nieuws   16 juni 2022     1 foto
Voorbeschouwing - Programma bij winst zondag 19 juni

VV Reutum 1 speelt nacompetitie finale bij BWO in Hengelo 

Nog één keer knallen. Dat is het devies voor spelers, staf en supporters van VV Reutum. Aanstaande zondag kan een unieke prestatie worden neergezet. Promotie naar de tweede klasse is een feit wanneer tegenstander Avanti Wilskracht wordt verslagen. Om 14.00 uur is de aftrap op sportpark De Noork in Hengelo. Dit aan de Oldenzaalsestraat gelegen complex is in gezamenlijk overleg tussen beide finalisten verkozen tot het neutrale terrein voor De rollercoaster waarin VV Reutum is beland heeft intussen twee tussenstations achter zich gelaten. Op de eigen Kottenbrei werden Warnveldse Boys en Wijhe’92 knap aan de zegekar gebonden. En nu wacht het eindstation. Verschil met deze stop is dat de tegenstander een bekende is van VV Reutum. Afgelopen seizoen werd al twee keer tegen Avanti gevoetbald in de competitie. Thuis werd er met 1-1 gelijk gespeeld, terwijl ons geel en blauw in Enschede met 0-4 won. Uitslagen die totaal geen waarde meer hebben nu. Zondag is een eindstrijd dat geheel op zichzelf staat: vorm van de dag, spanning, een beetje geluk of pech en natuurlijk de publiekelijke support zijn zaken die gaan bepalen wie er volgend seizoen uitkomt in de tweede klasse.  

Tegengestelde richting  
Zowel Avanti als Reutum kende een uitstekend seizoen in de derde klasse A. Toch was de rit richting de nacompetitie er voor deze teams een in tegengestelde richting. Avanti schoot uit de startblokken en was tot na de winterstop een serieuze titelkandidaat. De derde plek in periode 1 en het binnenhalen van periode 2 bewijzen dit gegeven. Voor Reutum was periode 1 juist de minste van het seizoen met een achtste plek en vier nederlagen in de eerste acht duels. Daarna klom de ploeg van Peter Bokma langzaam maar zeker omhoog. In periode 2 werd het aantal nederlagen al gehalveerd tot slechts twee en was de eindklassering in die periodestand plek vier. 
Toen brak periode 3 aan, de allesbeslissende periode voor VV Reutum. Juist op dat moment was voor Avanti het reguliere seizoen al min of meer voorbij. De Enschedeërs zagen het kampioenschap naar Albergen gaan en besloten een versnelling lager te gaan spelen met het oog op het toetje van het seizoen. De laatste plek in periode 3 voor Avanti zegt daarin alles. Slechts één wedstrijd van de laatste negen wedstrijden werd gewonnen. VV Reutum daarentegen presteerde onder maximale druk uitstekend. Met MVV en WVV op de hielen werden knappe overwinningen geboekt. Dat resulteerde uiteindelijk in een grootse prestatie: het winnen van periode 3 en een tweede plek in de competitie.  

Waar Reutum won van Warnveldse Boys en Wijhe’92, rekende Avanti af met Robur Et Velocitas en KCVO. Na een rustige derde periode staan de rood-zwarten van Avanti er dus weer helemaal. Uiteindelijk komen de wegen van deze twee clubs weer bij elkaar op een bloedstollend eindpunt. De accu’s worden nog één keer opgeladen om zondag alles er uit te persen. Nog één keer KNALLEN!  

Samen met alle supporters reizen we vanuit Reutum aankomende zondag af naar Hengelo om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De aanmeldingen voor de bussen gaan hard, dus wil je mee, meld je snel!   Graag de jeugdleden in Clubtenue.

 

Uitslag zondag 19 juni ( Sportpark t Noork (BWO).
Reutum 1 – Avanti Wilskracht 1  ----2-1


Zondag kan het sprookje waarheid worden,  maar hoe het ook zij, stel dat Reutum1 de wedstrijd tegen Avanti Wilskracht wint en promoveert dan willen we dat met spelers, begeleiding en supporters samen vieren.

Het programma zoals dat tot nu toe is vastgesteld:

12:15 uur:  vertrek eerste bus met selectie, begeleiding en bestuur
12.45 – 13.00 uur:  vertrek overige 3 bussen naar Sportpark  t Noork  ( BWO) in Hengelo.
We roepen alle jeugdleden (senioren en Vutploegleden mag ook) om in Reutum shirt naar de
promotiewedstrijd te komen

14:00 uur:  Begin van de  wedstrijd  Reutum 1 – Avanti Wilskracht 1

Mocht Reutum 1 promoveren, dan wordt na het laatste fluitsignaal het team gefeliciteerd op het veld.
Hierna vertrekken de supportersbussen direct naar de Kottenbrei.
Hier wordt later de spelersbus met de spelers en begeleiding door de supporters ontvangen.
Direct hierna volgt de rondrit voor het elftal door Reutum en die eindigt bij het feestterrein van de Zomerfeesten.
De kantine is dan gesloten, en we hopen dat alle supporters ook naar het feestterrein gaan waar
de spelers en begeleiding worden gepresenteerd en waar ze gefeliciteerd kunnen worden.
Hierna wordt het feest de gehele avond op het feestterrein voortgezet.