verslag   24 september 2023     47 foto's
Reutum laat het in de laatste 5 minuten aanbranden tegen SC Overwetering.

Sc Overwetering
zondag 24 september 2023

lees verslag

VV Reutum


OLST - Als je de eerste competitiewedstrijd met 5-1 verliest dan lijkt het erop dat je compleet van de mat bent gespeeld.
Gelukkig was dat niet het geval want als dat wel zo was geweest dan hadden we ons al gelijk grote zorgen moeten maken.
Ondanks het vele balbezit voor de thuisploeg, had Reutum met name na rust afstand moeten nemen.
De 2-1 vlak voor tijd (86e minuut) hielp de thuisploeg in het zadel waarna Reutum als een kaartenhuis volledig in elkaar stortte.
Dat de thuisploeg in de resterende minuten nog mocht uitlopen naar een 5-1 zege mag de ploeg uit Reutum zichzelf zeker aanrekenen.

Na een aftastend begin van beide kanten was het toch echt Reutum dat gelijk van zich af beet.
Na een heerlijke pass van Jordi werd Mark op pad gestuurd.
Mark lag op volle snelheid, en stoof richting de zestien om het duel 1:1 met de doelman van Overwetering te zoeken.
Een droge schuiver was voldoende om de 0-1, na een kleine 10 minuten voetbal, op het scorebord te krijgen.
Reutum kroop na deze treffer wat terug en liet de bal aan de thuisploeg.
Overwetering probeerde de bal snel rond te laten gaan maar verder dan veel balletjes breed, en zo nu en dan een aanbiedende middenvelder kwam te thuisploeg niet.
Reutum had de zaakjes prima voor elkaar waardoor doelman Tulk van Reutum eigenlijk niets te doen kreeg in deze fase.
Als Overwetering toch eens dreigend leek te worden, werd dan lag dit vooral aan de erg jonge en zeer balvaardige Jaimey Zeyseink, die vanaf rechts (met zijn linker) steeds de nodige dreiging zorgde.
Ondanks het balbezit voor de thuisploeg was het toch opnieuw Reutum dat een schot van Mark rakelings voorbij het doel van Overwetering zag zeilen.
Niet veel later stond de doelman Paul Vlaskamp van Overwetering op de juiste plek om een schot(je), van opnieuw Mark, klemvast te pakken.
Overwetering probeerde het wel, maar Reutum stond gewoon goed opgesteld waardoor er eigenlijk geen muisje doorkwam.
Overwetering werd in deze fase vooral indirect gevaarlijk uit corners en vrije ballen maar voetballend wist het zich geen weg te banen door de defensie van Reutum.
Toch had heel geniepig de 1-1 kunnen vallen toen een verdediger van Overwetering, bij de 2e paal, een lastige voorzet, uit een vrije bal, binnen probeerde te volleren.
Toch viel voor de thee nog de 1-1 doordat opnieuw de rappe en handige rechtsbuiten op pad werd gestuurd.
Met de bal aan de voet was hij een paar verdedigers van Reutum te slim af, en wist vanaf de achterlijn Nick Logtenberg te bereiken.
Deze had op zijn beurt geen enkele moeite om, vanaf de 5 meter-lijn, de voorzet beheerst tot doelpunt te promoveren, 1-1.
De eerste echte mogelijkheid werd door de thuisploeg direct verzilverd, over rendement gesproken.
Toch leek Reutum op haar beurt, bijna net zo geniepig, de thee met een 1-2 op te zoeken.
De prima genomen vrije bal van Dani leek hard en hoog binnen te slaan, maar miste op een haar na het doel waardoor het dan ook gewoon 1-1 bleef.
Het slotakkoord deze eerste 45 minuten was opnieuw voor Reutum toen opnieuw Mark aan het werk werd gezet.
Zijn fraaie geplaatste bal in de korte hoek leek de 1-2 op te leveren, maar doelman Vlaskamp van Overwetering wist met een prachtige redding de 1-1 op het scorebord te houden.
Ondanks dat het balbezit veelal voor de thuisploeg was, waren de beste mogelijkheden in de eerste 45 minuten toch echt voor de ploeg uit Reutum.

