Recent nieuws

Gerrit Steggink wint VV Reutum Toto 2020-2021

Gerrit Steggink winnaar TOTO seizoen 2020 – 2021

De winnaar van dit TOTO seizoen 2020 – 2021 is Gerrit Steggink.  Hij volgt hiermee Jan Ikink (1) op. Dat het spannend was, bleek wel uit de laatste (bijna niet te voorspellen ronde) TOTO. Voor deze laatste ronde had Gerrit 3 punten voorsprong op de nummer 2 van dat moment Jan Ikink. Ook 4 punten op de nummer 3 van dat moment Rob Veelers..

Toen bekend werd dat hij 3 punten had bij toto 32, werd het toch weer reuze spannend. Jan had er 5 en Rob 6. Al met al dus net 1 punt “over” om zich te laten kronen tot TOTO kampioen van dit seizoen. De ophaler van Gerrit is ook blij met zijn overwinning. Meestal onder genot van glaasje sinas samen de toto invullen..

Prijzen
Gerrit is het meest constant gebleken dit seizoen. Hij heeft 164 punten (van de 256) bijeen gespeeld. Tevens was hij winnaar van de eerste periode. Een terechte winnaar die € 120,00 in ontvangst mag nemen.
Op1 punt zaten dus Rob Veelers en uittredend kampioen Jan Ikink op het vinketouw. Zij moeten dus de 2e plaats delen en ontvangen ieders € 67,50. Op gepaste afstand volgen de nummers 4 en 5. Johan Morskieft verzamelde 159 punten en ontvangt € 30,00. Hierachter met 1 punt minder volgen Peter Brunninkhuis, Jan Lammerink en Jan Hesselink, dit trio moet ook delen en krijgt ieders € 5,00.

Heren, allen hartstikke gefeliciteerd!

Periode’s

We hebben 4 periode’s gespeeld van 8 rondes. 3 van de 4 periode’s moest worden gedeeld met 2 personen, Dus beide € 25,00. De eerste was een prooi voor G. Steggink en J. Ikink, tweede was voor P. Brunninkhuis en Rosan Ikink. Derde was alleen voor Johan Lammerink en de laatste, vierde periode was voor G. Eerdman en L. Monnik. Elke periode is goed voor € 50,00 dus reden genoeg om mee te doen..
Met de laatste toto 32 komt het startbedrag voor aankomend seizoen op € 124,80 + de inleg van TOTO nummer 1. Een mooi startbedrag dus.

Meedoen
Mooi om te zien is ook het aantal dames dat dit seizoen weer meer werd. Evenals de jeugdleden die meedoen. Hopelijk zegt ieders dit voort en krijgen we er volgend seizoen nog meer kenners er bij om te strijden voor die ene titel: TOTO kampioen!!

Top 5
De top 5 krijgt van de desbetreffende jeugdleden de prijzen overhandigd volgens de Corona regels.
Iedereen dank voor het meespelen van dit leuke spel en hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee. Ook namens de fanatieke TOTO ophalers dank voor de snoepjes, winstdeling bij prijs en gezelligheid.
Nieuwe spelers zijn natuurlijk van harte welkom.
Op de foto’s  (Gemaakt door Dennis) de winnaars met de (geld)prijzen en de bij hen horende TOTO ophalers.

Mocht je lid zijn van de VV  Reutum en wilt ook een leuk zakcentje verdienen door de TOTO op te halen, meld je dan bij Dennis Morskieft. Je zit dan in groep 8 of middelbare school en je mag dit doen tot het jaar dat je 16 wordt. Als de huidige ophalers stoppen of 16 worden, schuiven we de jeugd door.

                             
Top 5 TOTO seizoen 2020-2021:

1             Gerrit Steggink                   164 punten
2             Jan Ikink                              163 punten
3             Rob Veelers                         163 punten
4             Johan Morskieft                 159 punten
5             Jan Hesselink                      158 punten
               Peter Brunninkhuis          158 punten
                Jan Lammerink                  158 punten

 

De Organisatie.

 

VV Reutum EK-Poule 2021

Beste voetbalvrienden, 

Op vrijdag 11 juni zal er in Rome afgetrapt worden voor het EK 2021. Een uitgelezen mogelijkheid om de voetbalkennis van de Reutumse bevolking te testen.
Ook bij dit toernooi is er weer een EK -Poule georganiseerd waarmee fantastische prijzen te winnen zijn.

MEEDOEN EK POULE VV REUTUM?
Geef je op via de onderstaande link:

https://poules.com/s/CDy

Opgeven kan ook via de site van www.poules.com of de Poules.com APP.

Meld je dan aan voor de poule van “VV REUTUM” (gevoelig voor spaties)

Je dient eerst de wedstrijden van de poulefase in te vullen, jouw voorspelling is tot voor het begin van de wedstrijd nog te wijzigen.
Wanneer de poulefase is afgerond kunnen de overige wedstrijden worden ingevuld. 

 

🏆PRIJZEN:

Ditmaal zijn er 10 geweldige prijzen te verdienen.

1. EK shirt
2. Waardebon Bays €50
3. Zuivelhoeve pakket
4. Slagroomtaart
5. Waskaart Schröder Carwash
6. Waardebon Zeester
7. Waardebon Molenberg
8. Waardebon Wild
9. Waardebon Molenberg
10. Waardebon Wild

🔴Laatste plek: middagje kantinedienst draaien op de Kottenbrei!

🟡🔵Meedoen kan tot 11 juni🔵🟡

Regiocup programma zaterdag 5 juni met diverse info.
Eindelijk stond er op weer een voetbalprogramma voor de jeugd op het programma.
Zaterdag 5 juni was start van de Regio-cup van de KNVB voor de jeugd!
Deze regionale competitie is door de KNVB opgezet om zo aan het eind het seizoen toch nog een 4-tal wedstrijden kunnen gaan spelen tegen clubs van andere verenigingen. 
Dit geldt de jeugdteams tot en met 18 jaar. De  senioren mogen helaas nog niet tegen andere verenigingen uitkomen bij deze stap van de versoepelingen.
De Regio Cup wordt op 4 zaterdagen gespeeld: 5, 12, 19 en 26 juni
Op sportaccommodaties zijn alle personen welkom die een rol hebben bij het organiseren van trainingen en/of wedstrijden. Publiek en ouders mogen zowel binnen als buiten niet op de accommodatie aanwezig zijn. Uitzondering hierop zijn ouders/ verzorgers die vervoer naar uitwedstrijden verzorgen in verband met de KNVB Regiocup. Zij vallen onder teambegeleiding en mogen dus op de sportaccommodatie aanwezig zijn. De kantine  op de Kottebrei blijft zaterdags geloten.
 
Uitslagen  zaterdag 5 juni 2021
Reutum JO15-1 - PH JO15-2 -----2-4
Reutum MO13-1 - Luctor Et Emergo MO13-2 -----13-0
Heracles avc JO13-1G - Reutum JO13-1G ----2-4
Tukkers De JO12-1 - Reutum JO12-1 ----2-4
Quick '20 JO10-2 - Reutum JO10-1G ----10-8
Reutum JO10-2 - De Esch JO10-2 -----3-10
Stevo JO8-2 - Reutum JO8-1G ----4-6
Reutum JO8-2 - De Esch JO8-1 ---- 7-8
Afgelast:
Quick'20 JO17-4 - Reutum JO17-1---- afgelast
 
Coronamaatregelen
Na de aangekondigde versoepelingen per 5 juni 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:
Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking in en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.
Kleed- en doucheruimtes mogen weer open.
Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
 
 
Regiocup regels bij een gelijk spel
Omdat we toch een competitief element willen toevoegen aan een wedstrijd, is besloten om na afloop van iedere wedstrijd die in een gelijkspel eindigt een strafschoppenserie af te werken. Dit geldt voor alle categorieën. Voor de competitie waarvoor standen worden bijgehouden is het dan tegelijk een extra maatregelen voor het geval teams in een eindstand op alle vlakken op een gelijke plaats eindigen. De strafschoppenserie wordt afgewerkt zoals beschreven in de spelregels veldvoetbal. 
 
Met inachtneming van de hierna genoemde voorwaarden, nemen beide teams vijf strafschoppen 
• De strafschoppen worden om en om genomen; 
• De strafschoppenserie zal niet worden voortgezet, zodra een partij een aantal doelpunten heeft gemaakt, dat door de andere partij niet meer kan worden bereikt; 
• Nadat elke partij vijf strafschoppen heeft genomen en de stand gelijk is, wordt de strafschoppenserie voortgezet, totdat een team een doelpunt meer heeft gemaakt dan de andere partij, nadat elke partij een gelijk aantal strafschoppen heeft genomen
• Elke strafschop moet door een andere speler worden genomen en alle in aanmerking komende spelers moeten een strafschop hebben genomen, voordat een speler een tweede strafschop mag nemen; 
• Het bovenstaande principe gaat door voor elke volgende serie, maar een team mag de volgorde van de nemers veranderen; 
• De strafschoppenserie mag niet worden vertraagd omdat een speler het speelveld verlaat. De speler verspeelt zijn beurt (geen doelpunt) als hij niet op tijd terug is om de strafschop te nemen.
Opzoek naar een leuke vakantie invulling? De Voetbal3daagses van Skills2Score!

Opzoek naar een leuke vakantie invulling? De Voetbal3daagses van Skills2Score!

Ook in de zomer van 2021 organiseert Skills2Score weer te gekke voetbal3daagses. Net als vorige zomer, is het momenteel moeilijk te voorspellen wat er komende zomer allemaal wel/niet mogelijk is. Wij snakken allemaal naar een lekker vakantie in het buitenland, maar het is maar de vraag of dit over een aantal weken/maanden mogelijk is. Zitten jullie met je gezin ook al op de computer/laptop te zoeken naar invulling van de zomer? De jongens en meiden weten wel waar je naar moet zoeken….. Jij ook? Nou wij als Skills2Score denken graag met iedereen mee.

Komende zomervakantie organiseert Skills2Score wederom 3 te gekke, sportieve en uitdagende voetbal3daagses.

Data:

De voetbal3daagses vinden plaats in de zomervakantie 2021 van het basisonderwijs regio Noord!
 

🗓 dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 juli, dagelijks van 9:30 - 15:00 uur / 15.30 uur.

🗓 dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 juli, dagelijks van 9:30 - 15:00 uur / 15.30 uur.

🗓 dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 augustus, dagelijks van 9:30 - 15:00 uur / 15.30 uur.

Locatie:De Esch>,Sportpark De weschterik Operalaan 100, 7577 JA Oldenzaal

Programma

Tijdens deze voetbal3daagses staat voetballen centraal, maar naast voetbalactiviteiten is er ook veel aandacht voor andere sportactiviteiten. Bij alle activiteiten die plaats vinden is er aandacht voor de adviezen/richtlijnen die afgekondigd worden door het RIVM / de overheid en de gemeente Oldenzaal.

Kosten:

De kosten voor deelname aan één voetbal3daagses bedraagt €104,95 per persoon. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst, per 3 daagse is er plek voor 64 deelnemers.

Wat krijg jij hiervoor terug?

 • Drie dagen vol voetbalactiviteiten.
 • Een Skills2Score tenue bestaande uit korte broek + shirt.
 • Dagelijks een lekkere en gezonde lunch.
 • Externe activiteit(en).
 • Een persoonlijk certificaat.
 • Wedstrijden, toernooien en dus kans op prijzen!
 • Natuurlijk deskundige begeleiding van onze trainers/begeleiders.
 • Niemand gaat met lege handen naar huis! Elke deelnemer ontvangt een gaaf cadeau aan het einde van deze 3 dagen.

En dus is het deelnemen aan een voetbal3daagse van Skills2Score de impuls om jou zomervakantie te voorzien van leuke activiteit(en).

Aanmelden:
De inschrijving voor de voetbal3daagses is inmiddels geopend. Wil jij komende zomer 3 gave, sportieve dagen beleven? Schrijf je dan in via de volgende link;
https://skills2score.nl/events/voetbal3-daagse/
Voor alle 3daagses geldt een maximumaantal deelnemers. Wacht niet te lang want VOL = VOL!

 Skills2Score wenst iedereen alvast een hele fijne zomervakantie!

In memoriam Jan Jansen

In memoriam

Jan Jansen

Op zondag 16 mei 2021 is Jan Jansen op 85-jarige leeftijd overleden. Jan is drie periodes trainer geweest bij VV Reutum: de eerste keer van 1969-1977, daarna van 1983-1988 en tenslotte van 1996-1999 (samen met Alfons Kruiper). In totaal dus 16 jaar. Geen enkele andere trainer heeft de selectie van onze vereniging zo lang van oefenstof voorzien.

Jan was een geliefd persoon in Reutum. Door zijn lange verbondenheid met onze voetbalvereniging zou je haast denken dat hij inwoner was van ons dorp. Maar na zijn geboorte in Zuilen (bij Utrecht) vertrok hij al snel met zijn ouders naar Oldenzaal. Daar heeft hij de rest van zijn leven gewoond.
Jan is bij meerdere verenigingen in de regio trainer geweest. Maar zijn grootste succes heeft hij geboekt bij VV Reutum. Hij maakte ons vlaggenschip in het seizoen 1974-1975 kampioen en dwong daarmee promotie naar de derde klasse KNVB af. Zeker in die tijd een heel knap resultaat.
Voetbal was de grootste hobby van Jan. Hij was er dagelijks mee bezig. Naast het leiden van trainingen en coachen tijdens wedstrijden, ging hij ook vaak naar (andere) wedstrijden kijken. Zeker nadat hij zijn actieve loopbaan als trainer had beëindigd, was hij wekelijks op zijn “thuisbasis” bij FC Berghuizen te vinden.

Jan ademde voetbal. Maar helaas heeft Jan zijn laatste adem uitgeblazen. Wij zijn Jan veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor de VV Reutum heeft betekend. Jan zal voor altijd verbonden blijven met onze voetbalvereniging!

Bestuur VV Reutum

Bericht van het bestuur

Het afgelopen seizoen is ons allen geruisloos voorbij gegaan, de maatregelen tegen Covid-19 lijken nu echt resultaat te geven waar we als voetbalvereniging al lange tijd op wachten. Echter is het voetbal seizoen voorbij en kunnen we ons enkel nog verheugen op het aankomende EK!
De jeugdteams zullen in de week van 31 mei de laatste trainingen afwikkelen.
De senioren mogen dit jaar doortrainen naar eigen inzicht, voor de meeste teams zal eind juni een korte zomerstop worden ingelast.
Het vlaggenschip, het 1e elftal zal op zondag 15 augustus weer beginnen aan het nieuwe seizoen.

Vanaf 19 mei is het onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk om het terras op de Kottenbrei te openen, besloten is dat vanaf zondag 30 mei het terras geopend wordt tot maximaal 16.00 uur, er dient altijd kantinepersoneel aanwezig te zijn en de kantine zal gesloten blijven.
De voorwaarden zijn:

Op sportaccommodaties die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die op de accommodatie aanwezig mogen zijn.”

De jeugdjaarvergadering zal dit jaar geen doorgang vinden, en ook is er besloten het jeugdkamp af te lassen, hier wordt nog een andere invulling aan gegeven.

De algemene jaarvergadering kan op dit moment nog niet worden vastgesteld, hier wordt gekeken naar wanneer het mogelijk zal zijn om met grotere groepen samen te komen. We kunnen al wel vast verklappen dat wanneer dit doorgang zal vinden, dit op een originele manier zal worden ingevuld waarbij gezelligheid en elkaar weer ontmoeten voorop zal staan!

Namens het bestuur willen we iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de V.V. Reutum, we hopen dat we het seizoen 2021-2022 vanaf augustus op een normale manier kunnen beginnen.

Gegroet,
Bestuur V.V. Reutum19 mei 2021

Vrouwen mogen vanaf seizoen 2021-2022 uitkomen in A-categorie mannen

Met ingang van het seizoen 2021/'22 is het voor vrouwen in het amateurvoetbal mogelijk om uit te komen in de categorie A bij de mannen. Hiermee creëert de KNVB voor vrouwen een nieuwe mogelijkheid om altijd een passende plek te vinden in het voetballandschap. Dat vrouwen voortaan ook in de A-categorie bij de mannen kunnen uitkomen, is een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd.

We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: "Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver mogelijk in de gehele jeugd. Zodra vrouwen echter de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie. Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

Begeleidingstraject

Verenigingen, speelsters en de bond trekken hierin gezamenlijk op. De KNVB biedt alle verenigingen die een speelster willen laten voetballen in een team in de A-categorie bij de mannen een begeleidingstraject aan. We geven verenigingen ondersteuning, advies en handvatten om speelsters zo goed mogelijk te begeleiden. Dit gebeurt op basis van ervaringen die zijn opgedaan in eerder onderzoek en een pilot bij vierdeklasser vv Foarút. Op deze manier kunnen verenigingen, speelsters en de KNVB de ontwikkelingen op de voet volgen en waar nodig aanpassingen doen. Verenigingen hoeven geen dispensatie aan te vragen. Wel kunnen ze speelsters vooraf aanmelden bij de KNVB, waarna gezamenlijk het traject wordt opgestart.

