Spelregelwijzigingen JO13 miv seizoen 2023-2024
Terug
Spelregelwijzigingen JO13 miv seizoen 2023-2024
Laatst bijgewerkt:

Spelregels Jeugd onder 13 m.i.v seizoen 2023-2024

Volgend seizoen wordt ook in District Oost gestart met vernieuwde spelregels in de leeftijdscategorie JO13 (categorie B). Dat is door de KNVB bekendgemaakt.
De KNVB startte dit seizoen een pilot in Noord en West 1 in dezelfde leeftijdscategorie
Er zijn vier nieuwe spelregels: de zelfpass, intrap/indribbelen, de tijdstraf en het vliegend wisselen.

Zelfpass: De speler hoeft de bal bij een vrije schop niet naar een medespeler te passen, maar mag ook een pass op zichzelf geven. Het is dus toegestaan om bij een vrije trap, nadat de bal heeft stilgelegen, zelf met de bal te gaan dribbelen.

Intrap/indribbelen: Als de bal over de zijlijn gaat, mogen spelers de bal in het veld trappen of dribbelen in plaats van gooien. Ook bij een hoekschop, doelschop of de aftrap mogen spelers gaan dribbelen in plaats van de bal trappen.

Tijdstraf: Bij een gele kaart moet een speler vijf minuten van het veld af. Bij een rode kaart wordt de speler voor de rest van de wedstrijd van het veld gestuurd, maar voor hem of haar mag na tien minuten wel een wisselspeler in het veld komen.

Vliegend wisselen: Een speler mag gedurende het spel, dus zonder dat de wedstrijd wordt stilgelegd, bij de middenlijn en aan de kant van de dug-out worden gewisseld. Later mag hij of zij ook weer terug in het veld komen.

De ervaringen van alle betrokkenen (spelers, trainers, scheidsrechters) zijn dusdanig positief dat nu besloten is het landelijk – dus voor alle districten – uit te rollen.
 

De Infographic (tekst wijzigingen)?
https://www.vvreutum.nl/upload/downloads/infographic-pilot-vernieuwde-spelregels.pdf
 

DE VIER REGELS IN BEELD

Om de vier vernieuwde spelregels op een duidelijke manier uit te leggen is er een video gemaakt speciaal gemaakt voor trainers, coaches, teammanagers, verenigingsscheidsrechters, spelers en ouders. Zo kun je iedereen kennis laten maken met de vernieuwde spelregels.

https://www.youtube.com/watch?v=3zn66ZOfdvE&ab_channel=K.N.V.B.

 

Bron : KNVB

Recent nieuws