Recent nieuws

Zorg voor een correcte pasfoto op jouw spelerspas

Tot 31 oktober  kun je als lid je pasfoto aanpassen in de voetbal.nl app. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, moet deze vernieuwd worden of vind je dat je pasfoto in het algemeen vernieuwd mag worden dan is dit de gelegenheid.

 

PASFOTO TOEVOEGEN (VELD)

Het is vanaf  mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen of toe te voegen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app
Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app of Wedstrijdzaken App naar 'Instellingen' en daar kies je voor 'Mijn persoonsgegevens'. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk.
Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. Het moet een herkenbare pasfoto zijn van jezelf. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.
Elk spelend lid dient voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto op zijn digitale spelerspas te hebben. 
Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder. 

              Wijzigen vóór 1 november

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen of toevoegen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen.
Tot 1 november kan ook de wedstrijdsecretaris de foto’s wijzigen of toevoegen.

 

                Wijzigen na 1 november

Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers KNVB Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen.

 

VV Reutum bedankt scheidsrechters in de week van de Scheidsrechter

Afgelopen week was het landelijk de Week van de Scheidsrechter.
Om wedstrijden te kunnen spelen zijn er scheidsrechters nodig. Als vereniging zijn wij dan ook ontzettend dankbaar dat deze (schaarse) vrijwilligers bereid zijn om voor VV Reutum wedstrijden te fluiten.
Normaliter zou dit weekend bij onze club iedere scheidsrechter een kleine attentie  (bloemen/doucheset/Hollandse nieuwe) krijgen om de waardering kenbaar te maken. Helaas werd er dit weekend maar één wedstrijd gespeeld.  
Daarnaast zouden we met de Junioren- en seniorenscheidsrechters in januari gaan "frühstücken" in Halle/Uelsen (D).
Bovenstaande wijze van waardering voor onze verenigingsscheidsrechters waren voor de KNVB reden voor een mooie tegemoetkoming in de kosten.
Echter hebben wij dit jaar besloten, bovenstaande wijze van waardering niet te doen in verband met het Corona virus. Ondanks deze omstandigheden is de waardering voor de scheidsrechter onverminderd hoog vanuit het bestuur, de scheidsrechterscommissie en de rest van de vereniging!
Zonder een scheidsrechter zouden er geen wedstrijden gevoetbald kunnen worden daarom vanaf afstand op deze manier:
We hebben meerdere officiële scheidsrechterstrainingsjassen en allweatherjacks besteld voor de scheidsrechters. Scheidsrechters die wekelijks fluiten krijgen een eigen jack/jas.
Voor de overige scheidsrechters hangt deze kleding (tegen kou/regen) op dezelfde plek als de wel bekende gele jacks (al sinds 2009  in gebruik) voor de pupillenscheidsrechters.
Scheidsrechters nogmaals Super bedankt dat jullie de wedstrijden mogelijk maken.
Lang niet altijd een gemakkelijke taak, maar jullie staan er gewoon!

Interesse om te fluiten?
Overigens zijn we nog altijd op zoek naar extra scheidsrechters. Het gaat daarbij om senioren- en juniorenscheidsrechters,
Lijkt het wat om verenigingsscheidsrechter te worden?
Laat het de Technische Commissie/Scheidsrechtercommissie weten.
 

2020 geen Midwinterfutstaltoernooi

Zoals bekend wordt er ieder jaar door SV Vasse op tweede kerstdag het midwinterfutstaltoernooi in de Vlaskoel georganiseerd waarop ook de (RSS Roof) fair play trofee uitgereikt wordt. De commissie heeft de haalbaarheid van het toernooi besproken en getoetst. Helaas hebben wij moeten besluiten dat het dit jaar niet mogelijk is om dit evenement ,,coronaproof” te organiseren.
In 2021 zijn we er weer bij.

 Hierbij de overwegingen:

 Verantwoordelijkheid

Er is contact geweest met de gemeente maar die geven niet meer informatie dan de aanwezige richtlijnen die op enig moment gelden. Ook is er met de Vlaskoel gesproken maar die geven aan geen verantwoordelijkheid betreffende handhaving en aansprakelijkheid te willen dragen. Iets dat SV Vasse ook niet wil.

 Risico, onzekerheid, organisatorisch/handhaving

Zoals bekend lopen de besmettingen op en zijn er strengere maatregelen afgegeven (d.d. medio oktober 2020). Onder andere mag er nu geen publiek aanwezig zijn bij sportevenementen en moeten kantines gesloten blijven. Deze maatregelen gelden t/m 21 oktober en in december kan de wereld er heel anders uit zien. Het kan echter ook zo zijn dat er zwaardere maatregelen afgegeven gaan worden.
In deze onzekerheid is het organiseren van een toernooi erg moeilijk. Je zit namelijk met sponsoren, met bezoekers/publiek en handhaving.
Wat kun je bieden en is het bijvoorbeeld wenselijk om dit evenement te organiseren zonder publiek? Als er publiek aanwezig mag zijn hoeveel dan en hoe ga je dat organiseren? Hoe zorg je ervoor dat maatregelen gehandhaafd worden en wie is daarvoor verantwoordelijk? Zaken waar we nu geen antwoord op kunnen geven.

 Maatschappelijk

Het is ook de vraag of het maatschappelijk wenselijk is om dit toernooi door te laten gaan. Carnaval zal niet doorgaan en allerlei andere activiteiten/evenementen zijn geannuleerd. Daarnaast is het een gemeentelijk evenement waarbij alle kernen geraakt gaan worden wanneer er sprake is van een corona uitbraak vanuit het toernooi.

 Fair play trofee/RSS Roof

Daarbij de vraag wat te doen met de fair play trofee die ieder jaar uitgereikt wordt. Het voorstel van Vasse is om deze dit jaar niet uit te reiken. Competities zijn namelijk afgelopen jaar niet afgemaakt en er zijn ook geen kampioenen/degradanten. Voor volgend jaar is het voorstel om de ranking en prijsuitreiking te baseren op de resultaten uit een volledig competitie seizoen. 

Namens SVVasse,

 

Programma - uitslagen - afgelastingen 10-11 oktober 2020

Het bestuur/Technische commissie van VV Reutum heeft besloten voor zondag 11 oktober alle wedstrijden van de senioren, zowel uit als thuis, af te lasten.
Dit besluit is genomen naar aanleiding van meerdere positieve coronabesmettingen binnen ons dorp, ook VV Reutum  wordt niet overgeslagen en de eerste besmette leden zijn (waren) een feit, of leden zitten in (thuis)quarantaine.
Trainen mogen de elftallen (nu nog) zelf bepalen.

 
JO8 tm JO12
Afgelopen zaterdag 3 oktober j.l. speelden de JO8 tm JO12 teams de laatste wedstrijd van de eerste fase.
Reutum J010-1 won alle vijf wedstrijden, waarvan één wedstrijd met een verschil van maar liefst 22 doelpunten. Niet leuk voor de tegenstander, maar ook niet voor het team van de succesvolle coaches Dennis en Ellen. 
Mede daarom worden de teams voor de tweede fase nu opnieuw ingedeeld. 
De KNVB publiceert geen uitslagen en (eind)standen van de JO10-competities en lager, dus is het afwachten hoe de indeling van de competitie voor de tweede fase zal zijn. Dit wordt op 16 oktober a.s. bekend gemaakt. Het bijbehorende programma volgt een dag later en de eerste wedstrijd van fase 2 zal op zaterdag 24 oktober a.s. worden gespeeld. 
 
Programma - Uitslagen zaterdag 10 oktober 2020
Reutum JO19-1 -VMC JO19-1 ----1-4
Saasveldia MO13-1 - Reutum MO13-1 ----2-1
JO8 t/m JO12 geen programma
Afgelast-Uitgesteld:
Reutum JO17-1 Heracles avc JO17-2 ----afgelast, uitgesteld
Fleringen JO15-1 - Reutum JO15-1 ---- afgelast, uitgesteld
Reutum JO13-1G Saasveldia JO13-1 Uitgesteld en verplaatst naar 22 oktober, 18:45 uur in Saasveld.
Afgelast  zondag 11 oktober
Reutum 1 - Saasveldia 1----afgelast-uitgesteld
Reutum 2 - Losser 2 ---- afgelast-uitgesteld
Zenderen Vooruit 35+1 - Reutum 35+1 ---- afgelast-uitgesteld
Reutum VR1 SDC '12 VR1 ---- afgelast - uitgesteld
DTC '07-3 - Retum 4---- afgelast-uitgesteld
Saasveldia 6 - Reutum 3 ---- uitgesteld en verplaatst naar zondag 18 oktober 2020
 
Uitslagen Derde Klasse A
MVV '29 - Borne ---- 3-2
TVO - Luctor Et Emergo ---- 2-4
Afgelast-Uitgesteld
UDI-De Tukkers --- afgelast-uitgesteld
Losser - W.V.V.'34 ---- Afgelast-uitgesteld
DSVD - Avanti W. ---- Afgelast-uitgesteld
Reutum - Saasveldia ---- Afgelast-Uitgesteld
LSV- RSC ---- afgelast-uitgesteld
 
Aanvullende Coronamaatregelen per 29 september en 5 oktober 2020

Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet in verband met COVID0-19.
Ook bij VV Reutum hebben we hier vanaf dinsdag  29 september 2020 nadrukkelijk mee te maken. Op 5 oktober zijn deze regels door het bestuur aangevuld.
Voor ons zal dit, bovenop de bestaande regels, betekenen dat:

Aanvullende maatregelen(2) per 5 oktober 2020
Aangezien we afgelopen weken een stijging zien van positieve coronagevallen,  willen we als bestuur aanvullend op de al geldende regels toevoegen:
* dat er per 5 oktober thuis zal worden gedoucht 
* er geen gebruik meer wordt gemaakt van kleedkamers voor zowel jeugd en senioren. (Dit geldt voor trainingsavonden en wedstrijddagen voor zowel thuis als uitspelende ploeg) 
* Tijdens trainingsavonden dient men zich thuis om te kleden, een trainingspak en/of jas kan gedurende de training in de kleedkamer gelegd worden. 
  Op wedstrijddagen mag gebruik worden gemaakt van de kleedkamer om te kunnen omkleden. 
* clubscheidsrechters worden ook geacht thuis te douchen. Officiële scheidsrechters die een aanstelling krijgen vanuit de KNVB bieden we wel de mogelijkheid om te kunnen douchen.
* besprekingen in de bestuurskamer blijven mogelijk
* de regels voor het vervoer naar uitwedstrijden blijven hetzelfde, het advies hierin is om een mondkapje te dragen in de auto.

Aanvullende maatregelen per 29 september 2020
*Kantine t/m 20-10 gesloten.
*Verzorging in verzorgingsruimte is mogelijk.
*De Kottenbrei is t/m 20-10 niet toegankelijk voor ouders/supporters, brengen en halen dient  op de parkeerplaats te gebeuren.
*Ouders die mee rijden naar uitwedstrijden vallen onder begeleiding van dat team.
*Bij wedstrijden kan er door de teams zelf in de rust ranja worden geschonken

De overige maatregelen blijven dus van kracht. Dit betekent o.a. dat iedereen, buiten de lijnen van het veld, 1,5 meter afstand moet bewaren (dus ook tijdens de rust en in de kleedkamers!).
Daarnaast dient iedereen bij betreding van het sportpark de handen te desinfecteren.

Dus let op: Blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand van anderen!
Kantine gesloten, alleen sporters toegestaan op de Kottenbrei.

Hieronder enkele vragen m.b.t de nieuwe Coronamaatregelen  (bron: KNVB.nl)

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches,geblesseerde speler, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding.
Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar training of een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding.
Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders  aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.
Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat.
Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

Wedstrijdsecretariaat
Bestuurskamer
Operationeel commissie overleg
Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)
Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.
Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Programma - Uitslagen 3 tm 7 oktober 2020
I.v.m. Corona zijn de wedstrijden De Tukkers 1 - Reutum 1  (op verzoek van VV Reutum i.v.m. 2  positief geteste spelers) en Reutum 3 - Fleringen 4 (op verzoek van Fleringen) afgelast. 
De KNVB heeft De Tukkers 1 - Reutum 1 verplaatst naar donderdag 22 oktober om 19.30 uur.
De overige wedstrijden bij de senioren zijn doorgegaan,  omdat de maatregelen per team gelden.
Blijf voorzichtig met elkaar en blijf gezond!
Speel je een uitwedstrijd, kijk voor de wedstrijd op de site van de thuisploeg naar het Coronaprotocol van die vereniging.

Reutum JO10-1 heeft als enige team van VV Reutum alle wedstrijden in de eerste reeks (fase1) van de Zwaluwen Jeugdcompetitie gewonnen. Gefeliciteerd.
Vanaf het seizoen 2020-2021 gaan pupillen over naar het zogeheten ‘Vier fasen voetbal’. Inhoudelijk verandert er niets aan het spelletje maar wel aan de opzet van de wedstrijden gedurende het seizoen. Oefenduels en bekerduels komen te vervallen en de competitie wordt opgesplitst in vier aparte reeksen.
De O8 tot en met de O12 speelt in vier korte reeksen van 5 wedstrijden. Na iedere reeks volgt een herindeling Op 24 oktober wordt (hopelijk) gestart met fase 2.

Uitslagen - afgelastingen zaterdag 3 oktober 2020
Reutum JO15-1 - Bornerbroek JO15-1 ----12-1
Reutum JO12-1 - Tukkers De JO12-1 ----4-12
Reutum JO10-1G - Heracles avc JO10-3G ----6-2
Oranje Nassau JO10-4 - Reutum JO10-2 ----9-2
Oranje Nassau JO8-4G - Reutum JO8-1G ----0-17
Reutum JO8-2 - Berghuizen JO8-1 ----1-11
Reutum MO13-1 - SVO Twickel MO13-1 ----2-1
Uitgesteld:
AZC JG1G - Reutum JG1 ----uitgesteld
Quick JO17-5 - Reutum JO17-1 ----uitgesteld

Uitslagen - afgelastingen  zondag 4 oktober 2020
KOSC 3 - Reutum 2 ----0-2
Reutum 4 - Fleringen 3 ----1-3
Reutum 35+1 - EFC PW 1885 35+1 ----6-1
DTC '07 VR1 - Reutum VR1 ----2-5
Afgelast-Uitgesteld:
De Tukkers 1 - Reutum 1 ---- afgelast-uitgesteld
Reutum 3 - Fleringen 4 ---- afgelast-uitgesteld
 
Uitslagen woensdag 7 oktober 2020 (oefenduels)
Reutum JO10-1 - PH JO10-1 ----7-3
Reutum JO8-1 - PH JO8-1 ----6-5
 
Uitslagen - afgelastingen Derde Klasse A
Avanti W. - LSV ---- 3-1
Luctor Et Emergo - UDI ---- 1-1
Saasveldia - Losser ---- 0-1
Afgelast-uitgesteld
De Tukkers - Reutum---- afgelast
Borne - DSVD----afgelast
WVV'34 - MVV'29 ---- afgelast
RSC - TVO ----afgelast
Aanvullende Coronamaatregelen per 29 september bij VV Reutum (1)

Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet in verband met COVID0-19.
Ook bij VV Reutum hebben we hier vanaf dinsdag  29 september 2020 nadrukkelijk mee te maken. 
Voor ons zal dit, bovenop de bestaande regels, betekenen dat:

*Kantine t/m 20-10 gesloten.
*Verzorging in verzorgingsruimte is mogelijk.
*De Kottenbrei is t/m 20-10 niet toegankelijk voor ouders/supporters, brengen en halen dient  op de parkeerplaats te gebeuren.
*Ouders die mee rijden naar uitwedstrijden vallen onder begeleiding van dat team.
*Bij wedstrijden kan er door de teams zelf in de rust ranja worden geschonken

De overige maatregelen blijven dus van kracht. Dit betekent o.a. dat iedereen, buiten de lijnen van het veld, 1,5 meter afstand moet bewaren (dus ook tijdens de rust en in de kleedkamers!).
Daarnaast dient iedereen bij betreding van het sportpark de handen te desinfecteren.

Dus let op: Blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand van anderen!
Kantine gesloten, alleen sporters toegestaan op de Kottenbrei.

Hieronder enkele vragen m.b.t de nieuwe Coronamaatregelen  (bron: KNVB.nl)

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches,geblesseerde speler, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding.
Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar training of een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding.
Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders  aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.
Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat.
Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

  • Wedstrijdsecretariaat
  • Bestuurskamer
  • Operationeel commissie overleg
  • Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
  • Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.
Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Reutum morst opnieuw dure punten.

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om een bres te slaan in de “Bornse” muur die was
opgeworpen in Reutum. Na de afstraffing tegen TVO wilde Borne zich niet nogmaals naar de
slachtbank laten leiden. Het koos daarom vandaag voor een extreem defensieve tactiek.

Met een 1-1 na 90 minuten liep de Bornse formatie dan ook als “morele” winnaar van het veld.

De wedstrijd begon drie kwartier later omdat scheidsrechter Olde Klieverink in de warming
up een kuitblessure opliep. Het was de teammanager van Oranje Nassau!! die gelijk
handelde en gelijk naar de KNVB belde voor een vervanger. Deze leek snel te zijn gevonden
want binnen het half uur stond scheidsrechter Menkhorst op de Kottenbrei, en kon de
wedstrijd wat later dan gepland toch beginnen.

Gelijk werd al duidelijk dat Borne vandaag alleen maar zou tegenhouden en via een counter
gevaarlijk probeerde te worden. Met een vijfmans-verdediging en daarvoor nog een
controlerende middenvelder werd geprobeerd het de aanvallers van Reutum lastig te maken.
Toch leek deze tactiek niet gelijk effectief want al binnen een paar minuten was het Björn
Luttikhuis die van dichtbij mocht binnen schieten. Zijn schot zou waarschijnlijk gewoon de 1-
0 hebben betekend maar een verdediger wist nog net de bal voor de lijn met zijn rug te
blokken. Hierna was het Sam Holsink die op snelheid de zestien van Borne instoof. Op de
achterlijn leek hij Mark Morskieft te bedienen die van dichtbij simpel had kunnen binnen
tikken, maar opnieuw wist een verdediger, met het puntje van zijn schoen, de bal zo te
toucheren dat de mogelijkheid voor Mark Morskieft geen mogelijkheid meer werd. Borne
hanteerde de lange bal en probeerde zo gevaarlijk te worden. Met de altijd gevaarlijke en
geslepen Pieterson aan het front blijft het altijd oppassen geblazen. Ook vandaag liet hij weer
zien dat het veruit de gevaarlijkste man was aan Borne kant. Een schot van hem van ver
buiten de 16 werd door Reutum doelman Kevin Tulk prima gepakt. Ondanks dat het balbezit
veelal voor de thuisploeg was leek Borne toch bijna succesvol na een verre inworp. De bal
werd prima verdedigd maar belande bij Danny van Laar voor de voeten die kiezelhard, van
een meter of 16, het doel van Reutum onder vuur nam. Nu was het aan de rug van Wout
Slaghekke te danken dat deze kogel onschadelijk werd gemaakt. Reutum speelde met te
weinig overtuiging en scherpte waardoor het zich keer op keer stuk liep op het verdedigend
blok uit Borne. In deze fase zag Reutum Lex Oude Korte ook nog met een forse enkelblessure
uitvallen. De jonge Dani Scholten was zijn vervanger op het middenveld. Het eerste wapenfeit
van Dani Scholten was een vrije bal vanaf de zijkant. De bal leek bij de tweede paal vrij
ingekopt te kunnen worden door Björn Luttikhuis, maar hij zag zijn gekopte bal via de grond
weer hoog voor het doel belanden. Wout Mensink leek alsnog te bal in te kunnen koppen
maar hier stak de verdediging van Borne nog net op tijd een stokje voor. Na de zoveelste
domme overtreding aan Reutum-kant mocht Pieterson van een meter of 20 aanleggen.
Gelukkig stond Kevin Tulk op de juiste plek om de deze geplaatste bal met een prachtige safe
naar de zijkant te boksen. Het spel van de thuisploeg werd er niet beter op en zag dat Borne
vlak voor de thee, via een prima doelpunt, door wie anders dan Pieterson, op 0-1 kwam.
Schijnbaar was dit een soort van wake-up call want in de paar minuten die tot aan de thee
restte leek het wel opeens te kunnen. Een hard genomen vrije bal van Sam Holsink werd een
prooi voor de prima doelman Post van Borne. Toch was deze doelman kansloos op een
geplaatste bal van Sam Holsink die hiermee vlak voor de thee de 1-1 op het scorebord bracht.

Na de thee pakte de thuisploeg de zaken toch wat energieker aan. Niet dat het voetbal gelijk
veel beter werd maar vooral door een andere mind-set wist het gemakkelijker in de zestien van
Borne op te duiken. Dit leek al snel zijn vruchten af toen Sam Holsink op pad werd gestuurd.
Op het juiste moment ging de bal breed naar Stijn Slaghekke die hierdoor alleen voor de
doelman van Borne kwam te staan. Helaas was de aanname van Stijn Slaghekke niet optimaal
waardoor de doelman de tijd kreeg de bal van de voeten van de aanvaller van Reutum te
plukken. In deze fase stond de druk er vol op en had Borne soms handen en voeten nodig om
de aanvalsgolven van de thuisploeg op te vangen. Een vrije bal op 22 meter van het doel werd
door Stijn Slaghekke opgeëist. Zijn harde lage inzet leek goed genoeg voor de 2-1 maar hier
dacht doelman Post toch anders over. Met een prachtige en moeilijke redding wist hij de 1-1
op het bord te houden. Björn Luttikhuis was de volgende die voor doelman Post opdook maar
ook hier kwam de doelman uit Borne als winnaar uit de bus. Borne die eigenlijk in het tweede
bedrijf niet meer kon dan tegenhouden en ballen alleen nog maar hoog voor de pot van
Reutum pompte kreeg nog één halve mogelijkheid via Pieterson. Zijn volley met links vloog
uiteindelijk nog ruim voorbij het doel van de Reutum goalie. Reutum speelde nog steeds niet
goed maar kreeg wel de mogelijkheid de 2-1 binnen te schieten. Het was opnieuw Björn
Luttikhuis die na enig hots-knots-begonia voetbal de bal voor de voeten kreeg. Vanaf links
dook hij vrij voor de doelman van Borne op. De bal werd prima binnen geschoten en leek bij
de tweede paal binnen te vallen. Leek, want de bal rolde rakelings voorbij het doel. Daarna
was het Dani Scholten die vanaf rechts Stijn Slaghekke bediende maar zijn inzet, uit een
lastige hoek, verdween hard en ruim over de het doel van Borne. Toch viel er nog een treffer
na een scherp aangesneden corner van Sam Holsink. De foutloze doelman tot dan mistte de
bal volkomen waardoor de bal uiteindelijk via Wout Mensink binnen viel. Maar scheidsrechter
Menkhorst vond dat de doelman werd aangevallen waardoor deze treffer dan ook werd
geannuleerd. Een ieder was het er wel over eens dat Borne hier wel erg goed weg kwam.
Natuurlijk had Reutum graag de volle 3 punten gepakt, maar verdiend zou het niet zijn
geweest. Hiervoor bracht het te weinig. Met een overwinning had Reutum teveel gekregen en
het hard werkende Borne te weinig dus is een gelijkspel over de volle 90 minuten dan ook een
juiste uitslag.

