nieuws   31 oktober 2021     1 foto
Reutum 2 verliest verdiend van SDC 3.

Een topper op voorhand. Reutum 2 mocht vandaag aantreden tegen een oude bekende, SDC 3 uit Denekamp. Een tegenstander met veel ervaring en wat de volle buit haalde uit de eerste 4 wedstrijden.

Het begin van de wedstrijd was op een hoog tempo waarin het direct spannend was. Een dure fout van de scheidsrechter zorgde voor een snelle 1-0. Er werd een penalty gegeven die op z’n zachtst gezegd overbodig was na vermeend hands. Keeper Jurre Groothuis zat nog in de goede hoek maar de bal was prima binnen geschoten.
Het antwoord van Reutum kwam snel door een mooie pass van Maurice Kuipers op Casper Kuipers die de 1-1 binnenkopte.
Een fout van Maurice zorgde bijna voor een achterstand maar keeper Jurre en de paal wisten dit te voorkomen.
Net voor rust viel toch de 2-1, dit keer uit een hoekschop die bij de 2e paal binnen werd gewerkt.
Rust. 2 wissels, Mart Lammerink en Jan Aarnink kwamen in het veld voor Luuk ter Haar en Chiel Wesselink.
De tweede helft voetbalde Reutum matig, ging teveel mee in het vertragen van SDC en de beste kansen waren voor de ploeg uit Denekamp. Jurre redde een aantal keer prima en er viel een bal boven op de deklat.
Maurice en Mart kregen enkele schotkansen en ook Reutum had een penalty kunnen krijgen van de heer Tafas die overigens prima floot, hij moest SDC meerdere malen aansporen om te blijven voetballen maar de geslepen ploeg uit Denekamp deed dit prima.
Niek Platvoet kwam in het veld voor de moegestreden Jop Vrerink.
Niet veel later viel de 3-1 na foute communicatie tussen Roel Mensink en Jurre Groothuis.
Jan Aarnink kreeg nog een grote kans na een voorzet van Casper Kuipers maar schoot op de keeper.
Eindstand 3-1. Een zure nederlaag maar uiteindelijk verdiend.
SDC kennende zullen ze zich in de loop van het seizoen weer terug laten zakken op plekken 3 of 4 maar het is duidelijk de beste tegenstander in deze competitie.

Volgende week ontvangt Reutum een ploeg uit Enschede. Victoria 28 is een nieuwe ploeg in onze competitie.

Aanvang 09.30 uur op de Kottenbrei!

Tot dan.