nieuws   11 april 2022     1 foto
Reutum 4 op criminele wijze bestolen van de 3 punten.

Afgelopen zondag was het tijd voor de blauwgele brigade om dienst te doen op de Kottenbrei. Tegenstander Stevo uit Geesteren zou eens flink aan de tand gevoeld worden aangaande een zaak die zich 12 december 2021 heeft afgespeeld op de Peuverweide te Geesteren. Hier werd toentertijd een spel op de mat gelegd dat niks te maken had met hetgeen in de volksmond voetbal wordt genoemd. 

Een wekenlange voorbereiding zorgde voor een tactisch meesterplan. Helaas viel deze voorbereiding volledig in het water door 3 agenten die thuis bleven vanwege een blessure en 1 agent die overgeplaatst werd naar Mexico om daar een drugskartel op te rollen. Slechts 8 agenten konden op de been worden gebracht. Te weinig om een dergelijke operatie uit te voeren. Door een communicatieve fout kon ook geen beroep worden gedaan op de veteranen van het politiekorps. Deze waren immers vrij nadat Zenderen zich vrijwillig had overgegeven. 

 

Om de operatie te laten slagen werd er onverhoopt gezocht naar meer collega's om de arm der wet sterk te houden. Het was agent Jur Oude Kotte die dienst draaide deze zaterdagavond. Hij moest ervoor zorgen dat de blauwgele brigade sterk genoeg was om op te staan tegen de roodgele criminaliteit uit Geesteren. Dit deed hij door op een slinkse manier binnen te dringen bij Café Restaurant de Molenberg te Reutum, zich hier ongezien te verstoppen, in slaap te vallen en wakker te worden terwijl het alarm afging. Pogingen om uitbater Jos Luttikhuis van zijn bed te lichten waren tevergeefs waardoor de politie met 3 wagens sterk op de stoep stond. Jur moeten hebben gedacht: dit zijn toch weer 6 agenten die de VV Reutum kunnen versterken. Helaas bleek het hier te gaan om agenten uit een andere divisie en werd Jur bijna voor verhoor meegenomen naar Borne. Met zijn handen al in de boeien werd een laatste poging gewaagd om uitbater Jos wakker te maken, met succes. Na een kort intermezzo kon Jur zijn weg vervolgen richting huis. Zonder extra strijdkrachten voor de zondagochtend, dat dan weer wel. 

Gelukkig werd hier een geniale oplossing voor gevonden. Door de punten vrijwillig te geven aan Stevo werd een erbarmelijk schouwspel voorkomen. Wederom een geslaagde operatie van het Gevierde Elftal van de VV Reutum. Helaas wel zonder 3 punten.