verslag   15 oktober 2023     41 foto's
Reutum beleefd BLACK Sunday in Delden.

SV Delden
zondag 15 oktober 2023

lees verslag

VV Reutum


DELDEN – Het is Reutum niet gelukt om de punten mee naar huis te nemen.
Voetballend speelde Reutum een uiterst geconcentreerde eerste 45 minuten, maar vergat het simpelweg de prima mogelijkheden in doelpunten om te zetten.
Na de thee liet Reutum zich al na enkele minuten de kaas van het brood eten, waarna Delden, door 3 omschakelmomenten, in het restant van de wedstrijd mocht uitlopen naar een ruime 4-0.

Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar als je dan praktisch in blessuretijd een speler van Reutum kermend van de pijn op het kunstgras ziet liggen, dan is winnen of verliezen helemaal niet meer zo belangrijk. 
Waar Jurgen een paar jaar geleden zijn kruisband in de rechterknie afscheurde, lijkt alles erop dat nu ook bij zijn linkerknie is gebeurd. 
Vanaf deze kant wensen we Jurgen natuurlijk alle beterschap en alvast een goed, en voorspoedig herstel.

Het was sowieso niet de middag van Reutum als je kijkt wie er tijdens de wedstrijd allemaal geblesseerd uitvielen. Zo moesten alle 4 wissels gebracht worden, omdat er spelers geblesseerd uitvielen (Wout M, Wout S, Dani en Ramon).
Tel hierbij Jurgen nog op, en dan mag je concluderen dat je het op alle gebieden (sportief en fysiek) een “zwarte” middag werd voor Reutum in Delden.

Op het oude, versleten en kneiterharde kunstgras in Delden (wat overigens na dit seizoen vervangen wordt) was het Reutum dat de voorwaartsen van Delden volledig in de tang had. De gebroeders Wold lagen aan de ketting bij Kjelt en Ramon, en ook de andere aanvallers lieten zich in het begin niet echt zien.
Dat hield in dat Reutum zich aanvallend meerdere malen gevaarlijk voor het doel van Delden meldde.
De eerste die het mocht proberen was Dani. Een afvallende bal werd een prooi voor Dani die met een geplaatste bal de keeper van Delden probeerde te verrassen. Zijn inzet bleek binnen te vallen, maar scheerde rakelings naast de paal tegen de ballenvanger.
De volgende die het mocht proberen was Lex. Ook Lex mocht het proberen van net buiten de zestien. Optisch leek ook deze streep binnen te vallen want de doelman van Delden moest het antwoord schuldig blijven, maar ook de inzet van Lex verdween rakelings naast het doel van Delden.
De gevreesde aanval van Delden wist aan de andere kant eigenlijk niet gevaarlijk voor Kevin op te duiken, waardoor de doelman uit Reutum eigenlijk niets te doen kreeg.
Delden probeerde het natuurlijk wel maar liep zich steeds weer vast op het blok van Reutum. De bepalende spelers werden niet gevonden waardoor Reutum gemakkelijk overeind bleef.
Maar dan uit het niets was daar dan toch opeens Delden. Een bal in de zestien viel bij aanvaller Beukert voor de voeten die zich geen moment bedacht.
Met een harde, lage en droge schuiver lag, werkelijk uit het niets, de 1-0 tegen de touwen.
Ondanks deze tegenslag wist Reutum geconcentreerd te blijven voetballen, en zocht daar waar het kon de aanval.
Na een heerlijke aanval over links waarbij Stijn, Mark in de diepte aan het werk zette leek de 1-1 te vallen. Mark stoof op snelheid de zestien binnen om daarna de bal hard en laag voor het doel te brengen.
Mick leek de bal voor het inschieten te hebben, maar miste de bal volkomen, de bal rolde door naar de tweede paal waar Jaap zich had gemeld. Jaap drukte zijn voet tegen de bal en zag de 1-1 al op het bord verschijnen. Maar de 1-1 kwam er niet omdat Jaap de bal van dichtbij tegen de lat lepelde.
Ondanks deze teleurstelling bleef Reutum toch de bepalende ploeg in deze fase. 
Het was opnieuw het duo Slaghekke/Morskieft wat aan de basis stond van een volgende mogelijkheid voor de ploeg uit Reutum.
Na een mooie aanvalsopzet was het Stijn die uiteindelijk de bal voor de voeten van Mark deponeerde.
Mark bedacht zich geen moment en vuurde gelijk. Met een soort van reflex wist de doelman deze harde inzet van Mark nog net tot corner te promoveren.
Hierna gebeurde er eigenlijk niet zoveel meer voor beide doelen waarna de “warrig” fluitende scheidsrechter Hofman de 22 acteurs naar de kleedkamer dirigeerde.

