Het doek valt voor Reutum na verlies in Rheden.
Terug
Het doek valt voor Reutum na verlies in Rheden.
Laatst bijgewerkt:

REUTUM BEDANKT.

Dit zal mijn laatste verslag zijn dat ik voor Reutum op de site zet, en zoals altijd is er ook voor een trainer, een tijd van komen, en een tijd van gaan. Voor mij is de tijd gekomen om Reutum te bedanken voor 5 prachtige seizoenen. Natuurlijk zijn de laatste 2 seizoenen sportief niet zo verlopen zoals we allemaal hadden gehoopt, maar gelukkig weten de insiders wel waarom het sportief niet zo liep, zoals het eigenlijk had moeten lopen.

Vanaf deze kant wens ik mijn opvolger Jules Navis alvast alle succes bij deze prachtige club. Als de selectie fit en blessurevrij blijft, dan is er komend seizoen veel te winnen. Na 2 seizoenen waarin veel werd verloren, zal de smaak van toekomstige overwinningen zeker weer zoet gaan smaken. Ik gun dit met name de spelersgroep/ begeleiding omdat deze mensen dit seizoen ook in zeer moeilijke tijden steeds als een blok achter de trainer zijn blijven staan. Dit siert deze geweldige groep, en hiervoor wil ik jullie nogmaals bedanken.

SC RHEDEN.

Na het behalen van een nacompetitie plek moest er worden afgereisd naar Rheden om daar de strijd aan te gaan met SC Rheden. Met een grote groep spelers en supporters vertrok de bus rond 11.30 uur vanaf de Kottenbrei, om daarna rond de klok van 13.10 uur ( incl. file) bij SC Rheden de parkeerplaats op te draaien.

Voordat er überhaupt kon worden afgetrapt moest er nog een aanpassing worden gedaan aan de belijning van één van de twee strafschopgebieden. Hier bleek dat de groundsman van Rheden een wel heel erg brede zestien had uitgemeten. Op de plek waar normaal een klein streepje op de achterlijn staat om de 9.15 meter aan te geven bij een corner, was deze man aan beide kanten bij dit streepje begonnen de zestien meter lijn te trekken. Dat hield dus in dat het dus wel een heel breed strafschopgebied werd. Er werd met spoed alsnog een extra lijn getrokken op de juiste positie waardoor er dus aan beide kanten van de zestien dus een dubbele belijning op het veld terug te vinden was.

Maar dat bleek nog niet alles want ook het strafschopgebied had maar een lengte van 14 meter in plaats van de gewenste 16 meter. Beide stafschopgebieden waren dus 2 meter tekort. Om dit ook allemaal aan te laten passen zou er een wirwar van lijnen ontstaan, en zou niemand door de bomen het bos niet meer zien. Er werd dus besloten te spelen (op de verder prima te bespelen grasmat) waarbij de beide strafschopgebieden dus eigenlijk te klein waren.

PRIMA EERSTE 45 MINUTEN

Reutum startte brutaal, en wist dan ook al snel een eerste mogelijkheid te creeren. Vanuit een scherp aangesneden vrije bal van Mats, was Mark er als de kippen bij om bij de eerste paal de bal snoeihard binnen te koppen. De kopbal was geplaatst, maar miste het doel op een haar na.

Reutum was feller en scherper en wist elkaar veel gemakkelijk te vinden dan de opponent uit Rheden. Dit resulteerde in een prima aanvalsopzet over de rechterkant. Stijn werd prima vrijgespeeld en begon de versnelling in te zetten. Net voordat hij de zestien binnen wilde stuiven zag hij Jaap bij de tweede paal opduiken. Stijn bedacht zich geen moment en dirigeerde de bal met veel gevoel richting de tweede paal. Jaap leek de 0-1 binnen te tikken, maar zag de bal via zijn teen net naast het doel van Rheden verdwijnen.

SC Rheden probeerde het wel, maar wist zich eigenlijk niet gevaarlijk voor doelman Kevin Tulk te melden. Een puntertje van een veel te grote afstand was het enige wapenfeit van de thuisploeg in deze fase.

Reutum was veel slagvaardiger in aanvallend opzicht, maar had moeite het netje te vinden. Zo ook toen Stijn op pad werd gestuurd door Mats. Stijn, die was uitgeweken naar de linkerkant, zag dat de doelman na deze lange bal van Mats niet helemaal lekker stond opgesteld. Stijn probeerde het dus met een lob, maar zag uiteindelijk dat zijn inzet net over de lat verdween.

Toen hierna Reutum vanaf de rechterkant opnieuw een vrije bal mocht nemen leek de 0-1 wel in de maak. De vrije bal van Wout Slaghekke vond Wout Mensink bij de tweede paal. Met een heerlijk kopstoot verdween de bal naar de tweede paal om daarna tegen het net te slaan. Iedereen zag de 0-1 al op het bord staan toen de bal via de bovenkant van de lat over het doel verdween.

SC Rheden probeerde hoofdzakelijk vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, maar de organisatie stond in deze fase bij Reutum als een huis. Dat betekende dat de ploeg uit Rheden het uit de tweede lijn moest proberen. Dat probeerde men dan ook wel, maar verder dan enkel rolletje van ver buiten de 16 kwam de ploeg uit Rheden dan ook niet voor de pauze.

