verslag   01 oktober 2023     55 foto's
Reutum knokt zich tegen tiental van Trias naar eerste overwinning.

VV Reutum
zondag 01 oktober 2023

lees verslag

FC Trias


REUTUM – Onder werkelijk prachtige omstandigheden stond voor het eerst in de geschiedenis de wedstrijd tussen Reutum en FC Trias ( Winterswijk) op het programma.

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk heel kort zijn.

De eerste helft werd door Reutum op alle fronten op punten gewonnen. Voetbal, strijd, passie, duelkracht, mogelijkheden….en zo kan ik nog wel even doorgaan. Trias stond er spreekwoordelijk bij, en keek erna.
Na de thee (met inmiddels een tiental bij Trias) waren de rollen volledig omgedraaid. Trias bepaalde, won praktisch alle duels, en had de druk er steeds vol op staan. Het enige wat Trias niet wist af te dwingen waren echt grote mogelijkheden, maar voor de rest was het eigenlijk allemaal Trias wat de klok sloeg.
Dat het uiteindelijk 1-0 bleef voor de thuisploeg mocht dan ook wel als “gelukkig” worden omschreven.

Reutum begon al gelijk vanaf het eerste fluitsignaal, van de prima fluitende scheidsrechter Laarhuis uit Delden, vol passie en power aan het duel.
Vanaf de aftrap leverde dat al gelijk gevaar op in de zestien van Trias. Trias zag de rappe en behendige Jaap Kamphuis over het hoofd die behendig langs een verdediger probeerde te glippen. Alleen ten koste van een overtreding kon Jaap worden gestopt waardoor de bal na precies 38 seconden op de stip ging.
Mark Morskieft nam plaats achter de bal, en schoof de bal koelbloedig tegen de touwen.
Vanaf de aftrap zat Reutum er gelijk weer bovenop waardoor Reutum al binnen de minuut op 2-0 had kunnen staan. Na een snelle balovername werd de rappe Mick Silder op pad gestuurd. Op snelheid was hij iedereen te snel af waardoor Mick geheel vrij voor de doelman van Trias kwam te staan. Zijn lage inzet leek de 2-0 te betekenen, maar miste op een haar na het doel.
Trias probeerde het wel maar had geen antwoord op het spel van de thuisploeg. Reutum zat overal gewoon bovenop waardoor de handige aanvallers geen tijd kregen om spreekwoordelijk adem te halen.
Reutum bepaalde het spelbeeld waardoor het eigenlijk redelijk gemakkelijk de zestien van Trias kon bereiken. Na opnieuw een prima aanvalsopzet was het uiteindelijk Mick die, vanuit een onoverzichtelijke scrimmage, de bal van dichtbij hard op de paal joeg.
Stijn Slaghekke was de volgende die de trekker mocht overhalen maar zijn inzet, van net buiten de zestien, werd prima gepakt door de doelman van Trias.
Trias, dat nog geen fatsoenlijke aanval op de mat had gelegd werd na een kleine 40 minuten voetbal door Reutum in het zadel geholpen. Een strakke, lage inworp vond een aanvaller binnen de zestien die hierna over een been ging van een Reutum verdediger. Voor scheidsrechter Laarhuis voldoende om de bal op de stip te leggen. Cornelis Hofman van Trias nam plaats achter de bal om de 1-1 op het bord te zetten. Met een harde lage schuiver probeerde hij doelman Kevin Tulk te verschalken, maar de topschutter van Trias moest lijdzaam toezien dat de bal hard naast het doel van Reutum verdween.
Daarna was het opnieuw Reutum dat brutaal naar voren voetbalde. Nu was het Stijn die prima anticipeerde op een bal achter de achterhoede van Trias. Stijn probeerde de lastige hoge bal te controleren om zo koers te zetten richting de doelman van Trias. De bal stuiterde nog wat op waardoor Stijn zijn lichaam tussen de bal en zijn tegenstander perste. Verdediger Raben van Trias legde de arm/hand in de nek van Stijn om daarna de bal terug te koppen in de handen van de Trias doelman. Maar door het contact , wat er 1000% was, werd Stijn ten val gebracht waardoor hij zijn weg niet kon vervolgen. Een doorgebroken speler wat ten val wordt gebracht , op welke manier dan ook, is rood. Dus ook voor verdediger Raben die dus vlak voor de thee de kleedkamer van scheidsrechter Laarhuis mocht opzoeken. 
De aansluitende vrije bal, op randje 16, verdween overigens in de handschoenen van de Trias doelman
Toch leek de verdiende 2-0 voor de rust alsnog te vallen toen Mark op snelheid op pad werd gestuurd. Met een man in de nek zag hij Stijn over het hoofd die bij een balletje breed, de bal simpel had kunnen binnen tikken. Helaas liep Mark zich vast op de doelman van Trias waardoor de 21 spelers, met een magere 1-0 op het bord,  de thee opzochten.

