verslag   02 oktober 2022     54 foto's
Update: Schalkhaar en Reutum delen de punten.

Schalkhaar
zondag 02 oktober 2022

lees verslag

VV Reutum


SCHALKHAAR – Reutum heeft de eerste uitwedstrijd in de 2e klasse redelijk doorstaan. 
In en tegen Schalkhaar bleef het scorebord na 90 minuten op 1-1 steken, een uitslag waar beide trainers mee konden leven.

Na een goede busreis, en een prima verzorgde lunch ( waarvoor dank) draaide de bus, van chauffeur Jelle, rond de klok van 13.00 uur het prachtige sportpark van SV Schalhaar op, een omni-vereniging met ruim 1300 leden.  Een accommodatie om van te watertanden. 6 of 7 velden, een mini kunstgras veld en een prachtige kantine die overloopt in een grote tribune waaronder zich dan weer de kleedkamers bevinden. Nee, aan de accommodatie ligt het bij Schalkhaar zeker niet.

De hele wedstrijd is hier terug te kijken.

Reutum genoot van al het pracht en praal maar was totaal niet onder de indruk. Het had na twee minuten al gewoon 0-1 kunnen staan, toen Bjorn door het hart van de verdediging op pad werd gestuurd. Met de bal aan de voet stoof de jonge aanvaller richting doelman Jesper Lukassen van Schalkhaar. Bjorn kwam na zijn laatste balaanname iets te dicht op de doelman waardoor de doelman van Schalkhaar zijn ploeg met een prima redding voor een vroege achterstand behoede.
Reutum begon dus scherp en zag dat kort na de mogelijkheid van Bjorn zich een volgende mogelijkheid aandiende. Het was uiteindelijk Jaap die met een lage voorzet Sam probeerde te bereiken. Sam leek de bal binnen te tikken maar raakte de bal niet optimaal waardoor deze mogelijkheid dan ook niet opleverde.
Het wordt eentonig maar hierna was het opnieuw Reutum dat een treffer op de schoen had. Na een snelle aanval over links was het Jaap die vanaf rechts prima was bijgesloten. Jaap kreeg de bal voor de voeten en had de mogelijkheid om uit te halen. Toch koos Jaap ervoor om naar zijn mindere linker te draaien om zo vrij in te kunnen schieten. Het schot kwam er wel maar had te weinig power om Schalkhaar op een achterstand te zetten.
Maar naarmate de wedstrijd vorderde, des te meer Schalkhaar uit haar schulp kroop.  Vooral Milan te Riele was vandaag voor Reutum haast ongrijpbaar. Zijn lage, droge schuiver richting de tweede paal verdween rakelings naast het doel van Reutum goalie Kevin Tulk.
Niet kort hierna was het opnieuw te Riele die vanaf een meter of 20 het doel van Reutum onder vuur nam. Nu was het echter Kevin Tulk die de bal met een prima safe tot corner wist te verwerkten.
Reutum moest in deze fase noodgedwongen achteruit en had veel moeite het spel van Schalkhaar te ontregelen. Met veel inschuivende mensen van achteruit had Reutum problemen vroegtijdig druk op de bal te krijgen. Mede hierdoor was het vooral Te Riele maar ook de jonge linksbuiten, Kick Brouwer, die meer dan eens voor dreiging zorgden. 
Schalkhaar was dan wel dominanter in het voetbal maar wist niet echt gevaarlijk voor Kevin op te duiken.  De grote mogelijkheden waren toch echt aan de andere kant te vinden. Na een fraaie en snelle aanval over links  verdween de bal uiteindelijk via een verdediger van Schalkhaar bij Wout Slaghekke voor de voeten. Vanaf een meter of 16 mocht hij vrij aanhalen maar zag hierna ook dat de bal kiezelhard tegen de ballenvanger verdween.
Het slotakkoord was deze eerste 45 minuten toch echt voor de thuisploeg. 
De eerste mogelijkheid vlak voor de thee ontstond door een soort van scrimmage vlak voor het doel van Reutum. Wie er afdrukte kan ik niet zeggen maar een schot vanaf een mter of 10 verdween in de handschoenen van de Reutumse goalie.
Niet kort hierna was het opnieuw Te Riele die voor gevaar zorgde. Met een man in de rug wist hij zich op een meter of 11 van het doel prima  vrij te spelen. Vanuit de draai vuurde hij richting Kevin maar zag dat de bal hoog tegen de ballenvanger verdween.

