Recent nieuws

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 28 tm 30 september 2023
Waarbij de parkeerplaats van de V.V. Reutum bijna overhoop ligt in verband met werkzaamheden wordt er op de velden van de Kottenbrei gewoon gevoetbald.De werkzaamheden zorgen helaas voor (verkeers)overlast op en rondom de Kottenbrei.
Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen vragen wij voetballers, supporters en overige gebruikers zoveel mogelijk op de FIETS of LOPEND naar de Kottenbrei  te komen.
 
Na de start van de (senioren)competities vorige week zijn er ook in het aankomende speelweekend volop voetbalwedstrijden voor VV Reutum-teams ingepland. Maar liefst vijftien duels worden er afgewerkt waarin onze geel-blauwe trots drie punten probeert te bemachtigen. 
 
De spelers van VV Reutum JO13-1 moeten zaterdagochtend vroeg uit de veren. Al om 08.30 uur vindt de aftrap plaats voor het duel met Oranje Nassau JO13-2. Na vier gespeelde wedstrijden staat VV Reutum JO13-1 bovenaan in de competitie dankzij de volle buit van twaalf punten. Tegenstander ON staat op de derde plek en lijkt dus een geduchte tegenstander. Een kwartier later begint UD Weerselo JO8-1 tegen VV Reutum JO8-1JM en vanaf 09.00 uur vinden de eerste thuiswedstrijden plaats op de zaterdag. VV Reutum JO9-1JM en VV Reutum JO11-2JM spelen dan op eigen veld tegen respectievelijk Rood Zwart en Borne. Om 09.45 uur begint VV Reutum JO11-1 eveneens bij Oranje Nassau te voetballen. In deze competitie zijn Reutum en ON echter de twee onderste ploegen op de ranglijst omdat ze beide na vier duels nog geen wedstrijd hebben weten te winnen. VV Reutum MO15-1 en JO15-1 sluiten de zaterdagochtend tegelijkertijd af op de Kottenbrei. De meiden voetballen tegen DOS’37 MO15-1 en de jongens nemen het op tegen Tubantia JO15-2. 
 
Op de zaterdagmiddag komt alleen VV Reutum G1JM in actie in ons eigen dorp. Vanaf 12.30 gaat het de strijd aan met De Esch G2. De Oldenzalers hebben al één duel gewonnen, terwijl voor Reutum de competitie zaterdag pas begint. VV Reutum JO17-1JM en VV Reutum JO19-1 spelen beide een uitwedstrijd. De onder 17 gaat op bezoek bij hekkensluiter BWO JO17-2. VV Reutum JO19-1 gaat proberen de eerste winstpartij te boeken. Daarvoor moet het afrekenen met Zenderen Vooruit JO19-1. 
 
Op zondag komen alle seniorenteams  (behalve Reutum 3 hun wedstrijd is verplaatst naar 19 oktober) voor het eerst dit seizoen in actie. VV Reutum 2 trapt op zondagochtend om 09.30 uur af tegen Neede 2. Onder leiding van nieuwe coach Matthijs Kolman gaat het tweede elftal proberen mee te spelen om titelprolongatie. De veteranen kunnen de vrouw blij maken met een ontbijtje op bed, want ze hoeven op zondag pas om 10.45 uur te voetballen bij Luctor et Emergo 35+1. De Almeloërs wisten hun eerste wedstrijd al te winnen, terwijl voor Reutum de competitie zondag aanvangt. Voor VV Reutum 4 staat een derby op het programma. Na de 6-3 overwinning op MVV zal het vierde ook willen winnen van buurman KOSC. Reutum VR1 speelt zondag om 11.30 uur thuis tegen DTC. Ongetwijfeld zullen revanchegevoelens om de hoek komen kijken, na de 3-1 nederlaag tegen Manderveen vorige week. 
 
Revanchegevoelens zullen ook bij het eerste elftal aanwezig zijn als het zondag speelt tegen FC Trias 1. De eerste competitiewedstrijd in de derde klasse ging hopeloos verloren met 5-1 op bezoek bij SC Overwetering. Hoewel die uitslag geflatteerd aandoet en pas in de slotminuten tot stand komt zal het team van Peter Bokma zich toch een andere start van de competitie hebben voorgesteld. Zaak om de boel snel te herstellen en het beste recept daarvoor is een winstpartij.
Pupil van de week bij deze eerste thuiswedstrijd is Thijs Groothuis.
We hopen weer op de steun van het hondstrouwe Reutum-publiek langs onze eigen lijnen zondag vanaf 14.00 uur. Allen een fijn (voetbal)weekeinde! 
 
Programma - uitslagen zaterdag 30 september 2023
Reutum G1JM - De Esch G2 ----0-9
Zenderen Vooruit JO19-1 - Reutum JO19-1----2-2
BWO JO17-2 - Reutum JO17-1JM----3-1
Reutum JO15-1 - Tubantia JO15-2 ----2-4
Oranje Nassau JO13-2 - Reutum JO13-1 ----1-3
Oranje Nassau JO11-3 - Reutum JO11-1----3-6
Reutum JO11-2JM - Borne JO11-1JM ----7-3
Reutum JO9-1JM - Rood Zwart JO9-1JM ----4-2
UD W. JO8-1 - Reutum JO8-1JM----13-4
Reutum MO15-1 (9-tal) - DOS '37 MO15-1 ----5-0
Programma zondag 1 oktober 2023
14:00 ---- Reutum 1 - FC Trias 1 o.l.v. A. Laarhuis
09:30 ---- Reutum 2 - Neede 2 o.l.v. Machiel Steggink
11:00 ---- KOSC 6 - Reutum 4
10:45 ---- Luctor Et Emergo 35+1 - Reutum 35+1
11:30 ---- Reutum VR1 - DTC '07 VR1 o.l.v. Edwin Oude Kotte
 
Uitslag donderdag 28 september 2023
DSVD 1 - Heeten 1 ----4-0
Programma zondag 1 oktober 2023
DTC '07 1 - Eilermark 1 o.l.v. S. Hachmang
Delden 1 - Sc. Overwetering 1 o.l.v. H.T. Reintjes 
MVV '29 1 - Reunie 1 o.l.v. R. Heveling 
Reutum 1 - FC Trias 1 o.l.v. A. Laarhuis 
Ruurlo 1 - W.V.V.'34 1 o.l.v. W.C. Menkehorst 
Wijhe '92 1 - Lemelerveld 1 o.l.v. R.J.A. Veltmaat 
Reutum laat het in de laatste 5 minuten aanbranden tegen SC Overwetering.

OLST - Als je de eerste competitiewedstrijd met 5-1 verliest dan lijkt het erop dat je compleet van de mat bent gespeeld.
Gelukkig was dat niet het geval want als dat wel zo was geweest dan hadden we ons al gelijk grote zorgen moeten maken.
Ondanks het vele balbezit voor de thuisploeg, had Reutum met name na rust afstand moeten nemen.
De 2-1 vlak voor tijd (86e minuut) hielp de thuisploeg in het zadel waarna Reutum als een kaartenhuis volledig in elkaar stortte.
Dat de thuisploeg in de resterende minuten nog mocht uitlopen naar een 5-1 zege mag de ploeg uit Reutum zichzelf zeker aanrekenen.

Na een aftastend begin van beide kanten was het toch echt Reutum dat gelijk van zich af beet.
Na een heerlijke pass van Jordi werd Mark op pad gestuurd.
Mark lag op volle snelheid, en stoof richting de zestien om het duel 1:1 met de doelman van Overwetering te zoeken.
Een droge schuiver was voldoende om de 0-1, na een kleine 10 minuten voetbal, op het scorebord te krijgen.
Reutum kroop na deze treffer wat terug en liet de bal aan de thuisploeg.
Overwetering probeerde de bal snel rond te laten gaan maar verder dan veel balletjes breed, en zo nu en dan een aanbiedende middenvelder kwam te thuisploeg niet.
Reutum had de zaakjes prima voor elkaar waardoor doelman Tulk van Reutum eigenlijk niets te doen kreeg in deze fase.
Als Overwetering toch eens dreigend leek te worden, werd dan lag dit vooral aan de erg jonge en zeer balvaardige Jaimey Zeyseink, die vanaf rechts (met zijn linker) steeds de nodige dreiging zorgde.
Ondanks het balbezit voor de thuisploeg was het toch opnieuw Reutum dat een schot van Mark rakelings voorbij het doel van Overwetering zag zeilen.
Niet veel later stond de doelman Paul Vlaskamp van Overwetering op de juiste plek om een schot(je), van opnieuw Mark, klemvast te pakken.
Overwetering probeerde het wel, maar Reutum stond gewoon goed opgesteld waardoor er eigenlijk geen muisje doorkwam.
Overwetering werd in deze fase vooral indirect gevaarlijk uit corners en vrije ballen maar voetballend wist het zich geen weg te banen door de defensie van Reutum.
Toch had heel geniepig de 1-1 kunnen vallen toen een verdediger van Overwetering, bij de 2e paal, een lastige voorzet, uit een vrije bal, binnen probeerde te volleren.
Toch viel voor de thee nog de 1-1 doordat opnieuw de rappe en handige rechtsbuiten op pad werd gestuurd.
Met de bal aan de voet was hij een paar verdedigers van Reutum te slim af, en wist vanaf de achterlijn Nick Logtenberg te bereiken.
Deze had op zijn beurt geen enkele moeite om, vanaf de 5 meter-lijn, de voorzet beheerst tot doelpunt te promoveren, 1-1.
De eerste echte mogelijkheid werd door de thuisploeg direct verzilverd, over rendement gesproken.
Toch leek Reutum op haar beurt, bijna net zo geniepig, de thee met een 1-2 op te zoeken.
De prima genomen vrije bal van Dani leek hard en hoog binnen te slaan, maar miste op een haar na het doel waardoor het dan ook gewoon 1-1 bleef.
Het slotakkoord deze eerste 45 minuten was opnieuw voor Reutum toen opnieuw Mark aan het werk werd gezet.
Zijn fraaie geplaatste bal in de korte hoek leek de 1-2 op te leveren, maar doelman Vlaskamp van Overwetering wist met een prachtige redding de 1-1 op het scorebord te houden.
Ondanks dat het balbezit veelal voor de thuisploeg was, waren de beste mogelijkheden in de eerste 45 minuten toch echt voor de ploeg uit Reutum.

Gelijk na de rust een soortgelijk wedstrijdbeeld als de eerste 45 minuten.
Overwetering probeerde het wel, maar wist aanvallend geen vuist te maken.
De enige speler bij Overwetering die ook in het 2e bedrijf dreigend bleef was de jonge rechtsbuiten. Niet dat dit gelijk veel mogelijkheden opleverde maar dreiging had hij zeker.
Maar na ruim 15 minuten voetbal in de tweede helft leek het spel steeds meer in evenwicht te komen omdat Reutum zich aanvallend ook steeds meer begon te roeren.
Eigenlijk had dit al snel de 1-2 kunnen betekenen toen een heerlijke voorzet van Stijn voor het doel werd geslingerd.
Mark stond op de goede plek om deze voorzet van dichtbij met het hoofd binnen te knikken.
Mark knikte prima binnen, maar doelman Vlaskamp van Overwetering deed het nog net iets beter door deze 100% scoringskans met een reflex van de lijn te slaan.
Reutum zag dat er zeker een beter resultaat in zat en zag dit bijna beloond worden toen opnieuw Mark op randje van buitenspel werd weggestuurd.
Opnieuw was daar het 1:1 duel met de doelman maar nu had de goalie wel een passend antwoord op de inzet van Mark, waardoor het dus 1-1 bleef.
Reutum leek in deze fase de juiste versnelling te hebben gevonden waardoor de druk op het doel van Overwetering aanbleef.
Toen een schot, van net buiten de 16, door een Overwetering-hand werd geblokt leek de bal op de stip te gaan. Zelfs de grensrechter van Overwetering had dit geconstateerd (vertelde hij naderhand) maar vlagde, om begrijpelijke redenen, natuurlijk niet voor een strafschop.
Ook scheidsrechter Kardijk had het geconstateerd maar hij vond het, hoe onbegrijpelijk ook, te weinig voor een strafschop.
Reutum bleef bepalen en zag dat het opnieuw een grote mogelijkheid kreeg.
Nu was het Jordi die vanaf een meter of 16 vrij mocht aanleggen. Het schot kwam er, maar zo ook de prima redding van de doelman van Overwetering waardoor de 1-1 nog steeds op het scorebord bleef staan.
Kort hierop flitste de rechtervleugelaanvaller van Overwetering naar binnen om daarna met zijn linker doelman Tulk van Reutum onder vuur te nemen. Zijn schot was hard, maar net te hoog waardoor de bal hard tegen de ballenvanger verdween.
De wedstrijd kabbelde een beetje naar het einde toen het noodlot toch toesloeg.
Vlak voor tijd vergat Reutum de bal tijdig te ruimen waardoor het een onnodige corner moest weggeven.
Daar waar Reutum, deze middag, met nog geen enkele corner van Overwetering problemen kende, zag men in de 86e minuut invaller Remon Elshof over het hoofd.
Van dichtbij mocht hij geheel vrij de bal tegen de touwen koppen waardoor dat gebeurde waar men op de bank van Reutum al bang voor was.
Daar waar het in deze fase van de wedstrijd, gezien de grote mogelijkheden, al zeker 1-3 had kunnen staan, stond er enkele minuten voor het einde gewoon een 2-1 op het scorebord.
Toen niet kort hierna dezelfde speler, met een van richting veranderd schot, ook nog de 3-1 op het scorebord bracht was de wedstrijd helemaal gespeeld.
Reutum knakte, en liet het helemaal lopen waardoor de thuisploeg zelfs in blessuretijd nog 2 x het netje wist te vinden.

Achteraf kun je er van alles over zeggen, maar feit is wel dat Overwetering er gewoon 5 inschiet en wij maar 1. Hierdoor verlies je uiteindelijk verdiend met 5-1, alhoewel de overwinning veel te ruim was gezien het spelbeeld.
Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar Reutum heeft vandaag laten zien dat het prima tegenstanders de nodige weerstand kan bieden.
Als we dan ook nog de mogelijkheden gaan verzilveren dan ziet de wereld er al weer een heel stuk rooskleuriger uit.
Reutum zal zich vanaf dinsdag gaan voorbereiden op opnieuw een geheel onbekende tegenstander.
Komend weekeinde zal FC Trias (Winterswijk) de ploeg van trainer William Krabbenborg de tegenstander van Reutum zijn.
FC Trias begon deze competitie met een 0-0 in een thuiswedstrijd tegen het sterke Wijhe ’92.
Beide ploegen zullen dus op jacht gaan naar de eerste driepunter dit seizoen.

Opstelling tegen Overwetering: Kevin, Lex, Wout M (Stan 89’), Wout S (Kjelt 89’), Jaap, Jordi, Dani, Ramon, Stijn (Mats 75’), Mark, Bjorn (Mick 65’)

Programma - Voorbeschouwing - uItslagen 22 tm 26 september 2023

Reutum 1 verliest met 5-1 bij SC Overwetering.
De uitslag doet anders vermoeden, maar Reutum speelde geen slechte wedstrijd.
Door een doelpunt van Mark kwam Reutum al na 5 minuten op voorsprong. Vijf minuten voor rust kwam Overwetering op gelijke hoogte.
In de tweede helft kreeg Reutum meerdere kansen op een beter resultaat maar het ontbrak aan koelbloedigheid voor het doel.
In de 84e minuut kwam Overwetering op 2-1 en liep in de resterende 5 munten geflatteerd uit, in een door scheidsrechter Karkdijk goed geleide wedstrijd,  naar 5-1.
Desondanks verdiend iedereen een compliment voor de inzet en vertoonde spel en had de wedstrijd waarschijnlijk een ander verloop gehad indien de kansen wel waren benut.

Voorbeschouwing: Het seizoen brandt los!

Vrijdagavond is de aftrap van het voetbalweekend voor de V.V. Reutum.
De dames van de 7 tegen 7 competitie  zouden afreizen naar Ootmarsum om daar in toernooivorm te gaan voetballen tegen KOSC, Delden, en UD, maar dit toernooi is verplaatst naar
13 oktober.
De heren hebben wel een toernooi en deze zal plaatsvinden op de Kottenbrei. Tegenstanders zijn KOSC, De Tukkers, TVC en PH. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt en na de tijd zal het vast gezellig zijn in de kantine.

Zaterdag is de dag voor de jeugdwedstrijden en zal de JO-08 aftrappen om 09.00 uur tegen Heracles. JO-09 speelt een kraker in Vasse om dezelfde tijd.
JO-11 heeft daarna een lastige thuiswedstrijd om 10.00 uur tegen MVV uit Harbrinkhoek.
JO-17 en JO-19 spelen beide hun wedstrijd thuis tegen Overdinkel en Rossum. Beide teams hebben 1 punt uit de eerste 3 wedstrijden maar de talentvolle coaches Stan en Koen zullen vast een gedegen plan maken om de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

 Op zondagmorgen genieten de Veteranen en het tweede elftal nog van hun lange zomerstop, het derde en vierde elftal mogen wel aantreden en hun eerste competitiewedstrijd gaan spelen, heren succes!
De dames reizen af naar Manderveen om daar de eerste competitiewedstrijd te spelen, ook wensen we de dames veel succes!

 Het vlaggenschip van de vereniging mag zich opmaken voor een start in de 3e klasse. Na afgelopen seizoen geroken te hebben aan de 2e klasse is het taak om dit seizoen te laten zien dat Reutum een stabiele 3e klasse vereniging kan blijven. Dat dit niet eenvoudig gaat worden is wel te zien aan de verenigingen die ook in deze competitiespelen  en gemiddeld genomen minimaal een keer zo groot zijn als onze vereniging.
De eerste wedstrijd zal direct een verre uitwedstrijd zijn naar Olst waar gespeeld zal worden tegen SC Overwetering. Een onbekende tegenstander die al vele jaren in de 3e en 2e klasse speelt en bekend staat om een prima voetballend elftal. De bekerwedstrijden van Overwetering verliepen voorspoedig met een 0-4 en 10-1 overwinning. Alleen de laatste wedstrijd werd verloren met 1-3. Reutum wist zijn wedstrijden niet zo overtuigend te winnen maar lijkt toch klaar voor het begin van de competitie. Als de blessures meevallen valt het team van trainer Peter Bokma langzaam in elkaar en in elke bekerwedstrijd was er een fase waarin Reutum kon laten zien wat de intenties van dit jaar zullen worden. Dat deze fases langer en consistenter moeten zijn is duidelijk maar daarvoor heb je wel vaste patronen en vaste personen nodig. Als dit gerealiseerd kan worden kan Reutum zich opmaken voor een mooi seizoen in deze uitdagende klasse.

Met SC Overwetering, Trias en Wijhe 92 als start van de competitie zal direct duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen zullen zijn.

 Alle teams, leiders, begeleiders en scheidsrechters  wensen we een fijn voetbalweekend

Uitslagen vrijdag 22 september 7-7 Mannen 35+ toernooi te Reutum
Tukkers De 35+3 - Reutum 35+1 ----1-4
Reutum 35+1 - KOSC 35+3 ----1-2
TVC '28 35+3 - Reutum 35+1 ----0-0
Reutum 35+1 - PH 35+2 ----3-2
 
Programma - uitslagen zaterdag 23 september 2023
Reutum JO19-1 - RSC JO19-1 ----1-3
Reutum JO17-1JM - Sportclub Overdinkel JO17-1 ----5-3
Reutum JO13-1 - Almelo JO13-1 ----7-3
Reutum JO11-1 - MVV '29 JO11-1 ----2-2
VMC JO9-1 - Reutum JO9-1JM ----6-2
Reutum JO8-1JM - Heracles avc JO8-2 ----5-5
Heracles avc MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal) ----2-5
Uitslagen zondag 24 september 2023
Sc. Overwetering 1 - Reutum 1 ---- 5-1
Reutum 3 - Stevo 5---- 4-3
Reutum 4 - MVV '29 9----6-3
Manderveen VR1 - Reutum VR1---- 3-1
 
Uitslag dinsdag 26 september 2023
Bentelo JO15-1 - Reutum JO15-1 -----2-6
 
Uitslagen Derde Klasse A
Eilermark 1 - Delden 1 ----1-2 
FC Trias 1 - Wijhe '92 1 ---- 0-0
Heeten 1 - Ruurlo 1 ---- 0-3
Lemelerveld 1 - MVV '29 1 ----3-5 
Reunie 1 - DSVD 1 ----5-1
Sc. Overwetering 1 - Reutum 1 ----5-1 
W.V.V.'34 1 - DTC '07 1 ----2-1
 
Memo: Rabo ClubSupport
VV Reutum doet ook mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? 
Stem als lid van de Rabobank nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport 
Dit kan nog tot 26 september.
Pupillen scheidsrechterscursus bij VV Reutum

De volgende  JO-17 spelers hebben maandag 18 september een korte cursus spelbegeleider-pupillenscheidsrechter gevolgd:
Tom Slaghekke, Bart Hemmer, Jelle Rikkink, Siem Peulken, Kees Groothuis, Joep Lowik,
Siets Wilmink, Hidde Groothuis, Bob Droste, Pim Braakhuis, Polle Steggink, Lucas Frieling,
Mees Grundel, Jorn Spijker, Jette Morskieft en Lotte Telgenhof.

Deze cursus werd op inspirerende wijze gegeven door scheidsrechter Rob Olde Klieverink en Dave Hoffmann van de scheidsrechtersvereniging Noord Oost Twente (NOT) in samenwerking met de scheidsrechterscommissie en de Technische commissie van vv Reutum.
Beide scheidsrechters hebben op deze avond de cursisten de fijne kneepjes van het (pupillen) scheidsrechtersvak, zowel in theoretisch als praktisch opzicht, op een mooie en leerzame manier aangereikt.

vv Reutum hecht groot belang aan de opleiding van haar jeugd tot (pupillen)scheidsrechter.
Er ontstaat daardoor niet alleen een grote poule van scheidsrechters voor de pupillenwedstrijden, maar het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers zelf.
De spelers leren de spelregels en ervaren hoe belangrijk het is dat voetballers  (zou dit ook geen goede cursus zijn voor ’t publiek en de senioren) respect hebben voor beslissingen van de scheidsrechter en respect hebben voor elkaar. Hierdoor accepteert de speler vaker een beslissing van de scheidsrechter en leidt dit weer tot minder protesteren.
vv Reutum feliciteert alle deelnemers en we hopen dat jullie met veel plezier en zelfvertrouwen de aankomende jaren wedstrijden van de JO8, JO9, JO10, JO11 en JO12 bij VV Reutum gaan leiden. tenminste als ze zelf niet hoeven te voetballen.
 

Reutum 1 - La Premiere 1 1-0
REUTUM – Reutum heeft middels een overwinning op La Première de volgende bekerronde weten te bereiken.
In een wedstrijd waarin Reutum vele mogelijkheden kreeg, bleef de teller uiteindelijk maar op één treffer steken.
Bjorn Luttikhuis was het goudhaantje deze middag door als enige het netje van de tegenstander te vinden.
 
Met nog maar een week op de klok voordat de reguliere competitie begint, is het erg vervelend te constateren dat Reutum nog 3 spelers in de ziekenboeg heeft (Jurgen, Lindsay en Jort).
Aan de andere kant ook verheugend nieuws omdat Wout Mensink na ruim een half jaar blessureleed weer bij de wedstrijdselectie kon aansluiten.
 
Reutum moest deze wedstrijd winnen om als poulewinnaar door te mogen naar de volgende ronde. La Première had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan.
 
Reutum begon prima aan de wedstrijd en zag dit al bijna beloond worden met een treffer toen Bjorn na een kleine 10 minuten op pad werd gestuurd. Oog in oog met de doelman van La Première probeerde Bjorn met een listig stiftje de 1-0 binnen te stiften maar zag zijn bal rakelings naast het doel verdwijnen.
Nog geen 2 minuten later was het opnieuw Reutum dat via Mark vrije doorgang kreeg. Op snelheid stoof Mark de zestien van La Première binnen om voor de 1-0 te tekenen.
Mark had echter andere plannen en probeerde Bjorn te bereiken die voor het doel stond. De bal ging breed maar werd nog net op tijd onderschept door een verdediger van La Première waardoor deze mogelijkheid dus ook geen treffer opleverde.
La Première probeerde het wel, maar wist de eerste 45 minuten niet gevaarlijk voor doelman Jurre Groothuis van Reutum te verschijnen.
Aan La Première kant viel er genoeg voor het doel te beleven.
Zo zag Dani zijn kopbal rakelings over de lat vliegen, en zag Mark zijn lage inzet nog net op tijd, met de voet, gekeerd worden door de doelman van La Première.
Reutum was beter, en wist vooral door lopende mensen het La Première meer dan moeilijk te maken.
Na ruim een half uur voetbal de eerste (niet geplande) wissel aan Reutum-kant.
Wout Slaghekke moest noodgedwongen het veld verlaten waardoor Wout Mensink na zeer lange afwezigheid weer zijn rentree mocht maken.
Reutum bleef bepalen maar was veel slordig in de laatste fase van de aanval waardoor La Première enkele malen met het nodige kunst en vliegwerk overeind bleef.
Toch was het Lex die deze middag voor veel dreiging zorgde.
Zijn voorzet was heerlijk op maat en vond Mark die de bal vogeltje vrij van dichtbij mocht binnen koppen.
Mark plantte zijn kruin tegen de bal maar vergat de bal de juiste richting mee te geven waardoor de bal hard tegen de ballenvanger verdween.
Daar waar het met gemak al wel 2-0, 3-0 had kunnen staan stond er nog een bloedeloze 0-0 op het scorebord.
Maar uiteindelijk was daar dan Bjorn die de ban brak.
Na een prima aanval over vele schijven (Mark, Stijn, Jordi) was daar dan Bjorn die met een bekeken lage schuiver de doelman van La Première, vanaf een meter of 16, kansloos liet waardoor tegen het einde van de eerste helft dan eindelijk de, meer dan verdiende, 1-0 op het scorebord kwam te staan.
Jordi leek vlak voor de thee nog een duit in het zakje te doen, maar zijn vrije schotkans, van een meter of 16, verdween rakelings naast het doel.
 
Jurre bleef na de rust in de kleedkamer achter waardoor Kevin Tulk onder de lat kwam te staan.
Ook over het optreden van Kevin kunnen we heel kort zijn want ook de in de tweede helft wist La Première de doelman van Reutum niet te testen.
Daar waar Reutum in het eerste bedrijf meer dan eens gevaarlijk in de zestien van La Première opdook was dit in het begin van de tweede helft een stuk minder.
Vooral door erg slordig te zijn in de passing, maar door vooral teveel uit de organisatie te lopen leek La Première wat meer aan het voetballen te komen. Niet dat dit leidde tot mogelijkheden, maar de scherpte waarmee Reutum de eerste 45 minuten La Première bestreed leek wat weg te ebben.
Met scherpte bedoelen we niet altijd dat we het hebben over verdedigende taken.
Scherpte wordt ook in aanvallend opzicht gevraagd. Wanneer halen we een bal op, wanneer moet ik een verdediger ontlasten als deze onder druk komt te staan, wanneer pakken we diepte en wanneer spelen we wat meer in de bal......etc.
Als je scherp bent (focus en concentratie) dan lijken deze dingen veelal vanzelf te gaan, maar juist deze ingrediënten waren vooral in het eerste gedeelte van de tweede helft waarschijnlijk in de kleedkamer achtergebleven.
Maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe sterker Reutum weer leek te worden.
Dani gaf de aftrap voor deze sterkere fase door een bal vanuit een zeer lastige hoek spijkerhard tegen de lat te krullen.
Hierna was het de beurt aan Wout Mensink die zijn rentree bijna opluisterde met een schuiver vanaf een meter of 20. Helaas voor Reutum verdween de bal rakelings naast het doel van de La Première goalie.
La Première kon het gewoon niet meer belopen en zag Reutum sterker en sterker worden.
Ramon (na lang blessureleed, voor het eerst weer in de basis sinds maart 2022) mocht na een ruim een uur voetbal de kleedkamer opzoeken. Voor hem kwam Mats binnen de lijnen.
Mats stond nog maar koud in het veld toen hij, vanaf rechts, zijn fluwelen linker aan het werk zette.
Zijn bal vond de geheel vrijstaande Bjorn die de bal eigenlijk alleen nog binnen hoefde te knikken. De kopbal kwam er wel maar verdween van dichtbij regelrecht in de handschoenen van de doelman van La Première.
Toen Stijn niet kort hierna een kopbal op voortreffelijke wijze richting de kruising dirigeerde leek de 2-0 wel te vallen. Maar met een werkelijk heerlijke safe wist de doelman van La Première, Luca Schonewille, deze bal nog net met zijn vingertoppen tot corner te verwerken.
Het slotakkoord was voor Mats die van dichtbij dan uiteindelijk de, inmiddels meer dan verdiende, 2-0 tegen de touwen te drukken.
Toch was het opnieuw de doelman van La Première die een zekere treffer wist te voorkomen.
Niet veel later was het de prima fluitende scheidsrechter Westemeijer uit Lemelerveld die voor het einde floot.
 
Reutum speelde een prima eerste helft en had toen al ruim afstand moeten nemen.
Na de thee een lange periode van slordig voetbal waardoor het dus ook niet gevaarlijk werd.
Toen Reutum in de laatste 20 minuten weer de juiste versnelling wist te vinden stapelden zich de mogelijkheden gelijk weer op.
Het echte enige minpuntje was deze wedstrijd het niet verzilveren van enkele megakansen waardoor de tegenstander hoop bleef houden op een beter resultaat.
Ook trainer Roy Bouck van La Première beaamde dit naderhand in de bestuurskamer.
“ Reutum hield La Première in leven terwijl het eigenlijk al na 45 minuten geen wedstrijd meer had mogen zijn”
 
Nog een week volle bak trainen en dan zit de voorbereiding erop en kunnen we ons gaan opmaken voor opnieuw een “ pittig” voetbalseizoen met tal van sportieve uitdagingen.
De eerste uitdaging krijgen we al gelijk in de eerste competitiewedstrijd voor de kiezen.
Reutum gaat op bezoek bij SC Overwetering (Olst) een ploeg dat al jaren op 2e of 3e klasse niveau acteert. Gezien de resultaten van SC Overwetering in de bekerwedstrijden kan Reutum gelijk haar borst nat maken.
 
24 Sept. 2023 SC Overwetering – Reutum 14.00 uur (Sportpark Overwetering in Olst)
 
Opstelling tegen La Première: Jurre (Kevin 46’), Lex, Wout S (Wout M 30’), Kjelt, Jaap, Ramon (Mats 60’), Dani (Stan 75’), Jordi, Stijn, Bjorn (Mick 75’), Mark.
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 16-17 september 2023

Reutum1 wist vanmiddag met 1-0 te winnen van La Première. De uitslag had groter uit kunnen vallen, maar uiteindelijk bleek een doelpunt van Bjorn Luttikhuis voldoende voor de overwinning.
Door dit resultaat werd Reutum poulewinnaar en plaatst zich voor de volgende bekerronde.
Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd tegen SC Overwetering in Olst.
  

Voorbeschouwing:
Waar afgelopen weekend de temperaturen boven de 30 graden lag zal aankomend weekend menig voetballer en toeschouwer kunnen genieten van een heerlijke temperatuur om te sporten en een wedstrijd te kijken.
Op zaterdag start de JO-09 om 09.00 uur het weekend met een wedstrijd op de Kottenbrei terwijl veel andere jeugdteams een uitwedstrijd spelen. De meiden van MO-15 zouden om 11.00 uur thuis tegen SVO Wierden spelen, maar deze wedstrijd is uitgesteld naar 17 oktober.  Om 12.30 uur speelt het G elftal zijn eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen NEO G1. 
De laatste twee thuiswedstrijden zijn beide om 14.30 uur van JO-15 en JO-17, deze talentvolle teams spelen beide de eerste seizoenshelft in de 2e klasse waarbij de J0-15 de eerste twee wedstrijden winnend wist af te sluiten. De JO-17 onder leiding van Stan oude Kotte heeft een lastig begin met 1 punt uit 2 wedstrijden.
 
Op zondag zijn er enkel 2 wedstrijden bij de senioren. 
Reutum 2 en Reutum vrouwen gaan in de ochtend trainen om toch de nodige arbeid in de benen te krijgen.
Reutum 3 speelt zijn laatste bekerwedstrijd om 11.15 uur tegen Rood Zwart, hierna moeten zowel Reutum 3 en Reutum 4 klaar zijn voor de nieuwe competitieronde.
 
Reutum 1 speelt zijn laatste bekerwedstrijd tegen La Première uit Almelo. Een tegenstander die met Roy Bouck een trainer hebben die weet wat het is om succes te hebben met deze Almelose club. La Premiëre won zijn eerste bekerwedstrijd met 4-3 tegen Vasse en wist vorige week UD op een 1-1 stand te houden. Reutum verloor zijn eerste wedstrijd en wist vorige week een 0-2 achterstand om te zetten in een 2-3 overwinning in en tegen Vasse. Een teamprestatie die trainer, spelers en supporters van Reutum vertrouwen zal geven in het aankomende voetbalseizoen.
Om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde moet (SV Vasse 1 – UDW 1 eindigde op donderdag 14 september  in 3-1)  er zondag gewonnen worden van La Première. Bij een gelijkspel plaatst vijfdeklasser La Première zich.
Het belangrijkste doel voor de heren van Peter Bokma is om klaargestoomd te zijn voor de eerste competitieronde volgende week tegen Overwetering. 1 van de 7 verre uitwedstrijden die aankomend seizoen op het programma staan.
 
Allemaal een fijn voetbalweekend gewenst! 
 
Uitslagen zaterdag 16 september 2023
Reutum G1JM - NEO G1 ----1-3
Quick '20 JO19-3 - Reutum JO19-1 ---2-2
Reutum JO17-1JM - Quick '20 JO17-3 ---- 0-5
Reutum JO15-1 - Luctor Et Emergo JO15-2 ---- 7-0
Bornerbroek JO13-1 - Reutum JO13-1 ----1-4
Heracles avc JO11-2 - Reutum JO11-1 ----6-0
Juliana '32 JO11-1 - Reutum JO11-2JM ----4-3
Reutum JO9-1JM - ATC'65 JO9-2 ----3-5
Marienberg JO8-2JM - Reutum JO8-1JM---1-3
Uitslagen zondag 17 september 2023
Reutum 1 - La Première 1 ----1-0
Reutum 3 - Rood Zwart 4 ----1-1
 
Uitslag   KNVB Bekerpoule 3-18  donderdag 14 september  2023
Vasse 1 - UD W. 1 ----3-1
Uitslag  KNVB Bekerpoule 3-18  zondag 17 september  2023
Reutum 1 - La Première 1 ----1-0
Graag een recente pasfoto op jouw spelerspas

Het is weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken app of Voetbal.nl app. De deadline hiervoor is 31 oktober. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging uiterlijk 31 oktober een correcte en actuele spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers van de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel verenigingen en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal 'te plakken' op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.
Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Het moet een herkenbare pasfoto zijn van jezelf. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Wijzigen uiterlijk 31 oktober

Het amateurvoetbal werkt met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken app. De Wedstrijdzaken app bevat ook de digitale spelerspas.

Er zijn verschillende manieren om tot en met 31 oktober de spelerspasfoto toe te voegen of wijzigen:

  • Leden/spelers: Zij kunnen zelf in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app een spelersfoto toevoegen of wijzigen.
  • Teammanagers/trainers/coaches: Teammanagers, (assistent-)trainers en -coaches kunnen voor alle spelers uit het team de spelersfoto's toevoegen of wijzigen. Dit gaat via de KNVB Wedstrijdzaken app.
  • De ledenadministratie: Ook kan de vereniging zelf in Sportlink Club spelersfoto's toevoegen of wijzigen. 

Bron: KNVB.NL

Reutum op karakter voorbij Vasse.

VASSE – De “R” zit alweer een tijdje in de maand maar hier was afgelopen zondagmiddag op het prachtige hoofdveld van Vasse weinig van te merken.
Met de “R” in de maand worden de dagen korter, wordt het kouder, en is de tijd aangebroken om extra vitamines tot je te nemen.
Dat de dagen korter worden zien we 's avonds allemaal, extra vitamine-preparaten, helemaal goed, maar kouder...???
De rockband Kiss bracht in de jaren ‘70 ooit eens LP uit met de titel: Hotter than Hell.
Deze titel deed zijn naam meer dan eer aan deze zondagmiddag in Vasse.
Want wat was het warm, het hoofdveld volle bak in de zon (geen schaduw) en praktisch geen zuchtje wind.
Het werd werkelijk een uitputtingsslag deze middag, een conditionele veldslag die Reutum over de volle 90 minuten zowel op punten, als op doelpunten wist te winnen.

Met nagenoeg dezelfde selectie als vorige week mocht Reutum in haar tweede bekerwedstrijd aantreden tegen Vasse. Stijn genoot van een vakantie op Kreta, maar voor hem was zijn broer vandaag weer beschikbaar. Waar Stan vorige week nog op de bank plaats nam, was het nu Mick die de bank de eerste 70 minuten warm mocht houden.
Ook Vasse wist net als Reutum haar eerste bekerwedstrijd niet in winst om te zetten. In Almelo was La Première vorige week nipt met 4-3 te sterk.

Het begin was absoluut voor de mannen uit Reutum.
Zo zag Mark een schot van 20 meter op de vuisten van de doelman uiteen spatten, en zag Dani zijn schot (na een fraaie aanvalsopzet) in de handschoenen van de doelman van Vasse verdwijnen.
Tussendoor was het vooral een strijd met de extreme omstandigheden.
Voor de thee leek Vasse hier het minst last van te hebben.
Vasse zocht vooral de snelheid op rechts, en wist daarnaast geregeld ook de grote en balvaste spits te bereiken.
Deze combinatie was ook de opmaat voor de 1-0. Een snelle aanval over rechts belandde uiteindelijk bij de spits voor de voeten die geen moeite had de 1-0, van dichtbij, aan te tekenen.
Reutum leek na deze 1-0 al vroeg te breken want aanvallend wist het zich in het restant van de eerste helft nagenoeg niets te creëren.
Reutum liep steeds verder achteruit, en vergat daarbij de ruimtes kort te houden, en de juiste mensen op te pakken.
Dit resulteerde dan ook in de verdiende 2-0 waardoor Vasse in deze fase op rozen leek te zitten.
Na de 2-0 bleef Vasse de bepalende ploeg zonder overigens nog een keer tot scoren te komen.

