nieuws   08 december 2019     1 foto
Reutum 2 pakt ook Losser op basis van tweede helft
Vanmorgen stond voor Reutum 2 de uitwedstrijd op het programma tegen Losser 2. Als promovendus draait Reutum vooralsnog een uitstekend seizoen en blijft het aanhaken bij misschien wel het beste elftal en dus koploper Quick ‘20.
Onze vlaggen Rob had gister iets teveel lichtjes gezien bij ‘Reutum in het licht’ en had het behoorlijk zwart voor de ogen.
Eenmaal van huis gehaald en in de kleren kon de wedstrijd beginnen om 10.45 uur onder leiding van de uitstekende leidsman Damhuis.
Reutum dacht op basis van stand het beste team te zijn en speelde daarom qua opstelling met lef en durf. Losser daarentegen maakte het onze boys erg lastig door goed en verzorgd voetbal, de nodige motivatie en veelal snelle aanvallen over de rechterflank. Reutum had duidelijk moeite met de beweging van de Losserse aanvallers, kon moeilijk de vrije man vinden en moest gaandeweg de 1ste helft zelfs het spelsysteem omzetten om het gevaar te keren. Er waren ook kansen voor Reutum en het was gelukkig de uitploeg die op voorsprong kwam door een treffer van Roel Booijink. Een snelle vrije trap van Jord kon nog net worden aangeraakt en dus een mooie openingstreffer voor dit duel. Beide partijen speelden op de aanval en Reutum mocht zijn keeper Jurre danken voor een geweldige wedstrijd waardoor de rust kon worden bereikt met een 0-1 voorsprong.
In de rust moest Roel Booijink zich door een blessure laten vervangen door Niek Brunninkhuis. Niek speelde met name in het 1e kwartier na rust de linksback van Losser helemaal zoek en Reutum kreeg ineens kans na kans. Goalgetter en spits Rick maakte hier dankbaar gebruik van en kon na goed meelopen makkelijk inschuiven met zijn linker. Dan wordt het natuurlijk lastig voor Losser.
De wedstrijd had echter nog een behoorlijke tijd te gaan en Losser schoof de verdediging door om het tij te keren. Jan Morskieft was inmiddels binnen de lijnen voor Rick en met een dodelijk trio voorin werd er uiteindelijk makkelijk uitgelopen naar 1-5.
De uitslag doet vermoeden dat er een makkelijke wedstrijd werd gespeeld. Zeker niet, credits aan Losser voor het goede spel in de 1e helft.
Wel gewoon weer 3 punten voor Reutum, winterstop!