nieuws   23 oktober 2019     1 foto
Spelbegeleider-Pupillenscheidsrechterscursus vv Reutum weer geslaagd

De volgende JO-17 spelers hebben woensdag 23 oktober een korte cursus spelbegeleider-pupillenscheidsrechter gevolgd:
Daan Droste, Mats Holsink, Iwan Kemerink, Rieme Maathuis, Jort Maathuis,
Rens Morskieft, Guus Nijhuis, Bram Rekers, Marijn Roetgerink, en  Jop Tijink.
Cas Droste en Wes Volkert waren verhinderd en krijgen binnenkort de lesstof uitgereikt.

Deze cursus werd op deskundige wijze gegeven door  scheidsrechter Gerrit oude Wolcherink van het NOT in samenwerking met de jeugdscheidsrechterscommissie en de Technische commissie van vv Reutum. Gerrit  heeft op deze middag  de cursisten de fijne kneepjes van het (pupillen) scheidsrechtervak, zowel in theoretisch als praktisch opzicht, aangereikt.

vv Reutum hecht groot belang aan de opleiding van haar jeugd tot pupillenscheidsrechter.
Er ontstaat daardoor niet alleen een grote poule van scheidsrechters voor de pupillenwedstrijden , maar het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers zelf.
De spelers leren de spelregels en ervaren hoe belangrijk het is dat voetballers  (zou dit ook geen goede cursus zijn voor ’t publiek, en de senioren)voor beslissingen van de  scheidsrechter en respect hebben voor elkaar. Hierdoor accepteert de speler vaker een beslissing van de scheidsrechter en leidt dit weer tot minder protesteren.
vv Reutum feliciteert alle deelnemers en we verwachten  deze jongens het komende seizoen bij ons op de velden te zien als spelbegeleider bij de JO8 en JO9 of als pupillenscheidsrechter bij de JO10  of JO11, tenminste als ze zelf niet hoeven te voetballen. En wie weet volgen ze het bekendste lid van de NOT, Bjorn Kuipers  in de toekomst op als topscheidsrechter.