbaltoernooien

Op Tweede Kerstdag stond na twee jaar afwezigheid het Midwinter Futsal Toernooi weer op het programma.
Reutum 1 eindigde als laatste in de poule in het toernooi dat gewonnen werd door TVC'28 2 dat in de finale Manderveen met 8-4 versloeg.
De Zilveren Schoen werd gewonnen door VV Manderveen. Reutum werd in dit klassement zesde.

De uitslagen van Reutum 1:
VV Reutum 1 - Langveen 1 ----1-2
VV Reutum 1 – TVC’26 2 ----0-4
VV Reutum 1 – Manderveen 1 ---- 2-5
VV Reutum 1 – SV Vasse  1 ----- 2-8 

Jeugdtoernooien:
In de kerstvakantie worden traditioneel de gemeentelijke zaaltoernooien gespeeld door de verschillende voetbalverenigingen in Tubbergen.
Voor zover bekend de volgende toernooien:

Woensdag 28 December 2022 :  Gemeentelijk  JO19-1  zaaltoernooi  aanvang 18.00 uur- 22.00 uur,  Sporthal De Ransuil in Geesteren
Uitslag: 1. Stevo, 2. TVC'28, 3. MVV'29, 4. Langeveen, 5. VMC, 6. VV Reutum, 7. Fleringen, 8. TVC.28-2 

Vrijdag 30 december 2022:  Gemeentelijk  JO17  zaaltoernooi  aanvang 18.00 uur – 22.00 uur,  Sporthal de Danne te Albergen
Uitslag: 1. De Tukkers, 2. Langeveen, 3. TVC '28, 4. Fleringen, 5. MVV '29, 6. Reutum, 7. Stevo, 8. VMC 

Woensdag 28 december 2022:  Gemeentelijk  JO15 zaaltoernooi  aanvang 18.00 uur – 22.00 uur, Sporthal De Vlaskoel Tubberge
Winnaar werd TVC 28  JO15-1 dat in de finale MVV 29 versloeg. Reutum JO15-1 werd 7e

Vrijdag 30 december 2022:  Gemeentelijk JO11 zaaltoernooi  aanvang 16:00 uur – 20:00 uur, Sporthal De Vlaskoel Tubbergen
Reutum JO11 eindigde op de vijfde plaats. 

Zaterdag 14 januari  2023 : Gemeentelijk kunstgrastoernooi op de velden van Stevo, VC Fleringen, Langeveen en De Tukkers.
Programma:
https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/Programma%20gemeentelijk%20kunstgrastoernooi%202022-2023%20JO12-JO13.pdf
 

Ook zijn er weer de PPZV zaalvoetbaltoernooien georganiseerd door de voetbalfederaties
Almelo en Tubbergen op woensdag 28 december 2022, zaterdag 7 en 14 januari 2023.
Programma:
https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/PPZV%20voetbaltoernooien%202222-2023.pdf 

Uitslag JO10 28 december:
1. Reutum JO10-1
2. VMC JO10-1
3. Oranje Nassau JO10-3
4. Stevo JO10-3

Maandag 2 januari 2023   : van 13.00 uur tot 16.30 uur : JO11 Hallenturnier in  Bad Bentheim 
Woensdag 4 januari 2023 : van  9.30 uur tot 13.30 uur  : JO10 Hallenturnier in  Bad Bentheim

Vrijdag 6 januari 2023
A-Jugend Hallenfußballturnier der Hagen Cup in Wilsum
Teilnehmende Teams: JSG Hoogst/Ringe/Neugn.feld, VV Reutum, JSG ASC/ Uelsen 1, SV Dedemsvaart, Veldh/Georgsd./Esche, TVC’28, Stevo en JSG ASC/Uelsen II

Douwe Telgenhof Oude Koehorst winnaar WK-Poule VV Reutum

Bijna net zo spannend als de finale van het wereldkampioenschap, was ook de strijd om de eerste plaats in de WK-Poule van VV Reutum. Met maar liefst 349 punten en het goed voorspellen van de wereldkampioen is het Douwe Telgenhof Oude Koehorst die er met de winst, en dus het WK-shirt naar keuze, vandoor gaat.

Voor de laatste wedstrijd was het Cas Droste die zijn eerste plek moest verdedigen. Met directe achtervolger Douwe Telgenhof Oude Koehorst hijgend in de nek kwam het aan op de finale van het wereldkampioenschap. Waar Cas voorspelde dat het Frankrijk van Mbappe er met de beker vandoor ging, was het Douwe die juist dacht dat Messi eindelijk de wereldbeker in de lucht mocht houden. Na een zinderende finale was het Argentinië en dus Douwe die zich de winnaar van dit WK mocht noemen. Door de 2e plaats kan Cas zich wel opmaken voor een gezellige avond bij Bays. Hij heeft immers €50,- te besteden door zijn tweede plaats.

Daniël Ikink maakt de top 3 compleet en wint de bon van Intersport. 

De rest van de top 10 ziet er als volgt uit:

 4. Sam Holsink
 5. Niek Platvoet
 6. Rens Lammerink
 7. Stan Morskieft
 8. Stefan Droste
 9. Jord van der Aa
10. Tijmen Oude Hengel

Laatste plek

De laatste plaats, en dus de middag kantinedienst, is voor Hanneke Deterink. Zij had, in tegenstelling tot de deelnemers onder haar, alle voorspellingen ingevuld. Met het voorspellen van een WK-finale tussen Nederland en Spanje kon zij na de kwartfinale al geen punten meer behalen. De winnaars kunnen contact opnemen met Ilona Kuipers (0620124670)

De organisatie wil iedereen bedanken voor het meedoen aan de WK-poule.

Voorspel het hele jaar mee met de TOTO

Heb jij de smaak van het voorspellen inmiddels te pakken? Vraag dan bij Dennis Morskieft (0613719529) naar de mogelijkheden van het meedoen aan de Toto van VV Reutum, hier zijn ook ieder jaar weer mooie geldprijzen te verdienen.