De trainer van Trias is in de rust ontploft, en dat had zeker zijn uitwerking in de gehele tweede helft. Topschutter Hofman bleef achter in de kleedkamer waardoor de organisatie er toch net even iets anders uitzag.
Natuurlijk had Reutum nog steeds een mannetje over maar het leek wel of Trias geen 10, maar 12 spelers op het veld had staan. Trias vocht en streed nu voor iedere meter, en wist met name over de handige en rappe Angelo Evers meer dan eens gevaarlijk door te komen.
Nu werden alle duels in het voordeel van Trias gewonnen waardoor Reutum meer dan gewild steeds verder in de achteruit moest. En als je dan ook dan in verdedigend opzicht ook nog veel persoonlijke duels verliest dan roep je vroeg of laat heet onheil over jezelf af. 
Trias bepaalde en Reutum kreeg er gewoon geen grip op. Wat vooral opviel was de rol van het middenveld na de thee. Het leek wel of Reutum geen middenveld meer had, waardoor Trias eigenlijk 45 minuten lang, met speels gemak, het middenveld kon oversteken.
Ondanks dat Trias bepaalde wist het eigenlijk niet tot echt 100% scoringskansen te komen. De druk was er wel maar binnen de 16 ging het steeds mis. Gelukkig waren er nog wel wat Reutum spelers met het mes tussen de tanden verdedigden.  En door deze manier van verdedigen kreeg doelman Tulk eigenlijk bar weinig te doen terwijl de druk er wel steeds op zat.
Omdat Trias overal 1:1 speelde lag er natuurlijk aanvallend behoorlijk wat ruimte voor de thuisploeg. Dat leek afgestraft te worden toen Mark op rechts op pad werd gestuurd. Mark zag Stijn in de as prima bijsluiten waarna Mark de bal heerlijk bij Stijn voor de voeten lepelde. Stijn mocht geheel vrij op de doelman van Trias af te lopen om zo de bevrijdende 2-0 tegen de touwen te schieten. Oog in oog met de doelman was er daar even de twijfel wat doen, en dat resulteerde erin dat Stijn de bal recht in de handen van de doelman schoot. 
Trias bleef het proberen en pompte alles naar voren om zo de inmiddels wel verdiende 1-1 tegen de touwen te jagen. Maar Reutum bleef zich verzetten, en had zeker tegen het einde het nodige fortuin toen Trias geen raad wist met enkele hachelijke momenten vlak voor het doel van Reutum.
Inmiddels was de blessuretijd aangebroken en leek Reutum met een dramatische tweede helft de overwinning toch over de streep te trekken. De overwinning kwam er wel, maar hier had het uiteindelijk wel doelman Kevin Tulk voor nodig.
In werkelijk de allerlaatste seconden van de wedstrijd wist Trias voor de zoveelste keer, over de rechterkant, de achterlijn te halen. De harde, lage voorzet vond Trias speler Wiebe Verbruggen die op 5 meter voor het doel de bal vrij voor het inschieten had. Zijn inzet leek de 1-1 op te leveren maar daar was dan Kevin Tulk, doelman van beroep, die ver in blessuretijd voor het eerst deze middag echt handelend moest optreden. Met een heerlijke reflex wist hij deze inzet te pakken waardoor Reutum deze middag met bloed, zweet en tranen de overwinning over de streep trok, want niet kort hierna volgde het eindsignaal van scheidsrechter Laarhuis.

11 tegen 10, hoe vaak komt het wel niet voor dat het tiental zich herpakt, en met de zege aan de haal gaat? Dit is iets wat mijn inziens 100% in je brein zit. Het tiental weet dat het alles uit de kast moet halen voor een beter resultaat, terwijl het elftal denkt het wel met iets minder af te kunnen. Anders is het niet te verklaren dat Reutum een geweldige eerste 45 minuten koppelde aan de belabberde laatste 45 minuten. Het verschil tussen beide helften is bijna niet in woorden te vangen, maar het was er wel degelijk.

Natuurlijk overheerste achteraf de zoete smaak van de 3 punten, en mochten de eerste 3 punten worden bijgeschreven, maar dat er werk aan de winkel is , is wel duidelijk. Zeker als we weten dat komend weekend Wijhe ’92 ons op de Kottenbrei komt bezoeken. De ploeg van trainer John Bijen is de competitie prima begonnen ( 4 uit 2), en zal de stijgende lijn willen doortrekken. Voor Reutum is het zaak het gevoel van de eerste 45 minuten tegen Trias weer op te pakken want alleen op deze manier zal Reutum voor veel ploegen een lastig te nemen horde zijn.

Opstelling tegen FC Trias: Kevin, Lex (Bjorn 79’), Wout S, Wout M, Kjelt (Jurgen 75’), Ramon, Dani, Jaap, Stijn, Mick, Mark.