nieuws   23 augustus 2019     1 foto
Verplaatsen wedstrijd - Wisselprocedure - Tijdstrafregeling

Hoe vaak mag ik wisselen?
Alle elftallen behalve Reutum 1 en Reutum 2 behoren tot categorie B.

Categorie B:
In de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan.
Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld.

Wisselen Senioren mannen reservevoetbal categorie A ( Reutum 2 )
In het reservevoetbal categorie A mannen senioren (reserve Hoofdklasse tot en met reserve 3e klasse) mogen per wedstrijd 5 wisselspelers worden ingezet.
Let wel: niet doorwisselen; een speler die eenmaal is gewisseld mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd.

Tijdstrafregeling
In de categorie B wordt gewerkt met een tijdstrafregeling.
De scheidsrechter is verplicht deze tijdstrafregeling toe te passen.
Tijdstraf kan niet worden opgelegd aan elftallen die uitkomen in de categorie A van het veldvoetbal.
Verdere informatie over de tijdstrafregeling kun je vinden onder – contact -handige documenten- info m.b.t tijdstraffen. op deze site.

Verplaatsen  ( aanvangstijd-dag ) van wedstrijden
Ook hier zit verschil tussen de A- en B categorie.
Verdere informatie kun je vinden onder – contact -handige documenten- Handleiding Competitiezaken 2019-2020 (pagina 27) op deze site.

Snipperdag  ( B-categorie)

• Verzoeken tot vrijstelling door de inzet van een snipperdag worden in de periode van start competitie tot en met het eerste volledige weekend van de maand maart verleend voor wedstrijden die in die periode zijn vastgesteld, met een maximum van één wedstrijd per seizoen per team.

• Voor een bekerwedstrijd kan geen snipperdag worden aangevraagd.

• Een verzoek om gebruik te maken van een snipperdag wordt alleen in behandeling genomen als dit verzoek op dinsdag 12.00 uur, voorafgaand aan de wedstrijd, op het betreffende steunpunt aanwezig is.

www.knvb.nl