nieuws   22 april 2020     0 foto's
Trainen onder voorbehoud straks weer mogelijk

De dinsdag 21 april door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen.
In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Dinsdag 28 april zal de gemeente Tubbergen hierover afspraken maken met de voetbalverenigingen.
Het bestuur/Technische Jeugd Commissie van VV Reutum zal op basis daarvan, en met inachtneming van de richtlijnen vanuit de KNVB/RVIM, via deze site en de social media,
zo spoedig mogelijk komen met nadere berichtgeving over het mogelijk onder begeleiding hervatten van de sportbeoefening door kinderen en jongeren op de Kottenbrei.

Blijf intussen goed voor jezelf en elkaar zorgen! En blijf nog even thuis!