Met een achterstand van 2-0 het bord, en een temperatuur van ruim 30 graden zou het voor de strijders uit Reutum een “hels” karwei worden om deze wedstrijd nog een andere wending te geven.
Praktisch vanaf het fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Leussink lag de 3-0 al bijna tegen de touwen. Het was echter aan doelman Tulk van Reutum te danken dat de 2-0 nog op het bord bleef staan.
Toen kort hierop Vasse van heel dichtbij de 3-0 dan wel leek binnen te schieten was daar opnieuw de doelman van Reutum die met een geweldige reflex de 3-0 voorkwam.
En dat was het dan ook wel van Vasse kant deze middag, want Vasse vergat, na ruim 1 uur voetbal, de sleutel vroegtijdig in het slot te gooien.
Reutum werd sterker en zag dat het bouwwerk van Vasse steeds verder begon af te brokkelen.
Na een paar speldenprikjes van Reutum-kant was het dan uiteindelijk Bjorn die na een prachtige steekbal van Mark voor de 1-2 tekende.
Reutum kreeg het geloof in een betere uitslag, en zag dat het gevaarlijker en dreigender werd.
Niet dat Reutum gelijk de pannen het dak speelde, maar Reutum leek in deze fase gewoon wat frisser waardoor Vasse het allemaal niet meer kon belopen.
Na een prima interceptie was het Mats die Mark op links aan het werk zette. Puur op kracht en snelheid stoof Mark voorbij de verdediger die uiteindelijk niets anders kon dan Mark binnen de lijnen ten val te brengen.
Mark nam zelf plaats achter de bal, en stuurde van 11 meter de doelman van Vasse de verkeerde kant op waardoor de 2-2 het bord kwam te staan.
Nu was het Reutum dat meer wilde ondanks dat het in een groot deel van partij de onderliggende partij was.
Maar puur op inzet, passie en uithoudingsvermogen wist Reutum de thuisploeg nog een keer het vuur aan de schenen te leggen.
Reutum wist ondanks de extreme warmte, en al 80 minuten voetbal in de benen, nog een keer gas te geven.
Opnieuw was het Mark die aan de basis stond van een treffer.
Zijn, met veel gevoel, getrapte voorzet vond Mats die van dichtbij geen enkele moeite had de bal binnen te koppen, 2-3.
Vasse probeerde het hierna nog wel, maar wist zich in het restant niet meer op te richtten waardoor Reutum deze wedstrijd met een knappe 2-3 overwinning huiswaarts vertrok.

Natuurlijk is een overwinning altijd lekker, maar de manier waarop dit tegen Vasse gebeurde, geeft het nodige vertrouwen.
Heel veel (voetbal)zaken zijn nog zeker voor verbetering vatbaar, maar fysiek heeft de ploeg deze voorbereiding grote stappen gemaakt.
Komend weekeinde komt La Première uit Almelo bij ons op bezoek in de laatste bekerwedstrijd in de poule.
We weten nu al dat het komende zondag een spannende pot zal worden omdat beide ploegen nog kans maken op de poulewinst. (daarbij is men wel afhankelijk van de wedstrijd Vasse tegen UD Weerselo)
Ook weten we nu al dat het komend weekeinde gewoon een graadje of 20 is.
Ook wel weer een keer lekker..............

Opstelling tegen Vasse: Kevin, Lex, Wout S, Kjelt, Jurgen (Lindsay 46’, Ramon 63’), Dani, Jordi, Jaap, Mats, Bjorn (Mick 70’), Mark.

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 9 tm 14 september 2023

Reutum 1 wist vanmiddag een achterstand van 0-2 om te buigen naar een 2-3 overwinning op SV Vasse.
Op het mooie hoofdveld van sportpak 't Lankamp was Vasse op deze zonnige en warme zondagmiddag in de eerste helft de betere ploeg en kwam op een 2-0 voorspong,
In het begin van de tweede helft verzuimde Vasse de voorsprong uit te bouwen, waarna Reutum
beter in de wedstrijd kwam en uiteindelijk met 2-3 won.

De Reutumse doelpunten waren van Bjorn Luttikhuis , Mark Morskieft en Mats Holsink.
Het was een sportieve derby onder prima leiding van scheidsrechter Leussink.
Het uitgebreide wedstrijdverslag kunt u vanaf maandagmiddag weer lezen op deze site.

Voorbeschouwing: Een zonnig en warm voetbalweekend
 
Aankomend weekend zal de 2e voetbalronde van dit seizoen worden gespeeld.
Vijf jeugdelftallen zullen aanstaande zaterdag op de Kottenbrei spelen, waarbij de JO-19, dit seizoen onder leiding van Koen Warring een derby zullen spelen tegen De Tukkers JO-19, scheidsrechter deze middag is Mart Lammerink. Na een 3-2 nederlaag bij Rigtersbleek JO-19 is het interessant te zien hoe het elftal van Koen in deze 1e klasse kan presteren.
 
Op zondag spelen er drie seniorenteams, Reutum 2 speelt zijn laatste bekerwedstrijd in en tegen de Lutte 3. 
Bij winst zal er doorgebekerd worden en is trainer Matthijs Kolman uitstekend begonnen aan het seizoen.
De vrouwen spelen hun eerste bekerwedstrijd tegen SDC en wel om 11.30 uur, het elftal wat getraind wordt door Sjaak Leferink en Frank Droste kan dan laten zien wat het in zijn mars heeft. 
 
Reutum 1 heeft opnieuw een derby op het programma en wel in en tegen Vasse. Waar vorige weekend met 2-4 werd verloren tegen UD is het zaak voor de mannen van Peter Bokma om de speelstijl eigen te maken om over een aantal weken klaar te zijn voor de competitie. Daarnaast is er tegen Vasse altijd enige strijd en passie wat hopelijk gepaard gaat met een sportieve wedstrijd. 
 
Een zonnig voetbalweekend gewenst !
 
Uitslagen zaterdag 9 september 2023
Reutum JO19-1 - Tukkers De JO19-1 ----1-5
ATC'65 JO17-2 - Reutum JO17-1JM----3-2
Heracles avc JO15-2 - Reutum JO15-1----1-3
Reutum JO13-1 - Saasveldia JO13-1 ----6-1
Reutum JO11-1 Stevo JO11-2 ----2-6
Reutum JO11-2JM - BWO JO11-2 ----5-2
S.V. Losser, JO9-2JM - Reutum JO9-1JM----2-2
Reutum JO8-1JM - Langeveen JO8-1 ----1-12
Luctor Et Emergo MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal)----1-1
Uitslagen  zondag 10 september 2023
Vasse 1 - Reutum 1 ----2-3
Lutte De 3 - Reutum 2 ----3-1
Reutum 3 - Enter 4  ----1-1
Reutum VR1 - SDC '12 VR1 ----1-1
 
Uitslag donderdag 14 september 2023
Reutum MO15-1 (9-tal) - TVC '28 MO15-1 ----1-2
 
Uitslagen KNVB Bekerpoule 3-18 Programma zondag 10 september 2023
UD W. 1 - La Première 1 ---- 1-1
Vasse 1 - Reutum 1 ---- 2-3
Reutum verliest van UD Weerselo in beker.

REUTUM – Na een 8-tal trainingen mocht er dan eindelijk dit seizoen in een officiële wedstrijd tegen een bal worden getrapt.
Het was namelijk UD Weerselo, de ploeg van Mark Dijkstra dat bij Reutum op bezoek kwam.
Eigenlijk zou Reutum al eerder tegen SDC ’12 oefenen maar vanwege een groot aantal vakantiegangers moesten we deze wedstrijd noodgedwongen afzeggen.
Tegen UD was de soep nog steeds wat dun maar de selectie was voldoende aangevuld waardoor er rond 14.00 uur kon worden afgetrapt.
UD had al enkele potten in de benen en dat was zeker te zien.
UD voetbalde gemakkelijker en won dan uiteindelijk ook verdiend met 2-4.

Wat al gelijk opviel, is dat UD het voornamelijk moet hebben van de omschakeling.
Reutum had veelal de bal, en wist in de compacte organisatie van UD maar moeilijk een gaatje te vinden.
UD schakelde bij balbezit razendsnel naar de aanval en zag met name de rappe rechtsbuiten meer dan eens gevaarlijk doorkomen.
Binnen 10 minuten lag de 0-1 al tegen de touwen toen een voorzet vanaf rechts niet goed door Reutum werd verwerkt. De terugspringende bal viel bij de lange spits voor de voeten, die met een soort van halve omhaal doelman Jurre Groothuis kansloos liet.
Reutum probeerde met name via het middenveld de vrije man te vinden.
Ondanks het compacte en stugge verdedigen van de mannen uit Weerselo, wist Reutum zo nu en dan gevaarlijk door te komen.
Helaas leidde dit nog niet tot grote mogelijkheden maar de intentie om, dit seizoen, voetballend de aanval te bereiken lukte vooral in de eerste 45 minuten geregeld.
In deze fase was Mark nog het dichtst bij de gelijkmaker maar van dichtbij raakte hij de bal niet helemaal vol.
UD bleef gevaarlijk in de omschakeling, maar Reutum wist meerder malen een counter prima te elimineren.
De 1-1 viel uit een strafschop toen Mats Holsink vanaf rechts de 16 binnen stoof. Met de bal aan de voet werd de jonge aanvaller ten val gebracht waardoor de bal op de stip ging.
Mark wist uiteindelijk de bal vanaf 11 meter droog binnen te schieten, 1-1.
Maar vanaf de aftrap liep Reutum vol in het mes van UD.
Vanaf de aftrap was het de prima voetballende nr 8 van UD, die opnieuw de rechtsbuiten diep zag gaan.
Met gevoel lepelde hij de bal over de achterhoede van Reutum waardoor de rappe rechtsbuiten oog in oog kwam te staan met Jurre. Jurre raakte bal nog wel, maar waarschijnlijk ook de aanvaller waardoor 1 minuut na de strafschop van Reutum, nu ook UD een penalty kreeg van de prima fluitende scheidsrechter Frits te Nijenhuis.
UD maakte geen fout en schoot vlak voor de thee deze elf-meter hard tegen de touwen, 1-2.

Na de thee was het zeker de eerste 10 minuten een soort van status quo. Geen van beide partijen was dreigend voor het doel van de tegenstander te vinden.
Toch viel de 1-3 nadat opnieuw Reutum er verdedigend bij een corner niet goed uitzag.
Reutum probeerde het daarna nog wel, maar er zat simpelweg te weinig dreiging in het aanvalsspel van de thuisploeg.
Toen UD een bal veel te kort terug speelde was het Jaap die oog in oog met de doelman van UD kwam te staan.
Dit had gewoon de 2-3 moeten betekenen maar de inzet van Jaap verdween naast het doel. Het balletje breed op Mark had 100% zeker de 2-3 betekend. Laten we dit in deze fase maar als een mooi leermoment beschouwen.
Vanwege het erg warme weer, gekoppeld aan de eerste wedstrijd, ging bij sommige spelers het lichtje beetje bij beetje uit.
UD profiteerde uiteindelijk nog maar 1x van de ruimte die het kreeg in de laatste fase van de wedstrijd waardoor het zelfs nog 1-4 werd.
Gelukkig perste Reutum er nog een klein slot-offensief uit waaruit vlak voor tijd rond de zestien een vrije bal werd afgedwongen.
Stijn nam plaats achter de bal en krulde de bal met veel gevoel voorbij de doelman van UD waardoor er deze middag een einduitslag van 2-4 op het wedstrijdformulier kwam te staan.

De kop is er af, maar we hebben kunnen zien dat er nog (heel) veel werk aan de winkel is.
Belangrijk is de neuzen allemaal weer de juiste kant op te laten wijzen na de degradatie van afgelopen seizoen.
Dit jaar zullen we namelijk als team de punten moeten binnen gaan harken.
Dat het pittig wordt dit seizoen weten we allemaal, maar met de juiste instelling komen we een heel eind.
We hebben nog een aantal wedstrijd te gaan voordat de competitie begint, dus zullen we wekelijks van onze fouten moeten leren om hier uiteindelijk de vruchten van te plukken.
De bereidheid om iedere training tot het gaatje te gaan is er 100%. Dat is mooi om te zien en al dat werk zal uiteindelijk ook in wedstrijden beloond gaan worden.
Deze week zal er weer volle bak getraind worden om zo komend weekeinde weer wat fitter de strijd aan te kunnen binnen, in de tweede bekerwedstrijd, tegen Vasse.

Opstelling tegen UD Weerselo: Jurre, Lex, Lindsay, Jurgen, Jaap, Dani (75’Stan),
Jordi (65’ Ramon), Mark, Stijn, Bjorn, Mats (Kjelt 65’).

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 2-3 september 2023

Dit weekend stond voor Reutum 1 de eerste ronde van de KNVB districtbeker op het programma.
In Reutum was UD Weerselo de tegenstander.
Na 8 trainingen was dit voor de Reutummers de eerste wedstrijd van het seizoen.
Vorig seizoen werd de eerste bekerwedstrijd bij NEO 1 nog verrassend met 2-3 gewonnen.
Vanmiddag was UD te sterk en won met 2-4.
Voor Reutum scoorden Mark (penalty) en Stijn.

Volgende week staat de "jaarlijkse" bekerwedstrijd uit tegen S.V. Vasse op het programma.


Voorbeschouwing: We mogen weer! 

Aankomend weekend is het eindelijk weer zover. De meeste voetballers van VV Reutum komen weer in actie. 
 
Voor de jeugd begint de eerste fase van de competitie. Nadat vorige week op het ALBO-toernooi de laatste afstemmingen onderling konden worden getest gaat het vanaf zaterdag dus weer om de punten. Om 09.00 uur trapt VV Reutum JO8-1JM in Vasse af tegen VMC JO8-1JM. VV Reutum JO11-1 en 2JM gaan respectievelijk op bezoek bij Stevo en Kosc. Om 11.00 uur zou voor  VV Reutum MO15-1 als negental de bal voor het eerst aan het rollen op de Kottenbrei gaan, maar deze wedstrijd is op het laatste moment verplaatst naar donderdag 14 september. ‘s Middags verschijnen VV Reutum JO15-1 en VV Reutum JO17-1JM nog aan de Holsmanweg op het strijdtoneel. De tegenstanders zijn Almelo en SDC en zullen net als de Reutumse leeftijdsgenoten weer blij zijn de ‘wei’ in te mogen. Het hoogstgenoteerde jeugdteam van VV Reutum reist af naar Rigtersbleek waar de plaatselijke JO19-1 de eerste tegenstander van dit seizoen zal zijn. 
 
Op zondag komen vier seniorenteams voor het eerst dit seizoen in actie, waarvan twee op eigen veld. VV Reutum 2 start het seizoen onder nieuwbakken trainer Matthijs Kolman met een heuse derby. Fleringen 2 komt het het vernieuwde VV Reutum 2 zo lastig mogelijk maken in een bekerduel. Ook VV Reutum 3 en VV Reutum Vrouwen 1 proberen zich komende zondag in cupfightersferen te voetballen. Het derde start om 11.00 uur in Saasveld tegen Saasveldia, de vrouwen een half uur later in Lattrop tegen DTC.  
 
Na de degradatie naar de derde klasse heeft het eerste elftal de afgelopen weken de draad weer opgepakt. Na een aantal fanatieke trainingen onder leiding van Peter Bokma is het zondag tijd voor de eerste echte test. Ook voor het eerste kan de term ‘derby’ al meteen uit de kast worden gehaald. Het naastgelegen UD Weerselo komt namelijk op bezoek. 
 
Op maar een mooi seizoen met z’n allen en iedereen veel voetbalplezier toegewenst.

Uitslagen zaterdag 2 september  2023
Rigtersbleek JO19-1 Reutum JO19-1----3-2
Reutum JO17-1JM - SDC '12 JO17-2 ----1-1
Reutum JO15-1 - Almelo JO15-1 ----1-0
Wilhelminaschool JO13-1 - Reutum JO13-1 ---- 2-6
Stevo JO11-2 - Reutum JO11-1 ----8-1
KOSC JO11-1JM - Reutum JO11-2JM ---- 12-0
VMC JO8-1JM - Reutum JO8-1JM ----15-1

Uitslagen zondag 3 september 2023
Reutum 1 - UD W. 1 ----2-4
Reutum 2 - Fleringen 2 ----7-0
Saasveldia 5 - Reutum 3 ----2-1
DTC '07 VR1 - Reutum VR1 ----3-0
 
Uitslagen KNVB bekerpoule Groep 3-18 programma zondag 3 september 2023
La Première - SV Vasse ---- 4-3
Reutum 1 - UD Weerselo 1 ---- 2-4
Programma - voorbeschouwing - uitslagen 26 augustus tm 30 augustus 2023
De vakantieperiode loopt naar het einde en dat betekent dat het seizoen ook weer wordt opgestart.
De trainingen voor de meeste elftallen zijn hervat en voor het komend weekend staan de eerste wedstrijden op het programma.
Reutum JO15-1 oefent op zaterdagmorgen in Enschede tegen Emos  JO15-1.
Reutum JO8-1, Reutum JO9-1, Reutum JO11-1 en Reutum JO11-2 nemen a.s. zaterdag deel aan het mooie Albo toernooi bij de Tukkers in Albergen.
Ook dit jaar zal er tijdens het toernooi gebruikt worden gemaakt van Tournify. Met Tournify kunnen zowel leiders en toeschouwers het gehele toernooi (ook op de mobiel) online inzien. Ook zullen uitslagen en standen hier tijdens het toernooi live zijn te volgen. 
 
 
Tournify link voor de middag (O10, O11 en O12) is (Hier zijn ook de eindstanden te zien)
 
In het eerste weekend van september (2/3 september) begint voor de jeugdteams de eerste fase (pupillen kennen 4 fasen en de junioren 3) van het seizoen, en voor Reutum 1,2 ,3 en de Reutum vrouwen staat de eerste van drie bekerwedstrijden op het programma. 
24 September start voor alle seniorenteams de competitie 2023-2024.
Reutum 1 start dan met een uitwedstrijd in Ols tegen SC Overwetering.
 
Programma-uitslagen zaterdag 26 augustus 2023
EMOS JO15-1 - Reutum JO15-1----8-2 
Albotoernooi bij de Tukkers voor JO8-1 en JO9-1 (JO8 eindigde als 6e en JO9-1 als 2e)
Albotoernooi bij de Tukkers voor JO11-1 en JO11-2 (JO11-1 eindigde als 4e en JO11-2 was poulewinnaar)
 
Uitslag maandag 28 augustus 2023
TVC '28 JO13-2  -  Reutum JO13-2 ---- 3-16
 
Uitslag  woensdag 30 augustus 2023
Reutum JO15-1 - LSV JO15-01 ---- 1-4
VV Reutum Indeling competitie en beker senioren B- categorie seizoen 2023-2024
De KNVB heeft ook de pouleindeling van het bekertoernooi en de competitieindeling voor de senioren B-categorie bekend gemaakt.
 
Reutum 2,  Beker B1600 - Poulefase Groep 1-27
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Fleringen 2 ---- 10:30
2 ---- Reutum 2 ---- 09:30
3 ---- Lutte De 3 ---- 11:15
4
 
Reutum 3, beker B1600 Poulefase Groep 2 -30
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Saasveldia 5 ---- 11:00
2 ---- Enter 4 ---- 10:00
3 ---- Rood Zwart 4 ---- 11:00
4 ---- Reutum 3 ---- 11:15
 
Reutum Vr. B2600 - vrouwen beker zaterdag Poule Groep 4-09
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Reutum VR1 ---- 11:30
2 ---- DTC '07 VR1 ---- 11:30
3 ---- RSC VR1 ---- 13:00
4 ---- SDC '12 VR1 ---- 12:30
 
Reutum 2 0519 - Reserve Derde klasse 1
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Neede 2 ---- 11:15
2 ---- Vrij ----
3 ---- Stevo 4 ---- 09:00
4 ---- DTC '07 2 ---- 09:30
5 ---- MVV '29 3 ---- 10:45
6 ---- TVO 2 ---- 10:00
7 ---- Avanti W. 3 ---- 10:00
8 ---- RSC 3 ---- 10:45
9 ---- TVC '28 4 ---- 10:45
10 ---- Luctor Et Emergo 2 ---- 10:45
11 ---- Reutum 2 ---- 09:30
12 ---- Stevo 3 ---- 10:45
 
Reutum 3, 0519 - 6e klasse - 15
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- RSC 7 ---- 10:45
2 ---- KOSC 4 ---- 11:00
3 ---- SDC '12 3 ---- 10:45
4 ---- Tukkers De 3 ---- 09:00
5 ---- KOSC 5 ---- 11:00
6 ---- Reutum 3 ---- 11:15
7 ---- Stevo 5 ---- 10:45
8 ---- TVC '28 8 ---- 10:45
9 ---- DTC '07 3 ---- 09:30
10 ---- vrij ----
11 ---- Langeveen 2 ---- 10:00
12 ---- Manderveen 2 ---- 09:30
 
Reutum 4, 0519 - 7e klasse 26
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Fleringen 4 ---- 10:00
2 ---- Stevo 6 ---- 10:45
3 ---- SDC '12 9 ---- 10:45
4 ---- Tukkers De 5 ---- 11:00
5 ---- Vasse 4 ---- 09:30
6 ---- Reutum 4 ---- 10:30
7 ---- MVV '29 9 ---- 10:45
8 ---- UD W. 9 ---- 11:00
9 ---- TVC '28 9 ---- 10:45
10 ---- SDC '12 8 ---- 10:45
11 ---- Langeveen 4 ---- 11:00
12 ---- KOSC 6 ---- 11:00
 
Reutum 35+, 0592 - Mannen 35+1e klasse 1
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Rood Zwart 35+1 ---- 09:00
2 ---- Saasveldia 35+1 ---- 09:00
3 ---- Hengelo 35+1 ---- 10:00
4 ---- Quick '20 35+1 ---- 10:00
5 ---- EFC PW 1885 35+1 ---- 09:30
6 ---- BWO 35+1 ---- 10:00
7 ---- Reutum 35+1 ---- 09:00
8 ---- vrij ----
9 ---- Zenderen Vooruit 35+1 ---- 09:00
10 ---- DSVD 35+1 ---- 09:00
11 ---- UDI 35+1 ---- 09:30
12 ---- EMOS 35+1 ---- 09:30
13 ---- Heracles avc 35+1 ---- 10:00
14 ---- Luctor Et Emergo 35+1 ---- 10:45
 
Reutum Vrouwen  513 5e klasse 6
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- DTC '07 VR1 ---- 11:30
2 ---- Manderveen VR1 ---- 11:45
3 ---- RSC VR1 ---- 13:00
4 ---- TVC '28 VR2 ---- 11:00
5 ---- Sportclub Overdinkel VR1 ---- 10:45
6 ---- Vasse VR1 ---- 11:30
7 ---- Stevo VR1 ---- 09:00
8 ---- UD W. VR1 ---- 11:00
9 ---- Tukkers De VR3 ---- 13:00
10 ---- SDC '12 VR2 ---- 12:30
11 ---- Reutum VR1 ---- 11:30
12 ---- Saasveldia VR2 ---- 11:00
 
Reutum 294 mannen 35+  vrijdag 1e klasse 81
1 ---- Reutum 35+1 ---- 19:45
2 ---- Tukkers De 35+3 ---- 19:30
3 ---- PH 35+2 ---- 19:30
4 ---- TVC '28 35+3 ---- 19:30
5 ---- KOSC 35+3 ---- 19:45
 
Reutum 231 Vrouwen 30+vrijdag  1e klasse 24
1 ---- KOSC VR30+1 ---- 19:45
2 ---- Reutum VR30+1 ---- 19:45
3 ---- SVO Twickel VR30+1 ---- 19:30
4 ---- UD W. VR30+1 ---- 19:30
 
De wedstrijdprogramma’s en standen van alle teams zijn te volgen op deze VV Reutum site.
Kijk onder Teams. 
De speeldagenkalender met het overzicht van het seizoen 2023-2024 kun je vinden onder handige documenten op deze site.
VV Reutum 1e faseindeling Jeugd VV Reutum seizoen 2023-2024

De KNVB heeft vanmorgen de nieuwe competitieindeling van de jeugd bekend gemaakt.

 
Vanaf vorig seizoen zijn er een aantal veranderingen in de competitieopzet van onder andere de JO13 en JO19 en het meidenvoetbal.
Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen introduceerde de KNVB in het seizoen 2022/’23 het fasenvoetbal bij een groot deel van de juniorencompetities.

De pupillen (O7 tot en met O12) spelen in vier korte fasen, waarbij op basis van de behaalde resultaten na iedere fase een herindeling volgt. Teams kunnen zich voor aanvang van elke fase inschrijven.

De O13 t/m O19 bij de gemengde competities en de meidencompetities (MO13 t/m MO20) kennen twee korte fasen (najaar) en één langere fase (voorjaar). Ook hier volgt na iedere fase een herindeling en kunnen teams zich voor aanvang van elke fase nieuw inschrijven. 

De indeling (hierin kunnen nog wijzigingen komen)
Wedstrijdprogramma wordt 12 augustus bekend.
 

Reutum G1, B5400 G voetbal poulefase groep 2-01
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- AZC G1 ---- 10:00
2 ---- NEO G1 ---- 16:00
3 ---- Reutum G1JM ---- 12:30
 
Reutum JO19-1, 0378 1e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 03
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Quick '20 JO19-3 ---- 14:45
2 ---- LSV JO19-1 ---- 14:30
3 ---- RSC JO19-1 ---- 14:30
4 ---- Reutum JO19-1 ---- 16:00
6 ---- Tukkers De JO19-1 ---- 15:00
7 ---- Zenderen Vooruit JO19-1 ---- 15:00
8 ---- S.V. Losser JO19-2 ---- 14:30
 
Reutum JO17-1, 0382 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 03
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Sportclub Overdinkel JO17-1 ---- 14:30
2 ---- ATC'65 JO17-2 ---- 12:15
3 ---- Quick '20 JO17-3 ---- 12:45
4 ---- BWO JO17-2 ---- 13:00
5 ---- LSV JO17-1 ---- 12:30
6 ---- SDC '12 JO17-2 ---- 12:30
7 ---- TVC '28 JO17-1 ---- 14:30
8 ---- Reutum JO17-1JM ---- 14:30
 
Reutum JO15-1, 0386 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 10
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- MVV'29 JO15-1G ---- 13:00
2 ---- Heracles avc JO15-2 ---- 11:30
3 ---- Oranje Nassau JO15-2 ---- 09:45
4 ---- Luctor Et Emergo JO15-2 ---- 11:15
5 ---- Almelo JO15-1 ---- 12:45
6 ---- Bentelo JO15-1 ---- 14:00
7 ---- Reutum JO15-1 ---- 13:30
8 ---- Tubantia JO15-2 ---- 11:30
 
Reutum JO13-1, 0392 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 12
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- NEO JO13-2 ---- 11:00
2 ---- Wilhelminaschool JO13-1 ---- 11:00
3 ---- ATC'65 JO13-2 ---- 08:30
4 ---- Oranje Nassau JO13-2 ---- 09:45
5 ---- Almelo JO13-1 ---- 10:00
6 ---- Bornerbroek JO13-1 ---- 12:30
7 ---- Saasveldia JO13-1 ---- 11:00
8 ---- Reutum JO13-1 ---- 11:00
 
Reutum JO11-1, 268 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 03
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Stevo JO11-2 ---- 10:15
2 ---- MVV '29 JO11-1 ---- 10:00
3 ---- Heracles avc JO11-2---- 09:45
4 ---- Oranje Nassau JO11-3 ----08:30
6 ---- Reutum JO11-1 ----10:00
7 ---- KOSC JO11-1JM ---- 10:00
8
 
Reutum JO11-2, 268 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 06
Team Voorkeurstijd
1 ---- ATC'65 JO11-3 ---- 10:00
2 ---- Quick '20 JO11-3 ---- 08:30
3 ---- Juliana '32 JO11-1 ---- 09:00
4 ---- Borne JO11-1JM ---- 11:15
5 ---- BWO JO11-2 ---- 11:00
6 ---- Delden JO11-1JM ---- 10:30
7 ---- Reutum JO11-2JM ---- 09:00
8 ---- KOSC JO11-2JM ---- 10:00
 
Reutum JO9-1, 322 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 04
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Rood Zwart JO9-1JM ---- 09:00
2 ---- ATC'65 JO9-2 ---- 08:30
3 ---- Heracles avc JO9-3 ---- 08:30
4 ---- Quick '20 JO9-4JM ---- 08:30
5 ---- BWO JO9-2 ---- 08:30
6 ---- Reutum JO9-1JM ---- 09:00
7 ---- S.V. Losser, JO9-2JM ---- 08:30
8 ---- VMC JO9-1 ---- 09:00
 
Reutum JO8-1, 326 3e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 06
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- KOSC JO8-1 ---- 09:00
2 ---- UD W. JO8-1 ---- 08:45
3 ---- Langeveen JO8-1 ---- 09:00
4 ---- DETO JO8-1JM ---- 08:30
5 ---- Reutum JO8-1JM ---- 09:00
6 ---- VMC JO8-1JM ---- 09:00
7 ---- Heracles avc JO8-2 ---- 08:30
8 ---- Marienberg JO8-2JM ---- 09:00
 
Reutum MO15, 300 2e klasse Zwaluwen jeugd beker (1e fase) 13
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Luctor Et Emergo MO15-1 ---- 11:15
2 ---- DETO MO15-1 ---- 09:30
3 ---- DOS '37 MO15-1 ---- 09:30
4 ---- TVC '28 MO15-1 ---- 11:00
5 ---- Heracles avc MO15-1 ---- 11:30
6 ---- PH MO15-1 ---- 10:30
7 ---- Reutum MO15-1 (9-tal) ---- 11:00
8 ---- SVO Wierden MO15-2 ---- 11:00
 
 
Voorbereiding Reutum 1 seizoen 2023-2024

Reutum 1 start dinsdag 15 augustus met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

Voor aanvang van de competitie,  op zondag 3,10 en 17 september (aanvangstijden kunnen nog wijzigen), worden de KNVB bekerwedstrijden gespeeld.
Reutum is ingedeeld bij UD Weerselo 1, SV Vasse 1 en La Premiére 1.
Op dinsdag 12 september wordt er in Hengelo nog geoefend tegen BWO 1.
Op zondag  24 september begint de competitie.

Onder voorbehoud van wijzigingen hier het volledige programma van de voorbereiding van Reutum1:

dinsdag 15 augustus: 1e training
donderdag 17 augustus:  2e training
zondag 20 augustus: 3e training
dinsdag 22 augustus:  4e training
donderdag 24 augustus: 5e training
zondag 27 augustus: 6e training  
dinsdag 29 augustus:  7e training
donderdag 31 augustus: 8e training
zondag 3 september:  1e wedstrijd  Beker: Reutum 1 – UD Weerselo 1 (14.00 uur)
dinsdag 5 september:  9e training
donderdag 7 september:  10e training
zondag 10 september 2e wedstrijd beker: SV Vasse 1  – Reutum 1 (14.00 uur)
dinsdag 12 september: Oefenwedstrijd : BWO 1  – Reutum 1  (20.00 uur)
donderdag 14 september:  11e training
zondag 17 september:  3e wedstrijd Beker : Reutum1 - La Premiére 1 
dinsdag 19 september:  12e training
donderdag 21 september:  13e training
zondag 24 september:  startcompetitie
Training zondag om 10.00 uur, door de week om 19.30 uur

Alle supporters zijn van harte welkom om deze trainingen en wedstrijden te komen bekijken!

Jaarvergadering VV Reutum 2023

Afgelopen donderdag werd de jaarlijkse vergadering van de V.V. Reutum gehouden op de Kottenbrei.
Een drukbezochte vergadering met voor iedereen een overzicht van diverse zaken.

Voorzitter Frank Droste opende de avond met een korte terugblik op afgelopen seizoen en er werd stilgestaan bij de personen die ons als vereniging en dorp zijn ontvallen.
Hierna was er een presentatie van penningmeester Joost Blokhuis die een overzicht gaf van de inkomsten en uitgaven van de vereniging in 2023, samenvattend; een stijgend kostenpatroon wat de komende jaren zal stabiliseren en een kleine contributieverhoging werd goedgekeurd door de aanwezige leden.

Dennis Morskieft gaf een overzicht namens de activiteitencommissie, een aantal leuke activiteiten werden afgelopen jaar gepland en voor aankomend jaar zitten er weer voldoende activiteiten in het vooruitschiet.

Bestuurslid Hubert Stevelink gaf kort en bondig een overzicht van stichting Groen Gras en alle activiteiten rondom de Kottenbrei, op dit moment zijn er werkzaamheden aan de bar en keuken die worden uitgevoerd. Ook zijn er afgelopen jaar investeringen gedaan in het verduurzamen van onze accommodatie.

Koen Warring nam namens de TJC het woord en nam iedereen mee in onze jeugdafdeling. Een goede mix van teams is weer samengesteld en er wordt aankomend seizoen met 9 jeugdteams gespeeld in diverse competities.

Bestuurslid Rob Veelers gaf namens de TC inzicht in de senioren waarbij drie teams afgelopen seizoen kampioen zijn geworden.
Er werden afgelopen seizoen twee 7x7 teams opgericht voor de vrijdagavond en ook is dit voor aankomend seizoen een feit. Dit naast vijf senioren elftallen een dames elftal en een G-team senioren geeft V.V. Reutum een mooi aantal beschikbare teams.

Reutum 1 zal 15 augustus starten aan zijn voorbereiding voor de derde klasse, een klasse die uitdagend genoemd mag worden. De andere klassen en indelingen voor de overige teams worden later in de zomer bekend gemaakt.

Hierna was het de beurt aan Gert-Jan Poppink namens Gebr. Poppink die uitleg kwam geven samen met Thomas Rikhof van Rikhof Tuinen over de inrichting van de parkeerplaats.Iets wat al jarenlang een wens is van de vereniging zal in oktober worden uitgevoerd. De leden konden meekijken met een 3D presentatie en er was ruimte voor inbreng vanuit de zaal. Algemeen werd het plan zeer positief ontvangen en er kwamen enkele goede vragen vanuit de leden.

 Als laatste werd er ruimte gemaakt voor Dennis Morskieft om de bekendmaking van de Clubvrouw van het jaar bekend te maken, Janin Weiteman werd naar voren geroepen om deze prijs in ontvangst te nemen, haar jarenlange inzet voor het G-voetbal is niet onopgemerkt gebleven en levert haar de verdiende titel van Clubvrouw van het jaar op.

Als Sportvrouw van het jaar werd Manon Groote Punt naar voren geroepen. Deze dame die aanvoerdster is van het Damesteam, vrijwilligster binnen de club, en trainster van de instroom heeft zich moeiteloos aangepast binnen de vereniging. Ook deze uitverkiezing was dik verdiend en gaf  V.V. Reutum een unieke situatie waarbij 2 dames de titels van clubvrouw en sportvrouw op zich nemen.

Afsluitend had Thomas Rikhof nog een verrassing voor de Vereniging, namens Stichting Joep werd er een FC Twente shirt aangeboden voor alle hulp die de vereniging heeft geboden tijdens de Stichting Joep Actie. Een mooie afsluiting van deze avond die daarna werd afgesloten onder het genot van een drankje.

 We wensen alle leden en supporters van V.V. Reutum een fijne vakantie toe en tot volgend seizoen!

Indeling Reutum 1 seizoen 2023-2024

De KNVB heeft vandaag de indeling van de A- categorie bekend gemaakt.
Reutum 1,  en dat is misschien gezien de reis (bus) kosten geen goed nieuws voor de penningmeester,  gaat in Drie A  “meer” kilometers maken dan vorig seizoen.
Waren we toen ( heen/terug ) 915 kilometers onderweg,  het komend seizoen is dat 1070 kilometer.
Het eerste elftal heeft wel een aantrekkelijke klasse in het vooruitzicht met bijna allemaal “dorpse” verenigingen.
De competitie begint in het weekend van 23/24 september 2023.

Indeling Drie A 

1 ---- DSVD
2 ---- DTC 07
3 ---- Delden
4 ---- Eilermark
5 ---- FC Trias
6 ---- Heeten
7 ---- Lemelerveld
8 ---- MVV 29
9 ---- Reunie
10 ---- Reutum
11 ---- Ruurlo
12 ---- SC Overwetering
13 ---- WVV
14 ---- Wijhe 92


En voor de liefhebbers de andere klasse’s met buurtverenigingen:

Vierde divisie D:  (zaterdag en zondagclubs)
AZSV, Berkum, Be Quick 1887, Buitenpost, DETO Vriezenveen, Excelsior’31, Heino, Longa’30, MASV, Pelikaan S, Quick’20, Rohda Raalte, SDV Barneveld, Scherpenzeel, TVC’28, VVOG.

Eerste klasse H (zaterdag- en zondagclubs)
Achilles’12, DOS’37, DZC’68, Dalfsen, FC Winterswijk, Grol, Hulzense Boys, NEO, RKZVC, SVZW, Sparta Enschede, Stevo, WHC.


Tweede klasse H (als Reutum 1 niet gedegradeerd was hadden we in deze klasse gespeeld!!)
Bon Boys, Dalen, EMMS, Emmeloord, Erica, Germanicus, RSC, Steenwijkerwold, Suryoye/Mediterraneo, De Tukkers, Twedo, VENO, Zuidwolde.

Vierde klasse A
ABS, Borne, Enter, Fleringen, Haarle, Holten, KOSC, Lettele, Luctor et Emergo, Nieuw Heeten, SDOL, Saasveldia, UD Weerselo. Vasse.

Vijfde klasse A
Buurse, ’t Centrum, Diepenheim, Hector, Hoeve Vooruit, La Première, Langeveen, Manderveen, Phenix, TVV, Twenthe, Vosta, Zenderen Vooruit.

 

Spelregelwijzigingen JO13 miv seizoen 2023-2024

Spelregels Jeugd onder 13 m.i.v seizoen 2023-2024

Volgend seizoen wordt ook in District Oost gestart met vernieuwde spelregels in de leeftijdscategorie JO13 (categorie B). Dat is door de KNVB bekendgemaakt.
De KNVB startte dit seizoen een pilot in Noord en West 1 in dezelfde leeftijdscategorie
Er zijn vier nieuwe spelregels: de zelfpass, intrap/indribbelen, de tijdstraf en het vliegend wisselen.

Zelfpass: De speler hoeft de bal bij een vrije schop niet naar een medespeler te passen, maar mag ook een pass op zichzelf geven. Het is dus toegestaan om bij een vrije trap, nadat de bal heeft stilgelegen, zelf met de bal te gaan dribbelen.

Intrap/indribbelen: Als de bal over de zijlijn gaat, mogen spelers de bal in het veld trappen of dribbelen in plaats van gooien. Ook bij een hoekschop, doelschop of de aftrap mogen spelers gaan dribbelen in plaats van de bal trappen.

Tijdstraf: Bij een gele kaart moet een speler vijf minuten van het veld af. Bij een rode kaart wordt de speler voor de rest van de wedstrijd van het veld gestuurd, maar voor hem of haar mag na tien minuten wel een wisselspeler in het veld komen.

Vliegend wisselen: Een speler mag gedurende het spel, dus zonder dat de wedstrijd wordt stilgelegd, bij de middenlijn en aan de kant van de dug-out worden gewisseld. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

De ervaringen van alle betrokkenen (spelers, trainers, scheidsrechters) zijn dusdanig positief dat nu besloten is het landelijk – dus voor alle districten – uit te rollen.
 

De Infographic (tekst wijzigingen)?
https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/infographic-pilot-vernieuwde-spelregels.pdf
 

DE VIER REGELS IN BEELD

Om de vier vernieuwde spelregels op een duidelijke manier uit te leggen is er een video gemaakt speciaal gemaakt voor trainers, coaches, teammanagers, verenigingsscheidsrechters, spelers en ouders. Zo kun je iedereen kennis laten maken met de vernieuwde spelregels.

https://www.youtube.com/watch?v=3zn66ZOfdvE&ab_channel=K.N.V.B.

