nieuws   02 december 2021     1 foto
Update Coronamaatregelen per 2 december 2021

Corona update

Het kabinet heeft vanwege de hoge coronacijfers vrijdag 26 november nieuwe maatregelen bekendgemaakt om besmettingen tegen te gaan. Zo moeten alle ‘niet-essentiële’ sectoren de komende drie weken tussen 17.00 en 05.00 uur dicht. Hier valt de amateursport ook onder. Woensdag 1 december vond hierover een debat plaats in de Tweede Kamer. Dit heeft helaas niet geleid tot een verruiming van de trainingsmogelijkheden.

Wat betekent dit voor de VV Reutum?

Deze zogenaamde avondlockdown houdt in dat er tussen 17.00 uur en 05.00 uur geen trainingen en wedstrijden mogen plaatsvinden. Dit betekent dat voorlopig geen enkel team van de VV Reutum op de gebruikelijke momenten kan trainen. De KNVB heeft 2 december besloten dat de competities in de A-categorie (bij Reutum eerste en tweede elftal) tot aan de winterstop stil komen te liggen. Voor de B-categorie (alle overige teams) gaat de competitie tot aan de winterstop wel gewoon door. Ook de jeugdteams kunnen gewoon hun wedstrijden blijven spelen. Helaas zonder te trainen.

Tot die tijd geldt voor de wedstrijden die wel worden gespeeld dat hierbij geen publiek aanwezig mag zijn. Voor spelers en begeleiders is een QR-code verplicht om toegang te krijgen tot de kleedkamers en kantine. De kantine is alleen toegankelijk voor spelers/begeleiders van teams die gevoetbald hebben en is vanaf 17.00 uur gesloten.

Blijf gezond en fit!

Bestuur VV Reutum