Schalkhaar kwam beter uit de kleedkamer dan Reutum en dat resulteerde al snel in de allergrootste kans voor de thuisploeg deze wedstrijd. Hier was echter wel een slippertje van Reutum voor nodig, maar door prima druk op de bal zetten dwong Schalkhaar dit ook af. Vanaf rechts werd met speels gemak de achterlijn gehaald en had deze aanvaller enkele spelers voor het doel voor het uitzoeken.
Het balletje ging richting de 11 stip waar te Riele de 1-0 voor het inschieten had. Kevin leek de bal niet te kunnen keren, maar gelukkig stond aanvoerder Wout Mensink op de goede plek om de bal uit de doelmond te rossen. 
Toch was het hierna Reutum dat zich beetje bij beetje begon te herstellen. Het was zelfs Reutum dat het dichtst bij een doelpunt was deze wedstrijd. Van achteruit werd Sam op rechts aan het werk gezet terwijl op links Jordi de vrije ruimte inspurtte. Sam zag Jordi bijsluiten en verplaatste het spel gelijk van rechts naar links. Jordi bedacht zich geen moment en krulde de bal met rechts over de doelman van Schalkhaar. De 0-1 leek een feit maar de lat voorkwam een treffer. De bal caramboleerde via de lat richting de doellijn. Maar omdat alles zich in een hoog tempo afspeelde was het voor niemand waarneembaar of deze bal nu wel of niet de doellijn had gepasseerd. Scheidsrechter Leussink liet dan ook terecht doorspelen.
Niet kort hierna was het Stijn die met een fraaie volley de doelman van Schalkhaar probeerde te verschalken. Zijn schot was prima maar belandde recht in de handschoenen van de doelman.
Daarna, werkelijk uit het niets, lag de bal op de stip voor Schalkhaar. Een lage voorzet leek verwerkt te worden door Lindsay Moncherry maar zag dat de bal onder zijn lichaam bleef liggen. Met een puntertje wist hij echter de bal nog weg te werken. Maar de slimme te Riele was er als de kippen bij om over het been van Lindsay te duikelen. Scheidsrechter Leussink aarzelde niet een wees resoluut naar de stip. Een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop waar zowel vriend als vijand het over eens waren. Spits Klopman pakte dit cadeautje maar al te graag uit, en schoof de bal feilloos binnen. 
Maar net zoals vorige week tegen ATC 65 heeft Reutum dan altijd nog ene Sam Holsink. Ondanks dat Sam zeker niet zijn beste wedstrijd speelde was hij toch weer belangrijk voor de kleine cluppie uit Reutum. Hoe hij het doet weet ik niet, maar opnieuw was het Sam die eigenlijk uit het niets, en vanuit een onbegrijpelijke hoek en een eigenlijk te grote afstand,  een stuiterende bal gelijk vol nam. Vanaf het moment dat de bal zijn schoen verliet dacht je al ”deze vliegt binnen”. Een split second later was het kwaad al geschied een smeulde het nylon nog na van de kogel die kort daarvoor tegen het net was geëxplodeerd. Er zijn beelden gemaakt door Schalkhaar dus ik denk dat deze treffer nog wel een keer ergens te zien zal zijn. Door deze knal wist Reutum de stand weer gelijk te trekken, en konden beide ploegen zich opmaken voor een spannende slotfase.

Bij deze een link naar de beelden.


Schalkhaar bleef het voetballend proberen maar wist zich geen uitgespeelde mogelijkheden meer te creëren. Als het gevaarlijk werd dan was dat vooral door schoten van ver buiten de 16, maar al deze schoten verdwenen ver of hoog over het doel van Kevin. 
De krachten vloeiden weg bij enkele spelers waardoor er vers bloed nodig was. Wout Slaghekke en Jordi Lammerink kwamen naar de kant waardoor Daan Wilmink en Jort Maathuis binnen de lijnen kwamen. 
Toch had tegen het einde van de wedstrijd had heel “sneaky” ook maar zo de 1-2 kunnen vallen toen een prima kopbal van Bjorn met een wereldsafe door de doelman van Schalkhaar uit zijn doel werd geranseld. De aansluitende corner van Sam vond Stijn vogeltje vrij op de penaltystip die zijn geplaatste kopbal rakelings over de lat zag scheren.
Tegen het einde van de wedstrijd waren ook Stijn en Bjorn nagenoeg leeg gespeeld waardoor Mats Holsink en Chiel Wesselink (debuut in Reutum 1??) het elftal weer completeerde. Met de juiste spirit en beleving wist Reutum na deze wissels gemakkelijk op de been te blijven, waardoor het meer dan verdiend punt wist mee te nemen uit Schalkhaar. 

Ne een prima begin zakte Reutum gedurende de eerste helft ver weg. Te weinig bezieling, geen organisatie, en vooral erg slordig en laconiek in het spel waardoor Schalkhaar gemakkelijk druk kon blijven houden.
Na de thee een scherper en feller Reutum waardoor er voetballend voor Schalkaar veel minder te halen viel. 
We weten al vanaf dag 1 dat we iedere week vol gas moeten geven want anders wordt het een lastig jaar. Na 2 wedstrijden in deze klasse weten we nu al dat dit absoluut noodzakelijk is. Er zullen dit seizoen zeker ploegen zijn die ons op deze “mindere” momenten vol met de neus op de feiten drukken. Schalkhaar verzuimde dit met name in de eerste 45 minuten waardoor Reutum hoop kon blijven houden.

Komende zondag wacht Reutum opnieuw een prachtig affiche in deze klasse. De ploeg van de sympathieke trainer Geert Veldhuis, namelijk BWO, zal ons dan op de Kottenbrei komen bezoeken. BWO poetste afgelopen weekend in een thuiswedstrijd STEVO met 5-2 van de mat dus weet Reutum nu al dat het weer vol aan de bak moet om dit prima voetballende elftal weerstand te bieden.

Opstelling tegen SV Schalkhaar: Kevin, Lex, Wout M, Lindsay, Jurgen, Wout S (Daan 72’), Jordi (Jort 76’), Jaap, Bjorn (Chiel 85’), Sam, Stijn. ( Mats 85’)

De hele wedstrijd is hier terug te kijken. Dank aan sv Schalkhaar.