Recent nieuws

Info over de VV Reutum Pub - Quiz op vrijdag 29 januari

As vrijdag is het zover! 

Quizzzztime met quizmasters Luukmans en Ralffie!

Vanaf 19.30 uur kunt u meekijken op de livestream van VV Reutum:

https://www.youtube.com/channel/UCxiXmIhBwpISBlv1YxTUkkw

Op uw telefoon of een andere tablet kunt u meespelen met de quiz via:

https://kahoot.it/

U ontvangt de pincode om mee te spelen via de live stream en dan moet u enkel uw voor en achternaam invullen en spelen maar!

Er zijn 3 prijzen te winnen die allemaal de volgende ochtend bij de 3 winnaars worden afgegeven.

Er is gekozen om de prijzen lokaal te houden bij onze plaatselijke bakker!! 

Tot vrijdag!! 

VV Reutum Nieuwjaarswens

Het afgelopen jaar 2020 was een roerig jaar. Bijna het hele jaar stond in het teken van corona. Dit rotvirus greep en grijpt (nog steeds) stevig om zich heen. Er is dit jaar bijna niet gevoetbald en de kantine was meestal gesloten. Het is nog nooit zo rustig geweest op De Kottenbrei. Alleen de jeugdleden konden nog trainen. Hoewel er vrijwel geen zicht was op het spelen van wedstrijden, hebben onze jeugdleden en trainers er toch nog het beste van proberen te maken. Dat verdient respect. En dat verdienen ook al die andere vrijwilligers die achter de schermen toch nog steeds bezig zijn voor onze voetbalvereniging. Of het nu gaat om het ophalen van de toto, het bijhouden van de website, het uitbrengen van het clubblad of het onderhouden van ons sportcomplex. Al deze vrijwilligers zorgen ervoor dat wij via ons geliefde spelletje binding houden met elkaar en er klaar voor zijn zodra er weer gevoetbald mag worden. Door de stilte op ons sportcomplex realiseer ik mij des te meer hoe levendig het voor corona was. Hoe belangrijk een voetbalvereniging in ons kleine dorp is. Het zorgt door inspanning voor ontspanning, voor ontmoeting, voor het onderhouden van sociale contacten, voor gezelligheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik hoop dat wij weer snel mogen terugkeren naar die goede oude tijd. De tijd voor corona. Zodat wij elkaar weer “live” kunnen ontmoeten op De Kottenbrei.

Mede namens het bestuur wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2021!

Frank Droste

Voorzitter VV Reutum

Einduitslag van de 2e periode van de TOTO vv Reutum in zicht

Al jaren is na de speelronde’s 8, 16, 24 en 32 een periodekampioen bekend gedurende 8 speelronde’s. Deze winnaar(s) ontvangt of ontvangen door de meeste goede uitslagen te voorspellen € 50,00. Als er een gelijke stand is, dan word het geld verdeeld onder de winnaars. Na speelronde 15 is de balans weer opgemaakt en is duidelijk wie er het beste voor staan in deze 2e periode. De 1e periode was een gelijke stand met de heren J. Ikink en G. Steggink. Wie in de 2e periode bovenaan staat blijft nog geheim maar er is 1 speler die 37 punten heeft. Duidelijk is ook dat er minder wordt gespeeld als afgelopen jaar. Vorig jaar stond na ronde 15 de teller op 41.  De koploper wordt gevolgd door 1 speler met 36 punten en 5 spelers met 35 punten. Speelronde 16 (weekend 9 - 10 januari) is dus de laatste ronde van deze 2e periode en daardoor belangrijk, voor elke speler natuurlijk voor de eindstand, maar in het bijzonder voor de koplopers in de periode. Spanning ten top dus.

Voor de tussenstand in het algemeen klassement staat er ook 1 speler met 1 punt verschil (79 punten) op kop gevolgd door 2 spelers. Hieronder weer een duo met 76 punten. Alles is hier nog mogelijk natuurlijk. Wel is het zo dat we op de helft zitten en dat het mooi is voor het spel dat de spelers lekker dicht bij elkaar zitten. Een keer een ronde niet meedoen kan dan al fataal zijn.

Maar natuurlijk zijn er nog de dagprijzen. Dat het dit seizoen lastig is te voorspellen, blijkt wel dat het tot ronde 16 nog maar 1 keer is voorgekomen (ronde 1) dat iemand alle 8 de wedstrijden in het goede rijtje juist had ingevuld. Ook is het opmerkelijk dat het al 4 keer voor is gekomen dat niemand er 7of 8 goed had voorspeld in het zelfde rijtje…

Rest de organisatie om, ook namens de fanatieke bezorgers, iedereen een gezond en gelukkig 2021 te wensen!!

Geef VV Reutum een rondje

Dit weekend waren normaliter de laatste wedstrijden gespeeld van het jaar.
Helaas is dit om begrijpelijke reden niet doorgegaan. Dit wil niet zeggen dat je jouw voetbalvrienden niet op een rondje kunt trakteren. Via “Rondje voor de club” kan dit wel.
Steun als lid of als supporter VV Reutum in deze moeilijke tijd.
Dat kan nog tot  31 december via:
https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/?club=vvreutum
Tot nu toe zijn er meer dan 20 rondjes gegeven.

Meer info: 

Steun VV Reutum in deze voor clubs financieel moeilijke tijd met een rondje voor de club.

Zoals elke sportkantine in Nederland, is ook de kantine van VV Reutum tot nader order gesloten.
Hierdoor loopt VV Reutum enorm veel omzet mis en zijn alternatieve inkomsten broodnodig.
De Actie ‘Rondje voor de club’ biedt iedereen, nu ons clubgebouw dicht is wél de mogelijkheid om een virtueel rondje te geven.
Een rondje is een donatie ter waarde van een rondje in de kantine.
Je krijgt hier niks voor terug, maar helpt onze club hier enorm mee in deze lastige tijd!
Het is mogelijk om hele rondjes (20 euro), halve- (10 euro) en kwart rondjes (5 euro)  te geven. Meerdere rondjes is mogelijk De actie loopt sinds 18 november en duurt tot 31 december.

LINK:
https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/

Hoe werkt het:

1. ZOEK JOUW CLUB
Via onze zoekbalk kun je zoeken op clubnaam, plaats, sport of provincie. Klik op VV Reutum. 

 2. GEEF EEN RONDJE

Een rondje is een donatie voor jouw club ter waarde van een rondje in de kantine.
Je kunt zelf kiezen hoeveel rondjes je wilt geven. Betalen gaat via iDeal.

 3. DEEL DE ACTIE

Hoe meer rondjes VV Reutum krijgt, hoe beter voor de clubkas!
Help je mee om de actie te verspreiden? Deel de actie via WhatsApp of op Facebook en Twitter.
Kopieer deze link:
https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/

en plak deze weer als  je de link wilt delen.
 

KNVB info: Half januari besluit over vorm waarin competities worden hervat.

De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met alle verenigingen wilden delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in 'Plan'B' liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel:

 • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
 • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE MAATREGELEN (voor het voetbal)  PER 15 DECEMBER:

Het kabinet heeft maandagavond 14 december aangekondigd dat Nederland voorlopig t/m 19 januari 2021 in ‘lockdown’ gaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

 • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
 • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
 • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Bron KNVB.nl - 15-12-2020

Clubblad VV Reutum verspreid

Het clubblad jaargang 44 is uit. Opnieuw is een mooi vormgegeven blad met interessante, gevarieerde artikelen en prachtige foto’s uitgebracht.

Woensdag 2 december werd door de redactie het eerste exemplaar overhandigd aan voorzitter Frank Droste.

Door Jordy was er een mooi promotiefilmpje gemaakt dat de bezorging op 5 december aankondigde.
bekijk: 
Clubblad VV Reutum | editie 44

Vandaag zijn de clubbladen huis aan huis bezorgd in Reutum en Haarle.

De verspreiding werd verzorgd door de spelers van Reutum 35+ o.l.v. Jan Koopman.
Dank nogmaals  aan de sponsors, en aan alle geïnterviewden die hebben meegewerkt aan dit clubblad.
De redactie wenst u veel leesplezier.

Clubblad ook in Coronatijd

Voor de vierenveertigste keer zal het clubblad van de VV Reutum bij onze leden en nu ook bij alle inwoners van Reutum op de mat liggen.

bekijk: 
Clubblad VV Reutum | editie 44

De redactie heeft een groot aantal mooie en interessante gesprekken gevoerd met mensen die zeer betrokken zijn bij de vereniging. Ook zijn er bijdragen van gast-schrijvers en natuurlijk staan er prachtige foto’s in het blad. 

De redactie kende uiteraard ook beperkingen vanwege Corona. Sponsors met een vast contract kregen een plekje, overige sponsoren krijgen het volgende jaar opnieuw een kans om te adverteren. Gelukkig zijn er genoeg interessante figuren binnen de vereniging die het clubblad mooi inkleuren zodat ‘bekende Nederlanders’ niet eens heel erg gemist worden in deze uitgave.

Dank aan sponsoren en al degenen die meegewerkt hebben aan de uitgave van dit clubblad. 

Wij wensen u veel leesplezier in deze gezellige Sinterklaastijd.

bekijk: Clubblad VV Reutum | editie 44

 

VV Reutum feliciteert Harry en Johan Poppink met hun Koninklijke onderscheiding

Zondagmorgen 22 november om 11.00 uur zijn Johan en Harry Poppink door burgemeester Haverkamp Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Haverkamp was bij Johan en Marietje thuis en er was een videoverbinding met het huis van Harry en Irma zodat op een coronaveilige manier Johan en Harry gelijktijdig onderscheiden konden worden.
Burgemeester Haverkamp had voor beide heren een persoonlijk woord en prees de gebroeders voor alles wat zij hebben gedaan en betekend.
Het was voor de beide broers een bijzonder grote verrassing dat zij Koninklijk werden onderscheiden.  Na afloop spraken zij hun dank uit en zeiden het belangrijk te vinden om zich naast het zakelijke deel ook met al hun mogelijkheden in te zetten om waar dat kan een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Men heeft elkaar nodig en alleen door begrip en samen te werken kunnen veel dingen gerealiseerd worden.
Al sinds de jaren 80 zijn de Gebr. Poppink (hoofd)sponsor van onze voetbalvereniging. Een zeer stabiele factor waarbij de continuïteit gewaarborgd is.
Op allerlei manieren, zowel immaterieel, materieel als financieel ondersteunt het bedrijf onze vereniging en dat gaat veel verder dan het nakomen van de sponsorafspraken. Zeker wat betreft de aanleg en onderhoud van de velden waren de adviezen en de hulp van de gebr. Poppink van zeer grote waarde en nog steeds. Vijf jaar geleden heeft de VV Reutum een kunstgrasveld aangelegd. Dit was alleen mogelijk door de (im)materiële hulp, kennis en sponsoring door de gebr. Poppink.
Vooral de manier waarop en de vanzelfsprekendheid waarmee Johan en Harry Poppink blijk gaven en geven van hun betrokkenheid bij de vereniging dwingt diep respect af. Met veel plezier bijvoorbeeld hebben ze al jarenlang met de kampioenen op een ‘platte wagen’ door het dorp gereden.

Voor de leefbaarheid van Reutum vinden zij het van het grootste belang dat er een bloeiend verenigingsleven is en zij dragen hiertoe hun steentje meer dan bij om dit te realiseren en in stand te houden.
Het bestuur en de leden van de VV Reutum waarderen het bijzonder dat Johan en Harry Poppink, meer dan terecht, deze Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Om in voetbaltermen te blijven: het is absoluut verdiend!

Bestuur VV Reutum

Zorg voor een correcte pasfoto op jouw spelerspas

Tot 31 oktober  kun je als lid je pasfoto aanpassen in de voetbal.nl app. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, moet deze vernieuwd worden of vind je dat je pasfoto in het algemeen vernieuwd mag worden dan is dit de gelegenheid.

 

PASFOTO TOEVOEGEN (VELD)

Het is vanaf  mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen of toe te voegen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app
Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app of Wedstrijdzaken App naar 'Instellingen' en daar kies je voor 'Mijn persoonsgegevens'. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk.
Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. Het moet een herkenbare pasfoto zijn van jezelf. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.
Elk spelend lid dient voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto op zijn digitale spelerspas te hebben. 
Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder. 

              Wijzigen vóór 1 november

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen of toevoegen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen.
Tot 1 november kan ook de wedstrijdsecretaris de foto’s wijzigen of toevoegen.

 

                Wijzigen na 1 november

Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers KNVB Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen.

 

VV Reutum bedankt scheidsrechters in de week van de Scheidsrechter

Afgelopen week was het landelijk de Week van de Scheidsrechter.
Om wedstrijden te kunnen spelen zijn er scheidsrechters nodig. Als vereniging zijn wij dan ook ontzettend dankbaar dat deze (schaarse) vrijwilligers bereid zijn om voor VV Reutum wedstrijden te fluiten.
Normaliter zou dit weekend bij onze club iedere scheidsrechter een kleine attentie  (bloemen/doucheset/Hollandse nieuwe) krijgen om de waardering kenbaar te maken. Helaas werd er dit weekend maar één wedstrijd gespeeld.  
Daarnaast zouden we met de Junioren- en seniorenscheidsrechters in januari gaan "frühstücken" in Halle/Uelsen (D).
Bovenstaande wijze van waardering voor onze verenigingsscheidsrechters waren voor de KNVB reden voor een mooie tegemoetkoming in de kosten.
Echter hebben wij dit jaar besloten, bovenstaande wijze van waardering niet te doen in verband met het Corona virus. Ondanks deze omstandigheden is de waardering voor de scheidsrechter onverminderd hoog vanuit het bestuur, de scheidsrechterscommissie en de rest van de vereniging!
Zonder een scheidsrechter zouden er geen wedstrijden gevoetbald kunnen worden daarom vanaf afstand op deze manier:
We hebben meerdere officiële scheidsrechterstrainingsjassen en allweatherjacks besteld voor de scheidsrechters. Scheidsrechters die wekelijks fluiten krijgen een eigen jack/jas.
Voor de overige scheidsrechters hangt deze kleding (tegen kou/regen) op dezelfde plek als de wel bekende gele jacks (al sinds 2009  in gebruik) voor de pupillenscheidsrechters.
Scheidsrechters nogmaals Super bedankt dat jullie de wedstrijden mogelijk maken.
Lang niet altijd een gemakkelijke taak, maar jullie staan er gewoon!

Interesse om te fluiten?
Overigens zijn we nog altijd op zoek naar extra scheidsrechters. Het gaat daarbij om senioren- en juniorenscheidsrechters,
Lijkt het wat om verenigingsscheidsrechter te worden?
Laat het de Technische Commissie/Scheidsrechtercommissie weten.
 

2020 geen Midwinterfutstaltoernooi

Zoals bekend wordt er ieder jaar door SV Vasse op tweede kerstdag het midwinterfutstaltoernooi in de Vlaskoel georganiseerd waarop ook de (RSS Roof) fair play trofee uitgereikt wordt. De commissie heeft de haalbaarheid van het toernooi besproken en getoetst. Helaas hebben wij moeten besluiten dat het dit jaar niet mogelijk is om dit evenement ,,coronaproof” te organiseren.
In 2021 zijn we er weer bij.

 Hierbij de overwegingen:

 Verantwoordelijkheid

Er is contact geweest met de gemeente maar die geven niet meer informatie dan de aanwezige richtlijnen die op enig moment gelden. Ook is er met de Vlaskoel gesproken maar die geven aan geen verantwoordelijkheid betreffende handhaving en aansprakelijkheid te willen dragen. Iets dat SV Vasse ook niet wil.

 Risico, onzekerheid, organisatorisch/handhaving

Zoals bekend lopen de besmettingen op en zijn er strengere maatregelen afgegeven (d.d. medio oktober 2020). Onder andere mag er nu geen publiek aanwezig zijn bij sportevenementen en moeten kantines gesloten blijven. Deze maatregelen gelden t/m 21 oktober en in december kan de wereld er heel anders uit zien. Het kan echter ook zo zijn dat er zwaardere maatregelen afgegeven gaan worden.
In deze onzekerheid is het organiseren van een toernooi erg moeilijk. Je zit namelijk met sponsoren, met bezoekers/publiek en handhaving.
Wat kun je bieden en is het bijvoorbeeld wenselijk om dit evenement te organiseren zonder publiek? Als er publiek aanwezig mag zijn hoeveel dan en hoe ga je dat organiseren? Hoe zorg je ervoor dat maatregelen gehandhaafd worden en wie is daarvoor verantwoordelijk? Zaken waar we nu geen antwoord op kunnen geven.

 Maatschappelijk

Het is ook de vraag of het maatschappelijk wenselijk is om dit toernooi door te laten gaan. Carnaval zal niet doorgaan en allerlei andere activiteiten/evenementen zijn geannuleerd. Daarnaast is het een gemeentelijk evenement waarbij alle kernen geraakt gaan worden wanneer er sprake is van een corona uitbraak vanuit het toernooi.

