verslag   09 februari 2022     1 foto
Reutum wint in, en van Almelo.

ALMELO - Reutum heeft haar eerste wedstrijd in 2022 gewonnen. In een leuke en sportieve wedstrijd bepaalde Reutum het spel en won dan ook meer dan verdiend met 1-3.

Reutum was vooral baas op het middenveld wat inhield dat het veelvuldig kon combineren om de voorwaartsen te zoeken. Hier bleek echter dat de afstemming nog niet helemaal optimaal was waardoor veel aanvallen al vroeg in schoonheid stierven. Toch was het uiteindelijk Lex die door een slippertje in de achterhoede van Almelo de 0-1 mocht binnen tikken. Reutum bleef de bepalende ploeg maar wist ondanks enkele goede mogelijkheden het netje niet te vinden. Op slag van rust was Almelo dicht bij de gelijkmaker toen een gegeven vrije trap op de lat werd gekruld.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Een bepalend Reutum en een afwachtend en counterend Almelo. Deze Almelose tactiek wierp uiteindelijk haar vruchten af toen Mike Kerr, op randje van buitenspel, het duel met de doelman van Reutum mocht zoeken. Een lage schuiver was voldoende voor de 1-1. Maar gelukkig herpakte Reutum zich snel. Het was opnieuw Lex die met een fraaie schuiver de 1-2 op het bord bracht. In de fase  hierna was het wachten op de 1-3, 1-4 want werkelijk enkele megakansen werden door de ploeg uit Reutum niet benut. Toch viel de 1-3 door een prima ingeschoten strafschop van Stijn.

Zondag wacht ons Avanti Wilskracht in Glanerbrug, dat deze week De Lutte in een oefenwedstrijd met 5-1 versloeg. We hebben goed getraind en inmiddels 2 wedstrijden in de benen. Dus qua opbouw zit het wel goed. Zondag zullen we zien waar we precies staan.
Gelukkig rolt de bal weer en kunnen we samen met de supporters weer van het "spelletje" genieten.

Volgende week dinsdag (15-2) zullen we opnieuw oefenen.
We zijn dan in Borne te bewonderen als we spelen tegen de huidige koploper uit de 2e klasse J, NEO.
Aanvang: 20.15 uur.