Pilot vv Foarut

Bij aanvang van het huidige seizoen startte de KNVB samen met vv Foarút een pilot. De destijds 19-jarige Ellen Fokkema kreeg dispensatie om in het eerste mannenteam van de Friese vierdeklasser uit te komen. Vanwege corona werd de competitie dit seizoen helaas al na zeven speelrondes voortijdig afgebroken, maar de resultaten en bevindingen van de pilot, die bestond uit dataonderzoek, enquêtes, interviews met betrokkenen en observaties van wedstrijden, boden genoeg informatie voor een gedegen evaluatie. Met als uitkomst dat er een goede basis is om het vanaf komend seizoen voor alle vrouwen mogelijk te maken in de categorie A bij de mannen te kunnen spelen.

Gemengd voetbal in Nederland

Het vrouwenvoetbal werd in Nederland in 1971 erkend en maakt sindsdien officieel deel uit van de KNVB. Het gemengd voetbal werd in 1986 geïntroduceerd. Deze stap maakte het in eerste instantie mogelijk om jongens en meiden tot en met 12 jaar met en tegen elkaar te laten voetballen. Gemengd voetbal breidde zich in de daaropvolgende jaren uit naar de competities voor de oudere jeugdcategorieën: in 1995 tot categorie B. Sinds 1996 kunnen jongens en meiden ook in de categorie A (jeugd) met en tegen elkaar spelen. Met ingang van het seizoen 2021/'22 wordt daar de categorie A senioren dus aan toegevoegd.

Bron: KNVB.nl

Weekend 8 en 9 Mei de laatste TOTO van het seizoen en 4e periode, Voorzitter Frank Droste de kenner van deze week

Nu we het moeten doen zonder de competitie bij de senioren en junioren en er geen REGIOCUP is, kunnen we het des te meer hebben over de TOTO. Dit spel leeft in Reutum en is dit jaar ook weer bijzonder lastig te voorspellen schijnt. In de laatste van de 4 periode’s zijn we nu gekomen tot ronde 7. Er konden tot dusver 56 punten behaald worden. Op dit moment hebben we 1 speler die op 39 punten staan, op de voet gevolgd door wederom 1 speler met 38 punten en een 4-tal spelers met 37 punten. De volgende ronde is dus super belangrijk voor de derde periode (waar € 50,00 te winnen valt) en natuurlijk is dit de opmaat voor de eindzege.

In het totaalklassement is het vooral spannend om de plaatsen 2, 3 en 4. Een eenzame koploper heeft zich inmiddels 3 punten “lucht” verschaft op de achtervolging. Natuurlijk, alles kan, maar of dit nog goed gaat komen…  Deze koploper heeft 161 punten (van de 248), 1 achtervolger op 158 punten, hierachter weer 1 speler met 157 punten en hierachter een gaatje van 2 punten op 2 achtervolgers met 155 punten. Wordt de koning van de TOTO van afgelopen seizoen, Jan Ikink, onttroont? Of prolongeert hij deze titel??

Voor de goede orde, dit was de top 5 van afgelopen seizoen:

1. J. Ikink (1)
2. F. Droste
3. P. Brunninkhuis
4. Johan Lammerink
5. J. Aarnink

Er zijn dus nog volop redenen om een goede TOTO in te vullen voor de volgende laatste ronde. Heel veel wijsheid gewenst.

Vorige week had “kenner” Harrie Hulskotte er 4 goed, met bij één wedstrijd de goede uitslag. De wedstrijd Manchester United -Liverpool wordt donderdag 13 mei gespeeld, dus hij kan net als de jonge “kenners“ Jochem en Hidde nog op 5 goed komen.   
Gezien de eindstand van de VV Reutum Toto van afgelopen seizoen misschien idee om de voorspelling van onze voorzitter waar te nemen aanstaand weekend??
Uit betrouwbare bron is ook al vernomen dat hij dit jaar niet veel punten heeft vergaard… Doe er je voordeel mee.

De organisatie.
------------------------------------------------

De voorspelling en terugblik van voorzitter Frank Droste

Toto seizoen 2020-2021

Zelfs in tijden van Corona gaat de tijd snel. Want we zijn alweer aangekomen bij de laatste toto van dit seizoen. Het was een bijzonder seizoen. Zeker door Corona. Maar de wedstrijden waren dit seizoen ook bijzonder lastig te voorspellen. Misschien ook wel door Corona. Want van thuisvoordeel was door het ontbreken van publiek geen sprake. Maar spannend blijft de toto altijd. Tenminste, dat vind ik wel. Heb ik er dit weekend eindelijk 8 goed? Of in ieder geval 7? Nee, helaas, ook dit weekend niet. Alweer niet. Wie heeft er dan wel prijs. Wie hij/zij? Hoe kan dat nou? Die heeft toch helemaal geen verstand van voetballen!

Ach, meedoen is belangrijker dan winnen. En dat geldt ook zeker voor de toto. Het zorgt voor een stukje beleving, wellicht enige rivaliteit en de kas van de vereniging wordt in deze magere tijden een beetje gespekt. Om verschillende redenen is de toto dus een mooie activiteit. Ik wil daarom alle deelnemers bedanken en uitnodigen om volgend jaar weer mee te doen. Misschien heeft u nog een buurman of vriendin die nog niet meedoet. Vraag hem of haar om ook mee te doen. Daar wordt het alleen maar leuker van. Een persoon wil ik speciaal bedanken: Dennis Morskieft. De grote organisator achter de toto. Complimenten hiervoor Dennis en bedankt voor jouw inzet!

Dit weekend mijn laatste kans om de pot te pakken. Hierbij mijn voorspellingen. Ik heb extra goed mijn best gedaan. Maar ik hoop oprecht dat ik één wedstrijd verkeerd heb voorspelt. Welke? Voorspel maar!

FC Twente – Heracles Almelo 1-2  (een 2)
SC Heerenveen – FC Utrecht 2-2  ( een 3)
VVV Venlo – RKC Waalwijk 0-1 (een 2)
FC Emmen – FC Groningen 2-0  (een 1)
Feyenoord – Ajax 1-2  (een 2)
PEC Zwolle – ADO Den Haag 3-1  (een 1)
FC Barcelona – Atl. Madrid 2-1 (een 1)
Bor. Dortmund – RB Leipzig 1-1 ( een 3)

Harrie Hulskotte, de kenner van deze week

De clubs in de eredivisie moeten nog 4 competitiewedstrijden spelen en dan is na het weekend 15/16 mei het competitieseizoen alweer ten einde.
Wie er kampioen wordt is inmiddels wel al duidelijk.  Moeilijker is het te voorspellen welke ploegen volgend seizoen in de Keukenkampioendivisie spelen.

De VV Reutumtoto van vorige week had weer wedstrijden met verrassende uitslagen. Er was maar één deelnemer met 7 goed.
Ook voor Femke Stevelink,  één van de jongste deelnemers uit het mooie Haarle,  was t moeilijk om het resultaat van de wedstrijd (winst, verlies of een gelijkspel) goed te voorspellen. Zij had er 3 goed, maar helaas bij geen enkele wedstrijd de juiste uitslag.
Deze week hebben we de oudste deelnemer aan onze Toto,  Harrie Hulskotte als “kenner” gevraagd naar zijn blik op de uitslagen van de wedstrijden.
Harrie, geboren in september 1932 in de Zoeke,  was in de jaren 1950 tm 1963 (zie bijgaande foto's) een robuuste verdediger van Reutum 1.
Dat was in een tijd dat Reutum nog over 10 kruidenierwinkels en 4 bakkerijen beschikte.
Het voetbalveld was toen nog naast schildersbedrijf Deterink en het huidige autobedrijf Tijink.
Harrie is al jaren deelnemer aan de VV Reuum Toto, en won meerdere keren, en volgt in “normale tijden” nog steeds de verrichtingen van t vlaggeschip van VV Reutum.
 

Zijn voorspellingen, ja wie heeft er meer ervaring….
Fortuna Sittard – FC Twente----1-2  (een 2)
Vitesse- PEC Zwolle ----3-1 (een 1)
RKC Waalwijk – AZ ----1-3 (een 2)
FC Utrecht – Willem 2 ---- 2-1 ( een 1)
FC Groningen – Sparta ---- 3-1 (een 1)
PSV-sc Heerenveen ----2-0 (een 1)
Ajax-FC Emmen ----4-1 (een 1)
Man. United- Liverpool ----1-1  (een 3)

Informatie over de Regiocup per 14 april 2021

Dinsdagavond 13 april  heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen volwassenen van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat maar die vinden niet in de zomer plaats. De KNVB is met de Rijksoverheid in gesprek of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld. Bovendien werd dinsdagavond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen ook eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

Veilig en verantwoord

De KNVB wil uiteraard dat de wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Jeugd (t/m 26 jaar) mag momenteel al in teams trainen, zodat er geen extra tijd nodig is om op te trainen. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben wel voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen.

Deze onzekerheden maken het nemen van een definitieve beslissing over de KNVB Regiocup op dit moment niet mogelijk. De visie van de KNVB is altijd om alle opties open te houden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uit te sluiten.

Veldvoetbal

Voor de overige (veld)voetbalvormen zoals de jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de specifieke timing en mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. De voor aankomende vrijdag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor volwassenen wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen in elk geval uitgesteld. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.

'Noodzaak'

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Voor ons en onze achterban is het ‘openingsplan’ nog niet op alle onderdelen helder. Dat wordt nu nader onderzocht. Terrassen en detailhandel gaan in elk geval met de eerste versoepelingen mee, de sport moet dan nog twee weken wachten. Terwijl sporten juist bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. Bovendien vinden besmettingen niet of nauwelijks in de buitenlucht plaats, wat nog meer pleit voor de buitensport en het voetbal. Toch mogen honderdduizenden amateurvoetballers al een halfjaar (!) geen partijtje spelen. Het verenigingsleven staat stil, de helft van alle kinderen is minder gaan bewegen en volwassen zijn kilo’s aangekomen, een duidelijk signaal dat ze minder gezond zijn gaan leven."

"Laat daarom alle voetballers weer zo snel mogelijk normaal trainen en geef ze vervolgens ook sneller weer wedstrijden om naartoe te werken. Vooral de jeugd, zij spelen al maandenlang oefenpotjes op de eigen club, dus gooi hen nu niet op één hoop met de rest. Zij kunnen per direct en met veel plezier wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, volkomen veilig als ze op de fiets daar naartoe reizen. Waarom wachten tot de zomer? Schuif de versoepelingen voor de sport dus naar voren, bewegen is geen luxe maar noodzaak.”

Bron: KNVB.nl

Regiocup - indeling jeugd VV Reutum

6 mei 2021
De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. 

8 april 2021

Het lijkt erop dat in de aankomende periode versoepelingen in Nederland mogelijk zijn. Ook de KNVB hoopt vanuit de overheid snel duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden binnen het voetbal: zowel over sporten in teamverband voor 27+’ers, als over het onderling spelen van wedstrijden in de jeugd.
Ondertussen is de KNVB gestart met de invulling van de poules en het ontwikkelen van een speeldagenkalender voor de resterende maanden. Want zodra de coronamaatregelen het toelaten starten we met de daadwerkelijke organisatie van de Regiocup.
Hieronder vind je het flexibele speelschema. In dit schema is rekening gehouden met verschillende startdata.  
 
Vrijdag 16 april zou de KNVB de poule-indeling voor de senioren publiceren.
Vanwege de nieuwe ontwikkelingen per 14april 2021 is dit uitgesteld.
 
Onderstaand een overzicht van de indelingen van de junioren van VV Reutum.
De start hiervan zal dus afhangen van de maatregelen die de overheid in de aankomende weken zal bekendmaken.
"De intentie is het amateurvoetbalseizoen toch nog met wedstrijden te kunnen afsluiten.
We zorgen dat we alles klaar hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan’, meldt de KNVB.

 
 
Reutum JO19- 1 Regiocup Groep 2 - L
Team ---- Voorkeurstijd
DTC '07 JO19-1 ---- 14:30
SDC '12 JO19-2 ---- 16:30
VMC JO19-1 ---- 15:30
Marienberg JO19-1 ---- 12:15
Reutum JO19-1 ---- 16:00
DSVD JO19-1 ---- 14:30
 
Reutum JO17-1 Regiocup Groep 3-04
Fleringen JO17-1 ---- 16:00
DTC '07 JO17-1 ---- 14:00
Quick '20 JO17-4 ---- 12:45
AJC '96 JO17-1 ---- 10:30
Reutum JO17-1 ---- 14:30
KOSC JO17-2 ---- 13:00
 
Reutum JO15-1 Regiocup Groep 3-22
Fleringen JO15-1 ---- 14:00
Heracles avc JO15-2 ---- 11:30
DETO JO15-2 ---- 09:30
VMC JO15-1 ---- 10:30
Reutum JO15-1 ---- 13:30
PH JO15-2 ---- 10:30
 
Reutum JO13-1G Regiocup Groep 2-N
Heracles avc JO13-1G ---- 11:30
Oranje Nassau JO13-2 ---- 09:45
UD W. JO13-1G ---- 11:15
Reutum JO13-1G ---- 11:00
Saasveldia JO13-1 ---- 11:00
Tukkers De JO13-1 ---- 11:30
 
Reutum JO12-1 Regiocup Groep 1-01
DETO JO12-1G ---- 09:45
Reutum JO12-1 ---- 09:45
Juventa '12 JO12-1 ---- 10:15
Tukkers De JO12-1 ---- 11:30
Gramsbergen JO12-1G ---- 09:00
HHC Hardenberg JO12-1 ---- 10:00
 
Reutum JO10-1 Regiocup Groep 1-16
Quick '20 JO10-1 ---- 09:45
Reutum JO10-1G ---- 09:45
Tubantia JO10-1 ---- 08:30
ATC'65 JO10-1 ---- 09:45
TVC '28 JO10-1 ---- 10:00
SDC '12 JO10-1 ---- 09:30
 
Reutum JO10-2 Regiocup Groep 3-22
De Esch JO10-2 ---- 08:30
Lutte De JO10-1 ---- 10:00
RSC JO10-1G ---- 08:45
SDC '12 JO10-2 ---- 09:30
Reutum JO10-2 ---- 09:45
KOSC JO10-1 ---- 10:00
 
Reutum JO8-1G  Regiocup Groep 3-09
KOSC JO8-1 ---- 09:00
Reutum JO8-1G ---- 08:45
Saasveldia JO8-1 ---- 09:30
PH, JO8-1G ---- 08:30
DETO JO8-3G ---- 08:30
Stevo JO8-2 ---- 08:45
 
Reutum JO8-2 Regiocup Groep 5-10
RSC JO8-1G ---- 08:45
KOSC JO8-2 ---- 09:00
KOSC JO8-3 ---- 09:00
Losser JO8-4 ---- 08:30
De Esch JO8-1 ---- 08:30
Reutum JO8-2 ---- 08:45
 
Reutum MO13-1 Regiocup Groep 1-G
Oranje Nassau MO13-2 ---- 09:30
Oranje Nassau MO13-3 ---- 09:30
ST: SVV '56/Kloosterhaar MO13-1 ---- 09:30
Luctor Et Emergo MO13-2 ---- 10:00
Bruchterveld MO13-1 ---- 10:00
Reutum MO13-1 ---- 11:00
 
Vossenjacht - Bingo

Zaterdag 27 maart was het dan eindelijk zover! Vossenjacht en een bingo voor kinderen van de groepen 0 t/m 8 van de Mariaschool georganiseerd door VV Reutum.

Onder zeker geen optimale weersomstandigheden werd het ochtendprogramma voor de groepen 0 t/m 4 gestart. De kinderen hebben met veel plezier gewandeld en onderweg gezocht naar “vossen” die zich verstopt hadden in het buitengebied van Reutum. Er werd een Sara gespot, boerinnen bij een levensecht lijkende koe, een heks, een wandelaarster met hond Boef, een paashaas in het bospaadje, twee vissers bij een waterloze sloot en zelfs een ziekenhuisbroeder wandelend met patiënt. Soms rennend richting “vos” en af en toe twijfelend heel zachtjes de vraag; “bent u een vos?”

Bij het voetbalveld stonden 2 spellen voor de kinderen klaar; voorwerpen raden en voorwerpen voelen.
Daarnaast werd genoten van een dierenbingo. Zittende en staande bingo’s wisselden elkaar af, met tussentijds telkens glunderende gezichten van kinderen die hun prijs in ontvangst kwamen nemen.
I.v.m. de Coronamaatregelen hebben een aantal kinderen de begeleiding van de jongste kinderen tijdens de bingo op zich genomen.

Toen het bijna tijd was om naar huis te gaan kwam de paashaas langs, op het voetbalveld lagen nog paaseieren verstopt!

