nieuws   24 mei 2023     37 foto's
Reutum 4 kampioen Zijn we er al Bijna
Zijn we er al bijna?
Op 25 september startte Reutum 4 het seizoen met de eerste competitiewedstrijd. Op Sportpark ‘De Molendijk’ was SDC’12 10 de tegenstander. Met een simpele 0-6 overwinning kon de blauwgele brigade richting Reutum vertrekken. De weg naar een mogelijk kampioenschap werd ingezet.

Zijn we er al bijna? 
Na 14 wedstrijden waren er liefst 38 punten behaald en bedroeg de voorsprong op de directe concurrentie al meer dan 11 punten. Niks leek het kampioenschap meer in de weg te staan.
 
Zijn we er al bijna?
Maar Reutum 4 was er nog niet, bij lange na niet zelfs. Na een ongeslagen status van 14 wedstrijden begon het verval op 26 maart met de eerste verliespartij op bezoek in Losser. Hierna werd er gelijk gespeeld tegen RSC en verloren van MVV. De voorsprong op de concurrentie was geslonken naar 6 punten. Nog steeds wel een ruime voorsprong die wel in stand gehouden moest worden.
 
Zijn we er al bijna?
Toen Reutum 4 voor de 3e keer dit seizoen haar wedstrijd verloor leek het erop of de competitie werd beslist op de laatste speeldag tegen directe concurrent Fleringen. Gelukkig voor Reutum 4 was er hulp uit onverwachte hoek en zorgde UD Weerselo ervoor dat Fleringen in de titelstrijd ook kostbare punten liet liggen. Hierdoor kon Reutum haar kampioenschap behalen door gelijk te spelen tegen MVV.
 
Zijn we er al bijna?
Op 14 mei om 9:00 uur in de ochtend moest het gebeuren. Na 20 wedstrijden konden de mannen onder leiding van Luuk Mensink, Ralf Benerink, Koen Warring en trainer Raymond Benerink het kampioenschap binnen halen. Helaas wist MVV goed wat het moest doen om Reutum van het scoren te houden en zij groeven zichzelf dan ook goed in op eigen helft. Doordat het zelfs op 1-0 kwam door een afstandsschot werd de opdracht voor Reutum steeds lastiger. Gelukkig lieten zij zich niet kennen en legden, zoals eerder dat seizoen ook al, perfect positiespel op de mat. Toch was het vanuit de corner dat er werd gescoord op slag van rust. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht en kon het strijdplan voor de 2e helft in werking worden gesteld. Blijven voetballen en MVV dwingen tot het maken van fouten.
 
Zijn we er al bijna?
Zeker waren we er bijna, direct na rust kon na een fout van MVV de voorsprong bereikt worden. Om de wedstrijd vervolgens af te sluiten met wederom een corner waardoor de eindstand op 1-3 kon worden bepaald en de benodigde punten binnen waren.
 
We zijn er!
Dit alles is natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgegaan en na de wedstrijd tegen Fleringen kon het feest beginnen, gezamenlijk met Reutum 2 (nogmaals de felicitaties) werd het kampioenschap gevierd.