verslag   10 september 2023     1 foto
Reutum op karakter voorbij Vasse.

Sv Vasse
zondag 10 september 2023

lees verslag

VV Reutum


VASSE – De “R” zit alweer een tijdje in de maand maar hier was afgelopen zondagmiddag op het prachtige hoofdveld van Vasse weinig van te merken.
Met de “R” in de maand worden de dagen korter, wordt het kouder, en is de tijd aangebroken om extra vitamines tot je te nemen.
Dat de dagen korter worden zien we 's avonds allemaal, extra vitamine-preparaten, helemaal goed, maar kouder...???
De rockband Kiss bracht in de jaren ‘70 ooit eens LP uit met de titel: Hotter than Hell.
Deze titel deed zijn naam meer dan eer aan deze zondagmiddag in Vasse.
Want wat was het warm, het hoofdveld volle bak in de zon (geen schaduw) en praktisch geen zuchtje wind.
Het werd werkelijk een uitputtingsslag deze middag, een conditionele veldslag die Reutum over de volle 90 minuten zowel op punten, als op doelpunten wist te winnen.

Met nagenoeg dezelfde selectie als vorige week mocht Reutum in haar tweede bekerwedstrijd aantreden tegen Vasse. Stijn genoot van een vakantie op Kreta, maar voor hem was zijn broer vandaag weer beschikbaar. Waar Stan vorige week nog op de bank plaats nam, was het nu Mick die de bank de eerste 70 minuten warm mocht houden.
Ook Vasse wist net als Reutum haar eerste bekerwedstrijd niet in winst om te zetten. In Almelo was La Première vorige week nipt met 4-3 te sterk.

Het begin was absoluut voor de mannen uit Reutum.
Zo zag Mark een schot van 20 meter op de vuisten van de doelman uiteen spatten, en zag Dani zijn schot (na een fraaie aanvalsopzet) in de handschoenen van de doelman van Vasse verdwijnen.
Tussendoor was het vooral een strijd met de extreme omstandigheden.
Voor de thee leek Vasse hier het minst last van te hebben.
Vasse zocht vooral de snelheid op rechts, en wist daarnaast geregeld ook de grote en balvaste spits te bereiken.
Deze combinatie was ook de opmaat voor de 1-0. Een snelle aanval over rechts belandde uiteindelijk bij de spits voor de voeten die geen moeite had de 1-0, van dichtbij, aan te tekenen.
Reutum leek na deze 1-0 al vroeg te breken want aanvallend wist het zich in het restant van de eerste helft nagenoeg niets te creëren.
Reutum liep steeds verder achteruit, en vergat daarbij de ruimtes kort te houden, en de juiste mensen op te pakken.
Dit resulteerde dan ook in de verdiende 2-0 waardoor Vasse in deze fase op rozen leek te zitten.
Na de 2-0 bleef Vasse de bepalende ploeg zonder overigens nog een keer tot scoren te komen.

Met een achterstand van 2-0 het bord, en een temperatuur van ruim 30 graden zou het voor de strijders uit Reutum een “hels” karwei worden om deze wedstrijd nog een andere wending te geven.
Praktisch vanaf het fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Leussink lag de 3-0 al bijna tegen de touwen. Het was echter aan doelman Tulk van Reutum te danken dat de 2-0 nog op het bord bleef staan.
Toen kort hierop Vasse van heel dichtbij de 3-0 dan wel leek binnen te schieten was daar opnieuw de doelman van Reutum die met een geweldige reflex de 3-0 voorkwam.
En dat was het dan ook wel van Vasse kant deze middag, want Vasse vergat, na ruim 1 uur voetbal, de sleutel vroegtijdig in het slot te gooien.
Reutum werd sterker en zag dat het bouwwerk van Vasse steeds verder begon af te brokkelen.
Na een paar speldenprikjes van Reutum-kant was het dan uiteindelijk Bjorn die na een prachtige steekbal van Mark voor de 1-2 tekende.
Reutum kreeg het geloof in een betere uitslag, en zag dat het gevaarlijker en dreigender werd.
Niet dat Reutum gelijk de pannen het dak speelde, maar Reutum leek in deze fase gewoon wat frisser waardoor Vasse het allemaal niet meer kon belopen.
Na een prima interceptie was het Mats die Mark op links aan het werk zette. Puur op kracht en snelheid stoof Mark voorbij de verdediger die uiteindelijk niets anders kon dan Mark binnen de lijnen ten val te brengen.
Mark nam zelf plaats achter de bal, en stuurde van 11 meter de doelman van Vasse de verkeerde kant op waardoor de 2-2 het bord kwam te staan.
Nu was het Reutum dat meer wilde ondanks dat het in een groot deel van partij de onderliggende partij was.
Maar puur op inzet, passie en uithoudingsvermogen wist Reutum de thuisploeg nog een keer het vuur aan de schenen te leggen.
Reutum wist ondanks de extreme warmte, en al 80 minuten voetbal in de benen, nog een keer gas te geven.
Opnieuw was het Mark die aan de basis stond van een treffer.
Zijn, met veel gevoel, getrapte voorzet vond Mats die van dichtbij geen enkele moeite had de bal binnen te koppen, 2-3.
Vasse probeerde het hierna nog wel, maar wist zich in het restant niet meer op te richtten waardoor Reutum deze wedstrijd met een knappe 2-3 overwinning huiswaarts vertrok.

Natuurlijk is een overwinning altijd lekker, maar de manier waarop dit tegen Vasse gebeurde, geeft het nodige vertrouwen.
Heel veel (voetbal)zaken zijn nog zeker voor verbetering vatbaar, maar fysiek heeft de ploeg deze voorbereiding grote stappen gemaakt.
Komend weekeinde komt La Première uit Almelo bij ons op bezoek in de laatste bekerwedstrijd in de poule.
We weten nu al dat het komende zondag een spannende pot zal worden omdat beide ploegen nog kans maken op de poulewinst. (daarbij is men wel afhankelijk van de wedstrijd Vasse tegen UD Weerselo)
Ook weten we nu al dat het komend weekeinde gewoon een graadje of 20 is.
Ook wel weer een keer lekker..............

Opstelling tegen Vasse: Kevin, Lex, Wout S, Kjelt, Jurgen (Lindsay 46’, Ramon 63’), Dani, Jordi, Jaap, Mats, Bjorn (Mick 70’), Mark.