nieuws   31 oktober 2021     48 foto's
Reutum collectief onderuit in Beckum.

TVO
dinsdag 16 november 2021

lees verslag

VV Reutum


BECKUM - Na het ongelukkige gelijke spel vorige week tegen DSVD was iedereen er op gebrand tegen TVO een goed resultaat neer te zetten. Gezien het spelbeeld en scoreverloop lag een overwinning zeker in het verschiet maar op basis van opportunisme en de juiste mind-set wist TVO de ploeg uit Reutum toch op de knieën te krijgen getuige de 5-3, die na 90 minuten, op het scorebord prijkte.

Over het voetbal kunnen we deze middag kort zijn. Niet best, en dan druk ik mij nog (heel) voorzichtig uit. Op zich ook niet zo verwonderlijk als 's morgens TVO 2 het veld al behoorlijk onder handen had genomen. Hierdoor was het vandaag praktisch onmogelijk een fatsoenlijke combinatie op de mat te leggen. TVO wist uiteindelijk het beste om te gaan met deze omstandigheden en won zo haar eerste competitiewedstrijd deze competitie.

Als snel werd al duidelijk dat er vooral achter de laatste linie van TVO winst te behalen viel. Het duurde dan ook niet lang dat deze strijdwijze van TVO problemen op zou leveren. Sam Holsink leek als eerste te profiteren van deze tactische Beckumse variant. Na een slim balletje achter de laatste linie was Sam de rapste en mocht oog in oog met de doelman proberen de 0-1 op het bord te zetten. Sam probeerde de bal van buiten 16 voorbij de doelman van TVO te krullen maar zag zijn inzet via de benen van de doelman weer het veld inspringen. Ondanks de Reutum de zaakjes prima voor elkaar had, dook de rechterspits opeens geheel vrij voor doelman Kevin Tulk op. Met een fraaie redding wist Kevin gelukkig redding te brengen. Zoals eerder beschreven waren het vandaag vooral de lange ballen die hun werk moesten doen. En dat was best nog wel een klus want de ene keer waren ze tekort, de andere keer te hard. Resumerend kwamen er veel lange ballen niet aan waardoor het soort van een flipperkast werd op het veld. Dan de bal weer op de helft van Reutum om niet kort daarna weer de bal op de helft van TVO te zien belanden. Er was strijd en passie maar een echt leuk schouwspel werd het nooit. Dit had bij Reutum vooral te maken door veelal naar de verkeerde oplossing te zoeken. Met iets meer concentratie en slimheid had de gekozen tactiek van TVO voor de rust al een paar keer afgestraft moeten worden. Maar door vooral in de eindfase erg slordig met de bal om te springen bleef TVO eenvoudig overeind. Daarentegen had TVO aan 1 snelle tegenstoot genoeg om de 1-0 het bord te zetten. Het was uiteindelijk Daan ten Dam die de bal koel vanaf een meter of 16 voorbij Kevin wist te knallen, 1-0. Maar Reutum reageerde op de juiste manier. Vanaf de aftrap werd de bal diep gespeeld op Sam die de bal met het hoofd prima verlengde. Mark Morskieft was er als de kippen bij om deze bal op te pikken om daarna de bal door de benen van doelman binnen te schieten, 1-1. Hierna gebeurde er eigenlijk niets meer noemenswaardigs op het veld waardoor de thee met een 1-1 werd opgezocht.