 

Bron : KNVB

Voorbeschouwing - uitslagen 18 juni 2023 en internationaal JO12 toernooi TVC 28

Dit weekend waarin geen VV Reutum teams meer actief zijn, staan de finalerondes van de diverse nacompetities op het programma.
Voor de 2e en 3e klasse zijn onderstaande wedstrijden van belang:

Voor een plek in de Tweede klasse:
Barbaros - Lemelerveld ----3-2 ( Lemelveld degradeert naar de Derde klasse)

Voor een plek in de Derde klasse:
Saasveldia - Orderbos ----1-5 ( Saasveldia degradeert naar de vierde klasse)
VIOS Beltrum - SVO’68/VVLK ----2-3

In de Tweede Klasse I:
Werd Stevo kampioen.
De ploegen die nacompetitie voor promotie naar de eerste Klasse speelden ( ATC'65, Bon Boys en de Tukkers ) slaagden daar niet in.
De ploegen die als 9e, 10e en 11e (Eilermark, VV Reutum en Lemelerveld) eindigden in de competitie, en nacompetitie voor handhaving moesten
spelen slaagden daar niet in. Zij spelen in 2023-2024 Derde Klasse.
AZC, De Witkampers en SDC'12 degradeerden rechtstreeks maar de Derde Klasse.

Internationaal U12-toernooi bij TVC ‘28
Zondag houdt TVC’28 op haar sportpark ‘De Grote Moat” voor de 13e keer het internationale U12-Toernooi.
Deelnemende ploegen zijn het Deense Randers FC, Borussia Mönchengladbach en Hannover ’96 uit Duitsland, FC Twente/Heracles, FC Groningen, SC Heerenveen, FC Utrecht,  FC Emmen, Cambuur Leeuwarden, TVC J013 en Team Gemeente Tubbergen JO13 dat  bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen.  
In dit team zitten de Reutum spelers Teun Veldhuis en David Frieling. Beide spelers zijn van Reutum JO13.

De editie van 2023 werd gewonnen door FC Utrecht dat  in de finale Borussia Mönchengladbach met 3-1 wist te verslaan.
Team Tubbergen eindigde op de 6e plaats.
In de bijlage een aantal foto’s van David Frieling en Teun Veldhuis.

 

Programma - voorbeschouwing - uitslagen 9 tm 11 juni 2023
Dit weekend de laatste officiële wedstrijden van dit seizoen.

Op vrijdagavond spelen de vrouwen van VV Reutum VR30+1 bij BSC Unisson  een zeven tegen zeven toernooi tegen BSC Unisson, UD Weerselo, Sportclub Overdinkel en KOSC.  
 
Zaterdag 10 juni neemt Reutum M015-1 (9-tal) deel aan de Final League.
De KNVB en ING introduceren iets nieuws: Final League.Een spannend en gezellig slottoernooi voor alle voetballende meiden in de MO13, MO15, MO17 en MO20-competitie. 
Sportpark 't Wilbert  van Achilles'12  in Hengelo is toernooilocatie voor de allereerste editie van deze Final League.
Op zaterdag 10 juni 2023 zullen in totaal zo'n 45.000 meiden de Final League spelen op verenigingen door het hele land. 6 teams uit de regio bezoeken Achilles'12 voor hun Final League. Een dag met veel wedstrijden, er zullen ook andere leuke activiteiten zijn op deze dag. Achilles'12 gaat proberen er een echte topdag van te maken, dus kom gezellig langs om de vereniging én meidenvoetbal te ontdekken.
Waarom een Final League?
De competitieopzet voor meiden onder 13 tot en met onder 20 is vanaf dit seizoen gewijzigd. Er wordt gespeeld in vier fasen, waarbij de laatste een afsluitend toernooi is: de 'Final League'. Omdat iedere speelster een podium verdient om te laten zien en doen wat zij kan! Met de Final League bieden KNVB en ING voetbalmeiden dit podium. Op 10 juni 2023 vindt de eerste editie van de Final League plaats.
 
Programma - uitslagen vrijdag 9 juni 2023 VR. 30+1  te Boekelo
KOSC VR30+1 - Reutum VR30+1 ----0-1
Reutum VR30+1 - Sportclub Overdinkel VR30+1
UD W. VR30+1 - Reutum VR30+1 ----1-1
Reutum VR30+1 - BSC Unisson VR30+1 ----0-0
 
Uitslagen zaterdag 10 juni  MO15 Final League te Hengelo
Reutum MO15-1 (9-tal) - UD W. MO15-1 (9-tal) ---- 2-0
Achilles '12 MO15-1(9-tal)  - Reutum MO15-1 (9-tal) ----3-0
Wedstrijden nacompetitie (Tweede klasse verenigingen)
Uitslagen Donderdag 8 juni 2023 (promotie naar eerste klasse)
VV Bekkerveld - De Tukkers ---- 3-0
vv Roden - Bon Boys ---- 2-1
ATC'65 - Leones ---- 3-1
Uitslag Zondag 11 juni 2023
ATC'65 1 - Bekkerveld 1 ---- 0-2
Stevo is de enige club uit de Tweede klasse die promoveert naar de Eerste Klasse.
 
Wedstrijden voor een plek in de Tweede Klasse of hij verlies Derde klasse
Uitslag Donderdag 8 juni 2023 (eerste ronde)
Barbaros - FC Trias ---- 2-1
 
Zondag 11 juni 2023 voor een plek in de Tweede klasse of bij verlies Derde klasse
Barbaros - Eilermark ---- 3-2 (Eilermark degradeert)
Lemelerveld 1 - Beekbergen 1 ---- 4-3  
 
Voor plek in de Derde klasse of bij verlies vierde klasse
Uitslagen Zondag 11 juni:
UD Weerselo - Saasveldia ---- 2-3
Vasse - Orderbos  ---- 2-3
UDI - Dinxperlo  ----   na negentig minuten 5-5, 5-11 ma verlenging 
Gendringen - KOSC ---- 4-1
Haarle - Diepenveen  ---- 2-4
 
Feestweekend V.V. Reutum een succes

Afgelopen weekend werd de 2e editie van het Feestweekend bij de V.V. Reutum gehouden.

Op vrijdagavond werd er afgetrapt door de jeugd tijdens de Jeugdjaarvergadering, hier staat er al een verslag van op deze website.

Op zaterdagmorgen was er weer ruimte voor de jeugd, tijdens de Spelletjesdag voor groep 0 t/m groep 4 van de basisschool waren er leuke spelletjes georganiseerd en het was heerlijk weer. Deze ochtend werd afgesloten met een broodje knakworst en een ijsje voor iedereen.
‘s Middags waren er spelletjes voor de kinderen van groep 5 t/m JO-15. Ook hier werd er fanatiek gestreden om deze spelletjes te winnen.
Aan het einde van de middag was het tijd voor de senioren tijdens het Kameradentoernooi. 6 teams deden dit jaar mee en streden om de winst in een grote poule. Het sportieve toernooi verliep goed en aan het einde waren de spelers van het “KotsCorps”de winnaars.
Hierna volgde een gezellige avond in de tent waarbij DJ Madhouse verantwoordelijk was voor de muziek. De opkomst viel wat tegen en hier hopen we volgend jaar toch wat meer aandacht voor te krijgen onder de leden en inwoners van Reutum.

Zondagmorgen was het weer vroeg dag en kon het David & Goliath van start gaan met 4 deelnemende verenigingen, TVC, Stevo, Manderveen en Reutum streden om de winst met de JO-09 van elke vereniging en de 1e elftallen.
Het toernooi heeft een mooie opzet waarbij de jeugd natuurlijk geniet van de aandacht van hun grote helden. We hopen dat volgend jaar op een grotere deelname vanuit de verenigingen uit onze gemeente.
TVC won uiteindelijk met overmacht het toernooi waarbij Reutum de 2e plek wist te bemachtigen.
Manderveen werd 3e op doelsaldo waardoor Stevo als laatste eindigde
Het G-team van Reutum mocht aantreden tegen de selectie van Reutum, tijdens een spannende wedstrijd werd flink gescoord door met name de spelers van Coach Janin met enkele fantastische doelpunten won het G-team overduidelijk.
Na de wedstrijd van het 1e elftal, (zie ander verslag) bleef het nog lang gezellig in de feesttent en konden we ondanks de degradatie van het 1e elftal terugkijken op een geslaagd Feestweekend.
Vrijwilligers allemaal bedankt voor jullie hulp en tot volgend jaar!

Reutum 1 - vv Beekbergen 1 ----- 2-5

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om tweede klasser te blijven.

Na de prachtige promotie vorig seizoen is het boek na één seizoen in tweede klasse al weer gesloten.

Als je alle plussen en minnen naast elkaar neerlegt dan moet je simpelweg tot de conclusie komen dat er gewoon meer in had gezeten ondanks de versterkte degradatieregeling.

Natuurlijk kunnen we tal van argumenten aanhalen waarom het niet is gelukt maar misschien moet een deel van de selectie, nu het seizoen erop zit, maar eens goed in de spiegel kijken en zichzelf afvragen of ze er daadwerkelijk alles aan hebben gedaan om het sprookje in de tweede klasse een passend slot te geven.

En dan zeg ik knetterhard dat een deel het schijnbaar niet kan opbrengen om volkomen gefocust en optimaal voorbereid aan een nacompetitiewedstrijd te beginnen.

Natuurlijk was er afgelopen weekend een feestweekend bij Reutum met tal van activiteiten, maar om dan als selectiespeler op zaterdag dan toch mee te voetballen gaat mij toch net iets te ver wetende dat je een dag later moet knokken tegen degradatie.

Ik kan vanaf deze kant nog wel zaken benoemen waarom het tegen Beekbergen gruwelijk mis ging, maar laat ik mij vanaf deze kant maar inhouden want gedane zaken nemen geen keer. Reutum is inmiddels gedegradeerd en is volgend seizoen gewoon weer derde klasser.

 

Reutum begon tegen Beekbergen geweldig.

Al heel snel lag de 1-0 tegen de touwen toen Stijn zijn voorzet tegen een speler van Beekbergen aanschoot waardoor de bal al binnen 5 minuten tegen de touwen rolde.

Kort hierop had de 2-0 al gewoon moeten vallen toen Sam helemaal alleen op de doelman van Beekbergen mocht aflopen. Helaas werd de inzet van Sam een prooi voor de doelman van Beekbergen.

Toen kort hierop Bjorn het doel van Beekbergen onder vuur nam leek de thuisploeg een zorgeloze middag tegemoet te gaan.

Maar dat veranderde op deze prachtige zonnige zondagmiddag als een donderslag bij heldere hemel toen Beekbergen voor het eerst deze middag de helft van Reutum een keer wist te vinden.

Waar je normaal druk op de bal verwacht als er een aanvaller wordt ingespeeld mocht Beekbergen als een kind in een snoepwinkel door de achterhoede van Reutum paraderen.

Een simpel balletje breed was voor Beekbergen voldoende om een volledig vrije medespeler binnen de zestien te vinden. Deze speler op zijn beurt had geen enkele moeite de bal droog voorbij de doelman van Reutum te schieten, 1-1.

Toch had kort hierop ook maar zo de 2-1 kunnen vallen toen een schot van Sam nog net op tijd door een verdediger van Beekbergen kon worden geblokt.

Beekbergen verdedigde wel met het mes tussen de tanden, iets wat vandaag aan de verdedigers van Reutum niet was besteed.

Reutum was veel te tam, steeds te laat en had vooral moeite om de lopende mensen op te pakken.

Beekbergen speelde zeker geen wonderpot maar als ze op de helft van Reutum te vinden waren was het steeds alarmfase 1. De achterhoede kreeg het niet voor elkaar de aanvallers van Beekbergen te bespelen waardoor iedere bal op de helft van Reutum paniekerig werd verdedigd.

Op deze manier viel dan ook de 1-2. Niet na een geweldige aanval van Beekbergen, maar door een persoonlijke fout werd een soort van halve terugspeelbal in de breedte een prooi voor de spits van Beekbergen. Ook nu had Beekbergen geen enkele moeite het netje te vinden waardoor het na ruim 20 minuten voetbal op 1-2 kwam.

Het voetbal waarmee Reutum de eerste 15 minuten Beekbergen leek te overrompelen werd na deze 1-2 minder en minder.

Reutum had in deze fase het geluk dat de aanvallers van Beekbergen zich eigenlijk geen raad wisten met de vrijheid die ze keer op keer werd geboden.

Doelman Tulk probeerde de achterhoede van Reutum meerdere malen goed wakker te schudden maar veel impact had dit helaas niet.

Toch leek de wedstrijd weer te kantelen toen Mark na ruim 30 minuten voetbal de bal, vanuit een corner van Sam, strak in het kruis kopte, 2-2.

Eigenlijk zou dat Reutum weer enige hoop moeten geven, maar niet kort na de 2-2 was het opnieuw Beekbergen dat opnieuw kinderlijk eenvoudig de spits vanaf de flank mocht bedienen. Vrij voor het doel wist deze speler het doel niet te vinden waardoor Reutum met de schrik vrijkwam.

Het slotakkoord was voor de thuisploeg toen Stijn met een heerlijke boogbal Sam op pad stuurde. Sam bedacht zich geen moment en vuurde gelijk af. De bal leek in de korte hoek doel binnen te slaan, maar met een katachtige reflex wist de doelman van Beekbergen de 3-2 te voorkomen.

 

Na de thee schoot Reutum opnieuw prima uit de startblokken.

Het was opnieuw Sam die aan het einde van een prachtige solo de bal vrij leek in te schieten.

Het harde schot kwam er maar zo ook de redding van de doelman die hiermee opnieuw een zekere treffer wist te voorkomen.

De opmerking in de rust, om hoge ballen voor de stuit te pakken, was schijnbaar aan doveman oren gericht want na 60 minuten gebeurde dat, wat voor de thee ook al enkele malen gebeurde.

Een onschuldige lange bal van de doelman van Beekbergen werd opnieuw dramatisch verdedigd. Mede hierdoor stuiterde de bal nog verder op de helft van Reutum waardoor Reutum zichzelf ondanks een overtal van verdedigers in de problemen bracht.

Een aanvaller van Beekbergen anticipeerde het best op deze stuiterbal en leek vrij op doelman Kevin Tulk van Reutum af te lopen. Leek, want het was Wout Slaghekke die hem het leven meer dan zuur maakte. Binnen de 16 gingen uiteindelijke beide spelers naar de grond waarop scheidsrechter Maestre Rocha resoluut naar de stip wees, en Wout trakteerde op zijn tweede gele prent, dus rood, deze middag.

Beekbergen maakte geen fout en zag de strafschop prima binnen geschoten worden, 3-2.

Met een man minder op het veld en een achterstand van 2-3 moest Reutum proberen de schade te herstellen.

En dat leek al snel te lukken toen Sam opnieuw aan een heerlijke solo begon.

Sam was iedereen te snel af, waardoor hij opnieuw helemaal vrij voor de doelman van Beekbergen verscheen. Maar net zoals in de eerste helft wist ook de doelman van Beekbergen een zekere treffer te voorkomen waardoor de 3-3 dus niet op het scorebord kwam.

Toen Reutum eigenlijk aan wilde zetten voor een slotoffensief schoot Beekbergen in de omschakeling het laatste sprankje hoop aan diggelen.

De manier was typerend voor deze wedstrijd want opnieuw zag de achterhoede er van Reutum er dramatisch uit.

Uiteindelijk was de simpele intikker voor de 2-4 de genade klap voor Reutum in de tweede klasse.

Dat vlak voor tijd dan ook nog de 2-5 viel was zeker het spelbeeld misschien iets teveel van het goede, maar zeker niet minder verdiend.

Laat ik er vanaf deze kant maar niet meer woorden aan vuil maken.

Reutum is gedegradeerd, en daar moeten we het maar mee doen.

Volgend seizoen zullen we in de derde klasse moeten laten zien wat we waard zijn, want ook volgend seizoen zal de verzwaarde promotie / degradatieregeling nog steeds gelden.

Dat betekend opnieuw 3 directe degradanten, en 3 ploegen die strijden via de nacompetitie voor klassenbehoud.

Je moet dus opnieuw weg zien te blijven bij de onderste 6 ploegen.

Het besef zal nu toch wel aanwezig zijn omdat we nu al weten dat we komend seizoen uit een heel ander vaatje moeten tappen dan vandaag tegen Beekbergen, want als we zo spelen dan zal het ook komend seizoen nog een hele klus worden om het hoofd boven water te houden.

Rest mij nog om alle trouwe supporters, die wekelijks aan de lijn stonden, te bedanken voor hun geweldige support dit seizoen.

Iedereen een hele fijne vakantie, en tot volgend seizoen.

Opstelling tegen Beekbergen: Kevin, Lex, Lindsay (Jord 65’), Jurgen, Wout, Mark, Jaap (Mart 83’), Dani (Daan 75’), Sam, Stijn (Mats 83’), Bjorn (Jordi 65’)

VV Reutum kijkt terug op geslaagde jeugdjaarvergadering
Iets voor half 7 stroomde De Kottenbrei vol met jeugspelers, trainers, leiders en ouders. Net als vorig jaar werd de jeugdjaarvergadering gehouden in de feesttent om zo onderdeel te zijn van het feestweekend. Iets na half 7 trapte Koen Warring de jeugdjaarvergadering af in een volle tent. Zoals ieder jaar waren er van alle teams weer jaarverslagen, kahoots, quizzen en filmpjes te zien. Tussendoor werden de wasmoeders bedankt, de kampioenen nog eenmaal in het zonnetje gezet en de prijzen verdeeld.
Dit seizoen waren er, naast de sportploeg, ook weer drie spelers van het jaar. Het team van het jaar werd JO8, een team dat zonder echte uitblinkers goede resultaten wist te behalen, een team dat kampioen werd en na promotie ook in een hogere klasse als 2e eindigde. Al met al een terechte sportploeg van het jaar. In het klassement om de speler van het jaar eindigde Tim Grundel op een derde plaats. Een speler die, nu al, in alles een waar voorbeeld is voor de jeugd van VV Reutum. Op de tweede plaats eindigde Jette Morskieft, de keepster van JO15 heeft zich dit seizoen iedere wedstrijd verder ontwikkeld. Naast de trainingen en wedstrijden met de jeugd, stond ze ook bij de dames op het veld tijdens training en wedstrijd. Het hoogtepunt van de avond was de bekendmaking van de speler van het jaar. De 33e speler van het jaar werd Kars Wilmink. Kars stond het afgelopen seizoen voor alles en iedereen klaar. Naast zijn ontwikkeling als voetballer heeft hij ook een cursus gevolgd tot verenigingsscheidsrechter. Als een van de belangrijke spelers van JO17 was hij ook bijna wekelijks te vinden om een belangrijke rol te spelen bij JO19. Al met al een terechte winnaar, en drie spelers waar de Reutumse jeugd trots op mag zijn!
Programma - voorbeschouwing - uitslagen 2 juni tm 4 juni 2023

Het avontuur van Reutum  1 in de Tweede Klasse is weer voorbij.
Na een jaar in de Tweede klasse te hebben gespeeld keert Reutum weer terug naar een niveau lager, de derde Klasse.
Het ontlopen van rechtstreekse degradatie was voor het team al een prestatie van formaat, gezien de versterkte degradatieregeling.
Misschien wel groter dan de promotie in juni 2022.

Reutum kwam vanmiddag al vlot op 1-0  (Stijn) en kreeg kansen op 2-0 maar die kansen werden niet benut, iets wat Beekbergen wel lukte (1-2).
Na een halfuur kwam Reutum weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Mark.

In de tweede heft kwam Beekbergen via een strafschop op 2-3 en moest Reutum met 10 man verder (2x geel Wout).
Hierna liepen de bezoekers verder uit naar 2-5 en mag het volgende week opnemen tegen Lemelerveld.
Voor Reutum is het devies “verwerken en opnieuw beginnen”.

 

Voorbeschouwing:

Aankomend weekend een afsluitend Feestweekend bij de V.V. Reutum.

Op vrijdagavond trappen we het weekend af met de jaarlijkse jeugdjaarvergadering.
Onder leiding van Matthijs Kolman, Martijn Wildemors, Dennis Morskieft en Koen Warring zal deze spannende avond voor de jeugdleden plaatsvinden. Wie wordt er Sporter van het jaar? En welk team wordt Team van het jaar 2023? Alles zal op vrijdagavond duidelijk worden.

Op zaterdagochtend begint de basisschool van groep 0 t/m 4 aan de Voetbal Spelletjesdag en ’s middags zijn de oudere kinderen aan de beurt. Ellen Veldhuis heeft samen met andere vrijwilligers een super gezellige dag samengesteld dus allemaal veel plezier gewenst!
Na de Spelletjesdag zal het Kameradentoernooi worden gespeeld, dit jaarlijkse toernooi dat wordt georganiseerd door Ralf Benerink heeft dit jaar 6 deelnemende teams die strijden om een plek in de finale die rond 19.00 uur wordt gespeeld.Daarna is er de gezellige feestavond voor alle leden en inwoners van Reutum onder het genot van muziek van DJ Madhouse. Deze avond wordt georganiseerd door Ronald Pouwel, Tom Holsink en  Luuk Mensink.
Voor de inwendige mens zal de catering klaarstaan die onder bezielende leiding van Monique Stevelink wordt aangestuurd

Zondagmorgen is het tijd voor het David en Goliathtoernooi! Helaas dit jaar met enkel 4 deelnemende verenigingen. Stevo, TVC en Manderveen reizen met het 1e elftal en JO-09 naar Reutum af en zullen met elkaar een fijn toernooi afwerken op de zondagmorgen. Organisatie is in handen van Koen Warring, Rob Veelers en Ilona Kuipers.
Om 15.00 uur start de nacompetitie voor het 1e elftal van Reutum met een thuiswedstrijd tegen Beekbergen. Een tegenstander wat in de 3e klasse een prima seizoen heeft gedraaid en graag deze lijn zal door willen zetten. Het elftal van Peter Bokma heeft zijn laatste strohalm voor de 2e klasse vorig weekend gepakt en zal nagenoeg fit zijn om de degens te kruisen tegen deze onbekende tegenstander.
De wedstrijd staat onder leiding van een scheidsrechterstrio, namelijk de heren: Maestre Rocha, Groothuismink en Lammers.
We hopen dat de wedstrijd wordt bezocht door vele toeschouwers.

Uitslagen zondag 4 juni 2023
Reutum 1 - vv Beekbergen 1 ---- 2-5
De Tukkers Vr.3 - Reutum Vr.1---- 
 
Uitslagen in de poule van VV Reutum
Eilermark 1 - MVV '29 1 ---- 2-0
Reutum 1 - Beekbergen 1 ---- 2-5
Wijhe '92 1 - Lemelerveld 1 ---- 0-3
 
Guus ter Grote winnaar TOTO seizoen 2022 – 2023
De winnaar van dit TOTO seizoen 2022 – 2023 is Guus ter Grote.  Hij volgt hiermee Mia Holsink op. Mooi om te zien is dat we weer enkele nieuwe spelers er bij hebben, maar ook dat er enkele jammer genoeg zijn gestopt. Buiten Reutum doen ook enkele leden van de vv Reutum mee, uit Ootmarsum, Albergen en Getelo…
De ophaler van Guus is natuurlijk ook blij met zijn overwinning, hij hoeft hiervoor niet naar Ootmarsum te fietsen maar bediend hem per app..
 
Prijzen
Guus is het meest constant gebleken dit seizoen. Hij heeft 159 punten (van de 256) bijeen gespeeld. 
Vorig jaar had de winnaar 6 punt meer.. Tevens was hij winnaar van de 3e periode. Een terechte winnaar die € 120,00 in ontvangst mag nemen. Op 2 punten achter Guus zat dus Tim Jansen op het vinketouw. Hij heeft dus de 2e plaats en ontvangt € 90,00. Op weer 3 punten achterstand volgen de nummers 3, 4 en 5. 
Dit trio, te weten Dennis Evertman, Daniel Ikink en Dennis Morskieft speelden allen 154 punten bijeen en ontvangen allen € 30,00. Gezien deze scores een ongekend spannend seizoen gezien het feit dat er 1 speler 153 punten had…
Heren, allen hartstikke gefeliciteerd!
 
Periode’s
We hebben 4 periode’s gespeeld van 8 rondes. De eerste was een prooi voor Wim Wichman, tweede was voor Dennis Evertman. Derde was voor Frans Veenhuis en Guus ter Grote en de laatste, vierde periode was voor Dennis Morskieft. Elke periode is goed voor € 50,00 dus reden genoeg om mee te doen..
Met de laatste toto 32 komt het startbedrag voor aankomend seizoen op € 21,00 + de inleg van TOTO nummer 1 omdat de laatste teveel 7 goed hadden. Een mooi startbedrag dus. 
 
Top 5
Van de top 5 van vorig jaar is er niemand over gebleven in de huidige top 5. Mooi dat er weer een totaal nieuwe groep staat.
Deze top 5 krijgt van de desbetreffende jeugdleden de prijzen overhandigd.
Iedereen dank voor het meespelen van dit leuke spel en hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee. Ook namens de fanatieke TOTO ophalers (Tijn, Luuk, Mees en Max) dank voor de snoepjes, winstdeling bij prijs en gezelligheid. 
Nieuwe spelers zijn natuurlijk van harte welkom.
Op de foto zien we de gelukkige winnaars. 
 
Top 5 TOTO seizoen 2022-2023:
1. Guus ter Grote          159 punten
2. Tim Jansen                 157 punten
3. Dennis Evertman        154 punten
3. Daniel Ikink                 154 punten
3. Dennis Morskieft         154 punten

De Organisatie.
Reutum 1 - SDC 12 ----3-2

REUTUM – Het is Reutum dan uiteindelijk toch gelukt om niet rechtstreeks te degraderen, iets wat velen in het Twentse voetballandschap zeker hadden verwacht.Als we ook komend seizoen nog op dit niveau actief willen zijn, dan zullen er zeker nog een aantal lastige hobbels genomen moeten worden.Door de krappe en nipte overwinning van 3-2 op SDC ’12 verzekerde de ploeg uit Reutum zich voor nacompetitie-voetbal.
Waar Reutum vorig jaar uiterst succesvol streed voor promotie, mag het dit seizoen proberen het vege lijf te redden in de 2e klasse.

Met nog een aantal met afwezigen (Wout M, en Daan) begon de Reutum op deze prachtige zondagmiddag aan haar missie om nacompetitievoetbal veilig te stellen.
Eigenlijk was de opdracht helder, duidelijk, maar zeker niet gemakkelijk, namelijk winnen.
Een gelijkspel, of zelfs een verliespartij tegen SDC had in theorie nog gemogen, maar dan zouden alle andere uitslagen wel 100% in het voordeel van Reutum moeten zijn.
Om daar op te gokken was op voorhand een veel te groot risico vandaar dat eigenlijk alleen maar winst telde vandaag.

Dat Reutum vandaag om iets speelde was zeker in het spel merkbaar.
Veel fouten, veel balverlies en te veel spelers die, hoe onbegrijpelijk ook, niet gelijk bij de les waren.
SDC speelde vrijuit, en zag dat het na een kleine 10 minuten de eerste kans mocht noteren.
Het was “good old” Stef van der Velden die zijn vrije bal op de buitenkant van de paal uiteen zag spatten.
Maar hierna was het toch de thuisploeg dat ook voorzichtig uit haar schulp kroop.
Niet dat het allemaal flitsend was wat de vele toeschouwers voorgeschoteld kregen, maar Reutum durfde beetje bij beetje wat naar voren te lopen waardoor er zich aan de andere kant van het veld ook een aantal hachelijke momenten voordeden.
De eerste die het mocht proberen was Sam, maar zijn hard genomen vrije bal werd prima door de doelman van SDC uit zijn doel gebokst.
De aansluitende corner rolde, via via, uiteindelijk bij Stijn voor de voeten die op een meter of twaalf van het doel een vrije schietkans kreeg. Het schot kwam er, maar zo ook het SDC-blok waardoor de doelman van SDC niet in actie hoefde te komen.
SDC voetbalde gemakkelijker, vond gemakkelijker de vrije man, maar in de buurt van de zestien stagneerde het keer op keer waardoor doelman Tulk van Reutum niet echt veel te doen kreeg voor de thee.
Ondanks dat SDC gemakkelijker voetbalde was het toch echt Reutum dat de grootste kansen mocht noteren.
De 1-0 leek te vallen toen Sam de achterlijn van SDC vond. Zijn lage voorzet bij de eerste paal op Stijn leek de 1-0 te betekenen, maar Stijn zag zijn inzet, op enkele meters van het doel, tegen de ballenvanger verdwijnen.

Toen hierna Bjorn door Mark op pad werd gestuurd leek de 1-0 nu wel in de maak.
Oog in oog met de doelman van SDC kreeg Bjorn het echter niet voor elkaar de bal tegen de touwen te jagen.
Met een beter en gemakkelijker voetballend SDC, maar met de grote mogelijkheden voor de thuisploeg, zochten de spelers na ruim 45 minuten voetbal de warme thee op.
Reutum begon ontketend aan het tweede bedrijf.
Ruim een minuut na de thee had de 1-0 al kunnen vallen toen Wout vanaf de zestien meterlijn zijn rechter liet spreken. Met een reflex wist de doelman van SDC deze inzet nog maar net te keren.
Maar Reutum bleef gaan, en zag dat al snel beloond worden met een treffer toen een voorzet van Mark, Stijn bij de tweede paal vond. Met een harde en geplaatste kopbal lag de bal dan ook al snel tegen de touwen, 1-0.
SDC probeerde het wel maar kreeg het in deze fase niet voor elkaar grip te krijgen op het spel van de thuisploeg.
Toen kort hierop een scherp aangesneden corner Mark vond, leek de 2-0 al te vallen, maar de inzet van Mark verdween rakelings naast het doel.
Toch viel al snel een tweede treffer toen Dani bij de tweede paal Bjorn vond. Bjorn op zijn beurt lepelde de bal gelijk voor het doel waar Stijn opnieuw prima stond opgesteld om de 2-0 binnen te tikken.
Helaas werd deze treffer geannuleerd omdat Bjorn waarschijnlijk buitenspel had gestaan toen hij de bal van Dani ontving.
Toch bleef de thuisploeg aandringen en zag dat beloond worden toen Stijn, op zijn geheel eigen wijze, de bal met veel gevoel over de doelman wist te stiften, 2-0.
Met deze stand op het bord, en het getoonde spel van na de thee leek de thuisploeg op rozen te zitten, maar toen bleek maar weer eens hoe broos en kwetsbaar het spel van de thuisploeg is. SDC nam na de 2-0 brutaal het initiatief waardoor de thuisploeg weer meer achteruit dan vooruit liep.

Eigenlijk was er nog niet veel aan de hand want opnieuw wist SDC het veldoverwicht niet echt uit te drukken in mogelijkheden of doelpunten.
Maar dit veranderde toen een onschuldig voorzetje van SDC pardoes bij aanvaller Chantrak op het hoofd viel. Zijn kopbal was niet hard maar wel geplaatst waardoor de bal, bij de tweede paal, tegen het netje te rolde, 2-1.
Reutum leek verstijfd door deze treffer want na de 2-1 was het alleen nog maar SDC wat de klok sloeg. De druk zat er vol op, en SDC zocht in deze fase naar de verdiende gelijkmaker.
En 15 minuten voor tijd viel deze dan ook toen Reutum opnieuw collectief apathisch verdedigde.
Een slalom van een SDC middenvelder, gevolgd door een droge schuiver betekende 15 minuten voor het einde de 2-2.
Met deze stand op het scorebord , en met de tussenstanden op de andere velden kon het in deze fase nog alle kanten op.
Lemerlerveld stond al ruim voor tegen Witkampers evenals Eilermark tegen BWO.
Deze twee ploegen wisten tegen het einde van de wedstrijd al dat ze nacompetitie zouden spelen.
Maar dat gold nog niet voor AZC en Reutum want beiden ploegen stonden met nog een kleine 10 minuten op de klok beiden op een tussenstand van 2-2.
Voor Reutum voldoende om de nacompetitie te halen maar bij een late overwinning van AZC zou Reutum met een 2-2 gedegradeerd zijn vandaar dat het niet kon gokken op de 2-2, en dus op zoek ging naar de bevrijdende treffer.
Na opnieuw een aanval van SDC was het Reutum dat snel omschakelde. Met een bal in de diepte werd Sam gelijk aan het werk gezet.
Sam controleerde de bal en stoof vanaf de linkerkant richting de zestien van SDC.
Na een fraaie passeeractie liet hij gelijk zijn rechter spreken. Hard, en met veel gevoel krulde de bal steeds iets meer naar binnen om een “split-second” later, hard en hoog binnen te slaan voor de 3-2.
Kort hierna leek Sam ook nog de 4-2 op zijn schoen te hebben maar deze poging verdween enkele centimeters naast het doel van SDC.
Inmiddels was ook bekend dat AZC de 3-2 tegen Schalkhaar had binnen geschoten, dus was het zaak deze 3-2 over de streep te trekken.
SDC was nog dicht bij de gelijkmaker toen een kopbal net naast het doel van Reutum verdween. Hierna had de doelman van SDC nog een geweldige redding in petto toen Sam opnieuw het doel van SDC onder vuur nam.
Kort hierna volgde dan het verlossende fluitje van de geweldig fluitende heer Kroessen uit Nijmegen waardoor ook Reutum zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie.

In de nacompetitie gelden natuurlijk hele andere wetten, maar we weten nu al wel dat vol aan de bak moeten tegen: vv. Beekbergen.
Deze ploeg eindigde dit seizoen op een keurige derde plaats achter kampioen Markelo, en het ons wel bekende Wijhe ’92.
De trots van Beekbergen speelde voor dit seizoen, 6 seizoenen in de vierde klasse, maar wist net als Reutum vorig seizoen via de nacompetitie te promoveren.
Als debutant in deze 3e klasse D wist het op een keurige derde plaats te eindigen, en dat is voor een dorpsclub met ongeveer 500 leden een geweldige prestatie.
vv. Beekbergen speelde al eens in de 2e klasse, maar moest in het seizoen 2013-2014 toch een stapje terug doen richting de 3e klasse. In 2015-2016 volgde opnieuw degradatie maar wist dus dit seizoen weer de sprong te maken naar de 3e klasse. En dus nu misschien wel naar de 2e klasse. De stijgende lijn is dus duidelijk in Beekbergen ingezet.

Reutum is gewaarschuwd.

​Opstelling tegen SDC’12: Kevin, Lex, Lindsay (Kjelt 80’), Jurgen, Wout, Mark (Casper 80’), Jaap, Dani (Jordi 73’), Sam, Stijn (Mats 70’), Bjorn (Mart 73’).
Programma - Voorbeschouwing 25 mei tm 29 mei 2023

Reutum 1 gaat door de krappe 3-2 winst op SDC’12 de nacompetitie om handhaving voor een plaats in de Tweede Klasse in.  
De doelpunten werden in de tweede helft gescoord. Stijn bracht Reutum op 2-0, waarna SDC terugkwam op 2-2.
Sam zorgde met een zondagsschot dat de drie punten in Reutum bleven
In de Tweede Klasse I werd Stevo 1 kampioen.
Onze felicitaties gaan naar spelers, begeleiding, supporters en bestuur van de club uit Geesteren
.
ATC’65 (1e per.) Bon Boys 2e per) en De Tukkers (3e per) spelen nacompetitie om promotie.
Eilermark, Reutum en Lemelerveld spelen nacompetitie om handhaving- degradatie.
AZC, Witkampers en SDC'12 zijn gedegradeerd.

Ook felicitaties aan onze Clubman van 2018, Marc Wijnreder die met RSC kampioen werd in Drie A.
Wordt aangevuld in de loop van de avond.
Reutum 1 speelt zondag 4 juni in de eerste ronde van de nacompetitie om 14.00 uur tegen Beekbergen 1.
Die wedstrijd staat onder leiding van  J.D. Maestre Rocha, geassisteerd door I. Groothuismink en N.J. Lammers
De winnaar van deze wedtrijd speelt op 8 juni tegen de winnaar van Wijhe 1 - Lemelerveld.

Voorbeschouwing
Laatste competitieweekend van dit seizoen  

Na het ontknopingsweekend van vorige week staat VV Reutum nu voor haar laatste competitiewedstrijden van dit seizoen. 
Al op donderdagavond werd er gevoetbald. VV Reutum 3 ging op bezoek bij KOSC 4 voor een inhaalwedstrijd. Teleurgesteld kwam het derde terug op de Kottenbrei na een verliespartij in Ootmarsum.
Op vrijdagavond spelen de vrouwen van VV Reutum VR30+1 in datzelfde Ootmarsum een zeven tegen zeven toernooi tegen BSC Unisson, UD Weerselo, Sportclub Overdinkel en KOSC. 
Zaterdag komen nog drie VV Reutum-teams in actie, waarvan twee op eigen veld. VV Reutum JO10-1 ontvangt ATC’65 JO10-6 en VV Reutum JO11-1 neemt het op tegen Sparta Enschede JO11-4. Daarnaast spelen de meiden van VV Reutum MO15-1 in Weerselo tegen UD. De kans op het kampioenschap is verkeken, omdat vorige week met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Oranje Nassau MO15-2.  

Op Tweede Pinksterdag gaat de beslissing voor het eerste elftal van VV Reutum vallen. Door teleurstellende resultaten in de tweede seizoenshelft  is directe handhaving niet meer haalbaar voor het team van Peter Bokma. Desondanks zijn de drie punten aanstaande maandag zeer gewenst, want op die manier kan directe degradatie worden ontlopen. Sterker nog, als VV Reutum wint dan komt er wederom een ‘seizoenstoetje’. Net als vorig jaar zal VV Reutum dan in de nacompetitie actief zijn al smaakte het dessert vorig seizoen bij voorbaat al veel beter dan dit jaar. Tegenstander maandag is ‘buurman SDC’, dat al een tijdje weet dat het direct is gedegradeerd. De Reutummers zullen dus moeten winnen en kunnen vast werken aan de vorm want daarna zijn eventueel drie overwinningen in de nacompetitie benodigd om op tweede klasse-niveau actief te blijven
Pupil van de Week is Jari Huiskes, hij is speler van Reutum JO11-1 en Feyenoord supporter.
Wedstrijd- en balsponsor van VV Reutum – SDC is Stucadoorsbedrijf Blaauw. We zijn dit bedrijf zeer dankbaar voor deze mooie gunst en hopen dat de heren Slaghekke als toegift een mooie pot op de mat leggen. Na afloop van de wedstrijd zal de tegenstander in de kantine blijven hangen voor de seizoensafsluiting. We hopen op de komst van vele supporters om de competitie in dit bijzondere seizoen op een waardige manier te beëindigen.   

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslag donderdag 25 mei 2023
KOSC 4 - Reutum 3 ----7-2

Uitslagen vrijdag 26 mei 2023 (te Ootmarsum)
BSC Unisson VR30+1 - Reutum VR30+1----1-0
UD W. VR30+1 - Reutum VR30+1----3-0
Reutum VR30+1 - KOSC VR30+1 ----0-0

Uitslagen zaterdag 27 mei 2023
Reutum JO11-1 - Sparta E. JO11-4 ----6-0
Reutum JO10-1 - ATC'65 JO10-6 ----8-7 ( na een 4-7 achterstand knap gewonnen, top!
UD W. MO15-1 (9-tal) - Reutum MO15-1 (9-tal)----5-3

Uitslag  2e Pinksterdag 29 mei 2023
Reutum 1 - SDC '12 1 ----3-2

Tweede Klasse I
Uitslagen  2e Pinksterdag 29 mei 2023
AZC 1 - Schalkhaar 1    ---- 3-2
Eilermark 1 - BWO 1     ---- 4-1
Lemelerveld 1 - Witkampers 1    ---- 3-1
Reutum 1 - SDC '12 1     ---- 3-2
Stevo 1 - ATC'65 1     ---- 3-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - Bon Boys 1     ----3-1
Vorden 1 - Tukkers De 1      ---- 5-1

Feestweekend VV Reutum 2023

Zaterdagavond  3 juni Feestavond voor alle Reutummers en zondag het befaamde David & Goliathtoernooi.