Volgende week spelen we de meer dan lastige uitwedstrijd tegen het prima presterende de
Tukkers. De ploeg van de nieuwe trainer Erik Hazewinkel scoort gemakkelijk, speelt
attractief voetbal, en staat mede hierdoor (op doelsaldo) dan ook terecht bovenaan in onze
klasse. We weten nu al dat we bij Reutum uit een heel ander vaatje moeten tappen om deze
tegenstander te bespelen. We weten dat we het kunnen maar hebben het dit seizoen gewoon
nog niet laten zien. Misschien is de Tukkers komend weekend wel de geschikte tegenstander
om het tij te keren. We gaan het zien, we gaan in ieder geval onze huid zo duur als mogelijk
verkopen.

Opstelling tegen BVV Borne: Kevin Tulk, Jordi Lammerink ( Jop Vrielink 70'), Wout Slaghekke, Wout Mensink, Jurgen Lammerink, Ramon Eerdman, Lex Oude Kotte ( Dani Scholten 24'), Björn Luttikhuis (Jaap Kamphuis 70'), Sam Holsink, Mark Morskieft, Stijn Slaghekke.

Reutum 2 is los

Afgelopen zondagmorgen was het weer tijd voor de 1e thuiswedstrijd van het seizoen voor Reutum 2.
Op een onfatsoenlijk tijdstip volgens de tegenstander, 09.30 uur werd er afgetrapt door de heer Ardesch.
Voor de tijd was het weer fotoshoot time zodat Reutum 2 ook dit seizoen weer prima op de foto staat.
In het begin van de wedstrijd was het snel duidelijk dat Reutum ging dicteren. Met snel en goed voetbal werd Avanti van het kastje naar de muur gestuurd en de 1-0 viel na 15 minuten spelen door een eigen doelpunt. Een voorzet van Mart Lammerink werd hard achter de eigen keeper geschoten.
Een kwartier later viel de mooiste goal van de wedstrijd, een voorzet van opnieuw Mart werd op de slof genomen door Roel Mensink en deze vloog achter de keeper. Een kopbal van Rick Blokhuis werd van de lijn gehaald en Jan Morskieft schoot een bal op de lat waarna Jan Aarnink een schot door de keeper met de teen gekeerd zag worden.

Rust.

2 Wissels, Maddi van de Aa ging eruit voor Roel Deterink. En kersverse papa Niek Platvoet kwam Luuk ter Haar vervangen.
De tweede helft was iets rommeliger als de eerste maar opnieuw waren er voldoende kansen. Avanti kon niet gevaarlijk worden en moest zich tot verdedigen beperken.
De bevrijdende 3-0 viel een kwartier voor tijd door Mart Lammerink die een voorzet van Jord van de Aa goed inschatte en bij de 2e paal binnenschoot.
Jeroen Lammerink kwam in het veld voor Rick Blokhuis en de 4-0 kwam van Roel Deterink waarna Jan Morskieft de eindstand op 5-0 bracht.
Een prima wedstrijd waardoor de wedstrijd van de week ervoor snel vergeten is.

Volgende week mogen we op bezoek naar buurman Kosc!

Tot dan!

 

Kaartkoningen VV Reutum nu bekend

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn afgelopen weekend bekend geworden.
Henk Eerdman en Jeffrey Lammerink zijn de kaartkoningen seizoen dit rare seizoen 2019-2020. We moesten in Maart de competitie afbreken door de Corona. Er moesten nog 2 avonden gespeeld worden. Afgelopen september hebben we (onder de veiligheidsmaatregelen die iedereen opgelegd heeft gekregen) deze avonden ingehaald. 
Henk volgt Johnny Huiskes op die afgelopen jaar de kaartkoning van de vv Reutum was. Met een gemiddelde score van 25 punten per avond is hij 7 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 1 lage score wegstrepen. Jeffrey nam de titel over van Raymond Deterink en mocht 2 avonden wegstrepen. Jeffrey deed dit met een gemiddelde score van 98,6 punten per avond. 
Voor Henk is het de derde keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Jeffrey is het de tweede keer.
Van de 8 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Jeffrey maakte hier dus maximaal gebruik van doordat hij alle 8 avonden aanwezig was. Dat hij het meest constant is geweest dit seizoen blijkt wel, hij wist geen enkele avond winnend af te sluiten. Dat het spannend was blijkt wel doordat er maar 0,2 punt verschil is met de nummer drie. Bij het optellen en delen werd duidelijk dat de totale punten van 6 avonden bij Jeffrey 592 was en bij Dennis 1 punt meer.. Hiermee bleef hij Dennis Huiskes, ook al de nummer 2 van afgelopen jaar (gem. 98,8 pnt.) zeer nipt en aftredend kampioen Raymond Deterink (gem. 111 pnt.) toch nog ruim voor. 

Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond afgelopen vrijdag was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Opmerkelijk dit seizoen is dat 7 avonden een aparte winnaar had. Dus er waren 7 winnaars. Henk mocht 1 avond wegstrepen en haalde dus hier zijn voordeel uit. Nummer 2 Frans Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Frans de das om deed. Gerrit mocht geen enkele avond wegstrepen. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Henk er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Henk 25 pnt. per avond. Frans Eerdman werd dus tweede (gem. 23,6 pnt.) en Gerrit Venhuis derde (gem. 22,6 pnt.).
Verder was het ook een seizoen met meerdere buitenlanders, uit onder meer Ootmarsum en Geesteren (Frans Eerdman, voormalig dubbel kaartkoning).
Na de succesvolle kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Tot slot waren het weer gezellige avonden op de Kottenbrei. Hopelijk tot ziens op de Kottenbrei waar we de veiligheidsvoorwaarden betreffende de Corona waarborgen en hopelijk nog meer kaarters mogen verwelkomen.

Verslag jaarvergadering VV Reutum

Jaarvergadering VV Reutum 18 september 2020

Samenvatting van terugblik en vooruitblik door voorzitter Frank Droste.

Het is een goed gebruik om tijdens de jaarvergadering stil te staan bij de leden die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Ik wil kort stilstaan bij iemand die officieel geen lid meer was maar wel jarenlang lid is geweest. En dat is Jan ter Beek.

Op 8 december 2019 is Jan ter Beek overleden. Jan, beter bekend als Bakkers Dieks, was in zijn jonge jaren speler van het eerste elftal. Later hield hij zich vooral bezig met het randgebeuren van onze vereniging. Zo is Jan jarenlang lid geweest van de VUT-ploeg. De vv Reutum betekende veel voor Jan en Jan heeft veel voor de VV Reutum betekend. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor.

Dan nu mijn terugblik op het afgelopen seizoen. Ik zou dat bijna in één woord kunnen samenvatten: “Corona”.

Hoewel dat te kort door de bocht is, kan ik mij niet herinneren dat er de laatste decennia een gebeurtenis is geweest die meer invloed op het voetbalseizoen, op de hele maatschappij, heeft gehad dan het coronavirus. En sportief gezien is dat ontzettend jammer. Maar er zijn dingen die nog belangrijker zijn in het leven dan voetbal. En dat is in ieder geval gezondheid.

Maar wat hadden de verschillende competities nog spannend kunnen worden als het coronavirus geen abrupt einde aan het voetbalseizoen had gemaakt. Want ons eerste elftal stond tweede en ons tweede stond eerste. Maar wij zullen nooit weten hoe de eindstand eruit zou hebben gezien indien het seizoen zou zijn afgemaakt.

Naast het sportieve heeft het coronavirus nog meer consequenties voor ons gehad. Financieel bijvoorbeeld, hoewel dat achteraf gelukkig meevalt. Maar ook op het sociale vlak en het onderhoud van ons sportcomplex. Ik weet nog heel goed dat wij als bestuur ook tegen de VUT-ploeg hebben moeten zeggen dat zij op maandagmiddag niet bij elkaar mochten komen.

Gelukkig mogen wij nu weer trainen en voetballen en mag de VUT-ploeg het complex weer onderhouden. Maar iedereen weet ook dat het virus nog niet weg is.

Na afloop van een wedstrijd moet iedereen weer de anderhalvemeter in acht nemen. Maar ik weet ook dat het bijna niet te doen is om consequent anderhalvemeter uit elkaar te blijven. Wij moeten en zullen de voorwaarden scheppen om verantwoord te kunnen voetballen, inclusief het randgebeuren, maar het komt toch vooral op ieders eigen verantwoordelijkheid en gezonde verstand aan. Want wij zijn wel klaar met het coronavirus maar dat virus is nog niet klaar met ons.

Omdat er sportief gezien maar sprake is geweest van ruim een half seizoen, hebben wij er voor gekozen om dit jaar geen sportman of -vrouw en clubman of -vrouw te kiezen. Dat is bij de jeugd ook niet gebeurd.

Tot zover mijn terugblik. Dan nu een vooruitblik. Uiteraard is deze door het bekende virus onzeker. Want als corona ook onze vereniging zal binnendringen dan zullen wij maatregelen moeten nemen. In overleg met de GGD, KNVB en de overheid zullen wij dan heel snel schakelen en besluiten wat nodig is.

Los hiervan zijn wij blij te kunnen melden dat wij dit jaar bij de heren niet met vier maar met vijf seniorenteams aan het nieuwe seizoen zullen beginnen. Dat zien wij als een positieve ontwikkeling, misschien wel een beetje tegen de trend in. Het leidt echter  wel tot nieuwe uitdagingen, denk aan een trainer, leiders, veld- en kleedkamerbezetting en zeker niet als laatste: scheidsrechters. Ik wil hier bewust even bij stilstaan want wij hebben echt een tekort aan scheidsrechters. Daarom doe ik bij deze een oproep om je, indien je enigszins kunt, beschikbaar te stellen als scheidsrechter. Zonder scheidsrechter kunnen wij ons spelletje niet uitoefenen. En heb ook respect voor de scheidsrechters.

Nog even terugkomen op de veldbezetting. Voor de zaterdag en zondag is dit meestal geen probleem. Wij hebben twee uitstekende velden tot onze beschikking. Maar het probleem zit meer in de trainingsavonden. Op dit moment traint iedereen op het kunstgrasveld en dat is logisch. Op het hoofdveld is geen verlichting. Dat is er wel op het derde veld maar de kwaliteit van dat veld is met name de winterdag beduidend minder. Dat brengt ons bij de vraag of de kwaliteit van dat veld verbeterd moet worden of dat er verlichting rondom het hoofdveld aangebracht moet worden. En daar zijn wij nog niet uit.

Voor de korte termijn gaan wij het derde veld weer in gereedheid brengen om daar te kunnen trainen.

Daarnaast gaan wij op heel korte termijn aan de slag met de papiercontainer. Wij gaan van één naar twee papiercontainers met de trap daartussen en deze worden dan een kwartslag gedraaid ten opzichte van de huidige situering. Sinds de uitbraak van corona is er geen papier meer opgehaald. Wij kunnen niet zeggen dat wij minder papier hebben ingezameld en daarnaast hebben wij ook geen signalen ontvangen dat mensen dit als problematisch hebben ervaren. Daarom hebben wij als bestuur besloten te stoppen met het ophalen van oud papier.

Wij wilden het verplaatsen van de papiercontainers graag combineren met de vernieuwing van de parkeerplaats maar dat laat nog even op zich wachten.

Tenslotte brengen wij op dit moment in kaart waar en hoe wij ons complex verder kunnen verduurzamen. Gas en elektriciteit is een grote kostenpost. Het is prettig om daaraan minder geld uit te geven. De zonnepanelen doen inmiddels hun werk maar wij kijken er ook nadrukkelijk naar om LEDverlichting  rondom het kunstgrasveld aan te brengen. Wij hopen daar binnenkort een besluit over te kunnen nemen.

Frank Droste
Voorzitter VV Reutum

Reutum en WVV 34 houden elkaar in evenwicht.

HENGELVELDE – Reutum heeft zich redelijk hersteld na de afstraffing vorige week in Eibergen. Op het harde en lastig te bespelen kunstgrasveld van WVV ’34 wist Reutum uiteindelijk een verdiend punt (1-1) mee naar huis te nemen.

Reutum is nog steeds zoekende naar de echte drive en scherpte waarmee het vorig seizoen menig tegenstander over de knie legde. De wil is er zeker wel, maar aan de uitvoering moet nog zeker gesleuteld worden. Misschien had het afgelopen weekend ook wel te maken met de hoge temperaturen en het erg lastig te bespelen veld in Hengelvelde.

Reutum begon prima aan deze wedstrijd en zag een schot van Stijn vlak voor het doel nog net op tijd gekraakt worden. De terugspringende bal werd een prooi voor Björn die eveneens probeerde de bal tegen het nylon te jagen maar opnieuw werd het schot door een WVV-verdediger geblokt. De volgende mogelijk was opnieuw voor de ploeg uit Reutum. Na een prima inworp werd Stijn door Mark op pad gestuurd. Stijn bedacht zich geen moment en streepte de bal met links hard in de korte hoek. De keeper wist met een prima reflex een zekere tegentreffer te voorkomen. WVV wilde wel maar had niet echt de creativiteit die nodig was om het Reutum echt lastig te maken. Wel bleef WVV de gehele wedstrijd gevaarlijk over de rappe en behendige buitenspelers maar in deze fase konden de aanvallen van WVV gemakkelijk door Reutum worden geëlimineerd. De echte mogelijkheden waren toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een doorgekopte bal, na een volley van Lindsay, rakelings over de lat scheren, en was Sam uit een vrije trap bijna succesvol. Toch kreeg WVVin deze fase een grote mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten maar doelman Tulk van Reutum wist, met de voet, prima redding te brengen op deze harde inzet. Kort hierop leek de 0-1 te vallen toen Sam een vrije bal op het hoofd van Stijn lepelde. De kopstoot van Stijn was hard en strak maar mistte de echte richting waardoor de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal verdween. Maar toch wist de ploeg uit Reutum, gezien de mogelijkheden in de eerste 45 minuten, verdiend met een 0-1 op het bord de thee te halen. Het was namelijk Mark die de bal in de opbouw van een WVV- verdediger wist af te snoepen. Op snelheid stoof hij de 16 binnen om de bal daarna panklaar bij Sam voor de voeten te droppen. Sam wist wel raad met deze mogelijkheid een schoot de bal, met binnenkantje rechts, hard binnen, 0-1.Toch leek WVV vlak voor de thee nog gelijk te komen, maar de prima genomen vrije bal verdween rakelings naast het doel van Kevin.

Na de rust leek WVV wat energieker uit de kleedkamer te zijn gekomen. De duels werden feller en mede hierdoor moest Reutum meer in de achteruit dan gewild. Er ontstond iets van enige druk maar doelman Tulk van Reutum hoefde in deze fase nog niet handelend op tetreden. Het was zelfs Reutum dat via Sam bijna op 0-2 kwam. Zijn geplaatste bal trof net geen doel. WVV drong steeds meer aan door met name de dreiging van de beide vleugelaanvallers.De linkeraanvaller die ook veelvuldig vanaf rechts naar binnen kwam liet na een flitsende actie enkele Reutum verdedigers zijn hielen zijn. Zijn gekrulde bal (alla Robben) leek als een granaat binnen te slaan maar Kevin wist met een prachtige safe nog net de bal met zijn vingertoppen te beroeren waardoor de bal op de paal uiteen spatte. Ondanks dat Reutum steeds verder achteruit werd gedrukt waren de beste mogelijkheden toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een kopbal net over de lat verdwijnen, en kwam Mark net een teen tekort om een pass van Sam tot doelpunt te promoveren. WVV bleef geloven in een beter resultaat en had hiervoor een dood spelmoment voor nodig. Een ogenschijnlijk te hard getrapte cornerbal werd alsnog richting het doel van Reutum gekopt om daarna door een woud van spelers tegen het net te stuiteren, 1-1. Achteraf bleek dat de bal in alle drukte in de doelmond nog net iets door een WVV speler van richting werd veranderd waardoor iedereen dus op het verkeerde been stond. Na de gelijkmaker werd verwacht dat WVV door zou drukken maar dat bleek niet het geval te zijn. Het was zelfs Reutum dat in de laatste minuten de wedstrijd had moeten “killen”. Na een corner van Sam leek Stijn bij de tweede paal vrij in te kunnen schieten. Een verdediger dook in de baan van de bal en zag de bal kiezelhard op zijn arm/hand verdwijnen. Scheidsrechter van Laar kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Vlak voor tijd de uitgelezen mogelijkheid voor de ploeg uit Reutum om alsnog de volle buit uit Hengelvelde mee te nemen. Stijn nam plaats achter de bal, schoot de bal hard de hoek maar zag dat de doelman van WVV met een prachtige safe de bal tot corner wist te verwerken. Nu was het weer alle hens aan dek bij de ploeg uit Hengelvelde om de 1-1 over de streep te trekken. Toch leek Sam de winnende treffer op zijn schoen te hebben. Na een fraaie solo zag hij zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het slotakkoord was voor Stijn maar zijn vrije schotkans, van randje 16, verdween eveneens naast het doel waarna scheidsrechter van Laar deze wedstrijd de geschiedenisboeken in floot.

Achteraf moeten we realistisch zijn, en moeten we gezien het totale spelbeeld tevreden zijn met deze remise. Maar als je achteraf alle kansen nogmaals afvinkt dan moet je toch constateren dat je niet het optimale rendement hebt gehaald. Nogmaals het gelijkspel gaf vandaag qua voetbal de verhoudingen prima weer. Qua voetbal verdiende deze pot misschien ook wel geen winnaar maar als je er zo dicht bij bent dan was een “sneaky” overwinning toch wel heel lekker geweest.

Volgende week spelen we thuis tegen B.V.V. Borne. Deze ploeg verloor afgelopen weekend thuis met 0-4 van TVO. De ploeg van de nieuwe trainer Mark Dijksta zal zich echter zo snel als mogelijk willen revancheren. Reutum zal hiervan komend weekend het slachtoffer moeten worden. Het is aan de thuisploeg om hier een passend antwoord op te vinden. De bal zal komende zondag, rond de klok van 14.00 uur, op de Kottenbrei gaan rollen.

Opstelling tegen WVV ’34: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay ( Lex 62’), Jurgen, Ramon, Jordi, Björn, Sam, Stijn, Mark.

VV Reutum 2 heeft valse start in Weerselo.

Zondagmiddag voetballen is uniek voor Reutum 2 maar vandaag toch een feit. Om 12.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van de heer Schulte. En na 1 minuut spelen was de stand al 1-0 na slapen in de verdediging. Een valse start die 10 minuten later werd verergerd door de 2-0 na opnieuw onoplettendheid in de verdediging.
Voetballend was het echter best aardig om naar te kijken en er werden ook diverse mogelijkheden gecreëerd. Jan Morskieft was dreigend en Dani Scholten kwam net een teen te kort na een hoogstandje in de 16 meter. Ruststand 2-0.

1 wissel waarbij Maurice Kuipers in het veld kwam voor Roel Deterink.
Direct was er de kans op de 2-1 waarbij Dani Scholten alleen op de keeper kwam maar miste.
Dit beeld kwam vaker voor want er werden vier a vijf 100 % mogelijkheden in zeep geholpen.
UD beperkte zich inmiddels tot het fameuze lange bal spel waarbij het enkele keren gevaarlijk werd. Jord Van de Aa maakte de 2-1 na een slippertje van de uitblinkende keeper van UD en het wachten was op de 2-2. Met een vrije trap bracht UD echter de stand weer op 3-1 en hierna was er nog een penalty voor UD, deze werd gemist en in de omschakeling kwam Jan Morskieft helemaal vrij voor de keeper maar het verhaal van de dag was kansen missen.
Niet veel later was het einde wedstrijd en is het eerste verlies een feit!
Toch een lekkere wedstrijd waarbij er wellicht een puntje in had gezeten.

Volgende week Avanti thuis waarbij er om 09.30 uur wordt afgetrapt.

Tot dan!

Reutum hard onderuit in Eibergen.

EIBERGEN - Reutum heeft de altijd trouwe meegereisde toeschouwers een draak van een wedstrijd voorgeschoteld. Eibergen was op het prachtige sportpark "de Bijenkamp" simpelweg gretiger en meer overtuigend dan de ploeg uit Reutum. Reutum stond erbij en liet het gewoon gebeuren. Eibergen was voetballend zeker niet beter dan Reutum maar dan zie je dat je met de juiste beleving en wedstrijdmentaliteit dergelijke potten in winst om kunt zetten. Natuurlijk was de 5-0, gezien het spelbeeld, een geflatteerde uitslag maar het stond er wel gewoon.
In de eerste 45 minuten wist Reutum via Sam (2x), en Mark (1x) enkele keren gevaarlijk te worden maar de scherpte in de afronding ontbrak. Eibergen zette hier alleen een schot tegenover. Toch wist Eibergen vlak voor de thee door een grote inschattingsfout in de Reutum-verdediging op 1-0 te komen.
Na de thee leek een vrije bal al snel de gelijkmaker op te leveren maar de bal trof geen doel. Dit bleek achteraf de enige mogelijkheid te zijn geweest voor de Reutummers in de tweede helft. Reutum zakte steeds verder in het Eibergs moeras, en zag dat Eibergen met twee vingers in de neus mocht uitlopen naar een 5-0 overwinning.
Verliezen mag, maar niet op deze manier. We hebben nog één week om de neuzen allemaal weer de goede kant op te krijgen maar we moeten constateren, hoe triest ook, dat de voorbereiding niet het gewenste en verwachte resultaat heeft opgeleverd. Gezien de sportieve prestaties van vorig seizoen hadden we absoluut meer verwacht. Als we na de bekerwedstrijden tegen Haaksbergen, Vasse, en nu ook Eibergen nog steeds niet met beide benen op de grond staan dan moeten we ons echt zorgen gaan maken.
Opstelling tegen FC Eibergen: Kevin, Jurgen, Wout M, Wout S (Jaap 70'), Jan ( Jop 70'), Ramon, Björn, Jordi (Dani 70'), Stijn, Sam, Mark.
 

Programma - Uitslagen 12 september tm 15 september 2020

Gelukkig waren er weinig supporters mee gereisd naar Eibergen voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke FC.
Na de mooie en goede wedstrijd tegen SDC afgelopen dinsdag heeft Reutum 1 zich vanmiddag van zijn slechtste kant laten zien.
Na een ruststand van 1-0 (een doelpunt net voor rust) werden in de tweede helft maar liefst vier tegendoelpunten geïncasseerd tegen de zondag vierdeklasser.
We gaan er maar vanuit dat het onthutsend zwakke optreden van de Reutummers een  eenmalige ‘offday’ betrof.
Dat mogen de mannen volgende week  bewijzen tegen WVV’34, dat in vergelijking met vorig seizoen behoorlijk versterkt is.
Net als Reutum had ook SV Vasse een offday door met  2-0 te verliezen bij Haaksbergen. FC Eibergen is de poulewinnaar en bekert door.

