nieuws   20 maart 2022     1 foto
Reutum JO14 wint van SSA DVC Dedemsvaart

19 Maart. is een mooie dag geworden voor de JO-14 van onze vereniging. Thuis tegen het gelijk geklasseerde Dedemsvaart (samengestelde vereniging van alle verenigingen in Dedemsvaart) werd er afgetrapt op een zeer mooie zonnige Maart-ochtend. Jette en Lucas waren beide nog geblesseerd, waardoor we Teun en Nino van JO12 mee hadden genomen.
Na het eerste fluitsignaal ging Reutum vol in de aanval omdat de jongens en meisjes een goed resultaat leken te ruiken. Toch stond bij rust nog steeds de brilstand op het scorebord.
Wel werden er enkele heerlijke combinatie op het echte gras tentoongesteld, iets wat de trainer goed deed. Teun, onze keeper, had in deze 1e helft weinig te doen. Wel moest de verdediging enkele keren handelend optreden, dit deden Jorn, Lotte, Douwe en Polle erg goed. Simon, onze spil in het elftal, had de enige kans, maar deze moest met zijn chocoladebeen worden ingeschoten en ging jammerlijk net mis.

In de rust werden er enkele puntjes door de leiding aan de spelers medegedeeld waaraan ze moeten denken in de 2e helft. Een oppepkreet volgde door de spelers en men ging weer naar het groene gras..

In de 2e helft werd er direct anders gevoetbald. Het middenveld werd beter benut en goed voetballende oplossingen van de middenvelders Luuk, Mees, Nino en Simon werd er echt goed samengespeeld tussen
de verdediging, middenveld en de aanval. Lang hoefden de blauw-gelen niet te wachten op de voorsprong, in de 45e minuut trof Simon, na een heerlijke vrije bal van Jorn, doel. Hij wist de bal keurig aan te nemen
en ronde bekwaam af. 3 Minuten hierna werd Boet de diepte in gestuurd, schudde zijn tegenstander af en trof koel het net. Tijdens de beginfase van de 2e helft kwamen Kyano, Hidde, Jaap en Boet steeds meer in het spel voor. Hierdoor kwamen er ook kansjes. Maar na de 2-0 was het een prima redding van Teun die een afstandsschot via eerst zijn handen en daarna de paal de bal weer in het veld zag gaan.Een prima dieptepass in de 55e minuut op Jaap was nodig om op 3-0 te komen en de blauw-gelen weer te laten juichen. Jaap ronde prima af in de lange hoek, liet de keeper kansloos en liet het net vibreren…
Spelers en speelster vlogen op elkaar af en dachten dat het klaar was…
Daar was dan toch weer een afstandsschot, verder kwamen de bezoekers niet door zeer bekwaam verdedigen van de Reutummers, 10 minuten voor het laatste fluitsignaal. Teun kon deze nog pareren, maar een spits van Dedemsvaart was iets sneller deze keer dan de verdediging, 3-1. Het zou toch niet…
Door iets verdedigender te wisselen probeerden de leiders het slot er op te gooien. Dit lukte en een prima leidende Jort Maathuis (eerste keer op het grote veld als scheidsrechter) floot voor de laatste keer. 
3-1, een (verdiende) winstpartij van de blauw-gelen!

 

Op naar de volgende thuiswedstrijd volgende week tegen La Premiere JO14-1 op de eigen Kottenbrei om 11.00 uur, met hopelijk veel ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen, ooms en tantes.