nieuws   14 maart 2022     1 foto
Reutum 4 speelt vooral tegen zichzelf in Tubbergen.

Nu u het verslag van het eerste en het tweede elftal moet missen. En omdat het 4e afgelopen weekend het enige seniorenteam was dat wel heeft gevoetbald, volgt hier het verslag van die wedstrijd. Heeft u toch nog iets te lezen.

Ik hoor u denken: Reutum 4, zijn dat niet de veteranen? Nee, allesbehalve. Reutum 4 is een verzameling jonge, hongerige voetballers waarbij het talent nog net iets onderontwikkeld is. Een soort 'mini-gehaktballenteam'.

Reutum 4 speelde wel op het 'veteranentijdstip' van 9 uur s’ morgens. Nu snapt u wel dat dit voor deze jonge voetballers in opleiding geen probleem is. Slechts 5 mensen wisten het tijdstip van aanwezigheid niet te halen. Waardoor er verschillende taxi-services nog door het dorp heen konden. Taxi-service Harry Deterink kreeg de taak om bij Ties Nijhuis langs te gaan. Na Ties wakker gemaakt te hebben kon deze zijn tas niet vinden. Na de eerste restanten alcohol uit de ogen te hebben gewreven kreeg Ties een ingeving. Zijn voetbaltas stond nog in Rossum. (Hoe deze hier terecht is gekomen is nog steeds niet bekend) Na een kort belletje met de trainer werd bepaald dat de tas kon worden opgehaald in Rossum.

Inmiddels druppelde de rest van het team binnen bij Sportpark 'De Grote Moat'. De avond ervoor werd rustig besproken en het was even wachten op de kledingtas. Na wat langer gewacht te hebben werd geconstateerd dat deze kledingtas niet in een van de auto's zat die richting Tubbergen was gereden. U raadt het al, de kledingtas lag achterin bij Taxi-service Harry Deterink. Een luttele 10 minuten voor aanvang werd de tas in Tubbergen afgeleverd. Na een snelle omkleedsessie werden de eerste stappen gezet op het kunstgras gezet. Het kunstgras, dat te vergelijken was met een soort groen gespoten parkeerplaats, werd iets na 9 uur overstroomd met geweldig voetbal. Van Reutumse kant kan wel te verstaan.

Reutum 4 begon de wedstrijd sterk. Mede geholpen door de mindere voorbereiding werd TVC op het verkeerde been gezet. Reutum was erg dreigend maar wist deze dreiging nog niet om te zetten in doelpunten. Na enkele pogingen van Jesse Lammerink was het Bart Deterink die de ban kon breken. Met een slalomactie waarvan zowel Messi als Maradona hadden gezegd: Maldita sea, ese hombre puede jugar al fútbol. Helaas wist hij deze weergaloze actie niet om te zetten in een doelpunt.

Hierna kwam de welbekende voetbalwet in werking, wanneer je de kansen zelf niet afmaakt valt hij er aan de andere kant in. TVC kwam na een snelle counter op voorsprong. Hierna bleef het kansen regenen voor Reutum, zelfs de enige kans die TVC nog kreeg in de eerste helft kwam van Reutumse voet. Het was Chris Telgenhof Oude Koehorst die bijna eigen keeper Bas Lansink (van het 3e) verschalkte.

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld, Reutum had de overhand en TVC probeerde via counters de voorsprong te verdubbelen. Na wederom een bal die door de keeper van TVC werd tegengehouden kreeg Reutum de zoveelste corner van de wedstrijd. Vanuit de corner was het Bart Deterink die, met enige hulp van een Tubbergse voet, de bal wist binnen te koppen. De stand was weer gelijkgetrokken en Reutum kon weer op jacht naar de voorsprong. Wat hierna volgde was voor eenieder met een Reutums hart niet prettig. De kansen werden één voor één gemist. 1 op 1 met de keeper, schoten van afstand, strakke voorzetten, verdwaalde ballen in de zestien, weergaloze passes van het niveautje Pirlo gegeven door Ralf Benerink en Stan Oude Kotte, alles werd gemist. Zelfs ingevallen pinchhitter Rens Lammerink wist met zijn maat 48 de bal niet tegen de touwen te schieten.

Ik denk dat u hem al voelt aankomen, het was TVC dat in de 87e minuut na een counter op 2-1 kwam. Hierdoor bleef het 'mini-gehaktballenteam' met lege handen achter.

Volgende week speelt het 4e uit tegen Luctor et Emergo. Maar dan zal er wel weer een verslag van het eerste of het tweede online komen. Zo niet, dan krijgt u weer in kijkje in de wondere wereld van Reutum 4.