Tom Morskieft en Thijs Groothuis winnaars 5e Rikhof Tuinen FIFA toernooi vv Reutum

Tom Morskieft en Thijs Groothuis zijn de winnaars van het 5e Rikhof Tuinen FIFA toernooi van de vv Reutum geworden.
Afgelopen zaterdag 17 December was de Kottenbrei het decor van een heus FIFA toernooi, begeleid door Rent ’n Play uit Reutum. 44 deelnemers deden mee aan dit toernooi dat de vv Reutum voor de vijfde keer organiseerde. De hele kantine stond vol met Playstations en dus ook gelukkige gamers.
De jongste (basisschool) kinderen kwamen tegen 10 uur binnen en liepen direct door naar het grote scherm waar de poule indeling bekend werd gemaakt. Sommige jongens waren blij, sommigen iets minder.
Na de poule-fase kon het echte werk beginnen door de knock-out fase te starten. Zo eindigt het natuurlijk met de grote finale. Bij de jeugd t/m de JO11 ging deze tussen Tijn Jansen (die de kwartfinale Julian Veenhuis (4-2) had verslagen en in de halve finale had gewonnen van Ralph Frieling (2-1)) en Thijs Groothuis. Tijs had in de kwartfinale gewonnen van Liz Lokotte (6-0) en halve finale gewonnen van broer Timo Groothuis (5-4). De kleine finale werd gewonnen door Ralph Frieling door Timo met 3-1 te verslaan. De finale werd gewonnen door Thijs, die Tijn met duidelijke cijfers (6-1) wist te verslaan.

Na de middag was de jeugd vanaf jo13 aan de beurt. Hier gold hetzelfde principe. De finale ging hier tussen de broers Tom Morskieft en Luuk Morskieft. Luuk wist in de halve finale Pim Jansen (die de troostfinale wel won met 3-1 van Jorn Spijker) met 2-1 te verslaan en Tom won de andere halve finale met 5-1 van Jorn.

De grote finale dus tussen de broers Tom en Luuk Morskieft. Deze werd, net als deze ochtend, op een groot scherm te zien zodat iedereen mooi mee kon kijken. Hier was, na een zeer spannende strijd, de eindstand 3-2 voor Tom waardoor hij de gelukkige winnaar werd. Al met al een zeer geslaagde dag met allemaal blije gezichten van de deelnemers en dus ook de organisatie.

Op 2 foto’s zijn de gelukkige prijswinnaars te zien en de sponsor Thomas Rikhof.

Programma - Voorbeschouwing - 16- tm 18 december 2022

Zondag 17 december zijn de wedstrijden van Reutum 3 en Reutum vr. afgelast.
Geen voetbal meer dus voor de senioren.


Voorbeschouwing  per 15-12-2022: Volop bedrijvigheid op Kottenbrei bij start winterstop 
 
Voor een aantal VV Reutum-teams is de winterstop een feit. Vele jeugdteams en ook het eerste, tweede en vierde elftal maken zich op voor de Kerstdagen, Oud & Nieuw, een eventuele wintersport en de snertloop natuurlijk. Maar dat geldt niet voor alle voetballers van VV Reutum. Zes teams trotseren de kou en komen dit winterse weekend nog in actie.  
 
Op vrijdagavond begint het weekend gezellig op de Kottenbrei. De traditionele kaartavond staat weer op het programma en dus wordt er uitgemaakt wie de beste hartenjager en boonaker van dit moment is. Komt allen kaarten onder het genot van een drankje.  
 
Op zaterdag komen twee jeugdteams van VV Reutum in actie. Precies op het middaguur klinkt het beginsignaal van scheidsrechter Wout Mensink voor de wedstrijd VV Reutum JO17-1 – avc Heracles JO17-1. Na de winst van vorige week op Luctor et Emergo hopen de Reutummers ook de volgende Almelose club uit de competitie te verslaan. Makkelijk zal het niet worden, want Heracles heeft tot nog toe twee punten meer en een duel minder gespeeld. Ideale kans om die achterstand goed te maken. Het slotstuk van de zaterdag begint om 16.00 uur. VV Reutum JO19-1 en DSVD JO19-1 gaan de strijd met elkaar aan in deze bekerwedstrijd. VV Reutum JO19-1 kent een moeizame eerste seizoenshelft en wist in de huidige competitiefase in de tweede klasse nog geen enkele keer te winnen. DSVD komt uit in de derde klasse en speelt op dat niveau mee in de middenmoot van de competitie. Al met al een interessant duel, kan Reutum zich oprichten of geeft de vorm van DSVD de doorslag? Kom het aanschouwen op de Kottenbrei!  
 
Op zaterdag is overigens ook het jaarlijkse Rikhof Tuinen FIFA-toernooi in de kantine. In de ochtend is het de beurt aan de jongste jeugd. Vanaf 09.45 uur wordt bepaald wie de FIFA-koning of koningin in deze leeftijdscategorie is. Vanaf 14.00 uur gaat de oudere jeugd de strijd met elkaar aan.  
 
Op zondag komen nog drie seniorenteams in actie voordat de bal echt de kast ingaat bij VV Reutum. De Veteranen hopen de goede eerste seizoenshelft af te sluiten met een overwinning op avc Heracles 35+1. Gezien de formidabele prestaties van de afgelopen weken (1-5 en 9-1 winst!!) balen de heren dat de winterstop eraan komt. “We moeten nu eigenlijk doorknallen, niet meer stoppen”, zo was afgelopen zondag in de kantine te horen uit de mond van de doelman. Voor de Vrouwen van VV Reutum komt de winterstop misschien op een iets gunstiger moment. Met de huidige temperaturen is het voetbalveld niet de favoriete plek voor iedere voetbalster op zondagochtend. Desondanks komen ze nog wel in actie tegen SDC’12 VR1 in Denekamp. Een heuse concurrent in de middenmoot van de competitie, gezien hetzelfde aantal overwinningen. Tijd om de eerste seizoenshelft mooi af te sluiten dames! Ook VV Reutum 3 zal met een positief gevoel de winterstop in willen gaan. Op bezoek bij KOSC 6 zal daar gehoor aan gegeven moeten worden middels een overwinning. Het is voor het derde waarschijnlijk de laatste kans om dit seizoen nog naar boven te kunnen kijken. Verliezen betekent namelijk een onoverbrugbaar gat met de koplopers.  
 
