nieuws   24 september 2019     1 foto
Spelregelbewijs nog niet gehaald?

De KNVB heeft een paar seizoenen geleden het spelregelbewijs ingevoerd onder het motto dat goede kennis van de spelregels bijdraagt aan een sportiever spel.

Met dit initiatief beoogt de KNVB om voetballers op relatief jonge leeftijd vertrouwd te maken met de spelregels in de verwachting dat kennis van de spelregels de spelers
meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters geeft.
Alle leden geboren in het jaar 2003 of daarvoor zijn verplicht om voor de start van aankomende najaars competitie het spelregelbewijs te halen.
Ze kriigen vooraf bericht van de Technische Jeugd Commissie, zo gauw ze dit bewijs moeten halen.
Vanaf de eerste competitiewedstrijd  vindt via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) controle plaats of de spelers, die hiervoor in aanmerking komen,   in het bezit zijn van het spelregelbewijs.
Op dit moment moeten nog 4 spelers bij VV Reutum dit bewijs halen.

www.voetbalmasterz.nl   is een inspirerende website die junioren op een speelse en duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs.
Er zijn veel oefenmogelijkheden en er is uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het profvoetbal.

Alle jeugdspelers van geboortejaar 2003 of daarvoor (de jeugdleden van vv Reutum waarvoor dit van toepassing is zijn geïnformeerd door de Technische Jeugd Commissie)
zijn verplicht om in het bezit te zijn van het spelregelbewijs.
Wanneer een jeugdspeler voor zes gespeelde wedstrijden van het team het spelregelbewijs niet heeft behaald volgen er consequenties.
De speler krijgt een boeten van € 200,- én vier wedstrijden schorsing. Voor elke wedstrijd die de speler vervolgens nog speelt volgen twee schorsingen.

Voor kom een boete en schorsing! Behaal je spelregelbewijs.
De TJC gaat ervan uit dat voor zaterdag 28 september de Reutumspelers dit bewijs gehaald hebben,  anders….