nieuws   24 april 2022     1 foto
Veteranen Reutum maken het koploper DSVD lastig.

Hier maar eens een verslag uit de onderste lagen van voetballend Reutum. Waar Reutum 4 al enkele malen de talenten onder de aandacht heeft gebracht is het deze ochtend de beurt aan de Veteranen.Aftrap 09.00 uur te Deurningen op veld 3.

Echt gras, mooi hard met hier en daar een bobbeltje om het de sterspelers van Jan Koopman niet te makkelijk te maken.Dat DSVD koploper is en Reutum slechts nummer 11 werd na 3 minuten direct duidelijk. Een vloeiende aanval werd randje 16 achter keeper Roy Veenhuis geschoten.
In deze fase was het enkel tegenhouden voor de Veteranen waar DSVD liet zien te beschikken over alle facetten van voetbal. Goed positiespel en fysiek enkele indrukwekkende verschijningen maakten het Reutum lastig om in hun spel te komen.
Toch na verloop van de eerste helft werden de eerste barstjes gevonden en panna’s uitgedeeld. Chiel Mensink werd een aantal keren gelanceerd door Dennis Morskieft en kwam vrij voor de keeper zonder af te kunnen drukken.

Direct hierop kwam de deksel op de neus. Goed doorzetten van DSVD gaf ruimte waardoor 2 aanvallers vrij door konden op Roy en na afleggen was de 2-0 een feit.Een compliment voor de werklust aan Reutum zijde. Het gaf niet op, bleef loeren op de counter en Guus ter Grote kwam 2 keer in een goede positie, eerst na een bal van Rob Veelers en ook een voorzet van de rappe Niek Platvoet werd niet tot doelpunt gepromoveerd.
Na 35 minuten was het tijd voor rust en een kopje thee.

2 wissels aan Reutum zijde.

Tim Jansen kwam voor Alfred Scholten en Koen Morskieft kwam voor Gerald Velers, nee Maarten Vrooijink, nee toch Gerald,, Maarten,,, Frank???
Iene Miene Mutte, Gerald it is.
De tweede helft begon meteen scherp. DSVD dacht met een snelle 3-0 de wedstrijd te kunnen beslissen. Een aantal gevaarlijke momenten waren er maar Reutum overleefde deze storm. Keeper Roy Veenhuis wist katachtig een bal uit de hoek te ranselen en toen kwam daar die ene kans. Daniël Ikink wist Rob Veelers te vinden die Guus ter Grote wegstuurde en Guus wist de bal over de keeper te lobben en de 2-1 was een feit!
Reutum bleef drukken en DSVD schoot zowaar in de stress. Een hond werd losgelaten om het spel stil te laten leggen en toen deze hond eenmaal gevangen was kon de wedstrijd door.
Reutum bleef gevaarlijk, DSVD ook in de omschakeling en zo bleef het een leuke wedstrijd. Helaas bleef het bij 2-1 maar het gevoel was toch positief. Prima tegenstand geboden tegen de koploper geeft vertrouwen om volgende week tegen nummer 12 EMOS wel de punten mee te nemen.

Tot volgende week!