Op dinsdagavond 20 december wordt het voetbaljaar bij VV Reutum afgesloten met de traditionele Kerstbingo. Zoals gewoonlijk zijn er mooie prijzen te winnen, maar de grootste prijs is een avond gezelligheid in de kantine. Komt allen om dit bijzondere voetbaljaar mooi af te sluiten! 
 
Allen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.  

Uitslagen zaterdag 17 december 2022
Reutum JO19-1 - DSVD JO19-1 (Beker)  3-3, 3-4 na verlenging
Reutum JO17-1JM - Heracles avc JO17-1 ---- 0-4

Afgelast zondag 18 december 2022
Reutum 3 - Kosc 6 ---- afgelast
SDC '12 VR1 - Reutum VR1 ---- afgelast

Reutum en De Witkampers keurig in balans.

LAREN – Zo vier je op het veld bij BWO een onvergetelijk feest vanwege het winnen van de
nacompetitie, en zo speel je alweer je laatste competitiewedstrijd in 2022. Waar blijft de tijd?

Ook onze tegenstander van vandaag, namelijk De Witkampers, stonden in Juni ook op de
platte wagen vanwege het winnen van de nacompetitie in de andere poule.
De beide promovendi in de 2e Klasse I maakten er vandaag ondanks het lastig te bespelen veld
een vermakelijk pot voetbal van.
Voetballend was het niet altijd even hoogstaand, maar door de passie, strijd, en vele
mogelijkheden voor beide doelen kwamen de toeschouwers vandaag genoeg aan hun
trekken.
Dat er over de volle 90 minuten dan ook een 2-2 uit de bus rolde was gezien het spelbeeld een
terechte afspiegeling van de wedstrijd die de toeschouwers vandaag voorgeschoteld kregen.

LASTIG PLOEGJE
Ook vandaag vond de trainer van de tegenstander dat De Witkampers twee punten had
verloren.
De trainer van De Witkampers is na 11 gespeelde wedstrijden in de 2e klasse niet de enige
trainer die dit gevoel na een wedstrijd tegen Reutum deelde.
Veel trainers die tegen Reutum gelijk speelden, of zelfs verloren, vonden dat ze te weinig
hadden gekregen.
Maar klaarblijkelijk beschikt de selectie van Reutum toch over bepaalde kwaliteiten waardoor
je er gewoon lastig van kunt winnen. Alleen Bon Boys, Stevo en Vorden wisten voor de Kerst
als winnaar tegen Reutum van het veld te stappen.
In de overige 8 wedstrijden wist het allerkleinste cluppie in deze 2e klasse te winnen of gelijk
te spelen, en dat zijn, heel kort door de bocht, toch prachtige statistieken om zo vlak voor de
Kerst even op terug te kijken.

NIET KOELBLOEDIG
Reutum begon vandaag met exact dezelfde 11 namen als tegen Lemelerveld een week
geleden, maar qua organisatie had zich toch het één en ander gewijzigd.
Mart, die vorige week nog op het middenveld begon, nam vandaag vanaf het eerste
fluitsignaal van scheidsrechter Schoonderwoerd, zijn plekje weer in als vrije verdediger.
Dat hield in dat Jaap weer mocht doorschuiven naar zijn geliefde middenveld.
Dat wierp al na bijna 2 minuten haar vruchten af toen Jaap over de rechterkant opstoof.
Zijn pass vond Jordi die de bal net niet de juiste richting mee kon geven voor een snelle 0-1.
Maar lang hoefden de vele meegereisde Reutum supporters niet op een treffer te wachten.
Na een inworp was het Stijn die de bal heerlijk controleerde. Bjorn zag het gebeuren en zocht
diepte. Het bekeken balletje van Stijn vond Bjorn die hierdoor 1:1 met de doelman van De
Witkampers kwam te staan. Als een volwaardige prof chipte Bjorn de bal met veel gevoel
over de uitstormende doelman waardoor Reutum al na 4 minuten op een 0-1 voorsprong
kwam.
De Witkampers probeerde het wel maar wist zich voetballend geen mogelijkheid te creëren.
Een schot vanaf een meter of 20 was het enige wapenfeit is de eerste 35 minuten van de
thuisploeg.
Aan de andere kant waren er zeker mogelijkheden de 0-1 naar een 0-2 te tillen.
Een bekeken stiftballetje van Stijn leek binnen te vallen maar belandde net over de
dwarsligger.
Niet veel later was het Mark die aan een prima rush begon. Zijn pass vond Sam die zich op de
penaltystip probeerde vrij te spelen. Met een halve volley leek de 0-2 in de maak, maar een
alles of niets blok van een Larense verdediger voorkwam een zekere tweede treffer.
De aansluitende corner leverde bijna de 1-1 op toen de bal vol vanuit de doelmond naar voren
werd geroeid.
Jaap moest het antwoord schuldig blijven waardoor Wout S vol in de achtervolging moest. De
aanvaller van De Witkampers leek tegen de grasmat te worden gewerkt door Wout maar
scheidsrechter Schoonderwoerd vond het achteraf een duel om de bal waardoor het
fluitsignaal uitbleef. Hier kwam Reutum werkelijk met de schrik vrij.
Toch was het hierna Reutum dat twee grote mogelijkheden kreeg om de score verder uit te
bouwen.
Het was Bjorn die de bal uit een klutssituatie op ongeveer 8 meter van het doel voor de voeten
kreeg. Bjorn had de bal vrij voor het inschieten maar raakte bal niet goed waardoor de keeper
op de lijn nog redding kon brengen.
Nog geen 30 tellen later was het Sam die de bal hard voor het doel bracht. Opnieuw was
Bjorn er als de kippen bij om deze bal, op enkele meters van het doel, binnen te tikken. De
intikker was niet de gemakkelijkste waardoor de bal van dichtbij over het doel van De
Witkampers vloog.
De Witkampers probeerden in deze fase met name over de handige linkerspits Jordy
Woestenenk gevaarlijk te worden, maar de echte overtuiging ontbrak simpelweg om Reutum
op de knieën te krijgen.
De 0-2 leek te vallen toen Sam aan een heerlijke solo begon. Sam leek de bal vrij te hebben
voor een schot, maar zag dat de bal nog net op tijd door een verdediger kon worden
weggetikt.