Het programma:

Vrijdagavond 2 juni: Jeugdjaarvergadering,   Aanvang:  18:30 uur.
Graag wil de jeugdcommissie, iedere jeugdspeler, ouders van jeugdspelers, jeugdtrainers en jeugdleiders uitnodigen voor de jeugdjaarvergadering seizoen 2022/2023 van de VV Reutum.
Deze zal plaats vinden op vrijdag 2 juni om 18.30 uur op de Kottenbrei.
Zoals gewoonlijk zal worden teruggeblikt (o.a. door verslagen van alle jeugdelftallen) op het afgelopen seizoen.
De voorlopige indeling van spelers, leiders en trainers voor het volgende seizoen zal worden bekend gemaakt.
Hoogtepunt tijdens deze bijeenkomst is de bekendmaking van de  (33e) jeugdspeler en sportploeg van het jaar van vv Reutum.

Zaterdag 3 juni : Spelletjesdag!
Jeugd tot groep 4                                     : 10.00 – 12.00 uur
Jeugd groep 4 tot VV Reutum JO15        : 13.00 – 16.30 uur

Kameradentoernooi 16.30 uur -19.30 uur

Feestavond van VV Reutum voor Reutum.
Vanaf 19:30 uur een feestavond voor zowel jong als oud.

Zondag 4 juni: van 11.00 uur tot 13.30 uur het David & Goliath Toernooi.

In het aankomende feestweekend zal op zondag 4 juni het jaarlijkse David & Goliath toernooi worden gehouden.
Zes  buurtverenigingen hebben zich aangemeld om de degens te strijden.
Het 1e elftal van elke vereniging zal wedstrijden spelen net als de JO-09 van elke vereniging. Elk punt telt even zwaar en hierdoor zal er een mooie strijd ontstaan tussen jong en oud!
In een van de pauzes zullen de jongens en meisjes van het VV Reutum G team het opnemen tegen de selectie van Reutum 1. Vorig jaar was deze wedstrijd een groot succes en het G – Team kan niet wachten om zich te laten zien tegen de heren van Peter Bokma.
De wedstrijden zullen worden geleid door enkele scheidsrechters van het NOT en eigen jeugdscheidsrechters van de V.V. Reutum.
Komt allen zondag 4 juni de voetballers en voetbalsters aanmoedigen!
*vanwege een mogelijke wedstrijd in de nacompetitie van Reutum 1 kan het toernooi qua tijd wat verplaatst worden, dit wordt dan z.s.m. bekend gemaakt.

Her programmaboekje van het David & Goliathtoernooi kunt je vinden onder het menu  Contact --handige documenten -- op deze site.

Reutum 4 kampioen Zijn we er al Bijna
Zijn we er al bijna?
Op 25 september startte Reutum 4 het seizoen met de eerste competitiewedstrijd. Op Sportpark ‘De Molendijk’ was SDC’12 10 de tegenstander. Met een simpele 0-6 overwinning kon de blauwgele brigade richting Reutum vertrekken. De weg naar een mogelijk kampioenschap werd ingezet.

Zijn we er al bijna? 
Na 14 wedstrijden waren er liefst 38 punten behaald en bedroeg de voorsprong op de directe concurrentie al meer dan 11 punten. Niks leek het kampioenschap meer in de weg te staan.
 
Zijn we er al bijna?
Maar Reutum 4 was er nog niet, bij lange na niet zelfs. Na een ongeslagen status van 14 wedstrijden begon het verval op 26 maart met de eerste verliespartij op bezoek in Losser. Hierna werd er gelijk gespeeld tegen RSC en verloren van MVV. De voorsprong op de concurrentie was geslonken naar 6 punten. Nog steeds wel een ruime voorsprong die wel in stand gehouden moest worden.
 
Zijn we er al bijna?
Toen Reutum 4 voor de 3e keer dit seizoen haar wedstrijd verloor leek het erop of de competitie werd beslist op de laatste speeldag tegen directe concurrent Fleringen. Gelukkig voor Reutum 4 was er hulp uit onverwachte hoek en zorgde UD Weerselo ervoor dat Fleringen in de titelstrijd ook kostbare punten liet liggen. Hierdoor kon Reutum haar kampioenschap behalen door gelijk te spelen tegen MVV.
 
Zijn we er al bijna?
Op 14 mei om 9:00 uur in de ochtend moest het gebeuren. Na 20 wedstrijden konden de mannen onder leiding van Luuk Mensink, Ralf Benerink, Koen Warring en trainer Raymond Benerink het kampioenschap binnen halen. Helaas wist MVV goed wat het moest doen om Reutum van het scoren te houden en zij groeven zichzelf dan ook goed in op eigen helft. Doordat het zelfs op 1-0 kwam door een afstandsschot werd de opdracht voor Reutum steeds lastiger. Gelukkig lieten zij zich niet kennen en legden, zoals eerder dat seizoen ook al, perfect positiespel op de mat. Toch was het vanuit de corner dat er werd gescoord op slag van rust. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht en kon het strijdplan voor de 2e helft in werking worden gesteld. Blijven voetballen en MVV dwingen tot het maken van fouten.
 
Zijn we er al bijna?
Zeker waren we er bijna, direct na rust kon na een fout van MVV de voorsprong bereikt worden. Om de wedstrijd vervolgens af te sluiten met wederom een corner waardoor de eindstand op 1-3 kon worden bepaald en de benodigde punten binnen waren.
 
We zijn er!
Dit alles is natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgegaan en na de wedstrijd tegen Fleringen kon het feest beginnen, gezamenlijk met Reutum 2 (nogmaals de felicitaties) werd het kampioenschap gevierd. 
Reutum G-team kampioen

Zaterdag 20 Mei, de dag dat het KAMPIOENSCHAP voor het G team gevierd ging worden.

Nadat vorige week bleek dat we het kampioenschap al binnen hadden, ging er bij de spelers wel wat spanning af. Maar ze waren nog wel gespannen voor wat er allemaal ging komen. Voor sommige was het de eerste keer dat ze kampioen gingen worden en dat moest natuurlijk wel een onvergetelijk dag worden voor hen en dat werd het. Voor de wedstrijd werden er spandoeken opgehangen. Langzaam kwamen er steeds meer toeschouwers die deze Toppers kwamen aanmoedigen. De warming up kon beginnen. De tegenstander was vandaag DOS’37/DETO zij maakten voor ons een erehaag en er werden fakkels afgestoken, waar de spelers en de coaches doorheen konden lopen. De spelers liepen er met een grote glimlach doorheen. De wedstrijd kon beginnen. De tegenstander begon sterk en kreeg kansen, maar gelukkig was onze keeper in vorm en zorgde dat de bal er niet in ging. Hierna kregen we zelf kansen en werd het 1-0. Het spel ging heen en weer. We hadden het geluk dat de 2-0 viel voor ons. We gingen de rust in met 2-0. Na de rust gingen we door, maar ook de tegenstander kreeg kansen en scoorde, eindstand werd 3-1. En het feest kon voor de spelers beginnen. We kregen de beker, deze werd door de voorzitter Frank Droste uitgereikt aan Jelte en Sil, die vanaf het begin bij het team spelen. Zij hadden dan ook de eer om de beker in ontvangst te mogen nemen. De spelers kregen allemaal champagne en hier werd goed mee geschud. Ze gingen achter elkaar aan om elkaar nat te maken. Hierna kregen we namens onze shirt-sponsor De Korenschoof een mooie hoodie aangeboden met de tekst KAMPIOENEN 2023 en de naam van de speler. Ook werden de scheidsrechter, trainers, coaches bedankt met een cadeau. En ja toen was het wachten op de vrachtwagen van Kamphuis. De spelers keken hier allemaal enorm naar uit. Op de vrachtwagen werd er verder gefeest met elkaar. Na de rondrit door Reutum en Haarle, was het tijd om Patat met een snack te eten. De spelers hebben enorm genoten van deze dag.  En ook mooi om te noemen is dat G voetbal nu 8 jaar bestaat bij VV Reutum en in deze jaren zijn we 2 keer jeugdkampioen geworden en nu de 1ste keer bij de Senioren. 

TROTS zijn we dan ook op deze TOPPERS!!! Waar het Plezier en Samenspel voorop staat!!
De foto's zijn gemaakt door Herman de Vries. 

Reutum verliest in Albergen geflatteerd van De Tukkers.

ALBERGEN — Daar waar het 2e en het 4e elftal van Reutum zondagmorgen de vlag in de top mocht hijsen vanwege het verdiende kampioenschap, leed het vlaggenschip een geflatteerde nederlaag van 5-1 tegen De Tukkers.
Reutum 1 moet nog alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. Het enige redmiddel op dit moment voor het 1e elftal van Reutum heet ”nacompetitie”, en om dat te realiseren zal er komend pinksterweekend gewonnen moeten worden van de ploeg uit Denekamp, namelijk SDC ’12.
Lukt dat niet, dan is het afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Dan zal duidelijk worden of het mag uitkomen in de nacompetitie, of dat het toch rechtstreeks degradeert.

Net iets na de klok van 14.00 uur was het scheidsrechter ten Damme die vandaag voor de eerste maal op zijn fluit floot.
Een groot deel van de toeschouwers zat of stond nog eens niet op de plek toen de 1-0 al bijna tegen de touwen lag.
Praktisch vanaf de aftrap was het combo Huisman – Haarhuis verantwoordelijk voor deze snelle treffer. Een pass op Huisman werd gelijk doorgespeeld waardoor Haarhuis al snel 1:1 kwam te staan met Kevin Tulk, doelman van Reutum.
Haarhuis probeerde het met een listig wippertje maar hier had de doelman van Reutum rekening mee gehouden waardoor de bal eigenlijk nog heel eenvoudig, en simpel door de Reutumse doelman kon worden gepakt.
Hierna was het balbezit veelal voor de thuisploeg maar echt gevaarlijk werd het nooit.
Reutum had de organisatie prima staan, zat er kort op waardoor het gevaar van De Tukkers al vroegtijdig werd geëlimineerd.
De 0-1 had ook maar zo kunnen vallen toen een vrije bal van Sam op de vuisten van doelman Davina van De Tukkers uiteen spatte.
Kort hierop was het opnieuw Sam die een afvallende bal gelijk vanuit de middenlijn op doel schoot. Waar het een half jaar geleden, in de thuiswedstrijd, nog wel lukte de bal over de doelman te lepelen wist de doelman nu wel de bal uit de lucht te pakken.
Na een kleine 15 minuten al een eerste wissel aan Reutum-kant. Daan klapte vol door zijn enkel waardoor Dani al snel binnen de lijnen kwam.
En dan werkelijk uit het niets was het Haarhuis die vanaf de linkerkant de bal, van zeker 25 meter, richting het doel van Kevin Tulk krulde. De bal leek naast te gaan, maar vanwege de extreme curve en de wind draaide de bal zo dusdanig richting het doel dat hij uiteindelijk stijf in het kruis verdween. Een werelddoelpunt dat moet worden gezegd maar natuurlijk dramatisch vanuit Reutums oogpunt. Nagenoeg niets weggeven en dan toch achter komen op deze manier.
Toch bleef Reutum dat doen wat het eigenlijk al bijna een half uur deed. Namelijk veel intensiteit leveren, en scherp in de duels te zijn. Dat leverde opnieuw een vrije trap op. Opnieuw nam Sam plaats achter de bal. Hard en met veel precisie vond de bal de baan naar het doel maar opnieuw lag de doelman van De Tukkers in de weg om de 1-1 te voorkomen.
Het was in deze fase van de wedstrijd dat Reutum brutaal het initiatief nam en eigenlijk gewoon de 1-1 had moeten binnen schieten.
Na een snel genomen inworp werd Mark op pad gestuurd. Met de bal aan de voet stoof hij naar de achterlijk om daarna de bal voor het doel te droppen. Sam stond hier klaar om het cadeautje uit te pakken maar opnieuw wist doelman Davina van De Tukkers de bal van Sam te keren waardoor de 1-1 dus niet op het scorebord kwam.
Daarna was het De Tukkers dat vlak voor de thee nog een keer over de linkerflank doorbrak. De geplaatste voorzet vond spits Guus Demmer die van dichtbij kneiterhard de bal over het doel kopte, dit had ook maar zo de 2-0 kunnen betekenen.
Maar het slotakkoord was toch voor Reutum dat opnieuw op een mooie plek een vrije trap kreeg toegekend door de prima fluitende scheidsrechter ten Damme.
Sam nam voor de derde keer plaats achter de bal, en ook voor de derde keer deze middag wist Sam deze bal hard langs de muur te krullen. Maar u raadt het waarschijnlijk al, ook doelman Davina wist deze prima inzet voor de derde keer deze middag uit zijn hok te ranselen.

Ondanks het voetballende overwicht van de thuisploeg was het toch Reutum dat na de thee de eerste grote kans mocht noteren.
Het was Sam die aan de basis stond van deze aanval. Een lage diagonale voorzet richting de tweede paal werd op juiste waarde ingeschat door Jaap, die de bal bij de tweede bal leek binnen te kunnen tikken. Maar doelman Davina dacht het er zijne van en wist met een katachtige redding de bal nog net op tijd tot corner te verwerken.
Kort hierop de volgende megakans voor Reutum, en opnieuw was het Sam die aan de basis stond. Nu wist Sam, de in de diepte sprintende, Bjorn te bereiken die oog in oog verscheen met doelman Davina. Bjorn probeerde het met een schot vanaf een meter of 16, maar zag ook dat zijn inzet ver naast het doel van De Tukkers verdween.
De Tukkers probeerde met fraai combinatievoetbal Reutum kapot te spelen maar dat lukte maar deels. Met een Egberink, Haarhuis en Huisman is het altijd meer dan oppassen geblazen want dergelijke spelers maken vanuit het niets het verschil.
Dit leek na een fraaie aanvalsopzet over links ook te gebeuren, maar het was Lindsay die hier nog net op tijd een stokje voor wist te steken.
Hierna had eigenlijk gewoon de 2-0 voor de thuisploeg moeten vallen toen verdediger Joris Meijerink een bijna niet te missen kans kreeg. Een doorgeschoten bal rolde op enkele meters van het doel voor zijn voeten, maar hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen waardoor Reutum met de magere 1-0 op het scorebord nog steeds in leven bleef.
Kort hierna een kolderiek moment toen scheidsrechter van Damme een handsbal over het hoofd zag. Een handsbal die iedereen op het sportpark zag behalve de scheids van dienst.
Het was Kjell Huisman die de bal rond de middenlijn met zijn hand naar voren sloeg waardoor hij alleen op doelman Tulk mocht aflopen. Iedereen trapte op de rem omdat deze handsbal wel erg duidelijk was. Zelfs spelers van De Tukkers bleven staan en wachten op het fluitsignaal maar die kwam er dus niet. Uiteindelijk was het aan doelman Tulk en verdediger Wout Slaghekke te danken dat deze vreemde mogelijkheid geen doelpunt opleverde. Gerechtigheid zal ik dan maar zeggen.
Toch kreeg de Tukkers de 2-0 in de schoot geworpen toen een doeltrap van Reutum niet goed uitpakte. De getrapte bal van Kevin verdween op een hoofd van een Tukkers-speler die de bal gelijk weer richting de aanvallers van De Tukkers kopte. Door te veel mensen voor de bal te hebben kwam Reutum gelijk in een ondertal dat De Tukkers in staat stelde de 2-0, door Guus Demmer, binnen te schieten.
Met een gevoelstemperatuur van rond de 30 graden op het kunstgras in Albergen, en met al heel veel meters in de benen gaf Reutum nog niet op.
Met nog een kleine 20 minuten op de klok maakte “stormram” Leon Lammerink bij Reutum zijn opwachting om eens goed tegen de verdedigende poort van De Tukkers te rammelen.
Bij praktisch zijn eerste duel was hij al belangrijk waardoor de bal bij Sam voor de voeten viel. Sam zag op zijn beurt Mark heerlijk bij zijn directe tegenstander weglopen waarna Sam Mark de bal op een presenteerblaadje aanreikte. Doelman Davina kwam nog wel uit, maar had geen antwoord op de geplaatste boogbal van Mark waardoor Reutum met een 2-1 op het scorebord opeens weer volledig in de wedstrijd zat.
Kort hierna was het opnieuw Leon die een aanval voorbereidde. Maar nu was het wel Davina die een passend antwoord had op de inzet van Sam.
Natuurlijk liep Reutum tegen het einde uit de organisatie om de 2-2 te realiseren wat inhield dat De Tukkers natuurlijk de nodige ruimte kreeg om in te voetballen.
Dit leek al snel de 3-1 op te leveren maar het was opnieuw Kevin die een zeker doelpunt wist te voorkomen.
Toch viel de 3-1 na een wel heel zwaar bestrafte overtreding van Lindsay binnen de 16.
Eigenlijk was het 100% duwen en trekken van beide kanten waardoor zowel Linsday als een aanvaller van De Tukkers te val kwamen.
Scheidsrechter van Damme floot, maar de vraag was werkelijk voor wie, want in dergelijke duels kun je zowel voor een aanvallende als verdedigende fout fluiten.
Van Damme was duidelijk en vond dat Lindsay de overtreding had gemaakt waardoor de bal, in minuut 90, voor de thuisploeg wel heel gemakkelijk op de stip ging.
Egberink bleef ijzig koud en schoof de 3-1 beheerst tegen de touwen.
Hierna was het (begrijpelijk) over en uit bij de ploeg uit Reutum.
De koppies gingen hangen waardoor De Tukkers in de restende 4 minuten nog 2 doelpunten mochten bijschrijven.
De 4-1 viel dan ook nog heel ongelukkig uit een eigen doelpunt, waarna ook nog Robin Eidhof voor de laatste treffer (5-1) deze middag mocht tekenen.

Reutum wist natuurlijk dat het tegen, het hele seizoen al prima presterende, De Tukkers een lastige middag zou krijgen.
Voetballend zat er een groot verschil tussen beide ploegen maar de 5-1 geeft toch echt niet het verhaal van de wedstrijd weer.
Reutum heeft het de ploeg uit Albergen meer dan moeilijk gemaakt, maar dat was vandaag niet genoeg. De Tukkers won dan ook verdiend, en mag zich nu gaan opmaken voor een plek in de eerste klasse.
Vandaag wist namelijk de ploeg van scheidend trainer Erik Hazewinkel (hij vertrekt naar Quick ’20) officieus een periode te pakken.
Voor Reutum hangt de vlag zoals al eerder beschreven heel anders bij.
Maar.................we leven nog, en zolang er nog een kans is geven we niet op.

It aint over till the fat lady sings.

Opstelling tegen De Tukkers: Kevin, Lex, Lindsay, Daan (Dani 14’), Jurgen, Jaap, Mark, Wout, Sam, Stijn, Bjorn (Leon 77’)

Het programma op 2e Pinksterdag
Reutum 1 - SDC'12 1
Lemelerveld 1 - Witkampers 1
Vorden 1 - De Tukkers 1
FC Suryoye Mediterraneo 1 - Bon. Boys 1
AZC 1 - Schalkhaar 1
GVV Eilermark 1 - BWO 1
Stevo 1 - ATC '65 1 

Programma - Voorbeschouwing 20 tm 25 mei 2023

Reutum 1 verliest in Albergen met 5-1 bij de Tukkers.
In een sportieve wedstrijd kwam de Tukkers in de eerste helft via een prachtig doelpunt op 1-0. Reutum kreeg kansen maar die werden helaas niet benut.
In de tweede helft liep De Tukkers (geflatteerd) uit naar een 5-1 overwinning (3 doelpunten in de laatste 5 minuten).
Veel Reutummers waren op de fiets naar deze wedstrijd. Op de parkeerplaats bij de Tukkers waren“dieven” actief die het voorzien hadden op fietsaccu’s. De politie was aanwezig voor de aangifte.
 

Reutum G1 vierde zaterdagmiddag het kampioenschap. Een verslag volgt z.s.m. op deze site.
Spelers en begeleiding van dit mooie team, van harte gefeliciteerd.
Eveneeens vierden Reutum 2 en Reutum 4 het kampioenschap op deze mooie zondag.
Hun verslagen volgens deze week. 

Voorbeschouwing
Vol voetbalweekend op de Kottenbrei.

De laatste weken van dit voetbalkalender zijn aangebroken en de meeste kaarten zijn reeds geschud in de competities.
Op zaterdag voetballen er 5 teams thuis en voor meeste jeugdploegen is dit de laatste competitieronde.
Op zondag een volle voetbal agenda met 3 thuiswedstrijden.
Het 4e elftal is vorige week kampioen geworden en zal dit zondag gaan vieren na de tegen Fleringen.
Reutum 2 is nog in een spannende strijd met concurrent Stevo en zal ook proberen om zondag kampioen te worden en dit te vieren met het 4e.
De dames spelen hun laatste wedstrijd tegen RSC dames uit Rossum.
Het eerste elftal heeft het de laatste weken moeilijk en moet zondag uit naar De Tukkers uit Albergen. Een ploeg die om nacompetitie voor promotie aan het strijden is. Een zware kluif voor Reutum 1 wat zelf de punten hard nodig heeft!

Alle teams veel succes aankomend weekend!

Uitslagen zaterdag 20 mei 2023
Reutum G1JM - ST:DOS'37/DETO G2 ----3-1
Vogido JO19-2 - Reutum JO19-1 ----0-2
Reutum JO17-1JM - NEO JO17-2 ----0-1
Reutum JO15-1 - Achilles '12 JO15-2 ----0-1
Reutum JO13-1 - Quick '20 JO13-3 ---- 3-1
RSC JO11-1 - Reutum JO11-1 ----4-6
KOSC JO10-1 - Reutum JO10-1---- 7-14
Oranje Nassau JO8-2JM - Reutum JO8-1JM ----4-6 ( na een 4-0 achterstand!!)
Reutum MO15-1 (9-tal) - Oranje Nassau MO15-2 ----0-0

Uitslagen zondag 21 mei 2023
Tukkers De 1 - Reutum 1 ----5-1
Reutum 2 - Avanti W. 3 ----12-2
Reutum 4 - Fleringen 3----0-3
Luctor Et Emergo 35+1 - Reutum 35+1 ----2-2
Reutum VR1 - RSC VR1----1-1

Programma donderdag 25 mei 2023
19:00 ---- KOSC 4 - Reutum 3

Tweede Klasse I
Uitslagen zondag 20 mei 2023
ATC'65 1 - AZC 1 ----8-0
BWO 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----2-2
Bon Boys 1 - Lemelerveld 1 ---- 4-1
SDC '12 1 - Stevo 1 ----1-1
Schalkhaar 1 - Eilermark 1 ---- 2-0
Tukkers De 1 - Reutum 1 ----5-1
Witkampers 1 - Vorden 1 ----1-4

4 geslaagden cursus Verenigingsscheidsrechter

De afgelopen maanden hebben Stan Morskieft, Tom Morskieft, Kars Wilmink en Tijn Droste, de cursus Verenigingsscheidsrechter van de KNVB gevolgd.
Deze cursus georganiseerd door de scheidsrechtervereniging Noord Oost Twente werd gehouden bij Quick ‘20, en op enthousiaste wijze geleid door Bert Slot (KNVB).
Er waren deelnemers van DSVD, KOSC, Quick’20 en VV Reutum.

De cursus bestond uit 4 oefenavonden, de start ervan was in februari. Deels theorie, 1 avond werd er een oefenwedstrijd gespeeld waarbij de deelnemers moesten fluiten of assisteren. Hierbij  was Bjorn Kuipers aanwezig, en hij gaf de nodige feedback. Naast deze avonden moesten de deelnemers ook op hun eigen club 3/4 wedstrijden fluiten op een heel veld waarbij door een “echte” scheidsrechter van het NOT of begeleider de kandidaat scheidsrechter beoordeeld moest worden.
Op de slotavond moesten de cursisten nog een eindtoets maken mede aan de hand van filmbeelden.
Uiteindelijk hebben alle Reutumse deelnemers de cursus met goed gevolg afgelegd en mochten ze hun diploma met bijbehorende badge in ontvangst nemen. Op deze manier is Reutum 4 verenigingsscheidsrechters rijker.
Voor VV Reutum betekent dit een mooie aanvulling op het "scheidsrechterskorps", want er is sterke behoefte aan uitbreiding.

Namens de Technische Commissie feliciteren wij Stan, Tom, Kars en Tijn met hun diploma en veel succes en plezier met het leiden van hun wedstrijden!

Heb jij ook interesse om (verenigings)scheidsrechter te worden, geef dit door aan de Technische Commissie.
 

Reutum verkeerd na nederlaag tegen De Witkampers in zwaar weer.

REUTUM – Reutum zit in een hele lastige fase en dan druk ik mij nog heel voorzichtig uit.
Als je uit de laatste 11 wedstrijden maar 7 punten pakt dan weet je dat je vroeg of laat in de problemen komt.
Inmiddels is het vlaggenschip van Reutum afgezakt naar een plek wat op dit moment nog recht geeft op nacompetitie.
Om nacompetitie te voorkomen zal een ware Houdini-act de komende 2 wedstrijden nodig zijn tegen eerst De Tukkers, en daarna tegen het steeds beter presterende SDC ’12.
Mocht deze act lukken, dan moeten we alsnog met een scheef oog blijven kijken naar onze naaste belagers, want ook deze ploegen kunnen nog zout in de wonden strooien.
Maar als in deze 2 wedstrijden ook de neerwaartse spiraal zal blijven zakken dan moeten we waarschijnlijk voor het ergste vrezen.
Maar ondanks al het negatieve leven we nog steeds. Het laatste sprankje hoop wat we nog hebben omarmen we met beide armen want  “It ain't over till the fat lady sings”

Reutum en De Witkampers deden “voetballend” niet veel voor elkaar onder, maar het was wel de ploeg uit Laren dat na 90 minuten aan het langste eind trok, getuige de 2-3 dat na 90 minuten voetbal op het scorebord stond.
Witkampers was gewoon feller, scherper, liet de bal gemakkelijker rondgaan, en wist veelal in persoonlijke duels als winnaar uit de bus te komen.
Eigenlijk was dat de gehele wedstrijd het geval waardoor Reutum steeds achter de feiten aanliep, en mede hierdoor steeds een stapje te laat was.
Schijnbaar heeft een deel van de selectie nog steeds niet in de gaten dat het 1 minuut voor 12 is, en dat er dan toch net even iets meer gevraagd wordt dan normaal.

Tegen Witkampers was het eerste speldenprikje nog wel van Reutum (een schot van Stijn), maar al snel nam de ploeg uit Laren het heft in handen.
Dit leverde al snel een vrije trap op het randje van de 16. Via de muur verdween deze mogelijkheid echter over de lat van de Reutum goalie.
Maar na 10 minuten had De Witkampers het gaatje in de defensie van Reutum al gevonden.
Een blinde trap naar voren werd door linkerspits Jordy Woestenenk, als één van de weinigen, op waarde ingeschat. Met de bal aan de voet stoof hij over de linkerflank de 16 binnen. Met een lage voorzet wist de rappe buitenspeler Colin Stegeman te bereiken die op zijn beurt, van dichtbij, fraai de 0-1 binnen schoot.
Lang mochten kon de gasten uit Laren niet van deze voorsprong genieten want een minuut na de 0-1 lag de 1-1 door Lex ook al tegen de touwen.
Het was Lex zelf die de aanval inleidde. Dani kreeg de bal van Lex aan de rechterkant voor de voeten, en zijn voorzet vond Bjorn binnen de 16. Bjorn aarzelde geen moment en dropte de bal “panklaar” bij Lex voor de voeten die prima was doorgelopen. Met een geplaatste trap lag de 1-1, na 11 minuten voetbal, dan ook al snel tegen de touwen.
Maar na deze treffer was het toch echt De Witkampers dat op alle gebieden liet zien dat ze voor hun allerlaatste kans aan het vechten waren.
Een volley van praktisch de middenlijn leek de 1-2 op te leveren, maar via een stuit, gevolgd door een ketser boven op de lat bleef Reutum de 1-2 bespaard.
Witkampers hield de druk erop en was met een kopbal, na een scherp aangesneden vrije bal, al dicht bij een voorsprong.
Reutum probeerde het wel maar kreeg geen druk op de achterhoede van De Witkampers waardoor de ploeg uit Laren gemakkelijk overeind bleef.
Een actie van Sam leek in een penalty uit te monden toen hij over een been leek te gaan, maar de prima fluitende scheidsrechter Reintjes uit Didam dacht het er zijne van en liet gewoon doorspelen.
Een strafschop was misschien ook wel een te zware sanctie geweest.
Toen niet veel later aan de andere kant een Witkampers speler de bal van dichtbij tegen een Reutumse arm aan leek te schieten vond ook scheidsrechter Reintjes dit te weinig voor een elfmeter.
Toch bleef de ploeg uit Laren de gevaarlijkste ploeg. De 1-2 leek voor de thee toch nog te vallen toen een Larense middenvelder oog in oog verscheen met doelman Kevin Tulk van Reutum. Kevin verkleinde prima zijn doel waarna hij met een fraaie save een zekere 1-2 voorkwam.
Tegen het eind van de eerste helft liet Reutum nog twee keer van zich horen.
Een prima schot van Stijn werd klemvast gepakt door de doelman van De Witkampers, en kort hierna was het Lindsay die, met een soort van hakbal, dicht bij een treffer was, maar ook deze inzet verdween niet tussen de palen. 

Na de rust leek Reutum wel de juiste versnelling te hebben gevonden.
Het leek meer te beseffen dat er toch echt meer nodig is om tegenstanders op de knieën te krijgen.
Het was Stijn die snel een vrije trap nam om zo Bjorn alleen voor de doelman van De Witkampers te zetten. Bjorn controleerde de bal en stoof richting de doelman van De Witkampers. Een verdediger dacht hier anders over en liep Bjorn compleet van de sokken.
Nu kon scheidsrechter Reintjes niets anders dan de bal op de stip te leggen.
Mark nam plaats achter de bal, en schoof niet kort hierna de 2-1 beheerst tegen de touwen.
Maar eigenlijk vanaf dat moment leek het wel of Reutum op 2 gedachten begon te hinken.
Of op zoek gaan naar een derde treffer, of wat inzakken en hopen op een snelle uitbraak. 
Reutum koos ongewild voor het laatste, want na de 1-2 rammelde De Witkampers steeds meer op de Reutumse poort.
Een prima genomen vrije bal leek al snel de 2-2 te betekenen, maar het was aan doelman Kevin Tulk te danken dat de 2-1 op het scorebord bleef.
De Witkampers bleef gevaarlijk en zette de druk er vol op.
Niet dat dit mogelijkheden opleverde, maar het balbezit en de dreiging was absoluut voor De Witkampers.
Na een individuele actie van een aanvaller van De Witkampers was het Lindsay die niet tijdig uitstapte waardoor de aanvaller van De Witkampers ten val kwam.
Misschien was de strafschop wel erg goedkoop en gezocht, maar de bal ging wel op de stip.
Bryan Brummelman nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk de 2-2 tegen de touwen.
Met nog ruim 25 minuten op de klok kon het nu werkelijk alle kanten nog op.
De Witkampers wisselde aanvallend want ook deze ploeg wist dat het met een 2-2 niet veel opschoot in de strijd tegen degradatie.
Ondanks deze aanvallende move van de trainer van De Witkampers mochten in deze fase toch de grootste kansen voor Reutum worden genoteerd.
Het was Sam die vanaf links richting de 16 stoof. Met een man in de rug, en de man voor zijn kiezen ging de bal breed naar Stijn die werkelijk geheel vrij voor de doelman kwam te staan.
Stijn koos ervoor de bal gelijk te nemen waar waarschijnlijk een korte aanname, gevolgd door een schot een beter optie was geweest. Nu verdween de bal hard naast het doel tegen de ballenvanger.
Kort hierna leek Stijn alsnog de winnende treffer op de schoen te hebben, maar van dichtbij zag hij zijn schot nog net op tijd geblokt worden door een Larense verdediger.
Hierna was het De Witkampers dat met veel risico toch probeerde de overwinning te forceren.
Voetballend kwam met er niet doorheen, maar de druk bleef waardoor Reutum in deze fase vol in de achteruit moest.
Toch viel de 2-3 op een moment dat van een Witkampers aanval eigenlijk helemaal geen sprake was. Een bal werd laag rond de 16 ingespeeld in een mêlee van spelers. Daar waar Reutum de bal eigenlijk makkelijk had kunnen ruimen werd de bal dramatisch verwerkt waardoor Sem Pardijs de bal vanuit deze kluts voor de voeten kreeg. Hij bedacht zich geen moment en schoof de bal, vanaf een meter of 12, laag en onhoudbaar tegen de touwen, 2-3.Reutum probeerde hierna nog met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar zag dat De Witkampers uit een snelle counter ook maar zo de 2-4 had kunnen binnen koppen.
Toen daarna doelman Kevin Tulk op de middenlijn!! al zijn skills als voetballer moest etaleren leek alsnog de 2-4 te vallen, maar De Witkampers kregen het niet voor elkaar de beslissende vierde treffer tussen de palen te schieten.
Reutum probeerde het daarna nog wel, maar verder dan een paar corners kwam het niet waardoor het uiteindelijk dus tegen een hele zure en vervelende nederlaag aanliep. 

Met nog 2 potjes op het programma zullen we moeten proberen nog twee keer dit seizoen het gaspedaal te vinden.
Komend weekend zullen we in Albergen het prima presterende De Tukkers treffen.
De Tukkers is nog volop aan het strijden voor een periode door als hoogst geklasseerde ploeg zonder periode, een vervangende periode over te nemen.
Het lijkt erop dat de Tukkers en BWO gaan uitmaken wie hiervoor in aanmerking gaan komen.
Dus voor De Tukkers staat er komende zondag, net als voor Reutum veel op het spel.
Natuurlijk roepen dergelijke derby’s altijd iets speciaals op.
Zo wist Reutum in de eerste wedstrijd dit seizoen met 10 man De Tukkers op een 4-1 nederlaag te trakteren. Dus het kan zeker, en waar een wil is, is een weg. 

Zondag gaan we het meemaken als de bal rond de klok van 14.00 uur in Albergen gaat rollen. 

Opstelling tegen De Witkampers: Kevin, Lex (Daan 85’), Lindsay, Jurgen, Wout (Jort 85’), Mark, Dani (Jordi 70’), Jaap, Stijn, Sam, Bjorn (Mart 76’).

 

Reutum 2 speelt naaste concurrent op afstand.
Een heerlijk affiche deze zondagochtend bij De Tukkers in Albergen.

Koploper Reutum 2 mocht afreizen naar medekoploper De Tukkers 3.
Samen met Stevo 4 stonden deze clubs bovenaan met een gelijk aantal verliespunten.
Waar Stevo mocht afreizen naar Neede om tegen de hekkensluiter aan het doelsaldo te werken moesten de heren uit Albergen en Reutum echt aan het werk onder de leiding van de heer Harink uit Hengelo.
Gijs Steggink was in de warming up geblesseerd uitgevallen en werd vervangen door Kjelt Kuipers. 
Om 09.00 uur werd er onder heerlijke omstandigheden afgetrapt op het kunstgras. 
Reutum en De Tukkers begonnen rustig aan de wedstrijd waarbij de heren uit Albergen op de counter gingen spelen en Reutum het spel mocht maken.
Duels waren scherp, niet gemeen en de scheidsrechter had het prima onder controle.
Kleine plaagstootjes waren er via Bauke Haarhuis en Ruben Hulshof die gevaarlijk werden en aan de andere kant stichtte Mats Holsink gevaar en bracht Maurice Kuipers enkele corners gevaarlijk in.
Na 25 minuten spelen opende Reutum 2 de score via Casper Kuipers na een goede voorzet van Ramon Eerdman.
Echter stond het 2 minuten later alweer 1-1 nadat een scherp aangesneden vrije trap werd binnen getikt bij de 2e paal en Reutum 2 kon opnieuw beginnen.
De ploegen waren in evenwicht en werden beide gevaarlijk waarbij Maurice Kuipers de bal van dichtbij voor het binnentikken had maar tegen de keeper schoot.
Na 35 minuten viel er een gele kaart voor de Tukkers en moest het even door met 10 man, Reutum leek hier niet van te profiteren maar toch sloeg het vlak voor rust toe. Een hoekschop viel bij de eerste paal waarbij Jord vd Aa het overzicht hield, teruglegde op kameraad Rick Blokhuis en deze scoorde 1 van zijn laatste doelpunten voor VV Reutum.
Ruststand 1-2.
Casper Kuipers werd gewisseld voor Roel Booyink om nog wat meer druk op de tegenstander te krijgen, het devies was dus niet de voorsprong verdedigen maar uitbouwen.
Reutum 2 begon goed aan de tweede helft. Had de tegenstander in zijn greep en deze kwam steeds lastiger in zijn favoriete counter spel.
Breekpunt in de wedstrijd was de 1-3 van Maurice Kuipers waarbij een vrije trap rechtstreeks van verre afstand in het doel vloog.
Dit gaf Reutum vleugels en niet veel later was het 1-4 na goed drukzetten van Mats Holsink die Roel Booyink vrij voor de keeper zette en deze schoof de bal in het doel.
Jop Vrerink kwam in het veld voor de moegestreden Ramon Eerdman en Chiel Wesselink kwam Rick Blokhuis vervangen.
Chiel liet zich meteen gelden en kopte een hoekschop steenhard binnen en hiermee werd het 1-5.
Het slotakkoord was voor Roel Booyink die vanaf 25 meter de bal in de kruising krulde en de 1-6 was een feit.
De Tukkers was wat ontgoocheld en Reutum kon deze forse uitslag zelfs nog uitbouwen maar Mats Holsink en Stan Morskieft misten jammerlijk hun kansen.
Na 90 minuten voetballen was de dikverdiende overwinning binnen en even later zou Stevo met maar liefst 1-11 winnen bij Neede waardoor het zeer spannend blijft met nu een overgebleven top 2.
 
Aankomende zondag speelt Reutum 2 zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Avanti. Een echte kampioenswedstrijd dus komt dat zien!
We feliciteren Reutum 4 met het behaalde kampioenschap! 
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 12 mei tm 14 mei 2023

De wedstrijd Reutum 1 – Witkampers was een duel om de nacompetitie te ontlopen.
Witkampers kwam al na 10 minuten op een 0-1 voorsprong waarna een minuut later Lex de gelijkmaker voor Reutum scoorde.
In de tweede helft,  na een redelijk eerste kwartier van Reutum, kwamen de Reutummers op voorsprong door een benutte strafschop van Mark.
Hierna had de Witkampers het betere van het spel en kwam ook via een makkelijk gegeven strafschop op 2-2.
Het geloof bij Reutum ebde verder weg  en in de laatste 5 minuten wist  Witkampers de winnende treffer te maken.