 
Uitslagen zaterdag 12 september 2020 (Beker-Zwaluwen jeugdcompetitie)
Bruchterveld JO19-1 - Reutum JO19-1 ----3-5
Reutum JO17-1 - Tukkers De JO17-2 ----4-1
Reutum JO15-1 - Stevo JO15-3 ----10-0
Reutum JO13-1G - KOSC JO13-1 -----3-2
Reutum MO13-1 - Oranje Nassau MO13-3 ----5-0
Reutum JO12-1 - Deto JO12-1G ----2-4
Reutum JO10-2 - Kloosterhaar JO10-1 ----7-11
De Tukkers JO10-1 - Reutum JO10-1G ----
Reutum JO8-2 - Kosc JO8-2 ----3-8
UD W. JO8-1 - Reutum JO8-1G ----4-3
 
Uitslagen zondag  13 september 2020
FC Eibergen - Reutum ----5-0
Tukkers De 2 - Reutum 2 ----2-1
Reutum 3 - RSC 6 ----6-0
Reutum 35+1 - De Tubanters1897 3 ----3-5
Twenthe VR1 - Reutum VR1 ----1-8
 
Uitslag dinsdag 15 september 2020 (beker)
RSC JO17-2 - Reutum JO17-2 ----2-5
Reutum verliest van SDC 12 maar tankt het nodige zelfvertrouwen
DENEKAMP – Natuurlijk is verliezen niet leuk, maar soms kun je uit een verliespartij
toch weer vertrouwen putten voor de komende periode.
SDC ’12, de ploeg van oud Reutum trainer Mark Wijnreder, gaf Reutum deze avond
misschien wel het juiste zetje om weer wat vertrouwen te tanken. Soms moet je
schijnbaar eerst een stap terug doen om daarna pas weer vooruit te kunnen.
De opmerking van Gert Waning in de rust zei dan ook meer dan 1000 woorden. Gert
kwam met zijn vlag in zijn hand de kleedkamer binnen en vroeg zich werkelijk af of
dit dezelfde spelers waren die nog geen 48 uur geleden met 3-1 van Vasse hadden
verloren. Gert had 100% gelijk want wat Reutum de eerste 45 minuten, de opnieuw
vele Reutum-supporters voorschotelde, was een verademing in vergelijking met
afgelopen zondag.
In een zeer open, en vermakelijke wedstrijd was het de thuisploeg dat weliswaar over
de volle 90 minuten ietwat geflatteerd met 3-1 won, maar niemand die daar eigenlijk
achteraf mee zat.
Achteraf waren de beide trainers het er wel over eens dat het met gemak 6-6 had
kunnen worden gezien de mogelijkheden die deze avond voor beide doelen te
noteren vielen.
Voetballend had SDC ’12 zoals verwacht meer voetbal bagage in huis, maar had het
de handen meer dan vol aan de prima meevoetballende mannen uit Reutum.
Björn had al snel de 0-1 op zijn hoofd maar zijn kopbal uit een vrije bal van Sam
scheerde voorbij de 2e paal. De eerste mogelijkheid in de 16 van Reutum leverde
gelijk een strafschop op. Stef van Velden schoot onberispelijk de 11-meter tegen de
touwen. Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want kort hierop
was het Mark Morskieft die in de 16 van SDC onderuit werd gehaald. Ook hier dus de
bal op de stip. De keeper wist de ingeschoten strafschop van Mark nog te keren
maar zag de rebound in 2e instantie wel door Mark tegen de touwen gewerkt
worden, 1-1. In de fase hierna had Reutum eigenlijk verder weg moeten lopen van de
thuisploeg. Sam ( 1x ) en Mark ( 2x) verschenen geheel vrij voor de doelman van
SDC maar in alle drie de gevallen kwam de doelman als winnaar uit de bus. Aan de
andere kant kreeg ook SDC via de rappe Mensink, en opnieuw van Velden goede
mogelijkheden om doel te treffen maar doelman Tulk van Reutum stond vaak op de
goede plek om enkele doelpunten te voorkomen. Vlak voor de thee leek Stijn na een
fraaie individuele actie binnen de 16 Reutum op voorsprong te zetten maar ook deze
grote mogelijkheid leverde helaas geen doelpunt op.
Met een 1-1 zochten beide ploegen de kleedkamers op.
In de rust bleef Kevin binnen, voor hem kwam Jurre tussen de palen. De eerste echte
grote mogelijkheid was na de thee voor de ploeg uit Reutum. Het was Sam dat via de
rechterkant de 16 van SDC binnen stoof. Oog in oog met de doelman van SDC koos
Sam om de bal kneiterhard voorbij de doelman te strepen. De bal was ook wel hard
maar te hoog waardoor de bal van dichtbij hard over de lat verdween. Kort hierop
was het SDC dat een afgeslagen corner opnieuw voor het doel bracht. De nr 7
slingerde de bal weer voor het doel en zag tot zijn eigen ontsteltenis dat de bal, via
de binnenkant van de paal, tegen het net rolde. Hierna konden er voor beide doelen
nog de nodige mogelijkheden genoteerd worden maar het sprankelende en
wervelende van de eerste 45 minuten was er in het verloop van de wedstrijd bij beide
ploegen wel een beetje af. En dat was gezien het hoge tempo (op het mega grote
kunstgrasveld qua afmetingen) met name in het eerste uur van de wedstrijd ook wel logisch te noemen. Dat
een te korte terugspeelbal vlak voor het einde door Mensink nog werd binnen
geschoten was dan ook puur voor de statistieken.
Zoals al gememoreerd speelde Reutum met name het eerste uur een prima pot. Hier
kunnen en moeten we mee verder want de competitie komt natuurlijk steeds
dichterbij. Komende zondag zullen we in Eibergen aantreden tegen de plaatselijk FC.
De bal zal hier om 14.00 uur gaan rollen.
Opstelling tegen SDC ’12: Kevin (Jurre 45’), Wout S (Björn 75’), Wout M (Jan 62’),
Lindsay, Jurgen, Ramon (Dani 62’), Björn (Jaap 62’), Lex, Sam, Stijn, Mark.
Reutum verliest in en van Vasse.

VASSE – Het is Reutum niet gelukt om Vasse in eigen huis te verslaan. Vasse speelde tegen
Reutum met de juiste passie, bond de strijd aan, en voetbalde bij vlagen gewoon leuk voetbal
waardoor Reutum na 90 minuten dan ook met een verdiende 3-1 nederlaag naar huis werd
gestuurd.
Reutum speelde een stukje beter dan een week geleden tegen Haaksbergen maar het ontbrak
simpelweg aan de juiste overtuiging om er een echte wedstrijd van te maken. Met iets meer
overtuiging en passie had een nederlaag zeker voorkomen kunnen worden.
Vasse koppelt een gezond stukje werklust aan een stukje voetballend vermogen. Mede
hierdoor zal het dit seizoen voor veel ploegen een lastig te nemen horde worden. Vasse houdt
de rijen prima gesloten, en zet vooral de rappe voorwaartsen snel aan het werk waardoor de
druk gelijk op de achterhoede van de tegenstander komt te liggen.
Ook tegen Reutum was dit met name de eerste 15 minuten het geval. Het was aan doelman
Kevin Tulk van Reutum te danken dat een doorgebroken speler al niet heel snel de 1-0 binnen
schoot. Met een prima reflex wist Kevin nog net op tijd de bal voor de voeten van de spits van
Vasse weg te tikken. Vasse speelde in deze fase haar beste voetbal en zag al vrij snel na de
eerste kans ook de tweede mega kans ontstaan. Nu was het een middenvelder die vanaf een
meter of 7 vrij mocht aanleggen. De bal verdween echter van dichtbij hard over het doel van
de Reutumse goalie. Na 15 minuten kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en ontstonden
er voor beide doelen enkele kleine mogelijkheden maar megakansen konden in deze fase niet
worden genoteerd. Toch was het Reutum dat het eerst deze middag het netje wist te vinden.
Een fraaie boogbal van Stijn verdween over de laatste linie van Vasse. Mark was er als de
kippen bij om de bal voor de uitstormende keeper tegen de touwen te tikken. Maar het
doelpunt werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Een foutieve beslissing zou
achteraf blijken. In deze fase golfde het spel en beetje op en neer zonder noemenswaardige
mogelijkheden. Het leek een 0-0 met de rust te worden, maar hier dacht Vasse toch net iets
anders over. Een lage voorzet werd, via een woud van benen, uiteindelijk door een speler van
Vasse, vlak voor de thee in de korte hoek binnen gehakt.
Na de thee leek Reutum de zaakjes organisatorisch wat beter voor elkaar te hebben waardoor
het voor Vasse een stuk lastiger werd om nog echt gevaarlijk te worden. Voetballend leek
Reutum wat sterker te worden en zag dit via een combinatie van Stijn, Mark en Björn bijna
beloond worden. Helaas remde de bal in hoge gras teveel af waardoor deze mooie
aanvalsopzet in de hoge sprieten stierf. Na ruim een uur de eerste wissels aan Reutum-kant.
Stijn, Jordi en Jurgen kwamen naar de kant voor Sam, Jaap en Jan. Al snel had dit effect want
het was Sam die aan het einde stond van een fraaie aanval over de rechterkant. Op snelheid
stoof Mark vanaf rechts op om daarna de bal hard en laag voor het doel te spelen. Sam stond
inmiddels op de juiste plek om van dichtbij de bal tegen de touwen te tikken, 1-1. Lang mocht
de ploeg uit Reutum niet genieten van de gelijkmaker want een minuut later lag de 2-1 al
achter Kevin. Door een opportunistische bal van Vasse werd de achterhoede van Reutum toch
behoorlijk te kijk gezet. Na een lekker partijtje duwen en trekken kwam de aanvaller van
Vasse als winnaar uit de bus om daarna de bal laag en diagonaal in de lange hoek te prikken,
2-1. Reutum probeerde het nog wel en zag een hard schot van Sam recht in de handen van de
keeper van Vasse verdwijnen. Het slotakkoord was opnieuw voor de thuisploeg die in de
“dying seconds” een fout in de opbouw bij Reutum genadeloos afstrafte, 3-1.
Vasse won uiteindelijk verdiend en zag dat het na deze wedstrijd nog steeds ongeslagen was
in de voorbereiding. Natuurlijk zegt dit niets maar het is wel lekker in deze fase van de
voorbereiding.
Ondanks dat Reutum tegen Vasse pas voor de eerste keer verloor in deze voorbereiding zal
er nog veel werk verricht moeten worden om goed voorbereid aan start van de competitie te
beginnen. Het frivole spel waar Reutum vorig seizoen menig tegenstander mee wist te
verrassen is nog ver weg. Bij vlagen zien we dit wel terug, maar er gaat gewoon teveel fout
waardoor het te vaak achter de spreekwoordelijke feiten aanloopt.
Komende dinsdag mag Reutum zich mogen opmaken voor een wedstrijd tegen oud trainer
Mark Wijnreder. Mark zwaait nu het scepter bij SDC ’12 in Denekamp. De oefenwedstrijd zal
om 20.00 uur in Denekamp beginnen.
Opstelling tegen Vasse: Kevin, Wout S ( Jop 78’), Wout M, Lindsay, Jurgen ( Jan 65’),
Ramon, Jordi ( Jaap 65’), Lex ( Dani 78’), Björn, Mark, Stijn (Sam 65’)

Programma - Uitslagen 5 september tm 8 september 2020

Reutum verliest zondag 6 september de bekerderby in en tegen SV Vasse met 3-1.
De thuisploeg speelde gedurende de wedstrijd, die overigens goed geleid werd door scheidsrechter P. Bloksma, attenter en feller dan de Reutummers.
In de 45e minuut  kwam sv Vasse op 1-0. Na een half uur in de tweede helft scoorde invaller Sam Holsink uit een mooie aanval de gelijkmaker.
De vreugde was voor Reutum van korte duur want in de volgende aanval was het al weer 2-1 voor sv Vasse. In de 44e minuut scoorde  Vasse de 3-1 en was de wedstrijd gelopen.
De andere wedstrijd in de poule Haaksbergen- FC Eibergen eindigde in 1-4.
 

Dinsdag 8 september oefende Reutum 1 in Denekamp tegen SDC ’12.
In een leuke en aantrekkelijke wedstrijd heeft SDC’12, de ploeg van Mark Wijnreder de winst uiteindelijk naar zich toe getrokken.
In de eerste helft kwam SDC’12  na vijf minuten door een penalty op 1-0.
Niet veel later gaf scheidsrechter Pim Weghorst ( hij was in 2015 de scheidsrechter bij de promotiewedstrijd  FC Het Centrum – Reutum ) ook Reutum een terechte strafschop.
Mark Morskieft ging achter de bal staan en hij verschalkte de doelman van SDC’12.
Beide teams kregen gedurende de eerste en tweede helft meerdere kansen en het was SDC  in de tweede helft die hiermee het best wist om te gaan en nog twee keer scoorde.
Einduitslag van deze sportieve wedstrijd was 3-1.
Zondag speelt het team van Peter Bokma de derde bekerwedstrijd,  en de laatste wedstrijd voor de competitie,  in Eibergen tegen de plaatselijke FC.
Voor Reutum de laatste bekerwedstrijd van het seizoen.

 
Uitslagen zaterdag 5 september 2020 (beker, en van JO8 t/m JO12 is competitie)
Reutum JO19-1 - Oranje Nassau JO19-2 ----0-3
Reutum JO15-1 - KOSC JO15-2 ----10-0
Reutum JO13-1G - HHC Hardenberg JO13-2G -----5-0
NEO MO13-2 - Reutum MO13-1 ----1-12
Reutum JO10-1 - Stevo JO10-1 ----15-2
Bornerbroek JO10-2 - Reutum JO10-2 ----8-8
DTC'07 JO8-1 - Reutum JO8-2 ----9-3
Reutum JO8-1G - De Esch JO8-3 ---- 16--4
Uitgesteld:
RSC JO17-2 - Reutum JO17-1 ---- uitgesteld
 
Uitslagen zondag 6 september 2020 (beker)
S.V. Vasse - Reutum ----3-1
Reutum  2 - KOSC 3 ----4-1
KOSC 6 - Reutum 3 ----2-0
BSC Unisson 3 - Reutum 35+1 ----7-1
Reutum VR1 - TVC '28 VR2 ----0-2
 
Uitslag maandag 7 september 2020
Delden JO12-1 - Reutum JO12-1----5-0
 
Uitslag dinsdag 8 september 2020
SDC '12 1 - Reutum 1 ----3-1
 
Reutum wint van Haaksbergen maar daar is dan ook alles mee gezegd.

REUTUM - Houdt u zich even vast? Afgelopen zondag (30-8-2020) speelde de hoofdmacht van Reutum
pas voor het eerst in 2020 op het echte hoofd-(gras)-veld op de Kottenbrei. De laatste keer was dat op
15 December 2019. Destijds werd Avanti Wilskracht nipt op het echte gras met 2-1 verslagen.

Het veld lag er natuurlijk perfect bij maar wat Reutum tegen 5e klasser Haaksbergen deze middag de
vele trouwe toeschouwers voorschotelde was soms werkelijk tenenkrommend te noemen. Het leek wel
of er stroop op het veld lag, zo tergend langzaam verliepen sommige aanvallen waardoor Haaksbergen
eigenlijk gemakkelijk overeind bleef. Als je daar dan ook nog de foutieve aannames, dramatische passes
en soms onbegrijpelijke keuzes aan toevoegt dan weet je dat je heel snel dit boek moet sluiten, en snel
weer de focus moet leggen op de komende wedstrijden. Natuurlijk zullen we deze wedstrijd intern zeker
evalueren.

Ondanks deze uiterst zwakke pot van Reutum had het eigenlijk gezien de verhoudingen op het veld, en
vele mogelijkheden gemakkelijk een keer of 5 kunnen of moeten scoren. Keer op keer was de doelman
van Haaksbergen een niet te nemen orde. Hij was afgelopen weekend met stip "the man of the match".

Eigenlijk begon Reutum prima aan deze wedstrijd want binnen de minuut had het al op 1-0 kunnen staan
toen Björn aan de rechterkant op karakter zijn tegenstander het bos instuurde. Zijn lage voorzet vond
Mark bij de eerste paal die de bal voor het intikken had. Mark toucheerde de bal met veel gevoel maar
moest al gelijk zijn meerdere erkennen in de doelman van Haaksbergen. In de 15 minuten hierna was
het een wedstrijd op één helft. Reutum bepaalde en Haaksbergen hield dapper tegen. Ramon, Stijn en
Sam waren in deze fase ook al dicht bij een treffer maar voor alle 3 gold dat de juiste richting in de
afronding ontbrak. Na een groot aantal corners in deze fase was daar dan eindelijk de bevrijdende 1-0.
Een scherp aangesneden corner werd van dichtbij hard en hoog achter de kansloze doelman gekopt
door Stijn, 1-0. Kort hierop was het Mark die op snelheid de 16 indook. Met de bal aan de voet werd hij
ten val gebracht en leek een penalty het logische gevolg. Maar scheidsrechter Geerdink vond dat de
overtreding buiten de 16 werd gemaakt waardoor de bal op het randje van de 16 kwam te liggen. Stijn
nam plaats achter de bal en krulde de bal met veel gevoel in de lange hoek. De bal leek binnen te vallen
maar als een roofdier wist de doelman deze schier onhoudbare bal tot corner te verwerken. Na deze
vrije bal al de eerste wissel aan Reutum-kant. Sam moest er noodgedwongen af waardoor Jaap binnen
de lijnen kwam. Door deze wissel schoof Björn een linie naar voren. Haaksbergen probeerde in de
omschakeling gevaarlijk te worden maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Haaksbergen nooit. Kevin
hoefde in de gehele 90 minuten eigenlijk niet handelend op te treden. Aan de andere kant bleef de
doelman van Haaksbergen maar groeien in de wedstrijd door enkele goede mogelijkheden te pakken. Hij
leek het antwoord schuldig te blijven toen Stijn op rechts doorbrak. Zijn lage voorzet vond Björn die van
dichtbij de 2-0 voor het intikken had. Maar Björn raakte de bal volkomen verkeerd waardoor deze grote
mogelijkheid niets opleverde. Reutum werd slordiger en slordiger en hanteerde daarbij een tempo
waarbij ieder elftal met 2 vingers in de neus overeind blijft. Nee, het was niet best wat Reutum in de
laatste 15 minuten van de eerste helft ten uitvoer bracht. Toch had het vlak voor de thee zomaar 2-0
kunnen worden toen Lindsay met een prachtige pass Stijn geheel vrij voor de doelman zette. Stijn
probeerde de bal met binnenkant voet binnen te volleren maar zag dat de bal uiteindelijk nog ruim over
het doel van de doelman van Haaksbergen verdween

Na de thee leek er wat meer vuur in het spel van Reutum te komen. Na een corner van Mark leek
Lindsay de bal stijf in de kruising te koppen maar opnieuw wist de doelman met een prachtige safe
redding te brengen. Ondanks dat het nog niet allemaal top was wist Reutum toch steeds meer druk te
ontwikkelen waardoor Haaksbergen alleen maar aan verdedigen kon denken. Jaap was de volgende die
op pad ging maar vanuit een lastige hoek wist de 17-jarige de bal niet voorbij de doelman van
Haaksbergen te krijgen. In deze fase was het wachten op de tweede treffer voor de ploeg uit Reutum
want de druk werd groter en groter. Mark werd diep gestuurd en kwam oog in oog te staan met de
doelman van Haaksbergen. De bal ging breed op Björn die de 2-0 voor het inschieten had. Maar
opnieuw wist die dekselse doelman met uiterste krachtinspanning met zijn benen nog redding te
brengen. Na een uur spelen kwamen Dani, Jop en Jordi voor Ramon, Jan en Lex binnen de lijnen. Het
was Jordi die kort na zijn invalbeurt de 2-0 op zijn schoen had. De inzet van Jordi was de doelman te
machtig maar nu was het een verdediger die op de lijn nog net redding wist te brengen. Voetballend was
het nog steeds niet best aan Reutum-kant maar ondanks dit mindere spel wist het toch goede
mogelijkheden te creëren. Een prima corner van Dani werd door Mark in deze fase maar rakelings naast
het doel gekopt. Kort hierop was het opnieuw de meest dreigende man aan Reutum-kant, Mark
Morskieft, die aan een slalom begon. Zijn balletje op Jordi was heerlijk op maat waardoor het een
kwestie van inschieten werd. Jordi schoot wel binnen maar zag dat opnieuw de prima doelman een
zekere treffer voorkwam. Haaksbergen wist tegen het einde van de wedstrijd wat meer druk te
ontwikkelen toen het met hoge ballen de 16 van Reutum probeerde te bestoken maar verder dan dit
kwam men niet. Stijn had in de "dying seconds" nog een duit in het zakje kunnen doen. Zijn genomen
vrije bal was niet te pakken voor de doelman maar nu bracht het aluminium boven de doelman redding
waarna scheidsrechter Geerdink voor het laatst deze middag op zijn fluit floot.

Reutum zal, buiten het voetbal om, nog de nodige stappen moeten maken want op deze manier wordt
het een lastig seizoen. Afgelopen dinsdag stond het tegen het sterke Oranje Nassau in de rust (met bijna
dezelfde 11 namen) met 3-0 voor. Het kan dus wel. Natuurlijk is een andere, minder snelle, ondergrond
een groot verschil maar vandaag zat het verschil zeker niet alleen in de ondergrond waarop gespeeld
werd. As. zondag spelen we onze tweede wedstrijd voor de beker, in en tegen Vasse. Ook hier zal de
bal om 14.00 uur gaan rollen.

Opstelling tegen VV Haaksbergen: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay, Jan (Jop 60’), Ramon (Dani 60’),
Björn, Lex (Jordi 60’), Sam (Jaap 20’), Stijn, Mark.

Vervoer naar uitwedstrijden

Er zijn bij het bestuur vragen binnengekomen over het wel of niet verzamelen/meerijden met elkaar naar uitwedstrijden.

Voor de meeste teams staan de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen voor de deur. Bij uitwedstrijden betekent dit ook weer samen in de auto en hiervoor zijn richtlijnen en adviezen vanuit de overheid.

Onderstaande link geeft een overzicht met de maatregelen die voor jou als voetballer gelden: Neem ze door:
Bekijk hier

Vervoer:

Het advies van de overheid is om een mondkapje te gebruiken indien in er personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel zitten. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen, ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen.

Een mondkapje is dus niet verplicht voor mensen van 13 jaar en ouder, maar wordt wel door de overheid geadviseerd en dit landelijk advies neemt het bestuur van vv Reutum over.

