nieuws   11 mei 2022     1 foto
VV Reutum 4 weet niet te verrassen in Rossum

Met een gemiddelde leeftijd van 21,7 jaar speelde VV Reutum 4 met haar jongste team dit seizoen. (en misschien ook wel het jongste seniorenteam in de geschiedenis van VV Reutum) De jonkies van het seniorengilde konden er in Rossum niet voor zorgen dat de nummer 3 uit de competitie punten verspeelde.

De ochtend begon goed, twee spelers waren te laat en zo konden er alweer 2 bakjes bier voor na de tijd koud gezet worden. Op De Kottenbrei werd nog even nagepraat over de nachtelijke escapades en over hoe Sem Oude Kotte in de ochtend wakker werd met een kleerhanger om zijn hoofd. Nadat hier geen logische verklaring op werd gevonden, kon koers gezet worden richting Sportpark het Maasland. Vol goede moed zochten de auto's de weg naar Rossum.

In Rossum verliep alles, in tegenstelling tot menig andermaal, op rolletjes. Er kon worden warmgelopen op een stukje groen bedekt pollenland om vervolgens het kunstgrasveld te betreden. Hier werd, iets later dan aanvangstijdstip 10:45, afgetrapt.
Al snel werd duidelijk dat grensrechter Ralf Benerink van Reutum 4 zijn ploeg niet kon helpen aan de overwinning. Binnen 5 minuten werd hij tweemaal overruled door scheidsrechter Weusthof, deze floot zijn 'eigen' wedstrijd zoals ze dat dan zo mooi zeggen. In de eerste 20 minuten wist Reutum enkele keren een gevaarlijke uitbraak te forceren, helaas zonder doelpunt als gevolg. Met redelijk veldspel kon Rossum in bedwang worden gehouden. Helaas was het in de 25e minuut de scheidsrechter die een, ogenschijnlijk goedkope, penalty aan Rossum toebedeelde. Deze werd feilloos benut waardoor het Gevierde Elftal tegen een achterstand aan keek.

Kort hierna bleken de kosten voor een penalty ineens exorbitant gestegen, Bart Deterink werd naar de grond gewerkt maar hierop volgde geen fluitsignaal van de scheidsrechter. Het was Rossum dat profiteerde van het feit dat Reutum zich toch bestolen voelde. Binnen enkele minuten werden de 2-0 en 3-0 gescoord. Hiermee werd de wedstrijd in het slot gegooid.
In de tweede helft konden de blauwgelen niet verder komen dan enkele kansjes. Deze konden niet benut worden waardoor Rossum uit kon lopen naar 5-0.

Aankomend weekend zal er geen wedstrijd gespeeld worden, de zondag zal in het teken staan van het kampioenschap van Reutum 3. Om 11:15 zal het voetbalspektakel losbarsten op De Kottenbrei. Komt allen kijken in de ochtend of meevieren in de middag. Vanaf 16:00 zal het eventuele kampioensfeest beginnen bij sponsor Bays.