nieuws   16 mei 2022     85 foto's
Reutum JO14-1 Kampioen

Woensdag  11 Mei was het dan zover: de kampioenswedstrijd van de JO14-1 van de vv Reutum.

September 2021, alle spelers, jongens en meisjes, voor het eerst op het grote veld. Buitenspel, ruimte, lopen, grote goal, grotere tegenstanders…                                                                     Alle tegenstanders in de eerste competitie waren fysiek sterker dan onze blauw-gelen, clubs die groter zijn dus alle voetballers zijn even oud. JO14 is ook iedereen JO14. Ook nog soms met dispensatie spelers. Een club als Reutum kan dit niet. 7 spelers die echt in de JO14 horen aangevuld met jongens die nog in de JO13 mogen uitkomen… De leiders namen de uitdaging aan en probeerden er het beste van te maken. En wat een resultaat….

De eerste (najaars)-competitie zijn we 4e van de 5 geworden, maar veel geleerd van deze wedstrijden en op de trainingen. Iets anders trainen en op het veld positioneren. Tuurlijk heeft het team aansturing nodig gehad, maar de opkomst van de trainingen was altijd erg hoog.

Na deze competitie dachten de leiders nog dat we een klasse lager moesten voetballen. Maar achteraf gezien hebben we dit gelukkig niet gedaan. Met onze angstgegner DTC (4 keer niet van gewonnen de eerste competitie en beker), Nieuwleusen, Dedemsvaart, La Premiere en Lemelerveld starten we de 2e (voorjaars)-competitie. De eerste wedstrijd uit tegen La Premiere werd er 3-3 gelijk gespeeld. Hierna volgden er 6(!) overwinningen achter elkaar. Het team werd echt een team dat voor elkaar door het vuur wilde gaan. Op de trainingen verliepen de oefeningen steeds natuurlijker en dit was weer op het veld te zien. Mooie combinaties tot gevolg. 11 Mei volgde dus al (3 wedstrijden voor einde competitie) dan de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 DTC JO14-1. Wat een publiek, echt heel indrukwekkend om te zien, vooral voor het team.. Ouders, opa’s, oma’s, vrienden, vriendinnen en veel andere teams van de plaatselijke vv om het team te ondersteunen..

De voorbereiding verliep normaal, waar de jongens en meisjes aangaven niet over zenuwen te beschikken, zagen de leiders dat het anders was… Scheidsrechter Jan Benerink floot om 18.30 uur voor het beginsignaal. Dat DTC op de tweede plaats stond, en ook nog kampioen kon worden, bleek wel uit hoe ze uit de startblokken vlogen. Na 4 minuten was het al 0-1!! De eerste keer deze competitie een achterstand voor de blauw-gele brigade… Met ook een goed bezette bank bleef Reutum voetballen op het lange grasveld. Duels werden veelal gewonnen, combinaties werden weer op het veld ten toon gespreid, dus het geloof in een goed, positief resultaat was zeker niet weg. De toeschouwers bleven positief aanmoedigen en dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker na een half uur. Na geweldig doorzetten kon Boet met zijn linkerteen de bal tegen het netje laten rollen.. Een explosie van geluk en in elkaar vliegende jongens en meisjes was het gevolg. Zo ontzettend mooi om te zien!!  Met een gelijkspel de rust in voor de aanmoedigende woorden van de leiders.

Na rust was het de sterk keepende Teun, die onze vaste keepster Jette verving omdat deze zeer binnenkort een knie operatie moet ondergaan, de ijzersterke verdediging met Jorn, Lotte, Bob, Douwe en Polle die het doel schoon hielden. Op het middenveld werd er steeds mooier gecombineerd door Simon, Luuk, Mees, Jaap en Siets. Voorin werd steeds weer de aanval gezocht door Lucas, Boet, Hidde en Kyano. Na een kwartier in de 2e helft was er een splijtende pas van Lucas die Siets vond en deze volleerde de bal onhoudbaar tegen het net!! Weer die ontlading bij de spelers, bank en de vele toeschouwers. Een ware orkaan van lawaai was het gevolg… Het half uur daarna was het een spannende wedstrijd die alle kanten opging. Een heus kampioensduel werd er naast het veld aangegeven. 5 minuten voor tijd had DTC nog 2 keer de kans om nog gelijk te maken maar ze stranden op de keeper.. Hiervoor was het Reutum die 2 keer bijna alleen op de keeper afging maar faalden. Na het laatste fluitsignaal van de weer goed leidende scheidsrechter Jan Benerink, volgde wederom een geschreeuw, konden de blauwgele fakkels worden ontstoken en de champagne worden ontkurkt!! Het veld kleurde blauw geel. Een ware pitch invasion volgde met juichende  jeugd, ouders en andere mensen uit Reutum.. Het team kreeg enkele kado’s van de ouders en van het damesteam. Na de verdiende douche hebben we van Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering een rondrit door Reutum gekregen en hebben we van Steggink Infra (onze shirtsponsor) een prachtig cadeau gekregen: hij neemt het team mee naar de kartbaan!!! Team was hier zichtbaar ontzettend blij mee. Zaterdag na de wedstrijd bij Dedemsvaart volgt de patat…

Voor deze groep voetbal(st)ers telt maar 1 woord: Teamgeist!!! Het team is heilig..

Met 22 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 23 voor en 8 tegen zijn we de terechte kampioen geworden. Met nog 2 wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen..

Reutum JO14-1 wederom gefeliciteerd met jullie behaalde kampioenschap!!