’s Middags klaarde het weer gelukkig op, waardoor de groepen 5 t/m 8 op de afgesproken tijden konden starten met hun programma. Een gedeelte van de groep begon met Bingo terwijl anderen het voelspel speelden of een gokje waagden bij het onderbroek ruiken.

Tijdens deze vossenjacht waren, om het iets lastiger te maken, niet alle “vossen” herkenbaar verkleed waardoor ook niet deelnemers de vraag kregen of zij misschien “vos” waren? De rustig bij de voordeur zittende Sara werd soms pas op de terug-route ontdekt. Een medewerker van Kamphuis met “bus-pech” verbaasde zich erover dat hij “toevallig” in een vossenjachtroute was beland, gelukkig had hij zelf al hulp ingeschakeld. Na enig aandringen van de kinderen bleken deze heren toch wel bij het programma te horen en gaven ze de gevraagde letter af. Een jager speurend naar de paashaas, de paashaas zelf, een tweetal tuinmannen en 2 houthakkers maakten hier het geheel compleet.

Alle kinderen gingen, naast de gewonnen bingoprijzen, met een aardigheidje en een ijsco bon huiswaarts.

Graag willen we hierbij de sponsoren van de Bingoprijzen heel hartelijk bedanken:
Bays, Speeltuin Morskieft, Leus Administratie en Advies, vishandel De Zeester, Timmer- en Metselbedrijf M. Veldhuis en Wild bijzonder Vissen

In memoriam Johan Poppink

Op dinsdag 9 maart bereikte ons het droevige bericht dat Johan Poppink is overleden.

Johan Poppink was samen met zijn broer Harrie de grondlegger van Gebr. Poppink BV. Al sinds de jaren 80 zijn de Gebr. Poppink hoofdsponsor van onze voetbalvereniging. Een zeer stabiele factor waar wij als vereniging altijd op konden en nog steeds kunnen vertrouwen.

Op allerlei manieren, zowel immaterieel, materieel als financieel ondersteunt het bedrijf onze vereniging. Zeker wat betreft de aanleg en onderhoud van de velden waren de adviezen en de hulp van de Gebr. Poppink van zeer grote waarde en nog steeds. In de zomer van 2015 heeft de VV Reutum een kunstgrasveld aangelegd. Dit was alleen mogelijk door de (im)materiële hulp, kennis en sponsoring door de Gebr. Poppink.

Vooral de manier waarop en de vanzelfsprekendheid waarmee Johan blijk gaf van zijn betrokkenheid bij de vereniging dwingt diep respect af. Dit deed hij niet door veel wedstrijden te bezoeken maar bijvoorbeeld wel door kampioenen op een ‘platte wagen’ door het dorp te rijden.

Door de steun van de Gebr. Poppink aan de VV Reutum hebben zij niet alleen aan de bloei van onze vereniging meegeholpen maar tevens aan de leefbaarheid van heel Reutum en Haarle. Iets dat bij Johan Poppink hoog in het vaandel stond.

Mede hierom is Johan vorig jaar, samen met zijn broer Harrie, meer dan verdiend Koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor zijn jarenlange inzet voor de VV Reutum zijn wij Johan veel dank verschuldigd. Wij wensen zijn vrouw Marietje, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

 

Bestuur VV Reutum

Winnaar 3e periode bekend - De Toto voorspelling van Peter Bokma

De winnaar van de derde periode van de TOTO is bekend. Na ronde 24 het afgelopen weekend te hebben gespeeld, kunnen we de eindstand opmaken. Van de maximale 64 punten heeft 1 speler er 43 gehaald. Johan Lammerink is de winnaar van deze 3e periode en incasseerd een mooi bedrag van € 50,00. 1 punt minder met 42 punten waren 4 spelers. Hierachter weer 11 spelers met 41 punten. Al met al een spannende periode dus.
In de totaalstand is het steeds stuivertje wisselen met een paar spelers. 2 koplopers nu met 124 punten, 1 speler met 123 punten en hier een klein gaatje met 3 spelers met 121 punten. Spanning alom op driekwart van dit TOTO seizoen.

Aankomend weekend gaan we dus beginnen aan de 4e periode en verder met het totaal klassement.
Bedoeling is dat in de 4e periode van de VV Reutum Toto iedere week een “kenner” zich waagt aan de voorspellingen van de 8 wedstrijden op de VV Reutum Toto.
Misschien kan het je helpen bij het invullen van jouw Toto.
Onze hoofdtrainer Peter Bokma is de eerste kenner die de uitslagen van de wedstrijden van dit weekend voorspeld.
Heeft hij gelijk en neem jij zijn advies over, of verwacht jij een andere uitslag?

De  uitslagen van de wedstrijden op de VV Reutum Toto voorspeld door Peter  Bokma :

Willem II – sc Heerenveen ----1-3        (een 2
AZ- FC Twente ---- 2-0                         (een  1)
Sparta-RKC Waalwijk ---- 1-1              (een 3)
VV Venlo – Fortuna Sittard ----2-1       (een 1)
PSV – Feyenoord ----3-1                     (een 1)
FC Utrecht – Vitesse ----1-0               (een 1)
ADO  Den Haag- Heracles ----1-1     (een 3)
Arsenal – Tottenham H. ----2-1          (een 1)

Heel veel plezier en kunde/geluk gewenst!!

De organisatie.

Heracles Almelo op zoek naar de beste Fifa-speler van de gemeente Tubbergen, iets voor Jou?

Met de huidige maatregelen is het voor niemand een pretje. Zo ook niet voor jongeren die nu thuis moeten zitten en nergens naartoe kunnen. Heracles Almelo wil deze jongeren helpen door ze de hand toe te reiken met een gaaf FIFA-toernooi. Naast de FIFA-toernooien die reeds georganiseerd worden, komt Heracles Almelo nu met een nieuw toernooi gericht op de huidige maatregelen. Nu jongeren het huis niet meer uit kunnen na 21:00 uur wil Heracles Almelo vermaak bieden voor de vrijdagavond. 

Het toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met ProPlayers en is helemaal gratis. Het toernooi wordt vrijdagavond 19 maart gehouden in de gemeente Tubbergen. Jongeren vanuit de gemeente Tubbergen kunnen zich gemakkelijk aanmelden via de website. Het toernooi gaat om 18.30 uur van start (inchecken 18:15 uur). De opzet van het toernooi wordt bepaald door het aantal deelnemers. In een ideale situatie begint het toernooi met een groepsfase waarna een knock-out fase volgt. Het toernooi wordt gespeeld op de PlayStation 4 met ‘normale teams’. Iedereen kan dus spelen met zijn of haar favoriete team. 

Het toernooi staat ook open voor jongeren die niet uit de gemeente Tubbergen komen. Zij dingen echter niet mee naar de prijs voor de gemeente Tubbergen.

Voor de winnaar van de gemeente Tubbergen ligt er een ticket klaar voor de Finale Talentendagen die aan het eind van het seizoen gehouden worden. Hier maken deelnemers kans op een contract als official ePlayer van Team Heracles eSports.

Kijk voor meer informatie op www.heracles.nl/esports of rechtstreeks op: https://www.heracles.nl/2021/01/08/ben-jij-de-beste-fifa21-speler-van-de-gemeente-tubbergen/.

 

Zondag 8 maart 2020....

8 maart 2020.  Precies een jaar geleden werd de competitie stopgezet.
Reutum 1 speelde toen de laatste wedstrijd uit tegen Saasveldia 1.
Helaas bleek dit de laatste wedstrijd van de competitie te zijn geweest. Anders zou er nog een geweldige ontknoping op het programma staan met de deelname aan de nacompetitie.
Hieronder “nogmaals” het verslag van die wedstrijd gemaakt door trainer Peter Bokma.

Hopelijk mogen en kunnen we elkaar weer snel zien op onze vertrouwde Kottenbrei, kijkend naar een wedstrijd. Of elkaar gewoon weer zien in de kantine waar we samen genieten van een drankje en lekker napraten over de gespeelde wedstrijd.

SAASVELD – Reutum heeft meer dan verdiend gewonnen van “angst-gegner” Saasveldia. Daar waar vorig seizoen nog een duidelijke 6-0 voor de thuisploeg op het bord prijkte, was Reutum dit weekend de betere en meest dominante ploeg in Saasveld. Het won voor het oog van vele Reutum supporters, op een drijfnat en winderig sportpark van Saasveld, meer dan verdiend met 1-4. Mede door deze prima overwinning wist het kleine  “dorpscluppie” uit Reutum zich te verzekeren van het “toetje” dat nacompetitie-voetbal heet. Door de winstpartij in Saasveld werd Reutum namelijk winnaar van de 2e periode.

 Al gelijk werd duidelijk dat Reutum vandaag in Saasveld de bepalende ploeg zou worden. Saasveld zakte in, en probeerde in de omschakeling Reutum pijn te doen. Met de wind in de rug probeerde de ploeg uit Reutum al snel het verschil te maken. Mark Morskieft leek al snel alleen op de doelman van Saasveld af te lopen maar kon nog net op het randje van de 16 tegen het kunstgras worden gewerkt. De aansluitende vrije trap van Sam Holsink verdween hard naast het doel van Saasveld. Hierna was het opnieuw Sam die van zich liet spreken. Vanaf links stoof de jonge aanvaller de 16 binnen, om daarna de bal met buitenkantje rechts laag voor het doel te brengen. Het was nu alleen nog een kwestie van intikken, maar dan moet er wel worden meegelopen en dat gebeurde niet waardoor deze aanval in schoonheid stierf. Saasveld kreeg hierna de grootste mogelijkheid voor de thee, maar de inzet verdween uiteindelijk via een Reutums been naast het doel. Nee, het was toch echt Reutum dat vandaag het spel moest maken, maar mede door de harde wind en het natte gladde veld was het in grote delen van de eerste 45 minuten te slordig waardoor Saasveld gemakkelijk overeind bleef. Opnieuw een vrije bal op randje 16 was het volgende wapenfeit voor de ploeg uit Reutum. Nu was het echter Stijn Slaghekke die de bal hard en hoog tegen de ballenvanger joekelde. Maar beetje bij beetje werd de druk  steeds verder opgevoerd en ontstonden de eerste scheurtjes in de defensie van de thuisploeg. Toen Wout Slaghekke een bal laag voor het doel bracht leek Jordi Lammerink de bal onbedoeld met de hak binnen te tikken maar helaas stond de doelman precies op de juiste plek om dit onbedoelde hakballetje op te rapen. Reutum verhoogde het tempo en voelde dat de tijd rijp was om de thuisploeg nu echt pijn te doen. Na een heerlijke aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk Sam die vanaf een meter of 18 mocht aanleggen. Helaas verdween de bal rakelings naast het doel omdat de bal nog net kon worden getoucheerd door een verdediger die zich vol in het schot wierp. Toen Reutum de zoveelste corner deze middag mocht nemen leek Wout Mensink de 0-1 op de schoen te hebben. De corner van Sam werd bij de 2e paal prima ingekopt maar op de doellijn wist een Saasveldia verdediger nog net op tijd redding te brengen. De rebound verdween echter rechtstreeks bij Wout in de voeten. Wout controleerde de bal en joeg de bal hard tussen de palen maar mede door een mêlée van spelers caramboleerde de bal uiteindelijk weer de doelmond uit. Maar na ruim 30 minuten was daar dan toch eindelijk de bevrijdende 0-1. Een aanval door de as leek, mede door de verdedigende druk van Saasveldia, niet gelijk een mogelijkheid op te leveren. Maar gelukkig wist Stijn de bal, al dan niet bewust, bij zijn broer voor de voeten te lepelen. Van zeker ruim 30 meter twijfelde Wout Slaghekke geen moment. Het was werkelijk alles of niets. De bal verdween als een granaat van zijn schoen om niet veel later hard en laag tegen het kletsnatte nylon te exploderen, 0-1. Kort na de eerste treffer van Reutum zag Jurgen Lammerink zijn slimme steekpass net niet voor de voeten van Stijn belanden. Deze prachtige bal had eigenlijk meer verdiend. Toch leek Stijn niet veel later de 0-2 wel binnen te schieten. Vanaf rechts stoof hij de 16 binnen om daarna met een lage harde schuiver de doelman van Saasveldia volkomen kansloos te laten. De bal suisde voorbij de doelman maar ook voorbij de paal waardoor de magere score van 0-1 nog steeds op het fel rode scorebord bleef prijken. Toen Sam daarna een schot gepakt zag worden door de doelman van Saasveldia vond de prima fluitende scheidsrechter Hofman uit Ede het wel genoeg, en floot voor de rust.
 
Natuurlijk werd er na de thee een stormloop van de thuisploeg verwacht omdat deze nu met de wind in de rug op jacht mochten gaan naar de gelijkmaker. Maar Reutum bleef eigenlijk gemakkelijk overeind. Natuurlijk ploften nu de nodige lange ballen op de helft van Reutum maar deze opportunistische tactiek van de thuisploeg leverde eigenlijk niets op. Het was zelfs Reutum dat met de wind vol in snuit de meest dreigende ploeg was. Zo was Mark uit een corner al dicht bij de 0-2 maar zijn kopbal verdween hard tegen de ballenvanger. Aan de andere kant was er een vrije trap voor nodig om de bijna werkloze Reutumse goalie Kevin Tulk aan het werk te zetten. De vrije trap van aanvoerder Rikkert van Saasveldia spatte uiteindelijk op de vuisten van Tulk uiteen. Kort hierna had het door een slippertje in de achterhoede van Reutum ook maar zo 1-1 kunnen worden, maar de grootste mogelijk voor de thuisploeg deze middag verdween echter rakelings naast het doel. Ondanks deze korte opleving van de thuisploeg was het Reutum dat door een foute uitworp van de doelman in het zadel werd geholpen. De doelman van Saasveld wilde het spel snel hervatten door de bal met een strekworp richting de rechtervleugelverdediger te gooien. Hij had echter te weinig rekening gehouden met Sam die nagenoeg in de baan van de bal stond. Sam wist de bal op een ongelofelijke manier, uit de lucht, te onderscheppen waardoor hij 1:1 kwam te staan met de laatste man van Saasveldia. Met een prachtige beweging was hij deze te slim af waarna een tweede verdediger probeerde Sam het scoren te beletten. Sam liet het niet zover komen en liet de bal met binnenkantje rechts van zijn voet vertrekken. De doelman probeerde daarna zijn fout nog te herstellen maar moest toch lijdzaam toezien hoe de bal, met dodelijke precisie, op melkbussen-hoogte de touwen kuste, 0-2. Met een klein uurtje op de klok leek de ploeg uit Reutum dus op rozen te zitten want een overwinning zou vandaag 100% de tweede periode opleveren. Dat werd nog even spannend toen aanvoerder Rikkert een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant, via de kletsnatte grasmat, onbedoeld vast in het kruis zag ketsen,1-2. Maar Reutum antwoorde op de meest ideale manier door het verschil alweer snel op 2 doelpunten te brengen. Een heerlijk genomen vrije bal van Sam verdween bij Lex Oude Kotte op het hoofd die heel sneaky, vanaf de linkerkant, in de rug van de verdedigers was opgedoken. De doelman was kansloos op de kopstoot van Lex waardoor Reutum gelijk weer in wat rustiger vaarwater kwam, 1-3. Saasveldia probeerde het nog wel maar had niet de macht en power om het Reutum nog een keer lastig te maken. Mede door de gekozen aanvallende organisatie van Saasveld kreeg Reutum in de slotfase de nodige ruimte om in te voetballen. Reutum bepaalde en Saasveld kreeg geen vat op het spel van de ploeg uit Reutum. Het slotakkoord was vandaag voor Sam die kort voor het einde van de wedstrijd nogmaals zijn klasse etaleerde. Na een prima aanname en dito versnelling liet Sam deze middag nog één keer zijn rechter spreken. Van zeker een meter of 25 was de bal zo hard ingeschoten dat de doelman geen schijn van kans had op deze kogel, 1-4.  Kort hierop was het gedaan en was Reutum de winnaar van de tweede periode. Een prestatie van formaat voor een klein clubje als Reutum.
 
Na de wedstrijd in Saasveld bleek dat Avanti W. had gewonnen van Grol waardoor de druk gelijk weer op Grol komt te staan want Reutum krijgt ze weer (een beetje) in zicht. Dat is mooi, maar ook niet meer dan dat. Om bij Grol in de buurt te blijven zullen we eerst zelf moeten blijven winnen en dat is tot nu toe aardig gelukt maar dat is absoluut geen vanzelfsprekendheid. We weten allemaal dat de soep bij Reutum erg dun is, en dat de competitie nog wel even duurt. We gaan al vanaf de start van de competitie van week tot week en dat zal met een periode op zak zeker niet anders worden. Maar hoe je het ook wendt of keert, het is natuurlijk wel heel erg lekker om in deze fase van de competitie al een periode op zak te hebben.
 