MINUUT 40
Eigenlijk was er voor Reutum tot aan een kleine 5 minuten voor de thee nog geen vuiltje aan
de lucht. De Witkampers wilde wel, maar had simpelweg niet het juiste antwoord gevaarlijk
te worden.
Maar dit veranderde toen middenvelder Bryan Brummelman het maar eens van ruim 30 meter
probeerde. De bal leek een prooi te worden voor doelman Kevin Tulk, maar Kevin moest
hierop het antwoord schuldig blijven waardoor het werkelijk uit het niets 1-1 werd.
Nu was het de thuisploeg dat voor de thee nog even de puntjes op de “i” wilde zetten.
Reutum klapte volledig in elkaar, en liet het gewoon gebeuren.
De 2-1 had al snel kunnen vallen maar gelukkig wist de vandaag opnieuw prima spelende
Mart Lammerink een zekere treffer te voorkomen.
Echter was deze redding een kort uitstel van executie.
Opnieuw was het de meest gevaarlijke aanvaller van De Witkampers Jordy Woestenenk die
aan de basis stond voor de tweede Larense treffer.
Na een fraaie actie richting de achterlijn wist hij de bal hard voor het doel te zwiepen.
De jonge Sem Pardijs was er als de kippen bij om deze voorzet bij de 1 e paal hard en droog
binnen te schieten, 2-1.
Reutum stond erbij en keek er na.
In plaats van een voorsprong gezien de mogelijkheden in het eerste bedrijf zochten de 11
Reutum spelers, met een achterstand, gedesillusioneerd het kleedlokaal op.

OP ZOEK NAAR DE 3-1
In de rust werd al snel duidelijk dat Wout S niet verder kon vanwege duizeligheid na een
kopbal vlak voor de thee.
Voor Wout kwam Dani Scholten binnen de lijnen waardoor Jaap weer een linie naar achteren
verdween.
Met de 2-1 in de pocket was het nu de thuisploeg die afwachtte en hoopte in de omschakeling
gevaarlijk te worden.
Reutum bepaalde in het begin van de tweede helft nog wel, maar liet nog niet haar tanden
zien.
Een vrije bal van Sam, van heel ver, verdween in de handenschoenen van de doelman, en een
schot van Stijn werd door de doelman van De Witkampers prima gepakt.
En werkelijk weer uit het niets leek de 3-1 te vallen. Een, op het oog, onschuldig schot uit een
onmogelijke hoek werd nog licht getoucheerd waardoor de bal binnen leek te vallen. Kevin
was er gelukkig als de kippen bij om de bal nog net met zijn vingertoppen tot corner te
verwerken.
Na deze mogelijkheid probeerde ook de thuisploeg wat meer uit haar schulp te kruipen. Deze
tactiek wierp bijna haar vruchten af toen een balletje, achter het standbeen langs, richting het
doel van Kevin verdween. Met een reflex wist Kevin de bal met zijn voet te keren.
De thuisploeg rook bloed en probeerde in deze fase de bevrijdende 3-1 binnen te schieten
maar verder dan een schot heel hoog over, en een streep net voorbij de tweede paal kwam de
thuisploeg in het restant van de wedstrijd niet meer.
Inmiddels had de ingevallen Dani Scholten het strijdtoneel al weer moeten verlaten vanwege
een vervelende enkelblessure.
Voor hem kwam de jonge, debuterende, Kjelt Kuipers binnen de lijnen. Mart schoof hierdoor
door naar het middenveld, waardoor Kjelt voor het eerst in zijn leven als laatste man bij
Reutum 1 zijn visitekaartje mocht afgeven. ( voor de insiders: hij deed het geweldig)

GASPEDAAL
Daar waar bij de thuisploeg al enkele spelers geregeld naar het gras gingen vanwege kramp,
vond de ploeg uit Reutum in deze fase nog maar eens het gaspedaal.
De Witkampers wankelde en probeerde met man en macht de voorsprong te verdedigen.
De 2-2 leek al snel te vallen toen een scherp aangesneden vrije bal van Sam, Wout M vond.
Zijn geplaatste kopbal scheerde echter rakelings voorbij de verkeerde kant van de paal.
Sam was de volgende die het probeerde, maar ook hij zag zijn schot niet tot doelpunt
gepromoveerd worden.
Inmiddels waren Mats en ook Jort binnen de lijnen gekomen om nog aanvallender te gaan
spelen.
Bij De Witkampers liepen verschillende spelers op hun laatste benen en mede hiervan
profiteerde Reutum uiteindelijk dankbaar.
Aan de linkerkant werd Jort prachtig vrijgespeeld, die op zijn beurt de bal gelijk bij Sam in de
voeten schoof. Sam laadde zich nog een keer op om zijn directe tegenstander met een fraaie
passerbeweging het bos in te sturen. Na deze actie had hij de bal panklaar liggen om deze
hard en met veel gevoel in de lange hoek te krullen, 2-2.
Reutum wilde nu nog meer want een groot deel van de spelers van De Witkampers lagen
spreekwoordelijk murw gebeukt in de hoek.
Sam leek de 2-3 binnen te schieten maar zijn inzet verdween rakelings naast het doel van De
Witkampers.
Toch zag het er naar uit dat Reutum met 3 punten uit Laren zou vertrekken. Het was namelijk
Stijn die van dichtbij zijn streep vol in de handschoenen van de keeper van De Witkampers
zag verdwijnen.
Ver in blessuretijd pakte Daan, in een omschakelmoment, zijn tweede gele prent waardoor
Reutum uiteindelijk met 10 man deze wedstrijd eindigde.