Vanmorgen werd Reutum 4 door de 1-3 overwinning bij MVV'29 kampioen, een week eerder dan verwacht.
Daarom wordt het volgende week zondag uitgebreid gevierd en dan hopelijk samen met Reutum 2 dat vanmorgen met duidelijke cijfers won bij de Tukkers.
Reutum 4, van harte gefeliciteerd.

Eerste ontknopingsweekend VV Reutum  

Na een rustig inhaalweekend vorige week staat komend voetbalweekend voor VV Reutum bol van het spektakel. Vooral bij de senioren gaan er dit weekend belangrijke beslissingen vallen.  

Op vrijdag begint het voetbalweekend al wanneer de vrouwen 30+ op de Kottenbrei het zeven tegen zeven toernooi afwerken. De mannen 35+ doen hetzelfde, maar dan op de grond van buurman Fleringen. Zaterdagochtend alweer vroeg dag aan de Holsmanweg. VV Reutum JO8-1JM en VV Reutum JO11-1 trappen om negen uur af tegen respectievelijk DOS’37 JO8-3 en De Tubanters JO11-5. Een uur later is het de beurt aan VV Reutum JO10-1 die thuis DSVD JO10-1JM ontvangt. In Wierden gaat even later VV Reutum MO15-1 op bezoek bij Juventa’12/SVZW MO15-3. Een belangrijk duel voor de meiden die nog volop meedoen om het kampioenschap. Hoewel ze nu ‘slechts’ derde staan op de ranglijst verraadt het aantal verliespunten dat ze er het beste voor staan. Met twee duels minder gespeeld dan nummer twee UD en nummer één De Tukkers hebben de Reutummers alles in eigen hand. De vijf punten achterstand kunnen namelijk eigenhandig worden weggewerkt, om dat zo te houden moet zaterdag als eerst gewonnen worden. Op de zaterdagmiddag speelt alleen VV Reutum JO19-1 nog thuis tegen Saasveldia JO19-1. Het hoogste jeugdteam van onze vereniging heeft de afgelopen weken het kampioenschap verspeeld door twee keer onderuit te gaan, maar zal willen winnen om de druk er op te houden.  

Op zondag kan het een heel mooie dag worden voor VV Reutum. Al om 09.00 uur beginnen drie teams aan hun wedstrijden. De wedstrijd met de minste belangen is die van de veteranen op eigen veld tegen EFC PW 1885 35+1. Reutum zal willen winnen van deze laagvlieger om uiteindelijk op de derde plek, het hoogst haalbare dit seizoen, te kunnen eindigen. Op hetzelfde moment vindt in Harbrinkhoek een heel belangrijke wedstrijd voor VV Reutum 4 plaats. Het vierde trainde donderdagavond fanatiek en besloot toen om met een groep jongens naar Weerselo af te reizen. Concurrent Fleringen speelde daar namelijk tegen UD. Met eigen ogen zagen de heren dat de rood-witte formatie onderuitging tegen de zwart-gelen. Dat betekent dat VV Reutum 4 aan een punt genoeg heeft tegen MVV’29 10 om zich tot kampioen te kronen. Heel veel succes in deze speciale wedstrijd mannen!  

VV Reutum 2 gaat op bezoek bij een club met dezelfde clubkleuren en speelt een duel met minstens zoveel belangen. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat het tweede aan kop van de competitie met 30 punten. Maar omdat tegenstander de Tukkers en kaper op de kust Stevo evenveel (verlies)punten bezitten is de strijd nog niet gestreden. In een onderling duel gaan VV Reutum 2 en de Tukkers 3 uitmaken wie op de laatste speelronde de beste papieren heeft. Maar ook vanuit Geesteren zal worden meegekeken, want bij een gelijkspel staat Stevo volgende week op pole-position voor de titel. 
Als de duels hierboven zijn gespeeld komen VV Reutum 3 en VV Reutum Vrouwen 1 in actie op de zondagochtend. VV Reutum 3 ontvangt op eigen veld TVV 2 en de vrouwen gaan op bezoek bij DTC’07 in Tilligte.  En over belangen gesproken. Het slotstuk is deze zondag voor VV Reutum 1. Drie punten zijn simpelweg benodigd om uit de problemen te blijven. Het ‘mogen’ is inmiddels ‘moeten’ geworden en na een aantal nederlagen tegen directe concurrenten zal nu het kwartje eens andersom moeten vallen. Momenteel staat VV Reutum 1 namelijk op de laatste zo gevreesde nacompetitie-plek, maar één winstpartij kan het team van Peter Bokma zomaar een of twee plekken doen stijgen op de ranglijst. Tegenstander Witkampers zit in een nog lastiger pakket. Met de 22 verzamelde punten lijkt de ploeg alleen nog te kunnen strijden voor het ontlopen van directe degradatie. Daarvoor zal het alles op de mat leggen zondag en dus zijn aan beide kanten de belangen enorm. Uw steun is dan zoals gewoonlijk zeer wenselijk en laten we er met zijn allen voor zorgen dat zondag een prachtige voetbalzondag wordt! 
Pupil van de week bij deze wedstrijd is Isa Lokotte, speelster van Reutum JO11-1.

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslagen vrijdag 12 mei 2023  (Vr30+) op de Kottenbrei in Reutum
Sportclub Overdinkel VR30+1 - Reutum VR30+1 ----1-0
Reutum VR30+1 - UD W. VR30+1 ----0-1
KOSC VR30+1 - Reutum VR30+1----1-1
Reutum VR30+1 - BSC Unisson VR30+1 ----0-0

Uitslagen vrijdag 12 mei 2023 ( 35+1) te Fleringen
Reutum 35+1 - TVC '28 35+1 ---- 3-0
Reutum 35+1 - KOSC 35+1---- 5-3
Fleringen 35+1 - Reutum 35+1 ----2-1

Programma - Uitslagen  zaterdag 13 mei 2023
NEO G2 - Reutum G1JM ----4-7
Reutum JO19-1 - Saasveldia JO19-1 ----0-3
SDC '12 JO17-2 - Reutum JO17-1JM ---- 4-1
Heracles avc JO15-1JM - Reutum JO15-1 ----10-1
Avanti W. JO13-1 - Reutum JO13-1 ---- 3-5
Reutum JO11-1 - De Tubanters1897 JO11-5 ----9-1
Reutum JO10-1 - DSVD JO10-1JM ---- 7-10
Reutum JO8-1JM - DOS '37 JO8-3 ---- 7-4
ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 - Reutum MO15-1 (9-tal) ----5-7

Uitslagen zondag 14 mei 2023
Reutum 1 - Witkampers 1 ----2-3
Tukkers De 3 - Reutum 2 ----1-6
Reutum 3 - TVV 2 ---- 0-1
MVV '29 10 - Reutum 4 ----1-3
Reutum 35+1 - EFC PW 1885 35+1 ---- 5-1
DTC '07 VR1 - Reutum VR1 te Tilligte ----2-2

Woensdag 17 mei 2023
Gemeentelijk a1 toernooi bij MVV’29
Het programma is te vinden op deze site onder handige documenten  

Tweede Klasse I
Uitslag zaterdag 13 mei 2023 

Eilermark 1 - ATC'65 1 ----2-5
Uitslagen zondag 14 mei 2023
AZC 1 - SDC '12 1 ---- 1-2
Bon Boys 1 - BWO 1 ---- 3-1
Reutum 1 - Witkampers 1 ----2-3
Stevo 1 - Tukkers De 1 ---- 2-0
Suryoye-Mediterraneo 1 - Schalkhaar 1 ---- 2-2
Vorden 1 - Lemelerveld 1 ---- 3-2

Reutum 2 pakt dikverdiende punten in Twello.
Met nog 3 wedstrijden op het programma en maar liefst 3 koplopers in deze competitie is het ongemeend spannend.

De winst is het enige wat telt en de uitwedstrijd naar Twello beloofde een zware wedstrijd te worden.
Thuis werd de eerste wedstrijd van het seizoen nog met 10-2 gewonnen van een niet complete tegenstander die op het laatst nog maar met 10 man kon spelen destijds en de officiële scheidsrechter de laatste 13 minuten aan Twello cadeau gaf onder het mom, bij 10 doelpunten stoppen we ermee.
Al met al een dag waarop Twello naar revanche zocht.
 
Reutum begon onder leiding van een uitstekende scheidsrechter om 11.30 uur met de aftrap.
Een minuut later had Casper Kuipers zijn eerste kans al op de schoen maar deze werd katachtig gered.
Twello was gevaarlijk met name via de linkerkant en maakte het Reutum lastig, duels waren fel, niet gemeen maar een leuke eerste helft ontstond.
Een aantal hoekschoppen van Reutum vielen gevaarlijk waarbij Luuk ter Haar net over het doel kopte en een speler van Twello bijna een eigen doelpunt maakte.
 
Uit een hoekschop viel na 20 minuten de 1-0 uit een mooie variant waarbij de bal 2 keer mocht worden ingeschoten en het laatste schot binnenviel.
Een tegenvaller voor Reutum wat daarna wel weer snel de aanval inzette.
Twello werd ook gevaarlijker maar de beste kansen waren voor Reutum.
Mats Holsink kwam in het veld voor Roel Deterink en hierdoor kreeg Reutum nog meer druk op het doel van de tegenstander.
Maurice Kuipers, Jord van de Aa en Mats Holsink hadden goede kansen waarbij zelfs een bal van de lijn werd gehaald en zo bleef het tot rust 1-0 voor Twello.
 
Nog een wijziging in de rust, Chiel Wesselink kwam voor Jop Vrerink en de 2e helft was het nagenoeg eenrichtingsverkeer.
Twello begon met tijdrekken, wist geen duel meer te winnen maar het beet flink van zich af.
Een terugspeelbal werd opgepakt door keeper Jurre Groothuis en even was het alle hens aan dek voor Reutum 2 om deze grote kans onschadelijk te maken.
Rick Blokhuis kreeg een mooie kans vanaf randje 16 maar miste jammerlijk. 
Uiteindelijk was het een actie van Casper Kuipers die binnen de 16 op de keeper schoot waarna Mats Holsink kon binnen tikken maar deze werd achterover getrokken en een strafschop was het gevolg.
Jord van de Aa ranselde deze keihard binnen waardoor eindelijk de 1-1 op het scorebord kwam.
Met nog 20 minuten te spelen gaf Reutum nog meer druk maar daardoor gaf het ook ruimtes weg en kon Twello 2 keer goed voor Jurre Groothuis komen.
Maurice Kuipers raakte de paal uit een voorzet van Chiel Wesselink en in de 88e minuut had Rick Blokhuis de bal vrij voor het inkoppen maar ook deze ging naast het doel.
Een laatste lange bal van Jurre Groothuis viel op de 16 meter van Twello en Roel Booyink wist met een boogbal de keeper te verschalken en de dikverdiende 1-2 aan te tekenen. 
Grote vreugde aan Reutum kant en de laatste minuten maakte Twello ineens wel haast om nog wat te forceren maar hier kwam enkel nog een grote kans voor Maurice Kuipers uit voort.
1-2 eindstand en Reutum 2 speelde een erg sterke wedstrijd tegen een prima tegenstander.
 
Volgende week wacht er een topper tegen mede koploper de Tukkers en al om 09.00 uur zal er in Albergen worden afgetrapt.
Supporters, tot dan! 
Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 6 tm 10 mei 2023
Rustig voetbalweekend op komst voor VV Reutum

Na dodenherdenking en bevrijdingsdag staat er voor VV Reutum een nieuw voetbalweekend op het programma. Een aantal teams kan op zoek naar het perfecte ‘lente-voetbal’ maar voor veel teams staat er een vrij weekend op het programma. 
 
Op zaterdag zijn er slechts drie ploegen die in actie komen. VV Reutum JO15-1 gaat op bezoek bij Quick’20 JO15-3 om de derde plek over te nemen van de Oldenzalers. De zwart-witten staan drie punten voor op de Reutummers dus het is zaak voor de bezoekers om de thuisclub te achterhalen. 
VV Reutum JO17-1JM reist af naar de leeftijdsgenoten van Tubanters. De geel-blauwe ploeg doet nog altijd mee om het kampioenschap en zal tegen laagvlieger Tubanters geen fout willen maken om de druk op nummer één Borne maximaal op te voeren. 
VV Reutum JO19-1 speelt de enige thuiswedstrijd op zaterdag. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt tegen Quick’20 JO19-3. Een duel die niet meer gaat om de bovenste plaatsen. Vanwege het verlies vorige week is voor VV Reutum JO19-1 de kans op het kampioenschap een stuk kleiner geworden. Desondanks zullen de heren willen winnen om koplopers Fleringen en Losser zoveel mogelijk onder druk te zetten. Wie weet leidt dit tot fouten en puntverlies.. 
 
Op zondag eveneens slechts drie teams die het veld betreden voor de strijd om de bal. Alle teams spelen zondag uit dus de Kottenbrei geniet van een vrije dag. Om 10.45 brengt VV Reutum 3 de Reutumse voetbalzondag in beweging op bezoek bij SDC’12 4. Een kwartier later zal VV Reutum Vrouwen 1 op een naast gelegen veld beginnen aan de wedstrijd tegen de vrouwelijke Denekampers. Dit betekent de nummer 6 tegen de nummer 5 dus voor de vrouwen een mooie graadmeter. 
VV Reutum 2 gaat op bezoek bij laagvlieger Voorwaarts Twello en heeft nog alles om voor te spelen. De koppositie wordt momenteel namelijk gedeeld met Stevo 4. Hoewel de positie op de ranglijst van Twello anders doet vermoeden kan het tweede zich op maken voor een pittige uitwedstrijd. Gezien de resultaten na de winterstop is de tegenstander op ruim een uur afstand van Reutum lastig te verslaan. 

Allen een fijn (voetbal)weekend!
 
Uitslagen  zaterdag 6 mei 2023
Reutum JO19-1 - Quick '20 JO19-3 ----1-5
De Tubanters 1897, JO17-2 JM - Reutum JO17-1JM ---- 2-6
Quick '20 JO15-3 - Reutum JO15-1----2-1
Uitslagen zondag 7 mei 2023
Voorwaarts T 3 - Reutum 2 ----1-2
SDC '12 4 - Reutum 3 ----4-5
SDC '12 VR1 - Reutum VR1 ----2-1
 
Uitslagen woensdag 10 mei 2023
De Tubanters1897 JO13-1 - Reutum JO13-1----3-3
Reutum MO15-1 (9-tal) - ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 ----5-2
 
Zondag 7 mei 2023
Uitslag Tweede Klasse I 
AZC 1 - Vorden 1 ----3-0
Reutum ruim onderuit in en tegen Lemelerveld.

LEMELERVELD – Het is Reutum afgelopen zondag niet gelukt drie hele belangrijke punten aan het conto toe te voegen.
Een nederlaag van 3-0  over de volle 90 minuten zegt natuurlijk veel, maar zeker niet alles.
Daar waar Lemelerveld in deze wedstrijd aan 4 goede mogelijkheden genoeg had om drie keer te scoren, vergat Reutum simpelweg om op de juiste momenten dichterbij te komen.

Achteraf zeker een verdiende overwinning voor de thuisploeg omdat deze wel optimaal gebruik maakte van de persoonlijke fouten aan Reutum kant. Maar een uitslag van 3-0 was, gezien de verhoudingen binnen de lijnen, toch wel ietwat geflatteerd.

Met de opnieuw de nodige afwezigen, maar wel met de juiste spirit begon Reutum veel scherper en feller dan aan het duel dan vorige week.

Maar binnen 4 minuten sloeg het noodlot al toe toen Dani net iets te laat reageerde op een rebound. Aanvoerder Kogelman van Lemelerveld was er als de kippen bij om deze rebound op te pikken. Dani probeerde de bal nog wel te spelen, maar tikte in zijn actie Kogelman tegen het scheenbeen waardoor de aanvoerder van Lemelerveld ten val kwam. Scheidsrechter Baardman kon niets anders dan de bal op de stip te deponeren. Spits Heerink nam plaats achter de bal, en joeg de bal hard tegen de touwen, 1-0.

Kort hierna een hachelijk moment toen een verdediger van Lemelerveld de bal terug speelde op zijn doelman. Vanwege het werkelijk dramatische veld ( waarop voetbal eigenlijk onmogelijk was) stuiterde de bal over de voet van doelman om daarna tegen de touwen te rollen. Gelukkig wist de doelman de bal nog net op tijd voor de doellijn, over de zijlijn te roeien.

Hierna had in twee instanties eigenlijk de gelijkmaker moeten vallen. Het was namelijk Bjorn die precies op tijd werd weggestoken waardoor Bjorn alleen voor de doelman van Lemelerveld verscheen. Met een geweldige redding wist de doelman de zeker 1-1 te voorkomen maar de bal bleef binnen de 16 nog steeds bespeelbaar voor de ploeg uit Reutum. Het was Bjorn die zelf achter de bal aanstoof, om daarna de bal met een geplaatste boogbal bij de tweede paal neer te leggen. Inmiddels was Lex bij de tweede paal opgedoken om de bal in het nagenoeg lege doel te koppen. Maar ook deze tweede mogelijkheid binnen 10 seconden leverde geen treffer op doordat een speler van Lemelerveld nog net op tijd, op de lijn, redding wist te brengen.

Reutum had de druk er nu redelijk op, en zag dat Lemelerveld in deze fase meer achteruit dan vooruit liep. Opnieuw was Bjorn bij de volgende mogelijkheid betrokken toen hij een bal panklaar voor de voeten van Stijn dropte. Stijn op zijn beurt nam het doel gelijk onder vuur, maar zag ook dat de doelman van Lemelerveld deze inzet nog net met de vingertoppen tot corner wist te promoveren. 

Lemelerveld was niet in staat om de druk er bij Reutum op te zetten. Ook vanwege het belabberde veld ging er ook aan de kant van de thuisploeg heel veel mis. Hierdoor grossierde het ook in veel balverlies maar dat gebeurde ook bij de ploeg uit Reutum waardoor er eigenlijk maar bar weinig te genieten viel de eerste 45 minuten.

Vlak voor de thee leek de thuisploeg heel sneaky nog op 2-0 te komen toen een verdwaalde voorzet bij de tweede paal neerplofte. De volley van de linksbuiten verdween, vanuit een lastige hoek, nog redelijk ver naast het doel van Kevin Tulk die eigenlijk maar bar weinig te doen keeg de eerste 45 minuten.

Na de thee was het gelijk de ploeg uit Reutum dat brutaal het initiatief nam. Het was Sam die als eerste gevaarlijk wist te worden toen hij vanaf links naar binnen kwam. Met zijn gevaarlijke rechter probeerde hij de bal in de lange hoek te krullen, maar een voet van een verdediger voorkwam de 1-1. 

Reutum bleef het proberen maar zag dat Lemelerveld vooral vanuit de omschakeling steeds gevaarlijk bleef. Dit leverde eigenlijk geen grote kansen op voor de thuisploeg, maar was voorzichtigheid zeker geboden aan Reutumkant. En juist van deze onvoorzichtigheid profiteerde Lemelerveld optimaal toen Reutum op wel heel knullige wijze de bal in de laatste linie verprutste. In de opbouw bij Reutum werd een bal uiterst knullig tegen een aanvaller van Lemelerveld aangeschoten. Dat deze bal uiteindelijk precies bij spits Heerink voor de voeten viel was dan ook een grote meevaller voor de ploeg van trainer Ruben Kloosterman. Heerink draaide gelijk open en stond gelijk oog in oog met doelman Kevin Tulk van Reutum. Hij koos niet voor een schot maar zag dat aanvoerder Kogelman er nog net iets beter voor stond. Na een korte aanname, en wat dribbelpassen wist Kogelman de bal in het nagenoeg lege doel te schuiven, 2-0. Een tegentreffer die vol op het conto van Reutum kan worden bijgeschreven.

Toch had niet kort hierop ook maar de zo de 2-1 kunnen vallen toen Bjorn op enkele meters van het doel de bal voor zijn voeten kreeg. Bjorn koos voor een schot uit de draai die rakelings over de lat scheerde. Achteraf was het balletje breed op de geheel vrijstaande Sam hoogstwaarschijnlijk een betere optie geweest.

Het was op zich een zeer sportieve wedstrijd totdat Lemelerveld speler Stan Reimink een natrappende beweging maakte waarop scheidsrechter Baardman niets anders kon doen dan deze speler met rood van het veld te sturen. Dat hield in dat de thuisploeg de laatste 25 minuten met 10 man verder moest.

Al gelijk leek Reutum hiervan te profiteren toen Sam een bal heerlijk achter de laatste linie van Lemelerveld dropte. Jordi was er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken. Vrij voor de doelman probeerde Jordi de bal over de uitstormende doelman te tillen maar raakte hierbij de bal compleet verkeerd waardoor de bal een gemakkelijke prooi werd voor de doelman van de thuisploeg.

Nog geen minuut later kon opnieuw een Reutumse mogelijkheid worden genoteerd toen Wout de bal, rond de 16, heerlijk kreeg aangespeeld. Met zijn rechter probeerde hij net als Sam de bal in de lange hoek te krullen, maar nu had de doelman een passend antwoord op de inzet van Wout.
Toen Jaap hierna van heel dichtbij een bal rakelings over de lat kopte leek het bijna een misssion impossible te worden. Je hebt namelijk van die wedstrijden waarbij de bal er gewoon niet in wil, en vandaag tegen Lemelerveld was zo een dag.

Na deze mogelijkheid van Jaap, kwamen Mart (als diepste spits) en Casper (vanaf rechts) binnen de lijnen om zo alsnog een treffer te forceren. Lindsay en Dani kwamen hierdoor naar de kant. Met deze zeer aanvallende variant, tegen de 10 van Lemelerveld, werd een laatste redmiddel aangegrepen om de gevraagde aansluitingstreffer te forceren.

Maar aan de andere kant had Lemelerveld aan een kwart kans genoeg om een volgende treffer op het scorebord te zetten. Nota bene tijdens een aanvalsopzet van Reutum over de rechterkant werd een bal opnieuw zeer knullig verloren. Tel daarbij een verdediger op die volkomen verkeerd instapt, dan is het niet vreemd dat opnieuw Kogelman vogeltje vrij voor de doelman van Reutum verscheen. Met de bal aan de voet omspeelde hij Kevin om daarna de bevrijdende derde treffer voor de thuisploeg op het scorebord te zetten, 3-0. Opnieuw was het dus Reutum zelf dat aan de basis stond voor deze derde tegentreffer.

Mart had vlak voor tijd nog de 3-1 op zijn hoofd, maar ook deze grote vrije kopkans, op enkele meters van het doel, leverde geen treffer op waardoor Reutum opnieuw verloor.

Natuurlijk was de zege verdiend voor de thuisploeg omdat Lemelerveld simpelweg wel deed wat het moest doen, namelijk scoren. Reutum verloor vandaag van Lemelerveld, maar ook van zichzelf want als je de problemen zo over jezelf afroept zoals vandaag tegen Lemelerveld dan gaan we nog 3 hele lastige wedstrijden tegemoet.

Komend weekend zijn we vrij waardoor de batterij voor de laatste 3 allesbeslissende wedstrijden nog een keer extra kan worden opgeladen. De eerst volgende wedstrijd zullen we thuis spelen op de Kottenbrei als de Witkampers op bezoek komt. Ook deze ploeg heeft nog alles om voor te spelen dus het beloofd opnieuw op voorhand een meer dan beladen wedstrijd te worden.

Zondag 14 Mei 2023: Reutum – De Witkampers    Aanvang: 14.00 uur. 

Opstelling tegen Lemelerveld: Kevin, Lex, Lindsay ( Mart 68’), Wout, Jurgen, Stijn, Jaap (Jort 81’), Dani, (Casper 68’), Jordi, Sam, Bjorn.

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 29 april tm 3 mei 2023

Alle senioren verloren vandaag hun wedstrijd.
Vanmiddag moest Reutum 1, zonder sterkhouders Wout Mensink en Mark Morskieft aantreden in Lemelerveld.
Waar het in de thuiswedstrijd voor de winter nog een gelukkige 2-1 voor de Reutummers werd, trok Lemelerveld nu, op een hard en slecht te bespelen natuurgrasveld met 3-0 wel aan het langste eind.
De uitslag was volgens de kenners geflatteerd, maar de nederlaag voor een hardwerkend Reutum wel terecht.

Voorbeschouwing

Beperkt voetbalprogramma voor VV Reutum 

Het is de week van Koningsdag en meivakantie en dus wordt er aankomend weekend weinig gevoetbald door de VV Reutum-teams. Doordat alle teams uit spelen wordt er zelfs helemaal niet gespeeld op de Reutumse velden.  

Op zaterdag slechts twee duels. Beide teams die in actie komen spelen een uitwedstrijd. VV Reutum JO17-1JM reist af naar Hengelo om het op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van ATC. De Reutummers zijn nog ongeslagen en willen in Hengelo de kampioensdroom in leven houden. ATC staat op de vijfde plek met vijf punten minder en een duel meer gespeeld. VV Reutum G1JM stapt in de auto richting Oldenzaal om te voetballen tegen De Esch G3. Dat betekent dat de Reutumse koplopers op bezoek gaan bij de nummer voorlaatst. Winst in dit inhaalduel moet er voor zorgen dat Reutum afstand neemt van nummer twee Oranje Nassau.  

Op zondag gaan de veteranen op bezoek bij AVC Heracles. De ervaren voetballers beleven een uitstekend seizoen en staan momenteel op de vierde plek. Winst in Almelo betekent echter dat de top drie wordt binnengedrongen doordat Reutum dan Zenderen Vooruit passeert. Het vierde elftal neemt het op tegen Vasse 4. Tegen deze laagvlieger moeten drie punten worden gepakt om binnenkort kampioen te kunnen worden. De voorsprong op de achtervolgers lijkt immens, maar doordat Fleringen 3 maar liefst vier wedstrijden minder heeft gespeeld mag Reutum zich vooralsnog niet rijk rekenen.  

Het eerste elftal gaat drie punten proberen te pakken in Lemelerveld. Een enorm belangrijke wedstrijd voor de ploeg van Peter Bokma. Na het verlies vorige week tegen Vorden is het belang van dit duel nog groter geworden. Wint Reutum dan doet het hele goede zaken wat betreft directe handhaving, maar verliest het dan moet er zelfs nog met spanning naar de plekken voor rechtstreekse degradatie worden gekeken. Erop of eronder dus zondag. Wil je mee naar dit spannende duel? Je kunt je nog inschrijven voor de bus.  

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Uitslagen zaterdag 29 april 2023
De Esch G3 ---- Reutum G1JM ---- 3-9
ATC'65 JO17-2 ---- Reutum JO17-1JM ---- 3-0

Uitslagen zondag 30 april 2023
Lemelerveld 1 ---- Reutum 1 ----3-0
Vasse 4 ---- Reutum 4 ----3-1
Heracles avc 35+1 ---- Reutum 35+1 ----8-4

UItslag woensdag 3 mei 2023
Borne JO17-1 ---- Reutum JO17-1JM ----3-1

Uitslagen Tweede Klasse I
Uitslag vrijdag 28 april 2023 ( aanvang 20:00 uur)
ATC'65 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----2-1
Uitslagen zondag 30 april 2023
Lemelerveld 1 - Reutum 1 ----3-0
SDC '12 1 - Eilermark 1 ---- 1-0
Schalkhaar 1 - BWO 1 ----1-0
Tukkers De 1 - AZC 1 ----3-0
Vorden 1 - Bon Boys 1 ----2-1
Witkampers 1 - Stevo 1 ---- 1-2


Support Reutum 1 en ga met de bus naar Lemelerveld 1 - Reutum 1

Reutum 1 speelt op zondag 30 april de belangrijke competitiewedstrijd tegen VV Lemelerveld.
Ook bij deze uitwedstrijd die om 14.00 uur begint, zou de steun van de Reutum supporters welkom zijn.
Je kunt net als eerder naar Schalkhaar, AZC,  Vorden en de Witkampers met de spelersbus naar
Lemelerveld
Het vertrek op de Kottenbrei is om 11.45 uur.

Voor het aanmelden voor de busreis naar Lemelerveld kan deze link  (datumprikker) worden gebruikt: 
 

 https://datumprikker.nl/psxjkaxgdgdm3zdx
 

1. Klik op deelname opgeven

2. Klik op het grijze vinkje (achter de datum), dit kleurt groen en klik op volgende

3. Vermeld je naam en mailadres en druk op opslaan

Je bent nu aangemeld voor de bus en ontvangt een bevestiging via het opgegeven mailadres. 
De eerste 27 personen die zich aanmelden kunnen meereizen

De kosten voor de busreis zijn € 10 euro per persoon en is te voldoen aan iemand van het bestuur die met de bus zal meereizen.

Namens het bestuur

Reutum in extremis onderuit tegen Vorden

REUTUM – Reutum heeft zich tegen Vorden opnieuw van haar slechtste kant laten zien.
Na de heerlijke overwinning tegen koploper Bon Boys, speelde Reutum een week later een bedroevende pot voetbal.
Een teleurgestelde speler merkte na de wedstrijd dan ook terecht op dat het de laatste periode niet echt loopt zoals we graag willen. “We zullen de komende weken echt uit een heel ander vaatje moeten tappen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan”
Natuurlijk was de overwinning tegen Bon Boys heerlijk, maar eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat we in de periode voor Bon Boys ook in veel wedstrijden niet thuis gaven getuige de 4 nederlagen en één mager gelijkspelletje.
In vergelijking met Reutum speelde Vorden vandaag wel met het nodige “gif” dat nodig is om deze 6-punten wedstrijden over de streep te trekken.
De overwinning voor Vorden was gezien het spelbeeld deze middag dan ook meer dan verdiend. Dat de winnende treffer ver in blessuretijd viel, maakte het allemaal nog net een stukje zuurder.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Leushuis was Vorden al gelijk de bovenliggende ploeg.
Kleine duels waar dan ook op het veld vielen allemaal uit in het voordeel van Vorden.
Reutum was steeds te laat, te slordig in de passing, of gewoon niet geconcentreerd genoeg om de ploeg van Wouter Scholten aan het wankelen te brengen.
Vorden had al na 2 minuten op 0-1 kunnen komen toen een corner vanaf de linkerkant voor het doel werd gebracht. Reutum dacht te kunnen ruimen maar maaide volledig over de bal waardoor Vorden een bijna niet te missen kans kreeg. Maar ook deze Vorden speler miste de bal volkomen waardoor de 0-0 op het bord bleef.
Vorden hield de druk er vol op, en Reutum kon alleen maar tegenhouden.
Een schot uit de tweede lijn, in deze fase, werd een prooi doelman Kevin Tulk van Reutum.
Reutum probeerde het wel maar Sam leek voorin wel op een eiland te staan waardoor hij het steeds op moest nemen tegen 3, soms wel 4 verdedigers en dat is natuurlijk teveel van het goede. Om welke reden dan ook was er totaal geen aansluiting waardoor Vorden eigenlijk van de voorwaartsen van Reutum niets te vrezen had.
Vorden bepaalde, en zag zichzelf bijna beloond worden toen opnieuw een schot uit de tweede lijn richting het doel van Kevin werd afgevuurd. Gelukkig behaalde Kevin vandaag wel het gevraagde niveau waardoor ook deze mogelijk geen doelpunt opleverde.
Dit etaleerde de goalie kort hierna nogmaals door een vrije bal op werkelijk fraaie wijze uit zijn hok te ranselen.
Deed Reutum dan de eerste 45 minuten aanvallende helemaal niets? Natuurlijk wel, maar verder dan een paar corners en wat schoten kwam Reutum de eerste 45 minuten eigenlijk niet.
Nee, het gevaar loerde steeds aan de andere kant van het veld waar Vorden bepaalde en heerste.
Vlak voor de thee klapte de buitenspel bij Reutum niet goed open waardoor Vorden spits Gijs van der Veen een geheel vrije doortocht kreeg richting het doel van Kevin.
Kevin dreef de spits een bepaalde kant op waardoor de aanvaller van Vorden Kevin wel moest omspelen. Maar dat was nu juiste waar Kevin op had gehoopt want met een werkelijke fantastische redding wist hij bal van de voeten van de spits van Vorden te grissen.
Dat was het dan ook wel de eerste 45 minuten.

In de rust bleek Lex teveel last van zijn knie te hebben waardoor Wout Slaghekke, na enige weken blessureleed, binnen de lijnen kwam.
Dat Reutum, na de thee, uit een ander vaatje moest tappen leek al snel haar vruchten af te werpen.
Het was namelijk Reutum dat in deze wedstrijd de allergrootste mogelijkheid op een doelpunt kreeg toen Sam vanaf de linkerkant de zestien van Vorden binnen stoof.
De voorzet op de meegelopen Wout was niet iets te scherp waardoor de bal richting de tweede paal rolde. Hier stond Bjorn werkelijk “vogeltje vrij”om de bal op enkele meters van het doel binnen te tikken. In plaats van de bal simpel tegen de touwen te drukken vloog de bal op onverklaarbare wijze over het Vordense doel. Hier had natuurlijk Vorden alle geluk van de wereld.
Kort hierna de tweede tegenvaller voor Reutum toen Mark Morskief zich na ruim 50 minuten voetbal noodgedwongen moest laten vervangen. Voor Mark kwam Jordi binnen de lijnen.
Natuurlijk zag Vorden ook dat Reutum aanvallend wat brutaler werd waardoor de “drive” waarmee Vorden de eerste 45 minuten speelde steeds iets minder leek te worden.
Toch moest Kevin hierna weer in actie komen om een geplaatst schot van de spits van Vorden tot corner te verwerken.
Voetballend verdween dus beetje bij beetje de dominantie aan Vordense kant maar zo niet de mogelijkheden op een doelpunt. In deze fase van de wedstrijd leken deze bij Vorden hoofdzakelijk uit spelhervattingen te komen.
Een scherp aangesneden vrije trap werd onbedoeld door een Reutum verdediger verlengt waardoor deze bij de tweede paal neer plofte. Hier leek een Vordenspeler voor de 0-1 te tekenen, maar opnieuw was daar Kevin die met een wereldsafe de 0-1 voorkwam.
De aansluitende corner leek dan wel de 0-1 te leveren maar opnieuw wist Kevin met een fabelachtige redding de 0-0 op het scorebord te houden.
Vooraf was bekend dat ene Koen Oostenhuis van Vorden wel een aardig balletje kon raken. Na ruim een uur voetbal kwam deze speler binnen de lijnen en gelijk werd duidelijk waarom verschillende verenigingen hem omschrijven als een zeer belangrijke pion in het spel van Vorden.
Reutum was dus op voorhand gewaarschuwd, maar zag deze speler volkomen over het hoofd toen hij niet kort na zijn wisselbeurt, met zijn geweldige linker, het doel van Reutum onder vuur nam. Het was opnieuw aan de Reutum goalie te danken dat deze streep geen treffer opleverde.
Meer dan in de eerste helft golfde het spel in deze fase op en neer want niet kort na de mogelijkheid voor Vorden, was het Sam dat met een harde schuiver de doelman van Vorden op zijn weg vond.
In het verslag van Vorden staat al het één en ander beschreven over de scheidsrechter van dienst deze middag.
Het was voor alle spelers en toeschouwers onbegrijpelijk dat de overtreding op de doorgebroken Bjorn, binnen de zestien, geen strafschop opleverde. Bjorn stoof vanaf links de zestien binnen toen hij het duel met de doelman van Vorden wilde zoeken. Maar dat duel kwam er niet omdat een verdediger, van achteren, Bjorn binnen de beruchte lijnen, tegen het gras werkte.
Maar scheidsrechter Leushuis vond het niets waardoor vriend en vijand in vertwijfeling achter bleven.
Toch had Reutum zich hierna moeten belonen toen Sam samen met Jordi aan een snelle aanvalsopzet begonnen.
Jordi pakte op rechts prima diepte, en kreeg de bal heerlijk van Sam in de loop mee.
Sam stoof hierna gelijk door om daar bij de tweede paal geheel vrij op te duiken. Maar Jordi koos ervoor om vanuit een lastige hoek het doel onder vuur te nemen. Hier was het balletje “breed” eigenlijk de beste en meest logische oplossing geweest.
Ook Vorden kreeg het in deze fase lastiger om voor het doel van Kevin te melden waardoor eigenlijk zich beide ploegen al met een 0-0 verzoenden.
Toch wist Sam in blessuretijd het netje te vinden maar deed dit volgens de scheidsrechter vanuit een buitenspelpositie waardoor deze treffer dan ook werd geannuleerd.
Vorden probeerde het ver, ver in blessuretijd nog een keer, en zag dat Reutum verdedigend enkele steken liet vallen. Met speels gemak mocht de achterlijn gehaald worden waarna de bal vanaf de achterlijn kon worden teruggelegd op enkele geheel vrijstaande Vorden spelers. Uiteindelijk werd spits Gijs van der Veen het “goudhaantje” door deze voorzet hard en dodelijk precies in de lange hoek te krullen, 0-1 met ruim 95 minuten op de klok.
Niet kort hierna was het scheidsrechter Leushuis die deze middag voor de laatste keer op zijn fluit blies.

Over de volle 90 minuten een meer dan verdiende nederlaag omdat Reutum vandaag simpelweg veel te weinig bracht.
Reutum speelde als een ploeg dat zich al in veilige haven waant.
Maar door op deze manier te voetballen is een veilige haven wel heel erg ver weg.
De knop moet om, want nu kan het nog, over enkele weken niet meer.
Nu het nog kan, zullen we ons komend weekend in Lemelerveld op een hele andere manier moeten presenteren dan tegen Vorden.
Het lijkt mij, dat inmiddels dat kwartje nu wel bij iedereen een keer gevallen is.

Opstelling tegen Vorden: Kevin, Lex (Wout 46’), Lindsay, Jurgen, Daan, Mark (51’Jordi), Jaap, Dani (Mart 84’), Stijn, Sam, Bjorn.

Reutum 2 wint in Rossum.

Eindelijk is het voorjaar begonnen en konden we onder heerlijke omstandigheden aftrappen tegen RSC 3.
Op het hoofdveld werd er gespeeld en Reutum 2 begon sterk deze wedstrijd.
Men zat kort op de tegenstander en aanvoerder Weusthof werd aan banden gelegd door Stan Morskieft.
Reutum kreeg meer en meer balbezit zonder grote kansen te krijgen.
Een aantal corners en vrije trappen vielen net niet goed maar Reutum bleef de betere ploeg.
Na een snelle inworp van Maurice Kuipers werd Chiel Wesselink diep gestuurd en uit zijn voorzet kon Jop Vrerink de bal binnen tikken.
Een opsteker voor een team wat lastig scoort op het moment.
10 minuten later was het goed doorjagen van Maurice Kuipers waardoor hij alleen voor de keeper kwam en koelbloedig de 0-2 binnenschoot.
RSC kon de eerste helft geen kans noteren.
Opmerkelijk moment was dat de scheidsrechter werd gevloerd door een valpartij en even dreigde deze man niet door te kunnen. Gelukkig werd hij opgelapt door de verzorger en konden we niet veel later naar de thee.

Ruststand 0-2.