Volgende week spelen we opnieuw een uitwedstrijd. Na Losser en Saasveldia zullen we in Borne aantreden voor onze derde uitwedstrijd opeenvolgend. Borne is 2020 overigens prima begonnen. Het is als één van de weinige ploegen in deze regio in 2020 nog ongeslagen. Het speelde in 2020 drie keer gelijk, en wist twee keer te winnen waardoor de ploeg van trainer Rob Bakker inmiddels is opgeklommen naar een wat “veiliger” 10e plek op de ranglijst.               
 De bal gaat komend weekend om 14.00 uur in Borne rollen, en we hopen dan opnieuw weer vele Reutum supporters aan het veld te mogen begroeten.
Ja, die wedstrijd werd na de eerste coronapersconferentie niet meer gespeeld.
 
Opstelling tegen Saasveldia  (Wist u het nog): Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay, Jurgen, Ramon (Jaap 89’), Jordi, Lex ( Jan 79’), Stijn, Sam (Bjorn 89’), Mark.

VV Reutum Bingo, goed voor de binding met de club

In veel huiskamers in Reutum en zelfs in Achterhoal en Enschede werd vrijdagavond 26 februari via het You Tube kanaal van VV Reutum de Online bingo gevolgd/meegespeeld.

Een speciale commissie (Rob, Dennis, Koen, Maurice, Ralf, Tom en Luuk) besloot  na de succesvolle Pubquiz ook een Online bingo te organiseren om zo binding te houden met zowel leden als supporters van de club. Dat hier belangstelling voor was, bleek wel uit het feit dat er bijna 250 kaarten waren verkocht verdeelt over zo’n 100 personen.

Om die 100 deelnemers allemaal keurig op tijd (en Corona proof) te voorzien van bingokaarten, informatie en speluitleg is geen gemakkelijke taak.
Dat je vervolgens op de Bingo-avond exact om 20.00  uur gaat starten in een mooie (tijdelijke) studio is natuurlijk zeer professioneel.

Er waren mooie prijzen te winnen, mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en lokale ondernemers.
De avond werd aan elkaar gepraat door de bingomasters Luuk ter Haar en Ralf Benerink.
Het was even wennen voor beide heren, maar naarmate de avond vorderde kwam de schwung erin.
De deelnemers hadden vooraf voor iedere ronde een speelkaart ontvangen en konden zelf bepalen of zij meespeelden op papier of de getalletjes digitaal gingen aanstrepen. In totaal werden er 10 rondes gespeeld en in elke ronde waren er drie gesponsorde prijzen te verdienen Bij iedere bingo ging er een belletje af en werd  door de organisatie de kaart van degene met bingo gecontroleerd.

Hoofddoel van de avond was om iedereen die VV Reutum  een warm hart toedraagt een gezellige (lange) avond te bezorgen en gezien nu al de reacties blijkt de commissie hierin geslaagd.
Namens VV Reutum bedanken we alle sponsoren (voor de mooie prijzen) en de organisatie dat zij deze eerste VV Reutum Online Bingo mogelijk hebben gemaakt.
En last but not least natuurlijk dank aan alle deelnemers, jong en oud, voor jullie deelname en support. Ook Jordy bedankt voor t ontwerp van t mooie logo.

We hopen jullie spoedig terug te zien op de Kottenbrei.
Tot die tijd:  Hou je goed, blijf gezond en let op elkaar!

Bijgaand de foto's o.a. gemaakt door Dennis Morskieft.

INFO: Competitie 2020-2021 niet hervat, trainingen tot en met 26 jaar

Helaas geen competitievoetbal meer in het seizoen 2020-2021.
De competities in het amateurvoetbal voor senioren liggen er definitief uit.


Dat heeft de KNVB woensdag besloten nadat het kabinet dinsdagavond de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels heeft verlengd. Het besluit geldt voor de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A.

Doordat de competities niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden.
De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.
Voor Reutum1 betekent dit, dat men (hopelijk) in september 2021 aan het zevende seizoen (!) derde klasse begint.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari is duidelijk geworden dat er weer buiten in teamverband gesport mag worden voor sporters t/m 26 jaar.
De Technische commissie heeft de volgende indeling gemaakt (voor de jeugd blijven de tijden zoals ze al bekend waren).

Het schema van de trainingstijden van de senioren t/m 26 jaar (vanaf 3 maart 2021)

Dinsdag training: :

Van 19:30 uur tot 20:45 uur: Reutum 1+2  t/m 26 jaar
Van 19:00 uur tot 20:30 uur: Vrouwen t/m 26 jaar
 

Woensdag training:
Van 19:15 uur tot 20.45 uur : Reutum 3+4 t/m 26 jaar
 

Donderdag training:
Van 19:45 uur tot 20:45 uur: Vrouwen t/m 26 jaar

Vrijdag training :
Van 19.00 uur tot 20.30 uur: Reutum 1+2  t/m 26 jaar

Zondag training:
10:30 tot 12.00 uur : Reutum 3+4 t/m 26 jaar
                                    
Hou je aan de algemene geldende regels en afspraken, hieronder kort samengevat.

 • kom 5 minuten voor aanvang van de training op het complex en vertrek gelijk na de training
 • kleedkamers en kantine zijn gesloten
 • trainingen zijn uiterlijk om 20.45 uur afgelopen (avondklok)
 • Alle algemeen geldende regels zijn buiten het veld van toepassing; dus houd 1,5m afstand, ga met maximaal 2 personen ,,samenscholen”, etc.
   

We blijven het nog steeds samen doen om te voorkomen dat het nog verder bergafwaarts gaat!
Daarom willen we iedereen ook nu weer vragen om jezelf en, indien nodig, anderen aan de regels te houden.

Op dit moment is het nog onduidelijk voor hoe lang deze regels gelden.

Blijf gezond!

 

VV Reutum Online Bingo Uitleg

Vrijdag a.s is de Online Bingo van VV Reutum
De bingokaarten zijn vanaf woensdag verstuurd naar het opgegeven mailadres.
Heb je je wel opgegeven en heb je nog geen bingokaart gehad?
Het kan voorkomen dat de mail in je Spambox terechtkomt.
Controleer dus even je Spam. Mocht je nog geen mail hebben ontvangen neem dan even contact op
met Koen Warring (06-14720168) of mail naar
:
vvreutumbingo@gmail.com

De Uitleg (de deelnemers hebben dit ook per mail ontvangen) 

Voordat u goed kan meedoen aan de bingo zijn de volgende stappen noodzakelijk:

1.Zorg dat u de livestream goed kunt volgen via YouTube.

De bingo is te volgen op het YouTube-kanaal van VV Reutum: https://www.youtube.com/channel/UCxiXmIhBwpISBlv1YxTUkkw

2.Zorg dat u de bingokaarten bij de hand heeft. De bingo zal bestaan uit 10 rondes. Dit betekent dat de bingokaart die u heeft gekregen voor 10 rondes zal gelden.

3.Zorg dat u het nummer van uw bingokaart bij de hand hebt. (Indien u meerdere bingokaarten heeft is het het beste om de nummers bij de kaart te zetten. Zo zal de controle van de kaarten sneller verlopen.) Het nummer is zowel nodig voor de bingo als voor de grabbelton.

4.Zet het nummer van Tom Holsink in uw contacten: 0623843852.

Hoe gaat de bingo in zijn werk?

-De bingo begint vrijdagavond om 20:00 uur, de livestream start om 19:30 uur. Wanneer u naar de YouTube van de VV Reutum gaat zal er om 19:30 een video verschijnen met ‘VV Reutum Bingo’ als titel. Deze video moet u starten.

-De bingo bestaat uit 10 rondes met 3 prijzen.

-De presentatoren van de bingo geven aan welke lijn/rij/figuur u op de bingokaart moet hebben voor een bingo

-Na de eerste prijs in een ronde zal er een nieuwe lijn/rij/figuur worden toegevoegd, dit geven de presentatoren aan.

-De laatste prijs in iedere ronde zal voor de volle kaart zijn.

-Heeft u bingo? Stuur Tom Holsink dan een bericht met: ‘Bingo ‘met het nummer van de kaart’’. Het bericht kan gestuurd worden via SMS of Whatsapp.
Mocht u nu niet in de gelegenheid zijn om te appen of te sms’en dan kunt u Tom ook bellen. Dit kan op nummer: 0623843852.

-Als Tom een bericht krijgt doordat iemand bingo heeft, wordt de bingo gepauzeerd en wordt de kaart nagekeken.
 Is het een correcte bingo dat zal er direct door worden gegaan naar de volgende prijs.

-In het geval dat er meerdere mensen tegelijk bingo hebben zal er een rad worden gedraaid om te bepalen wie de prijs in ontvangst mag nemen.

-Tussen de rondes door zullen er verschillende grabbelton prijzen worden weggegeven. Hiervoor is uw bingokaartnummer van belang. In de grabbelton zitten namelijk alle nummers van de bingokaarten. Mocht het dus niet zo goed gaan tijdens de bingo, kunt u altijd hopen op een prijs uit de grabbelton!

-Mocht u prijs hebben, dan wordt deze thuisbezorgd!

 

Enkele tips om geen 10 keer dezelfde bingokaart uit te printen:

1.Als u de bingokaart via internet opent kun u gemakkelijk de nummers aan en uit vinken. Zo kunt u de bingokaart meerdere malen gebruiken.
  Heeft u meerdere bingokaarten? Dan kunt u eventueel verschillende tabbladen naast elkaar openen met hierop de verschillende bingokaarten.

2.Mocht u de bingokaarten liever uitprinten, dan kunt u het beste met een potlood de nummers aankruisen. Deze kunt u na de gespeelde ronde de aangekruiste nummers uitgummen.

3.Heeft u geen zin om na elke ronde te gummen? Dan kunt u muntjes of fiches gebruiken om op de nummers te leggen.

Veel plezier en succes...

Speeldagenkalender seizoen 2021-2022 door KNVB bekend gemaakt
KNVB info over vervolg competitie-routekaart- Regiocupinfo

Routekaart KNVB vervolg seizoen 2020-2021

Nadat het kabinet dinsdag de routekaart met coronamaatregelen heeft gepresenteerd, kan de KNVB dit vandaag opvolgen met de eigen routekaart voor het amateurvoetbal. Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Veel scenario’s zijn hierdoor eerder al gesneuveld, maar het doel van de KNVB blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. Sportiviteit blijft de leidraad.

Hervatting mogelijk

Alleen voor de categorie A* (Bij VV Reutum alleen Reutum 1 en Reutum 2) is er nog een optie om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten als de eerste seizoenshelft nog kan worden uitgespeeld. In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag (eerdere wedstrijden zijn niet voor niets gespeeld) en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk. In de routekaart van het kabinet staat dat volwassenen vanaf het eerstvolgende risiconiveau (‘ernstig’) weer volledig mogen trainen met maximaal een elftal. Hierdoor blijft de optie – ondanks alle onzekerheden – bestaan dat de competities voor de categorie A dit seizoen alsnog afgerond kunnen worden.

We willen het liefst het seizoen met een competitieve eindstrijd afsluiten en de tijd zal leren of dat mogelijk is

De KNVB hanteert voor de senioren veldcompetities in categorie A een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2-3 weken. Alle jeugdteams (incl. O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat.


Niet onnodig uitsluiten
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “De routekaart van het kabinet geeft perspectief aan volwassenen om bij een eerstvolgende versoepeling weer zonder beperkingen te kunnen trainen. Ondanks alle onzekerheid, blijven we daarom de optie openhouden voor onze hoogste amateurteams om dit seizoen alsnog af te ronden. We willen niet onnodig opties uitsluiten, zeker als dit de eerdere sportieve prestaties teniet doet en we voor het tweede achtereenvolgende jaar geen promotie/degradatie hebben. We willen het liefst het seizoen met een competitieve eindstrijd afsluiten en de tijd zal leren of dat mogelijk is.”

Regiocup
De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de Categorie B**  (bij VV Reutum alle elftallen behalve Reutum 1 en Reutum 2) veld en zaal en pupillen.

Hier komt de Categorie A* bij als deze competities ook niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn uiteraard ook afhankelijk van deze beperkingen.
Inventarisatie medio februari

De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Vanaf medio februari start de KNVB voor de Categorie A een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de Categorie B doen standaard mee tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

Voor de Categorie A liggen er nog scenario’s op tafel waarin het huidige seizoen een vervolg krijgt. De deadlines hiervoor verschillen. De KNVB publiceert woensdag 3 februari een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities.

'Mogelijkheden benutten'

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Dus als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Bron: KNVB.nl, 3 februari 2021

Mart The Pubking

Honderdzeventien mensen uit Reutum zaten aan twee schermen gekluisterd op deze vrijdagavond waar normaal gesproken het voetbalveld en het schap de ontmoetingsplek is. Een prachtig en uitdagend initiatief. Wat weet je van de VV Reutum, van haar geschiedenis, van de wedstrijden en van de eigenaardigheden van allerlei leden. Bijzonder gevarieerde vragen, voorzien van leuke foto’s en zelfs een heuse rebus met als uitkomst Marcel Kamphuis kwam voorbij. Natuurlijk moest er gegokt worden want wie weet er nu precies hoeveel leden er uit het mooie Haarle komen en hoeveel voorzitters VV Reutum heeft gehad. En kies maar eens tussen de zangkunsten van Joost, Luukmans, Ralf of Gert.

Het olijke presentatieduo Ralf Benerink en Luuk ter Haar hield de stemming er goed in alhoewel ze graag hadden gezien dat de chatfunctie wat meer gebruikt zou worden.

De techniek werkte perfect zodat zelfs de wat oudere leden zonder problemen aan deze pubquiz konden deelnemen.

Mart Lammerink was Bobbe / Hettie Olde Loohuis te snel af in het beantwoorden van de vragen en daarom een terechte winnaar. De eindsprint van Angelique Droste was goed voor een derde plaats.

Met dank aan de organisatoren Koen Warring, Rob Veelers, Maurice Kuipers, Theo Stevelink en natuurlijk de kort geknipte Luuk en Ralf voor de camera.
Ook met dank aan sponsor bakkerij Mensink voor het beschikbaar stellen van  drie overheerlijke prijzen voor de winnaars.

Op naar de digitale bingo op vrijdag 26 februari.

 

Info over de VV Reutum Pub - Quiz op vrijdag 29 januari

As vrijdag is het zover! 

Quizzzztime met quizmasters Luukmans en Ralffie!

Vanaf 19.30 uur kunt u meekijken op de livestream van VV Reutum:

https://www.youtube.com/channel/UCxiXmIhBwpISBlv1YxTUkkw

Op uw telefoon of een andere tablet kunt u meespelen met de quiz via:

https://kahoot.it/

U ontvangt de pincode om mee te spelen via de live stream en dan moet u enkel uw voor en achternaam invullen en spelen maar!

Er zijn 3 prijzen te winnen die allemaal de volgende ochtend bij de 3 winnaars worden afgegeven.

Er is gekozen om de prijzen lokaal te houden bij onze plaatselijke bakker!! 

Tot vrijdag!! 

VV Reutum Nieuwjaarswens

Het afgelopen jaar 2020 was een roerig jaar. Bijna het hele jaar stond in het teken van corona. Dit rotvirus greep en grijpt (nog steeds) stevig om zich heen. Er is dit jaar bijna niet gevoetbald en de kantine was meestal gesloten. Het is nog nooit zo rustig geweest op De Kottenbrei. Alleen de jeugdleden konden nog trainen. Hoewel er vrijwel geen zicht was op het spelen van wedstrijden, hebben onze jeugdleden en trainers er toch nog het beste van proberen te maken. Dat verdient respect. En dat verdienen ook al die andere vrijwilligers die achter de schermen toch nog steeds bezig zijn voor onze voetbalvereniging. Of het nu gaat om het ophalen van de toto, het bijhouden van de website, het uitbrengen van het clubblad of het onderhouden van ons sportcomplex. Al deze vrijwilligers zorgen ervoor dat wij via ons geliefde spelletje binding houden met elkaar en er klaar voor zijn zodra er weer gevoetbald mag worden. Door de stilte op ons sportcomplex realiseer ik mij des te meer hoe levendig het voor corona was. Hoe belangrijk een voetbalvereniging in ons kleine dorp is. Het zorgt door inspanning voor ontspanning, voor ontmoeting, voor het onderhouden van sociale contacten, voor gezelligheid en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik hoop dat wij weer snel mogen terugkeren naar die goede oude tijd. De tijd voor corona. Zodat wij elkaar weer “live” kunnen ontmoeten op De Kottenbrei.

Mede namens het bestuur wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2021!

Frank Droste

Voorzitter VV Reutum

Einduitslag van de 2e periode van de TOTO vv Reutum in zicht

Al jaren is na de speelronde’s 8, 16, 24 en 32 een periodekampioen bekend gedurende 8 speelronde’s. Deze winnaar(s) ontvangt of ontvangen door de meeste goede uitslagen te voorspellen € 50,00. Als er een gelijke stand is, dan word het geld verdeeld onder de winnaars. Na speelronde 15 is de balans weer opgemaakt en is duidelijk wie er het beste voor staan in deze 2e periode. De 1e periode was een gelijke stand met de heren J. Ikink en G. Steggink. Wie in de 2e periode bovenaan staat blijft nog geheim maar er is 1 speler die 37 punten heeft. Duidelijk is ook dat er minder wordt gespeeld als afgelopen jaar. Vorig jaar stond na ronde 15 de teller op 41.  De koploper wordt gevolgd door 1 speler met 36 punten en 5 spelers met 35 punten. Speelronde 16 (weekend 9 - 10 januari) is dus de laatste ronde van deze 2e periode en daardoor belangrijk, voor elke speler natuurlijk voor de eindstand, maar in het bijzonder voor de koplopers in de periode. Spanning ten top dus.

