nieuws   26 augustus 2020     1 foto
Reutum en Oranje Nassau houden elkaar in een vermakelijke pot in evenwicht.

REUTUM - Het was voor de Reutum supporters even wennen om de hoofdmacht weer in Reutum aan het werk te zien. Het was namelijk meer dan een half jaar geleden dat Reutum 1 de laatste wedstrijd op de Kottenbrei speelde.
Afgelopen dinsdagavond was het Oranje Nassau dat Reutum bezocht. De bezoekers kennen al een redelijk lange voorbereiding en hadden al 3 pittige oefenwedstrijden (DOS '37, SVZW en Vroomshoopse Boys) achter de kiezen die ze allemaal glansrijk doorstonden. Op voorhand dus een mooie, maar ook pittige tegenstander voor de mannen uit Reutum.
Na de prima overwinning tegen HVV Hengelo afgelopen weekend moest dit vandaag een passend vervolg krijgen. Reutum opende de dans door al snel een fout van de doelman van Oranje Nassau genadeloos af te straffen. Stijn was er als de kippen bij om dit cadeautje gelijk uit te pakken, 1-0. Ondanks het lichte voetballende overwicht van de ploeg uit Almelo in deze fase was het opnieuw Stijn die de 2e mogelijkheid voor Reutum gelijk in een doelpunt omzette, 2-0. Hierna begon de ploeg uit Almelo steeds meer aan te dringen maar vond het enkele malen de prima keepende Jurre op haar pad. Maar ondanks deze Almelose druk liet de thuisploeg zich niet gek maken, en hield de rijen prima gesloten. Het was zelfs Reutum dat in deze fase enkele mega mogelijkheden niet wist te benutten waardoor de 2-0 te lang op het bord bleef. Toch viel niet kort voor de thee 3-0 toen Sam opnieuw een slippertje in de opbouw van Oranje Nassau genadeloos afstrafte.
Na de thee met 4 nieuwe spelers voor Reutum binnen de lijnen was het  Oranje Nassau dat al snel de 3-1 wist binnen te schieten. De druk werd nog meer opgevoerd waardoor Reutum vol in de achteruit moest. Oranje Nassau met enkele zeer vaardige en handige spelers in de gelederen stapelde kans op kans maar wist het doel simpelweg niet te vinden. En zoals wel vaker gebeurt valt dan het doelpunt  aan de andere kant. Een scherp aangesneden corner van Sam viel gelijk binnen waardoor de marge weer op 3 doelpunten kwam, en dat was gezien het spelbeeld toch wel geflatteerd te noemen. Oranje Nassau hestelde zich razendsnel door in een korte tijd nu wel 2 goede mogelijkheden te benutten waardoor het al snel 4-3 werd. Met nog een kleine 5 minuten op de klok was het dan toch de ploeg uit Almelo dat verdiend langszij kwam. Niet veel later was het scheidsrechter Rob Rakers die deze sportieve pot, en zeer vermakelijke doelpuntrijke pot de boeken in blies.
Reutum heeft vandaag  op conditioneel vlak weer enkele goede stappen kunnen zetten want het moest tegen Oranje Nassau absoluut tot het uiterste gaan om dit resultaat te realiseren. Natuurlijk is een 3-0 met de rust een tussenstand die smaakt naar een overwinning maar een ieder die de wedstrijd heeft gezien zal uiteindelijk kunnen leven met een 4-4 einduitslag. Hiervoor was het krachtsverschil tussen beide ploegen met name in de 2e helft simpelweg te groot.
Zondag speelt Reutum opnieuw thuis. De vv Haaksbergen komt dan in Reutum op bezoek. Dit is de eerste wedstrijd die gespeeld gaat worden voor de districtsbeker. De bal zal om 14.00 uur gaan rollen op de Kottenbrei, en zal worden gefloten door scheidsrechter Peter Geerdink.