nieuws   22 maart 2022     1 foto
Reutum 4 laat punten letterlijk door de handen glippen in Almelo.

Niet zoals beloofd maar wel zoals gehoopt. Na de lovende reacties op het vorige verslag over Reutum 4 volgt hierbij opnieuw een kijkje in de wondere wereld van het gevierde elftal van de VV.

Coach Koen Warring zag zijn manschappen langzaam binnendruppelen op de Kottenbrei. Er was afgesproken om 9:45. In tegenstelling tot vorige week lukte het de gehele selectie om op tijd te komen. Aan voorbereiding dus geen gebrek bij de 'mini-gehaktballen'. Tegenstander van vandaag was Luctor et Emergo uit Almelo. Een snelle blik op de kaart van Almelo laat 2 verschillende Luctor et Emergos zien. Eén voetbalvereniging en één tennisvereniging.

Waar 3 auto's de weg richting Sportpark 'De Horst' makkelijk wisten te vinden bleek er toch één auto een ietwat verouderd navigatiesysteem te hebben. Of het nou lag aan het systeem of de bediener hiervan is niet bekend. Het enige wat bekend is, is dat er één auto toch nog voor vertraging wist te zorgen door eerst een balletje te slaan op de tennisbaan. Eenmaal aangekomen bij het sportcomplex konden de kleren dit keer wel direct aan worden gedaan. Er was zelfs tijd voor een degelijke warming-up.

Om 10:45 floot de scheidsrechter voor de aftrap van de wedstrijd. Reutum probeerde in een 4-4-2 formatie haar snelle jongens in gang te zetten. Dit bleek een goede spelopvatting en Reutum werd vaak gevaarlijk vanuit de omschakeling. De keeper van Luctor verdedigde zijn doel als een echte Manuel Neuer en was er bij veel diepe ballen als de kippen bij. Het was Jur Oude Kotte die de eerste kans aan Reutumse kant om zeep wist te helpen. Een diepe bal van broer Stan Oude Kotte viel precies tussen de verdediging, Jur en keeper van Luctor in. Helaas wist niemand deze bal te toucheren, kans verkeken. Hierna was het veelal Jesse Lammerink die voor dreiging wist te zorgen met zijn snelheid. Hij was een plaag voor de verdediging van Luctor.

Na 20 minuten was het al tijd voor de eerste wissel aan Reutumse kant. Het was Ties Nijhuis die al moegestreden was. Hij werd vervangen door Harry Deterink, deze flamboyante voetballer positioneerde zichzelf links op het middenveld. Broertje Bart Deterink verving Ties op de rechtsback-positie.

Het spel golfde op en neer, Luctor werd vooral gevaarlijk van afstand. Deze ballen werden goed geweerd door keeper Emiel Mollink. Verder stond de verdediging onder aanvoering van laatste man Michael Oostindjer erg goed. Na een klein half uurtje was het Jesse Lammerink die weer over de rechterkant de linksback van Luctor zijn hielen liet zien. Met een goede voorzet was het Stan Oude Kotte die de bal binnen wist te tikken. Verder dan enkele speldenprikjes kwamen beide teams niet in de eerste helft.

In de rust werd het speelplan voor de tweede helft bepaald. Het zoeken van Jesse Lammerink bleef een belangrijk punt. Na zo'n 10 minuten in de tweede helft bleek dit eens te meer. Na een diepe bal van Stan Oude Kotte kon Jesse zijn brommer weer aanslingeren. Waar de keeper dit keer weer dacht aan een voorzet was het Jesse ditmaal zelf die met een bekeken balletje de verkeerd gepositioneerde keeper wist te verschalken. 0-2 voor de blauwgelen uit Reutum. Niks aan de hand als u het mij vraagt.

Helaas bleek niks minder waar. Na 75 minuten werden de snelle jongens bij Reutum voorin weeral weggestuurd. Een overtreding van de verdediger van Luctor beëindigde deze vrije doorloop op de keeper. Hiervoor werd de gele kaart getrokken door de scheidsrechter. Het devies van de trainer van Luctor was hierna duidelijk. Vol op de aanval om nog iets te proberen, baat het niet dan schaadt het niet, moeten ze gedacht hebben. In de 80e minuut werd de bal, ogenschijnlijk met de hand, meegenomen door de middenvelder van Luctor. Deze wist met een strakke voorzet de spits te bereiken die kon binnenschieten, 1-2. Hierna was het Luctor dat een corner mocht nemen. Na een ware kluts in de 16 bij de Reutummers kwam de bal voor de voeten van een speler in een geel-blauw shirt. Helaas was dit een speler van Luctor en zo kon de 2-2 op het scorebord komen. Wat hierna gebeurde is met geen pen te beschrijven. Toch gaan we het proberen, speciaal voor u.

Het was de rechtsbuiten van Luctor die de bal ontving en naar binnen kapte. Na een korte dribbel volgde een schot. Dit schot, van matige kwaliteit, werd gevolgd door een 'kut!' van diezelfde rechtsbuiten. De bal die van zijn voet af schoot rolde met gematigde snelheid richting keeper Emiel Mollink. Waar iedereen bij Reutum alweer bezig was met de omschakeling, was het Emiel Mollink die een waar 'Basje' beging. Hij liet de bal, en hiermee ook het punt dat vandaag verdiend was, glippen door zijn handen. Hierna was het ook snel klaar voor Reutum 4 en kon het voor de 2e week op rij de eigenlijk verdiende punten niet bijschrijven.

Denkt u na het lezen van dit verslag, goh volgens mij is dat Reutum 4 een team met een hoge amusementswaarde. Dan kunt u aanstaande zondag om 12:00 uur op De Kottenbrei komen voor de wedstrijd tegen Vasse 4. Zie het als een soort voorproefje op DSVD 1 - Reutum 1, na de wedstrijd kunt u direct door richting Deurningen. Voor diegenen die liever het verslag na de tijd lezen geldt het volgende: Wanneer er wederom genoeg spraakmakende dingen gebeuren zal het verslag online verschijnen.