Voor de tussenstand in het algemeen klassement staat er ook 1 speler met 1 punt verschil (79 punten) op kop gevolgd door 2 spelers. Hieronder weer een duo met 76 punten. Alles is hier nog mogelijk natuurlijk. Wel is het zo dat we op de helft zitten en dat het mooi is voor het spel dat de spelers lekker dicht bij elkaar zitten. Een keer een ronde niet meedoen kan dan al fataal zijn.

Maar natuurlijk zijn er nog de dagprijzen. Dat het dit seizoen lastig is te voorspellen, blijkt wel dat het tot ronde 16 nog maar 1 keer is voorgekomen (ronde 1) dat iemand alle 8 de wedstrijden in het goede rijtje juist had ingevuld. Ook is het opmerkelijk dat het al 4 keer voor is gekomen dat niemand er 7of 8 goed had voorspeld in het zelfde rijtje…

Rest de organisatie om, ook namens de fanatieke bezorgers, iedereen een gezond en gelukkig 2021 te wensen!!

Geef VV Reutum een rondje

Dit weekend waren normaliter de laatste wedstrijden gespeeld van het jaar.
Helaas is dit om begrijpelijke reden niet doorgegaan. Dit wil niet zeggen dat je jouw voetbalvrienden niet op een rondje kunt trakteren. Via “Rondje voor de club” kan dit wel.
Steun als lid of als supporter VV Reutum in deze moeilijke tijd.
Dat kan nog tot  31 december via:
https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/?club=vvreutum
Tot nu toe zijn er meer dan 20 rondjes gegeven.

Meer info: 

Steun VV Reutum in deze voor clubs financieel moeilijke tijd met een rondje voor de club.

Zoals elke sportkantine in Nederland, is ook de kantine van VV Reutum tot nader order gesloten.
Hierdoor loopt VV Reutum enorm veel omzet mis en zijn alternatieve inkomsten broodnodig.
De Actie ‘Rondje voor de club’ biedt iedereen, nu ons clubgebouw dicht is wél de mogelijkheid om een virtueel rondje te geven.
Een rondje is een donatie ter waarde van een rondje in de kantine.
Je krijgt hier niks voor terug, maar helpt onze club hier enorm mee in deze lastige tijd!
Het is mogelijk om hele rondjes (20 euro), halve- (10 euro) en kwart rondjes (5 euro)  te geven. Meerdere rondjes is mogelijk De actie loopt sinds 18 november en duurt tot 31 december.

LINK:
https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/

Hoe werkt het:

1. ZOEK JOUW CLUB
Via onze zoekbalk kun je zoeken op clubnaam, plaats, sport of provincie. Klik op VV Reutum. 

 2. GEEF EEN RONDJE

Een rondje is een donatie voor jouw club ter waarde van een rondje in de kantine.
Je kunt zelf kiezen hoeveel rondjes je wilt geven. Betalen gaat via iDeal.

 3. DEEL DE ACTIE

Hoe meer rondjes VV Reutum krijgt, hoe beter voor de clubkas!
Help je mee om de actie te verspreiden? Deel de actie via WhatsApp of op Facebook en Twitter.
Kopieer deze link:
https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/

en plak deze weer als  je de link wilt delen.
 

KNVB info: Half januari besluit over vorm waarin competities worden hervat.

De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met alle verenigingen wilden delen, is door de duur van de coronamaatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in 'Plan'B' liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel:

 • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
 • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE MAATREGELEN (voor het voetbal)  PER 15 DECEMBER:

Het kabinet heeft maandagavond 14 december aangekondigd dat Nederland voorlopig t/m 19 januari 2021 in ‘lockdown’ gaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

 • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
 • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
 • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Bron KNVB.nl - 15-12-2020

Clubblad VV Reutum verspreid

Het clubblad jaargang 44 is uit. Opnieuw is een mooi vormgegeven blad met interessante, gevarieerde artikelen en prachtige foto’s uitgebracht.

Woensdag 2 december werd door de redactie het eerste exemplaar overhandigd aan voorzitter Frank Droste.

Door Jordy was er een mooi promotiefilmpje gemaakt dat de bezorging op 5 december aankondigde.
bekijk: 
Clubblad VV Reutum | editie 44

Vandaag zijn de clubbladen huis aan huis bezorgd in Reutum en Haarle.

De verspreiding werd verzorgd door de spelers van Reutum 35+ o.l.v. Jan Koopman.
Dank nogmaals  aan de sponsors, en aan alle geïnterviewden die hebben meegewerkt aan dit clubblad.
De redactie wenst u veel leesplezier.

Clubblad ook in Coronatijd

Voor de vierenveertigste keer zal het clubblad van de VV Reutum bij onze leden en nu ook bij alle inwoners van Reutum op de mat liggen.

bekijk: 
Clubblad VV Reutum | editie 44

De redactie heeft een groot aantal mooie en interessante gesprekken gevoerd met mensen die zeer betrokken zijn bij de vereniging. Ook zijn er bijdragen van gast-schrijvers en natuurlijk staan er prachtige foto’s in het blad. 

De redactie kende uiteraard ook beperkingen vanwege Corona. Sponsors met een vast contract kregen een plekje, overige sponsoren krijgen het volgende jaar opnieuw een kans om te adverteren. Gelukkig zijn er genoeg interessante figuren binnen de vereniging die het clubblad mooi inkleuren zodat ‘bekende Nederlanders’ niet eens heel erg gemist worden in deze uitgave.

Dank aan sponsoren en al degenen die meegewerkt hebben aan de uitgave van dit clubblad. 

Wij wensen u veel leesplezier in deze gezellige Sinterklaastijd.

bekijk: Clubblad VV Reutum | editie 44

 

VV Reutum feliciteert Harry en Johan Poppink met hun Koninklijke onderscheiding

Zondagmorgen 22 november om 11.00 uur zijn Johan en Harry Poppink door burgemeester Haverkamp Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Haverkamp was bij Johan en Marietje thuis en er was een videoverbinding met het huis van Harry en Irma zodat op een coronaveilige manier Johan en Harry gelijktijdig onderscheiden konden worden.
Burgemeester Haverkamp had voor beide heren een persoonlijk woord en prees de gebroeders voor alles wat zij hebben gedaan en betekend.
Het was voor de beide broers een bijzonder grote verrassing dat zij Koninklijk werden onderscheiden.  Na afloop spraken zij hun dank uit en zeiden het belangrijk te vinden om zich naast het zakelijke deel ook met al hun mogelijkheden in te zetten om waar dat kan een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Men heeft elkaar nodig en alleen door begrip en samen te werken kunnen veel dingen gerealiseerd worden.
Al sinds de jaren 80 zijn de Gebr. Poppink (hoofd)sponsor van onze voetbalvereniging. Een zeer stabiele factor waarbij de continuïteit gewaarborgd is.
Op allerlei manieren, zowel immaterieel, materieel als financieel ondersteunt het bedrijf onze vereniging en dat gaat veel verder dan het nakomen van de sponsorafspraken. Zeker wat betreft de aanleg en onderhoud van de velden waren de adviezen en de hulp van de gebr. Poppink van zeer grote waarde en nog steeds. Vijf jaar geleden heeft de VV Reutum een kunstgrasveld aangelegd. Dit was alleen mogelijk door de (im)materiële hulp, kennis en sponsoring door de gebr. Poppink.
Vooral de manier waarop en de vanzelfsprekendheid waarmee Johan en Harry Poppink blijk gaven en geven van hun betrokkenheid bij de vereniging dwingt diep respect af. Met veel plezier bijvoorbeeld hebben ze al jarenlang met de kampioenen op een ‘platte wagen’ door het dorp gereden.

Voor de leefbaarheid van Reutum vinden zij het van het grootste belang dat er een bloeiend verenigingsleven is en zij dragen hiertoe hun steentje meer dan bij om dit te realiseren en in stand te houden.
Het bestuur en de leden van de VV Reutum waarderen het bijzonder dat Johan en Harry Poppink, meer dan terecht, deze Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Om in voetbaltermen te blijven: het is absoluut verdiend!

Bestuur VV Reutum

Zorg voor een correcte pasfoto op jouw spelerspas

Tot 31 oktober  kun je als lid je pasfoto aanpassen in de voetbal.nl app. Dus heb je nog een oude jeugdfoto, moet deze vernieuwd worden of vind je dat je pasfoto in het algemeen vernieuwd mag worden dan is dit de gelegenheid.

 

PASFOTO TOEVOEGEN (VELD)

Het is vanaf  mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen of toe te voegen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app
Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app of Wedstrijdzaken App naar 'Instellingen' en daar kies je voor 'Mijn persoonsgegevens'. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk.
Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. Het moet een herkenbare pasfoto zijn van jezelf. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Zorg voor een foto met voldoende contrast en neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.
Elk spelend lid dient voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto op zijn digitale spelerspas te hebben. 
Dit geldt voor alle veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder. 

              Wijzigen vóór 1 november

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen of toevoegen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen.
Tot 1 november kan ook de wedstrijdsecretaris de foto’s wijzigen of toevoegen.

 

                Wijzigen na 1 november

Na 1 november kun je contact opnemen met de medewerkers KNVB Contact als je ontdekt dat een foto niet geschikt is als spelerspasfoto. Zij kunnen bij dit soort noodgevallen een correcte spelerspasfoto toevoegen.

 

VV Reutum bedankt scheidsrechters in de week van de Scheidsrechter

Afgelopen week was het landelijk de Week van de Scheidsrechter.
Om wedstrijden te kunnen spelen zijn er scheidsrechters nodig. Als vereniging zijn wij dan ook ontzettend dankbaar dat deze (schaarse) vrijwilligers bereid zijn om voor VV Reutum wedstrijden te fluiten.
Normaliter zou dit weekend bij onze club iedere scheidsrechter een kleine attentie  (bloemen/doucheset/Hollandse nieuwe) krijgen om de waardering kenbaar te maken. Helaas werd er dit weekend maar één wedstrijd gespeeld.  
Daarnaast zouden we met de Junioren- en seniorenscheidsrechters in januari gaan "frühstücken" in Halle/Uelsen (D).
Bovenstaande wijze van waardering voor onze verenigingsscheidsrechters waren voor de KNVB reden voor een mooie tegemoetkoming in de kosten.
Echter hebben wij dit jaar besloten, bovenstaande wijze van waardering niet te doen in verband met het Corona virus. Ondanks deze omstandigheden is de waardering voor de scheidsrechter onverminderd hoog vanuit het bestuur, de scheidsrechterscommissie en de rest van de vereniging!
Zonder een scheidsrechter zouden er geen wedstrijden gevoetbald kunnen worden daarom vanaf afstand op deze manier:
We hebben meerdere officiële scheidsrechterstrainingsjassen en allweatherjacks besteld voor de scheidsrechters. Scheidsrechters die wekelijks fluiten krijgen een eigen jack/jas.
Voor de overige scheidsrechters hangt deze kleding (tegen kou/regen) op dezelfde plek als de wel bekende gele jacks (al sinds 2009  in gebruik) voor de pupillenscheidsrechters.
Scheidsrechters nogmaals Super bedankt dat jullie de wedstrijden mogelijk maken.
Lang niet altijd een gemakkelijke taak, maar jullie staan er gewoon!

Interesse om te fluiten?
Overigens zijn we nog altijd op zoek naar extra scheidsrechters. Het gaat daarbij om senioren- en juniorenscheidsrechters,
Lijkt het wat om verenigingsscheidsrechter te worden?
Laat het de Technische Commissie/Scheidsrechtercommissie weten.
 

2020 geen Midwinterfutstaltoernooi

Zoals bekend wordt er ieder jaar door SV Vasse op tweede kerstdag het midwinterfutstaltoernooi in de Vlaskoel georganiseerd waarop ook de (RSS Roof) fair play trofee uitgereikt wordt. De commissie heeft de haalbaarheid van het toernooi besproken en getoetst. Helaas hebben wij moeten besluiten dat het dit jaar niet mogelijk is om dit evenement ,,coronaproof” te organiseren.
In 2021 zijn we er weer bij.

 Hierbij de overwegingen:

 Verantwoordelijkheid

Er is contact geweest met de gemeente maar die geven niet meer informatie dan de aanwezige richtlijnen die op enig moment gelden. Ook is er met de Vlaskoel gesproken maar die geven aan geen verantwoordelijkheid betreffende handhaving en aansprakelijkheid te willen dragen. Iets dat SV Vasse ook niet wil.

 Risico, onzekerheid, organisatorisch/handhaving

Zoals bekend lopen de besmettingen op en zijn er strengere maatregelen afgegeven (d.d. medio oktober 2020). Onder andere mag er nu geen publiek aanwezig zijn bij sportevenementen en moeten kantines gesloten blijven. Deze maatregelen gelden t/m 21 oktober en in december kan de wereld er heel anders uit zien. Het kan echter ook zo zijn dat er zwaardere maatregelen afgegeven gaan worden.
In deze onzekerheid is het organiseren van een toernooi erg moeilijk. Je zit namelijk met sponsoren, met bezoekers/publiek en handhaving.
Wat kun je bieden en is het bijvoorbeeld wenselijk om dit evenement te organiseren zonder publiek? Als er publiek aanwezig mag zijn hoeveel dan en hoe ga je dat organiseren? Hoe zorg je ervoor dat maatregelen gehandhaafd worden en wie is daarvoor verantwoordelijk? Zaken waar we nu geen antwoord op kunnen geven.

 Maatschappelijk

Het is ook de vraag of het maatschappelijk wenselijk is om dit toernooi door te laten gaan. Carnaval zal niet doorgaan en allerlei andere activiteiten/evenementen zijn geannuleerd. Daarnaast is het een gemeentelijk evenement waarbij alle kernen geraakt gaan worden wanneer er sprake is van een corona uitbraak vanuit het toernooi.

 Fair play trofee/RSS Roof

Daarbij de vraag wat te doen met de fair play trofee die ieder jaar uitgereikt wordt. Het voorstel van Vasse is om deze dit jaar niet uit te reiken. Competities zijn namelijk afgelopen jaar niet afgemaakt en er zijn ook geen kampioenen/degradanten. Voor volgend jaar is het voorstel om de ranking en prijsuitreiking te baseren op de resultaten uit een volledig competitie seizoen. 

Namens SVVasse,

 

Programma - uitslagen - afgelastingen 10-11 oktober 2020

Het bestuur/Technische commissie van VV Reutum heeft besloten voor zondag 11 oktober alle wedstrijden van de senioren, zowel uit als thuis, af te lasten.
Dit besluit is genomen naar aanleiding van meerdere positieve coronabesmettingen binnen ons dorp, ook VV Reutum  wordt niet overgeslagen en de eerste besmette leden zijn (waren) een feit, of leden zitten in (thuis)quarantaine.
Trainen mogen de elftallen (nu nog) zelf bepalen.

 
JO8 tm JO12
Afgelopen zaterdag 3 oktober j.l. speelden de JO8 tm JO12 teams de laatste wedstrijd van de eerste fase.
Reutum J010-1 won alle vijf wedstrijden, waarvan één wedstrijd met een verschil van maar liefst 22 doelpunten. Niet leuk voor de tegenstander, maar ook niet voor het team van de succesvolle coaches Dennis en Ellen. 
Mede daarom worden de teams voor de tweede fase nu opnieuw ingedeeld. 
De KNVB publiceert geen uitslagen en (eind)standen van de JO10-competities en lager, dus is het afwachten hoe de indeling van de competitie voor de tweede fase zal zijn. Dit wordt op 16 oktober a.s. bekend gemaakt. Het bijbehorende programma volgt een dag later en de eerste wedstrijd van fase 2 zal op zaterdag 24 oktober a.s. worden gespeeld. 
 
