nieuws   20 januari 2022     14 foto's
Weer wat om naar uit te kijken voor Reutumse voetballiefhebbers!

Een zucht van verlichting was hoorbaar in het dorp toen werd aangekondigd dat de harde lockdown per 15 januari 2022 werd opgeheven. Vanaf 15 december vorig jaar zaten Reutumse voetballers avonden en weekenden thuis omdat sporten in teamverband niet meer was toegestaan.

Kerst kwam en ook Oud & Nieuw ging voorbij. Vele Reutummers ondervonden zelf hoe besmettelijk de Omikronvariant is en liepen tegen een positieve Corona-test aan. Maar zie daar, het derde weekend van januari bracht goed nieuws. Alle sportactiviteiten binnen en buiten zijn weer mogelijk en dus is er weer van alles te beleven op de velden van VV Reutum.

Door de seniorenteams werd de koe direct bij de hoorns gevat. In de app-groepen gaven de goed voorbereide trainers trainingstijden door en op zondagochtend 10.00 uur rolde de bal weer voor het eerst op de Kottenbrei. Het eerste elftal onderging een training die werd afgesloten met een zwaar duurloopje, het tweede maakte vooral meters aan de bal en het damesteam speelde een partij in combinatie met de veteranen. Eindelijk, wat een lekker gevoel!

Ondanks de maatregelen die nog steeds van toepassing zijn, zoals een gesloten kantine en geen publiek langs de velden, komen de competitiewedstrijden ook alweer in zicht. Zoals het er nu voorstaat voetbalt de jeugd van VV Reutum op zaterdag 29 januari weer. Een dag later, op zondag 30 januari staan competitiewedstrijden ingepland voor Reutum 3, Reutum 4, Reutum 35+ en Reutum VR1.

Of al die wedstrijden doorgaan is nog maar de vraag. De persconferentie van 25 januari moet daarvoor uitsluitsel geven. We hopen met z’n allen dat we weer lekker fanatiek wedstrijden kunnen spelen. Daarbij ook hopende dat koning Winter niet net als vorig jaar roet in het eten gooit, want destijds rond deze tijd waren de velden voorzien van een dik pak sneeuw (zie bijgaande foto’s)

Wat betreft de jeugd is er een nieuwe voorjaarscompetitie gecreëerd. Alle informatie en het wedstrijdschema hiervan is op de site weer te vinden bij je teams. Wanneer hierin wijzigingen komen, gaan we dit zo snel mogelijk aanpassen.

Allen een fijn (voetbal)weekend toegewenst