 Fair play trofee/RSS Roof

Daarbij de vraag wat te doen met de fair play trofee die ieder jaar uitgereikt wordt. Het voorstel van Vasse is om deze dit jaar niet uit te reiken. Competities zijn namelijk afgelopen jaar niet afgemaakt en er zijn ook geen kampioenen/degradanten. Voor volgend jaar is het voorstel om de ranking en prijsuitreiking te baseren op de resultaten uit een volledig competitie seizoen. 

Namens SVVasse,

 

Programma - uitslagen - afgelastingen 10-11 oktober 2020

Het bestuur/Technische commissie van VV Reutum heeft besloten voor zondag 11 oktober alle wedstrijden van de senioren, zowel uit als thuis, af te lasten.
Dit besluit is genomen naar aanleiding van meerdere positieve coronabesmettingen binnen ons dorp, ook VV Reutum  wordt niet overgeslagen en de eerste besmette leden zijn (waren) een feit, of leden zitten in (thuis)quarantaine.
Trainen mogen de elftallen (nu nog) zelf bepalen.

 
JO8 tm JO12
Afgelopen zaterdag 3 oktober j.l. speelden de JO8 tm JO12 teams de laatste wedstrijd van de eerste fase.
Reutum J010-1 won alle vijf wedstrijden, waarvan één wedstrijd met een verschil van maar liefst 22 doelpunten. Niet leuk voor de tegenstander, maar ook niet voor het team van de succesvolle coaches Dennis en Ellen. 
Mede daarom worden de teams voor de tweede fase nu opnieuw ingedeeld. 
De KNVB publiceert geen uitslagen en (eind)standen van de JO10-competities en lager, dus is het afwachten hoe de indeling van de competitie voor de tweede fase zal zijn. Dit wordt op 16 oktober a.s. bekend gemaakt. Het bijbehorende programma volgt een dag later en de eerste wedstrijd van fase 2 zal op zaterdag 24 oktober a.s. worden gespeeld. 
 
Programma - Uitslagen zaterdag 10 oktober 2020
Reutum JO19-1 -VMC JO19-1 ----1-4
Saasveldia MO13-1 - Reutum MO13-1 ----2-1
JO8 t/m JO12 geen programma
Afgelast-Uitgesteld:
Reutum JO17-1 Heracles avc JO17-2 ----afgelast, uitgesteld
Fleringen JO15-1 - Reutum JO15-1 ---- afgelast, uitgesteld
Reutum JO13-1G Saasveldia JO13-1 Uitgesteld en verplaatst naar 22 oktober, 18:45 uur in Saasveld.
Afgelast  zondag 11 oktober
Reutum 1 - Saasveldia 1----afgelast-uitgesteld
Reutum 2 - Losser 2 ---- afgelast-uitgesteld
Zenderen Vooruit 35+1 - Reutum 35+1 ---- afgelast-uitgesteld
Reutum VR1 SDC '12 VR1 ---- afgelast - uitgesteld
DTC '07-3 - Retum 4---- afgelast-uitgesteld
Saasveldia 6 - Reutum 3 ---- uitgesteld en verplaatst naar zondag 18 oktober 2020
 
Uitslagen Derde Klasse A
MVV '29 - Borne ---- 3-2
TVO - Luctor Et Emergo ---- 2-4
Afgelast-Uitgesteld
UDI-De Tukkers --- afgelast-uitgesteld
Losser - W.V.V.'34 ---- Afgelast-uitgesteld
DSVD - Avanti W. ---- Afgelast-uitgesteld
Reutum - Saasveldia ---- Afgelast-Uitgesteld
LSV- RSC ---- afgelast-uitgesteld
 
Aanvullende Coronamaatregelen per 29 september en 5 oktober 2020

Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet in verband met COVID0-19.
Ook bij VV Reutum hebben we hier vanaf dinsdag  29 september 2020 nadrukkelijk mee te maken. Op 5 oktober zijn deze regels door het bestuur aangevuld.
Voor ons zal dit, bovenop de bestaande regels, betekenen dat:

Aanvullende maatregelen(2) per 5 oktober 2020
Aangezien we afgelopen weken een stijging zien van positieve coronagevallen,  willen we als bestuur aanvullend op de al geldende regels toevoegen:
* dat er per 5 oktober thuis zal worden gedoucht 
* er geen gebruik meer wordt gemaakt van kleedkamers voor zowel jeugd en senioren. (Dit geldt voor trainingsavonden en wedstrijddagen voor zowel thuis als uitspelende ploeg) 
* Tijdens trainingsavonden dient men zich thuis om te kleden, een trainingspak en/of jas kan gedurende de training in de kleedkamer gelegd worden. 
  Op wedstrijddagen mag gebruik worden gemaakt van de kleedkamer om te kunnen omkleden. 
* clubscheidsrechters worden ook geacht thuis te douchen. Officiële scheidsrechters die een aanstelling krijgen vanuit de KNVB bieden we wel de mogelijkheid om te kunnen douchen.
* besprekingen in de bestuurskamer blijven mogelijk
* de regels voor het vervoer naar uitwedstrijden blijven hetzelfde, het advies hierin is om een mondkapje te dragen in de auto.

Aanvullende maatregelen per 29 september 2020
*Kantine t/m 20-10 gesloten.
*Verzorging in verzorgingsruimte is mogelijk.
*De Kottenbrei is t/m 20-10 niet toegankelijk voor ouders/supporters, brengen en halen dient  op de parkeerplaats te gebeuren.
*Ouders die mee rijden naar uitwedstrijden vallen onder begeleiding van dat team.
*Bij wedstrijden kan er door de teams zelf in de rust ranja worden geschonken

De overige maatregelen blijven dus van kracht. Dit betekent o.a. dat iedereen, buiten de lijnen van het veld, 1,5 meter afstand moet bewaren (dus ook tijdens de rust en in de kleedkamers!).
Daarnaast dient iedereen bij betreding van het sportpark de handen te desinfecteren.

Dus let op: Blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand van anderen!
Kantine gesloten, alleen sporters toegestaan op de Kottenbrei.

Hieronder enkele vragen m.b.t de nieuwe Coronamaatregelen  (bron: KNVB.nl)

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches,geblesseerde speler, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding.
Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar training of een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding.
Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders  aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.
Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat.
Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

Wedstrijdsecretariaat
Bestuurskamer
Operationeel commissie overleg
Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)
Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.
Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Programma - Uitslagen 3 tm 7 oktober 2020
I.v.m. Corona zijn de wedstrijden De Tukkers 1 - Reutum 1  (op verzoek van VV Reutum i.v.m. 2  positief geteste spelers) en Reutum 3 - Fleringen 4 (op verzoek van Fleringen) afgelast. 
De KNVB heeft De Tukkers 1 - Reutum 1 verplaatst naar donderdag 22 oktober om 19.30 uur.
De overige wedstrijden bij de senioren zijn doorgegaan,  omdat de maatregelen per team gelden.
Blijf voorzichtig met elkaar en blijf gezond!
Speel je een uitwedstrijd, kijk voor de wedstrijd op de site van de thuisploeg naar het Coronaprotocol van die vereniging.

Reutum JO10-1 heeft als enige team van VV Reutum alle wedstrijden in de eerste reeks (fase1) van de Zwaluwen Jeugdcompetitie gewonnen. Gefeliciteerd.
Vanaf het seizoen 2020-2021 gaan pupillen over naar het zogeheten ‘Vier fasen voetbal’. Inhoudelijk verandert er niets aan het spelletje maar wel aan de opzet van de wedstrijden gedurende het seizoen. Oefenduels en bekerduels komen te vervallen en de competitie wordt opgesplitst in vier aparte reeksen.
De O8 tot en met de O12 speelt in vier korte reeksen van 5 wedstrijden. Na iedere reeks volgt een herindeling Op 24 oktober wordt (hopelijk) gestart met fase 2.

Uitslagen - afgelastingen zaterdag 3 oktober 2020
Reutum JO15-1 - Bornerbroek JO15-1 ----12-1
Reutum JO12-1 - Tukkers De JO12-1 ----4-12
Reutum JO10-1G - Heracles avc JO10-3G ----6-2
Oranje Nassau JO10-4 - Reutum JO10-2 ----9-2
Oranje Nassau JO8-4G - Reutum JO8-1G ----0-17
Reutum JO8-2 - Berghuizen JO8-1 ----1-11
Reutum MO13-1 - SVO Twickel MO13-1 ----2-1
Uitgesteld:
AZC JG1G - Reutum JG1 ----uitgesteld
Quick JO17-5 - Reutum JO17-1 ----uitgesteld

Uitslagen - afgelastingen  zondag 4 oktober 2020
KOSC 3 - Reutum 2 ----0-2
Reutum 4 - Fleringen 3 ----1-3
Reutum 35+1 - EFC PW 1885 35+1 ----6-1
DTC '07 VR1 - Reutum VR1 ----2-5
Afgelast-Uitgesteld:
De Tukkers 1 - Reutum 1 ---- afgelast-uitgesteld
Reutum 3 - Fleringen 4 ---- afgelast-uitgesteld
 
Uitslagen woensdag 7 oktober 2020 (oefenduels)
Reutum JO10-1 - PH JO10-1 ----7-3
Reutum JO8-1 - PH JO8-1 ----6-5
 
Uitslagen - afgelastingen Derde Klasse A
Avanti W. - LSV ---- 3-1
Luctor Et Emergo - UDI ---- 1-1
Saasveldia - Losser ---- 0-1
Afgelast-uitgesteld
De Tukkers - Reutum---- afgelast
Borne - DSVD----afgelast
WVV'34 - MVV'29 ---- afgelast
RSC - TVO ----afgelast
Aanvullende Coronamaatregelen per 29 september bij VV Reutum (1)

Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet in verband met COVID0-19.
Ook bij VV Reutum hebben we hier vanaf dinsdag  29 september 2020 nadrukkelijk mee te maken. 
Voor ons zal dit, bovenop de bestaande regels, betekenen dat:

*Kantine t/m 20-10 gesloten.
*Verzorging in verzorgingsruimte is mogelijk.
*De Kottenbrei is t/m 20-10 niet toegankelijk voor ouders/supporters, brengen en halen dient  op de parkeerplaats te gebeuren.
*Ouders die mee rijden naar uitwedstrijden vallen onder begeleiding van dat team.
*Bij wedstrijden kan er door de teams zelf in de rust ranja worden geschonken

De overige maatregelen blijven dus van kracht. Dit betekent o.a. dat iedereen, buiten de lijnen van het veld, 1,5 meter afstand moet bewaren (dus ook tijdens de rust en in de kleedkamers!).
Daarnaast dient iedereen bij betreding van het sportpark de handen te desinfecteren.

Dus let op: Blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand van anderen!
Kantine gesloten, alleen sporters toegestaan op de Kottenbrei.

Hieronder enkele vragen m.b.t de nieuwe Coronamaatregelen  (bron: KNVB.nl)

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches,geblesseerde speler, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding.
Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar training of een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding.
Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders  aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.
Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat.
Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

 • Wedstrijdsecretariaat
 • Bestuurskamer
 • Operationeel commissie overleg
 • Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
 • Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.
Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Reutum morst opnieuw dure punten.

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om een bres te slaan in de “Bornse” muur die was
opgeworpen in Reutum. Na de afstraffing tegen TVO wilde Borne zich niet nogmaals naar de
slachtbank laten leiden. Het koos daarom vandaag voor een extreem defensieve tactiek.

Met een 1-1 na 90 minuten liep de Bornse formatie dan ook als “morele” winnaar van het veld.

De wedstrijd begon drie kwartier later omdat scheidsrechter Olde Klieverink in de warming
up een kuitblessure opliep. Het was de teammanager van Oranje Nassau!! die gelijk
handelde en gelijk naar de KNVB belde voor een vervanger. Deze leek snel te zijn gevonden
want binnen het half uur stond scheidsrechter Menkhorst op de Kottenbrei, en kon de
wedstrijd wat later dan gepland toch beginnen.

Gelijk werd al duidelijk dat Borne vandaag alleen maar zou tegenhouden en via een counter
gevaarlijk probeerde te worden. Met een vijfmans-verdediging en daarvoor nog een
controlerende middenvelder werd geprobeerd het de aanvallers van Reutum lastig te maken.
Toch leek deze tactiek niet gelijk effectief want al binnen een paar minuten was het Björn
Luttikhuis die van dichtbij mocht binnen schieten. Zijn schot zou waarschijnlijk gewoon de 1-
0 hebben betekend maar een verdediger wist nog net de bal voor de lijn met zijn rug te
blokken. Hierna was het Sam Holsink die op snelheid de zestien van Borne instoof. Op de
achterlijn leek hij Mark Morskieft te bedienen die van dichtbij simpel had kunnen binnen
tikken, maar opnieuw wist een verdediger, met het puntje van zijn schoen, de bal zo te
toucheren dat de mogelijkheid voor Mark Morskieft geen mogelijkheid meer werd. Borne
hanteerde de lange bal en probeerde zo gevaarlijk te worden. Met de altijd gevaarlijke en
geslepen Pieterson aan het front blijft het altijd oppassen geblazen. Ook vandaag liet hij weer
zien dat het veruit de gevaarlijkste man was aan Borne kant. Een schot van hem van ver
buiten de 16 werd door Reutum doelman Kevin Tulk prima gepakt. Ondanks dat het balbezit
veelal voor de thuisploeg was leek Borne toch bijna succesvol na een verre inworp. De bal
werd prima verdedigd maar belande bij Danny van Laar voor de voeten die kiezelhard, van
een meter of 16, het doel van Reutum onder vuur nam. Nu was het aan de rug van Wout
Slaghekke te danken dat deze kogel onschadelijk werd gemaakt. Reutum speelde met te
weinig overtuiging en scherpte waardoor het zich keer op keer stuk liep op het verdedigend
blok uit Borne. In deze fase zag Reutum Lex Oude Korte ook nog met een forse enkelblessure
uitvallen. De jonge Dani Scholten was zijn vervanger op het middenveld. Het eerste wapenfeit
van Dani Scholten was een vrije bal vanaf de zijkant. De bal leek bij de tweede paal vrij
ingekopt te kunnen worden door Björn Luttikhuis, maar hij zag zijn gekopte bal via de grond
weer hoog voor het doel belanden. Wout Mensink leek alsnog te bal in te kunnen koppen
maar hier stak de verdediging van Borne nog net op tijd een stokje voor. Na de zoveelste
domme overtreding aan Reutum-kant mocht Pieterson van een meter of 20 aanleggen.
Gelukkig stond Kevin Tulk op de juiste plek om de deze geplaatste bal met een prachtige safe
naar de zijkant te boksen. Het spel van de thuisploeg werd er niet beter op en zag dat Borne
vlak voor de thee, via een prima doelpunt, door wie anders dan Pieterson, op 0-1 kwam.
Schijnbaar was dit een soort van wake-up call want in de paar minuten die tot aan de thee
restte leek het wel opeens te kunnen. Een hard genomen vrije bal van Sam Holsink werd een
prooi voor de prima doelman Post van Borne. Toch was deze doelman kansloos op een
geplaatste bal van Sam Holsink die hiermee vlak voor de thee de 1-1 op het scorebord bracht.

Na de thee pakte de thuisploeg de zaken toch wat energieker aan. Niet dat het voetbal gelijk
veel beter werd maar vooral door een andere mind-set wist het gemakkelijker in de zestien van
Borne op te duiken. Dit leek al snel zijn vruchten af toen Sam Holsink op pad werd gestuurd.
Op het juiste moment ging de bal breed naar Stijn Slaghekke die hierdoor alleen voor de
doelman van Borne kwam te staan. Helaas was de aanname van Stijn Slaghekke niet optimaal
waardoor de doelman de tijd kreeg de bal van de voeten van de aanvaller van Reutum te
plukken. In deze fase stond de druk er vol op en had Borne soms handen en voeten nodig om
de aanvalsgolven van de thuisploeg op te vangen. Een vrije bal op 22 meter van het doel werd
door Stijn Slaghekke opgeëist. Zijn harde lage inzet leek goed genoeg voor de 2-1 maar hier
dacht doelman Post toch anders over. Met een prachtige en moeilijke redding wist hij de 1-1
op het bord te houden. Björn Luttikhuis was de volgende die voor doelman Post opdook maar
ook hier kwam de doelman uit Borne als winnaar uit de bus. Borne die eigenlijk in het tweede
bedrijf niet meer kon dan tegenhouden en ballen alleen nog maar hoog voor de pot van
Reutum pompte kreeg nog één halve mogelijkheid via Pieterson. Zijn volley met links vloog
uiteindelijk nog ruim voorbij het doel van de Reutum goalie. Reutum speelde nog steeds niet
goed maar kreeg wel de mogelijkheid de 2-1 binnen te schieten. Het was opnieuw Björn
Luttikhuis die na enig hots-knots-begonia voetbal de bal voor de voeten kreeg. Vanaf links
dook hij vrij voor de doelman van Borne op. De bal werd prima binnen geschoten en leek bij
de tweede paal binnen te vallen. Leek, want de bal rolde rakelings voorbij het doel. Daarna
was het Dani Scholten die vanaf rechts Stijn Slaghekke bediende maar zijn inzet, uit een
lastige hoek, verdween hard en ruim over de het doel van Borne. Toch viel er nog een treffer
na een scherp aangesneden corner van Sam Holsink. De foutloze doelman tot dan mistte de
bal volkomen waardoor de bal uiteindelijk via Wout Mensink binnen viel. Maar scheidsrechter
Menkhorst vond dat de doelman werd aangevallen waardoor deze treffer dan ook werd
geannuleerd. Een ieder was het er wel over eens dat Borne hier wel erg goed weg kwam.
Natuurlijk had Reutum graag de volle 3 punten gepakt, maar verdiend zou het niet zijn
geweest. Hiervoor bracht het te weinig. Met een overwinning had Reutum teveel gekregen en
het hard werkende Borne te weinig dus is een gelijkspel over de volle 90 minuten dan ook een
juiste uitslag.

