nieuws   03 april 2022     1 foto
Een wonderlijke dag voor Reutum 2.

Waar op sommige velden nog steeds wedstrijden worden afgelast om wat voor reden dan ook, mocht Reutum 2 gewoon afreizen naar Delden.
De heenreis was, zacht uitgedrukt, een bijzonder verhaal. Spelers hadden moeite met het tijdstip van aanvang. Een keeper moest uit Harbrinkhoek worden gehaald.
De kledingtas kwam pas een kwartier voor de wedstrijd bij spelers die op het complex elkaar waren kwijtgeraakt en in 2 verschillende kleedkamers zaten. Keepershandschoenen werden nagebracht door de TC in de vorm van Sander en trainer van het 1e Peter Bokma was maar spelers aan het tapen.
Na dit alles te managen begon de wedstrijd om 11.15 uur op het hoofdveld van Rood Zwart op een werkelijk waar schitterend complex.
Reutum begon nog wel goed aan de wedstrijd, zette Rood Zwart onder druk maar wist in de eerste helft geen ogenblik z’n niveau te halen.
Het voetbalspel was stroperig en hoe langer de eerste helft duurde hoe slordiger het spel werd.

Rood Zwart werd ook niet gevaarlijk maar wist toch de 1-0 op het scorebord te zetten, uit een hoekschop werd er binnen geknikt en keeper Chiel Wesselink was kansloos. Vlak voor rust kreeg Reutum nog een cadeautje na balverlies van de centrale verdediger waarna Rick Blokhuis vrij op de keeper kon doorlopen maar te lang wachtte met schieten ging deze kans voorbij.

Rust 1-0.

Maar liefst drie wissels werden doorgevoerd door de leiding in de rust.
Dani Scholten mocht door naar het 1e, Niek Platvoet en Luuk ter Haar mochten gaan rusten.
Maddi vd Aa, Roel Booijink en Gijs Steggink kwamen in het veld en mede door een snel doelpunt in de 2e helft begon Reutum beter te draaien. Een voorzet van Casper Kuipers werd door uitblinker Roel Mensink binnen getikt.
Reutum werd sterker en voetballend werd steeds vaker de vrije man gevonden. De 1-2 kwam op naam van Casper zelf die door een slimme steekpass van Roel Booijink vrij binnen kon schuiven.
Niet veel later viel ook de 1-3, een voorzet werd binnen gekopt door Jan Aarnink en het laatste zetje was opnieuw van Roel Mensink.
Stan Morskieft kwam in het veld voor Jan Aarnink na 65 minuten spelen.
Rick Blokhuis wist nog twee kansen te creëren maar ook jammerlijk te missen.
Casper maakte uiteindelijk wel de 1-4,na een lange sprint schoot Casper raak in de verre hoek.
Mats Holsink kwam de laatste 10 minuten in het veld voor Jop Vrerink maar beide ploegen werden niet meer gevaarlijk.
Eindstand 1-4.
Na een rommelige voorbereiding en slechte eerste helft toch een knappe teamprestatie maar ook een ware vereniging prestatie.
Vind maar eens op zondagmorgen een speler die nog even wil keepen, een ei bakkend TC lid die van Reutum naar Delden rijdt met handschoenen en een ervaren trainer van Reutum 1 die zonder problemen even spelers van het 2e tapet.
Daar kan geen super de luxe sportcomplex tegenop!

Volgend weekend zijn we vrij en op 15 april speelt het 2e thuis tegen RSC 2, aanvang 19.00 uur.

Tot dan!