Gelijk na de rust een soortgelijk wedstrijdbeeld als de eerste 45 minuten.
Overwetering probeerde het wel, maar wist aanvallend geen vuist te maken.
De enige speler bij Overwetering die ook in het 2e bedrijf dreigend bleef was de jonge rechtsbuiten. Niet dat dit gelijk veel mogelijkheden opleverde maar dreiging had hij zeker.
Maar na ruim 15 minuten voetbal in de tweede helft leek het spel steeds meer in evenwicht te komen omdat Reutum zich aanvallend ook steeds meer begon te roeren.
Eigenlijk had dit al snel de 1-2 kunnen betekenen toen een heerlijke voorzet van Stijn voor het doel werd geslingerd.
Mark stond op de goede plek om deze voorzet van dichtbij met het hoofd binnen te knikken.
Mark knikte prima binnen, maar doelman Vlaskamp van Overwetering deed het nog net iets beter door deze 100% scoringskans met een reflex van de lijn te slaan.
Reutum zag dat er zeker een beter resultaat in zat en zag dit bijna beloond worden toen opnieuw Mark op randje van buitenspel werd weggestuurd.
Opnieuw was daar het 1:1 duel met de doelman maar nu had de goalie wel een passend antwoord op de inzet van Mark, waardoor het dus 1-1 bleef.
Reutum leek in deze fase de juiste versnelling te hebben gevonden waardoor de druk op het doel van Overwetering aanbleef.
Toen een schot, van net buiten de 16, door een Overwetering-hand werd geblokt leek de bal op de stip te gaan. Zelfs de grensrechter van Overwetering had dit geconstateerd (vertelde hij naderhand) maar vlagde, om begrijpelijke redenen, natuurlijk niet voor een strafschop.
Ook scheidsrechter Kardijk had het geconstateerd maar hij vond het, hoe onbegrijpelijk ook, te weinig voor een strafschop.
Reutum bleef bepalen en zag dat het opnieuw een grote mogelijkheid kreeg.
Nu was het Jordi die vanaf een meter of 16 vrij mocht aanleggen. Het schot kwam er, maar zo ook de prima redding van de doelman van Overwetering waardoor de 1-1 nog steeds op het scorebord bleef staan.
Kort hierop flitste de rechtervleugelaanvaller van Overwetering naar binnen om daarna met zijn linker doelman Tulk van Reutum onder vuur te nemen. Zijn schot was hard, maar net te hoog waardoor de bal hard tegen de ballenvanger verdween.
De wedstrijd kabbelde een beetje naar het einde toen het noodlot toch toesloeg.
Vlak voor tijd vergat Reutum de bal tijdig te ruimen waardoor het een onnodige corner moest weggeven.
Daar waar Reutum, deze middag, met nog geen enkele corner van Overwetering problemen kende, zag men in de 86e minuut invaller Remon Elshof over het hoofd.
Van dichtbij mocht hij geheel vrij de bal tegen de touwen koppen waardoor dat gebeurde waar men op de bank van Reutum al bang voor was.
Daar waar het in deze fase van de wedstrijd, gezien de grote mogelijkheden, al zeker 1-3 had kunnen staan, stond er enkele minuten voor het einde gewoon een 2-1 op het scorebord.
Toen niet kort hierna dezelfde speler, met een van richting veranderd schot, ook nog de 3-1 op het scorebord bracht was de wedstrijd helemaal gespeeld.
Reutum knakte, en liet het helemaal lopen waardoor de thuisploeg zelfs in blessuretijd nog 2 x het netje wist te vinden.

Achteraf kun je er van alles over zeggen, maar feit is wel dat Overwetering er gewoon 5 inschiet en wij maar 1. Hierdoor verlies je uiteindelijk verdiend met 5-1, alhoewel de overwinning veel te ruim was gezien het spelbeeld.
Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar Reutum heeft vandaag laten zien dat het prima tegenstanders de nodige weerstand kan bieden.
Als we dan ook nog de mogelijkheden gaan verzilveren dan ziet de wereld er al weer een heel stuk rooskleuriger uit.
Reutum zal zich vanaf dinsdag gaan voorbereiden op opnieuw een geheel onbekende tegenstander.
Komend weekeinde zal FC Trias (Winterswijk) de ploeg van trainer William Krabbenborg de tegenstander van Reutum zijn.
FC Trias begon deze competitie met een 0-0 in een thuiswedstrijd tegen het sterke Wijhe ’92.
Beide ploegen zullen dus op jacht gaan naar de eerste driepunter dit seizoen.

Opstelling tegen Overwetering: Kevin, Lex, Wout M (Stan 89’), Wout S (Kjelt 89’), Jaap, Jordi, Dani, Ramon, Stijn (Mats 75’), Mark, Bjorn (Mick 65’)