nieuws   05 november 2023     1 foto
REUTUM KAN GEEN VUIST MAKEN TEGEN RUURLO
RUURLO – Het is Reutum niet gelukt om, op een kille en natte zaterdagavond, punten te pakken tegen de VV Ruurlo. VV Ruurlo was gewoon beter aan de bal, en vertaalde dat na 90 minuten voetbal in een benauwde 2-1 overwinning.

Na een reis van bijna een uur doemde het sportpark van Ruurlo voor ons op. Een prachtige accommodatie waarbij gelijk opviel dat het kunstgras nogal gedateerd was. Na wat navraag bleek het kunstgras er al een jaar of tien in te liggen. Maar dat Reutum vandaag de punten aan Ruurlo moest laten had niets, maar dan ook niets, met de ondergrond te maken.
 
Al vanaf het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Jordi Eijgelsheim waren de bedoelingen van de thuisclub duidelijk. Veel bewegende mensen waarbij Reutum zeker in het begin alle moeite had om de organisatie kloppend te houden.
Het balbezit was dan ook veelal en lang voor de thuisploeg terwijl Reutum probeerde in de omschakeling tot gevaar te komen, maar ondanks deze verschillende tactieken wisten beide ploegen niet gevaarlijk voor het doel van de tegenstander op te duiken.
Ruurlo, met veel dynamiek in de aanval en op het middenveld, had vooral via ter Haar, en Temmink de belangrijkste wapens in huis. Ruurlo zag dat het veelal de bal mocht hebben maar wist, zoals al eerder beschreven, niet gevaarlijk voor het doel van Reutum doelman Kevin Tulk op te duiken. Ruurlo zag dat het veelal strandde op een kleine 20 meter van het doel omdat Reutum verdedigend gewoon prima stond.
De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond toen Reutum achterin een slippertje maakte. Gelukkig stond Kevin op de juiste plek om deze speldenprik te elimineren.
Eigenlijk leek de wedstrijd na een klein half uurtje op slot te zitten omdat beide ploegen het wel probeerden (ieder op zijn eigen manier) maar nog niet de oplossing hadden gevonden om de tegenstander op de knieën te krijgen. 
En werkelijk uit het niets was daar dan het slippertje van Reutum dat de thuisploeg in staat stelde de 1-0 op het bord te zetten. Na een onschuldige opbouw zonder enige druk was een veel te korte kaats er de oorzaak van om Ruurlo-speler ter Haar vrij voor doelman Tulk te zetten. De handige en bekwame middenvelder van Ruurlo had geen enkele moeite de 1-0, vanaf een meter of 14, binnen te schuiven.
Na deze treffer bleef het spelbeeld hetzelfde en gebeurde er voor beide doelen nagenoeg niets. Reutum zette na de 1-0 wel wat meer aan, en zag dat Ruurlo handen en voeten nodig had om de spaarzame aanvallen vroegtijdig tot stilstand te brengen. 
Uit een van deze vrije trappen wist Reutum dan ook de stand gelijk te trekken. Een prima genomen vrije bal van Stijn vond Wout Mensink die van dichtbij de bal heel slim met zijn voet verlengde, en daardoor de doelman van Ruurlo volkomen kansloos liet, 1-1.
Maar heel lang mocht Reutum niet van deze stand genieten want Ruurlo wist voor de thee opnieuw op voorsprong te komen. Een crossbal vond Temmink die de bal heerlijk uit de lucht plukte, om zichzelf daarna optimaal voor de doelman van Reutum te positioneren. De handige aanvaller had hierna geen enkele moeite de bal bekeken tegen de touwen te drukken, 2-1.
 
In de rust bleek Wout S toch net even iets teveel last te ondervinden van een (oude) blessure waardoor Mart Lammerink zijn plek als vrije verdediger innam.
 
Tja, en dan de tweede helft, een helft waarin het voetbal bij de thuisploeg in de kleedkamer was achtergebleven. De voetballende dominantie van voor de thee was na de thee eigenlijk verdwenen. Natuurlijk voetbalde de thuisploeg gemakkelijker omdat dit jonge elftal gewoon een groot aantal prima voetballers in de selectie heeft, maar de echte drive naar voren was er gewoon niet meer.
Door deze ontwikkeling zat er na de thee veel minder druk op de achterhoede van Reutum, en kreeg doelman Tulk nagenoeg niets meer te doen. Dit wetende denk je dan dat is mooi, want dan kan Reutum lekker vooruit voetballen, maar dat was dus vandaag het grootste manco.
Reutum wist voorin eigenlijk geen druk te ontwikkelen waardoor de doelman van Ruurlo dus eigenlijk ook niets te doen kreeg na de thee. Mark was vandaag een van de weinigen die aanvallende druk ontwikkelde, maar alleen daarmee redt je het natuurlijk niet.
Hierdoor werd het dus een spel (inmiddels in de stromende regen) op het middenveld en dan is het natuurlijk lastig om tot doelpunten te komen. Toen in de slotfase ook aanvoerder Mensink van Reutum zich in de voorste linie meldde leek er toch iets van een beetje druk te ontstaan.
Toch had in deze fase de 3-1 kunnen vallen toen Reutum natuurlijk alles open gooide. Het was opnieuw Temmink die vanaf links alleen op Kevin mocht aflopen. Gelukkig had Kevin het passende antwoord op de inzet van de rappe aanvaller.
Met een magere 2-1 op het bord, en een Ruurlo wat steeds meer naar achteren plooide om de 2-1 over de streep te trekken, kon Reutum eigenlijk steeds gemakkelijker in de buurt van het doel van Ruurlo komen. Een voorzet van Reutum die uit de zestien werd gekopt viel bij Dani voor de voeten De 2-2 leek in de maak maar Dani’s inzet, vanuit de tweede lijn, verdween rakelings naast het doel.
De laatste die het mocht proberen was Jaap, maar vanuit de draai zag Jaap zijn inzet hard en hoog over het doel van Ruurlo verdwijnen.
Hierna vond scheidsrechter Eijgelsheim het wel welletjes want inmiddels was de bui overgegaan in een soort van wolkbreuk.
 
Reutum heeft haar best gedaan, heeft gestreden, heeft geknokt, maar dat was vandaag tegen Ruurlo simpelweg te weinig. Er zullen zeker stappen gemaakt moeten worden om vooral aanvallend wat beter voor de dag te komen want hierin is nog heel veel winst te boeken. Hoe dat te doen zullen we komende week zeker intern bespreken want dat er aanvallend wat gebeuren moet is wel duidelijk. Natuurlijk weten we allemaal dat we niet even een blik met scorende aanvallers bij Reutum kunnen lostrekken, maar we zullen samen moeten zoeken naar oplossingen om dit de komende periode beter voor elkaar te krijgen.
 
Opstelling tegen Ruurlo: Kevin, Lex, Wout M, Wout S ( Mart 46’), Stijn, Jaap, Dani, Mats (Tom 84’), Mark, Mick (Bjorn 69’), Kjelt.
 
Door het kunstlicht en het slechte weer zijn er bij deze wedstrijd geen foto's.