nieuws   26 juni 2022     142 foto's
Terugblik op een onvergetelijke week

Zondag 19 juni 2022 is een onvergetelijke en historische dag geworden. Het vlaggenschip van VV Reutum  promoveerde die dag naar de  tweede klasse. Een unieke prestatie want Reutum heeft nog nooit eerder op dat niveau gespeeld. En daar is het hele dorp trots op.

Het seizoen voor Reutum 1 kon natuurlijk al niet meer stuk met het behalen van de tweede plek in de eindrangschikking, achter kampioen De Tukkers. En met het behalen van de derde periode werd ook deelname aan de nacompetitie veilig gesteld. Maar als je zover komt, wil je er natuurlijk niet in de eerste ronde uitgekegeld worden.

Zondag 12 juni moest Reutum op de Kottenbrei de degens kruisen met Warnsveldse Boys. Na een 2-0 voorsprong leek het “kat in ‘t bakkie” te worden. Maar de boys uit Warnsveld kwamen (volkomen terecht) tot 2-2 terug. Maar omdat Sam in blessuretijd de beslissende 3-2 maakte, ging het sprookje van Reutum 1 door.

Dit werd vervolgd met wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen Wijhe '92 . De psychologische oorlogsvoering begon al vroeg. Reutum wilde om 19.00 uur spelen, Wijhe om 20.00 uur. Reutum wilde op natuurgras, Wijhe op kunstgras. Het werd de gulden middenweg: om 20.00 uur op natuurgras. Maar toen deed de scheidsrechter ook nog een duit in het zakje door het natuurgras af te keuren en werd het noodgedwongen toch nog kunstgras. Maar wie kan er beter op het kunstgras voetballen dan de jongens die daar twee keer per week op trainen? Niemand anders dan Reutum dus. De eerste helft was een beetje aftasten. De tweede helft gooide Reutum alle schroom van zich af en speelde ongekend goed. De 5-1 overwinning was niet eens geflatteerd. De vele toeschouwers van omliggende dorpen hebben zich de ogen uitgekeken en Reutum werd overladen met complimenten. En dat was terecht. Maar goed, Reutum stond dan weliswaar in de finale tegen Avanti Wilskracht maar een echte prijs had Reutum nog niet te pakken.

En dat moest zondag 19 juni gebeuren op het neutrale veld van BWO in Hengelo. Prachtig complex en keurig in het midden tussen Glanerbrug en Reutum. En prima bereikbaar. En dat heeft iedereen geweten. Ongeveer 800 toeschouwers zagen om 14.00 uur bijna meer vuurwerk dan in de Oudjaarsnacht. Wat een spektakel. Op het veld bleef dat in het begin nog uit maar toen Mark met een fenomenale stift de 1-0 op het scorebord zette, voelde iedereen met een blauw-geel hart dat er iets moois kon gaan gebeuren. Maar ook dat het nog geen gelopen race was. Dat werd anders toen Stijn in de tweede helft de 2-0 tegen de touwen schoot en Avanti met 10 man verder moest. Dan kan het niet meer misgaan denk je dan. Maar met 10 man werd Avanti sterker en sterker en maakte ook nog eens de aansluitingstreffer. Zou het dan toch nog misgaan? Nee, dat deed het niet. Een van richting verandert schot ging rakelings naast en even later floot de scheidsrechter voor het laatst die middag. Reutum won met 2-1 en promotie was een feit. Spelers, staf en supporters vlogen elkaar in de armen. Juichen van blijdschap, tranen van vreugde. Alles wat sport zo mooi maakt, kwam naar voren. De champagne werd ontkurkt en de schaal werd uitgereikt aan aanvoerder Wout. Ongekend en onbeschrijfelijk. Weergaloos.

Na de felicitaties op het veld een luidruchtige terugreis in de bus naar Reutum. Bij de Kottenbrei hadden de supporters een erehaag gevormd voor de spelers. Nadat ook Lindsay was uitgeplast, konden de spelers aan een heerlijke zegetocht over de Holsmanweg beginnen. Een kippenvel momentje.

Vervolgens kon op de dieplader van hoofdsponsor Poppink de gebruikelijke kampioensrit door Reutum beginnen. Opgezweept door de muziek van Rieme waren de hossende en zingende spelers een genot om naar te kijken. Eindpunt was het kermisterrein. Voor de spelers een prachtig eindpunt. Middenin het dorp waren veel supporters bijeen gekomen voor een feestelijke ontvangst.

Na dankbare woorden van Frank en Gert-Jan kon de huldiging op het podium beginnen. En wie kan dat beter dan Luuk! Een voor een werden de spelers en begeleiders naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. Peter als laatste. En terecht. Als de grote regisseur van dit succes, en na een voor hem persoonlijk erg emotionele week, verdiende hij het grootst mogelijke applaus. En dat kreeg hij.

Het eerste elftal van VV Reutum heeft geschiedenis geschreven. Maar eigenlijk straalt dit op heel Reutum af. Daarom een kleine correctie: Reutum heeft geschiedenis geschreven. De spelers en de vereniging kunnen dit niet alleen. Alleen door een doel voor ogen te hebben en er vervolgens met elkaar de schouders onder te zetten is zoiets unieks haalbaar. Daarom willen wij alle supporters, vrijwilligers, leden en sponsoren bedanken voor deze onvergetelijke dag. Maar natuurlijk ook voor de steun die wij het hele jaar door mogen ontvangen.
Jullie zijn WEERGALOOS!

Bestuur VV Reutum

Om de wedstrijdverslagen terug te lezen: : De Volgende “links

Reutum 1- Warnsveldse Boys 1: https://www.vvreutum.nl/nieuws/reutum-1---warnsveldse-boys---3-2

Reutum 1 – Wijhe ’92 1: https://www.vvreutum.nl/nieuws/reutum-1---wijhe-92-1------5-1

Reutum 1 – Avant1 Wilskracht 1: https://www.vvreutum.nl/nieuws/reutum-1---the-saga-continues-part-3

Met dank aan Peter voor de prachtige wekelijkse verslagen en Rob voor het verslag van Reutum 1 – Wijhe ’92.