verslag   24 maart 2019     25 foto's
Reutum zegeviert tegen Renie


Voor Reutum stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Reünie op het programma. Waar het de uitwedstrijd met 2-1 verloor en een absolute off-day kende, was het nu noodzaak om de drie punten in eigen huis te houden om niet in de gevarenzone te raken. Na enkele blessures opgelopen te hebben in de wedstrijd tegen De Tukkers en een afwezige diende het elftal op enkele posities gewijzigd te worden. Zo was er een eerste basisplaats voor Jordi Lammerink, keerde Jan Aarnink weer terug op de backpositie en stond oudgediende Roy Veenhuis in de goal.

De eerste helft had Reutum het lastig met de gasten uit Borculo. Het kreeg moeilijk grip op het middenveld waar zij veelal een mannetje over hadden. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn. Uiteindelijk kwam het dan ook op voorsprong. Na balverlies van Reutum zocht de buitenspeler van Reünie het strafschopgebied op. Hij liet zich vallen zonder aangeraakt te worden en de scheidsrechter wees naar de strafschopstip. Deze werd goed binnen geschoten. Toch kwam Reutum relatief snel op gelijke hoogte. Een mooie bal van Wout Mensink op Mark Morskieft werd knap over de keeper gekopt door Mark. Na de gelijkmaker was het toch weer Reünie dat het betere van het spel had maar desondanks creëerde het geen heel grote kansen. Op slag van rust kwam Reutum met ietwat geluk op voorsprong. Een hoge bal in het strafschopgebied ging langs iedereen heen en kwam uiteindelijk bij Wout Slaghekke terecht. Wout schoof de bal beheerst in de verre hoek. 

De tweede helft verliep voor Reutum stukken beter. Het middenveld stond beter en zo kreeg het beter grip op het spel van de gasten. Tevens kwam Reünie een stuk slapper uit de kleedkamer. Reutum kreeg al snel een goede mogelijkheid om de score uit te breiden. Mark stuurde Sam Holsink met een steekpass weg, Sam omspeelde de keeper maar zijn inzet werd nog net voor de lijn weggewerkt door een meelopende verdediger. Even later was Sam alsnog trefzeker. Nadat hij wegdraaide bij een verdediger schoot hij de bal knap in de bovenhoek. De wedstrijd leek hierdoor gespeeld maar in de slotfase kwam Reünie toch nog terug in de wedstrijd. Vanuit buitenspelpositie werd de bal achter Roy geschoten. De scheidsrechter liet echter de assistent-scheidsrechter van Reutum op onbegrijpelijke wijze staan. Enkele minuten later kreeg Reutum weer wat lucht nadat Mark een toegekende penalty wist binnen te schieten. Waar het de wedstrijd rustig moest uit spelen brachten de gastheren zich onnodig weer in de problemen. Nadat Reutum verdedigend niet goed optrad, wist Reünie de bal hard binnen te schieten. Zo was het toch nog even billen knijpen. Maar toen Reünie op zoek ging naar de gelijkmaker gaf het achterin veel ruimte weg. Mark Morskieft ging er met de bal vandoor en zette voor op Sam. Hij schoot geheel vrijstaand de 5-3 tegen de touwen. De blijdschap bij Reutum was groot met de drie behaalde punten. Op basis van de tweede helft was de zege terecht. 

Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt er aangetreden tegen Victoria. Hopelijk kunnen er dan met behulp van de fanatieke supporters opnieuw drie punten worden bijgeschreven. We hopen op uw komst!

Bijgaande foto's zijn gemaakt door Herman de Vries