nieuws   28 april 2022     1 foto
Reutum 4 zet zichzelf voor meerdere uitdagingen in Langeveen

Afgelopen weekend begon de wedstrijd voor Reutum 4 niet op zondag, hij begon al op zaterdag. Zaterdagavond vierde aanvoerder Ralf Benerink zijn 25e verjaardag. In het bijzijn van het gehele team (en zo’n beetje de rest van Reutum) werd er tot die in de nacht gevierd dat Ralf het 25e levensjaar heeft gehaald. Toch wel knap voor deze ‘man van glas’. Dit was dan ook direct de eerste uitdaging waar Reutum 4 voor stond.

De tweede uitdaging begon op de zondagochtend. Het tijdstip van aanwezigheid stond op 10:15 uur. Voor menig voetballer een moeilijke uitdaging, zo ook voor drie van de talenten van Reutum 4. Na wederom enkele taxi-services het dorp in te sturen kon de weg naar Langeveen ingezet worden. Één speler miste nog: Ralf Benerink zelf. Onder de noemer ‘opruimen’ mocht hij nog even genieten van een vrije dag.

Na de verre tocht richting het Lange Veen werden de spelers in de kleedkamer eens goed aangekeken door coach Koen Warring. Als snel wist Koen welke spelers er wel en welke spelers er niet zo goed uitzagen deze zondagochtend. Helaas was het merendeel niet of nauwelijks ‘fit’ om het zomaar te zeggen.

Toch werd er om 11:15 afgetrapt op het kunstgrasveld bij Langeveen. Na enkele speldenprikjes werd Reutum 4 voor het eerst gevaarlijk via (wederom) een corner. Het was Bart Deterink die de bal richting goal kopte, met enig fortuin verdween de bal achter de keeper van Langeveen. Dit was ook direct het enige wapenfeit in de gehele eerste helft. Tijdens de eerste helft begon ook de derde uitdaging. Na een blessure aan de kant van Langeveen liepen de ‘mini-gehaktballen’ richting de dug-out om de droge mond even te bevochtigen. Helaas hadden de spelers er zelf voor gezorgd dat het waterkrat nog netjes bij De Kottenbrei in Reutum stond.

In de rust werden, naast enkele flesjes water gehaald, ook wat wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Iets meer druk naar voren om zo goals te forceren. Dat was het devies van de coach. Dit wierp in de tweede helft direct zijn vruchten af. Het gevierde elftal verdubbelde de voorsprong. Hierna begon het weer met uitdagingen verzinnen aan de kant van Reutum. Het was keeper Bram Rekers (Reutum JO19) die een doorgebroken speler wist neer te halen net buiten de 16. Dit met een rode kaart tot gevolg. Na kort overleg met de scheidsrechter werd beslist dat Reutum ook één van zijn tien veldspelers uit het veld mocht halen. Hier was Harry Deterink als de kippen bij om van deze optie gebruik te maken. De 5e uitdaging was een feit.

Niet snel hierna volgde uitdaging nummer 6 alweer. Benjamin Veerman kon zijn frustraties niet de baas na een beslissing van de scheidsrechter en moest dit bekopen met een gele kaart. Hierop volgde een 10 minutenlang schouwspel van 9 blauwgelen tegen 11 Turftrappers. Echter was het Reutum dat de meeste kansen creëerde in deze 10 minuten. Wel was het Langeveen dat een doelpunt wist te maken. Met een 1-2 stand op het scorebord werden de laatste 10 minuten ingevuld met een staaltje kansen missen van uiterst hoog niveau. De ene na de andere kans werd gemist door de aanvallers van Reutum 4. De scheidsrechter zag dat het zo wel een keertje goed was en floot, op het moment dat Stan Oude Kotte de bal in de goal krulde, af. Eindstand 1-2.