nieuws   04 maart 2019     1 foto
Speeldagenkalender 2019-2020De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2019/’20 is bekend. Net als in de voorgaande twee seizoenen
wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomervakantie afgetrapt.
Eind augustus staan de eerste bekerwedstrijden op het programma. Het grootste deel van de competities starten half september.

De speeldagenkalender is samengesteld op basis van de enquête onder ruim 3.500 trainers, wedstrijdsecretarissen, voetballers en voetbalsters uit het amateurvoetbal.
De Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 24 en 25 augustus 2019.

De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 31 augustus en 1 september. I
n datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal.
Op 21 en 22 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

De belangrijkste wijzigingen voor het seizoen 2019/'20 op een rij:

  • Verschillende speeldagenkalenders voor de diverse poulegroottes in zowel de A- en B-categorie ( Alleen Reutum 1 is A-categorie, overige elftallen is B-categorie )
  • Rekening gehouden met de wens om minder te spelen in de vakantieperiodes (volledig vrij weekend voor de B-categorie in de voorjaarsvakantie en de meivakantie, vrij weekend voor Zuid I en Zuid II tijdens carnaval en meerdere inhaal/beker momenten in de voorjaarsreeks in de B-categorie).
  • Kortere winterstop in West I en West II, waardoor Pasen en Pinksteren vrije weekenden zijn voor de B-categorie in deze districten
  • Er is een nationale kalender voor de 7x7 competities (hier kan van afgeweken worden op verzoek van de clubs)
  • Toevoeging Nationale Voetbaldag; een dag die volledig in het teken zal staan van voetbal. Meer informatie over de invulling van deze dag volgt later dit jaar.

De speeldagenkalender 2019-2020 is te vinden onder handige documenten op deze site.

Bron.. KNVB.nl.