Programma - Uitslagen zaterdag 10 oktober 2020
Reutum JO19-1 -VMC JO19-1 ----1-4
Saasveldia MO13-1 - Reutum MO13-1 ----2-1
JO8 t/m JO12 geen programma
Afgelast-Uitgesteld:
Reutum JO17-1 Heracles avc JO17-2 ----afgelast, uitgesteld
Fleringen JO15-1 - Reutum JO15-1 ---- afgelast, uitgesteld
Reutum JO13-1G Saasveldia JO13-1 Uitgesteld en verplaatst naar 22 oktober, 18:45 uur in Saasveld.
Afgelast  zondag 11 oktober
Reutum 1 - Saasveldia 1----afgelast-uitgesteld
Reutum 2 - Losser 2 ---- afgelast-uitgesteld
Zenderen Vooruit 35+1 - Reutum 35+1 ---- afgelast-uitgesteld
Reutum VR1 SDC '12 VR1 ---- afgelast - uitgesteld
DTC '07-3 - Retum 4---- afgelast-uitgesteld
Saasveldia 6 - Reutum 3 ---- uitgesteld en verplaatst naar zondag 18 oktober 2020
 
Uitslagen Derde Klasse A
MVV '29 - Borne ---- 3-2
TVO - Luctor Et Emergo ---- 2-4
Afgelast-Uitgesteld
UDI-De Tukkers --- afgelast-uitgesteld
Losser - W.V.V.'34 ---- Afgelast-uitgesteld
DSVD - Avanti W. ---- Afgelast-uitgesteld
Reutum - Saasveldia ---- Afgelast-Uitgesteld
LSV- RSC ---- afgelast-uitgesteld
 
Aanvullende Coronamaatregelen per 29 september en 5 oktober 2020

Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet in verband met COVID0-19.
Ook bij VV Reutum hebben we hier vanaf dinsdag  29 september 2020 nadrukkelijk mee te maken. Op 5 oktober zijn deze regels door het bestuur aangevuld.
Voor ons zal dit, bovenop de bestaande regels, betekenen dat:

Aanvullende maatregelen(2) per 5 oktober 2020
Aangezien we afgelopen weken een stijging zien van positieve coronagevallen,  willen we als bestuur aanvullend op de al geldende regels toevoegen:
* dat er per 5 oktober thuis zal worden gedoucht 
* er geen gebruik meer wordt gemaakt van kleedkamers voor zowel jeugd en senioren. (Dit geldt voor trainingsavonden en wedstrijddagen voor zowel thuis als uitspelende ploeg) 
* Tijdens trainingsavonden dient men zich thuis om te kleden, een trainingspak en/of jas kan gedurende de training in de kleedkamer gelegd worden. 
  Op wedstrijddagen mag gebruik worden gemaakt van de kleedkamer om te kunnen omkleden. 
* clubscheidsrechters worden ook geacht thuis te douchen. Officiële scheidsrechters die een aanstelling krijgen vanuit de KNVB bieden we wel de mogelijkheid om te kunnen douchen.
* besprekingen in de bestuurskamer blijven mogelijk
* de regels voor het vervoer naar uitwedstrijden blijven hetzelfde, het advies hierin is om een mondkapje te dragen in de auto.

Aanvullende maatregelen per 29 september 2020
*Kantine t/m 20-10 gesloten.
*Verzorging in verzorgingsruimte is mogelijk.
*De Kottenbrei is t/m 20-10 niet toegankelijk voor ouders/supporters, brengen en halen dient  op de parkeerplaats te gebeuren.
*Ouders die mee rijden naar uitwedstrijden vallen onder begeleiding van dat team.
*Bij wedstrijden kan er door de teams zelf in de rust ranja worden geschonken

De overige maatregelen blijven dus van kracht. Dit betekent o.a. dat iedereen, buiten de lijnen van het veld, 1,5 meter afstand moet bewaren (dus ook tijdens de rust en in de kleedkamers!).
Daarnaast dient iedereen bij betreding van het sportpark de handen te desinfecteren.

Dus let op: Blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand van anderen!
Kantine gesloten, alleen sporters toegestaan op de Kottenbrei.

Hieronder enkele vragen m.b.t de nieuwe Coronamaatregelen  (bron: KNVB.nl)

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches,geblesseerde speler, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding.
Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar training of een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding.
Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders  aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.
Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat.
Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

Wedstrijdsecretariaat
Bestuurskamer
Operationeel commissie overleg
Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)
Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.
Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Programma - Uitslagen 3 tm 7 oktober 2020
I.v.m. Corona zijn de wedstrijden De Tukkers 1 - Reutum 1  (op verzoek van VV Reutum i.v.m. 2  positief geteste spelers) en Reutum 3 - Fleringen 4 (op verzoek van Fleringen) afgelast. 
De KNVB heeft De Tukkers 1 - Reutum 1 verplaatst naar donderdag 22 oktober om 19.30 uur.
De overige wedstrijden bij de senioren zijn doorgegaan,  omdat de maatregelen per team gelden.
Blijf voorzichtig met elkaar en blijf gezond!
Speel je een uitwedstrijd, kijk voor de wedstrijd op de site van de thuisploeg naar het Coronaprotocol van die vereniging.

Reutum JO10-1 heeft als enige team van VV Reutum alle wedstrijden in de eerste reeks (fase1) van de Zwaluwen Jeugdcompetitie gewonnen. Gefeliciteerd.
Vanaf het seizoen 2020-2021 gaan pupillen over naar het zogeheten ‘Vier fasen voetbal’. Inhoudelijk verandert er niets aan het spelletje maar wel aan de opzet van de wedstrijden gedurende het seizoen. Oefenduels en bekerduels komen te vervallen en de competitie wordt opgesplitst in vier aparte reeksen.
De O8 tot en met de O12 speelt in vier korte reeksen van 5 wedstrijden. Na iedere reeks volgt een herindeling Op 24 oktober wordt (hopelijk) gestart met fase 2.

Uitslagen - afgelastingen zaterdag 3 oktober 2020
Reutum JO15-1 - Bornerbroek JO15-1 ----12-1
Reutum JO12-1 - Tukkers De JO12-1 ----4-12
Reutum JO10-1G - Heracles avc JO10-3G ----6-2
Oranje Nassau JO10-4 - Reutum JO10-2 ----9-2
Oranje Nassau JO8-4G - Reutum JO8-1G ----0-17
Reutum JO8-2 - Berghuizen JO8-1 ----1-11
Reutum MO13-1 - SVO Twickel MO13-1 ----2-1
Uitgesteld:
AZC JG1G - Reutum JG1 ----uitgesteld
Quick JO17-5 - Reutum JO17-1 ----uitgesteld

Uitslagen - afgelastingen  zondag 4 oktober 2020
KOSC 3 - Reutum 2 ----0-2
Reutum 4 - Fleringen 3 ----1-3
Reutum 35+1 - EFC PW 1885 35+1 ----6-1
DTC '07 VR1 - Reutum VR1 ----2-5
Afgelast-Uitgesteld:
De Tukkers 1 - Reutum 1 ---- afgelast-uitgesteld
Reutum 3 - Fleringen 4 ---- afgelast-uitgesteld
 
Uitslagen woensdag 7 oktober 2020 (oefenduels)
Reutum JO10-1 - PH JO10-1 ----7-3
Reutum JO8-1 - PH JO8-1 ----6-5
 
Uitslagen - afgelastingen Derde Klasse A
Avanti W. - LSV ---- 3-1
Luctor Et Emergo - UDI ---- 1-1
Saasveldia - Losser ---- 0-1
Afgelast-uitgesteld
De Tukkers - Reutum---- afgelast
Borne - DSVD----afgelast
WVV'34 - MVV'29 ---- afgelast
RSC - TVO ----afgelast
Aanvullende Coronamaatregelen per 29 september bij VV Reutum (1)

Tijdens de persconferentie van 28 september jl. zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd vanuit het kabinet in verband met COVID0-19.
Ook bij VV Reutum hebben we hier vanaf dinsdag  29 september 2020 nadrukkelijk mee te maken. 
Voor ons zal dit, bovenop de bestaande regels, betekenen dat:

*Kantine t/m 20-10 gesloten.
*Verzorging in verzorgingsruimte is mogelijk.
*De Kottenbrei is t/m 20-10 niet toegankelijk voor ouders/supporters, brengen en halen dient  op de parkeerplaats te gebeuren.
*Ouders die mee rijden naar uitwedstrijden vallen onder begeleiding van dat team.
*Bij wedstrijden kan er door de teams zelf in de rust ranja worden geschonken

De overige maatregelen blijven dus van kracht. Dit betekent o.a. dat iedereen, buiten de lijnen van het veld, 1,5 meter afstand moet bewaren (dus ook tijdens de rust en in de kleedkamers!).
Daarnaast dient iedereen bij betreding van het sportpark de handen te desinfecteren.

Dus let op: Blijf thuis bij klachten en houd voldoende afstand van anderen!
Kantine gesloten, alleen sporters toegestaan op de Kottenbrei.

Hieronder enkele vragen m.b.t de nieuwe Coronamaatregelen  (bron: KNVB.nl)

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches,geblesseerde speler, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding.
Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. 

Ik rijd mijn kind (tm JO19) naar training of een thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding.
Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Mogen er bij spelers met een beperking wel ouders  aanwezig zijn?
Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een speler met een beperking mogen wel worden toegelaten op de sportaccommodatie.

Geldt de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten ook voor de sport?
Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel.
Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat.
Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers

Voor welke (niet horeca) activiteiten kunnen we de sportkantine wel gebruiken?
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan:

 • Wedstrijdsecretariaat
 • Bestuurskamer
 • Operationeel commissie overleg
 • Trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
 • Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven.
Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.

Reutum morst opnieuw dure punten.

REUTUM – Het is Reutum niet gelukt om een bres te slaan in de “Bornse” muur die was
opgeworpen in Reutum. Na de afstraffing tegen TVO wilde Borne zich niet nogmaals naar de
slachtbank laten leiden. Het koos daarom vandaag voor een extreem defensieve tactiek.

Met een 1-1 na 90 minuten liep de Bornse formatie dan ook als “morele” winnaar van het veld.

De wedstrijd begon drie kwartier later omdat scheidsrechter Olde Klieverink in de warming
up een kuitblessure opliep. Het was de teammanager van Oranje Nassau!! die gelijk
handelde en gelijk naar de KNVB belde voor een vervanger. Deze leek snel te zijn gevonden
want binnen het half uur stond scheidsrechter Menkhorst op de Kottenbrei, en kon de
wedstrijd wat later dan gepland toch beginnen.

Gelijk werd al duidelijk dat Borne vandaag alleen maar zou tegenhouden en via een counter
gevaarlijk probeerde te worden. Met een vijfmans-verdediging en daarvoor nog een
controlerende middenvelder werd geprobeerd het de aanvallers van Reutum lastig te maken.
Toch leek deze tactiek niet gelijk effectief want al binnen een paar minuten was het Björn
Luttikhuis die van dichtbij mocht binnen schieten. Zijn schot zou waarschijnlijk gewoon de 1-
0 hebben betekend maar een verdediger wist nog net de bal voor de lijn met zijn rug te
blokken. Hierna was het Sam Holsink die op snelheid de zestien van Borne instoof. Op de
achterlijn leek hij Mark Morskieft te bedienen die van dichtbij simpel had kunnen binnen
tikken, maar opnieuw wist een verdediger, met het puntje van zijn schoen, de bal zo te
toucheren dat de mogelijkheid voor Mark Morskieft geen mogelijkheid meer werd. Borne
hanteerde de lange bal en probeerde zo gevaarlijk te worden. Met de altijd gevaarlijke en
geslepen Pieterson aan het front blijft het altijd oppassen geblazen. Ook vandaag liet hij weer
zien dat het veruit de gevaarlijkste man was aan Borne kant. Een schot van hem van ver
buiten de 16 werd door Reutum doelman Kevin Tulk prima gepakt. Ondanks dat het balbezit
veelal voor de thuisploeg was leek Borne toch bijna succesvol na een verre inworp. De bal
werd prima verdedigd maar belande bij Danny van Laar voor de voeten die kiezelhard, van
een meter of 16, het doel van Reutum onder vuur nam. Nu was het aan de rug van Wout
Slaghekke te danken dat deze kogel onschadelijk werd gemaakt. Reutum speelde met te
weinig overtuiging en scherpte waardoor het zich keer op keer stuk liep op het verdedigend
blok uit Borne. In deze fase zag Reutum Lex Oude Korte ook nog met een forse enkelblessure
uitvallen. De jonge Dani Scholten was zijn vervanger op het middenveld. Het eerste wapenfeit
van Dani Scholten was een vrije bal vanaf de zijkant. De bal leek bij de tweede paal vrij
ingekopt te kunnen worden door Björn Luttikhuis, maar hij zag zijn gekopte bal via de grond
weer hoog voor het doel belanden. Wout Mensink leek alsnog te bal in te kunnen koppen
maar hier stak de verdediging van Borne nog net op tijd een stokje voor. Na de zoveelste
domme overtreding aan Reutum-kant mocht Pieterson van een meter of 20 aanleggen.
Gelukkig stond Kevin Tulk op de juiste plek om de deze geplaatste bal met een prachtige safe
naar de zijkant te boksen. Het spel van de thuisploeg werd er niet beter op en zag dat Borne
vlak voor de thee, via een prima doelpunt, door wie anders dan Pieterson, op 0-1 kwam.
Schijnbaar was dit een soort van wake-up call want in de paar minuten die tot aan de thee
restte leek het wel opeens te kunnen. Een hard genomen vrije bal van Sam Holsink werd een
prooi voor de prima doelman Post van Borne. Toch was deze doelman kansloos op een
geplaatste bal van Sam Holsink die hiermee vlak voor de thee de 1-1 op het scorebord bracht.

Na de thee pakte de thuisploeg de zaken toch wat energieker aan. Niet dat het voetbal gelijk
veel beter werd maar vooral door een andere mind-set wist het gemakkelijker in de zestien van
Borne op te duiken. Dit leek al snel zijn vruchten af toen Sam Holsink op pad werd gestuurd.
Op het juiste moment ging de bal breed naar Stijn Slaghekke die hierdoor alleen voor de
doelman van Borne kwam te staan. Helaas was de aanname van Stijn Slaghekke niet optimaal
waardoor de doelman de tijd kreeg de bal van de voeten van de aanvaller van Reutum te
plukken. In deze fase stond de druk er vol op en had Borne soms handen en voeten nodig om
de aanvalsgolven van de thuisploeg op te vangen. Een vrije bal op 22 meter van het doel werd
door Stijn Slaghekke opgeëist. Zijn harde lage inzet leek goed genoeg voor de 2-1 maar hier
dacht doelman Post toch anders over. Met een prachtige en moeilijke redding wist hij de 1-1
op het bord te houden. Björn Luttikhuis was de volgende die voor doelman Post opdook maar
ook hier kwam de doelman uit Borne als winnaar uit de bus. Borne die eigenlijk in het tweede
bedrijf niet meer kon dan tegenhouden en ballen alleen nog maar hoog voor de pot van
Reutum pompte kreeg nog één halve mogelijkheid via Pieterson. Zijn volley met links vloog
uiteindelijk nog ruim voorbij het doel van de Reutum goalie. Reutum speelde nog steeds niet
goed maar kreeg wel de mogelijkheid de 2-1 binnen te schieten. Het was opnieuw Björn
Luttikhuis die na enig hots-knots-begonia voetbal de bal voor de voeten kreeg. Vanaf links
dook hij vrij voor de doelman van Borne op. De bal werd prima binnen geschoten en leek bij
de tweede paal binnen te vallen. Leek, want de bal rolde rakelings voorbij het doel. Daarna
was het Dani Scholten die vanaf rechts Stijn Slaghekke bediende maar zijn inzet, uit een
lastige hoek, verdween hard en ruim over de het doel van Borne. Toch viel er nog een treffer
na een scherp aangesneden corner van Sam Holsink. De foutloze doelman tot dan mistte de
bal volkomen waardoor de bal uiteindelijk via Wout Mensink binnen viel. Maar scheidsrechter
Menkhorst vond dat de doelman werd aangevallen waardoor deze treffer dan ook werd
geannuleerd. Een ieder was het er wel over eens dat Borne hier wel erg goed weg kwam.
Natuurlijk had Reutum graag de volle 3 punten gepakt, maar verdiend zou het niet zijn
geweest. Hiervoor bracht het te weinig. Met een overwinning had Reutum teveel gekregen en
het hard werkende Borne te weinig dus is een gelijkspel over de volle 90 minuten dan ook een
juiste uitslag.

Volgende week spelen we de meer dan lastige uitwedstrijd tegen het prima presterende de
Tukkers. De ploeg van de nieuwe trainer Erik Hazewinkel scoort gemakkelijk, speelt
attractief voetbal, en staat mede hierdoor (op doelsaldo) dan ook terecht bovenaan in onze
klasse. We weten nu al dat we bij Reutum uit een heel ander vaatje moeten tappen om deze
tegenstander te bespelen. We weten dat we het kunnen maar hebben het dit seizoen gewoon
nog niet laten zien. Misschien is de Tukkers komend weekend wel de geschikte tegenstander
om het tij te keren. We gaan het zien, we gaan in ieder geval onze huid zo duur als mogelijk
verkopen.

Opstelling tegen BVV Borne: Kevin Tulk, Jordi Lammerink ( Jop Vrielink 70'), Wout Slaghekke, Wout Mensink, Jurgen Lammerink, Ramon Eerdman, Lex Oude Kotte ( Dani Scholten 24'), Björn Luttikhuis (Jaap Kamphuis 70'), Sam Holsink, Mark Morskieft, Stijn Slaghekke.

