nieuws   21 november 2021     1 foto
Reutum 2 wint in Weerselo.
Zondagmorgen werd er om 11.15 uur afgetrapt in Weerselo, een noaberstrijd tegen UD 2. Een ploeg die op gelijke hoogte staat met Reutum 2 en een prima elftal heeft. Onder leiding van de heer Alkteb begonnen beide ploegen goed aan de wedstrijd. UD speelde wat beter en Reutum had de betere kansen. Jord van der Aa kopte goed binnen uit een hoekschop van Mart Lammerink maar de keeper keerde deze inzet. UD wist even later een voorzet ook niet binnen te koppen, dit was de enige grote kans in de eerste helft van UD zijde.
Mart schoot een vrije trap snoeihard op de lat en had hierbij pech.
Niek Platvoet kreeg ook pech en viel uit met een blessure, Luuk ter Haar verving hem.
De eerste helft kabbelde voort zonder grote kansen verder en we gingen met 0-0 de kleedkamers in.
Björn Luttikhuis kwam Jop Vrerink vervangen en viel gevaarlijk in. De wedstrijd ging in een hoger tempo verder en Reutum kwam er steeds beter in. Een hoekschop werd door UD weggewerkt maar Maurice Kuipers zag Rick Blokhuis vrij staan en Rick schoof knap binnen.
Reutum drukte door en werd sterker. Een kopbal van opnieuw Jord werd gered door keeper Bijen.
Casper Kuipers kwam Jan Aarnink vervangen en met z’n snelheid werd Reutum steeds gevaarlijker.
Toch moest het opletten want UD gaf zeker niet op, verdedigers Roel Deterink en Roel Mensink stonden echter net als het hele team prima.
Het moment van de wedstrijd kwam door een goede bal van Casper op Björn, Björn was eerder als de keeper en omspeelde deze, de keeper die wou uithalen raakte Björn vol op zijn voet maar Björn bleef lopen en wist hinkend vrij voor de goal te komen maar wachtte toen te lang en schoot tegen een verdediger op.
Björn had net als de keeper veel last maar kon gelukkig door.
Niet veel later werd Casper weggestuurd die nauwelijks werd geraakt in het strafschopgebied maar Casper ging wel naar de grond en kreeg een strafschop.
Deze werd door Jord binnengeschoten en de wedstrijd was binnen.
Keeper Jurre Groothuis liet nog een aantal fantastische reddingen zien waarbij de spitsen van UD horendol werden van deze keeper. Casper kwam nog 1 keer alleen voor het doel maar schoot voorlangs.
Na 90 minuten was het einde wedstrijd en wist Reutum 2 opnieuw een knap resultaat te halen in een uitwedstrijd.
Volgende week komt Vogido 2 op bezoek. Ook weer een hele uitdaging. Aftrap om 09.30 uur op de Kottenbrei. Tot dan!