Het is de bedoeling dat ouders en spelers zelf zorgen dat zij een mondkapje bij zich hebben.
Door het dragen van mondkapjes hopen wij elkaar, en vooral ook alle leiders en ouders die voor ons rijden naar de wedstrijden, te beschermen. 
Bespreek het wel of niet gebruiken van mondkapjes dan ook goed binnen je eigen team en/of met de inzittenden van de auto.

Reutum en Oranje Nassau houden elkaar in een vermakelijke pot in evenwicht.

REUTUM - Het was voor de Reutum supporters even wennen om de hoofdmacht weer in Reutum aan het werk te zien. Het was namelijk meer dan een half jaar geleden dat Reutum 1 de laatste wedstrijd op de Kottenbrei speelde.
Afgelopen dinsdagavond was het Oranje Nassau dat Reutum bezocht. De bezoekers kennen al een redelijk lange voorbereiding en hadden al 3 pittige oefenwedstrijden (DOS '37, SVZW en Vroomshoopse Boys) achter de kiezen die ze allemaal glansrijk doorstonden. Op voorhand dus een mooie, maar ook pittige tegenstander voor de mannen uit Reutum.
Na de prima overwinning tegen HVV Hengelo afgelopen weekend moest dit vandaag een passend vervolg krijgen. Reutum opende de dans door al snel een fout van de doelman van Oranje Nassau genadeloos af te straffen. Stijn was er als de kippen bij om dit cadeautje gelijk uit te pakken, 1-0. Ondanks het lichte voetballende overwicht van de ploeg uit Almelo in deze fase was het opnieuw Stijn die de 2e mogelijkheid voor Reutum gelijk in een doelpunt omzette, 2-0. Hierna begon de ploeg uit Almelo steeds meer aan te dringen maar vond het enkele malen de prima keepende Jurre op haar pad. Maar ondanks deze Almelose druk liet de thuisploeg zich niet gek maken, en hield de rijen prima gesloten. Het was zelfs Reutum dat in deze fase enkele mega mogelijkheden niet wist te benutten waardoor de 2-0 te lang op het bord bleef. Toch viel niet kort voor de thee 3-0 toen Sam opnieuw een slippertje in de opbouw van Oranje Nassau genadeloos afstrafte.
Na de thee met 4 nieuwe spelers voor Reutum binnen de lijnen was het  Oranje Nassau dat al snel de 3-1 wist binnen te schieten. De druk werd nog meer opgevoerd waardoor Reutum vol in de achteruit moest. Oranje Nassau met enkele zeer vaardige en handige spelers in de gelederen stapelde kans op kans maar wist het doel simpelweg niet te vinden. En zoals wel vaker gebeurt valt dan het doelpunt  aan de andere kant. Een scherp aangesneden corner van Sam viel gelijk binnen waardoor de marge weer op 3 doelpunten kwam, en dat was gezien het spelbeeld toch wel geflatteerd te noemen. Oranje Nassau hestelde zich razendsnel door in een korte tijd nu wel 2 goede mogelijkheden te benutten waardoor het al snel 4-3 werd. Met nog een kleine 5 minuten op de klok was het dan toch de ploeg uit Almelo dat verdiend langszij kwam. Niet veel later was het scheidsrechter Rob Rakers die deze sportieve pot, en zeer vermakelijke doelpuntrijke pot de boeken in blies.
Reutum heeft vandaag  op conditioneel vlak weer enkele goede stappen kunnen zetten want het moest tegen Oranje Nassau absoluut tot het uiterste gaan om dit resultaat te realiseren. Natuurlijk is een 3-0 met de rust een tussenstand die smaakt naar een overwinning maar een ieder die de wedstrijd heeft gezien zal uiteindelijk kunnen leven met een 4-4 einduitslag. Hiervoor was het krachtsverschil tussen beide ploegen met name in de 2e helft simpelweg te groot.
Zondag speelt Reutum opnieuw thuis. De vv Haaksbergen komt dan in Reutum op bezoek. Dit is de eerste wedstrijd die gespeeld gaat worden voor de districtsbeker. De bal zal om 14.00 uur gaan rollen op de Kottenbrei, en zal worden gefloten door scheidsrechter Peter Geerdink.

TOTO 2020-2021 weer van start.
Als alles door kan gaan omwille het Corona virus, start de 1e ronde van het TOTO seizoen 2020 – 2021 in het weekend van 12 September. 
Wie wordt de opvolger van winnaar Jan Ikink? Of wint hij zelf weer? 
De bezorgers komen het weekend van 5 September langs om deze TOTO rond te brengen en om ze dan voor de eerste spelronde weer op te halen. 
We hebben een aantal nieuwe spelers bij gekregen en voor hen is het misschien wel makkelijk om de regels door te lezen. 
Mochten er meer mensen willen mee spelen, graag even contact opnemen met Dennis Morskieft. Veel plezier en succes met het invullen.
 
Reglement VV Reutum Toto:
 
Met de TOTO speelt iedereen mee op eigen risico.
 
De spelleiding neemt eindverantwoordelijkheid
 
Een TOTO briefje bestaat uit 4 rijen, elke rij kost bij het invullen € 0,50
 
De speler is verantwoordelijk dat zijn/haar naam op de TOTO komt.
DE TOTO ophaler/ophaalster, is hier niet voor verantwoordelijk.
Als er geen naam op briefje staat, kan de spelleiding niet zien van wie deze komt.
 
Het ophalen van de TOTO gebeurt op vrijdagmiddag/avond of zaterdagmorgen/middag.
Overleg met hem/haar dat als je er niet bent de TOTO ergens klaarlegt, als je 1 keer
niet meespeelt, leert dat je deze punten moeilijk weer inhaalt.
 
Na 8 TOTO's is er een winnaar van een periode, er zijn 4 periode's.
De prijs van elke periode is € 50,00.
 
Bij 8 van de 8 goed krijgt een speler 60 % van wat er in kas zit, indien er meerdere spelers 
zijn die er 8 goed hebben, gaan deze het delen.
 
Bij 7 van de 8 goed, krijgt een speler 40 % van wat er in kas zit, indien er meerdere spelers
zijn die er 7 goed hebben, gaan deze het delen.
 
Bij het invullen van meerdere rijtjes, geld het rijtje van de meeste goede voorspellingen
mee voor de stand.
 
Bedragen onder de € 4,00 wordt niet uitbetaald.
 
Bij afgelaste wedstrijden, wordt er gedobbeld. Gewone dobbelsteen, 1 en 4 zijn een 1, 
2 en 5 een 2 en 3 en 6 een 3.
 
Bij de finaleprijzen verdienen alleen de bovenste top 5 een geldprijs. De ladder is hier:
40% - 30 % - 15 % - 10 % - 5 % van totaalprijzengeld van maar liefst € 300,=.
 
Pr Commissie vv Reutum
Reutum 1 ruim voorbij HVV Hengelo

HENGELO - Eindelijk rolde de bal weer eens voor de voetballers van Reutum 1. Op zondag 8 Maart werd In Saasveld voor het laatst in een echte wedstrijd tegen een bal getrapt.
Dit weekend mochten de spelers van Reutum 1 laten zien of ze het voetbalspelletje nog een beetje onder de knie hadden. Na een 3-tal trainingen de afgelopen week, en een ochtendtraining op zondagmorgen, en een prima lunch rond de middag, werd er afgereisd naar Hengelo om daar aan te treden tegen de plaatselijk trots; HVV Hengelo. De ploeg van de nieuwe trainer Hilbert van Gils was al wat verder in de voorbereiding dan Reutum want het had al deelgenomen aan een toernooi van Sportlust Glanerbrug. Hier waren de resultaten, in relatief korte wedstrijdjes, zeer positief te noemen want Hengelo hield meer dan goed stand tegen ploegen die enkele klassen hoger acteerde.
Maar vandaag stond er voor de thuisploeg een wedstrijd van 90 minuten op het programma, en dat is toch wel iets anders dan een poule-wedstrijdje in een toernooi. En dat bleek achteraf ook wel.
Reutum kwam met een volledige selectie richting het mooie gerenoveerde sportpark van Hengelo. Op 2 blessuregevallen na ( Mick en Dani) was de groep compleet, en kon er door iedereen minimaal een uur worden gespeeld in 3 verschillende, vooraf doorgenomen, opstellingen.
Reutum liet er geen gras over groeien en zag dat een ingestudeerde (!!) vrije trap, al binnen 2 minuten, kiezelhard achter de doelman van Hengelo verdween. Sam was de schutter. Toen Hengelo niet kort hierna erg opzichtig schutterde in de opbouw was het Mark die al snel de 2-0 tegen de touwen schoot. Reutum hield de druk er op en dat resulteerde in opnieuw slordig balverlies voor de thuisploeg. Het was nu Stijn die keurig onderschepte en de bal met een listig wippertje in de lange hoek liet verdwijnen, 0-3. Reutum was heer en meester en zag dat enkele goede mogelijkheden geen treffer opleverde. Aan de andere kant was ook Hengelo 2x dicht bij een treffer toen de achterhoede er niet helemaal lekker uitzag. Maar Reutum bleef bepalen en zag een snelle vlot lopende aanval over de rechterflank via Jordi uiteindelijk bij Mark voor de voeten belanden. Van dichtbij was een droge schuiver genoeg voor de 0-4. Na 30 minuten de eerste wissels aan de kant van Reutum. Mede hierdoor was de echte druk een beetje verdwenen maar  bleef het balbezit wel voor de ploeg uit Reutum. Maar vlak voor de thee was daar toch de 5e treffer. De van JO-O19 overkomen Björn eistte hierbij een hoofdrol op. Na een prima interceptie stoof hij richting het doel van Hengelo om daarna de bal van rond de 16, hard en volkomen onhoudbaar voorbij de keeper van Hengelo binnen te schieten, 0-5 en rust.
Ondanks dat Reutum na de thee wat minder dominant voor de dag kwam dan in de eerste 45 minuten, had het met gemak verder kunnen/moeten uitlopen. Enkele erg grote mogelijkheden werden jammerlijk om zeep geholpen. Na een uur voetballen werd er opnieuw doorgewisseld waardoor het opnieuw in het begin even zoeken was. Hengelo profiteerde hiervan optimaal door uit een snelle uitval de 1-5 binnen te schieten. Maar het was opnieuw Björn die  het verschil weer op 5 bracht door prima te anticiperen op een heerlijk doorgehakte bal van Stijn. Van dichtbij was het voor Björn een koud kunstje de 1-6 binnen te schieten. Tot slot was het opnieuw Björn die van zich liet horen. Nu fungeerde hij als aangever. De assist van hem belande bij Jordi voor de voeten die geen moeite had de bal van dichtbij voor de 7e keer voorbij de doelman  van Hengelo te schieten, 1-7. Hierna vond de prima fluitende Jan Everlo het wel welletjes en floot voor het einde.
7 x scoren na meer dan 5 maanden stil gelegen te hebben is natuurlijk niet verkeerd. Daarnaast werd er zeker in de eerste 45 mimnten een spelletje op de mat gelegd waar men ook niet ontevreden over mag zijn. Verder is iedereen ongeschonden uit de strijd gekomen en kan dus de geplande voorbereiding richting de competitie verder worden voorgezet.
Komende dinsdag zullen we op de Kottenbrei, om 20.00 uur, een heel ander kaliber elftal voor de kiezen krijgen. Oranje Nassau zal ons sportpark dan komen bezoeken. Oranje Nassau speelde al 3 wedstrijden in deze voorbereiding tegen hoog spelende teams ( DOS '37, SVZW en Vroomshoopse Boys) en wist in al deze 3 wedstrijden ongeslagen te blijven ( 1 x winst , 2 x gelijk). We kunnen dus onze borst nat maken. Maar dat is juist wat we willen. Veel tegenstand waardoor we naderhand precies weten waar we aan moeten werken om over een kleine maand goed voorbereid aan de competitie te beginnen.
 

Wijzigingen in het MDWF per 1 juli 2020
Het gehele amateurvoetbal werkt sinds een aantal jaar met het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Op dit moment kunnen naast leden ook sommige niet-leden het mDWF invullen.
Dit laatste is niet wenselijk, omdat we zo niet kunnen nagaan of de ingevoerde gegevens ook altijd correct zijn. Vanaf het seizoen 2020/’21 gaat er in de werkwijze met het mDWF daarom iets veranderen:
alleen leden die de leeftijdscategorie Senior hebben kunnen het mDWF nog invullen.
Jeugdspelers in de leeftijdscategorie tot en met ' Onder 19' hebben niet meer de mogelijkheid en niet meer de verantwoordelijkheid voor het inzien en invullen van de spelersopgaaf op het mDWF.

Bij elke wedstrijd van Onder 19 en jonger wordt het verplicht om:
(Ten minste) één staflid, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft en lid is van de KNVB, op het mDWF te plaatsen;
de spelersopgaaf te laten doen door een staflid - bijvoorbeeld de (assistent-)trainer, teammanager etc. -, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft, lid is van de KNVB en op het mDWF is geplaatst.

Het is uiteraard verstandig om hier bij het vullen van de bondsteams alvast rekening mee te houden en er dus voor te zorgen dat ten minste één staflid (die senior is en lid is van de KNVB) nu al wordt toegevoegd aan het bondsteam. Dit voorkomt problemen op de wedstrijddag zelf.
Het blijft wel toegestaan om een of meer stafleden op het mDWF te plaatsen die de leeftijdscategorie van Senior nog niet hebben bereikt, maar wel lid zijn van de KNVB.
Zij kunnen echter geen spelersopgaaf doen.
Bovenstaande is ingevoerd om onnauwkeurigheden zoveel mogelijk te voorkomen.
Als je nog vragen hebt over het mDWF, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen of neem contact op met de Technische commissie, die de vraag voor ken leggen aan de KNVB.
 
Bron: KNVB.nl
Indeling seniorenteams VV Reutum 2020-2021
Ook de voorlopige indeling van de senioren competities heren en vrouwen is door de KNVB op 21 augustus bekend gemaakt.
Het wedstrijdprogramma kun je vinden onder --Teams -- op deze site
Dit is een voorlopige indeling, er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden.
 
Reutum 1, 3e klasse A
1 ---- MVV '29 ---- 14:00
2 ---- Luctor Et Emergo ---- 14:00
3 ---- De Tukkers ---- 14:00
4 ---- Borne ---- 14:00
5 ---- DSVD ---- 14:00
6 ---- TVO ---- 14:00
7 ---- RSC ---- 14:00
8 ---- LSV ---- 14:00
9 ---- Saasveldia ---- 14:00
10 ---- W.V.V.'34 ---- 14:00
11 ---- Losser ---- 14:00
12 ---- Avanti W. ---- 14:00
13 ---- Reutum ---- 14:00
14 ---- UDI ---- 14:00

Reutum 2, Reserve A-categorie, 3e klasse A
1 ---- KOSC 3 ---- 11:00
2 ---- RSC 2 ---- 11:00
3 ---- Quick '20 2 ---- 10:00
4 ---- LSV 2 ---- 10:45
5 ---- Oldenzaal 2 ---- 10:00
6 ---- Losser 2 ---- 10:45
7 ---- EMOS 2 ---- 10:30
8 ---- Avanti W. 3 ---- 10:00
9 ---- Reutum 2 ---- 09:30
10 ---- UD W. 2 ---- 11:15
11 ---- SDC '12 3 ---- 10:45
 
Reutum 3, Zevende Klasse 28
1 ---- KOSC 8 ---- 11:00
2 ---- Tukkers De 6 ---- 11:00
3 ---- RSC 5 ---- 10:45
4 ---- TVC '28 10 ---- 10:45
5 ---- Saasveldia 6 ---- 11:00
6 ---- Bornerbroek 3 ---- 12:00
7 ---- Reutum 3 ---- 11:15
8 ---- UD W. 8 ---- 11:00
9 ---- Langeveen 2 ---- 10:00
10 ---- Stevo 8 ---- 10:45
11 ---- Fleringen 4 ---- 10:00
12 ---- SDC '12 8 ---- 10:45
 
Reutum 4, 7e klasse 29
1 ---- MVV '29 6 ---- 09:00
2 ---- MVV '29 9 ---- 10:45
3 ---- Tukkers De 7 ---- 11:00
4 ---- Borne 4 ---- 10:00
5 ---- RSC 6 ---- 12:30
6 ---- Vasse 3 ---- 10:00
7 ---- Stevo 9 ---- 10:45
8 ---- Bornerbroek 4 ---- 11:00
9 ---- Fleringen 3 ---- 10:00
10 ---- DTC '07 3 ---- 09:30
11 ---- Reutum 4 ---- 12:00
12 ---- Vasse 4 ---- 10:00
 
Reutum Mannen 35+, Eerste klasse 1
1 ---- Reutum 35+1 ---- 09:00
2 ---- Quick '20 35+1 ---- 09:00
3 ---- Langeveen 35+1 ---- 09:15
4 ---- Zenderen Vooruit 35+1 ---- 09:00
5 ---- Fleringen 35+1 ---- 09:30
6 ---- EMOS 35+1 ---- 09:30
7 ---- EFC PW 1885 35+1 ---- 10:00
8 ---- Heracles avc 35+1 ---- 10:45
9 ---- Manderveen 35+1 ---- 09:30
10 ---- Rigtersbleek 35+1 ---- 09:30
11 ---- Saasveldia 35+1 ---- 09:00
12 ---- UDI 35+1 ---- 09:30
13 ---- Vasse 35+1 ---- 10:00
 
Reutum Vrouwen, Vijfde Klasse 01
1 ---- Tubantia VR2 ---- 11:45
2 ---- Hengelo VR1 ---- 11:00
3 ---- Saasveldia VR1 ---- 11:00
4 ---- UD W. VR1 ---- 11:00
5 ---- Manderveen VR1 ---- 11:45
6 ---- Reutum VR1 ---- 12:00
7 ---- Losser VR1 ---- 10:45
8 ---- Borne VR1 ---- 12:45
9 ---- DTC '07 VR1 ---- 11:30
10 ---- La Premiëre VR1 ---- 13:00
11 ---- RSC VR1 ---- 13:00
12 ---- TVC '28 VR2 ---- 11:00
13 ---- SDC '12 VR1 ---- 12:30
14 ---- NEO VR2 ---- 11:00
Indeling VV Reutum jeugdteams 2020-2021
De voorlopige indeling van de jeugdcompetities is door de KNVB op 21 augustus bekend gemaakt.
De competitie voor de J013 tm JO19 begint zaterdag 19 september.
JO8-1 tm JO12-1 spelen in de Zwaluwen jeugdcompetitie en die begint op zaterdag 5 september.
Dit is een voorlopige indeling, er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden. 
 
Reutum G Voetbal, 1e klasse 03
1 ---- De Esch G1 ---- 12:30
2 ---- Rigtersbleek G1 ---- 13:00
3 ---- Oranje Nassau G2 ---- 10:00
4 ---- SVZW G1G ---- 10:30
5 ---- ST:DOS'37/DETO G1 ---- 11:00
6 ---- NEO G1 ---- 14:00
7 ---- Reutum G1G ---- 12:15
 
Reutum JO19-1, 2e Klasse 02 (najaar)
1 ---- Vogido JO19-2 ---- 12:30
2 ---- DTC '07 JO19-1 ---- 14:30
3 ---- Quick '20 JO19-2 ---- 14:30
4 ---- EMOS JO19-1 ---- 14:30
5 ---- AJC '96 JO19-1 ---- 12:30
6 ---- SDC '12 JO19-2 ---- 16:30
7 ---- VMC JO19-1 ---- 15:30
8 ---- Reutum JO19-1 ---- 16:00
9 ---- Saasveldia JO19-1 ---- 16:00
10 ---- DSVD JO19-1 ---- 14:30
11 ---- Losser JO19-2 ---- 16:15
 
Reutum Jeugd G-voetbal, 1e klasse 02
1 ---- Rigtersbleek JG1 ---- 13:00
2 ---- De Esch JG1 ---- 10:00
3 ---- NEO JG1 ---- 09:45
4 ---- AZC JG1G ---- 10:00
5 ---- Tubantia JG1 ---- 10:45
6 ---- Reutum JG1 ---- 12:30
7 ---- WWNA JG1 ---- 11:00
 
Reutum JO17-1, 3e klasse 04 (najaar)
1 ---- ATC'65 JO17-4 ---- 12:00
2 ---- Fleringen JO17-1 ---- 16:00
3 ---- Heracles avc JO17-2 ---- 13:30
4 ---- DTC '07 JO17-1 ---- 14:00
5 ---- Oranje Nassau JO17-6 ---- 12:45
6 ---- Quick '20 JO17-5 ---- 12:45
7 ---- DETO JO17-2 ---- 11:00
8 ---- Achilles '12 JO17-4 ---- 12:00
9 ---- Bornerbroek JO17-1 ---- 14:30
10 ---- Reutum JO17-1 ---- 14:30
11 ---- KOSC JO17-2 ---- 13:00
 
Reutum JO15-1, 3e Klasse 03 (najaar)
1 ---- NEO JO15-4 ---- 12:30
2 ---- Fleringen JO15-1 ---- 14:00
3 ---- Heracles avc JO15-2 ---- 11:30
4 ---- BWO JO15-4 ---- 11:00
5 ---- Almelo JO15-1 ---- 12:45
6 ---- Achilles '12 JO15-2 ---- 12:00
7 ---- Bornerbroek JO15-1 ---- 13:00
8 ---- VMC JO15-1 ---- 11:00
9 ---- Reutum JO15-1 ---- 13:30
10 ---- Sparta E. JO15-5 ---- 10:30
11 ---- PH JO15-2G ---- 10:30
12 ---- La Premiëre JO15-1 ---- 14:00
 
Reutum JO13-1 gemengd, 2e klasse 09  (najaar)
1 ---- NEO JO13-3 ---- 11:15
2 ---- SVZW JO13-1 ---- 10:45
3 ---- Hulzense Boys JO13-1 ---- 10:15
4 ---- Heracles avc JO13-1G ---- 11:30
5 ---- Oranje Nassau JO13-2 ---- 09:45
6 ---- SVVN JO13-1 ---- 11:00
7 ---- Reutum JO13-1G ---- 13:30
8 ---- Saasveldia JO13-1 ---- 11:00
9 ---- GFC JO13-1 ---- 10:30
10 ---- Tukkers De JO13-1 ---- 11:30
11 ---- Enter JO13-1G ---- 12:45
 
Reutum Meiden onder 13 (8x8), 3e klasse 06 ( najaar)
1 ---- NEO MO13-1 ---- 11:15
2 ---- ATC'65 MO13-2 ---- 08:30
3 ---- EMOS MO13-1 ---- 11:30
4 ---- Berghuizen MO13-1 ---- 09:45
5 ---- Avanti W. MO13-2 ---- 10:00
6 ---- Oranje Nassau MO13-3 ---- 09:30
7 ---- Saasveldia MO13-1 ---- 11:00
8 ---- SVO Twickel MO13-1 ---- 10:30
9 ---- ST: SVV '56/Kloosterhaar MO13-1 ---- 09:30
10 ---- Luctor Et Emergo MO13-2 ---- 10:00
11 ---- Bruchterveld MO13-1 ---- 10:00
12 ---- Reutum MO13-1 ---- 11:00
 
Reutum JO12-1, Zwaluwen jeugdcompetitie, 1e klasse  11
1 ---- DETO JO12-1G ---- 09:45
2 ---- Oranje Nassau JO12-1 ---- 09:30
3 ---- Reutum JO12-1 ---- 09:45
4 ---- DOS '37 JO12-1 ---- 09:30
5 ---- Delden JO12-1 ---- 10:30
6 ---- De Tukkers JO12-1G ---- 11:30
 
Reutum JO10-1 gemengd, Zwaluwen jeugdcompetitie, 2e klasse  17
1 ---- Stevo JO10-1 ---- 09:00
2 ---- Reutum JO10-1G ---- 09:45
3 ---- Tukkers De JO10-1 ---- 10:00
4 ---- Quick '20 JO10-3 ---- 08:30
5 ---- Heracles avc JO10-3G ---- 08:30
6 ---- KOSC JO10-1 ---- 10:00
 
Reutum JO10-2,  Zwaluwen jeugdcompetitie, 3e klasse 21
1 ---- DOS '37 JO10-1G ---- 08:30
2 ---- DOS '37 JO10-2 ---- 08:30
3 ---- Oranje Nassau JO10-4 ---- 08:30
4 ---- Kloosterhaar JO10-1 ---- 09:30
5 ---- Bornerbroek JO10-2 ---- 10:00
6 ---- Reutum JO10-2 ---- 09:45
 
Reutum JO8-1G,  Zwaluwen jeugdcompetitie, 4e klasse 20
1 ---- De Esch JO8-3 ---- 08:30
2 ---- Tukkers De JO8-2G ---- 08:45
3 ---- UD W. JO8-1 ---- 08:45
4 ---- Reutum JO8-1G ---- 08:45
5 ---- Oranje Nassau JO8-4G ---- 08:30
6 ---- TVC '28 JO8-2 ---- 09:00
 
Reutum JO8-2,  Zwaluwen jeugdcompetitie, 5e klasse 28
1 ---- RSC JO8-1G ---- 08:45
2 ---- KOSC JO8-2 ---- 09:00
3 ---- Berghuizen JO8-1 ---- 08:30
4 ---- VMC JO8-1G ---- 09:00
5 ---- DTC '07 JO8-1 ---- 09:00
6 ---- Reutum JO8-2 ---- 08:45
 
 
 
Albo toernooi JO8 en JO10 teams

Info met betrekking tot het Albotoernooi op zaterdag 29 augustus bij de Tukkers.
Reutum JO8-1, Reutum JO8-2, Reutum JO10-1 en Reutum JO102- nemen deel aan dit toernooi.

