nieuws   22 juli 2019     1 foto
Spelregelbewijs

Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB tijdens seizoen 2014/’15 het spelregelbewijs ingevoerd.
Door het behalen van het spelregelbewijs zijn meer voetballers beter op de hoogte van de regels, begrijpen en accepteren zij waarom bepaalde beslissingen worden genomen
en kunnen zij de regels ook beter toepassen tijdens het spel.

Voor spelers en speelsters geboren in het jaar 1998, 1999, 2000, 2001 en 2002 was het eerder verplicht om het spelregelbewijs te halen.
Dit seizoen zijn de leden geboren in het jaar 2003 aan de beurt om het spelregelbewijs te halen.
Een speler heeft tot en met de start van het nieuwe seizoen in september de tijd om het te halen.
Als leden uit de genoemde geboortejaar het spelregelbewijs niet hebben, mogen zij het seizoen 2020/‘21 niet voetballen.

Aan de slag

De spelers en speelsters geboren in het jaar 2003 kunnen nu aan de slag. De verenigingen kunnen via Sportlink Club de activatiegegevens van de spelers en speelsters inzien en toesturen.
Hiermee kunnen de leden hun account activeren via Voetbalmasterz en starten met het behalen van hun spelregelbewijs.

Over het spelregelbewijs

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor - beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweede jaars JO17-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. Dat spelregelbewijs kunnen zij halen op Voetbalmasterz.nl. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.