nieuws   31 maart 2021     4 foto's
Vossenjacht - Bingo

Zaterdag 27 maart was het dan eindelijk zover! Vossenjacht en een bingo voor kinderen van de groepen 0 t/m 8 van de Mariaschool georganiseerd door VV Reutum.

Onder zeker geen optimale weersomstandigheden werd het ochtendprogramma voor de groepen 0 t/m 4 gestart. De kinderen hebben met veel plezier gewandeld en onderweg gezocht naar “vossen” die zich verstopt hadden in het buitengebied van Reutum. Er werd een Sara gespot, boerinnen bij een levensecht lijkende koe, een heks, een wandelaarster met hond Boef, een paashaas in het bospaadje, twee vissers bij een waterloze sloot en zelfs een ziekenhuisbroeder wandelend met patiënt. Soms rennend richting “vos” en af en toe twijfelend heel zachtjes de vraag; “bent u een vos?”

Bij het voetbalveld stonden 2 spellen voor de kinderen klaar; voorwerpen raden en voorwerpen voelen.
Daarnaast werd genoten van een dierenbingo. Zittende en staande bingo’s wisselden elkaar af, met tussentijds telkens glunderende gezichten van kinderen die hun prijs in ontvangst kwamen nemen.
I.v.m. de Coronamaatregelen hebben een aantal kinderen de begeleiding van de jongste kinderen tijdens de bingo op zich genomen.

Toen het bijna tijd was om naar huis te gaan kwam de paashaas langs, op het voetbalveld lagen nog paaseieren verstopt!

’s Middags klaarde het weer gelukkig op, waardoor de groepen 5 t/m 8 op de afgesproken tijden konden starten met hun programma. Een gedeelte van de groep begon met Bingo terwijl anderen het voelspel speelden of een gokje waagden bij het onderbroek ruiken.

Tijdens deze vossenjacht waren, om het iets lastiger te maken, niet alle “vossen” herkenbaar verkleed waardoor ook niet deelnemers de vraag kregen of zij misschien “vos” waren? De rustig bij de voordeur zittende Sara werd soms pas op de terug-route ontdekt. Een medewerker van Kamphuis met “bus-pech” verbaasde zich erover dat hij “toevallig” in een vossenjachtroute was beland, gelukkig had hij zelf al hulp ingeschakeld. Na enig aandringen van de kinderen bleken deze heren toch wel bij het programma te horen en gaven ze de gevraagde letter af. Een jager speurend naar de paashaas, de paashaas zelf, een tweetal tuinmannen en 2 houthakkers maakten hier het geheel compleet.

Alle kinderen gingen, naast de gewonnen bingoprijzen, met een aardigheidje en een ijsco bon huiswaarts.

Graag willen we hierbij de sponsoren van de Bingoprijzen heel hartelijk bedanken:
Bays, Speeltuin Morskieft, Leus Administratie en Advies, vishandel De Zeester, Timmer- en Metselbedrijf M. Veldhuis en Wild bijzonder Vissen