Roel Booyink kwam in het veld voor Rick Blokhuis om wat meer snelheid te krijgen.
RSC had ook gewisseld en stond de 2e helft beter waardoor Reutum weinig kansen kreeg.
Omdat Rossum niet bij machte was om kansen te creëren bloedde de wedstrijd een beetje dood.
Casper Kuipers kwam Ramon Eerdman vervangen.
Luuk ter Haar kwam voor Kjelt Kuipers en Jan Aarnink kwam de laatste 10 minuten voor Chiel Wesselink.
0-2 eindstand en daardoor weet Reutum 2 weer de koppositie te pakken in deze spannende klasse.
Nog 3 wedstrijden te gaan met als eerstvolgende de verre uitwedstrijd naar Twello.

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 22 tm 23 april 2023

Reutum kon de onverwachte overwinning van vorige week op koploper Bon Boys geen goed vervolg geven tegen Vorden 1.
Na een vooral van Reutum matige wedstrijd, stond na 90 minuten een 0-1 uitslag op het scorebord.
Het leek bij Reutum alsof de angst om te verliezen groter was dan de wil om te winnen.
Het Vorden doelpunt werd in de laatste 5 minuten van de wedstrijd gemaakt.

Voorbeschouwing:

De ontknoping nadert 

 
Na de knappe driepunter van VV Reutum 1 tegen koploper Bon Boys staat er opnieuw een interessant voetbalweekend voor de deur. Vooral op zaterdagmiddag en op zondag zal er weer volop fanatisme op de Kottenbrei te spotten zijn.  
 
Maar het voetbalweekend wordt afgetrapt door de 35+ teams die in de zeven tegen zeven competities uitkomen. De mannen nemen het in Tubbergen op tegen KOSC, Fleringen en TVC, terwijl de vrouwen in Boekelo de strijd aangaan met UD, KOSC, Sportclub Overdinkel en BSC Unisson.  
 
Op zaterdagochtend zullen de Reutumse voetbalvelden grotendeels leeg blijven. Bijna alle jeugd speelt namelijk een uitwedstrijd, op VV Reutum JO13-1 na. Om 10.30 uur zal het balletje dan toch gaan rollen aan de Holsmanweg als VV Reutum en BSC Unisson tegenover elkaar komen te staan. Dit duel gaat om plekken in de onderste regionen van de competitie. VV Reutum, dat de achtste plaats bestijgt met tien punten uit zeven wedstrijden, krijgt de kans om afstand te nemen van de bezoekers die elfde staan met vier punten uit zes wedstrijden. Op zaterdagmiddag spelen het G-team van VV Reutum en het G-team van De Esch uit Oldenzaal tegen elkaar. Om 12.30 uur zal Jan Benerink voor het eerst fluiten voor de aftrap van dit duel. Na de winst in Vriezenveen vorige week (2-5) zal Reutum proberen ook de Oldenzalers aan de zegekar te binden. VV Reutum JO19-1 zal de zaterdag vanaf 16.00 uur voetballend afsluiten met de topper tegen sv Losser JO19-2. Inzet is het behouden van de koppositie. Reutum won vijf van de zes voorgaande duels en staat dankzij die vijftien verzamelde punten bovenaan. Losser daarentegen staat op de tweede plek met dertien punten uit vijf duels. Maar ook de achtervolgers Fleringen en Saasveldia, beide twaalf punten uit vijf duels zullen in spanning afwachten wat de uitslag van deze topper op de Kottenbrei wordt. Kan Reutum winnen? Dan ligt het op pole-position voor het kampioenschap. Succes mannen!  
 
De volgende ochtend trappen de Veteranen de voetbalzondag in beweging om 09.00 uur. Het 35+ team is aan een goed seizoen bezig en staat momenteel vierde. Tegenstander Heracles zal moeten worden verslagen om zicht op de derde plek te behouden. Later op de zondagmorgen wil VV Reutum 2 drie punten pakken bij RSC 3 in Rossum. Het tweede staat samen met STEVO 4 en De Tukkers 3 bovenaan in de competitie, maar weet dat het een lastige uitwedstrijd tegemoet gaat. Concurrent de Tukkers wist vorige week namelijk niet te winnen (1-2) van dit team uit Rossum en ook op eigen veld had Reutum het lastig met deze tegenstander. Een spannend potje met hoge belangen dus. Voor het vrouwenteam staat een duel in de middenmoot op het programma. De vrouwen reizen af naar Twenthe Vrouwen 1 die zevende staan. VV Reutum zal winnen winnen om van de vijfde plek te kunnen stijgen naar de vierde plek. Een plek stijgen zit er voor VV Reutum 3 nog niet zomaar in. De achterstand op UD Weerselo (plek 4) is immers tien punten. Toch zal er gewonnen moeten worden van NEO 5 dat met dertien punten achtste staat. Alleen op die manier kan de oorwassing van vorige week (3-0 verlies bij Saasveldia) worden rechtgezet. Voor VV Reutum 4 gaat de kampioensvlag al bijna uit. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de negen punten voorsprong bijna niet meer te overbruggen door nummer twee RSC 5. Wint het vierde zondag bij KOSC 7 dan kan het dus al kampioen zijn wanneer de ploeg uit Rossum verliest. Doet RSC gewoon zijn plicht dan kan VV Reutum 4 volgende week in Vasse kampioen worden.  
 
Voor VV Reutum 1 is het zaak om de bonuspunten die behaald zijn tegen Bon Boys kracht bij te zetten door ook punten te pakken tegen Vorden 1. De ploeg van Peter Bokma staat nu op een zevende plek maar heeft evenveel punten als nummer negen Schalkhaar. De nacompetitie-plekken liggen dus nog op de loer en dus is het zaak om naar boven te klimmen door punten bij te schrijven. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar vorige week heeft VV Reutum 1 bewezen een teamprestatie van formaat neer te kunnen zetten. Directe handhaving is het doel en daarvoor is de steun van het hondstrouwe Reutum-publiek zeer gewenst.
Pupil van de Week is Jan Leus. Hij is speler van Reutum JO11-1. 
Tot zondag op de Kottenbrei om 14.00 uur!  
 
Allen een fijn (voetbal)weekend! 
 
Programma - uitslagen vrijdag 21 april 2023 (35+) te Tubbergen
Reutum 35+1 ---- KOSC 35+1----0-3
Reutum 35+1 ---- Fleringen 35+1----
TVC '28 35+1 ---- Reutum 35+1 ----3-0
Vrijdag 21 april 2023 (Vr 30+) te Boekelo
Vanwege de weersomstandigheden zijn de wedstrijden afgelast
Uitslagen  zaterdag 22 april 2023
Reutum G1JM ---- De Esch G3 ----8-3
Reutum JO19-1 ---- S.V. Losser JO19-2 ----0-5
DTC '07 JO15-1 ---- Reutum JO15-1 ----1-3
Reutum JO13-1 ---- BSC Unisson JO13-1 ----0-6
SDC '12 JO11-2 ---- Reutum JO11-1 ----6-1
TVC '28 JO10-2 ---- Reutum JO10-1----11-3
TVC'28 JO8-2JM ---- Reutum JO8-1JM----5-1
Bruchterveld MO15-1 (9-tal) ---- Reutum MO15-1 (9-tal) ---- 1-4
9.00 t/m 10.00 uur: Instroom toernooi met deelname van DSVD, RSC, Saasveldia, UD en VV Reutum
Uitslagen zondag 23 april 2023
Reutum 1 ---- Vorden 1 ----0-1
RSC 3 ---- Reutum 2 ----0-2
Reutum 3 - NEO 5 ---- 2-1
Reutum Ve +1- Heracles AVC 35+1 ----1-0
Reutum 4 ---- KOSC 7----3-2
Twenthe VR1 ---- Reutum VR1----3-8
 
Tweede Klasse I 
Uitslagen zaterdag 22 april 2023
BWO 1 - ATC'65 1---- 0-4
Eilermark 1 - Tukkers De 1---- 1-1
Uitslagen zondag 23 april 2023
AZC 1 - Witkampers 1---- 2-4
Bon Boys 1 - Schalkhaar 1---- 4-1
Reutum 1 - Vorden 1---- 0-1
Stevo 1 - Lemelerveld 1---- 2-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - SDC '12 1---- 6-1
 
 
Reutum verslaat koploper Bon Boys in prachtig voetbalgevecht

REUTUM – Het is Reutum gelukt om koploper Bon Boys met 1-0 aan de zegekar te binden.
Na elf officiële wedstrijden zonder nederlaag liep Bon Boys in deze uiterst belangrijke fase van de competitie een behoorlijke deuk op.
Het verwachte balbezit was deze middag natuurlijk voor de ploeg uit Haaksbergen, maar als je de echte kansen deze wedstrijd afvinkt, dan waren toch echt, de allergrootste mogelijkheden, voor de thuisploeg.
Na titelkandidaten als ATC ’65, De Tukkers, wist dus ook Bon Boys vandaag geen punten mee te nemen van sportpark de Kottenbrei.
BWO sprokkelde een punt, en wist alleen STEVO van de topploegen, met pijn en moeite, een overwinning op de Kottenbrei uit het vuur te slepen.
Reutum doet het dus wel goed tegen deze 5 ploegen die onderling gaan uitmaken wie er kampioen wordt dit jaar.

Op deze prachtige zondagmiddag was Lindsay weer voldoende hersteld van een kuitblessure waardoor de achterhoede er toch net even iets anders uitzag dan vorige week tegen FC Suryoye. Daarnaast wisselden Daan en Jurgen in de laatste linie van positie waardoor alles wat meer in balans leek te zijn.
Maar ondanks de terugkeer van Lindsay kampte ook Reutum vandaag nog steeds met de nodige afwezigen. Hierdoor moest er voor deze wedstrijd opnieuw een puzzel worden gelegd.

Reutum had haar huiswerk deze week meer dan goed gedaan.
Bon Boys beschikt namelijk over een aantal zeer bepalende spelers, en juist deze spelers lagen vandaag behoorlijk aan de ketting.
Reutum liet de opkomende backs vol in een blok lopen waardoor de opbouw veelal door de as door Bon Boys ging. Dat hield dus automatisch in dat de handige en snelle vleugelspitsen relatief weinig in het stuk voorkwamen.
Omdat Bon Boys veel door de as speelde, liep het vroeg of laat steeds in het blok wat ook daar door Reutum werd opgeworpen.
Een schot(je) van ver buiten de zestien was in deze fase het enige wapenfeit van de ploeg uit Haaksbergen.
Reutum werd hierna ook wat brutaler naar voren en zag dit bijna beloond worden toen Jaap en Bjorn betrokken waren bij een snelle aanval door de as van het veld.
Het was Jaap die Bjorn geheel vrij binnen de zestien zag staan. Jaap bewoog prima door na zijn pass, en kreeg de bal van Bjorn mee in de loop. Daar waar iedereen op een verwoestend schot wachtte, liep ook Jaap zich vast in een Haaksbergs blok.
Reutum bleef scherp, en had na ruim 15 minuten gewoon op 1-0 moeten komen.
Het was Mark die over de rechterkant op pad werd gestuurd. Op snelheid stoof hij al snel bij zijn directe tegenstander weg.
Aan de andere kant zag Bjorn het gebeuren, en meldde zich op zijn beurt rond de zestien.
Het balletje van Mark ging breed op Bjorn die geheel vrij voor het doel, en vanaf een meter of 12 de hoek voor het uitzoeken had. Maar doelman Lankheet van Bon Boys dook voor gevaar voor eigen leven in de baan van het schot, en wist de bal op wonderbaarlijke wijze te pareren.
Hierna was het dan toch echt Bon Boys dat probeerde met verzorgd voetbal de opening te vinden. De druk was er wel degelijk maar echt gevaarlijk werd het eigenlijk nooit.
Of de laatste beslissende pass was gewoon niet goed, of het was Reutum dat steeds op de goede plek stond om vroegtijdig gevaar te elimineren.
Toch was het Bon Boys dat opnieuw uit de tweede lijn gevaarlijk werd, maar hier was dan wel een slippertje aan de kant van Reutum voor nodig.
Het was Stefan Overbeeke die na zijn onderschepping gelijk afdrukte, waardoor de 0-1 bijna op het scorebord kwam te staan. Bijna, want de bal caramboleerde via de paal weer het veld in.
Bon Boys bleef maar zoeken, en probeerde daar waar het kon spits Jeffrey Zijlstra in te spelen. Samen met verdediger Daan Wilmink van Reutum leverde dit prachtige duels op waarbij beide spelers vol aan de bak moesten om niet door de ander omgeblazen te worden.
Uit één van deze duels vond de prima fluitende scheidsrechter Milan Rouwenhorst dat er teveel getrokken werd waardoor Bon Boys op een mooie plek een vrij bal mocht nemen. Milan Bultman nam plaats achter de bal, maar zag zijn geplaatste vrije bal rakelings naast het doel van goalie Kevin Tulk van Reutum verdwijnen.
Natuurlijk zijn dit mogelijkheden maar het was hierna opnieuw Reutum dat Bon Boys bijna wist te verrassen.
Nu was het Sam Holsink die op pad werd gestuurd. Met de bal aan de voet stoof Sam de 16 binnen om daarna, na een fraaie passeerbeweging, gelijk af te drukken.
Doelman Lankheet moest in deze situatie opnieuw al zijn skills aanspreken om zo de 0-0 op het bord te houden. Het harde schot van Sam wist hij te keren, maar had daarbij het nodige geluk dat de bal na zijn safe, onbedoeld en ietwat gelukkig, onder zijn lichaam bleef liggen.
Toch was Reutum hierna opnieuw bij de openingstreffer toen een corner bij Stijn op kruin belandde. De aanvoerder van Reutum steeg op, om daarna van heel dichtbij hard binnen te koppen. De 1-0 leek nu wel een feit maar de bal ketste uiteindelijk via het aluminium hard tegen de ballenvanger.
Toch had voor de thee ook maar zo de 0-1 kunnen vallen toen Milan Bultman het meest alert anticipeerde op een balletje dat achter de laatste linie van Reutum werd gedropt. Kevin probeerde het nog wel te voorkomen maar zag dat de middenvelder van Bon Boys eerder bij de bal was. Natuurlijk met de nodige druk (voor en achter) probeerde hij de bal over Kevin in het lege doel te lepelen. Hij probeerde het wel, maar zag ook dat de bal toch nog redelijk ver naast het doel van Kevin belandde.
De thee was al ingeschonken toen Bon Boys het toch nog een keer probeerde. Een voorzet van links werd langer en langer, en belandde ver voorbij de tweede paal op het hoofd van Stefan Overbeeke. Na een prima kopstoot verdween de bal in de verre hoek tegen de (binnenkant?) van de paal. Of de bal hierna nu wel, of niet de lijn had gepasseerd was zonder VAR absoluut niet te controleren. Er waren Reutum supporters die de bal wel over de lijn hadden zien gaan, maar ook weer anderen waren ervan overtuigd dat de bal door Jurgen net op tijd uit de doelmond werd geroeid. Laten we het er maar op houden dat Reutum hier misschien wel heel gelukkig wegkwam.

Na de thee werd er natuurlijk een stormloop verwacht van Bon Boys om op deze manier zo snel als mogelijk de bevrijdende 0-1 op het scorebord te zetten.
Maar het spel wat Bon Boys voor de thee de vele toeschouwers voortoverde leek in het verloop van de wedstrijd minder en minder te worden.
Natuurlijk was in het tweede bedrijf ook het balbezit veelal voor de ploeg van trainer Matthijs Blijham maar eigenlijk wist de koploper zich niet gevaarlijk in de zestien van Reutum te melden.
Het was Reutum dat in deze fase door een kopbal van Mark uit een vrije trap nog het dichtst bij een treffer was.
Omdat Bon Boys er voetballend niet doorkwam, moest het dan maar uit de tweede lijn gebeuren. Het was opnieuw Stefan Overbeeke die na een fraaie solo vanaf rechts zijn linker in stelling bracht. Op het randje van het zestienmeter gebied liet hij zijn linker spreken, maar zag ook dat Kevin Tulk precies op de goede plek stond om deze streep klemvast te pakken.
Natuurlijk tikte het tijd in het voordeel van de thuisploeg want hoe langer de 0-0 op het bord bleef, des te meer risico’s moest de ploeg uit Haaksbergen nemen om de koppositie in handen te houden. En we weten allemaal dat voetballen onder tijdsdruk niet altijd de meest ideale combinatie is.
Bon Boys voetbalde steeds minder en probeerde simpelweg te forceren wat inhield dat de ballen net zo hard de zestien uitvlogen dan dat ze erin kwamen.
Reutum vond het prima want op deze manier hield het wel heel gemakkelijk stand.
Mede door deze gekozen speelwijze van Bon Boys kreeg Reutum aanvallend steeds meer ruimte om in te voetballen.
Lindsay leek na een afvallende bal de 1-0 op zijn schoen te hebben maar zag zijn uiteindelijke rolletje eenvoudig in de handschoenen van de keeper van Bon Boys verdwijnen.
Toch leek Bon Boys na een frommel-actie nog bijna de 0-1 binnen te schieten maar opnieuw stond Kevin op de juiste plek om de bal, in tweede instantie, uit de lucht te plukken.
Toen tegen het einde van de reguliere speeltijd waarschijnlijk iedereen dacht, “hier wordt vandaag niet meer gescoord” was Sam er als de kippen bij om een fout in de achterhoede van Bon Boys genadeloos af te straffen.
Onder druk van Sam wist een verdediger de bal niet goed te verwerken waarna Sam in balbezit kwam. Ten koste van een overtreding probeerde de verdediger Sam nog wel te stoppen maar Sam was al op drift geslagen. Met de bal aan de voet stoof hij de zestien binnen om daarna met een verwoestende knal de bal hard, laag, en onhoudbaar voor de Bon Boys goalie binnen te strepen, 1-0 met nog maar 5 minuten op de klok.
Natuurlijk probeerde Bon Boys het tij nog te keren, maar Reutum gaf geen krimp en wist eigenlijk vrij gemakkelijk overeind te blijven in deze toch wel hectische slotfase.
Na 5 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Rouwenhorst uit Deventer het wel genoeg waarna de spelers van Reutum elkaar in de armen vlogen.

Bon Boys liet ook vandaag tegen Reutum zien dat het een ploeg is dat terecht al het hele jaar bovenin meedraait. Maar om wedstrijden tegen taaie en stugge tegenstanders te winnen zal er waarschijnlijk zo nu en dan ook uit een ander vaatje getapt moeten worden.
Ongelooflijk, staat er op de site van Bon Boys te lezen. Dat is misschien wel het mooiste compliment dat je Reutum kunt geven want dit is dit seizoen niet de eerste keer dat we dit lezen.
Toch zal Bon Boys vandaag in de spiegel moeten kijken want om dit soort wedstrijden te winnen zal er toch meer gevraagd worden dan alleen verzorgd voetbal.
Reutum benoemde deze 3 punten als “bonuspunten” want op het totoformulier zullen, normaal gesproken, niet veel “ééntjes” zijn ingevuld.
Toch begint het eigenlijk nu pas echt voor de ploeg uit Reutum want in de komende weken zullen we ploegen treffen die net als Reutum voor direct klassenbehoud strijden.
Dit zijn keer op keer 6 puntenwedstrijden want in deze fase van de competitie kan een winst of verliespartij gelijk grote gevolgen hebben.
Met de overwinning tegen de koploper zit het met het gevoel wel goed, maar het belangrijkste is dit opnieuw te etaleren als volgende week Vorden op bezoek komt.

Opstelling tegen Bon Boys: Kevin, Jaap, Lindsay, Daan, Jurgen, Jordi (Mart 73’), Mark, Dani (Ramon 87’), Stijn, Sam, Bjorn (Casper 73’).

Programma - Voorbeschouwing - uitslagen 15 -16 april 2023

De senioren presteerden dit weekend behoorlijk beter dan de vorige speelronde met Pasen. 
Reutum 1 heeft een puike prestatie geleverd door de trotse koploper Bon Boys in Reutum te verslaan. Na een 0-0 ruststand werd  de winnende treffer 5 minuten voor tijd gemaakt door Sam.
Het initiatief was deze wedstrijd veelal bij Bon Boys (dat deze week een knappe prestatie neerzette  door zich te plaatsen voor de “grote” KNVB beker) maar Reutum kreeg via de counter meerdere goede kansen.
Uiteindelijk hielden de mannen van Peter Bokma de punten in eigen huis op inzet, beleving en vooral teamgeest.
En dat is iets wat het Reutum publiek graag ziet!

Voorbeschouwing:

Prachtig voetbalweekend op komst voor VV Reutum

Nu de lucht weer egaler blauw kleurt, de zon zich vaker laat zien en de temperatuur op voorjaarshoogte komt zie je de mooiweervoetballers uit hun schulp kruipen. Het lekkere voetbalweer komt er weer aan. Dat was deze week al direct te zien op de Kottenbrei. Lange trainingsbroeken werden thuisgelaten en de trainingstrui ging na de warming-up al snel uit. Hopelijk leidt dit voor de meeste seniorenteams ook weer tot winstpartijen. De afgelopen weken waren de prestaties namelijk minder dan verwacht en gehoopt.  

Op zaterdag is de jeugd van VV Reutum als eerst actief binnen de lijnen. Met maar liefst zes thuiswedstrijden is er veel te doen op de Kottenbrei. Er is van alles om naar uit te kijken. Zo ontvangt koploper VV Reutum JO11-1 de Oldenzaalse jeugd van Quick’20 JO11-4. Na de eerste twee wedstrijden te hebben gewonnen wil het team van Arjan Leus en Daniëlle Huiskos ongeslagen blijven door ook de derde wedstrijd te winnen. Maar ook VV Reutum MO15-1 speelt op eigen grond een belangrijk duel. De meiden staan derde in de competitie, maar hebben minder verliespunten dan De Tukkers en UD Weerselo. Wil het die twee teams voorbij streven dan moet er gewonnen worden van TVC’28 MO15-1 dat zaterdag om 11.00 uur de tegenstander is. 
Op zaterdagmiddag kunnen VV Reutum JO17-1 en VV Reutum JO19-1 beide goede zaken doen. De twee hoogste jeugdteams van onze vereniging staan er goed voor in de competitie en doen mee om het kampioenschap. De onder 17 wist tot nog toe alle vijf duels te winnen. Zaterdag komt nummer laatst Rigtersbleek JO17-1 op bezoek en dus moeten er drie punten worden bijgeschreven. Voor VV Reutum JO19-1 geldt hetzelfde devies. Met DSVD JO19-1 treft het een ploeg dat slechts één keer wist te winnen. Willen de Reutummers zich koploper kunnen blijven noemen dan zijn drie punten noodzakelijk.  

Op zondag zijn voor een aantal seniorenteams, zo niet alle, eveneens drie punten noodzakelijk. Voor de veteranen gaat dit op om tegenstander UDI op de ranglijst niet langzij te laten komen. De Enschedeërs hebben drie punten minder en kunnen dus op gelijke hoogte komen als nummer zes van de competitie tegen VV Reutum als nummer vijf van de competitie. Om half 10 trappen de oudgediende af in Enschede. Op datzelfde tijdstip wordt op de Kottenbrei de wedstrijd tussen VV Reutum 2 en Neede 2 in gang gezet door scheidsrechter Machiel Steggink. Het tweede is het team dat is teruggekeerd op aarde na wekenlang te hebben gedroomd over een kampioenschap. Drie nederlagen op rij moeten genoeg zijn om de ploeg te hebben wakker geschud. Tegen hekkensluiter Neede moet worden gewonnen om De Tukkers 2 en Stevo 4 bij te houden richting een eventuele triomf aan het einde van het seizoen. Voor VV Reutum 3 staat een uitwedstrijd naar Saasveldia 5 op het programma. Een duel in de middenmoot van de competitie die de ploeg van Raymond Benerink zal willen winnen om afstand te nemen van de onderste ploegen. De inzet bij de uitwedstrijd van VV Reutum 4 kent andere belangen. Net als het tweede is ook het vierde de laatste weken in een dip beland. De mega voorsprong is geslonken tot zes punten op RSC 5 en dus zijn hier en daar wat zenuwtrekjes te spotten bij het vierde elftal. Zondag kan het team in Weerselo echter orde op zaken stellen door te winnen van nummer vier UD 6. Ook VV Reutum Vrouwen 2 is aan de stand verplicht te winnen zondag. TVC’28 Vrouwen 2 komt naar de Kottenbrei om Reutum de punten afhandig te maken. Na het verlies van vorige week in Manderveen zal het Vrouwenteam gebrand zijn op eerherstel.  

VV Reutum 1 ontvangt zondagmiddag de koploper. Bon Boys, dat deze week een knappe prestatie neerzette door Batavia’90 te verslaan in de kwartfinale van het bekertoernooi, komt naar de Kottenbrei. Door de winstpartij gaat Bon Boys de koker in van de grote KNVB-beker en dus kan het volgend seizoen zomaar zo zijn dat een club uit het betaalde voetbal dezelfde tegenstander treft als VV Reutum aankomende zondag. Zover is het echter nog niet. De belangen zijn simpelweg te groot aan beide kanten om over zondag heen te kijken. De bezoekers liggen op kampioenskoers, maar de twee punten voorsprong op BWO zorgen ervoor dat de ploeg uit Haaksbergen iedere week weer moet presteren om koploper te blijven. VV Reutum is verwikkeld in een andere strijd. De gevreesde puntensprokkelfase lijkt namelijk te zijn aangebroken. Het gaat de laatste weken moeizaam en de negende plek op de ranglijst is daarvan het gevolg. Er zal dus een plaats gestegen moeten worden wil Reutum zich rechtstreeks veilig spelen. Het recept hiervoor is even simpel als lastig: winnen. Of dit kan tegen koploper Bon Boys zal zondag blijken, maar wie weet zit een verrassing in het verschiet.  

Allen een fijn (voetbal)weekend! 

Uitslagen zaterdag 15 april 2023
ST:DOS'37/DETO G2 - Reutum G1JM ----2-5
Reutum JO19-1 - DSVD JO19-1 ----3-1
Reutum JO17-1JM - Rigtersbleek JO17-1 ---5-1
EMOS JO15-1JM - Reutum JO15-1----6-3
SVZW JO13-1 - Reutum JO13-1----3-1
Reutum JO11-1 - Quick '20 JO11-4 ----2-2
Reutum JO10-1 - Stevo JO10-3 ----5-6
Reutum JO8-1JM - Vroomshoopse Boys JO8-2 ----7-2
Reutum MO15-1 (9-tal) - TVC '28 MO15-1 ----0-2
Uitslagen zondag 16 april 2023
Reutum 1 - Bon Boys 1 ----1-0
Reutum 2 - Neede 2 ----4-0
Saasveldia 5 - Reutum 3 ---- 3-0
UD W. 6 - Reutum 4 ----2-5
UDI 35+1 - Reutum 35+1 ----1-2
Reutum VR1 - TVC '28 VR 1 ----2-0

Tweede Klasse I 
Uitslag zaterdag 15 april 2023  (19:00 uur)
SDC '12 1 - BWO 1 ----1-1
Uitslagen zondag 16 april 2023
ATC'65 1 - Schalkhaar 1 ---- 2-2
Lemelerveld 1 - AZC 1 ---- 3-4
Reutum 1 - Bon Boys 1 ---- 1-0
Tukkers De 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 3-0
Vorden 1 - Stevo 1 ---- 0-1
Witkampers 1 - Eilermark 1 ---- 1-1

FC Suryoye blaast Reutum in 45 minuten van het veld.
REUTUM – Het 1e elftal van Reutum is afgelopen Paasmaandag volledig van het veld geblazen. Dit had deels te maken met de harde wind die van goal tot goal stond, maar had nog meer te maken met de energieke spelopvatting van de ploeg van Paul Krabbe.
FC Suryoye zat er gelijk vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Harmelink bovenop, en liep uiteindelijk uit naar een 0-3. 
Een uitslag die gezien het spelbeeld meer dan verdiend was, en nog wel een stuk hoger had kunnen uitvallen.
FC Suryoye stak er in dit restant van 45 minuten gewoon met kop en schouders bovenuit.
 
Een ander opvallend detail was, dat FC Suryoye deze wedstrijd met exact dezelfde 11 namen aan de aftrap stond, als 4 weken geleden, toen de wedstrijd in de rust werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter.
Maar voor Reutum lagen de kaarten vandaag toch net even iets anders op tafel.
De gehele achterhoede die 4 weken geleden nog aan de aftrap stond (Wout M, Wout S, Lex en Lindsay) keken vandaag met blessures vanaf de zijkant toe.
Dat hield in dat Reutum vandaag met een behoorlijke aangepaste defensie aan de aftrap verscheen.
Een ander groot nadeel was dat de thuisploeg in dit restant van 45 minuten vol tegen de harde wind in moest voetballen.
Dat hield in dat de voorwaartsen van Reutum maar moeilijk gevonden konden worden, terwijl de ploeg uit Enschede, met de wind vol in de rug, wel heel erg gemakkelijk haar voorwaartsen wisten te bereiken.
De “uit nood geboren” achterhoede van Reutum deed haar best, maar kon het simpelweg niet bolwerken tegen de handige, slimme en rappe aanvallers uit Enschede. 
Al gelijk vanaf het eerste fluitsignaal zat de druk er vol op. 
In deze fase leidde dit nog niet tot mogelijkheden, maar het balbezit was wel voor 80% voor de ploeg uit Enschede.
Toch was de eerste (kleine) mogelijkheid voor de thuisploeg toen Mark over rechts door de linies sneed. Zijn voorzet was net iets te scherp waardoor Bjorn zijn voet er niet goed tegenaan kon zetten. Bjorns inzet verdween dan ook ruim naast het doel van de goalie van FC Suryoye.
Maar hierna greep de ploeg van Paul Krabbe steeds meer het initiatief.
Een schot van Jacob Saïd van dichtbij was al het eerste signaal, en de druk werd nog groter toen niet kort hierna Brian Hanna alleen op Kevin mocht aflopen. Met een “puntertje” probeerde de spits van FC Suryoye Kevin te verschalken, maar met zijn voeten wist de Reutumse goalie al een vroege 0-1 te voorkomen.
Maar toen iedereen dacht dat de 0-1 wel snel zou vallen, had eigenlijk gewoon de 1-0 voor de thuisploeg moeten vallen. Opnieuw was het Mark die aan basis stond. Nu wist hij vanaf links gevaarlijk door te breken. Zijn voorzet vond Sam die de bal uit de lucht heerlijk controleerde. Met een geweldige passeerbeweging stuurde hij zijn tegenstander het bos in om zo oog in oog te komen met doelman Felix van Berkel van FC Suryoye. Sams inzet met links kwam, maar zo ook de redding van de doelman van FC Suryoye waardoor de 0-0 gewoon op het bord bleef staan.
Uiteindelijk viel dan toch de 0-1 op een moment dat niemand het verwachtte. Een lange bal werd knullig rond de middenlijn verspeeld waardoor middenvelder Diogo Gomes het praktisch vanaf de middenlijn probeerde. Met de wind in de rug moet hij waarschijnlijk gedacht hebben de bal wel even over Kevin heen te lepelen. Maar de bal was niet best en plofte ergens ver voorbij de tweede paal binnen de zestien. 
Aanvaller Jacob Saïd geloofde in deze bal evenals verdediger Daan Wilmink, in het duel wat volgde, leverde een aanvallende winnaar op. Met de bal aan de voet zocht Saïd de doelman van Reutum om daarna de bal breed te leggen op de geheel vrijstaande Ruben Katalanc. Al snel hierna lag de 0-1 al tegen de touwen.
Toen niet kort hierna vleugelaanvaller Katalanc aan een heerlijke solo begon, zag iedereen de 0-2 al op het scorebord verschijnen. In de zestien stuurde hij enkele verdedigers van Reutum het bos in om zo, frank en vrij, de 0-2 te kunnen binnen schieten. Waarom de 0-2 niet viel weet nu nog niemand, maar de bal verdween uit eindelijk niet tussen de palen waardoor Reutum werkelijk met de schrik vrijkwam.
Maar niet lang hierna liet deze gevaarlijk vleugelflitser opnieuw zijn linker spreken. Opnieuw na belabberd wegwerken aan Reutum-kant verdween de bal bij Katalanc voor de voeten.
Na een korte aanname liet hij zijn linker van zeker een meter of 22 spreken. Hard en onhoudbaar voor Kevin verdween de bal in de bovenhoek waardoor de verdiende 0-2 na een kleine 40 minuten voetbal op het scorebord kwam te staan.
Reutum was geen schim meer van de ploeg die vorige week Stevo het leven meer dan zuur maakte. Simpelweg veel te veel spelers zakten vandaag (opnieuw) door de ondergrens en dat baart toch de nodige zorgen. Tel daarbij nog een waslijst aan geblesseerden bij op dan weet je dat Reutum zich in een meer dan moeilijke fase bevindt.
Dat het in blessuretijd dan ook nog 0-3 werd door Brian Hanna zegt dan ook alles over deze dramatische 45 minuten van Reutum.
 
Volgende week mogen we koploper Bon Boys op de Kottenbrei verwelkomen.
Als er dan niet uit een heel ander vaatje getapt gaat worden dan moeten we voor het ergste vrezen.
Gelukkig hebben we nog een aantal dagen tot aan komende zondag, maar dat we zondag vol aan de bak moeten is nu al wel duidelijk.
Hoe, en met wie we dat gaan doen is nu voor iedereen nog een vraagteken
Wat we nu al wel weten is dat, er komende zondag, 11 getergde en meer dan gemotiveerde voetballers aan de aftrap moeten verschijnen.
 
Zondag 16 april:                Reutum – Bon Boys Aanvang: 14.00 uur.
 
Opstelling tegen FC Suryoye: Kevin, Jaap, Mart, Jurgen, Daan, Jordi, Dani (Jort 85’), Stijn, Sam, Mark, Bjorn.
Programma -- voorbeschouwing - uitslagen 6 t/m 14 april 2023

Paaszaterdag wonnen alle jeugdteams van VV Reutum voor de derde week op rij hun wedstrijden.
Paasmaaandag hadden alle seniorenteams een complete offday want
alle wedstrijden gingen verloren (teveel eieren??).

Het restant  van de op 12 maart in de rust wegens een blessure van de scheidsrechter gestaakte wedstrijd tussen VV Reutum 1 en FC Suryoye Mediterraneo  werd 2e Paasdag uitgespeeld.
FC Suroye was zoals verwacht de voetballend betere ploeg en een door blessures gehavend Reutum kon hier helaas weinig tegen inbrengen.
FC Suryoye won met 0-3.

 

Voorbeschouwing
Weinig voetbal in Paasweekend voor VV Reutum 
 
Waar een aantal jaar geleden het Paasweekend altijd bol stond van de inhaalduels, met vaak een dubbel voetbalprogramma, is het dit jaar rustig rondom Pasen op de Kottenbrei. 
 
Stille zaterdag op de Kottenbrei
Stille zaterdag maakt dit jaar in Reutum zijn naam waar. Slechts drie jeugdteams hebben een inhaalwedstrijd op het programma staan. Reutum JO10 is het enige jeugdteam dat thuis speelt op de vroege zaterdagmorgen. Reutum JO13-1 vliegt uit naar Vriezenveen om het op te nemen tegen DETO JO13-1JM en op zaterdagmiddag probeert JO19 in Hengelo bij ATC hun koppositie te verstevigen.
De jeugd van Reutum presteert toch goed want afgelopen twee weken werden alle wedstrijden gewonnen!
 
Na de paasbrunches, vele eieren, eventuele deelname aan de Reutumse Paassterrit of een bezoek aan Paaspop waar dan ook staan op Tweede Paasdag vier voetbalduels gepland. 
Reutum Ve mag om 9.00 uur proberen om de koploper DSVD haar eerste nederlaag toe te brengen. De Reutum Vrouwen 1 hebben een gemeentelijk derby in Manderveen en dat is  een mooi duel in de middenmoot.
Reutum 4, koploper in hun klasse met 7 punten voorsprong op de nummer 2 RSC mogen het onder leiding van scheidsrechter Stan Morskieft opnemen tegen MVV’29 10.
Dat mag gezien de ranglijst géén problemen opleveren voor dit jonge team.
 
Het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Reutum 1 en FC Suryoye Mediterrano uit Enschede wordt Paasmaandag uitgespeeld. 
Scheidsrechter Harmelink uit Deventer geeft om 14.00 uur het fluitsignaal voor de tweede helft.  
Op zondag 12 maart werd deze ontmoeting in de rust bij de stand 0-0 gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. De laatste 45 minuten reguliere speeltijd plus de blessuretijd moeten derhalve nog worden afgewerkt. 
 
UITSPEELVOORWAARDEN: - De resterende speeltijd is 45 minuten. - Het restant wordt hervat bij de stand 0 – 0. - Het spel wordt hervat met de aftrap voor de 2e helft door Suryoye-Mediterraneo - Suryoye verdedigd het doel aan de "Holsmanzijde".
Beide teams verdedigen dezelfde helft als het moment van staken. - De vereniging Reutum mag het spel hervatten met 11 spelers en mag nog 5 wisselspeler (s) inzetten. - De vereniging Suryoye-Mediterraneo mag het spel hervatten met 11 spelers en mag nog 5 wisselspeler(s) inzetten. - In het eerste gedeelte van de wedstrijd is een waarschuwing gegeven aan Van Berkel (BNSN497) Suryoye-Mediterraneo. Het is niet zo dat dezelfde spelers dienen te worden / moeten worden opgesteld als op 12 maart 2023. Speelgerechtigd zijn die spelers die ook op 12 maart 2023 gerechtigd waren deel te nemen aan wedstrijden.
 
Beide ploegen hebben de punten nodig om de nacompetitie te ontlopen.
Het is aan de mannen van Peter Bokma om te proberen de 3 punten in Reutum te houden.
Dat zal geen gemakkelijke opgave worden voor t Reutums team, want FC Suryoye beschikt over een sterke selectie. 
Daarbij kunnen ze uw blauwgele steun goed gebruiken.
 
Uitslagen  paaszaterdag 8 april 2023
ATC'65 JO19-2 - Reutum JO19-1----1-10
DETO JO13-1JM - Reutum JO13-1 ----4-2
Reutum JO10-1 - RSC JO10-1JM ----4-3
Uitslagen  2e Paasdag 10 april 2023
Reutum 1 - FC Suryoye-Mediterraneo 1 ----0-3
Reutum 4 - MVV '29 10 ----0-1
DSVD 35+1 - Reutum 35+1 ----7-2
Manderveen VR1 - Reutum VR1 ----5-1
 
Programma donderdag 13 april 2023
18:30 ---- TVC '28 MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal)
 
Tweede Klasse I
Uitslag Donderdag 6 april 2023
AZC 1 - Stevo  1 ----1-3
Tweede Paasdag 10 april 2023
Reutum 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ----0-3
Reutum in Geesteren te laat bij de les.

GEESTEREN – Afgelopen zaterdag is Reutum er niet in geslaagd om STEVO op de knieën te
krijgen. Na een ruststand van 2-0 stond er na 90 minuten voetbal een 2-1 op het scorebord.
Met deze stand deed de ploeg uit Reutum zichzelf toch net iets tekort gezien het spelbeeld
over de volle 90 minuten.

Het hele weekend kwam de regen al met bakken uit de lucht, maar het hoofdveld bij STEVO
was prima bespeelbaar. Natuurlijk erg nat, en soppig zo links en rechts, maar het balletje rolde
prima waardoor zich voor de vele toeschouwers een heerlijk derby op de kletsnatte mat afspeelde.
Veel strijd, inzet en passie met daarnaast soms stevige, maar faire duels vertellen een groot
gedeelte van deze wedstrijd.
Dat er daarnaast 2 wonderschone doelpunten vielen, en de wedstrijd tot werkelijk het laatste
fluitsignaal van scheidsrechter Niels Mulder boeide, was ook een verhaal wat na afloop van
deze wedstrijd geschreven kon worden.

