nieuws   27 oktober 2019     17 foto's
Reutum JO13-1 kent ongekende start in eerste klasse

JO13-1 dit jaar in de 1e klasse, een zware kluif gezien de tegenstanders eerst al in de beker en bij de competitie indeling in de competitie. Tijdens de bekerwedstrijden waren we ingedeeld bij KOSC 1, UD 1 en Saasveldia 1. De eerste twee zitten we ook bij in de competitie, dus dit zijn mooie oefenwedstrijden om te kijken waar we in belanden.. De eerste wedstrijd voor de meeste jongens (eerstejaars dus) op het grote veld was tegen KOSC. Op de Kottenbrei werd door de gasten in de laatste minuten de 2-3 gescoord maar ging de wedstrijd mooi gelijk op. Posities, buitenspel, groot veld en juiste timing worden steeds belangrijker en dat wordt ook tijdens deze wedstrijden duidelijk. De tweede wedstrijd moesten we naar Weerselo om tegen UD te voetballen. Hier werden we met duidelijke cijfers verslagen: 4-0. De jongens wisten na deze wedstrijd dat we een zwaar seizoen zouden krijgen. Maar geeft niet, allemaal leermomenten. “We zijn in opbouw” hebben we als leiders tegen de jongens gezegd en er werd verder gebouwd aan de perfecte opstelling. Verschillende posities, dus wisselingen werden uitgeprobeerd. Tijdens onze eerste samenkomst in de bestuurskamer om enkele regels voor komend seizoen te bespreken hebben we ook de rugnummers verdeeld. De spelers zijn er in 1 keer uitgekomen. Geen 2 nummers 10, geen 2 keer CR7, geen 2 verzoeken om Matthijs de Ligt en nummer 21 hadden we niet… De derde en laatste bekerwedstrijd traden we aan in Saasveld. Deze wedstrijd wisten we eenvoudig te winnen met 1-8. Conclusie: uitschakeling in de beker, dus we kunnen ons focussen op de competitie. Met mooie maar sterke tegenstanders straks als Stevo, TVC, Tukkers, MVV ’29, Luctor, KOSC, UD, SVZW, PH (allemaal JO13-1) en NEO-2 begonnen we aan de competitie. We hebben met Rick een keeper die voor zich een sterke verdediging heeft met Kees, Cas, Siem, Jelle en Joost. Op middenveld staan Siets, Hidde, Bart en Tom als voetballend blok en voorin vertoeven Klaas, Joep, Lars en Pim. Leuk elftal. 21 September was het zover, de eerste wedstrijd in de competitie tegen DOS ’37 uit Vriezenveen. We begonnen ijzersterk en met rust was het 2-0. Na rust zakten we qua voetbal ver terug en mochten we blij zijn met 1 punt: 2-2. Maar het eerste punt in deze klasse was een feit. De tweede wedstrijd was bij SVZW met Bert van Losser als trainer/coach. Hij kon natuurlijk niet op tegen onze Roy Nijland… Hier werd eerst een 1-0 achterstand weggepoetst tot 1-2 en de uiteindelijke uitslag was 2-3! De eerste 3-punter! Prima gespeeld. Derde wedstrijd was uit bij TVC ’28. Een goed elftal. Natuurlijk kwamen we weer achter met 1-0 waarna we het voor rust nog gelijk kwamen. Direct in de eerste minuut na rust maakten we de 1-2, even later de 1-3 waarna het 10 minuten voor tijd nog 2-3 werd. Tegenhouden en het met elkaar doen was het motto. Sommige ballen werden naar voren geroeid, was allemaal niet even mooi maar resultaat was weer 3 punten. En dat bij TVC… De vierde wedstrijd was thuis tegen MVV en weer kwamen we binnen 10 minuten met 0-1 achter. Met rust was het 1-1 en direct na rust weer 1-2. 10 minuten voor tijd maakten we de 2-2 en daar bleef het bij.. Afgelopen zaterdag thuis tegen UD was de vijfde wedstrijd. In de beker dus met 4-0 verloren waardoor de leiders dachten dat we iets verdedigender  moesten gaan spelen. Dit pakte goed uit. Natuurlijk werd het eerst 0-1 maar voor rust werd dit keurig omgezet tot 2-1. UD wist nog gelijk te maken maar 8 minuten voor tijd werd de 3-2 gemaakt. Wederom 3 punten die niet waren verwacht. Kortom een geweldige start van de competitie en nog ongeslagen. De eerste nederlaag zit er normaal gesproken aan te komen aangezien we de top 3 nog krijgen (PH, Tukkers en Stevo). Maar dat geeft niet, we zijn trots op de tot nu toe behaalde resultaten.
Dit team is een hecht team dat het voor elkaar (en de leiders:) wil doen. Succes verder jongens!!!