nieuws   09 oktober 2018     1 foto
Start competitie 2019-2020


Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomer afgetrapt. Uit onderzoek onder veel betrokkenen uit het amateurvoetbal kwam deze situatie wederom naar voren als de meest geschikte startperiode. Eind augustus staan de eerste wedstrijden op het programma.
De beslissing is genomen op basis van een enquête, waar 3.500 leden uit het amateurvoetbal aan hebben meegewerkt
De beslissing is genomen op basis van een enquête, waar 3.500 leden uit het amateurvoetbal aan hebben meegewerkt. Gebleken is dat het verplaatsen van de start van het amateurvoetbal tot ná de zomervakantie op veel enthousiasme kan rekenen. Het startmoment levert veel voordelen op. Niet alleen hoeven minder voetballers hun eerste wedstrijden te missen, ook kunnen clubs, trainers en spelers zich beter voorbereiden op de aftrap van het voetbaljaar. Bovendien worden in deze situatie meer wedstrijden gespeeld in de lente, waardoor de kans op mooi weer aanzienlijk stijgt en er dus minder kans is op afgelastingen.
De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 24 en 25 augustus 2019. De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 31 augustus en 1 september.
In datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal. Op 21 en 22 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.


Bekercompetitie veld
De bekerpoulewedstrijden staan gepland voor de volgende data:
• 31 augustus / 1 september 2019;
• 7/8 september 2019;
• 14/15 september 2019.


Overige bekerdata worden gepubliceerd in de volledige speeldagenkalenders, die in januari 2019 bekend worden gemaakt. Voor de landelijk jeugdcompetities O13 t/m O19 wordt op 31 augustus een knock-out voorronde voor de bekercompetitie gespeeld. Tevens wordt in dat weekend voor O15, O17 en O19 het duel om de Supercup aangeboden. De competities starten een week later