De Tournify link voor het toernooi is:

https://www.tournify.nl/live/albo2020

Op deze pagina kan iedereen via 'mijn team' zijn/haar team selecteren en zal de poule-indeling en het wedstrijdschema voor dat team naar voren komen. Ook zal er dit jaar weer de knALBOkaal zijn voor het team dat het hardste kan schieten. De indeling hiervoor zullen we op de toernooidag zelf bekend maken, aangezien we nog aan het kijken zijn hoe we het één en ander fysiek het beste kunnen inrichten. Dit zal nooit eerder zijn dan de eerste wedstrijd van een team.

Andere COVID-19 gerelateerde zaken:

Wij willen vragen of zoveel mogelijk spelers thuis kunnen omkleden. Dit jaar is het douchen na afloop van het toernooi wel mogelijk, maar niet verplicht. Houd er rekening mee dat volwassen ten alle tijden 1.5m afstand van elkaar dienen te houden, wat het dus onmogelijk maakt om met veel ouders tegelijk hun kinderen te helpen met omkleden in de kleedkamers.

Er zullen dit jaar op verschillende plekken (denk aan kantine, patatwagen) verplichte looproutes komen, om fysiek contact zo veel mogelijk te beperken. Om oponthoud te voorkomen, zullen er dit jaar in de kantine geen zitplaatsen beschikbaar zijn.

We kunnen dit jaar maximaal 250 toeschouwers tegelijkertijd toelaten. Dit aantal werd andere jaren niet gehaald, vandaar dat we niet met een registratie gaan werken. Deze 250 toeschouwers kunnen alleen worden toegelaten zolang tussen volwassen de 1.5m gewaarborgd kan worden. Verspreid je dus om de velden en ga beslist niet 'gezellig' bij elkaar staan.

Wij roepen met klem alle spelers, leiders en toeschouwers op, die ook maar enige COVID-19 klachten vertonen, om niet naar het toernooi te komen.

Laten we er samen een veilig, maar vooral sportief toernooi van maken!
Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn, dan horen wij het graag.

 

Coronaregels op de Kottenbrei
Sinds vorige week is de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021 weer begonnen. Dat betekent dat er weer volop getraind en wedstrijden gespeeld gaan worden op ons sportcomplex De Kottenbrei. Ook zal er weer publiek naar ons sportcomplex komen. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Hoewel het coronavirus nog niet is verdwenen mag dit wel, echter alleen met inachtneming van de meest actuele coronaregels. Hieronder worden de belangrijkste regels weergegeven. Deze regels zijn afkomstig van NOC*NSF die de KNVB heeft overgenomen.
 
Algemene uitgangspunten
blijf thuis bij klachten en laat je testen;
pas hygiëne toe (handen wassen);
houd 1,5 meter afstand;
vermijd drukte en geef elkaar de ruimte
het is niet toegestaan in groepsverband te zingen of te schreeuwen.
 
Sporten
voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:   neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak; 
houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten;
schud geen handen; 
kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand in acht.
 
Gebruik van de kantine
er zijn maximaal 100 personen toegestaan; 
er wordt vriendelijk verzocht je te registreren bij binnenkomst (gegevens worden uitsluitend verwerkt en bewaard voor de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD);
bij voorkeur met pin betalen.
 
Voor meer informatie:
 
Wij verzoeken iedereen bovenstaande regels in acht te nemen en doen een beroep op uw gezonde verstand.


Bestuur VV Reutum 

Bekerindeling VV Reutum B-categorie 2020-2021
De KNVB heeft de bekerindeling van de B-categorie bekendgemaakt. 
Bij Reutum spelen alle jeugd- en seniorenteams behalve Reutum 1 en Reutum 2 in de B-categorie. 
De bekerwedstrijden in de B-categorie starten op zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus.
Het voorlopige wedstrijdschema van de bekerwedstrijden kun je per elftal vinden onder het item --Teams—op deze site.
De vermeldde wedstrijddata en aanvangstijden zijn de huidige gegevens per 7 augustus 2020 zoals door de KNVB zijn vastgesteld.
 
De ervaring leert dat vooral aan het begin van het seizoen het programma van de wedstrijden vaak wordt gewijzigd.
Wanneer teams, om welke reden dan ook, bekerwedstrijden willen verplaatsen dan is dat mogelijk voor zowel categorie A als categorie B. Deze bekerwedstrijd zal dan, in onderling overleg, verplaatst kunnen worden naar uiterlijk donderdag 17 september. Dit alles kan geregeld worden via het wijzigingsverzoek in Sportlink Club. De wedstrijden dienen vóór de geplande datum gewijzigd te zijn. |
Uitstel van bekerwedstrijden naar een datum ná 17 september is niet mogelijk.
 
Indeling Senioren VV Reutum
Reutum 3 Reserve zondag poule, Groep 2 Poule 070
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- Reutum 3 ---- 11:15
2 ---- RSC 6 ---- 12:30
3 ---- KOSC 6 ---- 09:00
4 ---- UD W. 4 ---- 09:00
 
Reutum 35+ Beker reserve Poule groep 2 Poule 040
1 ---- Reutum 35+1 ---- 09:00
2 ---- De Tubanters1897 3 ---- 11:00
3 ---- BSC Unisson 3 ---- 09:30
4 ---- Bon Boys 7 ---- 09:00
 
Reutum Vrouwen, zaterdag poule Groep 4 Poule 07
1 ---- Tubantia VR1 ---- 11:45
2 ---- TVC '28 VR2 ---- 11:00
3 ---- Twenthe VR1 ---- 11:00
4 ---- Reutum VR1 ---- 12:00
 
Jeugd VV Reutum
Reutum JO19-1, Groep 2, Poule 25
1 ---- Luctor Et Emergo JO19-1 ---- 14:30
2 ---- Oranje Nassau JO19-2 ---- 15:00
3 ---- Bruchterveld JO19-1 ---- 11:00
4 ---- Reutum JO19-1 ---- 16:00
 
Reutum JO17-1, Groep 3, Poule 033
4 ---- Quick '20 JO17-4 ---- 12:45
3 ---- RSC JO17-2G ---- 12:30
1 ---- Reutum JO17-1 ---- 14:30
2 ---- Tukkers De JO17-2 ---- 14:45
 
Reutum JO15-1 Groep 3 poule 26
1 ---- KOSC JO15-2 ---- 11:30
2 ---- ST: SVV '56/Kloosterhaar JO15-1 ---- 12:30
3 ---- Reutum JO15-1 ---- 13:30
4 ---- Stevo JO15-3 ---- 12:45
 
Reutum JO13-1 Groep 2 poule 46
1 ---- HHC Hardenberg JO13-2G ---- 10:00
2 ---- DOS '37 JO13-1G ---- 09:15
3 ---- Reutum JO13-1G ---- 13:30
4 ---- KOSC JO13-1 ---- 11:30

Reutum meiden onder 13 , 8-tal, Groep 1, Poule 09
1 ---- Reutum MO13-1 ---- 11:00
2 ---- Oranje Nassau MO13-3 ---- 09:30
3 ---- NEO MO13-2 ---- 09:45
4 ---- Luctor Et Emergo MO13-2 ---- 10:00

Speeldatums:    
Zaterdag 29 augustus - zondag 30 augustus 2020
Zaterdag 5  - zondag 6 september  2020
Zaterdag 12 - zondag 13 september  2020
KNVB beker indeling - programma VV Reutum 1 en Reutum 2
De KNVB heeft de bekerindeling en het wedstrijdprogramma van Reutum 1 en Reutum 2 bekend gemaakt.
Beide elftallen spelen in de A-categorie.
De indeling van de overige elftallen van VV Reutum die vallen onder de B-categorie, wordt vrijdag 7 augustus bekend.
 
VV Reutum 1, Groep 3 Poule 13
Nr. ---- Team ---- Voorkeurstijd
1 ---- S.V. Vasse 1---- 14:00
2 ---- Reutum 1---- 14:00
3 ---- FC Eibergen 1---- 14:00
4 ---- Haaksbergen 1---- 14:00
 
Wedstrijdprogramma Reutum 1
30-8-2020 ---- 14:00 ---- Reutum - Haaksbergen
  6-9-2020 ---- 14:00 ---- S.V. Vasse - Reutum
13-9-2020 ---- 14:00 ---- FC Eibergen - Reutum
 
VV Reutum 2, Groep 2 Poule 14
Nr. ---- Team ---- Voorkeurstijd
1 ---- MVV '29 3 ---- 10:45
2 ---- KOSC 3 ---- 11:00
3 ---- Tukkers De 2 ---- 11:00
4 ---- Reutum 2 ---- 09:30
 
Wedstrijdprogramma  Reutum 2
30-8-2020 ---- 10:45 ---- MVV '29 3 - Reutum 2
  6-9-2020 ---- 09:30 ---- Reutum 2 - KOSC 3
13-9-2020 ---- 11:00 ---- Tukkers De 2 - Reutum 2
 
5 i.p.v 3 wissels toegestaan bij de bekerwedstrijden.
In de districtsbeker van het amateurvoetbal mogen teams komend seizoen vijf keer wisselen in plaats van drie maal. Dat heeft de KNVB besloten.
Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, is de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/’21.
Om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt geldt dat er per wedstrijd ten hoogste 
3 wisselmomenten zijn om deze (maximaal) 5 wissels toe te passen, laat de KNVB weten. 
Een eenmaal gewisselde speler in de A-categorie mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.
 
Het is nog niet bekend of in de competitie ook vijf wissels worden toegestaan
Bij de profs is dit wel het geval. 
Competitie indeling A-categorie seizoen 2020-2021 bekend
De KNVB heeft 10 juli de nieuwe indeling van de elftallen die in de A-categorie acteren bekend gemaakt. 
Voor VV Reutum betreft dat Reutum 1 en Reutum 2. 
De (Twentse) indeling is zoals de kenners dat hadden verwacht.
 
Indeling Derde Klasse A 2020-2021
Nr Team Voorkeurstijd
1 ---- MVV '29 ---- 14:00
2 ---- Luctor Et Emergo ---- 14:00
3 ---- De Tukkers ---- 14:00
4 ---- Borne ---- 14:00
5 ---- DSVD ---- 14:00
6 ---- TVO ---- 14:00
7 ---- RSC ---- 14:00
8 ---- LSV ---- 14:00
9 ---- Saasveldia ---- 14:00
10 ---- W.V.V.'34 ---- 14:00
11 ---- Losser ---- 14:00
12 ---- Avanti W. ---- 14:00
13 ---- Reutum ---- 14:00
14 ---- UDI ---- 14:00
 
Reutum 2, Zondag reserve (cat A)  derde klasse A
Nr Team Voorkeustijd
1 ---- KOSC 3 ---- 11:00
2 ---- RSC 2 ---- 11:00
3 ---- Quick '20 2 ---- 10:00
4 ---- LSV 2 ---- 10:45
5 ---- Oldenzaal 2 ---- 10:00
6 ---- Losser 2 ---- 10:45
7 ---- EMOS 2 ---- 10:30
8 ---- Avanti W. 3 ---- 10:00
9 ---- Reutum 2 ---- 09:30
10 ---- UD W. 2 ---- 11:15
11 ---- SDC '12 3 ---- 10:45
 
- Publicatie bekerindelingen categorie A is op 24 juli 2020
- De indeling van de B-categorie wordt 21 augustus bekend.
- De competitie start in het weekend van 19 en 20 september.
 
En voor de liefhebbers de indeling van onze buurtverenigingen:
 
Eerste klasse E:
BVC’12, Columbia, Dalfsen, De Bataven, FC Winterswijk, Heino, MASV, RKHVV, Rohda Raalte, Bemmel, Stevo, TVC’28, Tubantia, Voorwaarts Twello. 
Tweede klasse J:
ATC’65, Achilles’12, BWO, Barbaros, Bon Boys, Suryoye-Med, Eilermark, Grol, Lemelerveld, NEO, SDC’12, Schalkhaar, Vogido, Wijhe’92.
Vierde klasse A:
Almelo, BSC Unisson, De Tubanters, EMOS, Fleringen, KOSC, La Premiere, vv Oldenzaal, sv Vasse, De Lutte, Sportclub Overdinkel, UD Weerselo, Victoria’28, Zenderen Vooruit.
Vijfde klasse A:
Bentelo, DTC’07, EGVV, Haaksbergen, Hengelo, Langeveen, Lochuizen, Manderveen, Bornerbroek, Haarlo, TVV, Vosta. 
 
 
 
 
Aangepaste maatregelen mbt het corona virus per 1 juli voor sportkantines en kleedkamers.

Bij deze willen wij jullie graag informeren omtrent de verdere versoepeling van de Corona maatregelen in de sport.
Per 1 juli mogen de sportkantines weer geopend worden en mogen ouders weer langs de lijn op 1,5 m afstand van elkaar.
Verder kan er weer gebruik gemaakt gaan worden van de kleedkamers en douches (allemaal wel op 1,5m afstand van elkaar).

Spelregels voor sport in het algemeen
Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensportaccommodaties, waaronder sportscholen, mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
 

Afstand
Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen weer open.

Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en toernooien
Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.

Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden.

Klachten?

Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
Vermijd drukte.
Was vaak je handen.

De spelregels worden weer gewijzigd per 1 juli 2020

Er zijn door de IFAB weer een aantal wijzigingen in de spelregels aangebracht, vooral bedoeld om dingen te verduidelijken. De KNVB zal binnenkort de Nederlandstalige versie publiceren, maar hierna alvast de meest in het oog springende zaken.

Uiteraard zijn er ook een aantal wijzigingen waar niemand van zal wakker liggen, zo mogen de doelen ook samengesteld worden uit onderdelen met verschillende vormen, dus bijvoorbeeld een vierkante lat en rechthoekige palen. Misschien handig als je nog wat spullen over hebt.

Iets belangwekkender is de wijziging dat tijdens een wedstrijd gegeven vermaningen en waarschuwingen (gele kaarten) niet meetellen in een eventuele strafschoppenserie, een gegeven rode kaart blijft wel betekenen dat die speler niet meedoet aan de strafschoppenserie.

Belangrijk is dat voor het bepalen van wel of geen handsbal nu bepaald is dat de schouder stopt bij de onderkant van de oksel en de arm daar begint. Erboven is dus niet strafbaar eronder wel. Tevens is verduidelijkt dat een onopzettelijke handsbal van een aanvaller vrijwel onmiddellijk gevolgd moet worden door een scoringskans of doelpunt om deze handsbal als strafbaar te beschouwen. Zodra er meer tijd, een grotere afstand of meerdere passes tussen de handsbal en de scoringskans of het doelpunt zitten, wordt de onopzettelijke handsbal niet bestraft.

Het voor de tweede maal spelen van de bal na een spelhervatting (dus voor een andere speler de bal heeft geraakt) was altijd al goed voor een indirecte vrije schop, maar kan nu ook leiden tot een waarschuwing of wegzenden als er spraken is van het voorkomen van een veelbelovende aanval of het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Dit geldt ook voor de doelverdediger. Voor alle duidelijkheid: het geldt dus niet bij terugspeelballen en dergelijke of bij de bal tijdens het spel voor de tweede keer in de handen nemen door de doelverdediger, in die gevallen krijgt hij nog steeds alleen een indirecte vrije schop tegen. Maar de bal verkeerd raken bij bijvoorbeeld een doelschop kan vervelende gevolgen hebben.

Bij het toestaan van een snelle spelhervatting of bij het geven van voordeel wordt een gele kaart niet alsnog gegeven als deze kaart gegeven zou worden voor het onderbreken van een veelbelovende aanval. Net als bij de rode kaart voor een overtreding bij een scoringskans wordt er vanuit gegaan dat door de snelle hervatting of het voordeel de aanval veelbelovend blijft.

Ook bij de strafschop zijn een paar wijzigingen die voor verduidelijking moeten zorgen. Allereerst krijgt de doelverdediger die een overtreding maakt niet meer direct een gele kaart, maar de eerste keer een vermaning. Daarbij moet het bovendien gaan om overtredingen waarbij hij de bal tegenhoudt of waarbij zijn overtreding duidelijk invloed heeft op het resultaat. Tenslotte is bij het tegelijkertijd maken van overtredingen door de nemer en de doelverdediger de regel zo aangepast, dat de nemer altijd bestraft wordt met een gele kaart en een indirecte vrije schop tegen. Dat is dus niet meer afhankelijk van het resultaat van de strafschop of het soort overtreding (daarmee is dit onderdeel wat minder ingewikkeld geworden).

De KNVB geeft via een webinar een mooie uitleg over de wijzigingen:
https://knvb.webinargeek.com/watch/replay/534779/3fac81ab81650444be93d482ab5ebdb8/

Bron COVS
Dick Visser

Een mooie link met beelden of 't hands of geen strafbaar hands is! (volgens de regels van voor 1 juli 2020). Test je kennis.
Discussie blijft!!

https://www.sao-apeldoorn.nl/beoordeling-hands/

Met dank aan de scheidsrechtersvereniging Apeldoorn.

Jan Ikink (1 ) winnaar VV Reutum Toto

De winnaar van dit TOTO seizoen 2019 – 2020 is Jan Ikink. Normaal spelen we 4 periodes van 8 wedstrijden dus totaal 32 toto’s. Nu zijn we door de Corona tot 24 ronde’s (3 periode’s) gekomen. Jammer dat het zo moest gaan maar het is niet anders. De organisatie heeft besloten dat we volgend seizoen met een schone lei willen beginnen. Met de laatste prijswinnaars van toto 24 komt het startbedrag voor aankomend seizoen op € 41,40 + de inleg van TOTO nummer 1. Een mooi startbedrag dus. De stand na de derde periode is tevens de eindstand. Jan is het meest constant gebleken dit seizoen. Hij heeft 129 punten bijeen gespeeld. Tevens was hij winnaar van de derde periode en was 2e in de eerste. Een terechte winnaar dus. Op gepaste afstand volgen de nummers 2 t/m 5. De winnaar van de eerste periode, Frank Droste, volgt als eerste op 123 punten. Hierachter met elke keer 1 punt verschil volgen Peter Brunninkhuis, Johan Lammerink en Jan Aarnink. : Als je dit rijtje zo ziet, kan iedereen dus winnen en hoef je dus niet zo heel veel verstand van voetbal te hebben…

De top 5 krijgt van de desbetreffende jeugdleden de prijzen overhandigd volgens de Corona regels.

Iedereen dank voor het meespelen van dit leuke spel en hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee. Ook namens de fanatieke TOTO ophalers dank voor de snoepjes, winstdeling bij prijs en gezelligheid.

Nieuwe spelers zijn natuurlijk van harte welkom.

Top 5 TOTO seizoen 2019-2020:
1             Jan Ikink                              129 punten
2             Frank Droste                        123 punten
3             Peter Brunninkhuis              122 punten
4             Johan Lammerink                121 punten
5             Jan Aarnink                         120 punten

De Organisatie (Pr Commissie) 

 

Trainingen senioren vanaf 11 mei weer hervat

Haal de kicksen maar weer uit het vet…

Het zal niemand zijn ontgaan. Er komen gelukkig weer meer mogelijkheden om te sporten.
Afgelopen week zijn de trainingen bij de VV Reutum jeugd met veel plezier weer gestart.

Ook de senioren mogen vanaf 11 mei 2020 weer trainen.
Vanmiddag is er van de gemeente Tubbergen bericht ontvangen dat voor de senioren hetzelfde protocol van toepassing is als de jeugd van 13 tot 18 jaar.
Lees voorafgaand aan de trainingen ons protocol voor de regels en de voorschriften:

https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/protocol-vvreutum-2020.pdf

Het schema van de trainingstijden van de senioren:

Dinsdag training senioren:
Van 20.00 uur tot 21.00  uur: Reutum 1 o.l.v. Peter Bokma
Van 20.00 uur tot 21.00  uur: Reutum 2 o.l.v. Raymond Deterink en Dennis Huiskes

Woensdag training senioren:
Van 20.00 uur tot 21.00 uur: Vrouwen o.l.v. Sjaak Leferink en Frank Droste

Donderdag training senioren:
van 20.00 uur tot 21.00 uur : Reutum 3 + veteranen o.l.v. Raymond Benerink

Vrijdag training senioren:
Van 19.30 uur tot 20.30 uur: Reutum 1 o.l.v. Peter Bokma
Van 19.30 uur tot 20:30 uur: Reutum 2 o.l.v. Rob Veelers
                                   
Zorg dat je niet eerder dan 5 minuten voor aanvang op het sportpark bent en dat je je strikt houdt aan de algemene geldende regels en afspraken.
Op die manier hopen we dat alles soepel en fijn verloopt zodat we lekker kunnen trainen.
De trainingen worden voorlopig van 12 mei tot en met 3 juli aangeboden.