Na een gezellige terugreis in de propvolle bus werd bij zalencentrum Bays in Reutum de dag
nog even “culinair” voortgezet. Hoofdsponsor Poppink trakteerde de gehele selectie incl.
aanhang op een heerlijk stamppot-buffet. Een woord van dank is hier natuurlijk meer dan op
zijn plaats.

Opstelling tegen De Witkampers: Kevin, Wout S ( Dani 46’/ Kjelt 67’), Wout M, Mart, Daan,
Mark, Jordi (Mats 79’), Jaap, Stijn, Bjorn (Jort 85’), Sam.

RUST
Het is natuurlijk een gegeven dat de smalle selectie van Reutum al vanaf wedstrijddag 1 op de
tenen heeft moet lopen voor het beste resultaat.
Natuurlijk kost dat bakken met energie, en dat levert ook geregeld wat kleine of grote pijntjes
op, maar ondanks dat laat Reutum zich bijna iedere week van haar beste kant zien waardoor
het op een keurige plek in de grote middenmoot terug te vinden is.
Natuurlijk zijn we hier ook Reutum 2 en JO-O19 dankbaar voor want zonder het “wij” gevoel
wordt het wel erg lastig.
De komende weken wordt nog licht en aangepast getraind, om rond Kerst en Oud en Nieuw
even te genieten van een korte winterstop zonder voetbalverplichtingen.
In het nieuwe jaar worden de spelers op Zondag 8 Januari weer verwacht om ons vanaf dat
moment weer voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.

Op zondag 15 Januari ( na de snertloop) zal er thuis worden geoefend tegen Vogido om 13.00
uur.
Een week later, op 22 Januari, begint dan deel 2 van de competitie alweer.
We zullen dan in Denekamp, tegen SDC ’12, weer het gaspedaal moeten vinden.

Namens heel Reutum 1 wensen we iedereen heerlijke Kerstdagen, en alvast een sportief, maar
vooral gezond 2023.

Reutum 2 - De Tukkers 3 3-1

Een heuse topper op de laatste speelronde van 2023 voor Reutum 2.
Koploper Tukkers 3 kwam ons bezoeken op de Kottenbrei en onder leiding van de heer Blokhuis werd er om 09.30 uur afgetrapt.
Tukkers 3 had voor deze wedstrijd slechts eenmaal verloren en wel tegen Stevo.
De club die ook Reutum een nederlaag wist te bezorgen.

Reutum begon goed aan de wedstrijd. Liet de bal rondgaan en het was de Tukkers die via de buitenspelers met name het gevaar probeerden te stichten.
Zelf kwam Reutum er af en toe wel door maar er werden geen kansen afgedwongen.
Na 15 minuten spelen stond Reutum niet goed na een hoekschop en een perfecte counter werd geplaatst door De Tukkers.
Keeper Jurre Groothuis was kansloos en Ingo Kroeze was de afmaker.
Het duel werd hierna feller. Tukkers beet goed van zich af en hield Reutum weg van het doel zodat kansen schaars waren.
Een vrije trap van Jord vd Aa brak de ban leek het want de gekeerde bal werd door Rick Blokhuis binnen geschoten. Echter stond deze buitenspel en de treffer werd afgekeurd.
Het einde van de 1e helft verliep wat rommelig. Overtredingen over en weer en de kleedkamer werd opgezocht met een 0-1 ruststand.

Geen wissels in de rust, wel puntjes op de i.
Trainer Rob Veelers liet duidelijk zijn ongenoegen merken over bepaalde zaken en Reutum 2 vloog uit de kleedkamer.

Na 3 minuten was het al 1-1 waarbij Kjelt Kuipers een voorzet van Mats Holsink binnen knikte.
Weer 5 minuten later gaf Stan Morskieft de bal prima af op Rick Blokhuis maar de keeper redde weergaloos.
Uit deze hoekschop viel de bal voor de voeten van Maurice Kuipers die de 2-1 binnenschoot. De wedstrijd was gekanteld en het werd zelfs 3-1 door Mats Holsink die vogelvrij in de 16 meter kon aannemen en afwerken.
Roel Booyink moest gewisseld worden voor Casper Kuipers en Rieme Maathuis kwam voor Stan Morskieft.
Ook Luuk ter Haar die werd getorpedeerd moest het veld verlaten en hiervoor kwam A speler Cas Droste in het veld.
Verdedigend bleef Reutum echter prima op de been en in de omschakeling waren er zeker kansen op de 4-1.
Casper Kuipers wist een hobbelbal niet binnen de palen te schieten en Cas Droste haalde nog een bal van de doellijn waardoor de aansluitingstreffer uitbleef.
Na ruim 90 minuten spelen was het welletjes en had Reutum 2 de overwinning binnen.
Met name op basis van de 2e helft was deze verdiend.

Nu winterstop en opladen voor de 2e seizoenshelft waarbij Neede 2 de eerste tegenstander zal zijn op 29 januari.

Supporters bedankt voor uw steun en tot volgend jaar!

Programma - Voorbeschouwing - uitslagen 10 tm 15 december 2022

Reutum 1 heeft aan haar laatste wedstrijd voor de winterstop een gelijkspel overgehouden.
In een boeiend duel, onder prima leiding van scheidsrechter Schoonderwoerd, had Reutum 1 in de eerste helft een licht overwicht en kreeg de betere kansen, kwam op 0-1 door een doelpunt van Bjorn, maar ging het toch (in de laatste 5 minuten) met een 2-1 achterstand de rust in.
Na rust was Witkampers de eerste 40 minuten de betere ploeg maar wist niet te scoren.
Sam wist in de 89e minuut de gelijkmaker te scoren en kon Reutum toch met een goed gevoel de winterstop in.

 

Voorbeschouwing :

Koud voetbalweekend op komst met kampioenen(?) 