Volgende week spelen we de meer dan lastige uitwedstrijd tegen het prima presterende de
Tukkers. De ploeg van de nieuwe trainer Erik Hazewinkel scoort gemakkelijk, speelt
attractief voetbal, en staat mede hierdoor (op doelsaldo) dan ook terecht bovenaan in onze
klasse. We weten nu al dat we bij Reutum uit een heel ander vaatje moeten tappen om deze
tegenstander te bespelen. We weten dat we het kunnen maar hebben het dit seizoen gewoon
nog niet laten zien. Misschien is de Tukkers komend weekend wel de geschikte tegenstander
om het tij te keren. We gaan het zien, we gaan in ieder geval onze huid zo duur als mogelijk
verkopen.

Opstelling tegen BVV Borne: Kevin Tulk, Jordi Lammerink ( Jop Vrielink 70'), Wout Slaghekke, Wout Mensink, Jurgen Lammerink, Ramon Eerdman, Lex Oude Kotte ( Dani Scholten 24'), Björn Luttikhuis (Jaap Kamphuis 70'), Sam Holsink, Mark Morskieft, Stijn Slaghekke.

Reutum 2 is los

Afgelopen zondagmorgen was het weer tijd voor de 1e thuiswedstrijd van het seizoen voor Reutum 2.
Op een onfatsoenlijk tijdstip volgens de tegenstander, 09.30 uur werd er afgetrapt door de heer Ardesch.
Voor de tijd was het weer fotoshoot time zodat Reutum 2 ook dit seizoen weer prima op de foto staat.
In het begin van de wedstrijd was het snel duidelijk dat Reutum ging dicteren. Met snel en goed voetbal werd Avanti van het kastje naar de muur gestuurd en de 1-0 viel na 15 minuten spelen door een eigen doelpunt. Een voorzet van Mart Lammerink werd hard achter de eigen keeper geschoten.
Een kwartier later viel de mooiste goal van de wedstrijd, een voorzet van opnieuw Mart werd op de slof genomen door Roel Mensink en deze vloog achter de keeper. Een kopbal van Rick Blokhuis werd van de lijn gehaald en Jan Morskieft schoot een bal op de lat waarna Jan Aarnink een schot door de keeper met de teen gekeerd zag worden.

Rust.

2 Wissels, Maddi van de Aa ging eruit voor Roel Deterink. En kersverse papa Niek Platvoet kwam Luuk ter Haar vervangen.
De tweede helft was iets rommeliger als de eerste maar opnieuw waren er voldoende kansen. Avanti kon niet gevaarlijk worden en moest zich tot verdedigen beperken.
De bevrijdende 3-0 viel een kwartier voor tijd door Mart Lammerink die een voorzet van Jord van de Aa goed inschatte en bij de 2e paal binnenschoot.
Jeroen Lammerink kwam in het veld voor Rick Blokhuis en de 4-0 kwam van Roel Deterink waarna Jan Morskieft de eindstand op 5-0 bracht.
Een prima wedstrijd waardoor de wedstrijd van de week ervoor snel vergeten is.

Volgende week mogen we op bezoek naar buurman Kosc!

Tot dan!

 

Kaartkoningen VV Reutum nu bekend

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn afgelopen weekend bekend geworden.
Henk Eerdman en Jeffrey Lammerink zijn de kaartkoningen seizoen dit rare seizoen 2019-2020. We moesten in Maart de competitie afbreken door de Corona. Er moesten nog 2 avonden gespeeld worden. Afgelopen september hebben we (onder de veiligheidsmaatregelen die iedereen opgelegd heeft gekregen) deze avonden ingehaald. 
Henk volgt Johnny Huiskes op die afgelopen jaar de kaartkoning van de vv Reutum was. Met een gemiddelde score van 25 punten per avond is hij 7 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 1 lage score wegstrepen. Jeffrey nam de titel over van Raymond Deterink en mocht 2 avonden wegstrepen. Jeffrey deed dit met een gemiddelde score van 98,6 punten per avond. 
Voor Henk is het de derde keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Jeffrey is het de tweede keer.
Van de 8 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Jeffrey maakte hier dus maximaal gebruik van doordat hij alle 8 avonden aanwezig was. Dat hij het meest constant is geweest dit seizoen blijkt wel, hij wist geen enkele avond winnend af te sluiten. Dat het spannend was blijkt wel doordat er maar 0,2 punt verschil is met de nummer drie. Bij het optellen en delen werd duidelijk dat de totale punten van 6 avonden bij Jeffrey 592 was en bij Dennis 1 punt meer.. Hiermee bleef hij Dennis Huiskes, ook al de nummer 2 van afgelopen jaar (gem. 98,8 pnt.) zeer nipt en aftredend kampioen Raymond Deterink (gem. 111 pnt.) toch nog ruim voor. 

Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond afgelopen vrijdag was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Opmerkelijk dit seizoen is dat 7 avonden een aparte winnaar had. Dus er waren 7 winnaars. Henk mocht 1 avond wegstrepen en haalde dus hier zijn voordeel uit. Nummer 2 Frans Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Frans de das om deed. Gerrit mocht geen enkele avond wegstrepen. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Henk er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Henk 25 pnt. per avond. Frans Eerdman werd dus tweede (gem. 23,6 pnt.) en Gerrit Venhuis derde (gem. 22,6 pnt.).
Verder was het ook een seizoen met meerdere buitenlanders, uit onder meer Ootmarsum en Geesteren (Frans Eerdman, voormalig dubbel kaartkoning).
Na de succesvolle kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Tot slot waren het weer gezellige avonden op de Kottenbrei. Hopelijk tot ziens op de Kottenbrei waar we de veiligheidsvoorwaarden betreffende de Corona waarborgen en hopelijk nog meer kaarters mogen verwelkomen.

Verslag jaarvergadering VV Reutum

Jaarvergadering VV Reutum 18 september 2020

Samenvatting van terugblik en vooruitblik door voorzitter Frank Droste.

Het is een goed gebruik om tijdens de jaarvergadering stil te staan bij de leden die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Ik wil kort stilstaan bij iemand die officieel geen lid meer was maar wel jarenlang lid is geweest. En dat is Jan ter Beek.

Op 8 december 2019 is Jan ter Beek overleden. Jan, beter bekend als Bakkers Dieks, was in zijn jonge jaren speler van het eerste elftal. Later hield hij zich vooral bezig met het randgebeuren van onze vereniging. Zo is Jan jarenlang lid geweest van de VUT-ploeg. De vv Reutum betekende veel voor Jan en Jan heeft veel voor de VV Reutum betekend. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor.

Dan nu mijn terugblik op het afgelopen seizoen. Ik zou dat bijna in één woord kunnen samenvatten: “Corona”.

Hoewel dat te kort door de bocht is, kan ik mij niet herinneren dat er de laatste decennia een gebeurtenis is geweest die meer invloed op het voetbalseizoen, op de hele maatschappij, heeft gehad dan het coronavirus. En sportief gezien is dat ontzettend jammer. Maar er zijn dingen die nog belangrijker zijn in het leven dan voetbal. En dat is in ieder geval gezondheid.

Maar wat hadden de verschillende competities nog spannend kunnen worden als het coronavirus geen abrupt einde aan het voetbalseizoen had gemaakt. Want ons eerste elftal stond tweede en ons tweede stond eerste. Maar wij zullen nooit weten hoe de eindstand eruit zou hebben gezien indien het seizoen zou zijn afgemaakt.

Naast het sportieve heeft het coronavirus nog meer consequenties voor ons gehad. Financieel bijvoorbeeld, hoewel dat achteraf gelukkig meevalt. Maar ook op het sociale vlak en het onderhoud van ons sportcomplex. Ik weet nog heel goed dat wij als bestuur ook tegen de VUT-ploeg hebben moeten zeggen dat zij op maandagmiddag niet bij elkaar mochten komen.

Gelukkig mogen wij nu weer trainen en voetballen en mag de VUT-ploeg het complex weer onderhouden. Maar iedereen weet ook dat het virus nog niet weg is.

Na afloop van een wedstrijd moet iedereen weer de anderhalvemeter in acht nemen. Maar ik weet ook dat het bijna niet te doen is om consequent anderhalvemeter uit elkaar te blijven. Wij moeten en zullen de voorwaarden scheppen om verantwoord te kunnen voetballen, inclusief het randgebeuren, maar het komt toch vooral op ieders eigen verantwoordelijkheid en gezonde verstand aan. Want wij zijn wel klaar met het coronavirus maar dat virus is nog niet klaar met ons.

Omdat er sportief gezien maar sprake is geweest van ruim een half seizoen, hebben wij er voor gekozen om dit jaar geen sportman of -vrouw en clubman of -vrouw te kiezen. Dat is bij de jeugd ook niet gebeurd.

Tot zover mijn terugblik. Dan nu een vooruitblik. Uiteraard is deze door het bekende virus onzeker. Want als corona ook onze vereniging zal binnendringen dan zullen wij maatregelen moeten nemen. In overleg met de GGD, KNVB en de overheid zullen wij dan heel snel schakelen en besluiten wat nodig is.

Los hiervan zijn wij blij te kunnen melden dat wij dit jaar bij de heren niet met vier maar met vijf seniorenteams aan het nieuwe seizoen zullen beginnen. Dat zien wij als een positieve ontwikkeling, misschien wel een beetje tegen de trend in. Het leidt echter  wel tot nieuwe uitdagingen, denk aan een trainer, leiders, veld- en kleedkamerbezetting en zeker niet als laatste: scheidsrechters. Ik wil hier bewust even bij stilstaan want wij hebben echt een tekort aan scheidsrechters. Daarom doe ik bij deze een oproep om je, indien je enigszins kunt, beschikbaar te stellen als scheidsrechter. Zonder scheidsrechter kunnen wij ons spelletje niet uitoefenen. En heb ook respect voor de scheidsrechters.

Nog even terugkomen op de veldbezetting. Voor de zaterdag en zondag is dit meestal geen probleem. Wij hebben twee uitstekende velden tot onze beschikking. Maar het probleem zit meer in de trainingsavonden. Op dit moment traint iedereen op het kunstgrasveld en dat is logisch. Op het hoofdveld is geen verlichting. Dat is er wel op het derde veld maar de kwaliteit van dat veld is met name de winterdag beduidend minder. Dat brengt ons bij de vraag of de kwaliteit van dat veld verbeterd moet worden of dat er verlichting rondom het hoofdveld aangebracht moet worden. En daar zijn wij nog niet uit.

Voor de korte termijn gaan wij het derde veld weer in gereedheid brengen om daar te kunnen trainen.

Daarnaast gaan wij op heel korte termijn aan de slag met de papiercontainer. Wij gaan van één naar twee papiercontainers met de trap daartussen en deze worden dan een kwartslag gedraaid ten opzichte van de huidige situering. Sinds de uitbraak van corona is er geen papier meer opgehaald. Wij kunnen niet zeggen dat wij minder papier hebben ingezameld en daarnaast hebben wij ook geen signalen ontvangen dat mensen dit als problematisch hebben ervaren. Daarom hebben wij als bestuur besloten te stoppen met het ophalen van oud papier.

Wij wilden het verplaatsen van de papiercontainers graag combineren met de vernieuwing van de parkeerplaats maar dat laat nog even op zich wachten.

Tenslotte brengen wij op dit moment in kaart waar en hoe wij ons complex verder kunnen verduurzamen. Gas en elektriciteit is een grote kostenpost. Het is prettig om daaraan minder geld uit te geven. De zonnepanelen doen inmiddels hun werk maar wij kijken er ook nadrukkelijk naar om LEDverlichting  rondom het kunstgrasveld aan te brengen. Wij hopen daar binnenkort een besluit over te kunnen nemen.

Frank Droste
Voorzitter VV Reutum

Reutum en WVV 34 houden elkaar in evenwicht.

HENGELVELDE – Reutum heeft zich redelijk hersteld na de afstraffing vorige week in Eibergen. Op het harde en lastig te bespelen kunstgrasveld van WVV ’34 wist Reutum uiteindelijk een verdiend punt (1-1) mee naar huis te nemen.

Reutum is nog steeds zoekende naar de echte drive en scherpte waarmee het vorig seizoen menig tegenstander over de knie legde. De wil is er zeker wel, maar aan de uitvoering moet nog zeker gesleuteld worden. Misschien had het afgelopen weekend ook wel te maken met de hoge temperaturen en het erg lastig te bespelen veld in Hengelvelde.

Reutum begon prima aan deze wedstrijd en zag een schot van Stijn vlak voor het doel nog net op tijd gekraakt worden. De terugspringende bal werd een prooi voor Björn die eveneens probeerde de bal tegen het nylon te jagen maar opnieuw werd het schot door een WVV-verdediger geblokt. De volgende mogelijk was opnieuw voor de ploeg uit Reutum. Na een prima inworp werd Stijn door Mark op pad gestuurd. Stijn bedacht zich geen moment en streepte de bal met links hard in de korte hoek. De keeper wist met een prima reflex een zekere tegentreffer te voorkomen. WVV wilde wel maar had niet echt de creativiteit die nodig was om het Reutum echt lastig te maken. Wel bleef WVV de gehele wedstrijd gevaarlijk over de rappe en behendige buitenspelers maar in deze fase konden de aanvallen van WVV gemakkelijk door Reutum worden geëlimineerd. De echte mogelijkheden waren toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een doorgekopte bal, na een volley van Lindsay, rakelings over de lat scheren, en was Sam uit een vrije trap bijna succesvol. Toch kreeg WVVin deze fase een grote mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten maar doelman Tulk van Reutum wist, met de voet, prima redding te brengen op deze harde inzet. Kort hierop leek de 0-1 te vallen toen Sam een vrije bal op het hoofd van Stijn lepelde. De kopstoot van Stijn was hard en strak maar mistte de echte richting waardoor de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal verdween. Maar toch wist de ploeg uit Reutum, gezien de mogelijkheden in de eerste 45 minuten, verdiend met een 0-1 op het bord de thee te halen. Het was namelijk Mark die de bal in de opbouw van een WVV- verdediger wist af te snoepen. Op snelheid stoof hij de 16 binnen om de bal daarna panklaar bij Sam voor de voeten te droppen. Sam wist wel raad met deze mogelijkheid een schoot de bal, met binnenkantje rechts, hard binnen, 0-1.Toch leek WVV vlak voor de thee nog gelijk te komen, maar de prima genomen vrije bal verdween rakelings naast het doel van Kevin.

Na de rust leek WVV wat energieker uit de kleedkamer te zijn gekomen. De duels werden feller en mede hierdoor moest Reutum meer in de achteruit dan gewild. Er ontstond iets van enige druk maar doelman Tulk van Reutum hoefde in deze fase nog niet handelend op tetreden. Het was zelfs Reutum dat via Sam bijna op 0-2 kwam. Zijn geplaatste bal trof net geen doel. WVV drong steeds meer aan door met name de dreiging van de beide vleugelaanvallers.De linkeraanvaller die ook veelvuldig vanaf rechts naar binnen kwam liet na een flitsende actie enkele Reutum verdedigers zijn hielen zijn. Zijn gekrulde bal (alla Robben) leek als een granaat binnen te slaan maar Kevin wist met een prachtige safe nog net de bal met zijn vingertoppen te beroeren waardoor de bal op de paal uiteen spatte. Ondanks dat Reutum steeds verder achteruit werd gedrukt waren de beste mogelijkheden toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een kopbal net over de lat verdwijnen, en kwam Mark net een teen tekort om een pass van Sam tot doelpunt te promoveren. WVV bleef geloven in een beter resultaat en had hiervoor een dood spelmoment voor nodig. Een ogenschijnlijk te hard getrapte cornerbal werd alsnog richting het doel van Reutum gekopt om daarna door een woud van spelers tegen het net te stuiteren, 1-1. Achteraf bleek dat de bal in alle drukte in de doelmond nog net iets door een WVV speler van richting werd veranderd waardoor iedereen dus op het verkeerde been stond. Na de gelijkmaker werd verwacht dat WVV door zou drukken maar dat bleek niet het geval te zijn. Het was zelfs Reutum dat in de laatste minuten de wedstrijd had moeten “killen”. Na een corner van Sam leek Stijn bij de tweede paal vrij in te kunnen schieten. Een verdediger dook in de baan van de bal en zag de bal kiezelhard op zijn arm/hand verdwijnen. Scheidsrechter van Laar kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Vlak voor tijd de uitgelezen mogelijkheid voor de ploeg uit Reutum om alsnog de volle buit uit Hengelvelde mee te nemen. Stijn nam plaats achter de bal, schoot de bal hard de hoek maar zag dat de doelman van WVV met een prachtige safe de bal tot corner wist te verwerken. Nu was het weer alle hens aan dek bij de ploeg uit Hengelvelde om de 1-1 over de streep te trekken. Toch leek Sam de winnende treffer op zijn schoen te hebben. Na een fraaie solo zag hij zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het slotakkoord was voor Stijn maar zijn vrije schotkans, van randje 16, verdween eveneens naast het doel waarna scheidsrechter van Laar deze wedstrijd de geschiedenisboeken in floot.