Reutum kreeg dan wel geen 100% scoringskansen, maar met een beetje meer scherpte had toch zeker al wel een doelpuntje binnen geharkt kunnen worden.

Na ruim een half uur voetbal kreeg Jaap de bal opeens op een meter of 12 van het doel voor de voeten. Jaap mocht de hoek uitzoeken. Jaap koos een hoek, maar zag ook dat de doelman deze inzet op een geweldige manier pakte.

Even later was het Mark die op volle snelheid, en met de bal aan de voet de laatste man van Rheden opzocht. Deze stapte uit waardoor Mark de bal meegaf op de meegelopen Mick. Mick bedacht zich geen moment en liet gelijk zijn rechter van een meter of 14 spreken. Hard verdween de bal tussen de palen, maar opnieuw had de doelman van Rheden een passend antwoord op deze inzet.

Ondanks dat Rheden nog niet gevaarlijk voor het doel van Reutum was opgedoken had het werkelijk uit het niets ook maar zo op 1-0 kunnen komen. Een Rhedense voorzet werd langer en langer, en ketste bij de tweede paal, via het aluminium, weer het veld in. Dit had praktisch in het rustsignaal van de geweldig fluitende scheidsrechter Gronouwe ook maar zo de 1-0 voor de thuisploeg kunnen betekenen.

PAP IN DE BENEN

Ondanks de mogelijkheden in het eerste bedrijf, en het veldspel van beide ploegen leek er voor Reutum geen vuiltje aan de lucht. Reutum zou gas gaan geven in het tweede bedrijf om op deze manier zo snel als mogelijk het verschil te maken. Daar waar Reutum eigenlijk de gehele eerste de helft de baas was op het veld, knokte de thuisploeg zich puur op karakter echter terug.

Voetballend had Reutum van de tegenstander nog niet zoveel te duchten, maar wel van de passie en strijd waardoor bijna alle duels werden verloren. Tel daarbij de onnodige fouten in de opbouw op, gekoppeld aan een megaslordige passing, dan weet je dat je vroeg of laat de problemen over je afroept.

En dat gebeurde dus ook toen Reutum de bal op een gevaarlijke plek kinderlijk verloor. Rheden aarzelde niet, en lepelde de bal gelijk voor het doel waar de spits stond om de bal van dichtbij binnen te tikken. Deze 100% scoringskans leek de 1-0 op te leveren toen doelman Kevin Tulk zich op een fabelachtige manier onderscheidde. Met zijn hele ziel en zaligheid dook hij in baan van de bal om deze te keren. Dat lukte wonderbaarlijk goed, maar had hierbij wel de pech dat hij onbedoeld een rebound weg moest geven. De rebound voor een nagenoeg lege goal leek de 1-0 te betekenen, maar de spits lepelde van dichtbij de bal over het geheel lege doel.

In de fase hierna was Reutum geen schim meer van de ploeg van de eerste 45 minuten. Het leek wel of er pap in de benen zat. Zoveel slordigheid, zoveel foute passes, zoveel slechte aannames en keuzes. Gelukkig wist Rheden hier nog niet van te profiteren, want ook doelman Tulk kreeg in deze fase eigenlijk bar weinig te doen.

Toch ging het ruim 15 minuten voor het einde mis toen een schot vanuit de tweede lijn door Kevin niet klemvast gepakt kon worden. Via zijn handen rolde de bal weer het veld in, waar de spits de 1-0 op de schoen had. Zijn inzet werd nog door een Reutum verdediger geblokt, maar uit de rebound was het toch Rheden dat de bal van dichtbij hard binnen joeg, 1-0.

Nu moest Reutum in de achtervolging en gezien het spelbeeld in de tweede helft zou dit nog wel eens een hele opgave kunnen worden. Toch was het Reutum dat relatief snel weer op gelijke hoogte kwam. Een scherp aangesneden corner van Mats werd prima bij de eerste paal door Mark verlengd. Bij de tweede paal was Stijn inmiddels opgedoken om deze doorgekopte bal van Mark tot doelpunt te promoveren,1-1.

Met nog ruim 6 minuten op de klok leek het dus op een verlenging uit te draaien, omdat beide ploegen in de laatste fase niet echt meer de dreiging hadden om het de tegenstander moeilijk te maken. Toch toverde de rechtsbuiten van Rheden nog een voorzet uit de hoge hoed. De bal plofte bij de eerste paal neer, waar de spits van Rheden met zijn laatste adem nog een keer was opgedoken. Na een simpele voetbeweging vervolgde de bal zijn baan richting het doel van Reutum, om daarna tegen het net te vallen, 2-1 met inmiddels de 90 minuten op de klok.

Reutum probeerde hierna nog wel te forceren, maar kreeg hierbij ver in blessuretijd de deksel nogmaals op haar neus. Het was opnieuw de spits van Rheden die na een fraaie individuele actie voor de 3-1 tekende.

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde, en wist Reutum ook dat het komend seizoen in de vierde klasse terug te vinden is.

Opstelling tegen SC Rheden: Kevin, Wout S, Mart (Tom 90’), Wout M, Mats, Jaap, Jordi, Jop (Lex 72’), Mick, Stijn, Mark.

TOT SLOT, wil ik iedereen langs deze weg bedanken die ik persoonlijk niet de hand heb kunnen schudden. Ik wens Reutum voor de toekomst al het goede, en wens ze sportief alle succes toe.

Peter Bokma.


Recent nieuws