nieuws   09 oktober 2021     33 foto's
Zaterdag 9 oktober 2021: 4 Zwaluwencompetitiekampioenen
Na een week van overleggen, voorbereiden veel appen en bellen met elkaar was het dan eindelijk vanochtend zover……..
Maar liefst 4 teams van de VV Reutum konden vanochtend Kampioen worden.
Los van het feit dat het enorm speciaal is dat er maar liefst 4 teams op dezelfde dag Kampioen konden worden, was het dit keer extra knap omdat alle teams dit seizoen voor het eerst in een andere team samenstelling spelen !
Om 08.45 uur was het als eerst de beurt aan JO9-2. Zij moest thuis spelen tegen Losser. De jongens waren op deze ochtend al goed wakker en de tegenstander had niks in te brengen. Na 4x 10 minuten stond er dan ook maar liefst 21-2 op het scorebord. Het 1ste Kampioenschap was een feit.
Om 09.45 uur was het de beurt aan JO11 om hun Kampioenswedstrijd te spelen. Zij moesten het opnemen tegen DSVD dat tot nu toe nog niet zoveel punten had binnen weten te sprokkelen. Maar het feit dat de jongens wisten dat ze Kampioen konden worden zorgde wel voor enige zenuwen. Nadat deze onder controle waren liep de stand al snel uit met als resultaat een prachtige 11-3 op het scorebord, ook hier was het Kampioenschap binnen.
In de tussentijd waren zowel JO12 als JO9-1 vertrokken richting hun tegenstander.
JO9-1 moest het opnemen tegen Zenderen. Daar waar de senioren het altijd gewend zijn het tegen “lange” mannen op te nemen in Zenderen waren het dit keer allemaal “kleine” kereltjes en dametjes die in het veld stonden. De meesten uit het team van Reutum waren wel een kop groter en daarmee werd te tegenstander wel lichtelijk onderschat. Na een minuut of 5 gevoetbald te hebben stond er 1-1 op het scorebord, dat beloofde nog spannend te worden. Na een tactische wissel aan Reutums kant liep hier ook de score op en stond aan het einde van de wedstrijd een mooie 1-8 op het scorebord. Nummer 3 die Kampioen is geworden !
JO12 moest een wereldreis afleggen doordat ze helemaal naar Dedemsvaart moesten voor hun laatste wedstijd. Voor de wedstrijd begon wisten ze al dat het kampioenschap binnen was. Dit doordat hun rechtstreekse tegenstander vorige week de punten had laten liggen, hierdoor kon het al niet meer mis gaan. Maar je wil natuurlijk wel Kampioen worden met een wedstrijd die je wint, dus ook zij moesten volop aan de bak. Na het laatste fluitsignaal hadden ook zij een prachtige 1-9 op het scorebord staan en dus ook nummer 4 Kampioen.
Alle 4 de teams hebben het gepresteerd om ongeslagen Kampioen te worden.

Hieronder even de feitjes op een rij:
           Punten---- Doelpunten voor ---- Doelpunten tegen
Reutum JO9-2  ----18 punten  76 voor  13 tegen
Reutum JO9-1  ---- 18 punten 72 voor  5 tegen
Reutum JO11   ---- 18 punten 65 voor  17 tegen
Reutum JO12  ---- 18 punten  37  voor 13 tegen

Nadat alle kinderen de punten hadden binnen gesleept kregen ze alleen een mooie hoodie voorzien van hun naam en VV Reutum Kampioen ! En toen kwam het mooiste van de dag, het welverdiende ritje op de wagen van Kamphuis Sloopwerken ! Eerst was het de beurt aan JO9-1 en JO9-2 die een ere ronde door Reutum mochten maken, vervolgens was de eer aan JO11 en JO12.
Alle kinderen mochten bij Bays een ijsje of milkshake uitkiezen gesponsord door Arjan Flinkers. Voor en na het ritje op de wagen hebben alle kinderen patat met een snack gehad, dat was aangeboden door de VV Reutum.
We willen langs deze weg alle trouwe shirtsponsors bedanken voor hun vaak al jaren lange steun.
Groothuis Handel, Steggink Infra en Morskieft Tapijten enorm bedankt !