Nu de winterstop nadert daalt ook het kwik in Twente naar categorie koude temperaturen. Maar bij VV Reutum wordt er vanzelfsprekend ‘gewoon’ gevoetbald. Hoogtepunt van het weekend moet op zaterdag plaatsvinden als VV Reutum JO 8 zich kan kronen tot kampioen. 

Om 09.00 uur op zaterdagochtend begint de VV Reutum-jeugd aan het voetbalweekend. VV Reutum JO11-1 en VV Reutum JO10-1 spelen thuis tegen respectievelijk SDOL en Quick’20. Op datzelfde tijdstip speelt VV Reutum JO 8-1 een speciale wedstrijd tegen Zenderen Vooruit. Alle toeters en bellen mogen uit de kast worden gehaald, want ondanks dat wedstrijden van onder -10 teams niet door de KNVB schriftelijk worden bijgehouden in een ranglijst, kunnen de jongens in het geel en blauw zich kronen tot kampioenen. Die conclusie is simpel te maken omdat in de tweede fase alle wedstrijden winnend werden afgesloten. Een prestatie van formaat. In de eerste fase verloor dit team ook slechts twee wedstrijden. Succes in deze kampioenswedstrijd jongens! Om 13.30 uur speelt VV Reutum JO15-1 op de Kottenbrei tegen Achilles’12. De rest van de jeugdteams komen allemaal in actie elders in de regio middels een uitwedstrijd. 

Op zondag is er wel direct weer een kraker te bewonderen aan de Holsmanweg. VV Reutum 2 neemt het als tweede op de ranglijst op tegen koploper De Tukkers. Onder leiding van scheidsrechter Blokhuis zal de strijd om het ‘winterkampioenschap’ vanaf half 10 losbarsten. De Veteranen komen op datzelfde tijdstip in actie tegen EFC PW op vreemde bodem. Voor VV Reutum Vrouwen 1 en VV Reutum 4 staat er wel een thuiswedstrijd op het programma. DTC en MVV komen het de thuisploegen zo lastig mogelijk maken. Gezien de stand op de ranglijst krijgen de vrouwen het lastig tegen de oranje-blauw gekleurde koploper, terwijl Reutum 4 moet winnen van de laagvlieger uit Harbrinkhoek. VV Reutum 3 zal met niets minder dan drie punten terug willen komen uit Enschede. De ploeg reist af naar TVV die als nummer laatst de te kloppen ploeg zijn. 

Voor VV Reutum 1 is de laatste wedstrijd voor de winterstop een heel belangrijke. Wanneer men met volle tevredenheid op de eerste seizoenshelft in de tweede klasse terug wil kijken dan zijn de drie overwinningspunten wenselijk. Op bezoek bij de Witkampers kan een goede basis voor de tweede seizoenshelft worden gelegd met het oog op directe handhaving. Dat doel is vanuit de KNVB-regeling zo moeilijk mogelijk gemaakt, maar dankzij de resultaten van VV Reutum in de afgelopen maanden mag daar nog steeds op gehoopt worden. Op naar een goede afsluiting van dit prachtige jaar mannen! 

Allen een fijn (voetbal)weekend

Uitslagen zaterdag 10 december 2022
Quick '20 JO19-3 - Reutum JO19-1 ----4-3
Reutum JO15-1 - Achilles '12 JO15-2 ----0-1
Saasveldia JO13-1 - Reutum JO13-1 ----8-1
Reutum JO11-1 - SDOL JO11-1 ----2-1
Reutum JO10-1 - Quick '20 JO10-4JM ----1-4
Zenderen Vooruit JO8-2JM - Reutum JO8-1JM ----0-5
ST: Juventa'12/SVZW MO15-2 - Reutum MO15-1 (9-tal)  ----2-2

Reutum JO8 is eerste geworden in haar poule (2e fase). Gefeliciteerd.
Zie het ander nieuwsitem op deze site.

Uitslagen zondag 11 december 2022
Witkampers 1 - Reutum 1 ----2-2
Reutum 2 - Tukkers De 3 ----3-1
TVV 2 - Reutum 3 ----3-3
EFC PW 1885 35+1 - Reutum 35+1 ----1-5
Reutum VR1 - DTC '07 VR1 ----2-2
Afgelast zondag 11 december
Reutum 4 - MVV '29 10 ---- afgelast

Uitslag woensdag 14 december 2022
Luctor Et Emergo JO17-2 - Reutum JO17-1JM -----0-2

Programma Tweede Klasse I
Uitslagen zaterdag 10 december 2022
Tukkers de 1 - Stevo  1 ----2-0
ATC'65 1 - Eilermark 1 ----2-0
Uitslagen zondag 11 december 2022
BWO 1 - Bon Boys 1 ----2-1
Lemelerveld 1 - Vorden 1 ----0-2
SDC '12 1 - AZC 1 ----2-2
Schalkhaar 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----1-0
Witkampers 1 - Reutum 1 ----2-2

Programma donderdag 15 december 2022
ATC'65 1 - Bon Boys 1 K.F. Molenaar ---- 20:00 uur

Reutum laat Lemelerveld met lege handen achter.

REUTUM – Reutum heeft zich na een aantal mindere weekenden op de juiste manier weten te
revancheren.
Lemelerveld had vandaag namelijk geen passend antwoord op de dadendrang van Reutum
getuige de 2-1 nederlaag.
Voetballend was het niet al te best wat beide ploegen lieten zien.
Toch was er vandaag maar één ploeg die de ”echte wil” had om te willen winnen en dat was
Reutum. Het gaspedaal bleef tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Groothuismink
ingetrapt, en dat wierp dus zijn vruchten af.
Lemelerveld, met toch geen verkeerde selectie, liet het gewoon gebeuren en stapte dan ook als
de terechte verliezer van het veld.
Vooraf was het al een behoorlijke puzzel om de poppetjes op de juiste plek te krijgen.
In de al krappe selectie van 16 man ( waaronder 2 keepers) ontbraken vandaag 3 verdedigers.
Dat hield in dat Jaap Kamphuis opnieuw een linie naar achteren werd gedirigeerd.
Tot overmaat van ramp kreeg Wout Slaghekke in de warming up opnieuw last van zijn enkel
waardoor er voor de wedstrijd opnieuw een verdediger leek af te haken.
Uiteindelijk startte Wout nog wel, maar dat was eigenlijk ijdele hoop.

