nieuws   21 mei 2022     25 foto's
Reutum JO17-1 kampioen

Kampioensverslag van de spelers van Reutum JO17-1

In de tweede seizoenshelft van het seizoen 21/22 begonnen wij goed aan het seizoen, met de dit keer vanaf het begin van het seizoen aanwezige Roy met handlanger Jurre wonnen wij met 3-6 bij RSC. Gedurende het seizoen werd duidelijk dat wij met Quick uit Oldenzaal de strijd om het kampioenschap zouden uitvechten. Toen het zover was om de wedstrijd tegen de club uit Oldenzaal te spelen verloren wij de wedstrijd kansloos met 3-1. De rest van het seizoen verliep moeizaam met goeie wedstrijden afgewisseld met slechte wedstrijden maar de punten waren steeds voor onze onder 17 en dus bleven we in race voor het kampioenschap. Met de tussendoorse teambuilding activiteiten (teamfeesten) tussen de wedstrijden door , georganiseerd door hoofdcoach Roy werd de sfeer binnen de groep er niet slechter op en vervolgden het seizoen positief. Toen de derby tegen Fleringen ook gewonnen was leek het alsnog kansloze missie om nog kampioen te worden, dus was ons doel duidelijk, plek 2 binnenhalen. Maar toen in speelronde 8 Quick punten verspilde in een gelijk spel uit bij Kosc hadden wij weer hoop om het kampioenschap te winnen. Het was duidelijk dat wij nu alles moesten winnen om in race te blijven voor het kampioenschap en dat lukte ondanks het soms moeizame voetbal toch. Toen Quick in speelronde 10 hun wedstrijd uit bij Tubantia met 3-1 verloor kregen wij het kampioenschap in eigen handen ,  als wij alles zouden winnen konden wij uit bij UD in Weerselo op zaterdag 21 mei kampioen worden. In deze pot bij UD begonnen wij moeizaam met voetballen en misten we veel kansen, ook belde coach Roy nog even vanaf Mallorca om te checken hoe de vlag erbij hing in Weerselo. Na de eerste helft stond ons team al met een comfortabele 4-0 voorsprong op kampioenskoers. Echter verspeelde de concurrent uit Oldenzaal, Quick al voortijdig punten nadat zij eerder deze zaterdag al met 3-2 verloren bij Luctor waardoor onze onder 17 al bij rust kampioen was geworden. Voor het verdere verloop van de wedstrijd kwamen wij vlak na rust op 5-0 waarna na slecht verdedigen UD de 5-1 binnen schoot. 10 minuten later schoot sterspeler Tom Slaghekke de 6-1 binnen. 5 minuten later schoot Niek de 7-1en 8-1 binnen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was onze JO17 kampioen geworden.