nieuws   18 december 2022     8 foto's
Tom Morskieft en Thijs Groothuis winnaars 5e Rikhof Tuinen FIFA toernooi vv Reutum

Tom Morskieft en Thijs Groothuis zijn de winnaars van het 5e Rikhof Tuinen FIFA toernooi van de vv Reutum geworden.
Afgelopen zaterdag 17 December was de Kottenbrei het decor van een heus FIFA toernooi, begeleid door Rent ’n Play uit Reutum. 44 deelnemers deden mee aan dit toernooi dat de vv Reutum voor de vijfde keer organiseerde. De hele kantine stond vol met Playstations en dus ook gelukkige gamers.
De jongste (basisschool) kinderen kwamen tegen 10 uur binnen en liepen direct door naar het grote scherm waar de poule indeling bekend werd gemaakt. Sommige jongens waren blij, sommigen iets minder.
Na de poule-fase kon het echte werk beginnen door de knock-out fase te starten. Zo eindigt het natuurlijk met de grote finale. Bij de jeugd t/m de JO11 ging deze tussen Tijn Jansen (die de kwartfinale Julian Veenhuis (4-2) had verslagen en in de halve finale had gewonnen van Ralph Frieling (2-1)) en Thijs Groothuis. Tijs had in de kwartfinale gewonnen van Liz Lokotte (6-0) en halve finale gewonnen van broer Timo Groothuis (5-4). De kleine finale werd gewonnen door Ralph Frieling door Timo met 3-1 te verslaan. De finale werd gewonnen door Thijs, die Tijn met duidelijke cijfers (6-1) wist te verslaan.

Na de middag was de jeugd vanaf jo13 aan de beurt. Hier gold hetzelfde principe. De finale ging hier tussen de broers Tom Morskieft en Luuk Morskieft. Luuk wist in de halve finale Pim Jansen (die de troostfinale wel won met 3-1 van Jorn Spijker) met 2-1 te verslaan en Tom won de andere halve finale met 5-1 van Jorn.

De grote finale dus tussen de broers Tom en Luuk Morskieft. Deze werd, net als deze ochtend, op een groot scherm te zien zodat iedereen mooi mee kon kijken. Hier was, na een zeer spannende strijd, de eindstand 3-2 voor Tom waardoor hij de gelukkige winnaar werd. Al met al een zeer geslaagde dag met allemaal blije gezichten van de deelnemers en dus ook de organisatie.

Op 2 foto’s zijn de gelukkige prijswinnaars te zien en de sponsor Thomas Rikhof.