Achteraf moeten we realistisch zijn, en moeten we gezien het totale spelbeeld tevreden zijn met deze remise. Maar als je achteraf alle kansen nogmaals afvinkt dan moet je toch constateren dat je niet het optimale rendement hebt gehaald. Nogmaals het gelijkspel gaf vandaag qua voetbal de verhoudingen prima weer. Qua voetbal verdiende deze pot misschien ook wel geen winnaar maar als je er zo dicht bij bent dan was een “sneaky” overwinning toch wel heel lekker geweest.

Volgende week spelen we thuis tegen B.V.V. Borne. Deze ploeg verloor afgelopen weekend thuis met 0-4 van TVO. De ploeg van de nieuwe trainer Mark Dijksta zal zich echter zo snel als mogelijk willen revancheren. Reutum zal hiervan komend weekend het slachtoffer moeten worden. Het is aan de thuisploeg om hier een passend antwoord op te vinden. De bal zal komende zondag, rond de klok van 14.00 uur, op de Kottenbrei gaan rollen.

Opstelling tegen WVV ’34: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay ( Lex 62’), Jurgen, Ramon, Jordi, Björn, Sam, Stijn, Mark.

VV Reutum 2 heeft valse start in Weerselo.

Zondagmiddag voetballen is uniek voor Reutum 2 maar vandaag toch een feit. Om 12.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van de heer Schulte. En na 1 minuut spelen was de stand al 1-0 na slapen in de verdediging. Een valse start die 10 minuten later werd verergerd door de 2-0 na opnieuw onoplettendheid in de verdediging.
Voetballend was het echter best aardig om naar te kijken en er werden ook diverse mogelijkheden gecreëerd. Jan Morskieft was dreigend en Dani Scholten kwam net een teen te kort na een hoogstandje in de 16 meter. Ruststand 2-0.

1 wissel waarbij Maurice Kuipers in het veld kwam voor Roel Deterink.
Direct was er de kans op de 2-1 waarbij Dani Scholten alleen op de keeper kwam maar miste.
Dit beeld kwam vaker voor want er werden vier a vijf 100 % mogelijkheden in zeep geholpen.
UD beperkte zich inmiddels tot het fameuze lange bal spel waarbij het enkele keren gevaarlijk werd. Jord Van de Aa maakte de 2-1 na een slippertje van de uitblinkende keeper van UD en het wachten was op de 2-2. Met een vrije trap bracht UD echter de stand weer op 3-1 en hierna was er nog een penalty voor UD, deze werd gemist en in de omschakeling kwam Jan Morskieft helemaal vrij voor de keeper maar het verhaal van de dag was kansen missen.
Niet veel later was het einde wedstrijd en is het eerste verlies een feit!
Toch een lekkere wedstrijd waarbij er wellicht een puntje in had gezeten.

Volgende week Avanti thuis waarbij er om 09.30 uur wordt afgetrapt.

Tot dan!

Reutum hard onderuit in Eibergen.

EIBERGEN - Reutum heeft de altijd trouwe meegereisde toeschouwers een draak van een wedstrijd voorgeschoteld. Eibergen was op het prachtige sportpark "de Bijenkamp" simpelweg gretiger en meer overtuigend dan de ploeg uit Reutum. Reutum stond erbij en liet het gewoon gebeuren. Eibergen was voetballend zeker niet beter dan Reutum maar dan zie je dat je met de juiste beleving en wedstrijdmentaliteit dergelijke potten in winst om kunt zetten. Natuurlijk was de 5-0, gezien het spelbeeld, een geflatteerde uitslag maar het stond er wel gewoon.
In de eerste 45 minuten wist Reutum via Sam (2x), en Mark (1x) enkele keren gevaarlijk te worden maar de scherpte in de afronding ontbrak. Eibergen zette hier alleen een schot tegenover. Toch wist Eibergen vlak voor de thee door een grote inschattingsfout in de Reutum-verdediging op 1-0 te komen.
Na de thee leek een vrije bal al snel de gelijkmaker op te leveren maar de bal trof geen doel. Dit bleek achteraf de enige mogelijkheid te zijn geweest voor de Reutummers in de tweede helft. Reutum zakte steeds verder in het Eibergs moeras, en zag dat Eibergen met twee vingers in de neus mocht uitlopen naar een 5-0 overwinning.
Verliezen mag, maar niet op deze manier. We hebben nog één week om de neuzen allemaal weer de goede kant op te krijgen maar we moeten constateren, hoe triest ook, dat de voorbereiding niet het gewenste en verwachte resultaat heeft opgeleverd. Gezien de sportieve prestaties van vorig seizoen hadden we absoluut meer verwacht. Als we na de bekerwedstrijden tegen Haaksbergen, Vasse, en nu ook Eibergen nog steeds niet met beide benen op de grond staan dan moeten we ons echt zorgen gaan maken.
Opstelling tegen FC Eibergen: Kevin, Jurgen, Wout M, Wout S (Jaap 70'), Jan ( Jop 70'), Ramon, Björn, Jordi (Dani 70'), Stijn, Sam, Mark.
 

Programma - Uitslagen 12 september tm 15 september 2020

Gelukkig waren er weinig supporters mee gereisd naar Eibergen voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke FC.
Na de mooie en goede wedstrijd tegen SDC afgelopen dinsdag heeft Reutum 1 zich vanmiddag van zijn slechtste kant laten zien.
Na een ruststand van 1-0 (een doelpunt net voor rust) werden in de tweede helft maar liefst vier tegendoelpunten geïncasseerd tegen de zondag vierdeklasser.
We gaan er maar vanuit dat het onthutsend zwakke optreden van de Reutummers een  eenmalige ‘offday’ betrof.
Dat mogen de mannen volgende week  bewijzen tegen WVV’34, dat in vergelijking met vorig seizoen behoorlijk versterkt is.
Net als Reutum had ook SV Vasse een offday door met  2-0 te verliezen bij Haaksbergen. FC Eibergen is de poulewinnaar en bekert door.

 
Uitslagen zaterdag 12 september 2020 (Beker-Zwaluwen jeugdcompetitie)
Bruchterveld JO19-1 - Reutum JO19-1 ----3-5
Reutum JO17-1 - Tukkers De JO17-2 ----4-1
Reutum JO15-1 - Stevo JO15-3 ----10-0
Reutum JO13-1G - KOSC JO13-1 -----3-2
Reutum MO13-1 - Oranje Nassau MO13-3 ----5-0
Reutum JO12-1 - Deto JO12-1G ----2-4
Reutum JO10-2 - Kloosterhaar JO10-1 ----7-11
De Tukkers JO10-1 - Reutum JO10-1G ----
Reutum JO8-2 - Kosc JO8-2 ----3-8
UD W. JO8-1 - Reutum JO8-1G ----4-3
 
Uitslagen zondag  13 september 2020
FC Eibergen - Reutum ----5-0
Tukkers De 2 - Reutum 2 ----2-1
Reutum 3 - RSC 6 ----6-0
Reutum 35+1 - De Tubanters1897 3 ----3-5
Twenthe VR1 - Reutum VR1 ----1-8
 
Uitslag dinsdag 15 september 2020 (beker)
RSC JO17-2 - Reutum JO17-2 ----2-5
Reutum verliest van SDC 12 maar tankt het nodige zelfvertrouwen
DENEKAMP – Natuurlijk is verliezen niet leuk, maar soms kun je uit een verliespartij
toch weer vertrouwen putten voor de komende periode.
SDC ’12, de ploeg van oud Reutum trainer Mark Wijnreder, gaf Reutum deze avond
misschien wel het juiste zetje om weer wat vertrouwen te tanken. Soms moet je
schijnbaar eerst een stap terug doen om daarna pas weer vooruit te kunnen.
De opmerking van Gert Waning in de rust zei dan ook meer dan 1000 woorden. Gert
kwam met zijn vlag in zijn hand de kleedkamer binnen en vroeg zich werkelijk af of
dit dezelfde spelers waren die nog geen 48 uur geleden met 3-1 van Vasse hadden
verloren. Gert had 100% gelijk want wat Reutum de eerste 45 minuten, de opnieuw
vele Reutum-supporters voorschotelde, was een verademing in vergelijking met
afgelopen zondag.
In een zeer open, en vermakelijke wedstrijd was het de thuisploeg dat weliswaar over
de volle 90 minuten ietwat geflatteerd met 3-1 won, maar niemand die daar eigenlijk
achteraf mee zat.
Achteraf waren de beide trainers het er wel over eens dat het met gemak 6-6 had
kunnen worden gezien de mogelijkheden die deze avond voor beide doelen te
noteren vielen.
Voetballend had SDC ’12 zoals verwacht meer voetbal bagage in huis, maar had het
de handen meer dan vol aan de prima meevoetballende mannen uit Reutum.
Björn had al snel de 0-1 op zijn hoofd maar zijn kopbal uit een vrije bal van Sam
scheerde voorbij de 2e paal. De eerste mogelijkheid in de 16 van Reutum leverde
gelijk een strafschop op. Stef van Velden schoot onberispelijk de 11-meter tegen de
touwen. Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want kort hierop
was het Mark Morskieft die in de 16 van SDC onderuit werd gehaald. Ook hier dus de
bal op de stip. De keeper wist de ingeschoten strafschop van Mark nog te keren
maar zag de rebound in 2e instantie wel door Mark tegen de touwen gewerkt
worden, 1-1. In de fase hierna had Reutum eigenlijk verder weg moeten lopen van de
thuisploeg. Sam ( 1x ) en Mark ( 2x) verschenen geheel vrij voor de doelman van
SDC maar in alle drie de gevallen kwam de doelman als winnaar uit de bus. Aan de
andere kant kreeg ook SDC via de rappe Mensink, en opnieuw van Velden goede
mogelijkheden om doel te treffen maar doelman Tulk van Reutum stond vaak op de
goede plek om enkele doelpunten te voorkomen. Vlak voor de thee leek Stijn na een
fraaie individuele actie binnen de 16 Reutum op voorsprong te zetten maar ook deze
grote mogelijkheid leverde helaas geen doelpunt op.
Met een 1-1 zochten beide ploegen de kleedkamers op.
In de rust bleef Kevin binnen, voor hem kwam Jurre tussen de palen. De eerste echte
grote mogelijkheid was na de thee voor de ploeg uit Reutum. Het was Sam dat via de
rechterkant de 16 van SDC binnen stoof. Oog in oog met de doelman van SDC koos
Sam om de bal kneiterhard voorbij de doelman te strepen. De bal was ook wel hard
maar te hoog waardoor de bal van dichtbij hard over de lat verdween. Kort hierop
was het SDC dat een afgeslagen corner opnieuw voor het doel bracht. De nr 7
slingerde de bal weer voor het doel en zag tot zijn eigen ontsteltenis dat de bal, via
de binnenkant van de paal, tegen het net rolde. Hierna konden er voor beide doelen
nog de nodige mogelijkheden genoteerd worden maar het sprankelende en
wervelende van de eerste 45 minuten was er in het verloop van de wedstrijd bij beide
ploegen wel een beetje af. En dat was gezien het hoge tempo (op het mega grote
kunstgrasveld qua afmetingen) met name in het eerste uur van de wedstrijd ook wel logisch te noemen. Dat
een te korte terugspeelbal vlak voor het einde door Mensink nog werd binnen
geschoten was dan ook puur voor de statistieken.
Zoals al gememoreerd speelde Reutum met name het eerste uur een prima pot. Hier
kunnen en moeten we mee verder want de competitie komt natuurlijk steeds
dichterbij. Komende zondag zullen we in Eibergen aantreden tegen de plaatselijk FC.
De bal zal hier om 14.00 uur gaan rollen.
Opstelling tegen SDC ’12: Kevin (Jurre 45’), Wout S (Björn 75’), Wout M (Jan 62’),
Lindsay, Jurgen, Ramon (Dani 62’), Björn (Jaap 62’), Lex, Sam, Stijn, Mark.
Reutum verliest in en van Vasse.

VASSE – Het is Reutum niet gelukt om Vasse in eigen huis te verslaan. Vasse speelde tegen
Reutum met de juiste passie, bond de strijd aan, en voetbalde bij vlagen gewoon leuk voetbal
waardoor Reutum na 90 minuten dan ook met een verdiende 3-1 nederlaag naar huis werd
gestuurd.
Reutum speelde een stukje beter dan een week geleden tegen Haaksbergen maar het ontbrak
simpelweg aan de juiste overtuiging om er een echte wedstrijd van te maken. Met iets meer
overtuiging en passie had een nederlaag zeker voorkomen kunnen worden.
Vasse koppelt een gezond stukje werklust aan een stukje voetballend vermogen. Mede
hierdoor zal het dit seizoen voor veel ploegen een lastig te nemen horde worden. Vasse houdt
de rijen prima gesloten, en zet vooral de rappe voorwaartsen snel aan het werk waardoor de
druk gelijk op de achterhoede van de tegenstander komt te liggen.
Ook tegen Reutum was dit met name de eerste 15 minuten het geval. Het was aan doelman
Kevin Tulk van Reutum te danken dat een doorgebroken speler al niet heel snel de 1-0 binnen
schoot. Met een prima reflex wist Kevin nog net op tijd de bal voor de voeten van de spits van
Vasse weg te tikken. Vasse speelde in deze fase haar beste voetbal en zag al vrij snel na de
eerste kans ook de tweede mega kans ontstaan. Nu was het een middenvelder die vanaf een
meter of 7 vrij mocht aanleggen. De bal verdween echter van dichtbij hard over het doel van
de Reutumse goalie. Na 15 minuten kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en ontstonden
er voor beide doelen enkele kleine mogelijkheden maar megakansen konden in deze fase niet
worden genoteerd. Toch was het Reutum dat het eerst deze middag het netje wist te vinden.
Een fraaie boogbal van Stijn verdween over de laatste linie van Vasse. Mark was er als de
kippen bij om de bal voor de uitstormende keeper tegen de touwen te tikken. Maar het
doelpunt werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Een foutieve beslissing zou
achteraf blijken. In deze fase golfde het spel en beetje op en neer zonder noemenswaardige
mogelijkheden. Het leek een 0-0 met de rust te worden, maar hier dacht Vasse toch net iets
anders over. Een lage voorzet werd, via een woud van benen, uiteindelijk door een speler van
Vasse, vlak voor de thee in de korte hoek binnen gehakt.
Na de thee leek Reutum de zaakjes organisatorisch wat beter voor elkaar te hebben waardoor
het voor Vasse een stuk lastiger werd om nog echt gevaarlijk te worden. Voetballend leek
Reutum wat sterker te worden en zag dit via een combinatie van Stijn, Mark en Björn bijna
beloond worden. Helaas remde de bal in hoge gras teveel af waardoor deze mooie
aanvalsopzet in de hoge sprieten stierf. Na ruim een uur de eerste wissels aan Reutum-kant.
Stijn, Jordi en Jurgen kwamen naar de kant voor Sam, Jaap en Jan. Al snel had dit effect want
het was Sam die aan het einde stond van een fraaie aanval over de rechterkant. Op snelheid
stoof Mark vanaf rechts op om daarna de bal hard en laag voor het doel te spelen. Sam stond
inmiddels op de juiste plek om van dichtbij de bal tegen de touwen te tikken, 1-1. Lang mocht
de ploeg uit Reutum niet genieten van de gelijkmaker want een minuut later lag de 2-1 al
achter Kevin. Door een opportunistische bal van Vasse werd de achterhoede van Reutum toch
behoorlijk te kijk gezet. Na een lekker partijtje duwen en trekken kwam de aanvaller van
Vasse als winnaar uit de bus om daarna de bal laag en diagonaal in de lange hoek te prikken,
2-1. Reutum probeerde het nog wel en zag een hard schot van Sam recht in de handen van de
keeper van Vasse verdwijnen. Het slotakkoord was opnieuw voor de thuisploeg die in de
“dying seconds” een fout in de opbouw bij Reutum genadeloos afstrafte, 3-1.
Vasse won uiteindelijk verdiend en zag dat het na deze wedstrijd nog steeds ongeslagen was
in de voorbereiding. Natuurlijk zegt dit niets maar het is wel lekker in deze fase van de
voorbereiding.
Ondanks dat Reutum tegen Vasse pas voor de eerste keer verloor in deze voorbereiding zal
er nog veel werk verricht moeten worden om goed voorbereid aan start van de competitie te
beginnen. Het frivole spel waar Reutum vorig seizoen menig tegenstander mee wist te
verrassen is nog ver weg. Bij vlagen zien we dit wel terug, maar er gaat gewoon teveel fout
waardoor het te vaak achter de spreekwoordelijke feiten aanloopt.
Komende dinsdag mag Reutum zich mogen opmaken voor een wedstrijd tegen oud trainer
Mark Wijnreder. Mark zwaait nu het scepter bij SDC ’12 in Denekamp. De oefenwedstrijd zal
om 20.00 uur in Denekamp beginnen.
Opstelling tegen Vasse: Kevin, Wout S ( Jop 78’), Wout M, Lindsay, Jurgen ( Jan 65’),
Ramon, Jordi ( Jaap 65’), Lex ( Dani 78’), Björn, Mark, Stijn (Sam 65’)

Programma - Uitslagen 5 september tm 8 september 2020

Reutum verliest zondag 6 september de bekerderby in en tegen SV Vasse met 3-1.
De thuisploeg speelde gedurende de wedstrijd, die overigens goed geleid werd door scheidsrechter P. Bloksma, attenter en feller dan de Reutummers.
In de 45e minuut  kwam sv Vasse op 1-0. Na een half uur in de tweede helft scoorde invaller Sam Holsink uit een mooie aanval de gelijkmaker.
De vreugde was voor Reutum van korte duur want in de volgende aanval was het al weer 2-1 voor sv Vasse. In de 44e minuut scoorde  Vasse de 3-1 en was de wedstrijd gelopen.
De andere wedstrijd in de poule Haaksbergen- FC Eibergen eindigde in 1-4.
 