In de rust werd al snel duidelijk dat het centrale duo van Reutum niet verder kon. Zowel aanvoerder Wout Mensink als Wout Slaghekke moesten zich in de rust noodgedwongen laten wisselen.
Dat hield in dat Kjelt centraal kwam te spelen met Jurgen, en Jaap noodgedwongen een linie moest zakken. Voor Wout M. en Wout S. kwamen na de rust Jurgen en Jordi binnen de lijnen.

Wout en Wout stonden nog onder douche toen Reutum de bal, op eigen helft, kinderlijk verloor. Delden schakelde gelijk, en zette na de balverovering gelijk Vreriks in de as aan het werk. De rappe aanvaller had geen enkele moeite de bal tegen de touwen te drukken, 2-0.
Reutum leek door deze snelle treffer het spoor een beetje bijster te zijn, want niet kort na de 2-0 had ook maar zo de 3-0 door spits Verberne kunnen vallen, maar bij de tweede paal wist hij de bal niet binnen de palen te krijgen.
Toen niet kort hierna, rechtsback Akfidan, van net buiten de zestien het doel van Reutum onder vuur nam, leek het verzet van Reutum steeds wat verder af te brokkelen.
Delden bepaalde, en Reutum had geen antwoord op het dynamische spel van de thuisploeg in deze fase.
Maar dat werd anders toen Delden-speler Beukert tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Of deze kaart terecht was laten we maar in het midden, maar scheidsrechter Hofman gaf hem wel zijn tweede gele prent, waardoor Delden na ruim een uur voetbal met 10 man verder moest.
Nu was het spel weer op de wagen en zag Reutum toch zeker mogelijkheden.
Eigenlijk wierp dit al gelijk haar vruchten af toen Stijn zijn voorzet precies bij Mark voor de voeten lepelde. Bij de tweede paal nam Mark de bal vol uit de lucht, en leek de snelle aansluitingstreffer in de maak voor de 2-1. Maar de bal verdween niet in, maar naast het doel waardoor Delden in deze fase werkelijk met de schrik vrijkwam.
Reutum zag dat het dreigender werd omdat Delden natuurlijk door het 10-tal wat meer naar achteren plooide, maar dat houdt dan wel in dat je scherp en adequaat moet reageren op balverlies.
Delden gokte natuurlijk op de omschakeling, en zag dat het daarbij door Reutum tot tweemaal toe in het zadel werd geholpen.
De 3-0 (Wold) en 4-0 (Verberne) vielen na slordig balverlies, en een beroerde restverdediging.
Tussen de 3-0 en 4-0 een ander schrikmoment aan Reutumkant toen Ramon van het veld moest worden gedragen. Voor Ramon kwam jonge Kars Wilmink binnen de lijnen die hiermee zijn officiële debuut in Reutum 1 maakte.
Uiteindelijk eindigde Delden zelfs met 9 man omdat Wold vlak voor tijd ook nog zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Jurgen.
Jurgen viel hierbij zeer ongelukkig op zijn knie, en bleef dus zoals al eerder beschreven kermend van de pijn liggen. Zowel Delden als Reutum stelden na deze ernstige blessure de scheidsrechter voor af te fluiten, omdat de 90 minuten nagenoeg gespeeld waren, maar daar wilde scheidsrechter Hofman niet aan.
Hierdoor eindigde deze wedstrijd wel op een hele vreemde manier, want gedurende zeker één tot 2 minuten lag de bal roerloos bij doelman Kevin Tulk van Reutum voor de voeten. 
Pas toen scheidsrechter Hofman vond dat de tijd er op zat, floot hij af.

Reutum bleef dus met lege handen, en een pak met blessures, achter.
Laten we hopen dat het met de rest van de blessures meevalt, maar voor de blessure van Jurgen moeten we echt vrezen.

Omdat Reutum poulewinnaar werd in de beker (poule) mag het aantreden in de eerste KO ronde van de beker.
Reutum had het haast niet lastiger kunnen treffen want 4e divisie ploeg Quick ’20 komt ons donderdagavond op de “Kottenbrei” bezoeken.
We zullen ons beste beentje voorzetten tegen Quick ‘20, maar zullen ons meer richtten op DTC ‘07 want deze competitiewedstrijd op 29 oktober heeft toch net even iets meer prioriteit.

Donderdag 19 Oktober           Reutum 1 - Quick ’20 1    Aanvang: 19.30 uur.

Opstelling tegen SV Delden: Kevin, Lex, Wout M (Jurgen 46’), Wout S (Jordi 46’), Kjelt, Jaap, Stijn, Dani (Bjorn 75’), Ramon (Kars 80’), Mick, Mark.