Met een miezerig buitje, en een sneaky gure oosten wind dat over de Kottenbrei blies, was het
koud, waterkoud.
Maar ondanks de gure en winterse omstandigheden lag het hoofdveld er gewoon geweldig bij.
Een compliment voor de terreinmeester(s) is hier dan ook zeker op zijn plaats.
Al gelijk werd al duidelijk dat het gevaar bij Lemelerveld in het aanvallende gedeelte zat.
Dat leverde dan ook al snel een vrije trap op voor de ploeg uit Lemelerveld.
De muur deed haar werk waardoor deze eerste speldenprik dan ook vroegtijdig werd
geëlimineerd.
Toch had ook maar zo de 1-0 kunnen vallen toen een scherp aangesneden vrije trap uit een
kluts pardoes bij Bjorn voor de voeten viel.
Bjorn stond opeens geheel vrij voor de doelman maar zag zijn inzet, via het lichaam van
doelman, weer het veld in stuiteren.
Kort hierop was Reutum, opnieuw uit een vrije trap, dicht bij een treffer. Nu was het echter
Mark Morskieft die van dichtbij zijn kopbal rakelings over de lat zag verdwijnen.
Maar na ruim 20 minuten lag opeens de bal achter de doelman van Reutum.
Na een verre inworp, en een doorgekopte bal in het strafschopgebied van Reutum, was het
Matthias Reimink die de bal met zijn linker vol op de pantoffel nam.
Kevin had geen enkele kans op deze inzet waardoor Lemelerveld na 20 minuten onverwacht
de leiding nam.
Wout, die in de warming up al last kreeg van zijn enkel kon na deze treffer niet meer verder
waardoor Reutum na 20 minuten opnieuw het één en ander moest omzetten.
Dani Scholten kwam voor Wout binnen de lijnen waardoor opnieuw een aanvallende
middenvelder naar achter werd gedirigeerd.
Mart Lammerink werd vrije verdediger waardoor Wout Mensink voorstopper werd, en Daan
naar de positie van Wout verhuisde.
Met dus 2 aanvallende middenvelders in de laatste linie ging Reutum vol overgave op zoek
naar de gelijkmaker.
Deze gelijkmaker leek al snel te vallen toen Mark rond de 16 werd vrijgespeeld. Vanaf rechts
stoof hij de 16 binnen om daarna de bal in de lange hoek te laten verdwijnen. Ook de doelman
had geen antwoord op zijn inzet maar had het geluk aan zijn zijde toen bleek dat de bal
rakelings naast het doel verdween.
Niet kort hierop leek dan wel de 1-1 te vallen toen Stijn een bal laag voor het doel bracht.
Het was Jordi die, geheel vrij, de bal op enkele meters van het doel voor het intikken had.
Maar toen Jordi de bal binnen wilde tikken stuiterde de bal net iets op waardoor Jordi de bal
niet de juiste richting kon meegeven.
Reutum bleef de druk er op houden en gaf Lemelerveld in deze fase bijna geen tijd om even
op adem te komen.
Een vrije bal van Sam vond Wout Mensink die van dichtbij de bal net over het doel lepelde.
Lemelerveld deed bijna zelf nog een duit in het zakje toen het in de opbouw helemaal mis
ging.
De bal kwam bij Stijn voor de voeten die zag dat Sam er net even iets beter voor stond. Sam
controleerde de bal rond de 16, om hem daarna binnen te strepen. De streep kwam er wel
alleen had deze streep niet de juiste richting waardoor ook deze mogelijkheid geen treffer
opleverde.
Lemelerveld probeerde het wel, maar wist eigenlijk niet meer echt gevaarlijk voor doelman
Kevin Tulk van Reutum op te duiken. De echte wil om de tweede treffer binnen te schieten
leek er niet echt te zijn bij de mannen uit Lemelerveld.
Aan de andere kant bleef er eigenlijk continu dreiging.
Uit de zoveelste corner deze middag was het Stijn die prima voor zijn tegenstander kwam om
de bal met een ferme kopstoot binnen te koppen. Technisch, kon alles door een ringetje
worden gehaald, alleen ontbrak de juiste richting.
Maar kort voor de thee was daar werkelijk weer uit het niets Lemelerveld. Het was
aanvoerder Stijn Kogelman die aan een solo begon. Zijn schot leek doel te treffen maar ook
hij had het vizier nog niet op scherp staan waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.
Toch was het slotakkoord deze eerste 45 minuten voor de thuisploeg.
Het begon allemaal met een scherp en fel duel dat Jaap Kamphuis op karakter van zijn direkte
tegenstander won. Jaap’s tegenstander maakte nog wel een overtreding toen Jaap de bal bij
Mark in de voeten deponeerde. Scheidsrechter Groothuismink zag de overtreding maar gaf
voordeel waardoor Mark op volle snelheid de middenlijn kon oversteken.
Sam had inmiddels prima positie gekozen en kreeg de bal, ook op volle snelheid, door Mark
op een presenteerblaadje aangeboden.
Sam sleepte de bal met zich mee, om zichzelf daarna alleen voor de doelman van
Lemelerveld te zetten. De doelman probeerde het nog wel maar was kansloos op de inzet van
Sam, 1-1.