Dinsdag 8 september oefende Reutum 1 in Denekamp tegen SDC ’12.
In een leuke en aantrekkelijke wedstrijd heeft SDC’12, de ploeg van Mark Wijnreder de winst uiteindelijk naar zich toe getrokken.
In de eerste helft kwam SDC’12  na vijf minuten door een penalty op 1-0.
Niet veel later gaf scheidsrechter Pim Weghorst ( hij was in 2015 de scheidsrechter bij de promotiewedstrijd  FC Het Centrum – Reutum ) ook Reutum een terechte strafschop.
Mark Morskieft ging achter de bal staan en hij verschalkte de doelman van SDC’12.
Beide teams kregen gedurende de eerste en tweede helft meerdere kansen en het was SDC  in de tweede helft die hiermee het best wist om te gaan en nog twee keer scoorde.
Einduitslag van deze sportieve wedstrijd was 3-1.
Zondag speelt het team van Peter Bokma de derde bekerwedstrijd,  en de laatste wedstrijd voor de competitie,  in Eibergen tegen de plaatselijke FC.
Voor Reutum de laatste bekerwedstrijd van het seizoen.

 
Uitslagen zaterdag 5 september 2020 (beker, en van JO8 t/m JO12 is competitie)
Reutum JO19-1 - Oranje Nassau JO19-2 ----0-3
Reutum JO15-1 - KOSC JO15-2 ----10-0
Reutum JO13-1G - HHC Hardenberg JO13-2G -----5-0
NEO MO13-2 - Reutum MO13-1 ----1-12
Reutum JO10-1 - Stevo JO10-1 ----15-2
Bornerbroek JO10-2 - Reutum JO10-2 ----8-8
DTC'07 JO8-1 - Reutum JO8-2 ----9-3
Reutum JO8-1G - De Esch JO8-3 ---- 16--4
Uitgesteld:
RSC JO17-2 - Reutum JO17-1 ---- uitgesteld
 
Uitslagen zondag 6 september 2020 (beker)
S.V. Vasse - Reutum ----3-1
Reutum  2 - KOSC 3 ----4-1
KOSC 6 - Reutum 3 ----2-0
BSC Unisson 3 - Reutum 35+1 ----7-1
Reutum VR1 - TVC '28 VR2 ----0-2
 
Uitslag maandag 7 september 2020
Delden JO12-1 - Reutum JO12-1----5-0
 
Uitslag dinsdag 8 september 2020
SDC '12 1 - Reutum 1 ----3-1
 
Reutum wint van Haaksbergen maar daar is dan ook alles mee gezegd.

REUTUM - Houdt u zich even vast? Afgelopen zondag (30-8-2020) speelde de hoofdmacht van Reutum
pas voor het eerst in 2020 op het echte hoofd-(gras)-veld op de Kottenbrei. De laatste keer was dat op
15 December 2019. Destijds werd Avanti Wilskracht nipt op het echte gras met 2-1 verslagen.

Het veld lag er natuurlijk perfect bij maar wat Reutum tegen 5e klasser Haaksbergen deze middag de
vele trouwe toeschouwers voorschotelde was soms werkelijk tenenkrommend te noemen. Het leek wel
of er stroop op het veld lag, zo tergend langzaam verliepen sommige aanvallen waardoor Haaksbergen
eigenlijk gemakkelijk overeind bleef. Als je daar dan ook nog de foutieve aannames, dramatische passes
en soms onbegrijpelijke keuzes aan toevoegt dan weet je dat je heel snel dit boek moet sluiten, en snel
weer de focus moet leggen op de komende wedstrijden. Natuurlijk zullen we deze wedstrijd intern zeker
evalueren.

Ondanks deze uiterst zwakke pot van Reutum had het eigenlijk gezien de verhoudingen op het veld, en
vele mogelijkheden gemakkelijk een keer of 5 kunnen of moeten scoren. Keer op keer was de doelman
van Haaksbergen een niet te nemen orde. Hij was afgelopen weekend met stip "the man of the match".

Eigenlijk begon Reutum prima aan deze wedstrijd want binnen de minuut had het al op 1-0 kunnen staan
toen Björn aan de rechterkant op karakter zijn tegenstander het bos instuurde. Zijn lage voorzet vond
Mark bij de eerste paal die de bal voor het intikken had. Mark toucheerde de bal met veel gevoel maar
moest al gelijk zijn meerdere erkennen in de doelman van Haaksbergen. In de 15 minuten hierna was
het een wedstrijd op één helft. Reutum bepaalde en Haaksbergen hield dapper tegen. Ramon, Stijn en
Sam waren in deze fase ook al dicht bij een treffer maar voor alle 3 gold dat de juiste richting in de
afronding ontbrak. Na een groot aantal corners in deze fase was daar dan eindelijk de bevrijdende 1-0.
Een scherp aangesneden corner werd van dichtbij hard en hoog achter de kansloze doelman gekopt
door Stijn, 1-0. Kort hierop was het Mark die op snelheid de 16 indook. Met de bal aan de voet werd hij
ten val gebracht en leek een penalty het logische gevolg. Maar scheidsrechter Geerdink vond dat de
overtreding buiten de 16 werd gemaakt waardoor de bal op het randje van de 16 kwam te liggen. Stijn
nam plaats achter de bal en krulde de bal met veel gevoel in de lange hoek. De bal leek binnen te vallen
maar als een roofdier wist de doelman deze schier onhoudbare bal tot corner te verwerken. Na deze
vrije bal al de eerste wissel aan Reutum-kant. Sam moest er noodgedwongen af waardoor Jaap binnen
de lijnen kwam. Door deze wissel schoof Björn een linie naar voren. Haaksbergen probeerde in de
omschakeling gevaarlijk te worden maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Haaksbergen nooit. Kevin
hoefde in de gehele 90 minuten eigenlijk niet handelend op te treden. Aan de andere kant bleef de
doelman van Haaksbergen maar groeien in de wedstrijd door enkele goede mogelijkheden te pakken. Hij
leek het antwoord schuldig te blijven toen Stijn op rechts doorbrak. Zijn lage voorzet vond Björn die van
dichtbij de 2-0 voor het intikken had. Maar Björn raakte de bal volkomen verkeerd waardoor deze grote
mogelijkheid niets opleverde. Reutum werd slordiger en slordiger en hanteerde daarbij een tempo
waarbij ieder elftal met 2 vingers in de neus overeind blijft. Nee, het was niet best wat Reutum in de
laatste 15 minuten van de eerste helft ten uitvoer bracht. Toch had het vlak voor de thee zomaar 2-0
kunnen worden toen Lindsay met een prachtige pass Stijn geheel vrij voor de doelman zette. Stijn
probeerde de bal met binnenkant voet binnen te volleren maar zag dat de bal uiteindelijk nog ruim over
het doel van de doelman van Haaksbergen verdween

Na de thee leek er wat meer vuur in het spel van Reutum te komen. Na een corner van Mark leek
Lindsay de bal stijf in de kruising te koppen maar opnieuw wist de doelman met een prachtige safe
redding te brengen. Ondanks dat het nog niet allemaal top was wist Reutum toch steeds meer druk te
ontwikkelen waardoor Haaksbergen alleen maar aan verdedigen kon denken. Jaap was de volgende die
op pad ging maar vanuit een lastige hoek wist de 17-jarige de bal niet voorbij de doelman van
Haaksbergen te krijgen. In deze fase was het wachten op de tweede treffer voor de ploeg uit Reutum
want de druk werd groter en groter. Mark werd diep gestuurd en kwam oog in oog te staan met de
doelman van Haaksbergen. De bal ging breed op Björn die de 2-0 voor het inschieten had. Maar
opnieuw wist die dekselse doelman met uiterste krachtinspanning met zijn benen nog redding te
brengen. Na een uur spelen kwamen Dani, Jop en Jordi voor Ramon, Jan en Lex binnen de lijnen. Het
was Jordi die kort na zijn invalbeurt de 2-0 op zijn schoen had. De inzet van Jordi was de doelman te
machtig maar nu was het een verdediger die op de lijn nog net redding wist te brengen. Voetballend was
het nog steeds niet best aan Reutum-kant maar ondanks dit mindere spel wist het toch goede
mogelijkheden te creëren. Een prima corner van Dani werd door Mark in deze fase maar rakelings naast
het doel gekopt. Kort hierop was het opnieuw de meest dreigende man aan Reutum-kant, Mark
Morskieft, die aan een slalom begon. Zijn balletje op Jordi was heerlijk op maat waardoor het een
kwestie van inschieten werd. Jordi schoot wel binnen maar zag dat opnieuw de prima doelman een
zekere treffer voorkwam. Haaksbergen wist tegen het einde van de wedstrijd wat meer druk te
ontwikkelen toen het met hoge ballen de 16 van Reutum probeerde te bestoken maar verder dan dit
kwam men niet. Stijn had in de "dying seconds" nog een duit in het zakje kunnen doen. Zijn genomen
vrije bal was niet te pakken voor de doelman maar nu bracht het aluminium boven de doelman redding
waarna scheidsrechter Geerdink voor het laatst deze middag op zijn fluit floot.

Reutum zal, buiten het voetbal om, nog de nodige stappen moeten maken want op deze manier wordt
het een lastig seizoen. Afgelopen dinsdag stond het tegen het sterke Oranje Nassau in de rust (met bijna
dezelfde 11 namen) met 3-0 voor. Het kan dus wel. Natuurlijk is een andere, minder snelle, ondergrond
een groot verschil maar vandaag zat het verschil zeker niet alleen in de ondergrond waarop gespeeld
werd. As. zondag spelen we onze tweede wedstrijd voor de beker, in en tegen Vasse. Ook hier zal de
bal om 14.00 uur gaan rollen.

Opstelling tegen VV Haaksbergen: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay, Jan (Jop 60’), Ramon (Dani 60’),
Björn, Lex (Jordi 60’), Sam (Jaap 20’), Stijn, Mark.

Vervoer naar uitwedstrijden

Er zijn bij het bestuur vragen binnengekomen over het wel of niet verzamelen/meerijden met elkaar naar uitwedstrijden.

Voor de meeste teams staan de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen voor de deur. Bij uitwedstrijden betekent dit ook weer samen in de auto en hiervoor zijn richtlijnen en adviezen vanuit de overheid.

Onderstaande link geeft een overzicht met de maatregelen die voor jou als voetballer gelden: Neem ze door:
Bekijk hier

Vervoer:

Het advies van de overheid is om een mondkapje te gebruiken indien in er personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel zitten. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen, ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen.

Een mondkapje is dus niet verplicht voor mensen van 13 jaar en ouder, maar wordt wel door de overheid geadviseerd en dit landelijk advies neemt het bestuur van vv Reutum over.

Het is de bedoeling dat ouders en spelers zelf zorgen dat zij een mondkapje bij zich hebben.
Door het dragen van mondkapjes hopen wij elkaar, en vooral ook alle leiders en ouders die voor ons rijden naar de wedstrijden, te beschermen. 
Bespreek het wel of niet gebruiken van mondkapjes dan ook goed binnen je eigen team en/of met de inzittenden van de auto.

Reutum en Oranje Nassau houden elkaar in een vermakelijke pot in evenwicht.

REUTUM - Het was voor de Reutum supporters even wennen om de hoofdmacht weer in Reutum aan het werk te zien. Het was namelijk meer dan een half jaar geleden dat Reutum 1 de laatste wedstrijd op de Kottenbrei speelde.
Afgelopen dinsdagavond was het Oranje Nassau dat Reutum bezocht. De bezoekers kennen al een redelijk lange voorbereiding en hadden al 3 pittige oefenwedstrijden (DOS '37, SVZW en Vroomshoopse Boys) achter de kiezen die ze allemaal glansrijk doorstonden. Op voorhand dus een mooie, maar ook pittige tegenstander voor de mannen uit Reutum.
Na de prima overwinning tegen HVV Hengelo afgelopen weekend moest dit vandaag een passend vervolg krijgen. Reutum opende de dans door al snel een fout van de doelman van Oranje Nassau genadeloos af te straffen. Stijn was er als de kippen bij om dit cadeautje gelijk uit te pakken, 1-0. Ondanks het lichte voetballende overwicht van de ploeg uit Almelo in deze fase was het opnieuw Stijn die de 2e mogelijkheid voor Reutum gelijk in een doelpunt omzette, 2-0. Hierna begon de ploeg uit Almelo steeds meer aan te dringen maar vond het enkele malen de prima keepende Jurre op haar pad. Maar ondanks deze Almelose druk liet de thuisploeg zich niet gek maken, en hield de rijen prima gesloten. Het was zelfs Reutum dat in deze fase enkele mega mogelijkheden niet wist te benutten waardoor de 2-0 te lang op het bord bleef. Toch viel niet kort voor de thee 3-0 toen Sam opnieuw een slippertje in de opbouw van Oranje Nassau genadeloos afstrafte.
Na de thee met 4 nieuwe spelers voor Reutum binnen de lijnen was het  Oranje Nassau dat al snel de 3-1 wist binnen te schieten. De druk werd nog meer opgevoerd waardoor Reutum vol in de achteruit moest. Oranje Nassau met enkele zeer vaardige en handige spelers in de gelederen stapelde kans op kans maar wist het doel simpelweg niet te vinden. En zoals wel vaker gebeurt valt dan het doelpunt  aan de andere kant. Een scherp aangesneden corner van Sam viel gelijk binnen waardoor de marge weer op 3 doelpunten kwam, en dat was gezien het spelbeeld toch wel geflatteerd te noemen. Oranje Nassau hestelde zich razendsnel door in een korte tijd nu wel 2 goede mogelijkheden te benutten waardoor het al snel 4-3 werd. Met nog een kleine 5 minuten op de klok was het dan toch de ploeg uit Almelo dat verdiend langszij kwam. Niet veel later was het scheidsrechter Rob Rakers die deze sportieve pot, en zeer vermakelijke doelpuntrijke pot de boeken in blies.
Reutum heeft vandaag  op conditioneel vlak weer enkele goede stappen kunnen zetten want het moest tegen Oranje Nassau absoluut tot het uiterste gaan om dit resultaat te realiseren. Natuurlijk is een 3-0 met de rust een tussenstand die smaakt naar een overwinning maar een ieder die de wedstrijd heeft gezien zal uiteindelijk kunnen leven met een 4-4 einduitslag. Hiervoor was het krachtsverschil tussen beide ploegen met name in de 2e helft simpelweg te groot.
Zondag speelt Reutum opnieuw thuis. De vv Haaksbergen komt dan in Reutum op bezoek. Dit is de eerste wedstrijd die gespeeld gaat worden voor de districtsbeker. De bal zal om 14.00 uur gaan rollen op de Kottenbrei, en zal worden gefloten door scheidsrechter Peter Geerdink.

