verslag   20 september 2020     39 foto's
Reutum en WVV 34 houden elkaar in evenwicht.

WVV '34
zondag 20 september 2020

lees verslag

VV Reutum


HENGELVELDE – Reutum heeft zich redelijk hersteld na de afstraffing vorige week in Eibergen. Op het harde en lastig te bespelen kunstgrasveld van WVV ’34 wist Reutum uiteindelijk een verdiend punt (1-1) mee naar huis te nemen.

Reutum is nog steeds zoekende naar de echte drive en scherpte waarmee het vorig seizoen menig tegenstander over de knie legde. De wil is er zeker wel, maar aan de uitvoering moet nog zeker gesleuteld worden. Misschien had het afgelopen weekend ook wel te maken met de hoge temperaturen en het erg lastig te bespelen veld in Hengelvelde.

Reutum begon prima aan deze wedstrijd en zag een schot van Stijn vlak voor het doel nog net op tijd gekraakt worden. De terugspringende bal werd een prooi voor Björn die eveneens probeerde de bal tegen het nylon te jagen maar opnieuw werd het schot door een WVV-verdediger geblokt. De volgende mogelijk was opnieuw voor de ploeg uit Reutum. Na een prima inworp werd Stijn door Mark op pad gestuurd. Stijn bedacht zich geen moment en streepte de bal met links hard in de korte hoek. De keeper wist met een prima reflex een zekere tegentreffer te voorkomen. WVV wilde wel maar had niet echt de creativiteit die nodig was om het Reutum echt lastig te maken. Wel bleef WVV de gehele wedstrijd gevaarlijk over de rappe en behendige buitenspelers maar in deze fase konden de aanvallen van WVV gemakkelijk door Reutum worden geëlimineerd. De echte mogelijkheden waren toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een doorgekopte bal, na een volley van Lindsay, rakelings over de lat scheren, en was Sam uit een vrije trap bijna succesvol. Toch kreeg WVVin deze fase een grote mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten maar doelman Tulk van Reutum wist, met de voet, prima redding te brengen op deze harde inzet. Kort hierop leek de 0-1 te vallen toen Sam een vrije bal op het hoofd van Stijn lepelde. De kopstoot van Stijn was hard en strak maar mistte de echte richting waardoor de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal verdween. Maar toch wist de ploeg uit Reutum, gezien de mogelijkheden in de eerste 45 minuten, verdiend met een 0-1 op het bord de thee te halen. Het was namelijk Mark die de bal in de opbouw van een WVV- verdediger wist af te snoepen. Op snelheid stoof hij de 16 binnen om de bal daarna panklaar bij Sam voor de voeten te droppen. Sam wist wel raad met deze mogelijkheid een schoot de bal, met binnenkantje rechts, hard binnen, 0-1.Toch leek WVV vlak voor de thee nog gelijk te komen, maar de prima genomen vrije bal verdween rakelings naast het doel van Kevin.

Na de rust leek WVV wat energieker uit de kleedkamer te zijn gekomen. De duels werden feller en mede hierdoor moest Reutum meer in de achteruit dan gewild. Er ontstond iets van enige druk maar doelman Tulk van Reutum hoefde in deze fase nog niet handelend op tetreden. Het was zelfs Reutum dat via Sam bijna op 0-2 kwam. Zijn geplaatste bal trof net geen doel. WVV drong steeds meer aan door met name de dreiging van de beide vleugelaanvallers.De linkeraanvaller die ook veelvuldig vanaf rechts naar binnen kwam liet na een flitsende actie enkele Reutum verdedigers zijn hielen zijn. Zijn gekrulde bal (alla Robben) leek als een granaat binnen te slaan maar Kevin wist met een prachtige safe nog net de bal met zijn vingertoppen te beroeren waardoor de bal op de paal uiteen spatte. Ondanks dat Reutum steeds verder achteruit werd gedrukt waren de beste mogelijkheden toch echt voor de ploeg uit Reutum. Zo zag Stijn een kopbal net over de lat verdwijnen, en kwam Mark net een teen tekort om een pass van Sam tot doelpunt te promoveren. WVV bleef geloven in een beter resultaat en had hiervoor een dood spelmoment voor nodig. Een ogenschijnlijk te hard getrapte cornerbal werd alsnog richting het doel van Reutum gekopt om daarna door een woud van spelers tegen het net te stuiteren, 1-1. Achteraf bleek dat de bal in alle drukte in de doelmond nog net iets door een WVV speler van richting werd veranderd waardoor iedereen dus op het verkeerde been stond. Na de gelijkmaker werd verwacht dat WVV door zou drukken maar dat bleek niet het geval te zijn. Het was zelfs Reutum dat in de laatste minuten de wedstrijd had moeten “killen”. Na een corner van Sam leek Stijn bij de tweede paal vrij in te kunnen schieten. Een verdediger dook in de baan van de bal en zag de bal kiezelhard op zijn arm/hand verdwijnen. Scheidsrechter van Laar kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Vlak voor tijd de uitgelezen mogelijkheid voor de ploeg uit Reutum om alsnog de volle buit uit Hengelvelde mee te nemen. Stijn nam plaats achter de bal, schoot de bal hard de hoek maar zag dat de doelman van WVV met een prachtige safe de bal tot corner wist te verwerken. Nu was het weer alle hens aan dek bij de ploeg uit Hengelvelde om de 1-1 over de streep te trekken. Toch leek Sam de winnende treffer op zijn schoen te hebben. Na een fraaie solo zag hij zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het slotakkoord was voor Stijn maar zijn vrije schotkans, van randje 16, verdween eveneens naast het doel waarna scheidsrechter van Laar deze wedstrijd de geschiedenisboeken in floot.

Achteraf moeten we realistisch zijn, en moeten we gezien het totale spelbeeld tevreden zijn met deze remise. Maar als je achteraf alle kansen nogmaals afvinkt dan moet je toch constateren dat je niet het optimale rendement hebt gehaald. Nogmaals het gelijkspel gaf vandaag qua voetbal de verhoudingen prima weer. Qua voetbal verdiende deze pot misschien ook wel geen winnaar maar als je er zo dicht bij bent dan was een “sneaky” overwinning toch wel heel lekker geweest.

Volgende week spelen we thuis tegen B.V.V. Borne. Deze ploeg verloor afgelopen weekend thuis met 0-4 van TVO. De ploeg van de nieuwe trainer Mark Dijksta zal zich echter zo snel als mogelijk willen revancheren. Reutum zal hiervan komend weekend het slachtoffer moeten worden. Het is aan de thuisploeg om hier een passend antwoord op te vinden. De bal zal komende zondag, rond de klok van 14.00 uur, op de Kottenbrei gaan rollen.

Opstelling tegen WVV ’34: Kevin, Wout S, Wout M, Lindsay ( Lex 62’), Jurgen, Ramon, Jordi, Björn, Sam, Stijn, Mark.