nieuws   12 november 2023     1 foto
Reutum 2 toont veerkracht

Met de prinswisseling nog vers in de gedachten stond er voor Reutum 2 een lastige thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht op het programma.

Het was voor Reutum 2 even schrikken aan het begin van de wedstrijd. Avanti kwam goed uit de kleedkamer en zag na een paar minuten al een bal op de lat belanden. Reutum kwam goed weg en je zou zeggen dat dit schot het elftal wel wakker zou maken. Dit bleek niet het geval toen Avanti een vrije bal handig snel nam waardoor een speler door kon breken. Deze legde de bal af waardoor zijn medespeler de 0-1 binnen kon schieten. Even later was het wederom Avanti die met een geplaatste bal het net wist te vinden waardoor de 0-2 op het scorebord kwam. Na de 0-2 was het Reutum die de draai een beetje wist te vinden. Voor rust was het Maurice die uit een afvallende bal rustig binnen volleerde waardoor hij Reutum terug in de wedstrijd bracht. Er werd gerust met 1-2. 

Na de rust tapte Reutum uit een ander vaatje. Er werd een paar keer gewisseld en de taak van de tweede helft was duidelijk. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd een speler van Avanti 10 minuten naar de kant gestuurd met een gele kaart. Reutum wist de druk hoog te houden en kwam even later op 2-2 door een goal van Casper. Daarna was het Avanti die nog gevaarlijk 1 op 1 met Jurre kwam. Jurre bleek van grote waarde toen hij de bal knap uit het doel wist te houden. Niet veel later was het wederom Casper die ook de 3-2 tegen de touwen schoot. Avanti wist na dit doelpunt niet meer te overtuigen en leek moegestreden. Reutum kreeg veel kansen en uiteindelijk was het Tom Slaghekke die de beslissende goal maakte. Dit was ook meteen de laatste goal waardoor de wedstrijd in 4-2 eindigde. 

Na een moeizame start is er toch weer een prima resultaat neergezet door het elftal van Matthijs Kolman. Nog steeds de maximale score van 15 punten uit 5 wedstrijden voor het tweede elftal van Reutum.