TOTO 2020-2021 weer van start.
Als alles door kan gaan omwille het Corona virus, start de 1e ronde van het TOTO seizoen 2020 – 2021 in het weekend van 12 September. 
Wie wordt de opvolger van winnaar Jan Ikink? Of wint hij zelf weer? 
De bezorgers komen het weekend van 5 September langs om deze TOTO rond te brengen en om ze dan voor de eerste spelronde weer op te halen. 
We hebben een aantal nieuwe spelers bij gekregen en voor hen is het misschien wel makkelijk om de regels door te lezen. 
Mochten er meer mensen willen mee spelen, graag even contact opnemen met Dennis Morskieft. Veel plezier en succes met het invullen.
 
Reglement VV Reutum Toto:
 
Met de TOTO speelt iedereen mee op eigen risico.
 
De spelleiding neemt eindverantwoordelijkheid
 
Een TOTO briefje bestaat uit 4 rijen, elke rij kost bij het invullen € 0,50
 
De speler is verantwoordelijk dat zijn/haar naam op de TOTO komt.
DE TOTO ophaler/ophaalster, is hier niet voor verantwoordelijk.
Als er geen naam op briefje staat, kan de spelleiding niet zien van wie deze komt.
 
Het ophalen van de TOTO gebeurt op vrijdagmiddag/avond of zaterdagmorgen/middag.
Overleg met hem/haar dat als je er niet bent de TOTO ergens klaarlegt, als je 1 keer
niet meespeelt, leert dat je deze punten moeilijk weer inhaalt.
 
Na 8 TOTO's is er een winnaar van een periode, er zijn 4 periode's.
De prijs van elke periode is € 50,00.
 
Bij 8 van de 8 goed krijgt een speler 60 % van wat er in kas zit, indien er meerdere spelers 
zijn die er 8 goed hebben, gaan deze het delen.
 
Bij 7 van de 8 goed, krijgt een speler 40 % van wat er in kas zit, indien er meerdere spelers
zijn die er 7 goed hebben, gaan deze het delen.
 
Bij het invullen van meerdere rijtjes, geld het rijtje van de meeste goede voorspellingen
mee voor de stand.
 
Bedragen onder de € 4,00 wordt niet uitbetaald.
 
Bij afgelaste wedstrijden, wordt er gedobbeld. Gewone dobbelsteen, 1 en 4 zijn een 1, 
2 en 5 een 2 en 3 en 6 een 3.
 
Bij de finaleprijzen verdienen alleen de bovenste top 5 een geldprijs. De ladder is hier:
40% - 30 % - 15 % - 10 % - 5 % van totaalprijzengeld van maar liefst € 300,=.
 
Pr Commissie vv Reutum
Reutum 1 ruim voorbij HVV Hengelo

HENGELO - Eindelijk rolde de bal weer eens voor de voetballers van Reutum 1. Op zondag 8 Maart werd In Saasveld voor het laatst in een echte wedstrijd tegen een bal getrapt.
Dit weekend mochten de spelers van Reutum 1 laten zien of ze het voetbalspelletje nog een beetje onder de knie hadden. Na een 3-tal trainingen de afgelopen week, en een ochtendtraining op zondagmorgen, en een prima lunch rond de middag, werd er afgereisd naar Hengelo om daar aan te treden tegen de plaatselijk trots; HVV Hengelo. De ploeg van de nieuwe trainer Hilbert van Gils was al wat verder in de voorbereiding dan Reutum want het had al deelgenomen aan een toernooi van Sportlust Glanerbrug. Hier waren de resultaten, in relatief korte wedstrijdjes, zeer positief te noemen want Hengelo hield meer dan goed stand tegen ploegen die enkele klassen hoger acteerde.
Maar vandaag stond er voor de thuisploeg een wedstrijd van 90 minuten op het programma, en dat is toch wel iets anders dan een poule-wedstrijdje in een toernooi. En dat bleek achteraf ook wel.
Reutum kwam met een volledige selectie richting het mooie gerenoveerde sportpark van Hengelo. Op 2 blessuregevallen na ( Mick en Dani) was de groep compleet, en kon er door iedereen minimaal een uur worden gespeeld in 3 verschillende, vooraf doorgenomen, opstellingen.
Reutum liet er geen gras over groeien en zag dat een ingestudeerde (!!) vrije trap, al binnen 2 minuten, kiezelhard achter de doelman van Hengelo verdween. Sam was de schutter. Toen Hengelo niet kort hierna erg opzichtig schutterde in de opbouw was het Mark die al snel de 2-0 tegen de touwen schoot. Reutum hield de druk er op en dat resulteerde in opnieuw slordig balverlies voor de thuisploeg. Het was nu Stijn die keurig onderschepte en de bal met een listig wippertje in de lange hoek liet verdwijnen, 0-3. Reutum was heer en meester en zag dat enkele goede mogelijkheden geen treffer opleverde. Aan de andere kant was ook Hengelo 2x dicht bij een treffer toen de achterhoede er niet helemaal lekker uitzag. Maar Reutum bleef bepalen en zag een snelle vlot lopende aanval over de rechterflank via Jordi uiteindelijk bij Mark voor de voeten belanden. Van dichtbij was een droge schuiver genoeg voor de 0-4. Na 30 minuten de eerste wissels aan de kant van Reutum. Mede hierdoor was de echte druk een beetje verdwenen maar  bleef het balbezit wel voor de ploeg uit Reutum. Maar vlak voor de thee was daar toch de 5e treffer. De van JO-O19 overkomen Björn eistte hierbij een hoofdrol op. Na een prima interceptie stoof hij richting het doel van Hengelo om daarna de bal van rond de 16, hard en volkomen onhoudbaar voorbij de keeper van Hengelo binnen te schieten, 0-5 en rust.
Ondanks dat Reutum na de thee wat minder dominant voor de dag kwam dan in de eerste 45 minuten, had het met gemak verder kunnen/moeten uitlopen. Enkele erg grote mogelijkheden werden jammerlijk om zeep geholpen. Na een uur voetballen werd er opnieuw doorgewisseld waardoor het opnieuw in het begin even zoeken was. Hengelo profiteerde hiervan optimaal door uit een snelle uitval de 1-5 binnen te schieten. Maar het was opnieuw Björn die  het verschil weer op 5 bracht door prima te anticiperen op een heerlijk doorgehakte bal van Stijn. Van dichtbij was het voor Björn een koud kunstje de 1-6 binnen te schieten. Tot slot was het opnieuw Björn die van zich liet horen. Nu fungeerde hij als aangever. De assist van hem belande bij Jordi voor de voeten die geen moeite had de bal van dichtbij voor de 7e keer voorbij de doelman  van Hengelo te schieten, 1-7. Hierna vond de prima fluitende Jan Everlo het wel welletjes en floot voor het einde.
7 x scoren na meer dan 5 maanden stil gelegen te hebben is natuurlijk niet verkeerd. Daarnaast werd er zeker in de eerste 45 mimnten een spelletje op de mat gelegd waar men ook niet ontevreden over mag zijn. Verder is iedereen ongeschonden uit de strijd gekomen en kan dus de geplande voorbereiding richting de competitie verder worden voorgezet.
Komende dinsdag zullen we op de Kottenbrei, om 20.00 uur, een heel ander kaliber elftal voor de kiezen krijgen. Oranje Nassau zal ons sportpark dan komen bezoeken. Oranje Nassau speelde al 3 wedstrijden in deze voorbereiding tegen hoog spelende teams ( DOS '37, SVZW en Vroomshoopse Boys) en wist in al deze 3 wedstrijden ongeslagen te blijven ( 1 x winst , 2 x gelijk). We kunnen dus onze borst nat maken. Maar dat is juist wat we willen. Veel tegenstand waardoor we naderhand precies weten waar we aan moeten werken om over een kleine maand goed voorbereid aan de competitie te beginnen.
 

Wijzigingen in het MDWF per 1 juli 2020
Het gehele amateurvoetbal werkt sinds een aantal jaar met het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Op dit moment kunnen naast leden ook sommige niet-leden het mDWF invullen.
Dit laatste is niet wenselijk, omdat we zo niet kunnen nagaan of de ingevoerde gegevens ook altijd correct zijn. Vanaf het seizoen 2020/’21 gaat er in de werkwijze met het mDWF daarom iets veranderen:
alleen leden die de leeftijdscategorie Senior hebben kunnen het mDWF nog invullen.
Jeugdspelers in de leeftijdscategorie tot en met ' Onder 19' hebben niet meer de mogelijkheid en niet meer de verantwoordelijkheid voor het inzien en invullen van de spelersopgaaf op het mDWF.

Bij elke wedstrijd van Onder 19 en jonger wordt het verplicht om:
(Ten minste) één staflid, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft en lid is van de KNVB, op het mDWF te plaatsen;
de spelersopgaaf te laten doen door een staflid - bijvoorbeeld de (assistent-)trainer, teammanager etc. -, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft, lid is van de KNVB en op het mDWF is geplaatst.

Het is uiteraard verstandig om hier bij het vullen van de bondsteams alvast rekening mee te houden en er dus voor te zorgen dat ten minste één staflid (die senior is en lid is van de KNVB) nu al wordt toegevoegd aan het bondsteam. Dit voorkomt problemen op de wedstrijddag zelf.
Het blijft wel toegestaan om een of meer stafleden op het mDWF te plaatsen die de leeftijdscategorie van Senior nog niet hebben bereikt, maar wel lid zijn van de KNVB.
Zij kunnen echter geen spelersopgaaf doen.
Bovenstaande is ingevoerd om onnauwkeurigheden zoveel mogelijk te voorkomen.
Als je nog vragen hebt over het mDWF, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de Technische commissie, die de vraag voor ken leggen aan de KNVB.
 
Bron: KNVB.nl
Indeling seniorenteams VV Reutum 2020-2021
Ook de voorlopige indeling van de senioren competities heren en vrouwen is door de KNVB op 21 augustus bekend gemaakt.
Het wedstrijdprogramma kun je vinden onder --Teams -- op deze site
Dit is een voorlopige indeling, er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden.
 
Reutum 1, 3e klasse A
1 ---- MVV '29 ---- 14:00
2 ---- Luctor Et Emergo ---- 14:00
3 ---- De Tukkers ---- 14:00
4 ---- Borne ---- 14:00
5 ---- DSVD ---- 14:00
6 ---- TVO ---- 14:00
7 ---- RSC ---- 14:00
8 ---- LSV ---- 14:00
9 ---- Saasveldia ---- 14:00
10 ---- W.V.V.'34 ---- 14:00
11 ---- Losser ---- 14:00
12 ---- Avanti W. ---- 14:00
13 ---- Reutum ---- 14:00
14 ---- UDI ---- 14:00

Reutum 2, Reserve A-categorie, 3e klasse A
1 ---- KOSC 3 ---- 11:00
2 ---- RSC 2 ---- 11:00
3 ---- Quick '20 2 ---- 10:00
4 ---- LSV 2 ---- 10:45
5 ---- Oldenzaal 2 ---- 10:00
6 ---- Losser 2 ---- 10:45
7 ---- EMOS 2 ---- 10:30
8 ---- Avanti W. 3 ---- 10:00
9 ---- Reutum 2 ---- 09:30
10 ---- UD W. 2 ---- 11:15
11 ---- SDC '12 3 ---- 10:45
 
Reutum 3, Zevende Klasse 28
1 ---- KOSC 8 ---- 11:00
2 ---- Tukkers De 6 ---- 11:00
3 ---- RSC 5 ---- 10:45
4 ---- TVC '28 10 ---- 10:45
5 ---- Saasveldia 6 ---- 11:00
6 ---- Bornerbroek 3 ---- 12:00
7 ---- Reutum 3 ---- 11:15
8 ---- UD W. 8 ---- 11:00
9 ---- Langeveen 2 ---- 10:00
10 ---- Stevo 8 ---- 10:45
11 ---- Fleringen 4 ---- 10:00
12 ---- SDC '12 8 ---- 10:45
 
Reutum 4, 7e klasse 29
1 ---- MVV '29 6 ---- 09:00
2 ---- MVV '29 9 ---- 10:45
3 ---- Tukkers De 7 ---- 11:00
4 ---- Borne 4 ---- 10:00
5 ---- RSC 6 ---- 12:30
6 ---- Vasse 3 ---- 10:00
7 ---- Stevo 9 ---- 10:45
8 ---- Bornerbroek 4 ---- 11:00
9 ---- Fleringen 3 ---- 10:00
10 ---- DTC '07 3 ---- 09:30
11 ---- Reutum 4 ---- 12:00
12 ---- Vasse 4 ---- 10:00
 
Reutum Mannen 35+, Eerste klasse 1
1 ---- Reutum 35+1 ---- 09:00
2 ---- Quick '20 35+1 ---- 09:00
3 ---- Langeveen 35+1 ---- 09:15
4 ---- Zenderen Vooruit 35+1 ---- 09:00
5 ---- Fleringen 35+1 ---- 09:30
6 ---- EMOS 35+1 ---- 09:30
7 ---- EFC PW 1885 35+1 ---- 10:00
8 ---- Heracles avc 35+1 ---- 10:45
9 ---- Manderveen 35+1 ---- 09:30
10 ---- Rigtersbleek 35+1 ---- 09:30
11 ---- Saasveldia 35+1 ---- 09:00
12 ---- UDI 35+1 ---- 09:30
13 ---- Vasse 35+1 ---- 10:00
 
Reutum Vrouwen, Vijfde Klasse 01
1 ---- Tubantia VR2 ---- 11:45
2 ---- Hengelo VR1 ---- 11:00
3 ---- Saasveldia VR1 ---- 11:00
4 ---- UD W. VR1 ---- 11:00
5 ---- Manderveen VR1 ---- 11:45
6 ---- Reutum VR1 ---- 12:00
7 ---- Losser VR1 ---- 10:45
8 ---- Borne VR1 ---- 12:45
9 ---- DTC '07 VR1 ---- 11:30
10 ---- La Premiëre VR1 ---- 13:00
11 ---- RSC VR1 ---- 13:00
12 ---- TVC '28 VR2 ---- 11:00
13 ---- SDC '12 VR1 ---- 12:30
14 ---- NEO VR2 ---- 11:00
Indeling VV Reutum jeugdteams 2020-2021
De voorlopige indeling van de jeugdcompetities is door de KNVB op 21 augustus bekend gemaakt.
De competitie voor de J013 tm JO19 begint zaterdag 19 september.
JO8-1 tm JO12-1 spelen in de Zwaluwen jeugdcompetitie en die begint op zaterdag 5 september.
Dit is een voorlopige indeling, er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden. 
 