Reutum begon met een iets completere selectie aan de wedstrijd dan een week ervoor.
Zowel Sam als Wout waren vanaf het eerste fluitsignaal weer van de partij waardoor de soep
dus weer iets dikker was deze wedstrijd.
Al gelijk werd duidelijk wat STEVO wilde. Hoog druk, veel duels en veel strijd waardoor
Reutum al vroeg enkele tandjes bij moest schakelen om niet overlopen te worden.
Toch had de 1-0 al binnen 2 minuten kunnen vallen toen een lage voorzet bij Wigger voor de
voeten belandde. De rappe aanvaller bedacht zich geen moment en drukte gelijk af.
Gelukkig stond doelman Kevin Tulk op de juiste plek om deze gevaarlijk inzet te keren.
STEVO bleef maar over de linkerkant waardoor Reutum rondom eigen 16 enkele
inworpen moest weggeven. Omdat STEVO een aantal spelers binnen de gelederen heeft
die gemakkelijk een bal ver in de 16 kunnen slingeren is het altijd oppassen geblazen.
Reutum had op twee van dergelijke inworpen wel een passend antwoord maar zag er bij een
derde verre inworp niet goed uit. Ondanks dat ook deze inworp een prooi werd voor Reutum
wist Reutum de bal niet fatsoenlijk weg te werken.
Daan Kottink van STEVO stond op zeker 25 meter van het doel toen deze afvallende bal bij
hem voor zijn voeten viel. Na een korte aanname liet hij op een geweldige manier zijn rechter
spreken. Hard , maar ook met veel gevoel verdween het leder vast in het kruis waardoor
STEVO al na 6 minuten de 1-0 op het scorebord bracht.
STEVO speelde ook na deze treffer verder in de allerhoogste versnelling, en zag dit twee minuten na
de 1-0 ook al bijna beloond worden met de 2-0.
Opnieuw was een lage voorzet de verdediging van Reutum te machtig waardoor spits Bram
Tibbe van STEVO de bal van dichtbij voor het inschieten had. Maar gelukkig was daar
opnieuw Kevin die met een geweldige redding de 2-0 voorkwam.
Na een klein kwartier ging de storm in Geesteren wat liggen omdat nu ook Reutum zich een
aantal keren gevaarlijk op de helft van STEVO wist te melden. Niet dat het gelijk dreigend
werd, maar je zag dat STEVO toch schrok van deze momenten waardoor de druk naar voren
dus ook automatisch wat minder werd.
Dat werd helemaal minder toen Mark over rechts op pad werd gestuurd. Zijn lage voorzet
vond Bjorn die van dichtbij de bal hard tegen de lat schoot. De bal stuiterde weer terug het
veld in en vond Sam. Met een fraaie halve volley verdween de bal hard in de lange hoek
waardoor, na een kwartier voetbal, de 1-1 op het scorebord leek te komen.
Leek, want blijkbaar stond Bjorn tijdens zijn doelpoging buitenspel waardoor scheidsrechter
Mulder deze treffer dan ook annuleerde.
Ondanks deze tegenslag wist Reutum toch het geloof te houden en zag dit bijna beloond
worden toen Stijn een bal van zijn borst vol de pantoffel nam. Helaas was de richting niet
helemaal top waardoor de bal hard tegen het reclamebord verdween.
De strijd werd feller, maar echt gemeen werd het niet. Natuurlijk werden zo links en rechts
werden de nodige tikken uitgedeeld maar scheidsrechter Mulder hield alles toch redelijk
onder controle.
Toch was het STEVO dat tegen het einde van de eerste helft de druk weer opvoerde.
Vooral door een aantal gevaarlijk indraaiende corners leek het af en toe gevaarlijk te worden
maar Reutum had eigenlijk steeds een passend antwoord op deze levensgevaarlijke
spelhervattingen van STEVO.
Toch stond Reutum één keer helemaal verkeerd bij een corner opgesteld toen Joes
Masselink van dichtbij “vogeltje vrij” mocht inkoppen. De 2-0 leek hier dan toch te vallen
maar opnieuw wist Kevin met een prima reflex een tweede STEVO-treffer te voorkomen.
Toch viel de 2-0 nog voor de thee nadat opnieuw Reutum een bal niet goed verdedigend
verwerkte. Nu viel de bal al rollend bij middenvelder Gijs Lohuis voor de voeten.
Omdat het zestienmeter gebeid helemaal vol stond met mensen was de enige optie de bal met
veel gevoel over alle spelers heen te lepelen. Met binnenkantje rechts liet Gijs Lohuis de bal
van zijn voet vertrekken. De bal was niet hard maar wel zo nauwkeurig geplaatst dat de bal, na
een fraaie vlucht, opnieuw vast in het kruis verdween, 2-0.
Toch had STEVO vlak voor de thee de wedstrijd in het slot kunnen gooien toen een scherp
aangesneden vrije bal aanvaller Wigger bij de tweede paal vond. De inzet van dichtbij was er,
maar zo ook de redding van Kevin. Met gevaar voor alles en nog wat wist Kevin deze inzet te
verijdelen waardoor beide ploegen, met een 2-0 op het scorebord, de kleedkamer opzochten.

Dat er in de rust harde woorden zijn gesproken mag duidelijk zijn.
Het voetballende “gif” waarmee STEVO de ploeg uit Reutum de eerste 45 minuten zo af en
toe tot wanhoop dreef lag voor een heel groot deel aan Reutum zelf.
Dat dit in woord en gebaar tijdens de theepauze duidelijk is gemaakt moge duidelijk zijn.

Vanaf het eerste moment dat scheidsrechter Mulder voor de tweede helft floot was al gelijk
zichtbaar dat Reutum uit een heel ander vaatje tapte.
Het gooide de schroom van zich af, en beet zich gedurende de laatste 45 minuten vast in de
tegenstander.
Niet dat het allemaal Reutum was dat de klok sloeg, maar het kwartje leek nu wel gevallen bij
de ploeg uit Reutum.
Dat wierp al gelijk haar vruchten af want 5 minuten na de thee lag de bal al op de stip.
Na een ongelukkige handsbal in het strafschopgebied van STEVO mocht Mark het vanaf 11
meter proberen. Mark faalde niet, en stuurde de doelman van STEVO de verkeerde hoek in.
Dat hield in dat na ruim 50 minuten voetbal de 2-1 op het scorebord kwam te staan.
STEVO probeerde het nog wel maar had simpelweg na de thee niet meer de scherpte die
nodig was om dit Reutum aan het wankelen te krijgen.
Toen STEVO aanvaller Wigger zich, na een ruim voetbal, vanwege een blessure moest laten
vervangen leek het er op dat STEVO vanaf dat moment ervoor koos om de overwinning over de
streep te trekken.
Dat hield in dat het spelaandeel steeds meer bij de Reutummers kwam te liggen.
Dat leverde al snel een megakans op voor Stijn. Een vrije bal van Sam vond Stijn bij de
tweede paal die de bal leek binnen te koppen. Leek, want de kopbal van Stijn verdween hard
tegen de ballenvanger.
Daarna was het Sam die een scherp aangesneden vrije bal, via het kletsnatte veld, bijna
onbedoeld in de lange hoek zag verdwijnen. Helaas verdween de bal na de kets op het gras
rakelings voorbij het doel van STEVO goalie.
Reutum draaide de duimschroeven steeds meer aan, en STEVO moest hierdoor toch echt in de
achteruit. Corner na corner volgde maar steeds wist STEVO de bal zo te verdedigen dat
Reutum niet tot een kans kwam.
Dit leek te veranderen toen een wat minder weggewerkte bal bij Stijn voor de voeten viel.
Stijn bedacht zich geen moment maar zag zijn inzet nog net voor de lijn door een STEVO
verdediger geblokt worden.
Natuurlijk was het wel steeds oppassen geblazen want door de steeds aanvallender tactiek van
Reutum gaf het natuurlijk ook veel ruimte weg op eigen helft.
STEVO probeerde het wel maar wist eigenlijk niet meer echt gevaarlijk voor Kevin te
verschijnen. Reutum stond gewoon goed, en gaf de rappe en slimme aanvallers van STEVO
in deze fase niet de ruimte die ze graag wilden.
Gezien het spelbeeld was het wachten op de gelijkmaker want deze zou zeker tegen het einde
van de tweede helft niet onverdiend zijn geweest.
Deze leek vlak voor tijd alsnog te vallen, maar de pegel van Sam verdween hard tegen de paal
waarna STEVO de bal nog net op tijd wist te ruimen.
Toch had STEVO in de dying-seconds de 3-1 op het bord kunnen zetten toen spits Bram
Tibbe opeens een vrije doorgang kreeg richting Kevin.
Oog in oog met de Reutum doelman wist de STEVO aanvaller Kevin niet te verschalken want
werkelijk met een prachtige safe wist Kevin de bal tot corner te verwerken.
Tegen het einde van de wedstrijd zette de ploeg uit Reutum nog een keer aan om toch de
bevrijdende 2-2 op het bord te zetten.
Corner na corner volgde voor Reutum in deze fase waarbij ook doelman Kevin Tulk van
Reutum geregeld in de zestien van STEVO terug te vinden was.
Maar STEVO hield de rijen gesloten, en wist zich op het tandvlees naar het einde te knokken.
Reutum wist zichzelf uiteindelijk niet te belonen waardoor het dus met lege handen achter
bleef op de Peuverweide in Geesteren.

Voor de talrijke supporters van beide ploegen was het waarschijnlijk een heerlijke en onderhoudende 
pot om na te kijken want er gebeurde werkelijk van alles.
Maar Reutum bleef zoals wel vaker de laatste weken met een kater achter, waardoor het de
komende weken de nodige punten zal moeten pakken om niet verder af te zakken in het
moeras wat nacompetitie of zelfs degradatie tot gevolg kan hebben.

Op Paasmaandag zullen we 45 minuten gas moeten geven want dan wordt het restant
gespeeld van de gestaakte wedstrijd (blessure scheidsrechter) tegen FC Suryoye /
Mediterraneo.
Een overwinning is voor beide ploegen komend weekend eigenlijk het enige wat telt. 

Paasmaandag 10 April : Reutum – FC Suryoye/Mediterraneo            Aanvang: 14.00 uur.

Opstelling tegen STEVO: Kevin, Jaap, Lindsay, Wout M (Jordi 70’) , Jurgen (Casper 70’),
Dani (Daan 85’), Mart, Bjorn, Stijn, Sam, Mark.

 

Programma - Voorbeschouwing - Uitslagen 31 maart tm 2 april 2023

Stevo 1 – Reutum 1 werd een vermakelijk schouwspel dat eindigde in een 2-1 overwinning voor de mannen uit Geesteren. 
Stevo kwam al na vijf minuten via een prachtig doelpunt van Daan Kottink op 1-0.
Reutum leek hierna op 1-1 te komen maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd.
De 2-0 van Stevo door Gijs Lohuis in de eerste helft waarin Stevo de betere ploeg was, was eveneens een doelpunt uit de buitencategorie.
In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op in een door scheidsrechter Niels Mulder prima geleid duel.
Reutum kwam op 1-2  door een benutte strafschop van Mark Morskieft en kreeg zelfs kansen op de gelijkmaker in een wedstrijd die een echte derby werd  (mede dankzij gewoon gras waarop gespeeld werd) met veel strijd, emotie, goed voetbal, fanatiek maar sportief publiek, met 2 ploegen die voor de 3 punten wilden gaan, die Stevo uiteindelijk kreeg.

En zoals het hoort werd er na de tijd met elkaar een biertje gedronken op de door Stevo georganiseerde afterparty.

Voorbeschouwing

Prachtig voetbalweekend op komst voor VV Reutum 

Vrijdagavond start een vers en prachtig voetbalweekend voor VV Reutum. De Reutumse jeugd aanschouwt in ’t Erve Asito de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Almere City.
In Reutum wordt er afgetrapt door de 7 tegen 7 35+mannen in een “minitoernooi” waar ook KOSC, TVC en Fleringen aan deelnemen.
Het vrouwenteam 30+ speelt een zeven tegen zeven toernooi in Overdinkel. Het is slechts de opmaat voor een aantal dagen vol interessante duels voor onze voetballers in geel-blauw.  

De jongste VV Reutum-jeugdteams spelen uitwedstrijden op bezoek bij Luctor, Quick en Losser. Ook VV Reutum G1JM speelt elders, namelijk bij Oranje Nassau. Daardoor is de strijd tussen VV Reutum JO13-1 en SV De Lutte JO13-1 de enige die zich op zaterdagochtend afspeelt op de Kottenbrei. Dit is wel direct een duel op het scherpst van de snede. Beide ploegen wisten namelijk uit de eerste vier competitieduels zeven punten te halen en staan gedeeld op de derde plek. Het team dat zaterdagochtend in Reutum als winnaar van het veld stapt gaat nog meedoen om het kampioenschap in deze competitie, terwijl het team dat niet wint waarschijnlijk tekort zal komen dit jaar.  
Om 13.30 uur volgt vervolgens het tweede thuisduel op deze zaterdag. Rigtersbleek JO15-2 komt het VV Reutum JO15-1 zo lastig mogelijk maken. Dat zal echter moeilijk worden voor de bezoekers, want tot nog toe wist dit jeugdteam geen punt te verzamelen in de vijf voorgaande wedstrijden. Reutum staat daarentegen als vijfde genoteerd en wil winnen om bovenin mee te blijven doen. Op de zaterdagmiddag speelt VV Reutum JO17-1JM een uitwedstrijd tegen respectievelijk Borne  alvorens de blik van heel voetbal liefhebbend Reutum gericht gaat in de richting van Geesteren. 

Om 17.00 uur beginnen STEVO 1 en VV Reutum 1 namelijk aan de prachtige derby in de tweede klasse. In Reutum was voor deze wedstrijd al volop belangstelling en dat zal komende zaterdag wederom zo zijn. VV Reutum zal willen verrassen na het teleurstellende puntverlies van vorige week tegen AZC. De 1-1 eindstand leverde vele teleurgestelde blikken op in de kleedkamer na afloop en werd als onnodig puntverlies ervaren. Stevo wist daarentegen koploper Bon Boys knap op een gelijkspel te houden en wil in de komende periode aanhaken bij de ploegen bovenin. Beide ploegen kunnen een driepunter dus uitstekend gebruiken. De rood-gelen om naar boven te kijken, de bezoekers uit Reutum om de blik naar beneden af te wenden. Bovenal wordt het een voetbalfeest voor iedere liefhebber in de gemeente Tubbergen met na afloop een feestje op de Peuverweide.  
 
Als de stofwolken zijn opgetrokken in Geesteren gaat er op zondag opnieuw gevoetbald worden in Reutum. Al om 09.00 uur voetballen de Veteranen tegen de ervaren mannen van Vasse. Inzet van deze wedstrijd is plek vier op de ranglijst die Vasse nu in het bezit heeft. Wanneer deze wedstrijd is afgelopen begint VV Reutum 2 aan de warming up op het terrein van Reünie in Borculo. Een must-win voor de koploper uit Reutum dat de voorgaande twee wedstrijden jammerlijk verloor van Stevo en KOSC. De druk zit erop en dus dient er gepresteerd te worden om de koppositie vast te houden. Die druk zal VV Reutum 4 in mindere mate ervaren. Hoewel vorige week werd verloren van Losser is de voorsprong op nummer twee RSC 5 nog altijd zeven punten. Laat dat nou net de tegenstander van zondag zijn en dus kan een hele slag worden geslagen door het team. Als afsluiter van dit voetbalweekend speelt VV Reutum Vrouwen 1 bij De Tukkers Vrouwen 3. Op eigen veld werd vorige week nummer laatst Vasse probleemloos verslagen, dat wil het elftal graag herhalen tegen de nummer voorlaatst uit Albergen.  
 
Allen een fijn (voetbal)weekend toegewenst!  
 
Uitslagen vrijdag 31 maart 2023 35+ mannen ( te Reutum)
Reutum 35+1 - Fleringen 35+1 ---- 3-3
TVC '28 35+1 - Reutum 35+1   ----2-4
Reutum 35+1 - KOSC 35+1   ----4-3
Uitslagen vrijdag 31 maart 2023
BSC Unisson VR30+1 - Reutum VR30+1 ---- 1-1
Reutum VR30+1 - KOSC VR30+1 ---- 2-0
UD W. VR30+1 - Reutum VR30+1 ---- 3-0
Reutum VR30+1 - Sportclub Overdinkel VR30+1 ---- 0-1
 
Uitslagen zaterdag 1 april 2023
Stevo 1 - Reutum 1 ----2-1
Oranje Nassau G1 - Reutum G1JM ----4-2
Borne JO17-2 - Reutum JO17-1JM ----1-4
Reutum JO15-1 - Rigtersbleek JO15-2 ----5-3
Reutum JO13-1 - Lutte De JO13-1 ---- 2-1
S.V. Losser JO11-2JM - Reutum JO11-1 ---2-5
Quick '20 JO10-4JM - Reutum JO10-1 ----7-8
Luctor Et Emergo JO8-2 - Reutum JO8-1JM ----3-9
Programma - Uitslagen zondag 2 april 2023
Reunie 2 - Reutum 2 ----2-1
Reutum 4 - RSC 5 ---- 3-3
Reutum 35+1 - Vasse 35+1 ----4-2
Afgelast zondag 2 april 2023
Tukkers De VR3 - Reutum VR1---- afgelast
 
Tweede Klasse I
Uitslag  zaterdag 1 april (17:00 uuur)
Stevo 1 - Reutum 1  ----2-1
Programma - Uitslagen zondag 2 april 2023
AZC 1 - Vorden 1 ---- gestaakt vanwege blessure
BWO 1 - Tukkers De 1 ---- 3-3
Bon Boys 1 - ATC'65 1 ----2-1
Eilermark 1 - Lemelerveld 1 ----3-7
Schalkhaar 1 - SDC '12 1 ---- 4-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - Witkampers 1 ----3-3
 
Jeugd VV Reutum op bezoek bij Heracles – Almere City

Aanstaande vrijdag gaat de jeugdafdeling van de VV Reutum op bezoek bij Heracles. Daar zal de  wedstrijd Heracles – Almere City gekeken gaan worden.

Normaliter is er voor de jeugd op de 1e zaterdag in januari altijd een zaalvoetbal toernooi in Deurningen. De laatste jaren was hiervoor steeds minder animo omdat er al tal van andere zaalvoetbaltoernooien zijn in de Winterstop. Derhalve heeft de PR commissie gekeken naar een andere activiteit wat later in het jaar.

Voor dit jaar is dat dus het uitje naar Heracles geworden. Het beloofd een enorm spannende wedstrijd te gaan worden.  Heracles is nog volop in de strijd om kampioen in de Keukendivisie te worden en daarmee weer terug te keren in de Eredivisie zodat iedereen opnieuw kan uitkijken naar de derby Heracles – FC Twente. Met nog 8 wedstrijden op het programma en 3 punten achterstand op de nummer 1 is er dus nog een hele reële kans op het Kampioenschap, maar dat moet de wedstrijd van aankomende vrijdag wel gewonnen worden. Heracles speelt tegen Almere City die derde op de ranglijst staan, zij hebben 14 punten achterstand op Heracles maar 1 wedstrijd minder gespeeld.

We vertrekken aanstaande vrijdag vanaf de Kottenbrei. De jeugd die zich heeft opgegeven dient om 18.30 uur te verzamelen bij de kantine. Daar kunnen ze dan betalen (liefst €10,00 contant) bij Ellen of Danielle en vervolgens zullen we met een bus naar Almelo vertrekken. Indien de jeugd onder de wedstrijd wat wil nuttigen is dat voor eigen rekening.

Tot vrijdag allemaal !

Reutum blijft tegen AZC op een gelijkspel steken.

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om AZC uit Zutphen op een nederlaag te trakteren.
Ondanks dat AZC de laatste 25 minuten met 10 man verder moest wist Reutum niet, van het
numerieke overwicht, te profiteren.
Met een uiteindelijke 1-1 op het bord schieten beide ploegen niet veel op waardoor de
gevaarlijke degradatie, en nacompetitieplekken, nog steeds voor beide ploegen op de loer
liggen.

Na de wedstrijd tegen Eilermark, vorige week, werd al snel duidelijk dat er een week later een
heel ander elftal aan de aftrap zou verschijnen.
In de loop van de afgelopen week leek de schade nog mee te vallen maar dit weekend werd
steeds duidelijker dat het soepje dunner en dunner werd.
Wout Mensing, Wout Slaghekke, Jordi Lammerink en Daan Wilmink, die tegen Eilermark
nog op het wedstrijdformulier stonden waren vandaag tegen AZC niet beschikbaar. Tel
daarbij de ook nog steeds geblesseerde Sam Holsink op, en dan weet je dat het puzzelen
geblazen wordt.

Gelukkig is het tweede elftal en JO-O19 op deze momenten nooit te beroerd een helpende
hand uit te steken. Jurre, Kjelt, Casper, Maurice, Ramon en Jort sloten daarom vandaag dan
ook aan, waardoor het eerste elftal toch met een grote selectie aan de wedstrijd tegen AZC
kon beginnen.
Na een wat aftastend begin van beide kanten was het Reutum dat voor de eerste keer
gevaarlijk werd.
Het was Mart Lammerink die de bal rond de 16 heerlijk voor de voeten kreeg. Hard verdween
het leder richting het doel van AZC doelman Nardo van de Broek. De doelman leek kansloos
maar zag tot zijn eigen opluchting dat de bal rakelings over de lat scheerde.
Niet kort hierna leek de1-0 wel te vallen toen Mark Morskieft, over rechts, op pad werd
gestuurd.
Na een handige aanname volgde gelijk de lage voorzet op de ingelopen Jaap Kamphuis.
Jaap kreeg de punt van zijn schoen tegen de bal, en zag de bal richting het doel vliegen.
Opnieuw stond de doelman van AZC aan de grond genageld maar nu voorkwam de lat een
snelle Reutumse treffer.
Toch had ook maar zo de 0-1 voor AZC kunnen vallen toen een verdekt schot door doelman
Kevin Tulk van Reutum prima met de voeten werd gekeerd.
In deze fase was het balbezit dan wel iets meer voor de gasten uit Zutphen maar gevaarlijk
wist het keurkorps van de sympathieke trainer Tom Polman niet te worden.
Reutum daarentegen was veel gevaarlijker ondanks het wat mindere balbezit.
Zo was het Bjorn Luttikhuis die zijn inzet, na een afgeslagen corner, nog net door een
AZC–er geblokt zag worden. De afvallende bal verdween bij Dani Scholten die vanaf randje
16 nu de hoek voor het uitzoeken. Maar ook deze inzet zou 100% doel getroffen hebben als
deze inzet 25 centimeter lager was geweest. Nu verdween ook deze prima mogelijkheid voor
Reutum hard tegen de ballenvanger.
Reutum kreeg steeds meer grip op het spel van AZC en was van minuut 15, tot minuut 35 de
baas over AZC. AZC probeerde het wel maar was veel te voorspelbaar en te slordig waardoor
Reutum met speels gemak overeind bleef.
Reutum begon in deze fase ook beter te voetballen en zag dat bijna beloond worden toen de
bal, na een heerlijk aanvalsopzet over de linkerkant over verschillende schijven, uiteindelijk
bij Lindsay voor de voeten belandde. Linsday deed het meest logische door de bal gelijk te
kaatsten op de bijgesloten Dani. Dani had opnieuw de hoek voor het uitzoeken maar opnieuw
verdween de bal, voor de zoveelste keer deze helft, over de lat van de AZC goalie.
Toch viel in deze fase de verdiende 1-0 voor de thuisploeg. Het was Stijn die op randje van
buitenspel door Mark op pad werd gestuurd. Stijn zocht het duel met de doelman, omspeelde
hem met speels gemak, en tekende na een kleine 25 minuten voetbal, met een lager schuiver,
voor de 1-0.
Reutum leek op drift geslagen want kort hierna leek de 2-0 al in de maak toen Mark en Stijn
opnieuw aan de basis stonden van een fraaie aanval. Stijn was de aangever, en Mark de man
die diepte zocht. Vanaf de linkerkant zag Mark dat Bjorn zich voor het doel meldde.
De voorzet was een intikker geworden voor Bjorn, maar het was AZC-er Lars van Roon die,
bijna ten koste van een eigen doelpunt, de bal nog net tot corner wist te verwerken.
Dat was het in de eerste helft dan ook wel van Reutumkant want AZC nam in de laatste 10
minuten steeds meer het initiatief.
Via de rappe Joey Steenbergen en de handige Felix Mulder is het altijd oppassen geblazen.
Felix Mulder wist zich met zijn heerlijke linker, vanaf de rechterkant, prima naar binnen te
dribbelen om zo zijn linker in stelling te brengen. Met een soort van Arjen Robben-achtige
inzet krulde hij de bal naar de lange hoek, maar hier had Kevin Tulk rekening mee gehouden.
De geplaatste inzet van de AZC-er was nog niet eens zo verkeerd maar het was Kevin die de
bal met een katachtige redding tot corner wist te verwerken.
AZC drong hierna steeds meer aan waardoor Reutum in deze fase vol in de achteruit moest.
Reutum probeerde tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Dave Hoffmann te overleven
want het was AZC dat in deze fase, de duimschroeven steeds strakker begon aan te draaien.
Na enkele ongevaarlijk vrije trappen, op toch wel prima posities, en een paar ongevaarlijke
corners was daar toch AZC dat praktisch in het rustsignaal de 1-1 wist binnen te volleren.
Opnieuw leek een corner niets op te leveren toen AZC een corner vanaf de rechterkant kort
nam. De man met de bal probeerde de bal voor het doel te slingeren maar zag zijn voorzet
eigenlijk aan de andere kant het zestienmeter gebied neerploffen.
AZC-er Raymond Steinvoort bedacht zich geen moment en probeerde (in mijn optiek) de bal,
met een volley, weer voor het doel te lepelen. Maar zijn boogbal werd langer en langer en
verdween een split-second later, onhoudbaar voor Kevin, tegen het netje waardoor Reutum en
AZC de thee dus met een 1-1 op het bord opzochten.

Ps. Op de site van AZC staat een prachtige foto compilatie van deze AZC treffer.( de voorzet,
de volley, de boogbal, het doelpunt)

AZC probeerde na de thee de stijgende lijn van voor de rust door te trekken, en zag dit ook
deels lukken. Het balbezit was dan in de beginfase van de tweede helft dan wel voor AZC
maar gevaarlijk werd het eigenlijk nooit.
Maar naarmate de tweede helft vorderde, hoe beter zich Reutum weer in de wedstrijd wist te
knokken.
Vooral op passie en inzet werd AZC in deze fase bestreden waardoor AZC naar middelen
zocht om nog meer onheil te voorkomen. Echt hard en gemeen werd het niet maar AZC
incasseerde in deze fase behoorlijk wat kaarten.
Uit één van deze vrije trappen lag de 2-1 bijna tegen de touwen. Een scherp aangesneden vrije
bal van Dani vond Lindsay bij de tweede paal. Zijn intikker, op enkele meters van het doel,
leek de 2-1 te betekenen maar de bal verdween, helaas net naast de verkeerde kant van de paal
hard tegen het reclamebord.
Reutum bleef de bepalende ploeg wat inhield dat AZC steeds meer kleine overtredingen nodig
had om op de been te blijven. Zo was het doelpuntenmaker Steinvoort die, na de zoveelste
overtreding, door scheidsrechter Hoffmann op de bon werd geslingerd. Maar hiermee was de
kous nog niet af want in woord en gebaar liet hij duidelijk merken het totaal niet eens te zijn
met de beslissing van de scheidsrechter. Uiteindelijk was de maat vol voor scheidsrechter
Hoffmann. 30 seconden na zijn eerste gele kaart incasseerde de mopperende AZC speler ook
zijn tweede gele kaart waardoor AZC dus in het restant van de wedstrijd met 10 man verder
moest.
Dit was natuurlijk voor Reutum het teken er nog een schepje bovenop te gooien.
Bjorn leek, na een fraaie pass van Mark, al snel de 2-1 binnen te tikken maar zag zijn inzet
nog net op tijd geblokt worden.
Hierna was het opnieuw Mark die aan de basis stond van een prima aanvalsopzet. Zijn
voorzet vond Mart, die op zijn beurt zijn strakke kopbal precies in de handen van de doelman
van AZC zag belanden.
Wat Maurice Kuipers een paar seizoenen geleden nog lukte in een avondwedstrijd tegen RSC,
lukte vandaag net niet. Ook nu nam de speler van Reutum 2 de bal vol op zijn slof. Destijds
tegen RSC vloog het leder vast in het kruis, nu stond doelman Nardo van de Broek op de
goede plek om deze inzet te keren.
AZC stond nu echt met de rug tegen de muur en probeerde alleen via de counter gevaarlijk te
worden. Dat leverde wel wat gevaar op via de flanken maar voor het doel was eigenlijk nooit
iemand te bekennen waardoor het soms gevaarlijker leek dan dat het was.
Na een fraaie actie van Mark over de linkerkant wist hij zoveel AZC-spelers te binden,
inclusief de doelman, waardoor het doel dus zo goed als leeg was. Mark probeerde het niet
eens zelf, maar legde de bal heerlijk breed op Bjorn, die de bal eigenlijk vrij voor het
inschieten had. Maar ook deze inzet verdween hard en hoog voorbij het doel waardoor AZC
werkelijk met de schrik vrijkwam.
Het duurde niet lang of de volgende megakans voor Reutum diende zich aan. Wie anders dan
Mark stond aan de basis van deze mogelijkheid.
Vanaf rechts volleerde Mark de bal voorbij alles en iedereen, maar niet voorbij Stijn die op de
16 meterlijn vogeltje vrij stond. Stijn had de tijd de bal nog te controleren maar probeerde het
direct. En u raadt het al, ook deze 100% scoringskans verdween over de lat , hard tegen de
ballenvanger.
Gelukkig bleef Reutum zoeken naar het doelpunt en zag dit bijna beloond worden toen een
voorzet van Dani bijna door Mart van dichtbij kon worden binnen getikt. Ook hier niet het
nodige fortuin want de bal viel niet tussen de palen.
Toch leek de 2-1 te komen toen Bjorn, vlak voor tijd, door het hart door de verdediging van
AZC sneed. De jonge aanvaller probeerde het leder binnen te schieten maar werd zowel van
voren als achteren in de mangel genomen waardoor de bal nooit zijn weg naar het doel vond.
Scheidsrechter Hoffmann stond er vlakbij maar zag hier, hoe wonderbaarlijk ook, geen
strafschop in.
Toen vlak voor het einde Mark ter Horst van AZC, Bjorn rond de 16 vol van de sokken liep
had deze speler eigenlijk ook zijn tweede gele kaart moeten ontvangen.
Scheidsrechter Hoffmann floot wel voor de overtreding maar spaarde de middenvelder van
AZC omdat hij, achteraf verklaarde, na deze vrije trap toch voor het einde te fluiten.
Het was Stijn die deze vrije trap opeiste. Maar ook deze inzet verdween hoog, erg hoog over
het doel van AZC waarna scheidsrechter Hoffmann deze middag voor de laatste keer op zijn
fluit blies.

Als je deze pot begint met toch wel wat pittige mutaties dan weet je dat het geen gemakkelijke
middag zal worden.
Toch overheerste er achteraf de teleurstelling omdat Reutum, gezien het hele spelverloop,
maar ook vanwege de vele mogelijkheden als winnaar van het veld had moeten stappen.
Na de rode kaart voor AZC had Reutum zichzelf moeten belonen, maar dat bleef helaas
achterwege.
Een groot pluspunt vandaag was dat Reutum schijnbaar toch heeft geleerd van de “mindere”
pot tegen Eilermark.
Ook vandaag tegen AZC waren er nog veel zaken voor verbetering vatbaar, maar je ziet dat je
alleen al met een juiste mind-set een heel eind kunt komen in deze klasse.

Komend weekend staat de derby tegen STEVO op het programma. Natuurlijk weten we nu al
dat het gezien de lijst met afwezigen een zware pot zal worden, maar als Reutum opnieuw met
de juiste instelling deze wedstrijd weet te benaderen dan blijft een derby toch altijd wedstrijd
dat zich op voorhand niet zomaar laat voorspellen.

ZATERDAG 1 APRIL: STEVO - REUTUM OM 17.00 UUR, onder leiding van
scheidsrechter Emiel Stienezen.

Opstelling tegen AZC: Kevin, Lex (Kjelt 72’), Lindsay, Jurgen, Maurice, Mart, Dani, Jaap
(Ramon 85’), Bjorn, Stijn, Mark.

Programma - voorbeschouwing - uitslagen 25 tm 26 maart 2023

Vanmiddag stond Reutum 1 - AZC 1 op het programma.
Het team van Reutum trad aan met een  door blessures en andere ”zakelijke” verplichtingen gehavend elftal.
Reutum kwam in de eerste helft door een doelpunt van Stijn op 1-0.
Hierna werd AZC sterker en dit resulteerde vijf minuten voor rust in de gelijkmaker.

In de rust zou iedereen aan de Reutum zijde hebben getekend voor een punt,  maar gezien de kansen in de  “hectische” tweede helft,  bleef  Reutum achter met een lichte kater.
Net als in Zutphen eindigde de wedstrijd in 1-1.

Aanstaande zaterdag staat om 17.00 uur de gemeentelijke derby tegen Stevo op het programma.
Hierbij kunnen de spelers uw steun goed gebruiken, dus wij zien u graag zowel voor als na
de wedstrijd op de Peuverweide in Geesteren. Meer info zie anders nieuwsitem op deze site. 

Voorbeschouwing

Vrijwilligersavond in voetbalweekend dat de klok een uur vooruitgaat  

Vrijdagavond is de traditionele vrijwilligersavond van VV Reutum. Zonder vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om onze voetbalclub overeind te houden. Als dank wordt er een avond georganiseerd voor iedereen die zijn steentje bijdraagt. Een hapje, een drankje en een optreden van onze gemeentelijk cabaretier Thijs Kemperink. Komt dus allen naar de Kottenbrei op vrijdagavond.  

Op zaterdagochtend zullen de eerste vrijwillige leiders en helpende ouders weer vroeg uit de veren moeten. Om 09.00 uur beginnen al de wedstrijden van VV Reutum JO8-1JM (tegen SVZW) en VV Reutum JO11-1 (tegen Berghuizen). Onder leiding van vrijwillige scheidsrechters Bram Reekers en Guus Droste worden deze wedstrijden weer vol plezier in goede banen geleid.  

Iets later, om 09.15 uur speelt het team van VV Reutum MO15-1 een belangrijke uitwedstrijd in Almelo. Tegen Oranje Nassau MO15-2 zal blijken of de meiden nog mee gaan doen om het kampioenschap. Hoewel het team op de vierde plek staat, staat het er qua verliespunten gedeeld nog het beste voor deze competitie. Heel veel succes meiden! Voor VV Reutum JO15-1 heeft zo rond het middaguur in Enschede eveneens een belangrijk uitduel voor de boeg. Tegen laagvlieger Eilermark JO15-1 zal gewonnen moeten worden om een sprong op de ranglijst te maken en zodoende de huidige achtste plek in de competitie te verlaten. 
Op zaterdagmiddag is het genieten geblazen op de Kottenbrei met drie thuiswedstrijden. Om 12.30 uur speelt VV Reutum G1JM tegen Rigtersbleek G5. Ook op eigen veld speelt VV Reutum JO17-1 twee uur later tegen Quick’20 JO17-3. Met negen punten uit de eerste drie gespeelde wedstrijden is dit team heel erg goed bezig. De koppositie moet gedeeld worden met NEO en Borne die ook de eerste drie wedstrijden wisten te winnen. Tegenstander Quick, dat al twee keer verloor, zal verslagen moeten worden om de gedeelde eerste plek vast te houden. Voor VV Reutum JO19-1 staat een onvervalste topper op het programma. Nummer twee Sportlust Glanerbrug JO19-1 komt naar de Holsmanweg om Reutum de koppositie uithanden te nemen. De bezoekers wonnen hun eerste twee duels, terwijl Reutum er al drie heeft gewonnen, maar ook al één heeft verloren. Alleen winst is genoeg om eerste te blijven staan op basis van verliespunten. Succes allemaal!  

Op zondag een ietwat rustiger programma dan normaal. VV Reutum 2 en VV Reutum 3 hebben namelijk een vrij weekend nadat van zaterdag op zondagnacht de klok een uur vooruit is gegaan. De zomertijd gaat namelijk in. Voor sommige spelers scheelt dit alvast een jaarlijkse standaard boete. De teams die wel spelen profiteren wellicht van laatkomers en dit is alleen ‘kas’ van de teampot natuurlijk. 
De veteranen spelen zondag een uitwedstrijd tegen Quick’20 35+1. Momenteel staan de Reutumse heren drie punten voor op de Oldenzalers dus het zal een spannend duel worden. Dat geldt in mindere mate voor het duel dat VV Reutum 4 gaat spelen waarschijnlijk. Zij gaan als trotse koploper op bezoek bij Losser 5, de nummer zes van de competitie. Zaak voor Reutum 4 om de ongeslagen status te behouden en de tien(!) punten voorsprong op eerste achtervolger RSC 5 te koesteren. 
Laat op de ochtend de eerste thuiswedstrijd op deze zondag voor VV Reutum. De vrouwen ontvangen de buren van Vasse VR1. De blauw-witte brigade heeft nog nul punten verzameld dit seizoen en het doelsaldo van -83 liegt er niet om. Kan VV Reutum Vrouwen mooi voetbal laten zien tegen deze nummerlaatst? Vanaf 11.30 uur gaan we het zien op de Kottenbrei.  