Reutum 2 is los

Afgelopen zondagmorgen was het weer tijd voor de 1e thuiswedstrijd van het seizoen voor Reutum 2.
Op een onfatsoenlijk tijdstip volgens de tegenstander, 09.30 uur werd er afgetrapt door de heer Ardesch.
Voor de tijd was het weer fotoshoot time zodat Reutum 2 ook dit seizoen weer prima op de foto staat.
In het begin van de wedstrijd was het snel duidelijk dat Reutum ging dicteren. Met snel en goed voetbal werd Avanti van het kastje naar de muur gestuurd en de 1-0 viel na 15 minuten spelen door een eigen doelpunt. Een voorzet van Mart Lammerink werd hard achter de eigen keeper geschoten.
Een kwartier later viel de mooiste goal van de wedstrijd, een voorzet van opnieuw Mart werd op de slof genomen door Roel Mensink en deze vloog achter de keeper. Een kopbal van Rick Blokhuis werd van de lijn gehaald en Jan Morskieft schoot een bal op de lat waarna Jan Aarnink een schot door de keeper met de teen gekeerd zag worden.

Rust.

2 Wissels, Maddi van de Aa ging eruit voor Roel Deterink. En kersverse papa Niek Platvoet kwam Luuk ter Haar vervangen.
De tweede helft was iets rommeliger als de eerste maar opnieuw waren er voldoende kansen. Avanti kon niet gevaarlijk worden en moest zich tot verdedigen beperken.
De bevrijdende 3-0 viel een kwartier voor tijd door Mart Lammerink die een voorzet van Jord van de Aa goed inschatte en bij de 2e paal binnenschoot.
Jeroen Lammerink kwam in het veld voor Rick Blokhuis en de 4-0 kwam van Roel Deterink waarna Jan Morskieft de eindstand op 5-0 bracht.
Een prima wedstrijd waardoor de wedstrijd van de week ervoor snel vergeten is.

Volgende week mogen we op bezoek naar buurman Kosc!

Tot dan!

 

Kaartkoningen VV Reutum nu bekend

De nieuwe kaartkoningen van de vv Reutum zijn afgelopen weekend bekend geworden.
Henk Eerdman en Jeffrey Lammerink zijn de kaartkoningen seizoen dit rare seizoen 2019-2020. We moesten in Maart de competitie afbreken door de Corona. Er moesten nog 2 avonden gespeeld worden. Afgelopen september hebben we (onder de veiligheidsmaatregelen die iedereen opgelegd heeft gekregen) deze avonden ingehaald. 
Henk volgt Johnny Huiskes op die afgelopen jaar de kaartkoning van de vv Reutum was. Met een gemiddelde score van 25 punten per avond is hij 7 van de 8 avonden aanwezig geweest. Hierdoor mocht hij dus 1 lage score wegstrepen. Jeffrey nam de titel over van Raymond Deterink en mocht 2 avonden wegstrepen. Jeffrey deed dit met een gemiddelde score van 98,6 punten per avond. 
Voor Henk is het de derde keer dat hij zich kaartkoning mag noemen, waardoor de wisselbokaal hierdoor dus een jaar lang een prominent plekje in de woonkamer voor zich op mag eisen. Voor Jeffrey is het de tweede keer.
Van de 8 kaartavonden golden de beste 6 avonden. Jeffrey maakte hier dus maximaal gebruik van doordat hij alle 8 avonden aanwezig was. Dat hij het meest constant is geweest dit seizoen blijkt wel, hij wist geen enkele avond winnend af te sluiten. Dat het spannend was blijkt wel doordat er maar 0,2 punt verschil is met de nummer drie. Bij het optellen en delen werd duidelijk dat de totale punten van 6 avonden bij Jeffrey 592 was en bij Dennis 1 punt meer.. Hiermee bleef hij Dennis Huiskes, ook al de nummer 2 van afgelopen jaar (gem. 98,8 pnt.) zeer nipt en aftredend kampioen Raymond Deterink (gem. 111 pnt.) toch nog ruim voor. 

Bij het Boonaken was het ook spannend. Tijdens de laatste kaartavond afgelopen vrijdag was het nog niet duidelijk wie er ging winnen. Opmerkelijk dit seizoen is dat 7 avonden een aparte winnaar had. Dus er waren 7 winnaars. Henk mocht 1 avond wegstrepen en haalde dus hier zijn voordeel uit. Nummer 2 Frans Eerdman mocht dit niet, dus dit is wel degelijk een verschil die Frans de das om deed. Gerrit mocht geen enkele avond wegstrepen. Gemiddeld over de beste 6 avonden komt Henk er dus als winnaar uit. Hij won dus 1 avond. Gemiddeld kaartte Henk 25 pnt. per avond. Frans Eerdman werd dus tweede (gem. 23,6 pnt.) en Gerrit Venhuis derde (gem. 22,6 pnt.).
Verder was het ook een seizoen met meerdere buitenlanders, uit onder meer Ootmarsum en Geesteren (Frans Eerdman, voormalig dubbel kaartkoning).
Na de succesvolle kaartavonden van dit seizoen, gaan we volgend kaartseizoen dan ook weer gewoon door. Hartelijk dank voor de aanwezigheid en de gezelligheid.
Tot slot waren het weer gezellige avonden op de Kottenbrei. Hopelijk tot ziens op de Kottenbrei waar we de veiligheidsvoorwaarden betreffende de Corona waarborgen en hopelijk nog meer kaarters mogen verwelkomen.

Verslag jaarvergadering VV Reutum

Jaarvergadering VV Reutum 18 september 2020

Samenvatting van terugblik en vooruitblik door voorzitter Frank Droste.

Het is een goed gebruik om tijdens de jaarvergadering stil te staan bij de leden die ons afgelopen jaar zijn ontvallen. Ik wil kort stilstaan bij iemand die officieel geen lid meer was maar wel jarenlang lid is geweest. En dat is Jan ter Beek.

Op 8 december 2019 is Jan ter Beek overleden. Jan, beter bekend als Bakkers Dieks, was in zijn jonge jaren speler van het eerste elftal. Later hield hij zich vooral bezig met het randgebeuren van onze vereniging. Zo is Jan jarenlang lid geweest van de VUT-ploeg. De vv Reutum betekende veel voor Jan en Jan heeft veel voor de VV Reutum betekend. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor.

Dan nu mijn terugblik op het afgelopen seizoen. Ik zou dat bijna in één woord kunnen samenvatten: “Corona”.

Hoewel dat te kort door de bocht is, kan ik mij niet herinneren dat er de laatste decennia een gebeurtenis is geweest die meer invloed op het voetbalseizoen, op de hele maatschappij, heeft gehad dan het coronavirus. En sportief gezien is dat ontzettend jammer. Maar er zijn dingen die nog belangrijker zijn in het leven dan voetbal. En dat is in ieder geval gezondheid.

Maar wat hadden de verschillende competities nog spannend kunnen worden als het coronavirus geen abrupt einde aan het voetbalseizoen had gemaakt. Want ons eerste elftal stond tweede en ons tweede stond eerste. Maar wij zullen nooit weten hoe de eindstand eruit zou hebben gezien indien het seizoen zou zijn afgemaakt.

Naast het sportieve heeft het coronavirus nog meer consequenties voor ons gehad. Financieel bijvoorbeeld, hoewel dat achteraf gelukkig meevalt. Maar ook op het sociale vlak en het onderhoud van ons sportcomplex. Ik weet nog heel goed dat wij als bestuur ook tegen de VUT-ploeg hebben moeten zeggen dat zij op maandagmiddag niet bij elkaar mochten komen.

Gelukkig mogen wij nu weer trainen en voetballen en mag de VUT-ploeg het complex weer onderhouden. Maar iedereen weet ook dat het virus nog niet weg is.

Na afloop van een wedstrijd moet iedereen weer de anderhalvemeter in acht nemen. Maar ik weet ook dat het bijna niet te doen is om consequent anderhalvemeter uit elkaar te blijven. Wij moeten en zullen de voorwaarden scheppen om verantwoord te kunnen voetballen, inclusief het randgebeuren, maar het komt toch vooral op ieders eigen verantwoordelijkheid en gezonde verstand aan. Want wij zijn wel klaar met het coronavirus maar dat virus is nog niet klaar met ons.

Omdat er sportief gezien maar sprake is geweest van ruim een half seizoen, hebben wij er voor gekozen om dit jaar geen sportman of -vrouw en clubman of -vrouw te kiezen. Dat is bij de jeugd ook niet gebeurd.

Tot zover mijn terugblik. Dan nu een vooruitblik. Uiteraard is deze door het bekende virus onzeker. Want als corona ook onze vereniging zal binnendringen dan zullen wij maatregelen moeten nemen. In overleg met de GGD, KNVB en de overheid zullen wij dan heel snel schakelen en besluiten wat nodig is.

Los hiervan zijn wij blij te kunnen melden dat wij dit jaar bij de heren niet met vier maar met vijf seniorenteams aan het nieuwe seizoen zullen beginnen. Dat zien wij als een positieve ontwikkeling, misschien wel een beetje tegen de trend in. Het leidt echter  wel tot nieuwe uitdagingen, denk aan een trainer, leiders, veld- en kleedkamerbezetting en zeker niet als laatste: scheidsrechters. Ik wil hier bewust even bij stilstaan want wij hebben echt een tekort aan scheidsrechters. Daarom doe ik bij deze een oproep om je, indien je enigszins kunt, beschikbaar te stellen als scheidsrechter. Zonder scheidsrechter kunnen wij ons spelletje niet uitoefenen. En heb ook respect voor de scheidsrechters.

Nog even terugkomen op de veldbezetting. Voor de zaterdag en zondag is dit meestal geen probleem. Wij hebben twee uitstekende velden tot onze beschikking. Maar het probleem zit meer in de trainingsavonden. Op dit moment traint iedereen op het kunstgrasveld en dat is logisch. Op het hoofdveld is geen verlichting. Dat is er wel op het derde veld maar de kwaliteit van dat veld is met name de winterdag beduidend minder. Dat brengt ons bij de vraag of de kwaliteit van dat veld verbeterd moet worden of dat er verlichting rondom het hoofdveld aangebracht moet worden. En daar zijn wij nog niet uit.

Voor de korte termijn gaan wij het derde veld weer in gereedheid brengen om daar te kunnen trainen.

Daarnaast gaan wij op heel korte termijn aan de slag met de papiercontainer. Wij gaan van één naar twee papiercontainers met de trap daartussen en deze worden dan een kwartslag gedraaid ten opzichte van de huidige situering. Sinds de uitbraak van corona is er geen papier meer opgehaald. Wij kunnen niet zeggen dat wij minder papier hebben ingezameld en daarnaast hebben wij ook geen signalen ontvangen dat mensen dit als problematisch hebben ervaren. Daarom hebben wij als bestuur besloten te stoppen met het ophalen van oud papier.

Wij wilden het verplaatsen van de papiercontainers graag combineren met de vernieuwing van de parkeerplaats maar dat laat nog even op zich wachten.

Tenslotte brengen wij op dit moment in kaart waar en hoe wij ons complex verder kunnen verduurzamen. Gas en elektriciteit is een grote kostenpost. Het is prettig om daaraan minder geld uit te geven. De zonnepanelen doen inmiddels hun werk maar wij kijken er ook nadrukkelijk naar om LEDverlichting  rondom het kunstgrasveld aan te brengen. Wij hopen daar binnenkort een besluit over te kunnen nemen.

Frank Droste
Voorzitter VV Reutum

Reutum en WVV 34 houden elkaar in evenwicht.

HENGELVELDE – Reutum heeft zich redelijk hersteld na de afstraffing vorige week in Eibergen. Op het harde en lastig te bespelen kunstgrasveld van WVV ’34 wist Reutum uiteindelijk een verdiend punt (1-1) mee naar huis te nemen.

Reutum is nog steeds zoekende naar de echte drive en scherpte waarmee het vorig seizoen menig tegenstander over de knie legde. De wil is er zeker wel, maar aan de uitvoering moet nog zeker gesleuteld worden. Misschien had het afgelopen weekend ook wel te maken met de hoge temperaturen en het erg lastig te bespelen veld in Hengelvelde.

Reutum begon prima aan deze wedstrijd en zag een schot van Stijn vlak voor het doel nog net op tijd gekraakt worden. De terugspringende bal werd een prooi voor Björn die eveneens probeerde de bal tegen het nylon te jagen maar opnieuw werd het schot door een WVV-verdediger geblokt. De volgende mogelijk was opnieuw voor de ploeg uit Reutum. Na een prima inworp werd Stijn door Mark op pad gestuurd. Stijn bedacht zich geen moment en streepte de bal met links hard in de korte hoek. De keeper wist met een prima reflex een zekere tegentreffer te voorkomen. WVV wilde wel maar had niet echt de creativiteit die nodig was om het Reutum echt lastig te maken. Wel bleef WVV de gehele wedstrijd gevaarlijk over de rappe en behendige buitenspelers maar in deze fase konden de aanvallen van WVV gemakkelijk door Reutum worden geëlimineerd. De echte mogelijkheden waren toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een doorgekopte bal, na een volley van Lindsay, rakelings over de lat scheren, en was Sam uit een vrije trap bijna succesvol. Toch kreeg WVVin deze fase een grote mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten maar doelman Tulk van Reutum wist, met de voet, prima redding te brengen op deze harde inzet. Kort hierop leek de 0-1 te vallen toen Sam een vrije bal op het hoofd van Stijn lepelde. De kopstoot van Stijn was hard en strak maar mistte de echte richting waardoor de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal verdween. Maar toch wist de ploeg uit Reutum, gezien de mogelijkheden in de eerste 45 minuten, verdiend met een 0-1 op het bord de thee te halen. Het was namelijk Mark die de bal in de opbouw van een WVV- verdediger wist af te snoepen. Op snelheid stoof hij de 16 binnen om de bal daarna panklaar bij Sam voor de voeten te droppen. Sam wist wel raad met deze mogelijkheid een schoot de bal, met binnenkantje rechts, hard binnen, 0-1.Toch leek WVV vlak voor de thee nog gelijk te komen, maar de prima genomen vrije bal verdween rakelings naast het doel van Kevin.

Na de rust leek WVV wat energieker uit de kleedkamer te zijn gekomen. De duels werden feller en mede hierdoor moest Reutum meer in de achteruit dan gewild. Er ontstond iets van enige druk maar doelman Tulk van Reutum hoefde in deze fase nog niet handelend op tetreden. Het was zelfs Reutum dat via Sam bijna op 0-2 kwam. Zijn geplaatste bal trof net geen doel. WVV drong steeds meer aan door met name de dreiging van de beide vleugelaanvallers.De linkeraanvaller die ook veelvuldig vanaf rechts naar binnen kwam liet na een flitsende actie enkele Reutum verdedigers zijn hielen zijn. Zijn gekrulde bal (alla Robben) leek als een granaat binnen te slaan maar Kevin wist met een prachtige safe nog net de bal met zijn vingertoppen te beroeren waardoor de bal op de paal uiteen spatte. Ondanks dat Reutum steeds verder achteruit werd gedrukt waren de beste mogelijkheden toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een kopbal net over de lat verdwijnen, en kwam Mark net een teen tekort om een pass van Sam tot doelpunt te promoveren. WVV bleef geloven in een beter resultaat en had hiervoor een dood spelmoment voor nodig. Een ogenschijnlijk te hard getrapte cornerbal werd alsnog richting het doel van Reutum gekopt om daarna door een woud van spelers tegen het net te stuiteren, 1-1. Achteraf bleek dat de bal in alle drukte in de doelmond nog net iets door een WVV speler van richting werd veranderd waardoor iedereen dus op het verkeerde been stond. Na de gelijkmaker werd verwacht dat WVV door zou drukken maar dat bleek niet het geval te zijn. Het was zelfs Reutum dat in de laatste minuten de wedstrijd had moeten “killen”. Na een corner van Sam leek Stijn bij de tweede paal vrij in te kunnen schieten. Een verdediger dook in de baan van de bal en zag de bal kiezelhard op zijn arm/hand verdwijnen. Scheidsrechter van Laar kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Vlak voor tijd de uitgelezen mogelijkheid voor de ploeg uit Reutum om alsnog de volle buit uit Hengelvelde mee te nemen. Stijn nam plaats achter de bal, schoot de bal hard de hoek maar zag dat de doelman van WVV met een prachtige safe de bal tot corner wist te verwerken. Nu was het weer alle hens aan dek bij de ploeg uit Hengelvelde om de 1-1 over de streep te trekken. Toch leek Sam de winnende treffer op zijn schoen te hebben. Na een fraaie solo zag hij zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het slotakkoord was voor Stijn maar zijn vrije schotkans, van randje 16, verdween eveneens naast het doel waarna scheidsrechter van Laar deze wedstrijd de geschiedenisboeken in floot.