Reutum G Voetbal, 1e klasse 03
1 ---- De Esch G1 ---- 12:30
2 ---- Rigtersbleek G1 ---- 13:00
3 ---- Oranje Nassau G2 ---- 10:00
4 ---- SVZW G1G ---- 10:30
5 ---- ST:DOS'37/DETO G1 ---- 11:00
6 ---- NEO G1 ---- 14:00
7 ---- Reutum G1G ---- 12:15
 
Reutum JO19-1, 2e Klasse 02 (najaar)
1 ---- Vogido JO19-2 ---- 12:30
2 ---- DTC '07 JO19-1 ---- 14:30
3 ---- Quick '20 JO19-2 ---- 14:30
4 ---- EMOS JO19-1 ---- 14:30
5 ---- AJC '96 JO19-1 ---- 12:30
6 ---- SDC '12 JO19-2 ---- 16:30
7 ---- VMC JO19-1 ---- 15:30
8 ---- Reutum JO19-1 ---- 16:00
9 ---- Saasveldia JO19-1 ---- 16:00
10 ---- DSVD JO19-1 ---- 14:30
11 ---- Losser JO19-2 ---- 16:15
 
Reutum Jeugd G-voetbal, 1e klasse 02
1 ---- Rigtersbleek JG1 ---- 13:00
2 ---- De Esch JG1 ---- 10:00
3 ---- NEO JG1 ---- 09:45
4 ---- AZC JG1G ---- 10:00
5 ---- Tubantia JG1 ---- 10:45
6 ---- Reutum JG1 ---- 12:30
7 ---- WWNA JG1 ---- 11:00
 
Reutum JO17-1, 3e klasse 04 (najaar)
1 ---- ATC'65 JO17-4 ---- 12:00
2 ---- Fleringen JO17-1 ---- 16:00
3 ---- Heracles avc JO17-2 ---- 13:30
4 ---- DTC '07 JO17-1 ---- 14:00
5 ---- Oranje Nassau JO17-6 ---- 12:45
6 ---- Quick '20 JO17-5 ---- 12:45
7 ---- DETO JO17-2 ---- 11:00
8 ---- Achilles '12 JO17-4 ---- 12:00
9 ---- Bornerbroek JO17-1 ---- 14:30
10 ---- Reutum JO17-1 ---- 14:30
11 ---- KOSC JO17-2 ---- 13:00
 
Reutum JO15-1, 3e Klasse 03 (najaar)
1 ---- NEO JO15-4 ---- 12:30
2 ---- Fleringen JO15-1 ---- 14:00
3 ---- Heracles avc JO15-2 ---- 11:30
4 ---- BWO JO15-4 ---- 11:00
5 ---- Almelo JO15-1 ---- 12:45
6 ---- Achilles '12 JO15-2 ---- 12:00
7 ---- Bornerbroek JO15-1 ---- 13:00
8 ---- VMC JO15-1 ---- 11:00
9 ---- Reutum JO15-1 ---- 13:30
10 ---- Sparta E. JO15-5 ---- 10:30
11 ---- PH JO15-2G ---- 10:30
12 ---- La Premiëre JO15-1 ---- 14:00
 
Reutum JO13-1 gemengd, 2e klasse 09  (najaar)
1 ---- NEO JO13-3 ---- 11:15
2 ---- SVZW JO13-1 ---- 10:45
3 ---- Hulzense Boys JO13-1 ---- 10:15
4 ---- Heracles avc JO13-1G ---- 11:30
5 ---- Oranje Nassau JO13-2 ---- 09:45
6 ---- SVVN JO13-1 ---- 11:00
7 ---- Reutum JO13-1G ---- 13:30
8 ---- Saasveldia JO13-1 ---- 11:00
9 ---- GFC JO13-1 ---- 10:30
10 ---- Tukkers De JO13-1 ---- 11:30
11 ---- Enter JO13-1G ---- 12:45
 
Reutum Meiden onder 13 (8x8), 3e klasse 06 ( najaar)
1 ---- NEO MO13-1 ---- 11:15
2 ---- ATC'65 MO13-2 ---- 08:30
3 ---- EMOS MO13-1 ---- 11:30
4 ---- Berghuizen MO13-1 ---- 09:45
5 ---- Avanti W. MO13-2 ---- 10:00
6 ---- Oranje Nassau MO13-3 ---- 09:30
7 ---- Saasveldia MO13-1 ---- 11:00
8 ---- SVO Twickel MO13-1 ---- 10:30
9 ---- ST: SVV '56/Kloosterhaar MO13-1 ---- 09:30
10 ---- Luctor Et Emergo MO13-2 ---- 10:00
11 ---- Bruchterveld MO13-1 ---- 10:00
12 ---- Reutum MO13-1 ---- 11:00
 
Reutum JO12-1, Zwaluwen jeugdcompetitie, 1e klasse  11
1 ---- DETO JO12-1G ---- 09:45
2 ---- Oranje Nassau JO12-1 ---- 09:30
3 ---- Reutum JO12-1 ---- 09:45
4 ---- DOS '37 JO12-1 ---- 09:30
5 ---- Delden JO12-1 ---- 10:30
6 ---- De Tukkers JO12-1G ---- 11:30
 
Reutum JO10-1 gemengd, Zwaluwen jeugdcompetitie, 2e klasse  17
1 ---- Stevo JO10-1 ---- 09:00
2 ---- Reutum JO10-1G ---- 09:45
3 ---- Tukkers De JO10-1 ---- 10:00
4 ---- Quick '20 JO10-3 ---- 08:30
5 ---- Heracles avc JO10-3G ---- 08:30
6 ---- KOSC JO10-1 ---- 10:00
 
Reutum JO10-2,  Zwaluwen jeugdcompetitie, 3e klasse 21
1 ---- DOS '37 JO10-1G ---- 08:30
2 ---- DOS '37 JO10-2 ---- 08:30
3 ---- Oranje Nassau JO10-4 ---- 08:30
4 ---- Kloosterhaar JO10-1 ---- 09:30
5 ---- Bornerbroek JO10-2 ---- 10:00
6 ---- Reutum JO10-2 ---- 09:45
 
Reutum JO8-1G,  Zwaluwen jeugdcompetitie, 4e klasse 20
1 ---- De Esch JO8-3 ---- 08:30
2 ---- Tukkers De JO8-2G ---- 08:45
3 ---- UD W. JO8-1 ---- 08:45
4 ---- Reutum JO8-1G ---- 08:45
5 ---- Oranje Nassau JO8-4G ---- 08:30
6 ---- TVC '28 JO8-2 ---- 09:00
 
Reutum JO8-2,  Zwaluwen jeugdcompetitie, 5e klasse 28
1 ---- RSC JO8-1G ---- 08:45
2 ---- KOSC JO8-2 ---- 09:00
3 ---- Berghuizen JO8-1 ---- 08:30
4 ---- VMC JO8-1G ---- 09:00
5 ---- DTC '07 JO8-1 ---- 09:00
6 ---- Reutum JO8-2 ---- 08:45
 
 
 
Albo toernooi JO8 en JO10 teams

Info met betrekking tot het Albotoernooi op zaterdag 29 augustus bij de Tukkers.
Reutum JO8-1, Reutum JO8-2, Reutum JO10-1 en Reutum JO102- nemen deel aan dit toernooi.

De Tournify link voor het toernooi is:

https://www.tournify.nl/live/albo2020

Op deze pagina kan iedereen via 'mijn team' zijn/haar team selecteren en zal de poule-indeling en het wedstrijdschema voor dat team naar voren komen. Ook zal er dit jaar weer de knALBOkaal zijn voor het team dat het hardste kan schieten. De indeling hiervoor zullen we op de toernooidag zelf bekend maken, aangezien we nog aan het kijken zijn hoe we het één en ander fysiek het beste kunnen inrichten. Dit zal nooit eerder zijn dan de eerste wedstrijd van een team.

Andere COVID-19 gerelateerde zaken:

Wij willen vragen of zoveel mogelijk spelers thuis kunnen omkleden. Dit jaar is het douchen na afloop van het toernooi wel mogelijk, maar niet verplicht. Houd er rekening mee dat volwassen ten alle tijden 1.5m afstand van elkaar dienen te houden, wat het dus onmogelijk maakt om met veel ouders tegelijk hun kinderen te helpen met omkleden in de kleedkamers.

Er zullen dit jaar op verschillende plekken (denk aan kantine, patatwagen) verplichte looproutes komen, om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken. Om oponthoud te voorkomen, zullen er dit jaar in de kantine geen zitplaatsen beschikbaar zijn.

We kunnen dit jaar maximaal 250 toeschouwers tegelijkertijd toelaten. Dit aantal werd andere jaren niet gehaald, vandaar dat we niet met een registratie gaan werken. Deze 250 toeschouwers kunnen alleen worden toegelaten zolang tussen volwassen de 1.5m gewaarborgd kan worden. Verspreid je dus om de velden en ga beslist niet 'gezellig' bij elkaar staan.

Wij roepen met klem alle spelers, leiders en toeschouwers op, die ook maar enige COVID-19 klachten vertonen, om niet naar het toernooi te komen.

Laten we er samen een veilig, maar vooral sportief toernooi van maken!
Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn, dan horen wij het graag.

 

Coronaregels op de Kottenbrei
Sinds vorige week is de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021 weer begonnen. Dat betekent dat er weer volop getraind en wedstrijden gespeeld gaan worden op ons sportcomplex De Kottenbrei. Ook zal er weer publiek naar ons sportcomplex komen. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Hoewel het coronavirus nog niet is verdwenen mag dit wel, echter alleen met inachtneming van de meest actuele coronaregels. Hieronder worden de belangrijkste regels weergegeven. Deze regels zijn afkomstig van NOC*NSF die de KNVB heeft overgenomen.
 
Algemene uitgangspunten
blijf thuis bij klachten en laat je testen;
pas hygiëne toe (handen wassen);
houd 1,5 meter afstand;
vermijd drukte en geef elkaar de ruimte
het is niet toegestaan in groepsverband te zingen of te schreeuwen.
 
Sporten
voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:   neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak; 
houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten;
schud geen handen; 
kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand in acht.
 
Gebruik van de kantine
er zijn maximaal 100 personen toegestaan; 
er wordt vriendelijk verzocht je te registreren bij binnenkomst (gegevens worden uitsluitend verwerkt en bewaard voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD);
bij voorkeur met pin betalen.
 
Voor meer informatie:
 
Wij verzoeken iedereen bovenstaande regels in acht te nemen en doen een beroep op uw gezonde verstand.


Bestuur VV Reutum 

Bekerindeling VV Reutum B-categorie 2020-2021
De KNVB heeft de bekerindeling van de B-categorie bekendgemaakt. 
Bij Reutum spelen alle jeugd- en seniorenteams behalve Reutum 1 en Reutum 2 in de B-categorie. 
De bekerwedstrijden in de B-categorie starten op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus.
Het voorlopige wedstrijdschema van de bekerwedstrijden kun je per elftal vinden onder het item --Teams—op deze site.
De vermeldde wedstrijddata en aanvangstijden zijn de huidige gegevens per 7 augustus 2020 zoals door de KNVB zijn vastgesteld.
 
De ervaring leert dat vooral aan het begin van het seizoen het programma van de wedstrijden vaak wordt gewijzigd.
Wanneer teams, om welke reden dan ook, bekerwedstrijden willen verplaatsen dan is dat mogelijk voor zowel categorie A als categorie B. Deze bekerwedstrijd zal dan, in onderling overleg, verplaatst kunnen worden naar uiterlijk donderdag 17 september. Dit alles kan geregeld worden via het wijzigingsverzoek in Sportlink Club. De wedstrijden dienen vóór de geplande datum gewijzigd te zijn. |
Uitstel van bekerwedstrijden naar een datum ná 17 september is niet mogelijk.
 
Indeling Senioren VV Reutum
Reutum 3 Reserve zondag poule, Groep 2 Poule 070
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Reutum 3 ---- 11:15
2 ---- RSC 6 ---- 12:30
3 ---- KOSC 6 ---- 09:00
4 ---- UD W. 4 ---- 09:00
 
Reutum 35+ Beker reserve Poule groep 2 Poule 040
1 ---- Reutum 35+1 ---- 09:00
2 ---- De Tubanters1897 3 ---- 11:00
3 ---- BSC Unisson 3 ---- 09:30
4 ---- Bon Boys 7 ---- 09:00
 
Reutum Vrouwen, zaterdag poule Groep 4 Poule 07
1 ---- Tubantia VR1 ---- 11:45
2 ---- TVC '28 VR2 ---- 11:00
3 ---- Twenthe VR1 ---- 11:00
4 ---- Reutum VR1 ---- 12:00
 
Jeugd VV Reutum
Reutum JO19-1, Groep 2, Poule 25
1 ---- Luctor Et Emergo JO19-1 ---- 14:30
2 ---- Oranje Nassau JO19-2 ---- 15:00
3 ---- Bruchterveld JO19-1 ---- 11:00
4 ---- Reutum JO19-1 ---- 16:00
 
Reutum JO17-1, Groep 3, Poule 033
4 ---- Quick '20 JO17-4 ---- 12:45
3 ---- RSC JO17-2G ---- 12:30
1 ---- Reutum JO17-1 ---- 14:30
2 ---- Tukkers De JO17-2 ---- 14:45
 
Reutum JO15-1 Groep 3 poule 26
1 ---- KOSC JO15-2 ---- 11:30
2 ---- ST: SVV '56/Kloosterhaar JO15-1 ---- 12:30
3 ---- Reutum JO15-1 ---- 13:30
4 ---- Stevo JO15-3 ---- 12:45
 
Reutum JO13-1 Groep 2 poule 46
1 ---- HHC Hardenberg JO13-2G ---- 10:00
2 ---- DOS '37 JO13-1G ---- 09:15
3 ---- Reutum JO13-1G ---- 13:30
4 ---- KOSC JO13-1 ---- 11:30

Reutum meiden onder 13 , 8-tal, Groep 1, Poule 09
1 ---- Reutum MO13-1 ---- 11:00
2 ---- Oranje Nassau MO13-3 ---- 09:30
3 ---- NEO MO13-2 ---- 09:45
4 ---- Luctor Et Emergo MO13-2 ---- 10:00

Speeldatums:    
Zaterdag 29 augustus - zondag 30 augustus 2020
Zaterdag 5  - zondag 6 september  2020
Zaterdag 12 - zondag 13 september  2020
KNVB beker indeling - programma VV Reutum 1 en Reutum 2
De KNVB heeft de bekerindeling en het wedstrijdprogramma van Reutum 1 en Reutum 2 bekend gemaakt.
Beide elftallen spelen in de A-categorie.
De indeling van de overige elftallen van VV Reutum die vallen onder de B-categorie, wordt vrijdag 7 augustus bekend.
 
VV Reutum 1, Groep 3 Poule 13
Nr. ---- Team ---- Voorkeurstijd
1 ---- S.V. Vasse 1---- 14:00
2 ---- Reutum 1---- 14:00
3 ---- FC Eibergen 1---- 14:00
4 ---- Haaksbergen 1---- 14:00
 
Wedstrijdprogramma Reutum 1
30-8-2020 ---- 14:00 ---- Reutum - Haaksbergen
  6-9-2020 ---- 14:00 ---- S.V. Vasse - Reutum
13-9-2020 ---- 14:00 ---- FC Eibergen - Reutum
 
VV Reutum 2, Groep 2 Poule 14
Nr. ---- Team ---- Voorkeurstijd
1 ---- MVV '29 3 ---- 10:45
2 ---- KOSC 3 ---- 11:00
3 ---- Tukkers De 2 ---- 11:00
4 ---- Reutum 2 ---- 09:30
 
Wedstrijdprogramma  Reutum 2
30-8-2020 ---- 10:45 ---- MVV '29 3 - Reutum 2
  6-9-2020 ---- 09:30 ---- Reutum 2 - KOSC 3
13-9-2020 ---- 11:00 ---- Tukkers De 2 - Reutum 2
 
5 i.p.v 3 wissels toegestaan bij de bekerwedstrijden.
In de districtsbeker van het amateurvoetbal mogen teams komend seizoen vijf keer wisselen in plaats van drie maal. Dat heeft de KNVB besloten.
Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, is de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21.
Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 
3 wisselmomenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen, laat de KNVB weten. 
Een eenmaal gewisselde speler in de A-categorie mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.
 
Het is nog niet bekend of in de competitie ook vijf wissels worden toegestaan
Bij de profs is dit wel het geval. 
Competitie indeling A-categorie seizoen 2020-2021 bekend
De KNVB heeft 10 juli de nieuwe indeling van de elftallen die in de A-categorie acteren bekend gemaakt. 
Voor VV Reutum betreft dat Reutum 1 en Reutum 2. 
De (Twentse) indeling is zoals de kenners dat hadden verwacht.
 
Indeling Derde Klasse A 2020-2021
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- MVV '29 ---- 14:00
2 ---- Luctor Et Emergo ---- 14:00
3 ---- De Tukkers ---- 14:00
4 ---- Borne ---- 14:00
5 ---- DSVD ---- 14:00
6 ---- TVO ---- 14:00
7 ---- RSC ---- 14:00
8 ---- LSV ---- 14:00
9 ---- Saasveldia ---- 14:00
10 ---- W.V.V.'34 ---- 14:00
11 ---- Losser ---- 14:00
12 ---- Avanti W. ---- 14:00
13 ---- Reutum ---- 14:00
14 ---- UDI ---- 14:00
 
Reutum 2, Zondag reserve (cat A)  derde klasse A
Nr Team Voorkeustijd
1 ---- KOSC 3 ---- 11:00
2 ---- RSC 2 ---- 11:00
3 ---- Quick '20 2 ---- 10:00
4 ---- LSV 2 ---- 10:45
5 ---- Oldenzaal 2 ---- 10:00
6 ---- Losser 2 ---- 10:45
7 ---- EMOS 2 ---- 10:30
8 ---- Avanti W. 3 ---- 10:00
9 ---- Reutum 2 ---- 09:30
10 ---- UD W. 2 ---- 11:15
11 ---- SDC '12 3 ---- 10:45
 
- Publicatie bekerindelingen categorie A is op 24 juli 2020
- De indeling van de B-categorie wordt 21 augustus bekend.
- De competitie start in het weekend van 19 en 20 september.
 
En voor de liefhebbers de indeling van onze buurtverenigingen:
 
Eerste klasse E:
BVC’12, Columbia, Dalfsen, De Bataven, FC Winterswijk, Heino, MASV, RKHVV, Rohda Raalte, Bemmel, Stevo, TVC’28, Tubantia, Voorwaarts Twello. 
Tweede klasse J:
ATC’65, Achilles’12, BWO, Barbaros, Bon Boys, Suryoye-Med, Eilermark, Grol, Lemelerveld, NEO, SDC’12, Schalkhaar, Vogido, Wijhe’92.
Vierde klasse A:
Almelo, BSC Unisson, De Tubanters, EMOS, Fleringen, KOSC, La Premiere, vv Oldenzaal, sv Vasse, De Lutte, Sportclub Overdinkel, UD Weerselo, Victoria’28, Zenderen Vooruit.
Vijfde klasse A:
Bentelo, DTC’07, EGVV, Haaksbergen, Hengelo, Langeveen, Lochuizen, Manderveen, Bornerbroek, Haarlo, TVV, Vosta. 
 
