nieuws   02 mei 2021     3 foto's
VV Reutum krijgt LED verlichting

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat rondom het kunstgrasveld LED verlichting wordt aangebracht. Hiertoe heeft het bestuur onlangs besloten.

De huidige veldverlichting bestaat uit conventionele armaturen met een vermogen van 2000Watt. Dit zijn echte energievreters. Daarnaast gaat er regelmatig een stuk. Ze zijn dus erg duur in onderhoud en zeker niet duurzaam. Dat zijn de belangrijkste overwegingen om over te stappen op LED verlichting. De nieuwe LED lampen hebben de volgende voordelen:

  • Een hogere/betere lichtopbrengst;
  • Geen opstarttijd;
  • Minder piekspanning;
  • Minder onderhoudskosten;
  • Veel lager stroomverbruik.

Op alle acht bestaande masten wordt een AAA-LUX LED-armatuur, type WS (Generatie 7) geplaatst, met een vermogen van 221.000 lumen, verbruik 1550 Watt.

Uiteraard vergt dit eenmalig een flinke investering maar er is een terugverdientijd berekend van ongeveer 8 jaar. Dit is ook afhankelijk van hoeveel subsidie wij ontvangen. De nieuwe LED armaturen gaan minimaal 25 jaar mee.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe verlichting wordt aangebracht. Dat zal ongeveer eind mei of begin juni zijn. Wij houden jullie op de hoogte.

 

Bestuur VV Reutum