Lemelerveld begon scherp aan het tweede bedrijf en lepelde dan ook al snel de 1-2 tegen de
touwen. Dit gebeurde weliswaar vanuit een buitenspel waardoor deze treffer dan ook werd
geannuleerd, maar een duidelijk signaal leek hiermee wel afgegeven.
Leek, want hierna nam Reutum aanvallend de regie beetje bij beetje weer in handen.
De 2-1 leek al snel te vallen toen Mark Sam diep stuurde.
Sam zag uit zijn ooghoek Bjorn voor het doel opduiken. Het balletje ging breed waarna Bjorn
vol afdrukte. Kiezelhard verdween de bal naast het doel waardoor de ploeg uit Lemelerveld
met de schrik vrijkwam.
Lemelerveld zakte steeds verder in en probeerde al vroeg in de tweede helft vanuit de
omschakeling gevaarlijk te worden.
Een enkele keer leek het gevaarlijk te worden maar de echte overtuiging ontbrak simpelweg
om het Reutum lastig te maken.
Nee, het echte gevaar was toch echt aan de andere kant van het veld te vinden.
Het was Jordi die geloofde in een diepe bal terwijl de uitkomende doelman van Lemelerveld
dacht dit varkentje wel even te wassen.
Jordi was een stap eerder bij de bal dan de doelman maar zag in zijn enthousiasme ook dat de
bal net iets te ver van zijn voet sprong waardoor de bal over de achterlijn rolde.
Kort hierna was het Bjorn die op zijn Bjorn’s aan een solo begon. Met veel snelheid en veel
kappen en draaien wist hij rond de elfmeterstip uit te komen om daarna de bal tussen de palen
te schieten. Maar door al zijn voorafgaande acties was hij het overzicht en de coördinatie wat
kwijt waardoor hij de bal met de buitenkant van zijn voet raakte. De bal verdween dan ook
nog redelijk ruim naast het doel van Lemelerveld goalie.
Onbedoeld, (volgens mij wel) was het hierna Wout Mensink die de bal ongeveer vanaf de
middenlijn voor het doel wilde pompen. De bal vloog aan alles en iedereen voorbij maar had
wel de juiste richting het doel gevonden. De doelman van Lemelerveld zag er ook geen
gevaar in door er simpelweg niet op te reageren. De doelman had uiteindelijk gelijk maar hij
had zeker niet verwacht dat de bal nog via het aluminium tegen de ballenvanger aan zou
ketsen.
Toch had de thuisploeg hierna alle geluk van de wereld toen een kopbal na een corner van
Lemelerveld bij de tweede paal leek binnen te vallen. Gelukkig stond Jordi op de juiste plek
om de bal voor de lijn weer het veld in te koppen.
Het werd kouder, donkerder maar ook wat grimmiger binnen de lijnen.
Dit resulteerde in enkele (terechte) gele kaarten voor beide ploegen, maar Lemelerveld speler
Matthias Reimink maakte het nog bonter door Bjorn vol van achter neer te halen.
Scheidsrechter Groothuismink twijfelde geen seconde en schotelde hem dan ook gelijk de
rode kaart voor.
Met een man meer ging Reutum natuurlijk nog meer op zoek naar de bevrijdende treffer
terwijl de ploeg van de uiterst sympathieke trainer Ruben Kloosterman zich steeds verder
ingroef.
Reutum bleek al snel een gaatje gevonden te hebben in de verdedigende stellingen van
Lemelerveld.
Na een slim balletje werd Stijn geheel vrij voor de doelman van Lemelerveld gezet. Zijn
schot was hard en gericht maar de doelman wist met een prima redding de 2-1 te voorkomen.
Toch was het hierna nog even oppassen geblazen toen Lemelerveld een prima ingestudeerde
vrije trap tevoorschijn toverde. Het was aan doelman Tulk van Reutum te danken dat de inzet
van Kogelman geen treffer opleverde.
Reutum bleef gaan maar vergat in deze fase de organisatie kloppend te houden.
Mede hierdoor kwam Lemelerveld enkele malen gevaarlijk door.
Gelukkig stond vandaag de, uit nood geboren, verdediging als een huis waardoor Kevin tegen
het einde niet meer echt in actie hoefde te komen.
Lemelerveld verdedigde met man en macht, maar zag dat Mark toch nog een keer op pad kon
worden gestuurd.
Oog in oog met de doelman had hij zijn prima optreden met een doelpunt kunnen opluisteren,
maar de doelman van Lemelerveld wist een zekere treffer tot corner te promoveren.
Sam nam plaats achter de bal om deze voor de zoveelste keer deze middag voor het doel te
slingeren.
Ondanks de lengte in het elftal van Lemelerveld was het Reutum aanvoerder Wout Mensink
die boven alles en iedereen uittorende. Op een haast onmogelijke manier plantte hij zijn hoofd
tegen de bal. De bal verdween daarna naar de rechterbenedenhoek om hierna, via het gras,
tegen het kletsnatte en bijna bevroren netje aan te rollen, 2-1.
Natuurlijk probeerde Lemelerveld het in de resterende minuten nog wel, maar Reutum liet het
na deze treffer niet meer aanbranden.
Gezien het hele verloop van de wedstrijd en de mogelijkheden voor beide doelen boekte
Reutum een verdiende overwinning op een vandaag mat en tam Lemelerveld.
Reutum heeft vandaag, ondanks een waslijst met afwezigen, laten zien dat men met de juiste
mind-set ook een heel eind kan komen.

Complimenten voor de spelers die vandaag niet op hun eigen plek hun wedstrijd konden
spelen, maar in het belang van Reutum dit vandaag op een geweldige manier hebben gedaan.
Natuurlijk weten we ook dat heel veel zaken nog beter moeten maar deze overwinning pakken
ze ons niet meer af.

Komend weekend spelen we in Laren tegen De Witkampers de laatste competitiewedstrijd dit
kalenderjaar. Je kunt mee met de bus ( zie link hieronder)
We weten nu al dat we opnieuw het beste in ons moeten boven halen want De Witkampers
wist in de afgelopen 4 wedstrijden 10 punten te behalen, we zijn dus gewaarschuwd.
We zullen dus nog één keer in 2022 het gaspedaal vol in moeten trappen om daarna rust te
pakken zodat we in het nieuwe jaar met een zo groot mogelijke, en fitte selectie weer de strijd
aan kunnen binden met onze tegenstanders.

Opstelling tegen Lemelerveld: Kevin, Wout M, Jaap, Wout S (Dani 21’), Daan, Mark, Jordi,
Mart, Bjorn (Mats 79’), Sam, Stijn.

https://datumprikker.nl/p6xv98fbhdp44uaq