nieuws   13 mei 2022     5 foto's
Reutum Drie, Kom dr Bie!

Het is een proces, zeker geen een-tweetje.

Voetballen in een team met de diversiteit van een elftal in de zevende klasse vergt het continu moeten schaven aan de samenstelling maar alles vanuit een basis.

Reutum 3 is in 2010 ontstaan aan het schap bij onze geliefde Gert & Marika. In den beginne was het voornamelijk zoeken naar jongvolwassenen die wel tijd hadden om een leuke invulling te geven aan de zondag. Vele mindere goden zijn de revue gepasseerd, iedere zaterdagavond werden bierviltjes volgeschreven met gedroomde opstellingen, nieuwe spelers geworven en vielen de oogjes langzaam dicht aan de bar met de droom ooit kampioen te worden. Grootse dromen..

Door de jaren heen zijn er nogal wat wisselingen geweest. De gouden linker van de inmiddels kluizenaar Bassie is ingeruild voor de verwoestende doch verfijnde linker van Rikkert, de zonder enig aanleiding struikelende Chiel M. is vervangen door een frivool op de tenen dansende Mick S. en het systeem is aangepast naar een meer aanvallender 1-3-4-3. De aanval is immers de beste verdediging, nietwaar?

Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, en hebben we zelfs een klein broertje genaamd Reutum 4 aan onze warme familie mogen toevoegen. Deze jonge honden worden langzaam klaargestoomd voor het echte werk. Onder de bezielende leiding van hun grote broeders word er met name in het nachtleven voorbeeld gegeven in het feesten zonder gêne en praten met het andere gender. Binnen afzienbare tijd zullen zij er namelijk moeten staan aangezien deze levensstijl een houdbaarheidsdatum kent. Grootse dromen..

Het seizoen 2021/2022 is een samenkomst van alles wat opgebouwd is in de voorgaande jaren. Onze kleine Generaal laat de verschillende etniciteiten als een romantisch liefdesspel in elkaar passen. De rust en warmte van de vele Lammerinks bieden net dat beetje troost wat nodig is om het gebulder van onze Capitan te kunnen weerstaan. Dit alles zorgt ervoor dat het team als een natuurlijk organisme opereert. Het nuttige en dienende werk wordt verricht door de  niet te vergeten zijkanten. De grote handen van onze Witte Parel voelen als dekentjes opdat onze topscorer Leonel wekelijks zorgt voor de grote apotheose.

Grootse dromen, wie heeft dat niet. Jaren zijn onze gedachten erover gegaan en alle scenario’s de revue gepasseerd. Dat we nu, zondag 15 mei 2022 kampioen kunnen worden tegen de club die ons deze titel in het jaar 2018 ontnam, maakt het extra bijzonder en speciaal. Hopelijk bent u d'r Bie!

p.s. Witte Parel, niet te ver voor de doellijn staan dit keer!

Xx Reutum 3