Zondagmiddag is het tijd voor VV Reutum 1 om weer eens drie punten te pakken. AZC reist af naar Reutum voor een heel belangrijk duel van de ploeg van Peter Bokma. Verliezen betekent dat je echt weer moet gaan kijken naar de onderste regionen, oftewel de drie gevreesde directe degradatieplekken. Winnen betekent afstand nemen van in ieder geval die directe knock-out plaatsen. Er staat dus nogal wat op het spel zondagmiddag, uw steun langs de kant is dan ook weer zeer gewenst.
Pupil van de week is Julian Veenhuis, en hij is speler van Reutum JO11.
Samen knallen dit weekend!  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

Uitslagen zaterdag 25 maart 2023
Reutum G1JM - Rigtersbleek G5 ----2-1
Reutum JO19-1 - Sportlust Glanerbrug JO19-1 ----- 6-0
Reutum JO17-1JM - Quick '20 JO17-3 ----2-0
Eilermark JO15-1 - Reutum JO15-1 ----0-3
Oranje Nassau MO15-2 - Reutum MO15-1 (9-tal)  ----1-3
Reutum JO11-1 - Berghuizen JO11-1 ----6-3
Reutum JO8-1JM - SVZW JO8-1 ----- 7-1

Uitslagen zondag 26 maart 2023
Reutum 1 - AZC 1 ---- 1-1
S.V. Losser 5 - Reutum 4----1-0
Quick '20 35+1 - Reutum 35+1----2-2
Reutum VR1 - Vasse VR1 ----4-0

Tweede Klasse I
Uitslag zaterdag 25 maart 2023 
SDC '12 1 - ATC'65 1 ----0-5
Uitslagen zondag 26 maart 2023
Lemelerveld 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- 1-4
Reutum 1 - AZC 1 ----1-1
Stevo 1 - Bon Boys 1 ---- 1--1
Tukkers De 1 - Schalkhaar 1 ---- 5-0
Vorden 1 - Eilermark 1 ----1-3
Witkampers 1 - BWO 1 ----1-2

Kaartkoningen VV Reutum 2022-2023 bekend
De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn bekend.
Gerald Velers en Raymond Deterink zijn de kaartkoningen van dit seizoen 2022/2023.
Gerald volgt Harrie Lammerink op die afgelopen editie (2021-2022) de kaartkoning van de vv Reutum was bij het Boonaken. Met een gemiddelde score van 30,8 punten per avond is hij 8 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus de 2 laagste score’s wegstrepen. Raymond nam de titel over bij het Hartenjagen van Dennis Huiskes en mocht een avond wegstrepen. Raymond deed dit met een gemiddelde score van 100 punten per avond. 
Voor Gerald is het de tweede keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Raymond is het de vierde keer.
Van de 6 kaartavonden bij Hartenjagen golden de beste 4 avonden. Raymond maakte hier dus eigenlijk minimaal gebruik van. Doordat de concurrentie dit ook had, bleef het spannend. Dat hij het meest aanspraak mocht maken op deze titel blijkt wel, hij wist 2 avonden winnend af te sluiten. De nummer 2, aftredend kampioen Dennis Huiskes, had een gemiddelde score van 120 punten en bleef toch ruim achter de kampioen. Broer Rob Huiskes werd derde met een gemiddelde van 139.
 
Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Gerald mocht net als nummer 2 twee avonden wegstrepen en haalden dus hier zijn voordeel uit. Nummer 3, Theo Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Theo de das om deed. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Gerald er dus als winnaar uit. Hij won maar 1 avond, maar was dus wel het meest constant. Gemiddeld kaartte Gerald 30 pnt. per avond. Gerrit Venhuis werd tweede (gem. 27 pnt.) en Theo Eerdman derde (gem. 24 pnt.).
Na deze 8 kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Het weer gezellige avonden op de Kottenbrei en hopelijk tot ziens!!
Reutum zakt tegen Eilermark volledig door de ondergrens.

GLANERBRUG – Het eerste elftal van Reutum heeft zich afgelopen weekend in het
grensdorp niet van haar beste kant laten zien, en dan druk ik mij bij deze nog zeer diplomatiek
uit.
Als je wel blaft maar niet bijt, dan weet je dat je tegen een goed voetballend Eilermark een
verloren wedstrijd speelt.
Of het aan de broodjes, of aan de soep lag die vooraf bij de trainer thuis werden genuttigd
weten we niet, wat we wel weten is dat Reutum een bedroevend slechte eerste 45 minuten op
de mat legde waardoor het al heel snel achter feiten aanliep.

Daar waar het elftal van Eilermark trainer Wesley Sanders bijna een heel elftal niet op het
wedstrijdformulier kon zetten, was de soep bij Reutum een stuk dikker. Op papier leek dus
deze wedstrijd voor Reutum precies op het juiste moment te komen.
Maar om wedstrijden in winst om te zetten is er toch echt meer nodig dan een nagenoeg fitte
selectie.
De einduitslag van 5-3, dat na ruim 107 minuten op het scorebord prijkte, zegt dan ook
voldoende.

Eilermark startte zoals je van een ploeg mag verwachten. Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal
van scheidsrechter van Laar zat de ploeg er bovenop.
Onnodig balverlies aan Reutum-kant leidde al binnen 2 minuten een dodelijke aanval in.
Een lange bal achter de laatste linie van Reutum leverde al gelijk een doelpunt op. Het was de
nog altijd topfitte Fahad Saadi die het slimst anticipeerde op deze lange bal. Kevin probeerde
het onheil nog wel te voorkomen maar moest lijdzaam toezien dat de bal al na 90 seconden
tegen het net rolde, 1-0.
Ondanks dat Reutum stroperig oogde leek de 1-1 al snel te vallen. Een verlengde corner vond
Bjorn bij de tweede paal. Zijn inzet verdween via een Eilermark speler tegen de touwen
waardoor de 1-1 een feit leek. Leek, want scheidsrechter van Laar nam het vlagsignaal van de
grensrechter over wegens vermeend buitenspel. Beetje vreemd toch...????
In de periode hierna bepaalde de thuisploeg het spel, en liep Reutum spreekwoordelijk
meerdere malen van het kastje naar de muur. Het balbezit was dan wel voor de thuisploeg
maar echt gevaarlijk wist Eilermark niet te worden.
Reutum probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden maar was veel te slordig met de
eindpass waardoor ook deze tactiek helemaal niets opleverde.
Maar werkelijk uit het niets veerde de bank van Reutum op toen een bal met de hand door
Eilermark tot corner werd verwerkt. Als zelfs de trainer van de thuisploeg toegeeft dat er een
strafschop gegeven had moeten worden, dan weet je dat je als ploeg wordt benadeeld.
Er leek toch nog bijna gerechtigheid te komen toen de corner door Lindsay heerlijk werd
binnengekopt. De 1-1 leek nu wel te vallen, maar nu stond de lat een gelijkmaker in de weg.
Hierna nam de thuisploeg weer het initiatief zonder gevaarlijk te worden en wist Reutum zich
ook niet gevaarlijk op de helft van Eilermark te melden.
Wat eigenlijk een gevaarlijk aanvalsopzet aan Reutumkant had moeten worden werd
uiteindelijk de inleiding voor de 2-0.
Een veel te slappe inspeelpass vanuit het middenveld van Reutum werd prima onderschept
waarna Dehly Nahrwold op links gelijk aan het werk werd gezet. Daar waar de behendige
dribbelaar normaliter zijn heil zoekt in een actie bedacht hij zich nu geen moment, en streepte
de bal hard en laag voor het doel. Hier stond Diego Jonkers bij de tweede paal vogeltje
vrij om, na 35 minuten voetbal, de 2-0 van dichtbij eenvoudig binnen te tikken.
Eilermark geloofde het hierna wel waardoor Reutum zich iets meer begon te melden. Maar
ondanks dat Reutum wat meer de bal mocht hebben bleef het grossieren in foute passes,
aannames, en foute keuzes waardoor Eilermark tot aan de thee niet meer in de problemen
kwam.

In de rust is er logischerwijs het één en ander besproken want hoe Reutum zich de eerste 45
minuten presenteerde was wel heel ver onder het niveau wat normaliter gevraagd wordt in de
tweede klasse.

Na de thee werd het wel meer een wedstrijd maar waar Reutum in de eerste helft de nodige
steken liet vallen, liet nu ook de thuisploeg de nodige steken vallen waardoor het voor de
neutrale toeschouwer smullen geblazen werd.
Niet van het voetbal, maar wel van de momenten die nu voor beide doelen te noteren vielen.
Eilermark probeerde snel de 3-0 te forceren en zag die bijna beloond worden toen Job Nieboer
de bal van dichtbij hard over het doel kopte.
Aan de andere kant deed Eilermark bijna een duit in een zakje toen een vrije bal, voor
notabene Eilermark, op 25 meter van het doel zo bij Mark in de voeten werd geschoven. Mark
leek alleen op de keeper af te stuiven maar kon nog net op tijd worden geblokt. De bal sprong
bij Bjorn voor de voeten die het nu vanaf een meter of 12 mocht proberen. Zijn inzet
verdween wel richting het doel maar was veel te hoog waardoor deze grote mogelijkheid niets
opleverde.
Toch leek de 3-0 te vallen toen een geblokte vrije bal door Dehly Nahrwold, in de rebound, hard voorbij
Kevin werd geschoten. Toch werd deze treffer geannuleerd door scheidsrechter van Laar
omdat één speler van Eilermark, bij het nemen van de vrije trap, zich in de muur van Reutum
had genesteld, en dat mag nu eenmaal niet.
Niet kort hierna was het Wout Slaghekke dat de 2-1 voor het inschieten had. Van achteren
werd hij vol op zijn enkel geraakt waardoor hij binnen de 16 hard ten val kwam. De bal kwam
daarna bij Bjorn voor de voeten die probeerde zijn tegenstander te omspelen om daarna de bal
binnen te strepen, maar Bjorn liep vol in het blok van de verdediger van Eilermark waardoor
ook hij ten val kwam. Scheidsrechter van Laar zag in beide gevallen niet iets wat ook maar
leek op een strafschop. Bij het blok op Bjorn leek een penalty te zwaar gestraft, maar bij de
overtreding op Wout had de bal gewoon voor de tweede keer deze middag op de stip gemoeten.
Toen uiteindelijk de stofwolken waren opgetrokken was het Wout die na deze overtreding
het veld op de brancard moest verlaten. Ook Bjorn was tijdens het blok zo dusdanig
geblesseerd geraakt dat hij ook vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten.
Door deze twee blessuregevallen in nog geen 5 seconden tijd kwamen Dani en Daan, na ruim
65 minuten voetbal, binnen de lijnen.
Door deze wissels werd alles net even iets anders neergezet om zo tot een soort van
slotoffensief te komen. Het slotoffensief kwam er zeker, maar zo ook de fouten.
Stijn was de eerste die het mocht proberen, maar vanaf een mooie positie verdween zijn vrije
bal hard in de muur.
Met nog maar 10 minuten op de klok begon het grote foutenfestival aan beide kanten.
Na 80 minuten wist Belfassi de, zo op het oog, bevrijdende 3-0 van dichtbij binnen te schieten
na opnieuw behoorlijk wat geklungel en gestuntel in de achterhoede van Reutum.
Nog geen 60 seconden later liet ook de verdediging van Eilermark een behoorlijke steek
vallen waardoor gelegenheidsspits Wout Mensink van dichtbij mocht binnen prikken, 3-1.
Natuurlijk gloorde er door deze treffer weer een beetje hoop aan Reutum kant, maar deze leek
door Saadi in minuut 87 aan gruzelementen te worden geschoten toen Reutum er
verdedigend weer niet goed uitzag, 4-1.
Ondanks de 4-1 achterstand wist Reutum zich nog een keertje op te laden en zag dat in minuut
88 beloond worden toen een scherp aangesneden vrije trap van Stijn langer en langer werd.
Uiteindelijk belandde de bal, via een stuit op het kunstgras, onbedoeld in de lange hoek, 4-2.
Reutum leek hierdoor de geest te krijgen en zag dat Eilermark alleen nog maar achteruit liep.
Wout Mensink leek de 4-3 op zijn schoen te hebben maar zag dat zijn inzet rakelings voorbij
het doel verdween.
Kort hierna was het Mark die zich rond de 16 prima vrijspeelde, en de bal vrij voor het
inschieten had. Het schot was hard maar had niet de juiste richting waardoor de bal rakelings
over de lat scheerde.
Eilermark hield tegen en roste alle ballen blind naar voren om zo maar onder de druk van
Reutum vandaan te komen. Maar in minuut 97 was het opnieuw Reutum dat opzichtig
verdedigend in de fout ging, toen een bal door Eilermark blind naar voren werd geroeid.
De bal werd uiteindelijk bij Dahly Nahrwold in de voeten geschoven die vanaf rechts met zijn
linker heerlijk naar binnen mocht komen. Na een fraaie passeerbeweging rond de 16, krulde
de sierlijke aanvaller de bal, met zijn linker, onhoudbaar voorbij de doelman van Reutum, 5-2.
Toch sierde het Reutum dat het in blessuretijd bleef gaan want door het oponthoud met Wout
Slaghekke liet scheidsrechter van Laar, terecht, erg lang doorspelen.
Dat hield in dat Jordi in minuut 101 de bal, op een meter of 20 van het Eilermark doel, voor
de voeten kreeg. Jordi bedacht zich geen moment, en streepte de bal onhoudbaar voorbij de
doelman van Eilermark, 5-3.
Jordi had hierna ook nog de 5-4 op zijn schoen, maar met een fraaie safe wist de doelman van
Eilermark nog een tegentreffer te voorkomen.
Na precies 107 minuten voetbal vond scheidsrechter van Laar het wel welletjes waardoor
Eilermark in dit spektakelstuk terecht drie punten bij mocht schrijven.

Reutum mag haar wonden likken want de manier waarop deze nederlaag tot stand kwam
verdiend absoluut geen schoonheidsprijs. Het heeft zeker een oorzaak waarom zoveel spelers
vandaag niet thuis gaven en door de ondergrens zakten. Misschien krijgen we daar in de loop
van deze week een antwoord op.
As. zondag, thuis tegen AZC, mag Reutum zich proberen te revancheren want de plekken op
de ranglijst waarop Reutum eigenlijk niet wil staan komen wel steeds dichterbij.
Met wie we dat komend weekend zullen doen is nu nog een raadsel want het lijkt een utopie
om iedereen komend weekend fit aan de start te hebben.
Op zich maakt het ook niet zoveel uit wie vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter
Baardman komend weekend aan de aftrap staan. Als team hebben we voor onze altijd
zeer trouwe supporters, na afgelopen weekend, behoorlijk wat goed te maken.

Opstelling tegen Eilermark: Kevin, Lex, Wout M, Lindsay, Jurgen, Wout S (Dani 67’), Jaap
(Jort 81’), Jordi, Stijn, Mark, Bjorn (Daan 67’).

Programma - voorbeschouwing - uitslagen 18 tm 22 maart 2023

Reutum 1 begon te slap aan deze wedstrijd en liep direct al achter de feiten aan door het doelpunt van Eilermark  (1e minuut).
Reutum leek in de tegenaanval op 1-1 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.
In de 35e minuut kwam Eilermark op 2-0  en dat was ook de ruststand.
In de tweede helft ging het spel op en neer en dat leidde tot kansen en doelpunten voor beide doelen  in misschien  wel de “ minste” wedstrijd van Reutum 1 van dit seizoen.
Einduitslag Eilermark 1  - Reutum 1  5-3 (doelpuntenmakers Reutum, Wout Mensink, Stijn en Jordy)
Een slecht weekend dus voor de prestatieelftallen (Reutum 1,2 en 3) bij de senioren.

Voorbeschouwing: Aankomend weekend is er weer een vol programma gepland voor de V.V. Reutum
Op vrijdagavond zal de laatste kaartavond worden gehouden in de kantine waar de Boonakers en Hartenjagers zullen strijden om de eindoverwinning.
Op zaterdagmorgen staat er het Knakworstentoernooi voor de instroom op het programma en ook Reutum JO-08, JO-10, JO-13, JO-15 en Reutum G spelen een thuiswedstrijd onder leiding van vele vrijwilligers die deze wedstrijden begeleiden. Dank daarvoor.
Op zondag is er ook een vol programma, 3 thuiswedstrijden en 3 uitwedstrijden voor de senioren.
De dames en Reutum 3 spelen tegen UD Weerselo en Reutum 2 zal afreizen naar KOSC 3.
Koploper Reutum 4 mag SDC 6 ontvangen en wellicht al een voorschot gaan nemen op een eventueel kampioenschap.
Ons 1e elftal heeft een lastige uitwedstrijd op het programma tegen Eilermark uit Glanerbrug, onder leiding van de heer van Laar zal er om 14.00 uur worden afgetrapt tegen de ploeg die 1 plek hoger staat op de ranglijst.
De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waarbij Reutum de handen vol had aan de behendige spelers van Eilermark.
Afgelopen week werd de wedstrijd van Reutum tegen Suroye gestaakt door een blessure van de scheidsrechter. Deze wedstrijd zal op 10 april worden uitgespeeld. 

We wensen alle ploegen een fijn voetbalweekend! 

Programma - uitslagen zaterdag 18 maart 2023
12:30 ---- Reutum G1JM - NEO G2 o.l.v. Jan Benerink
Berghuizen JO19-2 - Reutum JO19-1 ---- 0-5
LSV JO17-1 - Reutum JO17-1JM ---- 2-5
Reutum JO15-1 - SDC '12 JO15-2 ----5-1
Reutum JO13-1 - Tukkers De JO13-1 ---- 4-2
KOSC JO11-1JM - Reutum JO11-1 ---- 8-1
Reutum JO10-1 - DSVD JO10-1JM ---- 6-7
Reutum JO8-1JM - DETO JO8-1JM ---- 6-3
Tukkers De MO15-1 - Reutum MO15-1 (9-tal) ---- 6-3
Van 9.00 uur tot 10.00 uur was het (knakworsten toernooi) van de instroom van DSVD, RSC, Saasveldia, UD W. en Reutum. 

Uitslagen zondag 19 maart 2023
Eilermark 1 - Reutum 1 ----5-3
KOSC 3 - Reutum 2 ----3-2
Reutum 3 - UD W. 4 ----2-5
Reutum 4 - SDC '12 6 ----2-0
Reutum 35+1 - Zenderen Vooruit 35+1 ----0-0 
UD W. VR1 - Reutum VR1 ---- 0-2

Uitslag woensdag 22 maart 2023
Reutum JO17-1JM - Sportclub Overdinkel JO17-1 ----6-3

Tweede Klasse I
Programma - Uitslagen zondag 19 maart 2023
ATC'65 1 - Tukkers De 1 ---- 4-3
AZC 1 - Stevo 1 ----  bij russtand 0-1 gestaakt vanwege blessure scheidsrechter
BWO 1 - Lemelerveld 1 ---- 3-3
Bon Boys 1 - SDC '12 1 ---- 3-0
Eilermark 1 - Reutum 1 ---- 5-3
Schalkhaar 1 - Witkampers 1 ---- 1-0
Suryoye-Mediterraneo 1 - Vorden 1 ----1-0 

Reutum 1 - FC Suryoye Mediterraneo 1 bij 0-0 gestaakt

REUTUM – Na de ietwat ongelukkig en onnodig verloren pot van vorige week tegen BWO
moest er deze zondag worden afgetrapt tegen FC Suryoye Mediterraneo.
Zowel op vrijdag als zaterdag leek het wel Winter Wonderland in Nederland, waardoor met
name in het zaterdagvoetbal tal van wedstrijd terecht werden afgelast. Maar toen iedereen
zondagmorgen de gordijnen opentrok had de dooi meer dan zijn werk gedaan.
Dat hield zelfs in dat er in Reutum “gewoon” op natuurgras gevoetbald kon worden.

Met een nagenoeg fitte selectie werd aan de bespreking begonnen om zo te bespreken hoe de
ploeg van trainer Paul Krabbe het best bestreden kon worden. Maar tijdens de warming up
haakte Sam vroegtijdig af waarna Reutum toch met een ietwat andere opstelling aan de
wedstrijd tegen FC Suryoye begon.

STORMACHTIG BEGIN SURYOYE
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Eddy Hoebink uit Hengelo ( Gld) liet de ploeg
uit Enschede er geen gras over groeien. Reutum werd overal onder druk gezet, afgejaagd, en
kreeg het haast geen tijd om naar lucht te happen. Hierdoor was het de eerste 15 minuten
alleen maar Suryoye wat de klok sloeg.
Door deze strijdwijze was het wachten op de eerste mogelijkheid voor de ploeg uit Enschede.
En deze kon dan ook al na een paar minuten voetbal genoteerd worden. Het was Ruben
Katalanc die vanaf de rechterkant vrij mocht opstomen richting doelman Kevin Tulk van
Reutum. Het geplaatste schot van de rappe vleugelflitser leek al snel de 0-1 te betekenen maar
Kevin wist met een heerlijke reflex de bal nog net op tijd met zijn voet te keren.
Dit zou toch een wake-up call moeten zijn voor de thuisploeg maar de ploeg uit Reutum kreeg
simpelweg geen vat op het ontketende spel van FC Suryoye.
Toch leek de 0-1 alsnog te vallen toen Brian Hanna, spits van beroep, aan een heerlijke solo
begon. Vanaf de zijkant vond hij zijn weg naar de 16 om daarna de bal met een geplaatste
curve in de bovenhoek te laten verdwijnen. Maar opnieuw was daar Kevin die met een
werkelijk zeer fraaie safe, de bal uit de kruising wist te ranselen.
Maar hiermee was de koek nog niet op want het was opnieuw Katalanc die vanaf rechts de bal
gevaarlijk voor het doel draaide. De bal vond spits Hanna die eigenlijk alleen maar hoefde
binnen te tikken, maar tot zijn eigen ontsteltenis raakte hij de bal volkomen verkeerd waardoor
Reutum nog net op tijd de bal voor de doellijn het veld in kon rossen.

REUTUM WEET HET TIJ TE KEREN
Maar na ruim 15 minuten voetbal was daar dan eindelijk Reutum dat beetje bij beetje uit
wurggreep van FC Suryoye wist te ontsnappen.
Een lage, en slim genomen vrije bal van Wout Slaghekke vond Mark die binnen de 16
spijkerhard probeerde binnen te strepen. De uitvoering was perfect alleen wist nog een
Suryoye verdediger de bal nog net op tijd van richting te veranderen.
Dit bleek het sein om nu ook van Reutum-zijde Suryoye het mes op de keel te zetten.
Door veel korter, feller en scherper op de tegenstander te zitten grossierde Suryoye in deze
fase in veel foute passes en aannames. Dat hield in dat het eigenlijk niet meer gevaarlijk voor
het doel van Kevin wist op te duiken.
Aan de andere kant werd Reutum steeds brutaler en zocht in deze fase de 1-0.
Op snelheid was het Mark die de 16 binnen stoof en op zijn beurt de bal breed legde op Jaap
die de 1-0 op zijn schoen had. Helaas had Jaap net iets teveel tijd nodig waardoor deze grote
mogelijkheid niets opleverde.
Maar de wedstrijd kantelde steeds meer in het voordeel van de thuisploeg die steeds meer grip
kreeg op de ploeg uit Enschede.
Dit vertaalde zich bijna in de 1-0 door Jordi. Het was Wout Slaghekke dat op pure wilskracht
en passie de 16 van Suryoye vond. Zijn voorzet leek te scherp maar was juist precies op maat
voor Jordi die op een kleine 11 meter van het doel de bal voor zijn voeten kreeg. Jordi bedacht
zich geen moment en nam gelijk het doel onder vuur. Iedereen zag de bal al binnen vallen
maar uiteindelijk was het de lat die de 1-0 voor de thuisploeg in de weg stond.
Reutum zag dat het steeds brutaler werd waardoor Suryoye in deze fase vol in de achteruit
moest. Van het dominante spel van de eerste 15 minuten was weinig tot niets meer over.
Met nog een paar minuten op de klok kreeg Reutum bijna de 1-0 in de schoot geworpen. Na
een volledig foutieve inspeelpass van Suryoye was het Stijn dat op zeker 35 meter van het
doel de bal plots voor zijn voeten kreeg. Stijn bedacht zich geen moment en plaatste de bal
met veel gevoel over doelman van Berkel van Suryoye. Waar waarschijnlijk bij veel keepers
de 1-0 een feit was geweest wist de doelman van Suryoye met een werkelijk fabelachtige
redding de 1-0 nog net te voorkomen door de bal nog net op tijd over de lat te tippen. Dat hij
daarbij in volle vogelvlucht in het net belandde deerde hem dan ook niet.
Hierna gebeurde er eigenlijk niets meer noemenswaardigs.
Het enige wat zowel Reutum als Suryoye opviel was dat scheidsrechter Hoebink steeds
moeilijker ging lopen.
Hij hield het nog keurig vol tot aan de rust, maar moest zich in de rust wel aan zijn kuit laten
behandelen. In de rust werd al snel duidelijk dat doorspelen geen optie meer was voor
scheidsrechter Hoebink waardoor deze wedstrijd dan ook na 45 mintuten werd gestaakt met
een 0-0 op het bord. Een score dat gezien de mogelijkheden voor beide doelen ook maar zo,
na 45 minuten voetbal, 2-2 had kunnen zijn.

Op dit moment heeft de KNVB het restant van deze wedstrijd ingepland voor 2e Paasdag
10 April om 14.00 uur.

Wordt vervolgd.

As. Zondag 19 Maart reizen we af naar Glanerbrug om daar tegen Eilermark de strijd aan te
binden.
Aanvang: 14.00 uur.

Programma - voorbeschouwing - afgelastingen 10 tm 12 maart 2023

Door een blessure van scheidsrechter Hoebink is de wedstrijd Reutum 1 – FC Suryoye  Mediterraneo 1 na 45 minuten bij een 0-0 stand definitief gestaakt.
 

Voorbeschouwing:

voetbalweekend voor VV Reutum 

Op vrijdag zou het bomvolle voetbalweekend voor VV Reutum geopend worden door twee seniorenteams. 
Helaas door de weersomstandigheden zijn deze wedstrijden voor beide zeventalteams afgelast.

Vanweg de condities van de velden zijn alle jeugdwedstrijden van zaterdag 11 maart afgelast.

Ook op zondag een vol voetbalprogramma, gezien het feit alle seniorenteams in actie komen. De wekker van Reutum 4-spelers zal scherp moeten worden afgesteld. Om 09.00 uur wordt er al afgetrapt bij Vogido 6 en dus moeten de koplopers zich om 7.45 uur al melden op de Kottenbrei. Tegenstander Vogido wist slechts vier van de dertien voorgaande duels om te zetten in een overwinning en dus zal Reutum met niets minder dan drie punten huiswaarts willen keren. Een half uur na de aftrap bij Vogido beweegt de bal ook bij VV Reutum 2 voor het eerst.  Voor VV Reutum 2 telt eveneens alleen winst in een kraker die op het programma staat. Als koploper van de competitie ontvangt het tweede outsider Stevo 4. De Geesternaren zijn er tot dusver als enige in geslaagd om VV Reutum 2 punten af te snoepen, op de Peuverweide werd het 4-2 voor de thuisploeg. Tijd voor Reutum om wat terug te doen en de drie punten op de Kottenbrei te houden. Dit is ook noodzakelijk wil Reutum nummer twee de Tukkers onder zich houden. In navolging van Reutum 4 en Reutum 2 komt ook VV Reutum 3 in actie. De ploeg van Raymond Benerink gaat op bezoek bij KOSC 6. De buurclub is verwikkeld in een titelstrijd met een team van dezelfde vereniging. KOSC 4 staat namelijk eerste en het zesde staat daar op drie punten achter op plek twee. Reutum zal zich willen oprichten en herstellen van de verliespartij vorige week op eigen veld tegen Stevo 6. Voor VV Reutum Vrouwen 1 staat een thuiswedstrijd op het programma. Na het knappe gelijkspel vorige week tegen koploper Saasveldia moeten de meiden nu laten zien ook opgewassen te zijn tegen SDC’12 VR1. Wint Reutum op eigen veld dan nestelt het zich weer knap in de middenmoot van de competitie. 
De wedstrijd van de oudste garde van Reutum bij  EMOS is zaterdagavond al afgelast.

Het slotstuk van dit voetbalweekend is zoals gewoonlijk voor VV Reutum 1. De ploeg van Peter Bokma krijgt Suryoye-Mediterraneo 1 op bezoek. Een belangrijk duel gezien de stand op de ranglijst. De bezoekers uit Enschede staan namelijk op de hoogste gevreesde nacompetitie-plek (negende plaats). Wil VV Reutum 1 afstand nemen van die onheilspellende laagste regionen dan heeft het daarvoor zondag de ultieme kans. Het huidige gat van vijf punten wordt dan vergroot tot acht punten afstand. Wellicht dat VV Reutum dan op de ranglijst een beetje in ‘niemandsland’ terechtkomt maar daar zal geen haan in Reutum naar kraaien. Een mooie uitdaging voor het vlaggenschip van onze vereniging dat zich donderdagavond in de sneeuw heeft voorbereid op dit belangrijke duel. Vanaf 14.00 uur is de steun van de vaste supportersschare weer gewenst.  

Allen een fijn (voetbal)weekend!  

 
Afgelast zaterdag 11 maart 2023
Reutum JO19-1 - Quick '20 JO19-3 ---- afgelast
De Tubanters 1897, JO17-2 JM - Reutum JO17-1JM ---- afgelast
De Tubanters1897 JO13-1 - Reutum JO13-1 ---- afgelast
LSV JO10-2 - Reutum JO10-1 ---- afgelast
Quick '20 JO15-3 - Reutum JO15-1 ---- afgelast
Reutum JO11-1 - BWO JO11-2 -----afgelast
Reutum JO8-1JOM - Oramje Nassau JO8-2JM ---- afgelast
De Esch G3 - Reutum G1JM ---- afgelast
Reutum MO15-1 (9-tal) - ST: Juventa'12/SVZW MO15-3 ---- afgelast
 
Programma - uitslagen zondag 12 maart 2023
Reutum 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 gestaakt na 45 minuten bij een 0-0 stand vanwege blessure scheidsrechter
Reutum 2 - Stevo 4 ----1-2
KOSC 6 - Reutum 3 ----1-2
Vogido 6 - Reutum 4----2-3
Reutum VR1 - SDC '12 VR1 ----1-1
Afgelast Zondag 12 maart 2023
Emos 35+1 - Reutum 35+1 ---- afgelast
 
Tweede Klasse I
Uitslagen zondag 12 maart 2023
AZC 1 - Bon Boys 1 ---- 1-1
Lemelerveld 1 - Schalkhaar 1 ---- 0-1
Reutum 1 - Suryoye-Mediterraneo 1 ---- gestaakt na 45 minuten vanwege blessure scheidsrechter
Stevo 1 - Eilermark 1 ----2-0
Tukkers De 1 - SDC '12 1 ---- 1-1
Vorden 1 - BWO 1 ---- 1-2
Witkampers 1 - ATC'65 1 ----0-4
Walk4Light actie voor Joep haalt €127883,- op

Begin januari startte de familie Rikhof met de Walk4Light-actie voor zoon Joep Rikhof. Iets meer dan drie maanden en vele acties verder was vrijdagavond 10 maart de finale van de grootste gezamenlijke actie ‘SteunJoep’.

Nadat er op de donderdag al door ongeveer 160 mensen was gelopen was het vrijdagavond de beurt aan meer dan 300 wandelaars om de Walk4Light te vervolgen. Nadat iedereen weer terug was bij Bays in Reutum kon het tweede gedeelte van de avond van start gaan. Onder leiding van Freddy Mensink werd er een veiling georganiseerd met 30 gave prijzen aangeboden door verschillende ondernemers uit Reutum en omstreken. Tussendoor werden de laatste 25 loterijprijzen bekend gemaakt en speelde ’n Moal wat Aans ook nog enkele nummers tijdens de pauze. De gehele avond en alle acties die zijn gevoerd kwamen rond de klok van 11 uur samen. Toen Joep op de rode knop mocht drukken om het eindbedrag bekend te maken. Na maanden van actie voeren door iedereen binnen en buiten Reutum kwam het mooie bedrag van €112.883 op het scherm te staan waarna Thomas Rikhof nog moest toevoegen dat een anonieme donateur nog eens €15.000 euro doneerde. Hiermee kwam het uiteindelijke bedrag van AMC (Ongeveer €44000,-), de actie SteunJoep (Ongeveer €68000,-) en de anonieme donateur (€15000,-) op meer dan €127.000,- euro te staan!

Vervolg

Maar de actie Walk4Light gaat nog verder, dit alles om geld op te halen voor onderzoek naar Retinitis Pigmentosa. Doneren kan dus nog steeds op de website: https://www.steunamsterdamumc.nl/fundraisers/walk4lightreutum deze site zal ook de komende tijd nog open blijven staan voor donaties. Samen proberen we zoveel mogelijk geld op te halen.

Het doel

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor dokter Camiel Boon die onderzoek wil doen naar deze erfelijke aandoening. Om iedereen te bedanken heeft hij het volgende filmpje ingesproken:

Prijzen loterij

Benieuwd of u een prijs hebt gewonnen bij de loterij?

Kijk dan op: https://www.steunjoep.nl/blogs/news/prijzen-loterij

De prijzen zijn maandag en dinsdag op te halen bij Schildersbedrijf Deterink (Raymond Deterink) aan de Ootmarsumseweg 330 in Reutum.

In het nieuws

Ook waren op beide avonden media aanwezig om verslag te doen van de avonden. Hieronder enkele items:

RTV Oost: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2205405/walk4light-in-reutum-dit-is-hartverwarmend 

TwenteFM: https://twentefm.nl/nieuws/74159/0/fors-bedrag-ingezameld-oogaandoening.html 

Tubantia: https://www.tubantia.nl/tubbergen/reutum-reutum-reutum-wat-hebben-jullie-joep-8-gelukkig-gemaakt-bijna-130-000-euro-is-er-binnen-voor-onderzoek-naar-oogziekte~a51815dd/ 

Programma - Uitslagen - Voorbeschouwing 4 tm 8 maart 2023
Reutum 1 verliest in Hengelo met 2-0 bij BWO.
In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, onder prima leiding van scheidsrechter van Leeuwen,  met weinig echte kansen voor beide doelen,  waarin BWO voetballend wel de betere was, bleef het tot de 82e minuut 0-0. Hierna scoorde BWO twee keer en gingen de 3 punten voor de tweede keer dit jaar bij een uitwedstrijd naar een ploeg uit Hengelo.
 
VV Reutum keert terug op historische grond 
 
De meeste voetballers zijn hersteld van carnaval-kuchjes, wintersportkriebels en vakantiestress. Dat betekent dat de bal weer echt gaat rollen en er staat direct een spectaculair voetbalweekend op het programma voor VV Reutum. Daarnaast zal heel Reutum dit weekend in het teken staan van de actie voor Joep.  
 
Op vrijdagavond is er hopelijk al veel gezelligheid in de kantine op de Kottenbrei te beleven als de traditionele kaartavond weer plaatsvindt. Hartenjagers en boonakers gaan de strijd met elkaar aan onder het genot van een lekker koud biertje. Waarschijnlijk zullen de klanken van Radio Tora Bora uit de speakers klinken, want de piratenzender zal de gehele dag plaatjes draaien op verzoek voor Joep. Wie een nummer aanvraagt, doneert een bedrag en zo hoopt men wederom veel geld op te halen. Dit is overigens ook op zaterdag het geval. Op zaterdag 4 maart kun je aan de Agelerweg 18 je auto laten wassen door vrienden en bekenden van Joep van 10.00 tot 16.00 uur. 
 
Terwijl de spons over de lak zal glijden ten behoeve van Joep, wordt er aan de Holsmanweg ook ‘gewoon’ gevoetbald. VV Reutum JO10-1 komt vanaf 09.00 uur in actie op eigen veld tegen RSC JO10-1JM. Voor VV Reutum JO8-1JM en JO11-1 staat een uitwedstrijd naar respectievelijk SVZW en Quick’20 op het programma. Op de zaterdagmiddag is er maar één thuiswedstrijd.  VV Reutum JO15-1 gaat tegen Sportclub Overdinkel JO15-1 op zoek naar de eerste punten van deze competitie. De eerste twee wedstrijden gingen namelijk jammerlijk verloren. Tegenstander Overdinkel heeft al wel een overwinning geboekt.  VV Reutum JO19-1 sluit de zaterdag af op bezoek bij Quick ’20 JO19-4. Het oudste jeugdteam zal willen winnen in Oldenzaal, gezien het feit Quick JO19-4 de ranglijst als nummerlaatst bezet. Zelf wisten de Reutummers vorige week de eerste drie punten te pakken door van buurman KOSC te winnen. Hopelijk kan dat resultaat rekenen op herhaling.  
 
Op zondag komen alle seniorenteams in actie. Zoals gewoonlijk bijten de Veteranen het spits af. Om 09.00 uur wordt op de Kottenbrei afgetrapt tussen VV Reutum en BWO 35+1. De Hengeloërs willen ongetwijfeld winnen om als nummer twee de druk op koploper DSVD te houden. Maar Reutum doet het dit seizoen ook naar behoren en wil de zesde plek verdedigen. Op eigen veld zijn vervolgens ook de skills van VV Reutum 3 en VV Reutum 4 te aanschouwen. Reutum 3 zal Stevo 6 willen verslaan om de rood-gelen te passeren op de ranglijst en plek 4 in te nemen. Voor Reutum 4 ligt de bal er wat anders bij, zij hebben het kampioenschap ten doel gesteld en hebben met twee punten voorsprong op RSC (duel minder gespeeld) alles in eigen hand. Om dit zo te houden moet zondag gewonnen worden van TVC’28 9, dat vijfde staat. Voor VV Reutum Vrouwen 1 staat een lastig uitduel te wachten. Zondag mogen de meiden afreizen naar Saasveld om het koploper Saasveldia 1 lastig te maken. Het tweede van VV Reutum gaat als koploper op bezoek bij Vosta. Bij de hervatting van de competitie zit de druk er meteen op, want nummer 2 De Tukkers is door een eerder gespeeld duel op gelijke hoogte gekomen qua puntenaantal. Een must-win voor de mannen van Rob Veelers om de Albergenaren weer op drie punten achterstand te zetten.  
 
VV Reutum 1 keert zondagmiddag terug op historisch grond. De uitwedstrijd tegen BWO zal veel spelers doen terugdenken aan 19 juni 2022. Destijds werd afgereisd naar datzelfde sportcomplex voor de promotiewedstrijd tegen Avanti, met een fantastisch eindresultaat als gevolg. Dankzij het winnen van die promotiewedstrijd speelt VV Reutum dit seizoen in de tweede klasse en komt het tegenstanders van formaat tegen. Zo ook zondag, als in Hengelo dit keer niet de thuiskleedkamer maar de uitkleedkamer mag worden opgezocht. Tegenstander BWO staat vijfde met slechts twee punten achterstand op koploper Bon Boys. Om bovenin mee te kunnen doen zal de thuisclub de punten in eigen huis willen houden. Wint Reutum, dan vindt het zelfs een beetje de aansluiting met de top vijf. Kunnen de mannen van Peter Bokma stunten en nogmaals een mooi resultaat neerzetten op De Noork? Vanaf 14.00 uur is uw steun weer zeer gewenst!   
 
Uitslagen zaterdag 4 maart 2023
Quick '20 JO19-4 - Reutum JO19-1 ---- 2-8
Reutum JO15-1 - Sportclub Overdinkel JO15-1 ---- 4-4
Quick '20 JO11-4 - Reutum JO11-1 ---- 5-2
Reutum JO10-1 - RSC JO10-1JM ---- 3-6
SVZW JO8-1 - Reutum JO8-1JM ----4-7
Uitslagen zondag 5 maart 2023
BWO 1 - Reutum 1 ----2-0
Vosta 2 - Reutum 2 --- gestaakt bij 0-3
Reutum 3 - Stevo 6 ----0-2
Reutum 4 - TVC '28 9----9-2
Reutum 35+1 - BWO 35+1 ----4-1
Saasveldia VR1 - Reutum VR1----1-1
 
Uitslag woensdag 8 maart 2023
Reutum JO13-1 - KOSC JO13-1 ----2-3
 
Uitslagen Tweede Klasse I
Zondag 5 maart 2023
ATC'65 1 - Lemelerveld 1 ---- 1-2
BWO 1 - Reutum 1 ---- 2-0
Bon Boys 1 - Tukkers De 1 ---- 3-0
Eilermark 1 - AZC 1 ----1-1
SDC '12 1 - Witkampers 1 ----2-2
Schalkhaar 1 - Vorden 1 ---- 2-1
Suryoye-Mediterraneo 1 - Stevo 1 ---- 6-4