Na de thee was het gelijk TVO dat door een foutieve pass in de opbouw van Reutum de kans op de 2-1 kreeg. Jorn van Laar zag echter zijn inzet rakelings voorbij het doel van Reutum rollen. Aan de andere kant was Mark dicht bij de 1-2 toen een slim genomen vrije bal rakelings voorbij het doel van TVO werd gekopt. Toch wist de ploeg uit Reutum in deze fase het verschil te maken. Het was Sam die vanaf links de 16 van TVO binnen stoof. De bedoeling van Sam was om net als tegen DSVD de bal in de lange hoek te krullen. Maar op het steeds slechter wordende veld raakte Sam de bal volkomen verkeerd waardoor iedereen van TVO plots op het verkeerde been stond. In plaats van, binnenkantje rechts kreeg Sam door het gestuiter van de bal, de bal op de buitenkant van voet. Deze onbedoelde assist vond Stijn Slaghekke die van dichtbij simpel kon binnen schuiven, 1-2. Maar TVO rechtte haar rug en stroopte in deze fase de mouwen nog meer op. Bal na bal belande op de helft van Reutum die in deze fase vol in de achteruit moest door het opportunistische spel van de thuisploeg. TVO was in deze fase al dicht bij de 2-2 maar doelman Kevin Tulk van Reutum wist in een 1:1 duel met TVO-er van Laar als winnaar uit de strijd te komen. Dit bleek echter uitstel van executie want kort hierop wist van Laar de 2-2 wel binnen te schieten. Reutum leek daarna via de jonge Jaap Kamphuis op 2-3 te komen, maar de inzet van Jaap kon met een laatste krachtinspanning van verdediger nog net van de doellijn worden gered. Maar nadat TVO de stand weer gelijk wist te trekken was het toch weer Reutum dat TVO een tik uitdeelde. Het was Sam die de bal kiezelhard, uit een schier onmogelijke hoek, kneiterhard  tegen de touwen joeg, 2-3. Dit was voor de ploeg uit Beckum het moment om alles nog een keer vol op aanval te gooien met alle risico's van dien. Mede door deze variant kreeg Reutum natuurlijk zeeën van ruimte maar mede door een dramatische bal van Reutum op een diepgaande aanvaller, werd een counter van TVO onbedoeld ingeleid. TVO brak op links door en zag de voorzet bij TVO-er Roy Leferink voor de voeten belanden. Van dichtbij had hij geen enkele moeite de bal hard en hoog binnen te schieten, 3-3. Nu was het Reutum dat wankelde, en TVO dat er steeds meer in ging geloven. Maar toen Reutum opnieuw in de opbouw een kapitale fout maakte lag de 4-3 door Jorn Groothuis al snel achter Kevin. Reutum probeerde daarna met man en macht nog een 4-4 uit het vuur te slepen. TVO groef zich in deze fase, begrijpelijk, helemaal in en vertraagde daar waar het maar kon. De manier waarop Joost Exterkate ver in blessuretijd met een fraaie lob nog voor de 5-3 tekende was tekenend voor het spel van Reutum deze middag.

Reutum heeft vandaag van een tegenstander verloren die precies wist wat nodig was om te overleven op deze grasmat. Niet dat TVO de pannen van het dak speelde, maar TVO heeft ons pijn gedaan daar waar het kon, en heeft optimaal geprofiteerd van de zwakheden vandaag bij Reutum. Na de wedstrijd weet iedereen precies waar het aan gelegen heeft. Maar achteraf is het altijd gemakkelijk een koe in de kont te kijken. TVO heeft dan ook op basis van het vertoonde spel en mogelijkheden verdiend gewonnen van een veel te mat en flets Reutum.

Volgende week wacht MVV '29, een ploeg die zich deze seizoenstart heel anders had voorgesteld. Ondanks de magere resultaten tot nu toe is MVV '29 een ploeg dat zich deze competitie nog wel zal herstellen. Ze zullen deze opwaartse spiraal graag willen inzetten met een overwinning op Reutum. Voor Reutum zal deze wedstrijd in het teken staan om zich sportief te revancheren op de smadelijke nederlaag tegen TVO. Ik denk namelijk niet dat veel spelers zichzelf vandaag op een voldoende trakteren.

Opstelling tegen TVO: Kevin, Jurgen, Wout M, Lindsay, Gijs, Jordi, Bjorn, Jaap, Sam, Stijn, Mark.