 
 
 
Aangepaste maatregelen mbt het corona virus per 1 juli voor sportkantines en kleedkamers.

Bij deze willen wij jullie graag informeren omtrent de verdere versoepeling van de Corona maatregelen in de sport.
Per 1 juli mogen de sportkantines weer geopend worden en mogen ouders weer langs de lijn op 1,5 m afstand van elkaar.
Verder kan er weer gebruik gemaakt gaan worden van de kleedkamers en douches (allemaal wel op 1,5m afstand van elkaar).

Spelregels voor sport in het algemeen
Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensportaccommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
 

Afstand
Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen weer open.

Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en toernooien
Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.

Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

Klachten?

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
Vermijd drukte.
Was vaak je handen.

De spelregels worden weer gewijzigd per 1 juli 2020

Er zijn door de IFAB weer een aantal wijzigingen in de spelregels aangebracht, vooral bedoeld om dingen te verduidelijken. De KNVB zal binnenkort de Nederlandstalige versie publiceren, maar hierna alvast de meest in het oog springende zaken.

Uiteraard zijn er ook een aantal wijzigingen waar niemand van zal wakker liggen, zo mogen de doelen ook samengesteld worden uit onderdelen met verschillende vormen, dus bijvoorbeeld een vierkante lat en rechthoekige palen. Misschien handig als je nog wat spullen over hebt.

Iets belangwekkender is de wijziging dat tijdens een wedstrijd gegeven vermaningen en waarschuwingen (gele kaarten) niet meetellen in een eventuele strafschoppenserie, een gegeven rode kaart blijft wel betekenen dat die speler niet meedoet aan de strafschoppenserie.

Belangrijk is dat voor het bepalen van wel of geen handsbal nu bepaald is dat de schouder stopt bij de onderkant van de oksel en de arm daar begint. Erboven is dus niet strafbaar eronder wel. Tevens is verduidelijkt dat een onopzettelijke handsbal van een aanvaller vrijwel onmiddellijk gevolgd moet worden door een scoringskans of doelpunt om deze handsbal als strafbaar te beschouwen. Zodra er meer tijd, een grotere afstand of meerdere passes tussen de handsbal en de scoringskans of het doelpunt zitten, wordt de onopzettelijke handsbal niet bestraft.

Het voor de tweede maal spelen van de bal na een spelhervatting (dus voor een andere speler de bal heeft geraakt) was altijd al goed voor een indirecte vrije schop, maar kan nu ook leiden tot een waarschuwing of wegzenden als er spraken is van het voorkomen van een veelbelovende aanval of het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Dit geldt ook voor de doelverdediger. Voor alle duidelijkheid: het geldt dus niet bij terugspeelballen en dergelijke of bij de bal tijdens het spel voor de tweede keer in de handen nemen door de doelverdediger, in die gevallen krijgt hij nog steeds alleen een indirecte vrije schop tegen. Maar de bal verkeerd raken bij bijvoorbeeld een doelschop kan vervelende gevolgen hebben.

Bij het toestaan van een snelle spelhervatting of bij het geven van voordeel wordt een gele kaart niet alsnog gegeven als deze kaart gegeven zou worden voor het onderbreken van een veelbelovende aanval. Net als bij de rode kaart voor een overtreding bij een scoringskans wordt er vanuit gegaan dat door de snelle hervatting of het voordeel de aanval veelbelovend blijft.

Ook bij de strafschop zijn een paar wijzigingen die voor verduidelijking moeten zorgen. Allereerst krijgt de doelverdediger die een overtreding maakt niet meer direct een gele kaart, maar de eerste keer een vermaning. Daarbij moet het bovendien gaan om overtredingen waarbij hij de bal tegenhoudt of waarbij zijn overtreding duidelijk invloed heeft op het resultaat. Tenslotte is bij het tegelijkertijd maken van overtredingen door de nemer en de doelverdediger de regel zo aangepast, dat de nemer altijd bestraft wordt met een gele kaart en een indirecte vrije schop tegen. Dat is dus niet meer afhankelijk van het resultaat van de strafschop of het soort overtreding (daarmee is dit onderdeel wat minder ingewikkeld geworden).

De KNVB geeft via een webinar een mooie uitleg over de wijzigingen:
https://knvb.webinargeek.com/watch/replay/534779/3fac81ab81650444be93d482ab5ebdb8/

Bron COVS
Dick Visser

Een mooie link met beelden of 't hands of geen strafbaar hands is! (volgens de regels van voor 1 juli 2020). Test je kennis.
Discussie blijft!!

https://www.sao-apeldoorn.nl/beoordeling-hands/

Met dank aan de scheidsrechtersvereniging Apeldoorn.

Jan Ikink (1 ) winnaar VV Reutum Toto

De winnaar van dit TOTO seizoen 2019 – 2020 is Jan Ikink. Normaal spelen we 4 periodes van 8 wedstrijden dus totaal 32 toto’s. Nu zijn we door de Corona tot 24 ronde’s (3 periode’s) gekomen. Jammer dat het zo moest gaan maar het is niet anders. De organisatie heeft besloten dat we volgend seizoen met een schone lei willen beginnen. Met de laatste prijswinnaars van toto 24 komt het startbedrag voor aankomend seizoen op € 41,40 + de inleg van TOTO nummer 1. Een mooi startbedrag dus. De stand na de derde periode is tevens de eindstand. Jan is het meest constant gebleken dit seizoen. Hij heeft 129 punten bijeen gespeeld. Tevens was hij winnaar van de derde periode en was 2e in de eerste. Een terechte winnaar dus. Op gepaste afstand volgen de nummers 2 t/m 5. De winnaar van de eerste periode, Frank Droste, volgt als eerste op 123 punten. Hierachter met elke keer 1 punt verschil volgen Peter Brunninkhuis, Johan Lammerink en Jan Aarnink. : Als je dit rijtje zo ziet, kan iedereen dus winnen en hoef je dus niet zo heel veel verstand van voetbal te hebben…

De top 5 krijgt van de desbetreffende jeugdleden de prijzen overhandigd volgens de Corona regels.

Iedereen dank voor het meespelen van dit leuke spel en hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee. Ook namens de fanatieke TOTO ophalers dank voor de snoepjes, winstdeling bij prijs en gezelligheid.

Nieuwe spelers zijn natuurlijk van harte welkom.

Top 5 TOTO seizoen 2019-2020:
1             Jan Ikink                              129 punten
2             Frank Droste                        123 punten
3             Peter Brunninkhuis              122 punten
4             Johan Lammerink                121 punten
5             Jan Aarnink                         120 punten

De Organisatie (Pr Commissie) 

 

Trainingen senioren vanaf 11 mei weer hervat

Haal de kicksen maar weer uit het vet…

Het zal niemand zijn ontgaan. Er komen gelukkig weer meer mogelijkheden om te sporten.
Afgelopen week zijn de trainingen bij de VV Reutum jeugd met veel plezier weer gestart.

Ook de senioren mogen vanaf 11 mei 2020 weer trainen.
Vanmiddag is er van de gemeente Tubbergen bericht ontvangen dat voor de senioren hetzelfde protocol van toepassing is als de jeugd van 13 tot 18 jaar.
Lees voorafgaand aan de trainingen ons protocol voor de regels en de voorschriften:

https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/protocol-vvreutum-2020.pdf

Het schema van de trainingstijden van de senioren:

Dinsdag training senioren:
Van 20.00 uur tot 21.00  uur: Reutum 1 o.l.v. Peter Bokma
Van 20.00 uur tot 21.00  uur: Reutum 2 o.l.v. Raymond Deterink en Dennis Huiskes

Woensdag training senioren:
Van 20.00 uur tot 21.00 uur: Vrouwen o.l.v. Sjaak Leferink en Frank Droste

Donderdag training senioren:
van 20.00 uur tot 21.00 uur : Reutum 3 + veteranen o.l.v. Raymond Benerink

Vrijdag training senioren:
Van 19.30 uur tot 20.30 uur: Reutum 1 o.l.v. Peter Bokma
Van 19.30 uur tot 20:30 uur: Reutum 2 o.l.v. Rob Veelers
                                   
Zorg dat je niet eerder dan 5 minuten voor aanvang op het sportpark bent en dat je je strikt houdt aan de algemene geldende regels en afspraken.
Op die manier hopen we dat alles soepel en fijn verloopt zodat we lekker kunnen trainen.
De trainingen worden voorlopig van 12 mei tot en met 3 juli aangeboden.


 

 

 

 

 

Trainingen VV Reutum jeugd mogen hervat worden

Goed nieuws! De Technische Jeugd Commissie en bestuur van VV Reutum hebben besloten om de trainingen voor alle jeugdteams zo spoedig mogelijk te hervatten.
Achter de schermen is de afgelopen dagen hard gewerkt aan de voorbereidingen om de jeugdtrainingen weer te hervatten. 
De TJCommissie heeft een protocol opgesteld en ingediend bij de gemeente Tubbergen.
De gemeente heeft een coördinerende rol bij het weer open laten gaan van de sportverenigingen. Dit betekent in de praktijk dat we een protocol bij de gemeente inleveren waarin we aangeven hoe we na 28 april de trainingen voor de pupillen en junioren gaan organiseren. De gemeente moet goedkeuring geven alvorens we mogen starten.
Wij verwachten dat we snel groen licht krijgen van de gemeente en dat de eerste trainingen vanaf woensdag 6 mei gegeven kunnen worden.

Een aantal zaken al op voorhand:


Algemeen:
• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
• Spreek mensen erop aan als ze zich niet aan de regels houden.
• Er zal worden gehandhaafd door de gemeente.
• Voel jij je als speler, trainer, vrijwilliger en/of ouder niet fijn bij het feit dat er weer gesport 
  gaat worden en je wilt liever niet komen? Helemaal geen probleem maar laat het wel even
  weten aan je trainer of Technische Jeugd Commissie. 

 Accommodatie:
• Kantine, kleedkamers, douches en toiletten zijn gesloten. 
• Het sportpak is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur. 
•  Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de Kottenbrei.
   Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren).
Gebruik Kottenbrei buiten trainingen
De Kottenbrei  is alleen geopend voor georganiseerde activiteiten (trainingen).
De rest van de tijd blijft het sportpark gesloten. Hier zal strikt op toegezien worden.

Trainingen:
• Alle trainingen duren 50 minuten   
• Tot en met de JO12 kan er gewoon worden getraind. Vanaf JO13 wordt er getraind op
  1.5  meter afstand
•  Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar de Kottenbrei;
•  Kom in sportkleding naar de voetbalvereniging. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn  
   gesloten. Je kunt ook niet douchen, zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest en
   daarna goed je handen hebt gewassen;
•  Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training naar de voetbalvereniging en
   wacht op aanvang op de daarvoor aangewezen plek;

Het protocol volgt z.s.m. op deze site. 


Wij  hopen op jullie begrip en wensen onze jeugdleden en hun trainers weer veel voetbalplezier!!!
Wees verstandig en blijf gezond!

Kantinevoorraad uitverkoop zaterdag 2 mei

Normaal had Reutum 1, als één van de weinige keren in het 75 jarig bestaan, zondag 26 april, de provinciegrens over gemoeten om SV Grol voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag te bezorgen.
Dit was dan een goede reden geweest om een feestje te bouwen in de kantine, maar helaas door de Corona is het seizoen 2019-2020 al op 11 maart gestopt door de KNVB,  en die begrijpelijke beslissing heeft op veel fronten zijn consequenties.

Eén van de consequenties voor VV Reutum is dat producten die normaal in de kantine worden verkocht tegen de einddatum gaan lopen, of over datum gaan als wij niets ondernemen.
De voorraad is dan onverkoopbaar en we zijn zo de investering kwijt.
Daarom houdt de club nu uitverkoop van de kantinevoorraad.
Op zaterdag 2 mei van 10:00 uur tot 12:00 uur kunnen belanghebbenden bij de voetbalkantine terecht om diverse consumpties van ons over te nemen.
Het gaat om producten als bier, flesjes sportdrank en fris, flesjes Radler of 0.0 dranken, snoepgoed, zakjes chips en gehaktballen en frikandellen.
De producten worden zoveel mogelijk in volledige verpakking (doos, tray of krat) verkocht. Daarbij geldt OP = OP. 
Tegen een schappelijke prijs, die later deze week bekend wordt gemaakt, kun je de “huis”artikelen kopen, en door te kopen steun je ook VV Reutum.

Een paar huisregels:
- Kom alleen en blijf niet hangen! In de kantine geldt de 1,5 meter voorwaarde.
- Er kan met pin en contant betaald worden, al heeft pin de voorkeur.

Mocht je zaterdag géén tijd hebben, je kunt de producten per mail/telefoon voor zaterdag bestellen bij de kantinecommissie (Monique, Jan). 
Daarna kunnen ze OP AFSPRAAK worden afgehaald in de kantine.

Hopelijk kan er binnenkort weer een beetje worden getraind dankzij de versoepelde maatregelen die het kabinet dinsdag 21 april aankondigde.
Helaas maakt dat voor de omzet van de kantine niet uit, die blijft dicht.

Met sportieve groet, en een goede gezondheid gewenst.

Bestuur VV Reutum, kantinecommissie

 

Protocol verantwoord sporten

Nu het kabinet heeft besloten dat de jeugd vanaf 29 april voorzichtig weer mag trainen op de voetbalvelden, heeft NOC*NSF een protocol voor alle sport/sportverenigingen opgesteld.
Hierin staan de praktische regels om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten in de leeftijdsklassen t/m 12 jaar en 13-18 jaar

Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd (opgesteld door NOC/NSF)

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om deze sportactiviteiten te faciliteren en te organiseren, altijd onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van sportaanbieders. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.

Met dit protocol willen we de gemeenten en uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten voor nadere uitwerking aanreiken. Hierbij willen we zoveel mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk bieden, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Hier de link naar het sportprotocol opgesteld door het NOC/NSF:

https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_a4.pdf

Na Koningsdag komt er van de KNVB een protocol speciaal voor het voetbal.
Hierin staan tips (zoals bijvoorbeeld het aantal spelers dat op het veld mag en hoe je veilig met de bal en andere materialen kan omgaan) en handvatten die specifiek afgestemd zijn
op de doelgroepen die nu weer mogen sporten op de club.
Dit wordt z.s.m. gedeeld door de KNVB.

Ook de Gemeente Tubbergen heeft de nodige info op haar site gezet.
In onderstaande link staat de informatie van de gemeente Tubbergen:

https://www.tubbergen.nl/informatie-over-coronavirus-en-sport

A.s. dinsdag is er digitaal overleg tussen de gemeentelijke Sportraad en de gemeente Tubbergen.
In de sportraad zijn volleybal, badminton, voetbal, judo, klootschieten, handbal, schaatsen, paardensport, tennis, zwemmen en basketbal vertegenwoordigd.
Het Bestuur/Technische jeugdcommissie van VV Reutum zal op basis van dit digitale overleg, en met inachtneming van de richtlijnen/protocol vanuit de KNVB,
zo spoedig mogelijk komen met nadere berichtgeving over het mogelijk onder begeleiding hervatten van de sportbeoefening door kinderen en jongeren op onze Kottenbrei.

 

Geen kampioen maar toch promotie

De KNVB heeft besloten om de competities niet uit te spelen. Maar ook om geen kampioenen en degradanten te benoemen. Zeer jammer natuurlijk. Zeker voor de teams die voor deze titel en bijbehorende promotie gingen en er zeer goed voor stonden. Omdat er sporadisch plekken vrij komen in de diverse klasses, doordat verenigingen overgaan van de zondag naar de zaterdag, is er wellicht toch nog een kans op promotie. De KNVB heeft daarom aan de clubs gevraagd die in aanmerking willen komen voor promotie zich voor 1 juni te melden. De KNVB zal dan kijken welke verzoeken gehonoreerd kunnen worden. Deze procecedure geldt alleen voor de teams die uit (willen) komen in de A-categorie  (Reutum 1 en Reutum 2) , de prestatieve teams. De B-categorie (alle overige teams bij VV Reutum) , de recreatieve teams, kan zich namelijk al opgeven per gewenste klasse.

In het zaterdagvoetbal hebben de volgende ploegen een verzoek ingediend:

SVZW, De Esch, De Zweef en Sportlust Glanerbrug, Hellendoorn, Daarlerveen, Blauw Wit’66, Eilermark en FC Berghuizen.

In het zondagvoetbal willen Grol (koploper derde klasse A), KOSC (4A), UDI (4B), De Lutte (5A) en Sportclub Rekken (5B) graag een klasse hoger.
Zondag 26 april stond voor Reutum 1 normaal de uitwedstrijd in Groenlo tegen SV Grol op het programma. In Reutum werd het 2-0.

Maar misschien volgend seizoen de Kuiperbergderby op de zondag met de Koale kermis.
Wat was de uitslag van de laatste editie op 5 november 2017?