nieuws   14 september 2020     1 foto
Reutum hard onderuit in Eibergen.

Fc Eibergen
zondag 13 september 2020

lees verslag

VV Reutum

EIBERGEN - Reutum heeft de altijd trouwe meegereisde toeschouwers een draak van een wedstrijd voorgeschoteld. Eibergen was op het prachtige sportpark "de Bijenkamp" simpelweg gretiger en meer overtuigend dan de ploeg uit Reutum. Reutum stond erbij en liet het gewoon gebeuren. Eibergen was voetballend zeker niet beter dan Reutum maar dan zie je dat je met de juiste beleving en wedstrijdmentaliteit dergelijke potten in winst om kunt zetten. Natuurlijk was de 5-0, gezien het spelbeeld, een geflatteerde uitslag maar het stond er wel gewoon.
In de eerste 45 minuten wist Reutum via Sam (2x), en Mark (1x) enkele keren gevaarlijk te worden maar de scherpte in de afronding ontbrak. Eibergen zette hier alleen een schot tegenover. Toch wist Eibergen vlak voor de thee door een grote inschattingsfout in de Reutum-verdediging op 1-0 te komen.
Na de thee leek een vrije bal al snel de gelijkmaker op te leveren maar de bal trof geen doel. Dit bleek achteraf de enige mogelijkheid te zijn geweest voor de Reutummers in de tweede helft. Reutum zakte steeds verder in het Eibergs moeras, en zag dat Eibergen met twee vingers in de neus mocht uitlopen naar een 5-0 overwinning.
Verliezen mag, maar niet op deze manier. We hebben nog één week om de neuzen allemaal weer de goede kant op te krijgen maar we moeten constateren, hoe triest ook, dat de voorbereiding niet het gewenste en verwachte resultaat heeft opgeleverd. Gezien de sportieve prestaties van vorig seizoen hadden we absoluut meer verwacht. Als we na de bekerwedstrijden tegen Haaksbergen, Vasse, en nu ook Eibergen nog steeds niet met beide benen op de grond staan dan moeten we ons echt zorgen gaan maken.
Opstelling tegen FC Eibergen: Kevin, Jurgen, Wout M, Wout S (Jaap 70'), Jan ( Jop 70'), Ramon, Björn, Jordi (Dani 70'), Stijn, Sam, Mark.