 

 

 

 

 

Trainingen VV Reutum jeugd mogen hervat worden

Goed nieuws! De Technische Jeugd Commissie en bestuur van VV Reutum hebben besloten om de trainingen voor alle jeugdteams zo spoedig mogelijk te hervatten.
Achter de schermen is de afgelopen dagen hard gewerkt aan de voorbereidingen om de jeugdtrainingen weer te hervatten. 
De TJCommissie heeft een protocol opgesteld en ingediend bij de gemeente Tubbergen.
De gemeente heeft een coördinerende rol bij het weer open laten gaan van de sportverenigingen. Dit betekent in de praktijk dat we een protocol bij de gemeente inleveren waarin we aangeven hoe we na 28 april de trainingen voor de pupillen en junioren gaan organiseren. De gemeente moet goedkeuring geven alvorens we mogen starten.
Wij verwachten dat we snel groen licht krijgen van de gemeente en dat de eerste trainingen vanaf woensdag 6 mei gegeven kunnen worden.

Een aantal zaken al op voorhand:


Algemeen:
• Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
• Spreek mensen erop aan als ze zich niet aan de regels houden.
• Er zal worden gehandhaafd door de gemeente.
• Voel jij je als speler, trainer, vrijwilliger en/of ouder niet fijn bij het feit dat er weer gesport 
  gaat worden en je wilt liever niet komen? Helemaal geen probleem maar laat het wel even
  weten aan je trainer of Technische Jeugd Commissie. 

 Accommodatie:
• Kantine, kleedkamers, douches en toiletten zijn gesloten. 
• Het sportpak is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur. 
•  Als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de Kottenbrei.
   Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren).
Gebruik Kottenbrei buiten trainingen
De Kottenbrei  is alleen geopend voor georganiseerde activiteiten (trainingen).
De rest van de tijd blijft het sportpark gesloten. Hier zal strikt op toegezien worden.

Trainingen:
• Alle trainingen duren 50 minuten   
• Tot en met de JO12 kan er gewoon worden getraind. Vanaf JO13 wordt er getraind op
  1.5  meter afstand
•  Kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar de Kottenbrei;
•  Kom in sportkleding naar de voetbalvereniging. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn  
   gesloten. Je kunt ook niet douchen, zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest en
   daarna goed je handen hebt gewassen;
•  Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training naar de voetbalvereniging en
   wacht op aanvang op de daarvoor aangewezen plek;

Het protocol volgt z.s.m. op deze site. 


Wij  hopen op jullie begrip en wensen onze jeugdleden en hun trainers weer veel voetbalplezier!!!
Wees verstandig en blijf gezond!

Kantinevoorraad uitverkoop zaterdag 2 mei

Normaal had Reutum 1, als één van de weinige keren in het 75 jarig bestaan, zondag 26 april, de provinciegrens over gemoeten om SV Grol voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag te bezorgen.
Dit was dan een goede reden geweest om een feestje te bouwen in de kantine, maar helaas door de Corona is het seizoen 2019-2020 al op 11 maart gestopt door de KNVB,  en die begrijpelijke beslissing heeft op veel fronten zijn consequenties.

Eén van de consequenties voor VV Reutum is dat producten die normaal in de kantine worden verkocht tegen de einddatum gaan lopen, of over datum gaan als wij niets ondernemen.
De voorraad is dan onverkoopbaar en we zijn zo de investering kwijt.
Daarom houdt de club nu uitverkoop van de kantinevoorraad.
Op zaterdag 2 mei van 10:00 uur tot 12:00 uur kunnen belanghebbenden bij de voetbalkantine terecht om diverse consumpties van ons over te nemen.
Het gaat om producten als bier, flesjes sportdrank en fris, flesjes Radler of 0.0 dranken, snoepgoed, zakjes chips en gehaktballen en frikandellen.
De producten worden zoveel mogelijk in volledige verpakking (doos, tray of krat) verkocht. Daarbij geldt OP = OP. 
Tegen een schappelijke prijs, die later deze week bekend wordt gemaakt, kun je de “huis”artikelen kopen, en door te kopen steun je ook VV Reutum.

Een paar huisregels:
- Kom alleen en blijf niet hangen! In de kantine geldt de 1,5 meter voorwaarde.
- Er kan met pin en contant betaald worden, al heeft pin de voorkeur.

Mocht je zaterdag géén tijd hebben, je kunt de producten per mail/telefoon voor zaterdag bestellen bij de kantinecommissie (Monique, Jan). 
Daarna kunnen ze OP AFSPRAAK worden afgehaald in de kantine.

Hopelijk kan er binnenkort weer een beetje worden getraind dankzij de versoepelde maatregelen die het kabinet dinsdag 21 april aankondigde.
Helaas maakt dat voor de omzet van de kantine niet uit, die blijft dicht.

Met sportieve groet, en een goede gezondheid gewenst.

Bestuur VV Reutum, kantinecommissie

 

Protocol verantwoord sporten

Nu het kabinet heeft besloten dat de jeugd vanaf 29 april voorzichtig weer mag trainen op de voetbalvelden, heeft NOC*NSF een protocol voor alle sport/sportverenigingen opgesteld.
Hierin staan de praktische regels om veilig en verantwoord georganiseerd te kunnen sporten in de leeftijdsklassen t/m 12 jaar en 13-18 jaar

Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd (opgesteld door NOC/NSF)

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht. Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om deze sportactiviteiten te faciliteren en te organiseren, altijd onder begeleiding van buurtsportcoaches of het kader van sportaanbieders. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging.

Met dit protocol willen we de gemeenten en uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten voor nadere uitwerking aanreiken. Hierbij willen we zoveel mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk bieden, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Hier de link naar het sportprotocol opgesteld door het NOC/NSF:

https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_a4.pdf

Na Koningsdag komt er van de KNVB een protocol speciaal voor het voetbal.
Hierin staan tips (zoals bijvoorbeeld het aantal spelers dat op het veld mag en hoe je veilig met de bal en andere materialen kan omgaan) en handvatten die specifiek afgestemd zijn
op de doelgroepen die nu weer mogen sporten op de club.
Dit wordt z.s.m. gedeeld door de KNVB.

Ook de Gemeente Tubbergen heeft de nodige info op haar site gezet.
In onderstaande link staat de informatie van de gemeente Tubbergen:

https://www.tubbergen.nl/informatie-over-coronavirus-en-sport

A.s. dinsdag is er digitaal overleg tussen de gemeentelijke Sportraad en de gemeente Tubbergen.
In de sportraad zijn volleybal, badminton, voetbal, judo, klootschieten, handbal, schaatsen, paardensport, tennis, zwemmen en basketbal vertegenwoordigd.
Het Bestuur/Technische jeugdcommissie van VV Reutum zal op basis van dit digitale overleg, en met inachtneming van de richtlijnen/protocol vanuit de KNVB,
zo spoedig mogelijk komen met nadere berichtgeving over het mogelijk onder begeleiding hervatten van de sportbeoefening door kinderen en jongeren op onze Kottenbrei.

 

Geen kampioen maar toch promotie

De KNVB heeft besloten om de competities niet uit te spelen. Maar ook om geen kampioenen en degradanten te benoemen. Zeer jammer natuurlijk. Zeker voor de teams die voor deze titel en bijbehorende promotie gingen en er zeer goed voor stonden. Omdat er sporadisch plekken vrij komen in de diverse klasses, doordat verenigingen overgaan van de zondag naar de zaterdag, is er wellicht toch nog een kans op promotie. De KNVB heeft daarom aan de clubs gevraagd die in aanmerking willen komen voor promotie zich voor 1 juni te melden. De KNVB zal dan kijken welke verzoeken gehonoreerd kunnen worden. Deze procecedure geldt alleen voor de teams die uit (willen) komen in de A-categorie  (Reutum 1 en Reutum 2) , de prestatieve teams. De B-categorie (alle overige teams bij VV Reutum) , de recreatieve teams, kan zich namelijk al opgeven per gewenste klasse.

In het zaterdagvoetbal hebben de volgende ploegen een verzoek ingediend:

SVZW, De Esch, De Zweef en Sportlust Glanerbrug, Hellendoorn, Daarlerveen, Blauw Wit’66, Eilermark en FC Berghuizen.

In het zondagvoetbal willen Grol (koploper derde klasse A), KOSC (4A), UDI (4B), De Lutte (5A) en Sportclub Rekken (5B) graag een klasse hoger.
Zondag 26 april stond voor Reutum 1 normaal de uitwedstrijd in Groenlo tegen SV Grol op het programma. In Reutum werd het 2-0.

Maar misschien volgend seizoen de Kuiperbergderby op de zondag met de Koale kermis.
Wat was de uitslag van de laatste editie op 5 november 2017?
 

Voetbalquiz VV Reutum incl. antwoorden

Vorige week hebben we 10 vragen over Reutum 1 op deze site geplaatst.
In de bijlagen vind je die vragen met de bijbehorende antwoorden.
Hoeveel vragen had je goed?

Heb jij zelf nog ideeën/suggesties voor een volgend item/activiteit?
Schroom niet en deel je suggesties en mail die eveneens naar
vvreutum@planet.nl

De regering verzoekt nog steeds dat  iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven en dat is iets wat niet altijd meevalt, zeker als het weer zo mooi wordt als voorspelt, we moeten met z’n allen er wat van maken….
Blijf fit en blijf gezond!


 

Bestuursbericht

Beste leden, vrijwilligers, ouders en iedereen die VV Reutum een warm hart toedraagt,

Het zal niemand ontgaan zijn dat de competities voor het amateurvoetbal niet uitgespeeld gaan worden. Het seizoen 2019-2020 zit erop. Dat is best bizar. Zeker als je beseft dat het nog maar begin april is. Sportcomplex De Kottenbrei, en alle andere sportcomplexen, blijven in ieder geval tot en met 28 april gesloten. Het is een onwerkelijke situatie dat er niet gevoetbald en zelfs niet getraind mag worden op onze velden. Ook de kantine blijft gesloten. Er mag niet vergaderd worden, niet gekaart en ook de VUT-ploeg mag er niet samenkomen.

De reden is simpel maar ook ernstig. Wij moeten er met zijn allen alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Hiertoe volgen wij de adviezen van de regering, het RIVM en de KNVB. Het doet ons goed te constateren dat iedereen zich hier ook goed aan houdt. Zo beschermen wij niet alleen onszelf maar ook anderen die wellicht meer kwetsbaar zijn.

De huidige situatie heeft grote consequenties voor ons dagelijks leven. Feestjes gaan niet meer door, verjaardagen worden niet of nauwelijks gevierd en in het weekend is er geen voetbal. Niet op ons sportcomplex of die in de omgeving maar ook niet op televisie. En dat is wennen.

Ook voor VV Reutum heeft de huidige coronacrisis gevolgen. In welke mate zal nog moeten blijken. Gelukkig zijn wij een financieel gezonde vereniging. Met dank aan jullie allemaal, in welke vorm dan ook. Leden die contributie betalen, vrijwilligers die het complex onderhouden en sponsoren voor hun diverse bijdragen. En voor ons allemaal geldt dat wij dit seizoen niet terug ontvangen wat wij graag hadden willen zien. Maar ongetwijfeld breken weer betere tijden aan. Seizoenen zonder corona. Wij hopen dan ook weer een beroep op jullie te kunnen doen.

Wij hebben de wens dit seizoen op een positieve wijze af te sluiten. Of dat op enige wijze voetballend is of op een andere gezellige manier kunnen wij nu nog niet zeggen. Maar als de omstandigheden het toelaten, zullen wij een mooie afsluiting organiseren. Maar daarover horen jullie later dan wel meer.

Voor nu wensen wij iedereen veel gezondheid toe. Mensen die al ziek zijn wensen wij beterschap. Zorg in ieder geval goed voor elkaar en blijf of wordt fit.

Wij hopen jullie allemaal weer snel te ontmoeten op ons mooie sportcomplex De Kottenbrei.

Bestuur VV Reutum

Terugblik Reutum 1 seizoen 2019-2020.

Beste Reutummers,
 
Op dinsdagavond verkondigde premier Rutte dat Nederland nog zeker tot 28 April op “intelligente” wijze op slot blijft. Tekenen dat het virus op zijn retour is, zijn nog te broos, zei premier Rutte. 
Daarnaast vertelde hij ook dat op voetbalgebied, de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, ook nog tot zeker 1 juni stil liggen.
 
Door deze mededeling gooide hij ook gelijk het amateurvoetbal vroegtijdig op slot. Ondanks dat we met Reutum nog heel graag enkele potjes hadden willen voetballen, is het meer dan terecht dat de competitie bij de amateurs niet meer wordt voortgezet. 
Voetbal is leuk, heel leuk, maar er zijn op dit moment toch echt wel belangrijker zaken. Als je weet dat er op dit moment al ruim 1500 Nederlanders zijn gestorven aan het coronavirus, dan is het voetbal (profs en amateurs) echt wel het laatste waar je op dit moment aan denkt. Als er dagelijks nog vele Nederlanders overlijden aan dit verschrikkelijke virus dan zullen we als voetballiefhebber, meer dan terecht, een “gepaste” pas op plaats moeten maken.
 
Ook voor Reutum 1 kwam er dus abrupt een einde aan een prachtig seizoen. Een seizoen waarop we voorhand hadden ingezet op handhaving, maar waarbij uiteindelijk zelfs nog promotie mogelijk was geweest. Dit zullen we nu echter nooit weten vanwege de crisis waarin we met Nederland op dit moment zijn beland.
 
Toch wil ik, in deze sombere en moeilijke tijd, op chronologische wijze, een beetje door het voetbalseizoen lopen ( met cijfers, feiten en wat leuke anekdotes) zodat we naderhand kunnen vaststellen dat het in vele opzichten een “speciaal” voetbalseizoen was.
 
VOORBEREIDING
 
Het seizoen begon voor Reutum 1 op een prachtige zondagmorgen (18 augustus 2019) met een 1e training. Van de 16 uitgenodigde spelers verschenen er deze zondagmorgen 13 op het appèl. 3 spelers genoten op deze 1e trainingsdag nog van een welverdiende vakantie. Nadat de selectie in de week hierna steeds iets groter werd stond er na een 4-tal trainingen de eerste oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was de ACV Heracles. Reutum begon goed aan de oefencampagne door de ploeg uit Almelo met maar liefst 7-0 te verslaan. 2 dagen later zou Oranje Nassau het volgende slachtoffer moeten worden voor de ploeg uit Reutum. Maar deze vlieger ging helaas niet op want Oranje Nassau zette de ploeg uit Reutum weer keurig met de beide beentjes op de grond. De ploeg uit Almelo was in deze 2e oefenpot namelijk duidelijk met 3-0 te sterk. Ook werd doelman Ruben Groothuis in deze voorbereidingsperiode aan zijn heup geopereerd. Na zijn operatie, en tijdens zijn lange revalidatieperiode, werd Ruben aan het begeleidingsteam van Reutum 1 toegevoegd om zo nauw betrokken te blijven bij het reilen en zeilen van Reutum 1.
 
BEKER
 
Omdat de oefenwedstrijden nog niet de juiste voldoening gaven, moest het maar gebeuren in de beker. Reutum werd ingedeeld in een poule met Hoeve Vooruit, TVC ‘28 2, en Fleringen. Op papier een poule met mogelijkheden voor een vervolg in het bekertoernooi, maar hoe anders zou het lopen. Thuis tegen Hoeve V. werd al gelijk onnodig met 3-4 verloren. Toen de 2e wedstrijd tegen het 2e elftal van TVC ook verloren ging ( 2-1) was het bekeravontuur voor Reutum al snel ten einde. Dat Reutum in de 3e en laatste bekerwedstrijd bij Fleringen met 1-3 won, was in deze fase niet meer dan een pleister op de wonde. 
 
COMPETITIE DEEL 1
 
Het seizoen begon voor Reutum met een uitwedstrijd tegen promovendus TVO uit Beckum. 
De ploeg van trainer Danny Ottink was het jaar ervoor glansrijk kampioen geworden in de 4e klasse dus werd op voorhand gelijk een pittige pot verwacht. Maar Reutum liet er geen gras over groeien, en versloeg TVO meer dan verdiend met 1-4. 
De Duitsers zouden zeggen “ ein Auftakt nach Maß” maar een week later was het Losser die op de Kottenbrei Reutum met 0-2 van de mat afpoetste. 
Toen een week later bij MVV ’29 een mager puntje (0-0) mocht worden bijgeschreven was wel duidelijk dat Reutum nog niet voorop liep in de polonaise. 
In de 4e wedstrijd kwam koploper Grol ( met 9 uit 3) richting Reutum. Reutum speelde tegen Grol haar beste pot tot nu toe, en won deze kraker dan ook verdiend met 2-0 waardoor Reutum Grol gelijk weer in zicht kreeg. 
Met veel vertrouwen werd een week later dan ook afgereisd naar Hengelvelde om daar tegen WVV ’34 opnieuw 3 belangrijke punten op te halen. Maar al snel bleek dat het Oktoberfest in Tubbergen de avond voor deze wedstrijd nog in de benen van veel spelers zat. Reutum verloor zeer onnodig met 2-1, en zag dat feesten op zaterdag, en spelen op zondag niet de juiste mix was om een gewenste prestatie te leveren. Het mag dan ook duidelijk zijn dat in de nabespreking (altijd op dinsdag na de wedstrijd) de nodige woorden zijn gevallen. Of het met deze pittige nabespreking te maken had zal nooit iemand weten, maar vanaf dat moment ging het lopen bij het kleine cluppie uit Reutum. Achteraf bleek Luuk Mensink tegen WVV ’34 zijn laatste wedstrijd te hebben gespeeld want een vervelende schouderblessure zou hem voor de rest van de competitie buitenspel zetten.
In de 6e wedstrijd kwam Saasveldia op bezoek en vergat Reutum het klusje al snel te klaren. Toen Saasveld uit het niets, na de thee, op 0-1 kwam leek het alsnog een lastige middag te worden. Gelukkig wist Reutum al snel de gelijkmaker binnen te schieten maar zag niet veel later de scheidsrechter naar de stip wijzen omdat Reutum hands zou hebben gemaakt binnen de 16. Maar om een lang verhaal kort te maken werd deze penalty door de scheidsrechter uiteindelijk teruggedraaid. Natuurlijk was heel Reutum blij met deze beslissing maar ik denk niet dat veel voetballers ooit een scheidsrechter een penalty terug hebben zien draaien. Reutum wist daarna in de meer dan hectische slotfase nog 2x het net te vinden waardoor de thuisploeg na 90 minuten zeer gelukkig met 3-1 won. 
7 dagen later werd er afgereisd naar Rossum om daar RSC te treffen. RSC speelde zeker niet slecht maar zag Reutum over de volle 90 minuten wel met 0-2 winnen. Vooral de kopgoal van Stijn vlak voor tijd zal nog veel mensen heugen. 
In het weekend van de “koale kermis” werd er aangetreden tegen Borne. Schijnbaar was de “boodschap” na de wedstrijd tegen WVV nog steeds blijven hangen want ondanks de festiviteiten in Ootmarsum stond Reutum fris en scherp binnen de lijnen. Mede hierdoor werd ook Borne met 6-2 aan de zegekar gebonden waarna heel Reutum richting Ootmarsum toog om zich daar in het feestgedruis te storten. 
Luctor et Emergo was de volgende tegenstander van Reutum. Met een klinkende 4-0 overwinning ging deze wedstrijd de boeken in. Maar na afloop had niemand het meer over de prima pot, maar ging het veel meer over het statement dat Stijn en Lindsey hadden gemaakt. Net als Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum lieten beide spelers zich, met de onderarmen tegen elkaar aan fotograferen in de strijd tegen het racisme. Deze foto landde zelfs in Barcelona waar Frenkie de Jong de foto van Stijn en Lindsay op zijn Instagram-account deelde met zijn 5,7 miljoen volgers. Ook TV-Oost kreeg lucht van dit statement en vroeg of het mogelijk was om op een trainingsavond voorbij te komen voor een rapportage. Natuurlijk was dit geen enkel probleem. De selectie van Reutum meldde zich keurig op een reguliere trainingsavond een uur vroeger dan normaal op de club om zo goed voorbereid te zijn. Maar toen iedereen spreekwoordelijk klaar zat bleek dat TV-Oost vergeten was......... de camera mee te nemen. Getraind werd er wel deze avond maar de rapportage viel natuurlijk in het water. 
Gelukkig hadden we nu iets anders om ons op te focussen. Angstgegner De Tukkers stond namelijk op het programma. Reutum had al jaren niet meer gewonnen in Albergen dus stond de ploeg uit Reutum een zware beproeving te wachten. Maar na afloop stond er in Albergen gewoon 0-2 op het scorebord, en zette Reutum zichzelf met de 5e zege op rij steeds meer op de kaart. 
De Tukkers uit was al lastig, maar ook de volgende tegenstander maakte het Reutum al jaren meer dan lastig. DSVD was namelijk de volgende horde die genomen moest worden. Maar Reutum leek in deze fase in een “flow” te zitten, en won overtuigend met 1-4 van de ploeg uit Deurningen. 
Mede door een reeks van prima overwinningen was Reutum inmiddels opgeklommen naar een keurige 2e plek op de ranglijst achter topfavoriet Grol. 
In de laatste wedstrijd voor de korte winterstop kwam een andere favoriet voor de titel naar de Kottenbrei, namelijk Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Maar ook Avanti kon tegen het op drift geslagen Reutum geen vuist maken. Reutum won deze wedstrijd verdiend maar met de hakken over de sloot want in de 85e minuut was het aan doelman Kevin Tulk te danken dat de 3 punten in Reutum bleven. Kevin pakte namelijk vlak voor tijd, bij een stand van 2-1, een strafschop. 
 
WINTERSTOPJE
 
Na de wedstrijd tegen Avanti Wilskracht kon en mocht het gas er even af om te genieten van de aanstaande Kerstperiode. Ruim 2 ½ week werd een “verplichte” pauze ingelast zodat de batterijen weer optimaal opgeladen konden worden. 
Na een 2-tal trainingen begin 2020 werd er geoefend tegen DES uit Nijverdal. Het was niet best, maar Reutum won wel met 2-1. 
Een week later werd er opnieuw geoefend. Nu was 1e klasser Tubantia onze tegenstander in Hengelo. Na een mindere eerste helft liet Reutum in de 2e helft haar tanden zien, en won meer dan verdiend met 3-4. 
Maar ondanks de winst bleef Reutum deze wedstrijd met een grote kater achter. Het was namelijk Ron Brunninkhuis die in deze wedstrijd tegen een zware knieblessure opliep. Op het moment van dit schrijven bereidt Ron zich voor op een operatie die over ± 2 maanden gepland staat. Daarna volgt er nog een erg lange revalidatie. Namens heel Reutum wensen we Ron nu alvast een goed en voorspoedig herstel.
 
