nieuws   02 juni 2019     13 foto's
VV Reutum JO10-1 wint bekertoernooi in bloedstollende finale!

In een zenuwslopende finale heeft vv Reutum JO10-1, na het kampioenschap in de najaarscompetitie, ook het bekertoernooi van de 2e klasse gewonnen. Na achtereenvolgens Quick’20, De Esch, ATC’65, Avc Heracles en Enter Vooruit te hebben verslaan, stonden de jongens van Reutum JO10-1 in de finale tegen SV Grol JO10-2 uit Groenlo. De cup met de “grote oren” werd meegenomen naar Reutum!

Het hemelvaartweekend begon voor de jongens al met een andere zeer belangrijke wedstrijd; ze speelden tegen hun eigen vader. Deze wedstrijd stond onder de bezielende leiding en uitstekende fluitende Fons Lammerink. Deze gelijk opgaande wedstrijd eindigde in een 11-11 gelijkspel. De penaltyserie werd uiteindelijk door de jongens ruimschoots gewonnen (wat misschien wel de doorslag gaf voor de bekerwinst). De avond werd feestelijk afgesloten in Hoarl met een barbecue en kampvuur voor alle ouders, broers en zussen. De derde helft werd wel winnend afgesloten door de vaders!

Op zaterdag 1 juni om 08:00 uur kwam iedereen bij elkaar op de Kottenbrei om zo in een grote colonne richting Markelo te rijden. Via de snelweg en de Markelose berg kwamen we aan in “Maarkel” op het mooie sportcomplex ‘Endemansdijk’ waar de plaatselijke trots ‘Sportclub Markelo’ voetbalt. Het sportcomplex was zeer mooi aangekleed voor deze finaledag waar in totaal 18 finales, verdeelt over de hele dag, werden afgewerkt. Na de wedstrijden Ajax – Tottenham Hotspur en Liverpool – Barcelona kan deze wedstrijd ook worden bijgeschreven als een echte “Remontada” wedstrijd. Wat een wedstrijdverloop, spanning en vechtlust. Het eerste kwart begon erg zenuwachtig en hadden de Achterhoekers het betere van het spel. Na een goed ingeschoten vrije bal van Grol werd het 0-1. Ook in het tweede kwart zat bij Reutum de spanning er nog aardig op, maar werd er wel iets beter gevoetbald. Het was toch Grol dat na een fraaie combinatie de stand verdubbelde en was het 0-2 bij rust.

Het derde kwart moesten we uit een ander vaatje tappen en werden de duimschroeven door de voorwaartsen Boet, Jaap en Max aangedraaid en stond het verdedigingsblok Douwe, Nino en Simon als een huis. Door meer arbeid in de wedstrijd te leggen werd de “anschlusstreffer” al snel gemaakt door een uitstekend afstandsschot van Boet. Na wat mooie uitgespeelde kansen te hebben gemist aan Reutumzijde door Max, Jaap en Simon hing de 2-2 in de lucht. De 2-2 viel uiteindelijk door een mooi bekeken schot van Boet en dat betekende ook het einde van het derde kwart.

Het vele publiek uit Reutum en Groenlo zagen een vierde kwart om niet snel te vergeten en waarbij de gemoederen af en toe aardig hoog op liepen. Waar Reutum het betere van het spel had was het toch Grol dat op 2-3 kwam door een terecht gegeven penalty na een handsbal. Reutum gaf niet op en het was Boet die zijn derde goal van de middag maakte na een mooie combinatie op links. Het was wachten op de vierde goal van Reutum, maar de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijk spel. Maar het was toch Grol dat 1 minuut voor tijd de 3-4 via een vrije trap binnen schoot achter de weer uitstekende keepende Teun. Waar menig Grollenaar al dacht aan de bekerwinst lieten onze jongens de koppies niet hangen en gaven de laatste minuut nog vol gas. Wat resulteerde in een corner voor Reutum. De bal kwam via Jaap voor het doel en “BAM” de 4-4 werd hoog tegen de touwen geschoten door een fantastisch schot van Simon. Dit was uiteindelijk ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter vloot na dit doelpunt meteen af en de wedstrijd moest uiteindelijk beslist worden door penalty’s volgens het nieuwe ABBA- systeem.

Het was Reutum die de penaltyserie mocht beginnen en de eerste werd meteen in de kruising raak geschoten. Waar Grol van de eerste vier penalty’s er drie miste was het Reutum die van de eerste drie penalty’s er één miste. De vierde penalty van Reutum kon al beslissend zijn. Deze penalty werd vakkundig binnengeschoten door Simon en was de zwaarbevochten beker binnen! Nadat Wout Mensink namens de Technische Jeugdcommissie prachtige blauw/gele shawls had uitgedeeld aan de jongens, leiders en trainers, kon het feest op het veld beginnen voor de Cupfighters!

Wethouder Meulenkamp van de gemeente Hof van Twente reikte de beker, medailles en (kinder-) champagne uit op een mooi groot podium. Het feest kon nu echt losbarsten, want de buit was immers binnen. Daarna wachtte ons de terugrit naar Reutum waar de “platte wagen” van Kamphuis op ons wachtte. Nadat de muziek was geïnstalleerd kon de fantastische triomftocht beginnen.
De tocht ging eerst via de Stroveldsweg langs onze sponsor Jeroen en Chantal. Daar genoten de winnaars van een lekkere traktatie. Na de ronde door het dorp ging de vrachtwagen terug naar de kantine. Daar werd deze fantastische en unieke dag afgesloten met patat, snacks en frisdrank, waarvoor allen dank!

Klasse gedaan van onze Cupfighters Boet, Douwe, Jaap, Max, Nino, Simon en Teun!

Tekst en bijgaande foto's zijn gemaakt door de begeleiding van dit team.