Achteraf moeten we realistisch zijn, en moeten we gezien het totale spelbeeld tevreden zijn met deze remise. Maar als je achteraf alle kansen nogmaals afvinkt dan moet je toch constateren dat je niet het optimale rendement hebt gehaald. Nogmaals het gelijkspel gaf vandaag qua voetbal de verhoudingen prima weer. Qua voetbal verdiende deze pot misschien ook wel geen winnaar maar als je er zo dicht bij bent dan was een “sneaky” overwinning toch wel heel lekker geweest.

Volgende week spelen we thuis tegen B.V.V. Borne. Deze ploeg verloor afgelopen weekend thuis met 0-4 van TVO. De ploeg van de nieuwe trainer Mark Dijksta zal zich echter zo snel als mogelijk willen revancheren. Reutum zal hiervan komend weekend het slachtoffer moeten worden. Het is aan de thuisploeg om hier een passend antwoord op te vinden. De bal zal komende zondag, rond de klok van 14.00 uur, op de Kottenbrei gaan rollen.

Opstelling tegen WVV ’34: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay ( Lex 62’), Jurgen, Ramon, Jordi, Björn, Sam, Stijn, Mark.

VV Reutum 2 heeft valse start in Weerselo.

Zondagmiddag voetballen is uniek voor Reutum 2 maar vandaag toch een feit. Om 12.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van de heer Schulte. En na 1 minuut spelen was de stand al 1-0 na slapen in de verdediging. Een valse start die 10 minuten later werd verergerd door de 2-0 na opnieuw onoplettendheid in de verdediging.
Voetballend was het echter best aardig om naar te kijken en er werden ook diverse mogelijkheden gecreëerd. Jan Morskieft was dreigend en Dani Scholten kwam net een teen te kort na een hoogstandje in de 16 meter. Ruststand 2-0.

1 wissel waarbij Maurice Kuipers in het veld kwam voor Roel Deterink.
Direct was er de kans op de 2-1 waarbij Dani Scholten alleen op de keeper kwam maar miste.
Dit beeld kwam vaker voor want er werden vier a vijf 100 % mogelijkheden in zeep geholpen.
UD beperkte zich inmiddels tot het fameuze lange bal spel waarbij het enkele keren gevaarlijk werd. Jord Van de Aa maakte de 2-1 na een slippertje van de uitblinkende keeper van UD en het wachten was op de 2-2. Met een vrije trap bracht UD echter de stand weer op 3-1 en hierna was er nog een penalty voor UD, deze werd gemist en in de omschakeling kwam Jan Morskieft helemaal vrij voor de keeper maar het verhaal van de dag was kansen missen.
Niet veel later was het einde wedstrijd en is het eerste verlies een feit!
Toch een lekkere wedstrijd waarbij er wellicht een puntje in had gezeten.

Volgende week Avanti thuis waarbij er om 09.30 uur wordt afgetrapt.

Tot dan!

Reutum hard onderuit in Eibergen.

EIBERGEN - Reutum heeft de altijd trouwe meegereisde toeschouwers een draak van een wedstrijd voorgeschoteld. Eibergen was op het prachtige sportpark "de Bijenkamp" simpelweg gretiger en meer overtuigend dan de ploeg uit Reutum. Reutum stond erbij en liet het gewoon gebeuren. Eibergen was voetballend zeker niet beter dan Reutum maar dan zie je dat je met de juiste beleving en wedstrijdmentaliteit dergelijke potten in winst om kunt zetten. Natuurlijk was de 5-0, gezien het spelbeeld, een geflatteerde uitslag maar het stond er wel gewoon.
In de eerste 45 minuten wist Reutum via Sam (2x), en Mark (1x) enkele keren gevaarlijk te worden maar de scherpte in de afronding ontbrak. Eibergen zette hier alleen een schot tegenover. Toch wist Eibergen vlak voor de thee door een grote inschattingsfout in de Reutum-verdediging op 1-0 te komen.
Na de thee leek een vrije bal al snel de gelijkmaker op te leveren maar de bal trof geen doel. Dit bleek achteraf de enige mogelijkheid te zijn geweest voor de Reutummers in de tweede helft. Reutum zakte steeds verder in het Eibergs moeras, en zag dat Eibergen met twee vingers in de neus mocht uitlopen naar een 5-0 overwinning.
Verliezen mag, maar niet op deze manier. We hebben nog één week om de neuzen allemaal weer de goede kant op te krijgen maar we moeten constateren, hoe triest ook, dat de voorbereiding niet het gewenste en verwachte resultaat heeft opgeleverd. Gezien de sportieve prestaties van vorig seizoen hadden we absoluut meer verwacht. Als we na de bekerwedstrijden tegen Haaksbergen, Vasse, en nu ook Eibergen nog steeds niet met beide benen op de grond staan dan moeten we ons echt zorgen gaan maken.
Opstelling tegen FC Eibergen: Kevin, Jurgen, Wout M, Wout S (Jaap 70'), Jan ( Jop 70'), Ramon, Björn, Jordi (Dani 70'), Stijn, Sam, Mark.
 

Programma - Uitslagen 12 september tm 15 september 2020

Gelukkig waren er weinig supporters mee gereisd naar Eibergen voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke FC.
Na de mooie en goede wedstrijd tegen SDC afgelopen dinsdag heeft Reutum 1 zich vanmiddag van zijn slechtste kant laten zien.
Na een ruststand van 1-0 (een doelpunt net voor rust) werden in de tweede helft maar liefst vier tegendoelpunten geïncasseerd tegen de zondag vierdeklasser.
We gaan er maar vanuit dat het onthutsend zwakke optreden van de Reutummers een  eenmalige ‘offday’ betrof.
Dat mogen de mannen volgende week  bewijzen tegen WVV’34, dat in vergelijking met vorig seizoen behoorlijk versterkt is.
Net als Reutum had ook SV Vasse een offday door met  2-0 te verliezen bij Haaksbergen. FC Eibergen is de poulewinnaar en bekert door.

 
Uitslagen zaterdag 12 september 2020 (Beker-Zwaluwen jeugdcompetitie)
Bruchterveld JO19-1 - Reutum JO19-1 ----3-5
Reutum JO17-1 - Tukkers De JO17-2 ----4-1
Reutum JO15-1 - Stevo JO15-3 ----10-0
Reutum JO13-1G - KOSC JO13-1 -----3-2
Reutum MO13-1 - Oranje Nassau MO13-3 ----5-0
Reutum JO12-1 - Deto JO12-1G ----2-4
Reutum JO10-2 - Kloosterhaar JO10-1 ----7-11
De Tukkers JO10-1 - Reutum JO10-1G ----
Reutum JO8-2 - Kosc JO8-2 ----3-8
UD W. JO8-1 - Reutum JO8-1G ----4-3
 
Uitslagen zondag  13 september 2020
FC Eibergen - Reutum ----5-0
Tukkers De 2 - Reutum 2 ----2-1
Reutum 3 - RSC 6 ----6-0
Reutum 35+1 - De Tubanters1897 3 ----3-5
Twenthe VR1 - Reutum VR1 ----1-8
 
Uitslag dinsdag 15 september 2020 (beker)
RSC JO17-2 - Reutum JO17-2 ----2-5
Reutum verliest van SDC 12 maar tankt het nodige zelfvertrouwen
DENEKAMP – Natuurlijk is verliezen niet leuk, maar soms kun je uit een verliespartij
toch weer vertrouwen putten voor de komende periode.
SDC ’12, de ploeg van oud Reutum trainer Mark Wijnreder, gaf Reutum deze avond
misschien wel het juiste zetje om weer wat vertrouwen te tanken. Soms moet je
schijnbaar eerst een stap terug doen om daarna pas weer vooruit te kunnen.
De opmerking van Gert Waning in de rust zei dan ook meer dan 1000 woorden. Gert
kwam met zijn vlag in zijn hand de kleedkamer binnen en vroeg zich werkelijk af of
dit dezelfde spelers waren die nog geen 48 uur geleden met 3-1 van Vasse hadden
verloren. Gert had 100% gelijk want wat Reutum de eerste 45 minuten, de opnieuw
vele Reutum-supporters voorschotelde, was een verademing in vergelijking met
afgelopen zondag.
In een zeer open, en vermakelijke wedstrijd was het de thuisploeg dat weliswaar over
de volle 90 minuten ietwat geflatteerd met 3-1 won, maar niemand die daar eigenlijk
achteraf mee zat.
Achteraf waren de beide trainers het er wel over eens dat het met gemak 6-6 had
kunnen worden gezien de mogelijkheden die deze avond voor beide doelen te
noteren vielen.
Voetballend had SDC ’12 zoals verwacht meer voetbal bagage in huis, maar had het
de handen meer dan vol aan de prima meevoetballende mannen uit Reutum.
Björn had al snel de 0-1 op zijn hoofd maar zijn kopbal uit een vrije bal van Sam
scheerde voorbij de 2e paal. De eerste mogelijkheid in de 16 van Reutum leverde
gelijk een strafschop op. Stef van Velden schoot onberispelijk de 11-meter tegen de
touwen. Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want kort hierop
was het Mark Morskieft die in de 16 van SDC onderuit werd gehaald. Ook hier dus de
bal op de stip. De keeper wist de ingeschoten strafschop van Mark nog te keren
maar zag de rebound in 2e instantie wel door Mark tegen de touwen gewerkt
worden, 1-1. In de fase hierna had Reutum eigenlijk verder weg moeten lopen van de
thuisploeg. Sam ( 1x ) en Mark ( 2x) verschenen geheel vrij voor de doelman van
SDC maar in alle drie de gevallen kwam de doelman als winnaar uit de bus. Aan de
andere kant kreeg ook SDC via de rappe Mensink, en opnieuw van Velden goede
mogelijkheden om doel te treffen maar doelman Tulk van Reutum stond vaak op de
goede plek om enkele doelpunten te voorkomen. Vlak voor de thee leek Stijn na een
fraaie individuele actie binnen de 16 Reutum op voorsprong te zetten maar ook deze
grote mogelijkheid leverde helaas geen doelpunt op.
Met een 1-1 zochten beide ploegen de kleedkamers op.
In de rust bleef Kevin binnen, voor hem kwam Jurre tussen de palen. De eerste echte
grote mogelijkheid was na de thee voor de ploeg uit Reutum. Het was Sam dat via de
rechterkant de 16 van SDC binnen stoof. Oog in oog met de doelman van SDC koos
Sam om de bal kneiterhard voorbij de doelman te strepen. De bal was ook wel hard
maar te hoog waardoor de bal van dichtbij hard over de lat verdween. Kort hierop
was het SDC dat een afgeslagen corner opnieuw voor het doel bracht. De nr 7
slingerde de bal weer voor het doel en zag tot zijn eigen ontsteltenis dat de bal, via
de binnenkant van de paal, tegen het net rolde. Hierna konden er voor beide doelen
nog de nodige mogelijkheden genoteerd worden maar het sprankelende en
wervelende van de eerste 45 minuten was er in het verloop van de wedstrijd bij beide
ploegen wel een beetje af. En dat was gezien het hoge tempo (op het mega grote
kunstgrasveld qua afmetingen) met name in het eerste uur van de wedstrijd ook wel logisch te noemen. Dat
een te korte terugspeelbal vlak voor het einde door Mensink nog werd binnen
geschoten was dan ook puur voor de statistieken.
Zoals al gememoreerd speelde Reutum met name het eerste uur een prima pot. Hier
kunnen en moeten we mee verder want de competitie komt natuurlijk steeds
dichterbij. Komende zondag zullen we in Eibergen aantreden tegen de plaatselijk FC.
De bal zal hier om 14.00 uur gaan rollen.
Opstelling tegen SDC ’12: Kevin (Jurre 45’), Wout S (Björn 75’), Wout M (Jan 62’),
Lindsay, Jurgen, Ramon (Dani 62’), Björn (Jaap 62’), Lex, Sam, Stijn, Mark.
Reutum verliest in en van Vasse.

VASSE – Het is Reutum niet gelukt om Vasse in eigen huis te verslaan. Vasse speelde tegen
Reutum met de juiste passie, bond de strijd aan, en voetbalde bij vlagen gewoon leuk voetbal
waardoor Reutum na 90 minuten dan ook met een verdiende 3-1 nederlaag naar huis werd
gestuurd.
Reutum speelde een stukje beter dan een week geleden tegen Haaksbergen maar het ontbrak
simpelweg aan de juiste overtuiging om er een echte wedstrijd van te maken. Met iets meer
overtuiging en passie had een nederlaag zeker voorkomen kunnen worden.
Vasse koppelt een gezond stukje werklust aan een stukje voetballend vermogen. Mede
hierdoor zal het dit seizoen voor veel ploegen een lastig te nemen horde worden. Vasse houdt
de rijen prima gesloten, en zet vooral de rappe voorwaartsen snel aan het werk waardoor de
druk gelijk op de achterhoede van de tegenstander komt te liggen.
Ook tegen Reutum was dit met name de eerste 15 minuten het geval. Het was aan doelman
Kevin Tulk van Reutum te danken dat een doorgebroken speler al niet heel snel de 1-0 binnen
schoot. Met een prima reflex wist Kevin nog net op tijd de bal voor de voeten van de spits van
Vasse weg te tikken. Vasse speelde in deze fase haar beste voetbal en zag al vrij snel na de
eerste kans ook de tweede mega kans ontstaan. Nu was het een middenvelder die vanaf een
meter of 7 vrij mocht aanleggen. De bal verdween echter van dichtbij hard over het doel van
de Reutumse goalie. Na 15 minuten kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en ontstonden
er voor beide doelen enkele kleine mogelijkheden maar megakansen konden in deze fase niet
worden genoteerd. Toch was het Reutum dat het eerst deze middag het netje wist te vinden.
Een fraaie boogbal van Stijn verdween over de laatste linie van Vasse. Mark was er als de
kippen bij om de bal voor de uitstormende keeper tegen de touwen te tikken. Maar het
doelpunt werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Een foutieve beslissing zou
achteraf blijken. In deze fase golfde het spel en beetje op en neer zonder noemenswaardige
mogelijkheden. Het leek een 0-0 met de rust te worden, maar hier dacht Vasse toch net iets
anders over. Een lage voorzet werd, via een woud van benen, uiteindelijk door een speler van
Vasse, vlak voor de thee in de korte hoek binnen gehakt.
Na de thee leek Reutum de zaakjes organisatorisch wat beter voor elkaar te hebben waardoor
het voor Vasse een stuk lastiger werd om nog echt gevaarlijk te worden. Voetballend leek
Reutum wat sterker te worden en zag dit via een combinatie van Stijn, Mark en Björn bijna
beloond worden. Helaas remde de bal in hoge gras teveel af waardoor deze mooie
aanvalsopzet in de hoge sprieten stierf. Na ruim een uur de eerste wissels aan Reutum-kant.
Stijn, Jordi en Jurgen kwamen naar de kant voor Sam, Jaap en Jan. Al snel had dit effect want
het was Sam die aan het einde stond van een fraaie aanval over de rechterkant. Op snelheid
stoof Mark vanaf rechts op om daarna de bal hard en laag voor het doel te spelen. Sam stond
inmiddels op de juiste plek om van dichtbij de bal tegen de touwen te tikken, 1-1. Lang mocht
de ploeg uit Reutum niet genieten van de gelijkmaker want een minuut later lag de 2-1 al
achter Kevin. Door een opportunistische bal van Vasse werd de achterhoede van Reutum toch
behoorlijk te kijk gezet. Na een lekker partijtje duwen en trekken kwam de aanvaller van
Vasse als winnaar uit de bus om daarna de bal laag en diagonaal in de lange hoek te prikken,
2-1. Reutum probeerde het nog wel en zag een hard schot van Sam recht in de handen van de
keeper van Vasse verdwijnen. Het slotakkoord was opnieuw voor de thuisploeg die in de
“dying seconds” een fout in de opbouw bij Reutum genadeloos afstrafte, 3-1.
Vasse won uiteindelijk verdiend en zag dat het na deze wedstrijd nog steeds ongeslagen was
in de voorbereiding. Natuurlijk zegt dit niets maar het is wel lekker in deze fase van de
voorbereiding.
Ondanks dat Reutum tegen Vasse pas voor de eerste keer verloor in deze voorbereiding zal
er nog veel werk verricht moeten worden om goed voorbereid aan start van de competitie te
beginnen. Het frivole spel waar Reutum vorig seizoen menig tegenstander mee wist te
verrassen is nog ver weg. Bij vlagen zien we dit wel terug, maar er gaat gewoon teveel fout
waardoor het te vaak achter de spreekwoordelijke feiten aanloopt.
Komende dinsdag mag Reutum zich mogen opmaken voor een wedstrijd tegen oud trainer
Mark Wijnreder. Mark zwaait nu het scepter bij SDC ’12 in Denekamp. De oefenwedstrijd zal
om 20.00 uur in Denekamp beginnen.
Opstelling tegen Vasse: Kevin, Wout S ( Jop 78’), Wout M, Lindsay, Jurgen ( Jan 65’),
Ramon, Jordi ( Jaap 65’), Lex ( Dani 78’), Björn, Mark, Stijn (Sam 65’)