COMPETITIE DEEL 2
 
Na ruim een maand zonder competitieverplichtingen mocht Reutum na de korte winterstop op bezoek bij LSV. De hamvraag was of de vorm er nog steeds was na deze verplichte pauze. Reutum wervelde de eerste 45 minuten in Lonneker over het veld waardoor het al snel geen wedstrijd meer was. Met een ruststand van 0-5 en een einduitslag van 0-6 liet Reutum zien dat het met de vorm nog wel goed zat. Met deze overwinning behaalde Reutum de 8e overwinning op rij, en stond mede hierdoor ook erg hoog op de ranglijst (2e), maar stond het ook stijf bovenaan in de 2e periode. 
Maar in februari kwam er toch behoorlijk wat zand in de soepel lopende motor. Helaas had deze sportieve dip niets te maken met blessures of schorsingen, maar alles met het op komst zijnde carnaval. In deze periode mocht Reutum in 2 thuiswedstrijden laten zien dat het ook tijdens het carnaval een goed figuur kon slaan. Maar deze vlieger ging helaas niet op. 
MVV ’29 was begin februari met 0-2 te sterk. Een week later trok storm Dennis over Nederland waardoor er niet gevoetbald mocht worden. 
Maar toen de storm eindelijk was gaan liggen wist ook TVO in Reutum de volle buit te pakken (0-1) waardoor Reutum er opeens een stuk minder rooskleurig voorstond in de 2e periode. 
Er waren nu opeens 3 ploegen (TVO, Avanti W, en Reutum) die er met deze prijs vandoor konden gaan. Opnieuw moest er een nabespreking aan te pas komen om iedereen weer eens goed wakker te schudden. 
Dat leek zijn vruchten af te werpen want in de eerste wedstrijd na het carnaval in en tegen Losser wist Reutum, ondanks een zeer zwakke eerste 45 minuten, na de rust orde op zaken te stellen. Uiteindelijk bleef de teller op 2-3 steken, en hoorden we na de wedstrijd dat Avanti erg dure punten had laten liggen in de strijd om de 2e periode. 
Dat alles hield in dat Reutum een week later in Saasveld tegen Saasveldia op eigen kracht de periode kon binnenslepen. Onder werkelijk barre omstandigheden (veel wind en veel regen) wist Reutum  zichzelf toch te belonen. Een duidelijke 1-4 maakte aan alle onzekerheid een einde, waardoor Reutum op eigen kracht winnaar werd van de 2e periode. 
Grol morste dat weekend ook punten waardoor de achterstand op de koploper weer werd teruggebracht naar 2 punten ( Grol had overigens nog wel een duel tegoed). 
Maar toen.........................................ging het licht uit in voetballend Nederland (en in de rest van de wereld)
 
CORONA
 
Graag hadden we nog verder gespeeld maar vanwege het coronavirus bleek achteraf het behalen van de 2e periode in deze competitie het laatste wapenfeit te zijn voor deze jonge en getalenteerde groep voetballers.  
Dat het seizoen op deze manier zou eindigen had natuurlijk niemand voorzien, maar ondanks dat we inmiddels weten dat we dit seizoen niet meer in actie komen, mogen we vol trots en voldoening terugkijken op een prachtig voetbaljaar. Velen hadden ons vooraf niet getipt om de strijd aan te gaan voor het kampioenschap. Velen zagen ons niet in aanmerking komen voor een periode. Uiteindelijk heeft dat kleine cluppie uit Reutum toch laten zien dat ze in deze fase van de competitie nog volop in de strijd waren voor het allerhoogste, en dat ze met een periode op zak al zeker mochten deelnemen aan de nacompetitie. 
Ondanks een paar corrigerende tikjes, zo links en rechts, op de billen, heeft deze geweldige spelersgroep gedurende het seizoen laten zien dat ze uit het juiste “voetbal”-hout gesneden zijn.
 
Natuurlijk gaat mijn dank ook uit naar de begeleiding want als nieuwe trainer bij een nieuwe vereniging ben je in het begin absoluut afhankelijk van echte clubmensen om zo je weg te vinden..
Matthijs, Ruben, Gert en Jan bedankt voor de prettige samenwerking dit seizoen.
 
Resumerend: Reutum bedankt voor een heerlijk voetbaljaar.
 
Tot volgend seizoen, maar blijf vooral gezond, blijf thuis en houdt afstand, dan komt alles uiteindelijk allemaal wel weer goed.
 
Peter Bokma.
 
 
ENKELE STATISTIEKEN:
 
Aantal gespeelde wedstrijden 24 (competitie 17 /beker 3 /oefen 4) 
Aantal gewonnen wedstrijden 16
Aantal verloren wedstrijden 7
Aantal gelijk gespeelde wedstrijden 1
Aantal gescoorde doelpunten 63 (competitie 43 /beker 7/oefen 13)
Aantal tegendoelpunten  30 (competitie 16 /beker 7/oefen 7)
Topscorer seizoen 2019-2020: 1. Stijn 17 doelpunten ( 12 x comp)
Topscorer seizoen 2019-2020: 2. Mark 15 doelpunten ( 7 x comp)
Topscorer seizoen 2019-2020: 3. Sam 12 doelpunten ( 10 x comp)
Meest gespeelde minuten in alle* wedstrijden: 1. Mark 2147 minuten
Meest gespeelde minuten in alle* wedstrijden: 2. Lindsay 2102 minuten
Meest gespeelde minuten in alle* wedstrijden: 3. Kevin 2025 minuten
Aantal gebruikte spelers in alle* wedstrijden: 21
Aantal gele kaarten in alle* wedstrijden: 27
Meeste gele kaarten: Stijn, Sam en Wout S allemaal 4 gele kaarten.
Aantal rode kaarten in alle* wedstrijden: 0
1e treffer in het voetbalseizoen 2019-2020: Mark ( ACV Heracles)
1e treffer in de competitie 2019-2020: Stijn ( TVO)
Laatste treffer in de competitie 2019-2020: Sam ( Saasveldia)
Totaal van alle trainingen en wedstrijden in het gehele seizoen: 78
Wie bezocht het vaakst de trainingen/wedstrijden: Lindsay 76
Opvallend: Reutum verliest 3 van 4 competitiewedstrijden thuis.
Nog opvallender: Deze 3 wedstrijden worden allemaal verloren op kunstgras
Opvallend: Niemand mistte dit jaar een wedstrijd door een schorsing
 
* = alle competitie / beker / oefenwedstrijden bij elkaar opgeteld.

Een week verder...

Vorige week kon je op deze site jouw spelregelkennis testen door het maken van een tiental vragen.
Het “artikel” werd meer dan 300 keer bezocht.
Nu zijn de antwoorden met uitleg toegevoegd.
https://www.vvreutum.nl/nieuws/bij-blijven-test-je--kennis

VV Reutum voetbal challenge
Deze week de VV Reutum voetbal challenge.
Maak alleen als VV Reutumlid of met zijn tweeėn (maximaal 2 en 1 filmer) een leuk, grappig, ludiek voetbalfilmpje.
Op de Facebook account @VVReutum vind je meer informatie en uitleg.

Competitie 2019-2020 niet hervat

Met het oog op de dinsdag  31 maart door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” 

Richten op verenigingsleven


“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

Contact met belangenorganisaties

“Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen.” 

Bron: KNVB.nl

Bij blijven: test je kennis.

Vorige week stond op deze site een artikel over fit blijven. Hopelijk hebben hier veel spelers gehoor aan gegeven, en blijft hun conditie, mede dankzij daarin vermelde oefeningen op peil.
We willen de komende tijd proberen iedere 1 of  2 weken  (afhankelijk vanaf de coronastop) iets bedenken om de betrokkenheid van de leden bij onze vereniging te houden. Heb je suggesties meldt ze via –contact—op deze site.
Deze week is er aandacht voor de spelregels.

We hebben 10 spelregelvragen en 1 schattingsvraag. De antwoorden zijn cursief toegevoegd.
 

Vraag 1. Als een speler op het doel schiet van de tegenstander raakt de bal een medespeler die in de baan van het schot stond. Deze speler heeft zijn handen in natuurlijke houding naast zijn lichaam en maakt geen bewuste actie naar de bal die zijn arm licht aanraakt . Wat moet de scheidsrechter beslissen als de bal vervolgens in het doel gaat?
A. Aftrap na geldig doelpunt. Deze manier van hands is niet met opzet en dus niet strafbaar.
B. Directe vrije schop voor de verdedigende partij. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar
C. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een gele kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar.
D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij en een rode kaart voor de speler die hands maakt. Ondanks dat dit niet bewust is wordt er wel direct gescoord en dat maakt het strafbaar

Antwoord Vraag 1 
Het antwoord had B moeten zijn: Zie regel 12, pagina 51/52. Als de bal de arm of de hand raakt en er ontstaat een doelpunt, dan wordt dit aangemerkt als opzettelijk en is de aanraking met hand of arm strafbaar. Het doelpunt wordt niet goedgekeurd en de verdedigende partij krijgt een directe vrije schop.

Vraag 2.Een aanvaller gaat met de bal aan de voet het strafschopgebied in en wordt daar ten val gebracht. De scheidsrechter kent een strafschop toe. De aanvaller heeft verzorging gehad en vraagt nu of hij de strafschop mag nemen. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Hij staat dit zonder meer toe. Als er een strafschop genomen mag worden, hoeft de aanvaller niet         naar de zijkant als hij de strafschop zelf neemt.
B. Hij staat dit alleen toe als de verdediger een gele kaart heeft gekregen
C. Hij staat dit alleen toe als ook een andere medespeler geblesseerd is en verzorging heeft gekregen.
D. Hij staat dit niet toe, omdat de geblesseerde speler altijd eerst naar de kant moet en er pas weer in mag nadat de strafschop is genomen.
Antwoord vraag 2. Het antwoord had A moeten zijn: Zie regel 5, pagina 25, middenin. Normaal gesproken dient een geblesseerde speler het speelveld te verlaten, tenzij de overtreder voor zijn overtreding een kaart moest worden getoond. Als de geblesseerde speler de toegekende strafschop wil nemen, hoeft hij het speelveld niet eerst te verlaten, maar mag hij gelijk als strafschopnemer gaan fungeren. De scheidsrechter zal se strafschop laten nemen.

Vraag 3. De doelverdediger neemt een doelschop en trapt deze richting een medespeler, die buiten het strafschopgebied staat. Een aanvaller, die op het moment van spelen van de bal buiten het strafschopgebied staat, ziet dit en onderschept de bal, voordat de bal het strafschopgebied heeft verlaten, met zijn voet en scoort. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Aftrap na geldig doelpunt
B. Doelschop overnemen
C. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij
D. Directe vrije schop voor de verdedigende partij
Antwoord vraag 3. Het antwoord had A moeten zijn: De bal is in het spel op het moment dat de doelverdediger de bal trapt. De aanvaller staat op dat moment buiten het strafschopgebied, maar mag nu de bal dus al wel aannemen voordat de bal het strafschopgebied heeft verlaten. Er wordt dus nu een geldig doelpunt gemaakt.

Vraag 4. Een speler trapt de bal uit een vrije schop, genomen in het eigen strafschopgebied, terug naar zijn doelverdediger. Deze doelverdediger let niet op en de bal verdwijnt in het eigen doel, zonder dat de bal verder door iemand is aangeraakt. Wat beslist de scheidsrechter? 
A. Aftrap na geldig doelpunt
B. Vrije schop overnemen
C. Doelschop
D. Hoekschop
Antwoord Vraag  4
Het antwoord had D moeten zijn: Het was in het verleden zo dat zolang de bal niet rechtstreeks buiten het strafschopgebied was en de bal verdween in het doel, dan moest de vrije schop worden overgenomen. Nu is de bal in 4het spel zodra deze is getrapt en duidelijk beweegt. Scoren uit een vrije schop in eigen doel levert echter geen doelpunt op, de spelhervatting is een hoekschop.

Vraag 5. Welke van vier onderstaande beweringen m.b.t. Regel 11 (Buitenspel) is correct?
A. Een speler bevindt zich in buitenspelpositie indien hij met enig deel van zijn hoofd, lichaam, voeten of armen op de helft van de tegenpartij is (m.u.v. de middenlijn)
B. De indirecte vrije schop voor strafbaar buitenspel wordt genomen op de plaats waar de aanvaller buitenspel stond op het moment van spelen.
C. Een tegenstander kan alleen in diens spel beïnvloed worden door een duidelijke actie van een opponent, als daarbij de bal door hem gespeeld wordt.
D. In het geval van een strafbare buitenspelpositie kent de scheidsrechter een indirecte vrije schop toe op de plaats van de overtreding, ook als dit op de eigen speelhelft van de speler i
Antwoord vraag 5
Het antwoord had D moeten zijn: Bij beoordeling van strafbaar buitenspel telt de arm niet mee. De plaats van de spelhervatting is vrij recent gewijzigd, dus niet meer waar je stond op moment van spelen van de bal, maar op de plaats waar je de bal uiteindelijk speelt. Antwoord D geeft als enige de juiste beweringen.

Vraag 6. Er wordt op het doel geschoten. Een supporter rent het veld op en probeert de bal te stoppen.. Via zijn hand gaat de bal toch nog het doel in. Wat moet de scheidsrechter nu doen?
a. Doelpunt en supporter moet worden verwijderd
b Indirecte vrije schop en supporter moet worden verwijderd
c. Directe vrije schop en supporter moet worden verwijderd
d. Scheidsrechtersbal en supporter moet worden verwijderd.
Antwoord vraag 6.
In het verleden was dit altijd een scheidsrechtersbal. Sinds dit seizoen geldt de regel dat wanneer de bal het doel in dreigt te gaan en een supporter de bal raakt en dan toch het doel in gaat het een geldig doelpunt is. Het juiste antwoord is dus dat de supporter verwijderd moet worden en het doelpunt wordt goedgekeurd

Vraag 7. Bij een scheidsrechtersbal voor de aanvallende partij, schiet de aanvaller, nadat de bal de grond heeft geraakt deze in het doel van de tegenstander. Wat beslist de scheidsrechter?
A. Doeltrap
B. Hoekschop
C. Geldig doelpunt
D. Scheidsrechtersbal overnemen
Antwoord vraag 7
Het juiste antwoord is A. Regel 8. Wanneer er uit een scheidsrechtersbal wordt gescoord in het doel van de tegenstander nadat deze de grond heeft geraakt en NIET door tenminste 2 spelers is geraakt, wordt het spel hervat met een doeltrap.

Vraag 8. Volgend spelmoment kwam voor bij de wedstrijd Ajax-Groningen Een speler treuzelt veel te lang bij het nemen van een inworp. De scheidsrechter fluit en toont de speler de gele kaart. Hoe moet het spel nu worden hervat?
A. Inworp andere partij
B. Indirecte vrije schop
C. Inworp dezelfde partij
D. Scheidsrechterbal
Antwoord vraag 8. In de praktijk kom je in dit geval toch wel verwarring tegen. Veel spelers en trainers denken dat de inworp dan overgaat naar de andere partij. Het gebeurt zelfs dat de andere partij een indirecte vrije schop krijgt. Dit is echter niet het geval. Dezelfde partij moet nog steeds inwerpen, omdat het spel nog niet was hervat.


Vraag 9. In welke gevallen moet een trainer een gele kaart ontvangen?
A. Herhaaldelijk het verlaten van de instructie zone / aanhoudend onacceptabel gedrag.
B. Op beschaafde wijze tonen van ontevredenheid / op agressieve wijze de instructiezone van de tegenpartij betreden.
C. Het betreden van de referee review area / opzettelijk een voorwerp op het speelveld trappen
D. Fysiek of agressief gedrag toont / het speelveld betreden
Antwoord vraag 9 is A: Voor de gevallen genoemd bij de antwoorden B, C en D geldt tenminste 1 situatie waarvoor de rode kaart moet worden getoond.

Vraag 10. Een buitenspeler schiet een voorzet recht op een verdediger in het strafschopgebied. De bal stuit via het lichaam van deze verdediger op een arm die in een natuurlijke positie is. Wat moet de scheidsrechter hier beslissen?
A. Strafschop en geel
B. Directe vrije schop
C. Directe vrije schop en geel
D. Doorspelen
Antwoord vraag 10. Het juiste antwoord is  D. Doorspelen. In de regels staat duidelijk dat wanneer de bal van het eigen lichaam afstuit, zoals in de vraag,  en zo op een arm of hand komt dit geen hands is.

Vraag 11: Schattingsvraag.
Geen spelregelvraag maar wellicht had met een goede spelregelkennis en meer respect voor
beslissingen het aantal  kaarten lager geweest
Hoeveel  gele kaarten kregen spelers/staf  van Reutum 1 vanaf het seizoen 2012-2013 t/m het seizoen 2018-2019?

Antwoord Vraag 11. Dit waren in totaal 175 kaarten.

Bron vragen/antwoorden : COVS en diverse scheidsrechtersverenigingen

 

Fit blijven tijdens Corona

Het voetbalseizoen is officieel nog niet ten einde, dus is het verstandig om tijdens deze vervelende Corona pandemie de beentjes zo nu en dan te strekken. Doe dit in een veilige omgeving en alleen.

Inactiviteit leidt tot verlies

Lichamelijke inactiviteit leidt tot verlies van kracht en conditie. Dat gebeurt al na een paar weken. Hoe beter je getraind was in het wedstrijdseizoen, des te groter is het conditionele verval in deze periode. Je herkent wellicht het gevoel van de eerste training in het nieuwe seizoen, dat je tong op je schoenen ligt en dat je de volgende ochtend opstaat met pijnlijke en stijve spieren. En juist dit moeten we proberen te voorkomen.

Rust roest

Uit onderzoek is gebleken dat je in rustige “voetballoze” periodes (zomerstop, en dus nu deze Corona periode) de kans op blessures 3 keer zo hoog is als je dat vergelijkt met de actieve periode gedurende de competitie.

De belangrijkste reden hiervoor is dat je lichaam in deze periodes geen trainingsprikkels meer krijgt. Dat zorgt voor allerlei veranderingen in je lijf. Je hart gaat minder efficiënt pompen en je spieren verwerken zuurstof minder goed. Hierdoor neemt je spierkracht en conditie dus af.

Advies

Wil je optimaal en met minder risico op blessures het seizoen weer opstarten, dan is het belangrijk om ook tijdens deze periode actief te blijven. Bij voetbal gaat dit met name om loopvermogen. Daarom is er speciaal een trainingsschema voor de komende weken in elkaar gezet. Het advies is om 2-3 keer per week 30 minuten tot een uur te trainen. Dit geldt vooral voor getrainde voetballers. Minder getrainde voetballers kunnen uiteraard minder vaak of minder intensief bezig gaan. Niets moet, alles mag. Het is een handvat voor diegene die wel wat wil doen. Gezondheid is echter prio nummer 1.

Andere tips

• Voorkom dat je in gewicht toeneemt. De kilo’s moeten er uiteindelijk ook weer af.
• Drink met mate. Teveel drank is om veel redenen slecht, niet in de laatste plaats voor je conditie.
• Het loopschema geeft een afwisseling van duur- en intervaltraining, probeer beide volgens schema aan te houden, het heeft nl. weinig zin om bv. alleen duurtraining te doen voor een voetballer.
• Loop eerst een 5 minuten rustig in, en begin dan aan je training, rek na de training goed je spieren.
• Loop duurlopen in een constant tempo (niet te hard, maar zeker niet te langzaam). Je mag na de training (en de dag erna) best een beetje voelen dat je wat hebt gedaan
• Loop (indien mogelijk) op een zachte ondergrond (bv. zandpad) of in een bos.

De trainingen zijn er op gericht dat je deze op dinsdag / donderdag / zondag doet. (dit is ook immers onze normale cyclus). Maandag / woensdag/ zaterdag zou ook een alternatief kunnen zijn. Houdt in ieder geval deze dagfrequentie aan ivm arbeid-rustverhoudingen. De rust tussen de trainingen is net zo belangrijk als de training zelf.

Week 13  dinsdag C3 donderdag C4  zondag C2 +C7

Week 14  dinsdag C3 donderdag C5+C7  zondag C4

Week 15  dinsdag C3+C7 donderdag C4  zondag C5+C8 

Week 16  dinsdag C3 donderdag C5+C7  zondag C4+C8

 

C2 = duurloop 20 minuten

C3 = duurloop 30 minuten

C4 = duurloop 40 minuten

C5 = 5 x 5 min hardlopen, 2 minuten wandelen

C7 = 3 x 10 sec sprint op 90%, 3 min wandelen ( 5 x herhalen)

C8 = 3 x 20 sec sprint op 90%, 3 min wandelen ( 5 x herhalen)

Reutum pakt tegen Saasveldia 2e periodetitel.

SAASVELD – Reutum heeft meer dan verdiend gewonnen van “angst-gegner” Saasveldia. Daar waar vorig seizoen nog een duidelijke 6-0 voor de thuisploeg op het bord prijkte, was Reutum dit weekend de betere en meest dominante ploeg in Saasveld. Het won voor het oog van vele Reutum supporters, op een drijfnat en winderig sportpark van Saasveld, meer dan verdiend met 1-4. Mede door deze prima overwinning wist het kleine  “dorpscluppie” uit Reutum zich te verzekeren van het “toetje” dat nacompetitie-voetbal heet. Door de winstpartij in Saasveld werd Reutum namelijk winnaar van de 2e periode.
 
