nieuws   26 augustus 2021     0 foto's
V.V. Reutum Voetbalkamp 2021 in olympische sferen

Eindelijk is het zover! Na een jaar van afwezigheid mogen de basisschool kinderen van V.V. Reutum weer op voetbalkamp. Traditiegetrouw wordt het voetbalkamp in het eerste weekend van de schoolvakantie gehouden. Echter door de huidige omstandigheden is deze verplaatst naar het laatste weekend van de schoolvakantie. Dit jaar werd niet afgereisd richting het Drentse land, maar bleven we dichter bij huis en wel in Nutter bij Kampeerboerderij de Roezeberg.

Op vrijdagmiddag 20 augustus om 17:00 uur was het verzamelen op de Kottenbrei. Veel kinderen gingen  voor het eerst mee dus erg spannend allemaal! Na het welkomstwoord van Tom kon er afscheid genomen worden van de ouders. Na het afscheid werden de groepen en leiders ingedeeld en het thema van het kamp bekend gemaakt, namelijk Olympische Spelen.

De kampeerboerderij is op loopafstand van de Kottenbrei en zo werden de zeven groepjes één voor één te voet weggestuurd richting Nutter. Onderweg werd een groepsnaam bedacht. Ook dit jaar werd weer gestreden om de gele trui en konden de eerste punten verdiend worden bij de eerste spelletjes op de klootschietersbaan, het voetgolf en latje trappen. Via de Onzoelweg werd de voetreis vervolgd en werd bij Jan van Gait van Sneuman het derde spel gespeeld, het puntenschieten op een goal.     

Na aankomst op de kampeerboerderij werden de huisregels uitgelegd en de kamerindeling bekend gemaakt. Op deze avond hadden we nog een druk programma. Om te beginnen met een opdracht bij de zandkoel in Getelo. Elk groepje moest een zandcreatie maken wat te maken had met de Olympische Spelen. Deze mooie creaties werden door een vakkundige jury beoordeeld. Terug op de boerderij werden de kinderen voorzien van een broodje knakworst en werden de groepsnamen en de eerste tussenstand van de gele trui klassement bekend gemaakt. Het was groep 2 met de groepsnaam Olympiacos die aan de haal ging met de eerste gele trui. De overige groepsnamen waren: groep 1 Blauwgele Goden, groep 3 Olympische knakkers, groep 4 Olympische leeuwen, groep 5 Sifan Jasan, groep 6 Olympische Reutummers en groep 7 Bracazië.

Na de gele trui uitreiking werden de kinderen ingedeeld op leeftijd. De kinderen t/m groep 4 konden genieten van de grote Peppi en Kokki discoshow en de kinderen vanaf groep 5 stond een heuse griezeltocht te wachten in de bossen rond de boerderij, uitgezet door Jurgen en Ronald. Na deze geweldige griezeltocht ging de jongste jeugd naar bed en kon de oudere jeugd genieten van de grote Peppi en Kokki discoshow. 

Zaterdagmorgen waren de eerste kinderen al weer vroeg uit de veren om er een mooie dag van te maken. Als eerste stond een gezamenlijke wandeling rond de boerderij op het programma. Ondertussen werd het ontbijt gereed gemaakt om met een volle buik aan de nieuwe dag te beginnen. 

Na het ontbijt stond het onderlinge voetvaltoernooi op het programma. Maar eerst werd Luca in het zonnetje gezet, omdat hij die dag 10 jaar is geworden. Er werd hard voor Luca gezongen en Luca kreeg nog een mooi cadeau.

Voor het voetbaltoernooi werden de kinderen onderverdeeld in een “jong” en “oud” team. Er werd fanatiek gestreden om de gele trui wat betekende dat er na deze spannende wedstijden een nieuwe leider was in het gele trui klassement. Dit keer was het team Bracazië die aan de leiding ging.

Na de lunch was het tijd voor een vast onderdeel van het voetbalkamp, de zeskamp. Na de uitleg van Ralf en Luuk werden onder een stralende zon de spellen afgewerkt. De onderdelen van de zeskamp variëren van fietscross, letterspel, eierspel en enkele waterspellen. Tot slot werden de leiders nog op de proef gesteld met het spijkerbroekhangen. De groepsleider met de grootste spierballen was Jurgen die Sam in de finale aftroefde. In het gele trui klassement was het na de zeskamp een nek aan nekrace tussen de groep Bracazië en Olympiacos. Uiteindelijk mocht toch groep Bracazië de gele trui aanhouden.

Nadat de kinderen hadden gedoucht werd de BBQ aangestoken door Peppi en Kokki. Door alle inspanningen van de hele dag werd er veel en goed gegeten. Ondertussen werden de groepen verzocht om een live-act te bedenken voor de bonte- en quizavond die tegen 20:00 uur begon. De quizvragen stonden in het teken van de Olympische Spelen en werden afgewisseld met een live-act van een van de groepen. Deze live-acts werden beoordeeld door de jury. Aan het einde van de bonte- en quizavond werden de verdiende punten bij elkaar opgeteld en nu was het weer groep Olympiacos die aan het langste eind trok en zo de gele trui weer aan mocht doen. De bonte- en quizavond werd wederom afgesloten met de grote Peppi en Kokki discoshow. Hierin gingen de voetjes flink van de vloer door jong en oud met als grootste hit “Ik Ga Zwemmen In Barcardi Lemon” werd deze uit volle borst meegezongen!

Zondag was helaas alweer de laatste dag van het kamp. Na het opstaan werden eerst de tassen ingepakt en in de container gezet. Ondertussen was het ontbijt gereed en konden de kinderen eten. Na het ontbijt konden de laatste punten nog bij elkaar gesprokkeld worden voor het gele trui klassement. Als eerste werd een badeendenspel gespeeld en aansluitend een 50 vragen spel. Hierin deed o.a. groep Olympische Reutummers het zeer goed en maakte nog een mooie sprong in het klassement en werd uiteindelijk derde.

Na wat vrije tijd kwam tegen de middag ’t Kamphuuske met de snackkar de plas op rijden om de lege magen te vullen met patat en snacks. Deze werden aangeboden door Arjan Flinkers auto’s. Waarvoor wij hem hartelijk willen bedanken. Daarmee kwam dan toch het einde van het voetbalkamp in zicht en kon het eindklassement van de gele trui worden opgemaakt. Het was zeer spannend welke groep zou winnen, maar met slechts 4 punten voorsprong op Bracazië was het toch groep Olympiacos die de laatste gele trui aan mocht doen en deze ook mocht houden. Gefeliciteerd Nora, Per, Dean, Roel, Simon, Tess, Joris, Joep, Thijn en groepsleiders Mats en Mark met deze eindwinst!

Na de afsluiting van Tom was het tijd om richting de Kottenbrei te gaan en zo kwam er een einde aan dit fantastische voetbalkamp. Graag willen we iedereen bedanken die hebben meegewerkt aan dit grandioze weekend, maar vooral alle kinderen want die waren echt FANTASTISCH!!

Eindstand gele trui klassement:

 

  1. Olympiacos                              128 punten
  2. Bracazië                                  124 punten
  3. Olympische Reutummers         117 punten
  4. Sifan Jasan                             109 punten
  5. Olympische knakkers               99 punten
  6. Blauwgele Goden                     88 punten
  7. Olympische leeuwen                84 punten