Al gelijk werd duidelijk dat Reutum vandaag in Saasveld de bepalende ploeg zou worden. Saasveld zakte in, en probeerde in de omschakeling Reutum pijn te doen. Met de wind in de rug probeerde de ploeg uit Reutum al snel het verschil te maken. Mark Morskieft leek al snel alleen op de doelman van Saasveld af te lopen maar kon nog net op het randje van de 16 tegen het kunstgras worden gewerkt. De aansluitende vrije trap van Sam Holsink verdween hard naast het doel van Saasveld. Hierna was het opnieuw Sam die van zich liet spreken. Vanaf links stoof de jonge aanvaller de 16 binnen, om daarna de bal met buitenkantje rechts laag voor het doel te brengen. Het was nu alleen nog een kwestie van intikken, maar dan moet er wel worden meegelopen en dat gebeurde niet waardoor deze aanval in schoonheid stierf. Saasveld kreeg hierna de grootste mogelijkheid voor de thee, maar de inzet verdween uiteindelijk via een Reutums been naast het doel. Nee, het was toch echt Reutum dat vandaag het spel moest maken, maar mede door de harde wind en het natte gladde veld was het in grote delen van de eerste 45 minuten te slordig waardoor Saasveld gemakkelijk overeind bleef. Opnieuw een vrije bal op randje 16 was het volgende wapenfeit voor de ploeg uit Reutum. Nu was het echter Stijn Slaghekke die de bal hard en hoog tegen de ballenvanger joekelde. Maar beetje bij beetje werd de druk  steeds verder opgevoerd en ontstonden de eerste scheurtjes in de defensie van de thuisploeg. Toen Wout Slaghekke een bal laag voor het doel bracht leek Jordi Lammerink de bal onbedoeld met de hak binnen te tikken maar helaas stond de doelman precies op de juiste plek om dit onbedoelde hakballetje op te rapen. Reutum verhoogde het tempo en voelde dat de tijd rijp was om de thuisploeg nu echt pijn te doen. Na een heerlijke aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk Sam die vanaf een meter of 18 mocht aanleggen. Helaas verdween de bal rakelings naast het doel omdat de bal nog net kon worden getoucheerd door een verdediger die zich vol in het schot wierp. Toen Reutum de zoveelste corner deze middag mocht nemen leek Wout Mensink de 0-1 op de schoen te hebben. De corner van Sam werd bij de 2e paal prima ingekopt maar op de doellijn wist een Saasveldia verdediger nog net op tijd redding te brengen. De rebound verdween echter rechtstreeks bij Wout in de voeten. Wout controleerde de bal en joeg de bal hard tussen de palen maar mede door een mêlée van spelers caramboleerde de bal uiteindelijk weer de doelmond uit. Maar na ruim 30 minuten was daar dan toch eindelijk de bevrijdende 0-1. Een aanval door de as leek, mede door de verdedigende druk van Saasveldia, niet gelijk een mogelijkheid op te leveren. Maar gelukkig wist Stijn de bal, al dan niet bewust, bij zijn broer voor de voeten te lepelen. Van zeker ruim 30 meter twijfelde Wout Slaghekke geen moment. Het was werkelijk alles of niets. De bal verdween als een granaat van zijn schoen om niet veel later hard en laag tegen het kletsnatte nylon te exploderen, 0-1. Kort na de eerste treffer van Reutum zag Jurgen Lammerink zijn slimme steekpass net niet voor de voeten van Stijn belanden. Deze prachtige bal had eigenlijk meer verdiend. Toch leek Stijn niet veel later de 0-2 wel binnen te schieten. Vanaf rechts stoof hij de 16 binnen om daarna met een lage harde schuiver de doelman van Saasveldia volkomen kansloos te laten. De bal suisde voorbij de doelman maar ook voorbij de paal waardoor de magere score van 0-1 nog steeds op het fel rode scorebord bleef prijken. Toen Sam daarna een schot gepakt zag worden door de doelman van Saasveldia vond de prima fluitende scheidsrechter Hofman uit Ede het wel genoeg, en floot voor de rust.
 
Natuurlijk werd er na de thee een stormloop van de thuisploeg verwacht omdat deze nu met de wind in de rug op jacht mochten gaan naar de gelijkmaker. Maar Reutum bleef eigenlijk gemakkelijk overeind. Natuurlijk ploften nu de nodige lange ballen op de helft van Reutum maar deze opportunistische tactiek van de thuisploeg leverde eigenlijk niets op. Het was zelfs Reutum dat met de wind vol in snuit de meest dreigende ploeg was. Zo was Mark uit een corner al dicht bij de 0-2 maar zijn kopbal verdween hard tegen de ballenvanger. Aan de andere kant was er een vrije trap voor nodig om de bijna werkloze Reutumse goalie Kevin Tulk aan het werk te zetten. De vrije trap van aanvoerder Rikkert van Saasveldia spatte uiteindelijk op de vuisten van Tulk uiteen. Kort hierna had het door een slippertje in de achterhoede van Reutum ook maar zo 1-1 kunnen worden, maar de grootste mogelijk voor de thuisploeg deze middag verdween echter rakelings naast het doel. Ondanks deze korte opleving van de thuisploeg was het Reutum dat door een foute uitworp van de doelman in het zadel werd geholpen. De doelman van Saasveld wilde het spel snel hervatten door de bal met een strekworp richting de rechtervleugelverdediger te gooien. Hij had echter te weinig rekening gehouden met Sam die nagenoeg in de baan van de bal stond. Sam wist de bal op een ongelofelijke manier, uit de lucht, te onderscheppen waardoor hij 1:1 kwam te staan met de laatste man van Saasveldia. Met een prachtige beweging was hij deze te slim af waarna een tweede verdediger probeerde Sam het scoren te beletten. Sam liet het niet zover komen en liet de bal met binnenkantje rechts van zijn voet vertrekken. De doelman probeerde daarna zijn fout nog te herstellen maar moest toch lijdzaam toezien hoe de bal, met dodelijke precisie, op melkbussen-hoogte de touwen kuste, 0-2. Met een klein uurtje op de klok leek de ploeg uit Reutum dus op rozen te zitten want een overwinning zou vandaag 100% de tweede periode opleveren. Dat werd nog even spannend toen aanvoerder Rikkert een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant, via de kletsnatte grasmat, onbedoeld vast in het kruis zag ketsen,1-2. Maar Reutum antwoorde op de meest ideale manier door het verschil alweer snel op 2 doelpunten te brengen. Een heerlijk genomen vrije bal van Sam verdween bij Lex Oude Kotte op het hoofd die heel sneaky, vanaf de linkerkant, in de rug van de verdedigers was opgedoken. De doelman was kansloos op de kopstoot van Lex waardoor Reutum gelijk weer in wat rustiger vaarwater kwam, 1-3. Saasveldia probeerde het nog wel maar had niet de macht en power om het Reutum nog een keer lastig te maken. Mede door de gekozen aanvallende organisatie van Saasveld kreeg Reutum in de slotfase de nodige ruimte om in te voetballen. Reutum bepaalde en Saasveld kreeg geen vat op het spel van de ploeg uit Reutum. Het slotakkoord was vandaag voor Sam die kort voor het einde van de wedstrijd nogmaals zijn klasse etaleerde. Na een prima aanname en dito versnelling liet Sam deze middag nog één keer zijn rechter spreken. Van zeker een meter of 25 was de bal zo hard ingeschoten dat de doelman geen schijn van kans had op deze kogel, 1-4.  Kort hierop was het gedaan en was Reutum de winnaar van de tweede periode. Een prestatie van formaat voor een klein clubje als Reutum.
 
Na de wedstrijd in Saasveld bleek dat Avanti W. had gewonnen van Grol waardoor de druk gelijk weer op Grol komt te staan want Reutum krijgt ze weer (een beetje) in zicht. Dat is mooi, maar ook niet meer dan dat. Om bij Grol in de buurt te blijven zullen we eerst zelf moeten blijven winnen en dat is tot nu toe aardig gelukt maar dat is absoluut geen vanzelfsprekendheid. We weten allemaal dat de soep bij Reutum erg dun is, en dat de competitie nog wel even duurt. We gaan al vanaf de start van de competitie van week tot week en dat zal met een periode op zak zeker niet anders worden. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is natuurlijk wel heel erg lekker om in deze fase van de competitie al een periode op zak te hebben.
 
Volgende week spelen we opnieuw een uitwedstrijd. Na Losser en Saasveldia zullen we in Borne aantreden voor onze derde uitwedstrijd opeenvolgend. Borne is 2020 overigens prima begonnen. Het is als één van de weinige ploegen in deze regio in 2020 nog ongeslagen. Het speelde in 2020 drie keer gelijk, en wist twee keer te winnen waardoor de ploeg van trainer Rob Bakker inmiddels is opgeklommen naar een wat “veiliger” 10e plek op de ranglijst. 
 
De bal gaat komend weekend om 14.00 uur in Borne rollen, en we hopen dan opnieuw weer vele Reutum supporters aan het veld te mogen begroeten.
 
Opstelling tegen Saasveldia: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay, Jurgen, Ramon (Jaap 89’), Jordi, Lex ( Jan 79’), Stijn, Sam (Bjorn 89’), Mark.

 

Programma - uitslagen 7 tm 9 maart 2020

Reutum 1 pakte vanmiddag de tweede periode door een terechte 1-4 overwinning bij Saasveldia 1.
In de eerste helft van de door scheidsrechter Herman Hofman goed geleide wedstrijd, nam Reutum de leiding, waarna deze in de tweede helft werd uitgebouwd naar 1-4.

Een overwinning die voldoende is voor de tweede periodetitel.
De eerste periode in Drie A is voor de grootste vereniging in Drie A Grol, de tweede periode dus voor de kleinste vereniging in Drie A!

Spelers en staf: van harte gefeliciteerd!

Uitslagen zaterdag 7 maart 2020     
Reutum G1G - Rigtersbleek G2 ----0-7
NEO JO19-2 - Reutum JO19-1 ----0-4
Tukkers De JO13-1 - Reutum JO13-1G ----6-1
Lutte De JO12-1 - Reutum JO12-1 ----6-2
Reutum JO11-1 - NEO JO11-2 ----2-2
Reutum JO10-1G - BSC Unisson JO10-2 ----21-2
Almelo JO9-1 - Reutum JO9-1 ----16-2
ATC'65 MO11-3 - Reutum MO11-1----1-8
Heracles avc JO8-4G - Reutum JO8-1G, wedstrijd is uitgesteld naar zaterdag 21 maart.

Uitslagen zondag 8 maart 2020    
Saasveldia 1 - Reutum 1 ----1-4
Sportclub Overdinkel 2 - Reutum 2 ----0-3
Reutum VE1 - Quick '20 VE1 ----2-0
Borne VR1 - Reutum VR1 ----2-1
     
Uitslag maandag 9 maart 2020     
Reutum JO17-1 - VMC JO17-2G ----0-5
 
Uitslagen Derde Klasse A
Avanti W. 1 - Grol 1 ---- 2-1
DSVD 1 - MVV '29 1 ----1-1 
LSV 1 - Borne 1 ---- 1-2
Losser 1 - W.V.V.'34 1 ----3-4
Luctor Et Emergo 1 - RSC 1 ---- 2-3
Saasveldia 1 - Reutum 1 ---- 1-4
TVO 1 - Tukkers De 1 ---- 2-2
Reutum in Losser over de volle 90 minuten de meest gelukkige.

LOSSER – Het was niet best wat Reutum de eerste 45 minuten liet zien in Losser.
Toen na de thee de neuzen wel de goede kant op stonden kon het verschil wel
opeens gemaakt worden, en stond het in “no time” 1-3. Toen Losser bij een 1-3 achterstand
ook nog eens rode kaart pakte leek Reutum een gemakkelijke overwinning uit het vuur te
slepen. Maar niets was minder waar, want ondanks het ondertal wist Losser nog enkele keren
gevaarlijk door te komen, mede omdat Reutum vergat de bevrijdende 4e treffer in deze fase
tegen de touwen te jagen. Losser scoorde echter wel in deze fase door een eigen doelpunt van
Reutum. Maar verder dan een 2-3 kwam de formatie van trainer Gerard Bos niet waardoor
Reutum, enigszins fortuinlijk (gezien de eerste 45 minuten) over de volle 90 minuten, deze
wedstrijd won.

Vanwege het carnaval was het de afgelopen weken erg rustig op de velden van Reutum. Mede
hierdoor werd er niet gevoetbald en werd er door velen wat minder getraind, maar afgelopen
donderdag was de groep dan weer compleet om na 1 training de strijd aan te gaan met Losser.
Ondanks dat bij Losser het bier ook rijkelijk vloeide in deze carnavalsperiode was het de
thuisploeg die gelijk vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ronny Mulder wel
wakker was. Bij Reutum leek men in deze fase nog in de polonaise te lopen. Ondanks deze
zeer matige beginfase was het toch Reutum die het dichtst bij een eerste treffer was. Een
corner van Sam Holsink werd van dichtbij door Lindsay Moncherry hard over de het doel
gekopt. Maar hierna was het Losser dat het initiatief pakte. Vooral op het middenveld was het
heer en meester, en had Reutum niet het passende antwoord om de aanvallende driften van de
thuisploeg te elimineren. Na 8 minuten was het dan ook al raak voor de thuisploeg. Voor de
zoveelste keer deze middag stond een speler van Losser wederom vogeltje vrij om daarna met
kinderlijk gemak 2 verdedigers van Reutum het bos in te sturen. Zijn schot werd nog wel
gekraakt maar de rebound viel bij Yorrick Tijhuis voor de voeten die daarna droog de 1-0
tegen de touwen streepte. Reutum stond erbij en keek erna en was in deze fase dolende. Toen
daarna een ongevaarlijk schot bij doelman Kevin Tulk door de vingers floepte leek ook de 2-0
al te vallen maar wonder boven wonder verdween de bal via de vingertoppen van Kevin
rakelings over het doel. Losser bepaalde en Reutum liet het gebeuren. En als Reutum al een
keer in balbezit was, dan was de voortzetting soms zo knullig, zo onlogisch dat je amper kon
geloven dat hier de nr. 2 uit de 3e klasse A aan het voetballen was. Maar als de bal dan toch
een keer op de helft van Losser verscheen dan was de ploeg uit Reutum ook gelijk dreigend.
Zo zag Mark Morskieft, binnen de 16, zijn schot uit de draai rakelings over het doel
verdwijnen. Daarna was het Sam die het vanaf de zijkant probeerde, maar zijn hard genomen
vrije trap spatte op de vuisten van de doelman van Losser uiteen. Kort hierop was het Stijn
Slaghekke die probeerde de keeper met een curvebal te verrassen, maar opnieuw wist de
doelman van Losser de bal prima te pakken. Ondanks het zeer matige spel kreeg Reutum
enkele mogelijkheden maar moest voetballend zijn meerdere simpelweg erkennen in de
thuisploeg. Toen Losser na opnieuw een prima aanvalsopzet weer de vrije man vond, leek de
2-0 ook gewoon te vallen. De linkerspits van Losser controleerde de bal om hem daarna met
veel gevoel in de lange hoek te krullen. Doelman Tulk was kansloos geweest als de bal enkele
centimeters lager was geplaatst. Nu ketste de bal op de bovenkant van de lat tegen de
ballenvanger. Toen Losser niet kort hierna een vrije trap kreeg binnen de 16 was het opnieuw
alle hands aan dek aan Reutum kant. Maar ook deze inzet trof geen doel waardoor Losser
vergat zichzelf te belonen in deze fase. Toen de thee al was ingeschonken leek Mark via een
diepe bal van Wout Mensink alleen op de doelman af te stuiven, maar Mark werd, al dan niet
terecht, afgevlagd voor buitenspel waardoor Losser met een magere, maar zeker niet minder
verdiende 1-0 de kleedkamer mocht opzoeken.

Tja, en dan zit je dan in de kleedkamer met een belabberde eerste helft achter de kiezen. Het
was stil, muisstil want iedere speler wist dondersgoed dat het simpelweg dramatisch was wat
Reutum de eerste 45 minuten had laten zien. Natuurlijk zijn er in de 15 minuten rust de
nodige dingen gezegd en is de druk er vol opgezet want dat er een groot aantal spelers rijp
waren voor een vroegtijdige wissel was meer dan duidelijk. Maar om niet gelijk de knuppel in
het Reutumse hoenderhok te gooien mochten dezelfde 11 spelers proberen om na de thee uit
een ander vaatje te tappen om zo de opnieuw talrijke supporters uit Reutum eindelijk iets
fatsoenlijks voor te schotelen.

De rust leek de ploeg uit Reutum goed gedaan te hebben want Reutum kwam simpelweg
anders uit de kleedkamer. Gelijk gaf het haar visitekaartje af door er vanaf het eerste
fluitsignaal na de rust vol voor te gaan. Daarbij werd het al snel geholpen door een megafout
van de doelman van Losser die een voorzet van Wout Mensink volkomen foutief inschatte.
De bal ketste over zijn vingers waardoor het voor Mark een koud kunstje was de bal van
dichtbij, in minuut 47, in het lege doel te koppen, 1-1. Reutum wilde nu door maar het was
toch eerst Losser dat een schot rakelings voorbij het doel van de Reutumse goalie zag
verdwijnen. Maar na deze mogelijkheid liet Reutum dan eindelijk zien waarom het een ploeg
is waar rekening mee gehouden moet worden. Reutum schroefde het tempo op, en Losser kon
niets anders dan tegenhouden. Sam leek met een fraaie kopbal de 1-2 al snel binnen te
knikken, maar waar de goalie van Losser bij het eerste doelpunt volledig in de fout ging,
behoedde hij nu de thuisploeg met een prachtige safe voor een achterstand. Sam probeerde het
daarna van net buiten de 16 maar zijn geplaatste schot verdween rakelings over lat. Toen Sam
daarna opnieuw het doel van Losser onder vuur nam leek de 1-2 wel te vallen. Maar opnieuw
wist een verdediger met een uitgestoken been nog net een treffer te voorkomen. Losser
wankelde en zag dat Reutum na een klein uur dan toch op voorsprong kwam. Een prima
genomen corner van Sam werd op even zo fraaie wijze door Stijn tegen de touwen gekopt, 1-
2. Nu was het spel op de wagen en rook de ploeg uit Reutum bloed. Na een kleine 70 minuten
ging Losser opnieuw opzichtig in de fout door een vrije bal rond de 16 van Losser zo bij Stijn
in de voeten te schuiven. De topscorer van Reutum bedacht zich geen moment en streepte de
bal voorbij de volkomen kansloze doelman van Losser. De 1-3 op het bord, en een kleine 70
minuten op de klok. Reutum had in deze 25 minuten na de thee de rollen volkomen
omgedraaid en stond gezien de drive en passie en mogelijkheden in het tweede bedrijf op een
verdiende voorsprong. Dat leek nog beter te worden toen Lindsay een rebound van dichtbij
voor het inschieten had. Maar via een lichaam van een Losser verdediger verdween de bal
rakelings voorbij het doel. De beslissing leek helemaal te vallen toen de laatste man van
Losser een lange diepe bal met de arm uit de lucht tikte. De bal zou een prooi zijn geworden
voor Mark die alleen op de doelman had kunnen aflopen. De scheidsrechter kon niets anders
dan de aanvoerder van Losser de rode kaart te tonen waardoor de thuisploeg de laatste 15 minuten
ook nog eens met 10 man verder moest. Toen Losser voor de zoveelste keer deze middag in
de opbouw in de fout ging leek de 1-4 wel te vallen. Stijn mocht het duel met de doelman
zoeken terwijl links en rechts van hem ook enkele Reutumspelers waren meegelopen. Een
balletje breed had 1000% zeker de 1-4 betekend. Stijn probeerde echter de doelman te
passeren die als winnaar uit deze tweestrijd kwam, en zo de 1-3 op het bord hield. Losser dat
in de gehele tweede helft niet meer aan voetballen was toegekomen probeerde met lange
ballen toch nog iets te forceren. En uit één van deze oprispingen kwam Losser via links een
keer gevaarlijk door. De bal werd hard en laag voor het doel geschoten waarna Jurgen
Lammerink de bal van dichtbij zeer ongelukkig in zijn eigen doel liep, 2-3. Nu rook Losser
bloed en probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren. Dat lukte ook nog bijna
toen Losser via de rechterkant nogmaals goed doorkwam. De lage voorzet vond een Losser-
speler in het strafschopgebied die echter zijn schot in de handenschoenen van doelman Kevin
Tulk zag verdwijnen. Dit was voor Losser de grootste mogelijkheid in de slotfase van dit duel.
Reutum had hierna nog wat zout in de wonden van Losser kunnen strooien. Een kopbal van
Reutum belande bij Wout Mensink op het hoofd die zijn kopbal via de lat weer het veld in zag
ketsen. Niet kort hierop was het Jaap Kamphuis die Stijn bij de tweede paal volledig vrij zag
staan. Zijn voorzet was heerlijk op maat waarna Stijn met een fraaie volley probeerde de 2-4
op het bord te zetten, maar deze inzet verdween uiteindelijk nog ver naast het doel van Losser.
Toen Losser in de 9 minuten blessuretijd nogmaals voor een slotoffensief wilde aanzetten
vond scheidsrechter Ronny Mulder het welletjes en floot deze partij dan ook de
geschiedenisboeken in.

Reutum zakte in de eerste helft volledig door het ijs maar wist in de tweede helft met de juiste
instelling de overwinning uit het vuur te slepen. Dat het na de rode kaart met een 1-3
voorsprong op het bord opnieuw in de problemen kwam had het volledig aan zichzelf te
danken. Over de volle 90 minuten mogen we dan ook niet spreken van een verdiende
overwinning maar meer van een gelukkige. Achteraf zijn deze overwinningen
lekkerder dan een ruime overwinning maar we weten dat we de komende weken toch uit een
heel ander vaatje moeten tappen want met het getoonde spel uit de 1e helft zijn we voor alle
ploegen in deze klasse “kanonnenvoer”.

Volgende week spelen we bij Saasveldia en dan zullen we er absoluut vanaf het eerste fluitsignaal 
moeten staan. In Reutum werd het destijds dan wel 3-1, maar dat had behoorlijk wat
voeten in aarde. Met de nodige belangen op het spel beloofd het op voorhand een beladen potje te 
worden komend weekend in Saasveld.

Opstelling tegen Losser: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay, Jurgen, Ramon, Lex (Jaap 70’),
Jordi, Sam, Mark ( Dani 85’), Stijn.

 

Topper blijft onbeslist

Topper blijft onbeslist.

 
Reutum 2 mocht vandaag afreizen naar Oldenzaal voor de topper tegen mede-koploper Quick 20 2.
Om 10.00 uur werd er afgetrapt met een straffe wind over het veld.
Reutum speelde prima in de beginfase en Quick liet zich inzakken om in de omschakeling gevaarlijk te zijn.
Dit spel beviel de geel-blauwe ploeg uit Reutum prima. Verdedigend hield het zich goed en de vrije man werd regelmatig gevonden.
Grootste kans van de eerste helft was voor Roel Booyink die na een voorzet van Rick Blokhuis vrij kon binnenschieten. Roel raakte de bal verkeerd en helaas bleef het 0-0.
Na verkeerde communicatie had Reutum toch een keer balverlies en hier maakte Quick direct gebruik van. Met 6 passes stond het voor de goal en de bal werd via Daan Wilmink van richting veranderd waardoor keeper Bas Lansink kansloos was.
1-0 Quick.
Hierna bleef Reutum gevaarlijk en was het Casper Kuipers die vrij voor de keeper kwam. Een rolletje in de handen van de keeper had veel meer verdiend. Typisch dat hierna uit een strafschop de 2-0 voor Quick viel na een makkelijk gegeven penalty.
Rust 2-0.
Een preek in de rust en Reutum 2 begon onveranderd aan de 2e helft.
Na 5 minuten was er de aansluitingstreffer van Casper Kuipers na een scrimmage voor de goal.
Reutum ging door en wist een aantal grote kansen te creëren. Mart Lammerink en Casper Kuipers wisten de bal niet in het net te krijgen en Quick bleef gevaarlijk in de omschakeling. In de laatste minuten was het dan toch Casper Kuipers die de verdiende 2-2 op het scorebord zette na een fantastische solo.
Eindstand 2-2 en de puntendeling was een mooie afspiegeling van de stand.
Het blijft spannend en volgende week mag Reutum 2 afreizen naar Overdinkel.
Supporters bedankt voor jullie steun!